Scooter op afbetaling

Ben je op zoek naar een goedkope retro scooter op afbetaling? Welkom bij de club! Retro scooters zijn hartstikke populair en gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om deze op afbetaling aan te schaffen. Wel zo handig als je op dit moment geen groot bedrag op je rekening hebt staan.

We zullen hier de opties met je bespreken, maar je ook de risico’s doornemen. Een scooter op afbetaling kopen gaat namelijk gepaard met enkele regeltjes. Zeker wanneer er een bkr toetsing bij betrokken is.

Wil je een nieuwe goedkope retro scooter kopen en kun je niet wachten met de aanschaf? Dan kan een afbetalingsregeling uitkomst bieden. Allereerst is het goed om te begrijpen wat een afbetalingsregeling voor een scooter precies inhoudt. Ben je goed op de hoogte van alle regels, dan kun je met een gerust hart de weg op.

Online vind je diverse scooterdealers die de term scooterlease gebruiken i.p.v. afbetaling. Betreft het een lease? Vraag dan altijd even na of de scooter na de leaseperiode kosteloos jouw eigendom kan worden. Het leasen van een voertuig is namelijk op heel andere voorwaarden gebaseerd.

Scooter leasen zonder BKR Check

Een nieuwe scooter leasen zonder BKR check is interessant voor mensen die nu geen geld hebben, maar wel snel op een hippe retro scooter willen rijden. Een nieuwe scooter van een bekend merk kost al gauw rond de 2000 euro. Dit geld kunnen vele mensen niet zomaar in een keer ophoesten.

Met een afbetalingsregeling sluit je in principe gewoon een lening af bij een instantie die de scooter voor jouw vooruit betaalt. Meestal is dit een financieringspartij zoals een kredietverstrekker. Deze leent op hun beurt weer geld bij een bank tegen een scherpe rente. Doordat zij het geld vooruit betalen, kun jij direct gebruik maken van je scooter.

Over deze lening betaal jij als consument uiteraard ook een rentepercentage. Hoe hoog deze is hangt af van de kredietverstrekker, de financiële markt, de afbetalingstermijn en de hoogte van het bedrag. Straks meer hierover. Laten we eerst de afbetaling zelf eens onder de loep nemen.

Hoe koop ik een scooter op afbetaling?

In de basis is het best eenvoudig. De afbetaling en het bijhorende contract wordt opgemaakt bij de scooterdealer. Deze is gelieerd aan een financieringspartij die als kredietverstrekker garant staat voor de koopsom van de scooter. Hieronder vind je de stappen die je doorloopt bij een online aanvraag:

 1. Kies de scooter uit
 2. Vul leaseaanvraag in (formulier)
  • Bedrag nieuwe scooter
  • Waarde extra accessoires
  • Eventuele inruilwaarde oude scooter
  • Eventuele inleg eigen geld
  • Selectie betalingstermijn
 3. Stuur leaseaanvraag op (e-mail)
 4. Bij akkoord ontvang je een offerte per post/e-mail
 5. Stuur offerte met handtekening terug naar dealer
 6. Dealer neemt contact op om scooter af te halen

Ben je in staat om zelf bij de dealer langs te gaan, dan kun je bovenstaande stappen ter plekke doorlopen. Dit gaat natuurlijk een stuk sneller. De aanvraag kent ook nog enkele belangrijke inhoudelijke punten die je voor jezelf van tevoren moet bepalen:

 • Welk afbetalingstermijn kies je?
  • 36 maanden
  • 48 maanden
  • 72 maanden

Dit is slechts een indicatie van betalingstermijnen. Sommige lening-verstrekkers bieden ook een kortere termijnoptie aan als dit jouw wens is. Over deze periode los je maandelijks het vooruit betaalde bedrag af inclusief rente. Over het algemeen betaal je cumulatief meer rente als je langer doet over het aflossen.

Een mooie bijkomstigheid is dat je het verschuldigde bedrag meestal vroegtijdig mag aflossen zonder een boete te krijgen. Heb je een financiële meevaller? Dan kan dit goed uitkomen om de lening voor een deel af te lossen.

Indien anders aangegeven blijft de lening-verstrekker gedurende de gehele afbetalingsprocedure juridisch eigenaar van de geleasete scooter. Je moet jezelf goed realiseren dat de scooter tijdens deze periode nog niet jouw eigendom is. Ga er dan ook zorgvuldig mee om en haal geen roekeloze acties uit.

Ondanks dat de scooter verzekerd wordt, is het zeer onwenselijk om schadekosten te krijgen tijdens de periode van afbetaling. Wees dus zuinig op je nieuwe scooter.

Scooter kopen op afbetaling zonder bkr toetsing

Een scooter op afbetaling zonder BKR of rente kopen is ingewikkelder. De grotere scooterdealers bieden deze constructie meestal niet aan. Het vooruit betalen van een scooter kost namelijk geld, geld dat geleend moet worden bij een bank of andere kredietverstrekker. Deze extra kosten moeten gedekt worden door de koper zodat de dealer zelf geen verlies lijdt. Op zich heel logisch.

Je kunt het eventueel wel proberen bij de kleinere scooterzaken. Indien je een oude tweedehands scooter of ander onderpand kunt overhandigen, is het mogelijk om erover te praten. Het komt er uiteindelijk op neer dat de dealer zekerheid wil zien.

Hetzelfde geldt voor een afbetaling zonder bkr toetsing. Deze toetsing geeft de dealer zekerheid dat jij de afbetaling iedere maand kunt nakomen. Een negatieve bkr registratie kan betekenen dat je de maandelijkse kosten niet kunt dragen. In dat geval kan de dealer afzien van de lease-overeenkomst.

Het zijn de kleinere scooterzaken die met onderhandelen misschien wel open staan voor een constructie zonder bkr check. Het beste is om zelf langs te gaan zodat ze zien met wie ze te maken hebben. Er komt namelijk een stukje vertrouwen bij kijken. De dealer zal dit deels van jouw persoonlijkheid proberen af te lezen.

Mocht een scooterdealer open staan voor de afbetaling zonder eerst het BKR te toetsen? Dan is de kans groot dat hij/zij een hogere rente vraagt. Let er op dat deze niet buitenproportioneel hoger is dan wat doorgaans de norm is. Een rente tussen 10-20% is net zoals bij de afbetaling van een auto gebruikelijk.

Wil je een scooter op afbetaling zonder bkr?

Of je een scooter op afbetaling zonder bkr toetsing moet aanschaffen valt te betwisten. Zeker als je een negatieve notering hebt, is het waarschijnlijk niet verstandig om nog een lening aan te gaan. Deze negatieve toetsing is niet voor niets door het BKR in het leven geroepen. Deze moet consumenten behoeden van overkreditering. 

Denk er dus goed over na alvorens je hieraan begint. Een paar maanden wachten en je negatieve codering saneren tot positief is een wijzer alternatief. Je doet er vervolgens beter aan om de scooter bij elkaar te sparen.

Zo ben je er zeker van dat je weg kunt rijden zonder lening aan je broek. Anderzijds kun je een goedkope retro scooter tweedehands aanschaffen. Zie hier direct het aanbod in de scooter rubriek van Marktplaats.

Scroll naar boven