Bed op afbetaling

Wil je een bed op afbetaling kopen? Hier leggen we uit hoe en waar je een bed in termijnen kunt betalen. Ook nemen we de voor- en nadelen met je door.

Vanaf: €1795,- / €25 p/mnd

en profiteer tijdelijk van lage rentes in 2020

    

Het online bestellen en gespreid betalen van een boxspring of ander type bed is mogelijk bij diverse partijen. We hebben er 5 voor je uitgelicht. Een bed leasen is ook mogelijk. 

5 aanbieders

Bedrent.nl biedt premium kwaliteit boxsprings en andere bedden aan, die je vanaf 25 euro per maand kunt leasen. Dit gaat via 100% lease dus niet op krediet. Er vindt geen BKR toetsing of registratie plaats. Je moet bewijs van inkomen laten zien en minimaal 18 jaar oud zijn. Met een uitkering en/of schulden kom je helaas niet in aanmerking. Het bed wordt na akkoord binnen 10 dagen gratis geleverd en gemonteerd. Dan heb je nog 14 dagen Je kunt online een gratis offerte aanvragen.


dekbed discounter logo

Dekbed Discounter biedt boxsprings aan die je in 3 termijnen kunt aflossen. Het eerst termijn betaal je direct en de twee resterende termijnen binnen 60 dagen. Alhoewel Dekbed Discounter goedkoop is, hecht het bedrijf veel waarde aan comfort en kwaliteit. Dat betekent dat consumenten een boxspring kunnen leasen of op afbetaling kunnen kopen voor een bed dat voldoende comfort weet te bieden.


beddenreus logo

Consumenten kunnen bij Beddenreus een bed in termijnen betalen middels het Beddenreus Betaalplan. Dit betaalplan maakt het mogelijk om direct het bed te bestellen en in maandelijkse termijnen achteraf te betalen. Hierbij wordt een overeenkomst aangegaan voor een looptijd van tien maanden zonder rente. Ook kunnen klanten gratis extra aflossen en is deze gespreide betaling in de Beddenreus winkels te regelen. Je start pas met betalen als het bed geleverd is. 


Lusanna logo

Achteraf betalen voor je nieuwe bed? Bij Lusanna kan je achteraf en gespreid betalen met verschillende betaalmethodes. Als je achteraf wilt betalen kan je kiezen voor AfterPay of Klarna. Beide betaalmethodes bieden consumenten de mogelijkheid om hun bestelling op een later moment te voldoen. Via Lusanna kan ook gebruik worden gemaakt van in3, een betaaldienst waarbij zonder rente in drie termijnen de betalingen dient te worden voldaan. Wil je liever gespreid betalen op een manier die jou uitkomt? Dan kan je tot een bedrag van € 3.500 gebruik maken van SprayPay. 


Beterbed logo

Beterbed heeft begin 2018 Boxspring Lease geïntroduceerd. Hierdoor kunnen consumenten een boxspring bed kopen op afbetaling. Hierbij kan gekozen worden uit het complete assortiment waardoor in veel gevallen een kwalitatiever bed kan worden gekozen dan wanneer er geen sprake van een koop op afbetaling zou zijn. In de winkels van Beter Bed kan de boxspring lease overeenkomst worden aangegaan. Ook kan je kiezen om zelf een deel te financieren zodat de maandlasten lager worden. 


Hoe werkt het kopen van een bed op afbetaling?

De precieze werking van het kopen van een bed op afbetaling is afhankelijk van de aanbieder van de constructie. Over het algemeen zijn veel zaken gelijk, waardoor we een algemene aanpak kunnen bespreken. 

Wil je bijvoorbeeld een boxspring bestellen op afbetaling, dan heb je de mogelijkheid om het totaalbedrag te verspreiden over een aantal termijnen. Bij sommige aanbieders staat het aantal termijnen vast.

Bij een ander deel kan je zelf de looptijd bepalen. Zo is de looptijd bij Beddenreus standaard 10 maanden terwijl Dekbed Discounter meestal 36 maanden hanteert. 

Looptijd termijnen

Je kunt in de meeste gevallen kiezen uit een korte of lange looptijd. Bij een korte termijn betaal je veelal in 3 termijnen het bed af. Kies je voor een lange looptijd, dan kan je op minimaal 12 tot 48 termijnen rekenen.

