1500 euro lenen

Wil je snel 1500 euro lenen zonder gedoe of BKR toetsing, en dit in termijnen terugbetalen? Dat kan online bij de kredietverstrekkers Santander en Ferratum. Voor beide moet je minimaal 18 jaar zijn om 1500 te lenen.

Beoordeling:
5/5
 • Rente: 13,99%
 • Lening: €1500
 • Looptijd: 2 maanden
 • Geen BKR toetsing
 • Niet boetevrij aflossen

(Tijdsduur aanvraag: 5 min | meer info)​​

Santander
Beoordeling:
5/5
 • Rente: 11,90%
 • Lening: €1500
 • Looptijd 48-72 mnd
 • Doet BKR toetsing
 • Boeterente bij eerder aflossen

(Tijdsduur aanvraag: 5 min | meer info)​​

Let op: als je nog niet eerder bij Ferratum een lening hebt aangevraagd kun je de eerste keer maximaal € 400 lenen. Wanneer het jou lukt deze lening correct terug te betalen, kan je bij de twee aanvraag € 1500 lenen.

Hoe jij 1500 euro kunt lenen

Of je nu € 1500 wilt lenen om de maand door te komen of om een openstaande schuld af te lossen: veel leningen kunnen vandaag nog worden aangevraagd. Je kunt kiezen om 1500 euro te lenen bij kennissen maar je kunt ook besluiten hier een lening voor aan te vragen.

Indien je dit van plan bent, hebben we de belangrijkste informatie op deze pagina voor jou weergegeven. Bij het aanvragen en aangaan van een lening komen verschillende zaken en kosten kijken. Je kunt niet zomaar 1500 euro lenen bij een bank als ING of Rabobank. De hieronder besproken geldverstrekkers bieden dan ook een persoonlijke lening aan die verschilt van wat jij mogelijk gewend bent.

1500 euro lenen bij Ferratum

Ferratum is een geldverstrekker waar je tot 1500 euro kunt lenen. Als je een lening bij Ferratum aanvraagt, bepaalt Ferratum de looptijd op basis van de door jou aangevraagde lening. De looptijd bij een lening van 1500 euro bedraagt 62 dagen waarin je in twee termijnen de lening aflost. Termijn 1 op 31 dagen, en de tweede en laatste termijn op 62 dagen. Dit is te vertalen naar het volgende kostenplaatje.

De lening van € 1500 met een looptijd van 62 dagen heeft een rente van 13.99%. Over deze 62 dagen betaal je in € 25.11 rente. Aan het einde van de looptijd moet je dus € 1525.11 terugbetalen. Hiervan dien je het eerste deel aan het einde van de eerste termijn te betalen (na 31 dagen). Het tweede deel betaal je aan het einde van de volledige looptijd af (na 62 dagen).

Deze rente van 13.99% is alleen van toepassing wanneer jij een persoonlijke garantsteller kunt aanstellen. Als jij geen garantsteller kunt vinden neemt Ferratum deze rol in en wordt een hogere rente gerekend.

Let op: als je nog niet eerder bij Ferratum een lening hebt aangevraagd kun je de eerste keer tot maximaal € 400 lenen. Wanneer het jou lukt deze lening correct terug te betalen, kan je bij de twee aanvraag € 1500 lenen.

1500 euro lenen bij Santander

Particulieren kunnen bij Santander ook terecht voor een lening van€ 1500. Als een van de grootste banken wereldwijd kunnen klanten bij Santander tegen een lagere rente lenen dan bij Ferratum.

In tegenstelling tot Ferratum, kunnen bij Santander twee looptijden worden gekozen. Je kunt namelijk kiezen uit 24 of 72 maanden, wat respectievelijk op een gemiddeld maandbedrag van rond de € 29 of € 70 uitkomt. Over dit bedrag rekent Santander een rente van 11.9%

Als je besluit om 1500 euro te lenen met een looptijd van 72 maanden betaal je omgerekend € 28,78 per maand. In totaal, inclusief de rente van 11.9%, betaal je dus € 2072,16 over de gehele looptijd. Dat is meer dan 30% aan rentekosten bovenop de lening van 1500 euro.

