Beleggen In Aandelen Voor Beginners (2024)

Is het handig om te Beleggen In Aandelen Voor Beginners? Daar gaan we het vandaag met je over hebben, we leggen je uit of het überhaupt slim is en waarom je het zou moeten doen.

Beleggen In Aandelen Voor Beginners in 4 stappen

Begin ook met Beleggen In Aandelen Voor Beginners bij de meest gebruiksvriendelijke online broker; eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Bij beleggen in aandelen voor beginners is het lastig om in te schatten welke kant je op wilt gaan, tenzij je een heel duidelijk plan voor jezelf hebt. Gelukkig is er steeds meer mogelijk voor beginners die willen beleggen.

Waarom is er steeds meer mogelijk is voor beginnend beleggers? Het is tegenwoordig steeds vaker mogelijk om in te stappen met een klein bedrag, investeren is door de komst van online broker zoals eToro toegankelijk en vrij makkelijk, maar je moet wel altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes op de markt.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Is Beleggen In Aandelen Voor Beginners geschikt?

Handelen in aandelen beginners is zoals je leest dus best mogelijk. Je kunt tegenwoordig bij veel brokers en banken al instappen vanaf een relatief klein bedrag en dat is voordelig.

Vroeger was het veel ingewikkelder voor beginners, maar met de kennis en technologie van nu is het mogelijk om in aandelen te handelen voor beginnende beleggers. 

Waar beginnen met Handelen In Aandelen Voor Beginners?

Nu is de grote vraag waar je zou moeten beginnen als beginnend belegger en investeerder. Er staat hieronder een duidelijk stappenplan klaar om meteen mee te starten.

De brokers die we hier voor je uitlichten zijn erg gebruiksvriendelijk en uiterst geschikt voor beginnende beleggers. Neem het stappenplan goed door en ga daarna door naar de volgende stap.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker

Voordat je als beginner kunt instappen met belegging is het nodig dat je een broker kiest. Er zijn veel online brokers, maar in dit artikel worden er twee brokers uitgelicht die handig zijn voor beginners, allereerst eToro.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50
eToroLibertexDEGIRO
Lage minimuminleg van €42Lage minimuminleg van €100Lage minimuminleg van €1
0% commissie op aandelen en ETF'sWel commissiekostenAmerikaanse aandelen commissievrij
Gratis demo-accountGratis demo-accountGeen demo-account
Grootste aanbodAlleen CFD's (ongeschikt voor beginners) Geen inactiviteitskosten
Copy Trading toolGeen Copy TradingGeen Copy Trading

Beleggen In Aandelen Voor Beginners bij eToro

eToro is een grote wereldwijde broker die al jaren mee doet op het hoogste niveau. Het is dan ook misschien wel de meest geschikte broker voor beginnende beleggers.

eToro heeft een aantal handige voordelen die het handelen een stukje makkelijker maken. Denk hierbij een 0% commissie bij aandelen en EFT’s, maar ook een gratis demo-account waarmee beginners kunnen kijken of eToro iets voor hen is.

Ook kun je bij eToro al gemakkelijk instappen, het tweede voordeel is dat je maar minimaal 50$ (42 euro) hoeft te storen.

Ook staat eToro geregistreerd bij de Britse FCA en beschikt daarmee over de juiste licenties. 

Het overzichtelijke platform van eToro

Genoeg voordelen die eToro heeft en waar je goed gebruik van kunt maken. Ook is de handige copy-trading tool erg geschikt voor beginners, deze tool laat je het portfolio van andere succesvolle beleggers zien en geeft je de mogelijkheid die te kopiëren.

Je vindt bij eToro allerlei verschillende producten. Naast aandelen kun je er ook investeren in ETF’s, grondstoffen, valuta’s cryptocurrency en indexen zodat je een zeer divers portfolio samen kan stellen. 

Beginners kunnen bij eToro namelijk alles gemakkelijk vinden. Begin ook bij de online broker eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggen In Aandelen Voor Beginners bij DEGIRO

Ook DEGIRO is erg geschikt voor mensen die willen starten met het beleggen in aandelen. Dit is voornamelijk omdat DEGIRO een Nederlandse broker is met lage kosten en vele voordelen.

DEGIRO maakt het mogelijk om voor beginners in te stappen met een klein bedrag. Je kunt bij DEGIRO storten met iDeal wat voor de Nederlandse gebruiker erg handig en voordelig is.

