2500 euro lenen

Wil je 2500 euro lenen als extra financiële ruimte om de lasten voor deze maand te kunnen dragen of om een dure reparatie te betalen? Hoewel er opties zijn om 2500 euro te lenen, zijn het aantal kredietverstrekkers beperkt. De meeste starten bij een hogere leensom. We bespreken 2 aanbieders en extra mogelijkheden:

Beoordeling:
5/5
 • Rente: 5,9%
 • Lening: €2500
 • Looptijd 36-180 mnd
 • Gratis eerder aflossen
 • Doet BKR toetsing

(Tijdsduur aanvraag: 5 minuten)​​

Santander
Beoordeling:
5/5
 • Rente: 9,90%
 • Lening: €2500
 • Looptijd 48-72 mnd
 • Doet BKR toetsing
 • Boeterente bij eerder aflossen

(Tijdsduur aanvraag: 5 minuten)​​

Hoe kan je 2500 euro lenen?

2500 euro lenen doe je niet zomaar bij een grote bank. Als particulier ben je dan toegewezen op een klein aantal gespecialiseerde geldverstrekkers. Bij dit soort geldverstrekkers ga je een persoonlijke lening aan met kenmerken die je mogelijk niet gewend bent van een traditionele lening.

Doordat aanvragers van dit soort leningen gekenmerkt worden door een ander risicoprofiel, komt daar dan ook een opbouw bij kijken waarmee geldverstrekkers zich voor deze risico’s willen indekken. Hierbij kan je denken aan een hogere rente en langere looptijden. Geldverstrekkers waar je 2500 euro kunt lenen zijn Leenattent en Santander.

2500 euro lenen bij Leenattent

Leenattent is een van die kredietverstrekkers die het relatief kleine bedrag van 2500 euro uitleent. Je kortste looptijd daar is 36 maanden. Bij deze looptijd betaal je een maandlast van € 75,65. Na die 36 maanden heb je in totaal € 2.723,32 betaald. Je hebt dan € 223,32 aan rentekosten betaald.

2500 euro lenen bij Santander

Op basis van verschillende kenmerken mag Santander de grootste online bank van Europa worden genoemd. Zo is er geen online bank met meer Europese klanten en is de bank ook in andere delen van de wereld actief. Voor Nederlanders is het een van de geldverstrekkers waar bedragen van tussen € 1.500 en € 50.000 geleend kunnen worden. Dat betekent dus ook dat als je 2500 wilt lenen je bij Santander terecht kunt.

Je hebt bij Santander de keuze uit verschillende looptijden voor een lening van € 2500, namelijk 48, 60 of 72 maanden. Bij de minimale looptijd komt het volgende kostenoverzicht kijken.

Als je kiest voor de minimale looptijd van 48 maanden zit je op een rentepercentage van 9,9%. Hierdoor moet je voor het lenen van 2500 euro € 62,78 per maand betalen In totaal maak je € 3.013,44 naar Santander over wat neerkomt op € 513,44 aan rentekosten.  

Bij de maximale looptijd van 72 maanden betaal je € 45,66 per maand met een totaalbedrag van € 3287,52. De totale rentekosten komen hierdoor uit op € 787,52.  Je bent dus duurder uit als je kiest voor een lange looptijd versus een korte. De totale kosten zijn bijna anderhalf keer zo hoog bij een looptijd van 72 maanden.

Kan ik met een negatieve BKR 2500 euro lenen?

Nee, de hierboven besproken geldverstrekkers voeren altijd een BKR check uit alvorens een aanvraag wordt goedgekeurd. Dat betekent dat het niet mogelijk is om zonder BKR toetsing 2500 euro bij Leentattent of Santander te lenen. Dit hoeft niet te betekenen dat je niet met een negatieve BKR kunt lenen.

Doordat niet iedere BKR notering hetzelfde is, kan een kredietverstrekker bepalen om jou alsnog van de lening te voorzien. Mocht jouw lening worden goedgekeurd, wordt ook deze lening bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel geregistreerd. Wordt je niet geaccepteerd, dan kun je altijd een kleinere lening proberen.

