2000 euro lenen

Zoek jij een manier om 2000 euro te lenen en ben je benieuwd wat hier allemaal bij komt kijken? Waneer je vandaag nog 2000 euro wilt lenen, kun je momenteel alleen bij Santander terecht. Alle andere online banken beginnen namelijk pas bij een hoger bedrag. Wil je 2000 euro zonder BKR lenen, dan moet je twee maal lenen bij een kredietverstrekker zonder BKR, zoals Ferratum. Hier leggen we nu uit hoe je met Santander verder kunt.

Santander
Beoordeling:
5/5
  • Rente: 11,90%
  • Lening: €2000
  • Looptijd 48-72 mnd
  • Doet BKR toetsing
  • Boeterente bij eerder aflossen

(Tijdsduur aanvraag: 5 min | meer info)​​

Hoe werkt 2000 euro lenen?

Je hebt als particulier verschillende mogelijkheden voor het lenen van 2000 euro. Althans, als je creatief bent. Allereerst kan je kiezen om bij een geldverstrekker een lening aan te vragen. Banken als ING, Rabobank of ABN Amro verstrekken geen leningen van dergelijke ‘kleine bedragen’.

De enige situatie waarin je technisch gezien van jouw bank leent, is wanneer je rood op je bankrekening staat. Daarom ben je toegewezen op geldverstrekkers die persoonlijke leningen voor particulieren op maat ontwerpen. Dit soort leningen wordt gekenmerkt door een hoge rente waar een snelle goedkeuring en storting tegenover staat. Een veel gekozen geldverstrekker voor dergelijke leningen à 2000 euro is Santander. 

Santander als enige optie voor 2000 euro

Als particulier kun je online alleen 2000 euro lenen bij Santander, de grootste online bank van Europa. Dit kan middels een persoonlijke lening waarop een rente van 11,9% op actief is. Bij dit type lening kan worden gekozen uit drie verschillende looptijden, namelijk 48, 60 of 72 maanden. Afhankelijk van de gekozen looptijd wordt het maandbedrag bepaald. 

Mocht je kiezen om 2000 euro te lenen met een looptijd van 48 maanden, komt daar het volgende kostenplaatje bij kijken;

Je leent € 2000 tegen 11,9% rente op basis van een looptijd van 48 maanden wat betekent dat je per maand € 51,98 aan Santander moet overmaken. In totaal betaal je dan € 2495,04 wat voor € 495,04 uit rentekosten bestaat. 

Mocht je kiezen om 2000 euro te lenen met een looptijd van 72 maanden, komt daar het volgende kostenplaatje bij kijken;

Je leent € 2000 tegen 11,9% rente op basis van een looptijd van 72 maanden wat betekent dat je € 38,37 per maand aan Santander moet overmaken. In totaal betaal je € 2762,64, wat voor € 762,64 uit rentekosten bestaat. 

Het is dus aanzienlijk voordeliger om voor een korte looptijd te kiezen. Met een lange looptijd betaal je bijna twee keer zoveel rente in euro’s. 

Kan ik zonder BKR toetsing lenen?

Als je 2000 euro wilt lenen zijn er geen geldverstrekkers die jouw aanvraag zonder een BKR toetsing uit te voeren beoordelen. Dat wil zeggen dat zij als jij jouw aanvraag hebt ingediend bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel een BKR check doen.

Op basis van deze BKR check kan de geldverstrekker, bijvoorbeeld Santander, bepalen om jou wel of niet de lening van € 2000 te verstrekken. Mocht je een BKR notering hebben, hoeft dit niet te betekenen dat je op voorhand geen kans maakt om de lening te ontvangen. Dit hangt af van de ernst van de notering. 

Wie kan allemaal 2000 euro lenen?

Om bij Santander in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening van € 2000, dien je aan enkele voorwaarden te voldoen. Ten eerste moet je een particulier zijn en mag je niet als bedrijf een persoonlijke lening aanvragen.

Ten tweede dien je niet jonger dan 18 of ouder dan 65 jaar te zijn. Het maakt hierbij niet uit of je een student van boven de 18 bent. Net als dat het in principe geen probleem is als je een uitkering hebt. 

De minimale en maximale looptijd van een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening van bijvoorbeeld 2000 euro kent minder flexibiliteit dan een traditionele lening. Dit heeft te maken met de risico’s waar de geldverstrekker zich voor wilt indekken. Hierdoor kan je bijvoorbeeld maar uit twee looptijden kiezen, wat ook meteen de minimale en maximale looptijd is.

Bij het lenen van 2000 euro bedraagt de minimale looptijd 48 maanden en de maximale looptijd 72 maanden. Het vroegtijdig aflossen van een lening brengt ook extra kosten met zich mee, namelijk een zogeheten boeterente. Daarom is het verstandiger af te lossen volgens het door Santander aangeboden betaalplan. 

Hoe snel ontvang ik 2000 euro op mijn bankrekening?

Waarschijnlijk ontvang je het geld liever vandaag dan morgen. Mogelijk wil je het gebruiken om een openstaande rekening mee te betalen of de hypotheeklasten van deze maand mee te voldoen.

Bij Santander kan je vandaag een aanvraag voor 2000 euro lenen indien en wordt deze veelal dezelfde dag nog in behandeling genomen. Na goedkeuring, dat meestal een dag extra in beslag neemt, ontvang je het geld direct op je bankrekening. 

2000 euro lenen op alternatieve wijze

Omdat de rentekosten die bij een lening van 2000 euro komen kijken aan de hoge kant zijn, is het eventueel interessant om een lening bij vrienden of familie te overwegen.

Hoewel voor velen 2000 euro een groot bedrag is, kan het bedrag ook onder vrienden of familieleden gespreid worden. Het is hierbij wel van groot belang dat je begrijpt wat de impact van het vragen van een dergelijk bedrag kan zijn.

Als je niet in staat bent om de lening terug te betalen, kan dit ervoor zorgen dat je op slechte voet met je naasten komt te staan. Het is daarom verstandig om af te vragen of dit wel een verstandig idee is. 

Een klein deel lenen en de rest zelf aanvullen

Een veelal onderbelichte optie is het verkopen of verpanden van spullen die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Een kwalitatieve laptop of computer levert je al snel meer dan 500 euro op.

Hetzelfde is van toepassing op een oude smartphone of televisie. Als je hierdoor meer dan 1000 of zelfs 1500 kunt ontvangen, hoef je geen 2000 euro te lenen maar slechts 500. De rente die bij een lening van deze hoogte komt kijken is aanzienlijk lager dan wanneer je besluit om 2000 euro te lenen. 

Santander
Beoordeling:
5/5
  • Rente: 11,90%
  • Lening: €2000
  • Looptijd 48-72 mnd
  • Doet BKR toetsing
  • Boeterente bij eerder aflossen

(Tijdsduur aanvraag: 5 min | meer info)​​

René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top