Daarnaast kan het voor beginners handig zijn om een klantenservice te hebben die dezelfde taal spreekt. DEGIRO heeft dan ook een Nederlandse klantenservice waar je altijd terecht kunt.

Begin ook met Beleggen In Aandelen Voor Beginners bij de Nederlandse broker DEGIRO!

Beleggen In Aandelen Voor Beginners bij Libertex

Bij de broker Libertex kun je terecht voor handel in CFD’s. Bij CFD’s koop je niet het product, maar speculeer je door middel van contracten op de koersen van de producten. 

De broker Libertex bestaat al bijna 25 jaar en is zowel geschikt voor beleggen in aandelen voor beginners als voor ervaren beleggers. Je kunt zelf bepalen hoe je het platform gebruikt, wanneer je het simpel wilt houden en overzichtelijk kan dat.

 Zo kun je als ervaren belegger bijvoorbeeld gebruik maken van het MetaTrader trading platform om moeilijke analyses op koersen uit te voeren terwijl je ook online zonder enige analyse kan investeren in aandelen voor beginners. 

Begin ook met Beleggen In Aandelen Voor Beginners bij de CFD-broker Libertex!

Stap 2: Maak een account aan

Wil je beginnen met handelen in aandelen, dan is het nodig om een account aan te maken bij een broker. In dit voorbeeld wordt eToro gebruikt, dit is ook de online broker die het meest geschikt is voor beginnende beleggers.  

Ga daarom naar de officiële website van eToro en/of download de app. Je dient bij het registreren je persoonlijke gegevens in te vullen.

Daarnaast is het verplicht om een verificatie van identiteit te sturen naar eToro. Dit wordt gecontroleerd waarna je toegang krijgt tot je officiële handelsaccount. 

Gaat er toch iets mis, neem dan contact op met de klantenservice van eToro.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Na het aanmaken van je account kun je een bedrag storten op je account. Dit kan bij eToro al vanaf 42 euro wat de mogelijkheid geeft aan beginnende beleggers om klein te beginnen.

Geld storten kan op veel verschillende manieren bij eToro. Enkele voorbeelden zijn iDeal, Klarna, Visa, PayPal en nog veel meer, er is altijd wel een manier om geld te zetten op je account. 

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt aandeel

Zoek geschikte producten op eToro

Via de zoekbalk bovenin kun je het gewenste product zoeken. Na het invullen van je product krijg je een pop-up waar je allerlei resultaten ziet, nadat je erop geklikt hebt kom je terecht in het scherm waar je onder andere de koers van het product ziet.

Heb je het aandeel gevonden waarin je wilt investeren? Dan is het tijd om je aankoop af te ronden en het aandeel te gaan volgen.

Stap 5: Doe je eerste investering

Nu is het tijd om je aandeel ook daadwerkelijk te gaan kopen, dit gebeurt nadat je het juiste aandeel hebt gevonden.

In dit scherm staan allerlei gegevens aangegeven waaronder het rendement.

Handelen in aandelen voor beginners kan leuk zijn, maar er zit uiteraard ook een risico aan vast. Volg de koers goed zodat je niet ineens tegen grote verliezen aan kan lopen. 

Wil jij nu ook beginnen met aandelen kopen via eToro? Klik op de groene knop en start!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Aandelen Voor Beginners - Wat heb je nodig om te starten

Er zijn een aantal dingen nodig om te beginnen met handelen in aandelen, waaronder geld. Het is natuurlijk mogelijk om te investeren met een kleiner bedrag als beginner, maar experts en wij raadden een minimaal bedrag van tussen de 100 en 1000 euro aan.

Aandelen Voor Beginners – Kennis van de markt

Ook heb je een kennis nodig van de markt, zonder kennis van de markt kom je niet ver in deze wereld. Naast kennis van de markt heb je ook kennis nodig van aandelen en hoe ze werken.

Volg het nieuws over de bedrijven van bepaalde aandelen zodat je weet wat er binnen deze bedrijven gebeurt en welke gebeurtenissen effect kunnen hebben op de prijs van een aandeel. Door dit te doen kun je eerder inspelen op wijzigingen in de prijs, hierdoor kan je een hoger rendement behalen. 

Aandelen Voor Beginners - Een geschikte broker

Ook is het handig om het een en ander te weten van een broker, denk aan kosten van een transactie of andere voorwaarde. Bij eToro betaal je 0% commissie over het kopen en verkopen van aandelen. 