Dit grote verschil tussen Santander (€ 2072,16) en Ferratum (€ 1525,11) wordt veroorzaakt doordat je bij Santander kiest voor een aanzienlijk langere looptijd (36 keer zo lang).

Welke geldverstrekker past het best bij mij?

Afhankelijk van de looptijd die jij nodig hebt om het geleende bedrag terug te betalen kan een geldverstrekker worden gekozen. Ben je in staat om binnen 2 maanden de lening af te lossen? Dan is het verstandiger om 1500 euro te lenen bij Ferratum. Dit scheelt je meer dan € 500 aan rentekosten. Wil je veel tijd hebben om de lening af te lossen? En vind je het niet erg om hier wat meer voor te betalen? Dan is een persoonlijke lening bij Santander een logische keus.

Als je een BKR notering hebt, is het vinden van een geldverstrekker lastig. Veel grote banken gaan niet met BKR-genoteerde particulieren in zee, zoals Santander. Ferratum maakt daarentegen gebruik van een eigen kredietdatabase waardoor het geen BKR check uitvoert. Dat betekent dat ook klanten met een BKR notering bij Ferratum een aanvraag kunnen doen.

 FerratumSantander
Bedrag1500 euro1500 euro
Rente13.99%11.99%
Looptijd2 maanden24-72 mnd
BKR-checkNeeJa
Boetevrij aflossenNeeNee
Min. leeftijd1818

Voor- en nadelen 1500 euro lenen

Bij 1500 euro lenen komen verschillende zaken kijken. Doordat de geldverstrekker zich voor het risico op wanbetaling wilt indekken, zijn er verschillende regels en verplichtingen gecreëerd. Dit brengt de volgende voordelen met zich mee;

 • Je kunt direct de aanvraag indienen en vaak vandaag nog antwoord verwachten
 • Je kunt de lening in termijnen betalen
 • Je krijgt extra bestedingsruimte, bv. om een openstaande schuld af te lossen of de huur te betalen
 • Je kunt bij Ferratum met een BKR notering een lening aanvragen

Maar ook de volgende nadelen;

 • Je betaalt veel rente over de lening
 • Je gaat een betalingsverplichting aan
 • De lening wordt BKR geregistreerd
 • Bij het niet op tijd betalen van de termijnen lopen de kosten snel op

Wie kan allemaal 1500 euro lenen?

Of je nu een uitkering hebt of student bent: de kans is groot dat je in aanmerking komt voor een lening van € 1500. Als je 1500 euro wilt lenen is het vooral belangrijk dat je 18 jaar of ouder bent en je in Nederland een vaste woon- en verblijfplaats hebt. Indien je een BKR notering hebt, kan je niet lenen bij Santander maar mogelijk wel bij Ferratum.

Kan ik de 1500 euro vandaag nog lenen?

Het is mogelijk om vandaag nog de lening aan te vragen. De kans dat jij vandaag meteen het aangevraagde bedrag op je bankrekening ontvangt is een stuk kleiner. Dit omdat de meeste geldverstrekkers ongeveer 24 tot 48 uur nodig hebben om een aanvraag te beoordelen. Als de aanvraag echter is goedgekeurd kan je het bedrag maximaal een dag later op je bankrekening verwachten.

1500 euro lenen van familie of kennissen

1500 euro is geen klein bedrag om te lenen bij vrienden of familie. Als je het totale bedrag echter opbreekt, is de kans echter een stuk groter dat je 1500 euro bij je kennissen kunt lenen.

Ook kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de helft bij kennissen te lenen en het overige deel via een partij als Ferratum te lenen. Je kunt dan in totaal nog steeds 1500 euro lenen zonder dat je over het volledige bedrag rente hoeft te betalen.

Als je besluit om van kennissen geld te lenen is het verstandig dit op papier te zetten. Dit voorkomt verwarring en zorgt voor onderlinge duidelijkheid wat betreft de lening.

 • Aanvragen in 5 min
zonder bkr
 • Aanvragen in 5 min
bkr toets
René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top