Kan iedereen 2500 euro lenen?

Niet iedereen komt in aanmerking voor een persoonlijke lening. De meeste geldverstrekkers vragen om een minimale leeftijd van 18 jaar tot een maximum van 65.

In sommige gevallen worden leningen van aanvragers boven 65 nog wel in behandeling genomen. Er wordt dan specifiek naar jouw aanvraag gekeken en eventueel om extra informatie gevraagd.

Indien jouw leeftijd binnen de 18 en 65 jaar valt, maakt het niet uit of je een student bent of momenteel een uitkering hebt. Het wel of niet hebben van een BKR registratie weegt veelal zwaarder.

Wat is de min. en max. looptijd van een 2500 euro lening?

De minimale en maximale looptijden van een lening zijn in de meeste gevallen afhankelijk van de hoogte van een lening. Wil je 2500 euro lenen? Dan heb je bijvoorbeeld bij Santander de keuze uit vier verschillende looptijden.

De minimale looptijd is altijd 36 maanden tot een maximum van 72 maanden. Doordat het risico dat Santander loopt bij een lange looptijd hoger is, heeft de lening met de maximale looptijd van 72 maanden een aanzienlijk hoger rentepercentage.

Indien je de mogelijkheid hebt om de 2500 te lenen met een zo’n kort mogelijke looptijd is het verstandig dit te doen. Helaas is het niet mogelijk om tijdens de looptijd gratis eerder af te lossen. Doe je dit wel, dan wordt er een boeterente over deze aflossing geheven.

Wanneer ontvang ik 2500 euro als ik het vandaag nog aanvraag?

Bij de meeste geldverstrekkers neemt het in behandeling nemen van de lening 1 tot 2 werkdagen in beslag. Doordat de geldverstrekkers begrijpen dat je het geld snel nodig hebt, bijvoorbeeld om een reparatie of openstaande rekening mee te betalen, hoef je meestal niet lang te wachten op je geld.

Als jouw lening eenmaal is goedgekeurd kan je de 2500 euro binnen een werkdag op je bankrekening verwachten. Vanaf dat moment gaat ook meteen het ‘betaalplan’ lopen dat jij met de geldverstrekker hebt afgesproken om de lening af te betalen.

Alternatief 1

Het aangaan van een persoonlijke lening betekent dat je ook een betalingsverplichting aangaat. Bij deze betalingsverplichting komt een hoge rente kijken. Wanneer je deze rente liever ontwijkt, is het verstandig om naar alternatieven te kijken.

Een bekend alternatief is het verlagen van het bedrag dat je via een persoonlijke lening wilt lenen door een deel bij vrienden of familie te lenen. 2500 euro lenen bij één vriend of familielid is waarschijnlijk niet eenvoudig. Daarom kan je overwegen om bij verschillende naasten een bedrag te lenen. Het bedrag dat overblijft kan je vervolgens, tegen lagere rentekosten, bij een geldverstrekker lenen.

Alternatief 2

Veel van de spullen die we hebben gebruiken we te weinig om de prijs te rechtvaardigen. Het kan niet anders dan dat jij ook spullen hebt die je eigenlijk niet nodig hebt. Deze spullen zou je ook kunnen verpanden of verkopen om niet de volle 2500 euro te hoeven lenen. Het bedrag dat je dan nog mist, zou je bij vrienden of familie kunnen lenen of via een geldverstrekker. Hierdoor zijn de rentekosten lager en kan je tevens flexibeler het geld lenen.

Conclusie

Hoeveel de mogelijkheden niet talrijk zijn, is het bij 2500 euro mogelijk om via officiële wegen geld te lenen. Leenattent en Santander zijn twee van die opties. Welke het beste aansluit op jouw wensen, ontdek je door twee offertes aan te vragen. Vergelijk deze op voorwaarden en op maandelijkse én totale kosten.

 • Aanvragen binnen 5 minuten
vanaf 5,9%
Santander
 • Aanvragen binnen 5 minuten
vanaf 9,9%
René Andreasi-Bassi

René Andreasi-Bassi

Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top