Bed op afbetaling

Wil je een bed op afbetaling kopen en in termijnen kunnen betalen? Het online bestellen en gespreid betalen van bv. een boxspring is mogelijk bij diverse partijen. Wij bespreken:

 • 4 geschikte online beddenwinkels
 • Voor- en nadelen van gespreid betalen
 • Mogelijkheden koop op afbetaling

De beste beddenmerken kunnen op afbetaling worden gekocht, van een Swiss Sense boxspring tot Auping. Leasen is ook mogelijk. Het is in veel gevallen niet mogelijk om zonder BKR toetsing te betalen.

Beterbed logo

Beterbed heeft begin 2018 Boxspring Lease geïntroduceerd. Hierdoor kunnen consumenten een boxspring bed kopen op afbetaling. Hierbij kan gekozen worden uit het complete assortiment waardoor in veel gevallen een kwalitatiever bed kan worden gekozen dan wanneer er geen sprake van een koop op afbetaling zou zijn. In de winkels van Beter Bed kan de boxspring lease overeenkomst worden aangegaan. Ook kan je kiezen om zelf een deel te financieren zodat de maandlasten lager worden. 


dekbed discounter logo

Dekbed Discounter was de eerste aanbieder waar online een bed bestellen en in termijnen betalen mogelijk was. Ondertussen wordt een groot aantal van de boxsprings geleased en heeft een groot deel van de andere boxspringverkopers van Nederland deze constructie overgenomen. Alhoewel Dekbed Discounter goedkoop is, hecht het bedrijf veel waarde aan comfort en kwaliteit. Dat betekent dat consumenten een boxspring kunnen leasen of op afbetaling kopen voor een bed dat voldoende comfort weet te bieden.


beddenreus logo

Consumenten kunnen bij Beddenreus een bed in termijnen betalen middels het Beddenreus Betaalplan. Dit betaalplan maakt het mogelijk om direct het bed te bestellen en in maandelijkse termijnen achteraf te betalen. Hierbij wordt een overeenkomst aangegaan voor een looptijd van tien maanden zonder rente. Ook kunnen klanten gratis extra aflossen en is deze gespreide betaling in de Beddenreus winkels te regelen. Je start pas met betalen als het bed geleverd is. 


Lusanna logo

Achteraf betalen voor je nieuwe bed? Bij Lusanna kan je achteraf en gespreid betalen met verschillende betaalmethodes. Als je achteraf wilt betalen kan je kiezen voor AfterPay of Klarna. Beide betaalmethodes bieden consumenten de mogelijkheid om hun bestelling op een later moment te voldoen. Via Lusanna kan ook gebruik worden gemaakt van in3, een betaaldienst waarbij zonder rente in drie termijnen de betalingen dient te worden voldaan. Wil je liever gespreid betalen op een manier die jou uitkomt? Dan kan je tot een bedrag van € 3.500 gebruik maken van SprayPay. 


Hoe werkt het kopen van een bed op afbetaling?

De precieze werking van het kopen van een bed op afbetaling is afhankelijk van de aanbieder van de constructie. Over het algemeen zijn veel zaken gelijk, waardoor we een algemene aanpak kunnen bespreken. 

Wil je bijvoorbeeld een boxspring bestellen op afbetaling, dan heb je de mogelijkheid om het totaalbedrag te verspreiden over een aantal termijnen. Bij sommige aanbieders staat het aantal termijnen vast. Bij een ander deel kan je zelf de looptijd bepalen. Zo is de looptijd bij Beddenreus standaard 10 maanden terwijl Dekbed Discounter meestal 36 maanden hanteert. 

Looptijd termijnen

Je kunt in de meeste gevallen kiezen uit een korte of lange looptijd. Bij een korte termijn betaal je veelal in 3 termijnen het bed af. Kies je voor een lange looptijd, dan kan je op minimaal 12 tot 48 termijnen rekenen. Een groot voordeel van een langere looptijd is dat je natuurlijk lagere maandlasten hebt. Daarentegen krijg je wel met een kredietregistratie te maken omdat je als het ware een lening voor het kopen op betaling afsluit. 

Leasen en BKR

Bij onder andere Dekbed Discounter kan je een BKR registratie voorkomen door niet het bed op afbetaling te kopen maar te leasen. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand voor het bed en eventueel onderhoud. Een bijkomend nadeel is dat het bed nooit jouw eigendom wordt. Mocht het bed niet lekker liggen, dan kan je vaak wel eenvoudig om een ander bed vragen. 

De opties nog eens uitgelegd

 1. Kopen op afbetaling in weinig termijnen (bijvoorbeeld 3 termijnen van € 600 per maand)
 2. Kopen op afbetaling in veel termijnen (bijvoorbeeld 36 termijnen van € 50 per maand)
 3. Bed leasen (bijvoorbeeld 60 termijnen van € 30 per maand)

Kan ik zonder rente een bed op afbetaling kopen?

Verschillende aanbieders bieden klanten de mogelijkheid om een bed op afbetaling zonder rente te kopen. Dat wil zeggen dat er een vast maandbedrag wordt gekozen dat inclusief alle mogelijke kosten is. Als een boxspring in de winkel € 1800 kost, is dit dan ook exact het bedrag dat je op afbetaling dient te voldoen. Hier komen geen extra rentekosten bij kijken.

Voordelen en nadelen van afbetaling

Niets is zo belangrijk als goede nachtrust. We willen dan ook best meer uitgeven om op een goed bed te kunnen slapen. Bij verschillende aanbieders kan je een koop op afbetaling resulteren in een hogere kwaliteit bed. Je hoeft namelijk niet in een keer het complete bedrag te betalen, maar kunt wel direct goed slapen.

Voordelen

 • Je kunt kiezen uit kwaliteit boxsprings of bedden die anders niet haalbaar zouden zijn geweest
 • Je kunt de kosten spreiden over meerdere termijnen
 • Je hoeft bij diverse aanbieders geen rente te betalen
 • Je krijgt bij diverse aanbieders geen BKR registratie
 • Als je voor een lange looptijd kunt kiezen heb je te maken met een klein maandbedrag

Nadelen

 • Je gaat een betalingsovereenkomst aan waar jij je aan dient te houden
 • Als er iets stuk gaat en de garantie is verlopen, moet je zelf de reparaties betalen

Kan ik ook vanuit België of Duitsland een bed op afbetaling kopen?

Tot op heden zijn er geen aanbieders die een bed op afbetaling over de grens leveren. Omdat een lease- of leningovereenkomst wordt aangegaan is het niet mogelijk om aan inwoners van andere landen te leveren. Het kopen van een bed op afbetaling is in België en Duitsland lokaal wel mogelijk. Wij adviseren om je lokale beddenexpert hiervoor te raadplegen.

Wat voor bedden kan ik bestellen?

Van een eenpersoonsbed tot een kingsize bed: praktisch ieder bed denkbaar kan in termijnen voor worden betaald. Het in termijnen betalen van een bed komt steeds vaker voor wat betekent dat de meeste grote aanbieders deze constructie aanbieden. Een compleet nieuw bed kan daarom in de vorm van een boxspring, eenpersoonsbed of zelfs een hoogslaper op afbetaling worden gekocht. 


Dit artikel is getoetst op feiten door René Andreasi-Bassi. Met ruim 15 jaar ervaring in budgetbeheer onderzoekt René voor Bankr.nl de eigenschappen en voor- en nadelen van financiële producten en services.

Laatste update:

Scroll to Top