Een groot voordeel van een langere looptijd is dat je natuurlijk lagere maandlasten hebt. Daarentegen krijg je wel met een kredietregistratie te maken omdat je als het ware een lening voor het kopen op betaling afsluit. 

Leasen en BKR

Bij onder andere Dekbed Discounter kan je een BKR registratie voorkomen door niet het bed op afbetaling te kopen maar te leasen. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand voor het bed en eventueel onderhoud.

Een bijkomend nadeel is dat het bed nooit jouw eigendom wordt. Mocht het bed niet lekker liggen, dan kan je vaak wel eenvoudig om een ander bed vragen. 

De opties nog eens uitgelegd

  1. Kopen op afbetaling in weinig termijnen (bijvoorbeeld 3 termijnen van € 600 per maand)
  2. Kopen op afbetaling in veel termijnen (bijvoorbeeld 36 termijnen van € 50 per maand)
  3. Bed leasen (bijvoorbeeld 60 termijnen van € 30 per maand)

Kan ik zonder rente een bed op afbetaling kopen?

Verschillende aanbieders bieden klanten de mogelijkheid om een bed op afbetaling zonder rente te kopen. Dat wil zeggen dat er een vast maandbedrag wordt gekozen dat inclusief alle mogelijke kosten is.

Als een boxspring in de winkel € 1800 kost, is dit dan ook exact het bedrag dat je op afbetaling dient te voldoen. Hier komen geen extra rentekosten bij kijken.

Voordelen en nadelen van afbetaling

Niets is zo belangrijk als goede nachtrust. We willen dan ook best meer uitgeven om op een goed bed te kunnen slapen.

Bij verschillende aanbieders kan je een koop op afbetaling resulteren in een hogere kwaliteit bed. Je hoeft namelijk niet in een keer het complete bedrag te betalen, maar kunt wel direct goed slapen.

Voordelen

  • Je kunt kiezen uit kwaliteit boxsprings of bedden die anders niet haalbaar zouden zijn geweest
  • Je kunt de kosten spreiden over meerdere termijnen
  • Je hoeft bij diverse aanbieders geen rente te betalen
  • Je krijgt bij diverse aanbieders geen BKR registratie
  • Als je voor een lange looptijd kunt kiezen heb je te maken met een klein maandbedrag

Nadelen

  • Je gaat een betalingsovereenkomst aan waar jij je aan dient te houden
  • Als er iets stuk gaat en de garantie is verlopen, moet je zelf de reparaties betalen

Kan ik ook vanuit België of Duitsland een bed op afbetaling kopen?

Tot op heden zijn er geen aanbieders die een bed op afbetaling over de grens leveren. Omdat een lease- of leningovereenkomst wordt aangegaan is het niet mogelijk om aan inwoners van andere landen te leveren.

Het kopen van een bed op afbetaling is in België en Duitsland lokaal wel mogelijk. Wij adviseren om je lokale beddenexpert hiervoor te raadplegen.

Wat voor bedden kan ik bestellen?

Van een eenpersoonsbed tot een kingsize bed: praktisch ieder bed denkbaar kan in termijnen voor worden betaald.

Het in termijnen betalen van een bed komt steeds vaker voor wat betekent dat de meeste grote aanbieders deze constructie aanbieden.

Een compleet nieuw bed kan daarom in de vorm van een boxspring, eenpersoonsbed of zelfs een hoogslaper op afbetaling worden gekocht. 

Dit kan zeker. Je betaald namelijk voor een service. Hierdoor is een bkr-registratie vaak niet nodig. 

Dit kan zeker. Er zijn verschillende aanbieders die dit zo kunnen leveren.

Het is ook mogelijk om gespreid te betalen. Dit ligt aan de aanbieder. Kijk vooral even rond. 

Je kunt een boxspring in termijnen betalen. Kijk vooral even rond tussen de verschillende aanbieders en let goed op de voorwaarden. 

Je kunt bij verschillende aanbieders een boxspring achteraf betalen. In dit artikel staan een paar aanbieders waarbij dit kan. 

Scroll naar boven