Ook is het belangrijk dat je weet wat het aanbod is van de broker, zodat je niet tegen verassingen aanloopt tijdens het beleggen. 

Aandelen Voor Beginners –Trading platform van de broker

Bij een broker hoort een trading platform, hoe werkt het handelen in aandelen voor beginners bij de broker die je kiest? Sommige brokers heb je hiervoor  aparte software die je kan downloaden waar je meer professioneel op kan handelen. Hier kan je bijvoorbeeld analyses uitvoeren.

Hoe je handelt op het trading platform van de broker is van belang omdat dit overeen moet komen met de ervaring die je hebt met beleggen. Als beginner kun je daarom het best terecht bij een zo overzichtelijk mogelijk trading platform. 

Begin ook met Beleggen In Aandelen Voor Beginners en maak nu je account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggen In Aandelen Voor Beginners - Starten in 5 stappen

Je kunt in een aantal stappen al beginnen met handelen in aandelen beginners. De stappen die je moet volgen staan hier beneden en ze zijn vrij eenvoudig, begin daarom nu nog met beleggen in aandelen voor beginners.

1. Kies een goede en geschikte broker

De juiste broker lijkt niet heel moeilijk, maar je moet er wel het een en ander aan moeite voor doen. Je moet bekijken of de broker bij je past en of je denkt dat deze broker geschikt is voor jou als beginner.

Als dat zo is, maak dan meteen een account aan bij de broker en start je avontuur meteen. Ook als beginnend handelaar kun je instappen in aandelen.

2. Kies een bedrag

Als je als beginner gaat beleggen in aandelen is het altijd de vraag met welk bedrag je wilt instappen. Kies daarom vooraf een bedrag af wat je er graag in wilt stoppen.

Dit zorgt voor jezelf voor rust en je hebt meteen een onderdeel waar je je niet meer druk over hoeft te maken.

3. Kies het gewenste aandeel

Natuurlijk is het slim om vooraf al te bepalen in welk aandeel je graag wilt beleggen. Zorg er daarom goed voor als beginner dat je je research gedaan hebt en misschien zelfs gesproken hebt met ervaren beleggers.

4. Kies een strategie

Een strategie is handig om te hebben, maar lastig te beslissen. Doe daarom goed research naar het aandeel en probeer op zoek te gaan naar strategieën van experts, ze hebben meer ervaring en er meer verstand van.

5. Koop het aandeel

Het is zover, koop je het gewenste aandeel. Je kunt je bedrag invoeren en de transactie rond maken.

Profiteer van tools die je helpen met het maken van lange termijn beleggingen. Maak een account bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggen In Aandelen Voor Beginners: Veelgestelde vragen

Het is mogelijk om te beleggen in aandelen voor beginners via een online broker (zoals eToro).  Nadat je een account hebt aangemaakt en je het verificatieproces hebt doorlopen kun je aan de slag bij een online broker. 

Wij raadden brokers als eToro en DEGIRO aan vanwege de vele voordelen die ze bieden. Zo kan je instappen vanaf een laag bedrag, betaal je weinig commissie en is het goed trading platform.

Ook is het bij deze brokers mogelijk om te storten met iDeal en Visa, de meest bekende betaalmethodes.

Ja, iedereen is een keer begonnen met beleggen in aandelen! Het is wel slim om in het begin er veel tijd in te stoppen. 

Je hebt een account nodig bij een broker, een startbedrag en een plan om te bepalen met hoeveel geld je wilt instappen in een bepaald aandeel.

 

eToro is absoluut geschikt voor beginners. Dit is vanwege een aantal handige voordelen waaronder het lage stortbedrag en makkelijk begrijpbare trading platform. Daarnaast kun je bij eToro al instappen vanaf 50 dollar (42 euro). 

Beleggen In Aandelen Voor Beginners: Conclusie

Beleggen in aandelen voor beginners is dus zeker mogelijk en het kan ook absoluut goede resultaten opleveren. Wel moet je je voor de volle honderd procent inzetten om te leren beleggen.

Doe vooral veel research naar aandelen en ga uit van de beste expertises. Bij een broker als eToro kun je ook gebruik maken van de handige copy-trading tool waarmee je portfolio’s van andere beleggers kunt bekijken.

Heb je een duidelijk plan en weet je welke kant je op wilt? Begin dan nu met beleggen als beginner en maak snel een account aan bij broker eToro.

Scroll naar boven