Duurzaam Investeren In Windenergie (2024)

In deze tijd draait bijna alles om duurzaam. Men wil zo duurzaam mogelijk eten, zo duurzaam mogelijk reizen, en eigenlijk gewoon zo duurzaam mogelijk leven. Dus waarom niet Investeren In Windenergie? 

Aandelen in windenergiebedrijven - een stappenplan

Kijk jij er ook al naar uit om te investeren in windenergie via een online broker? Klik op de knop en begin!

Wat is Investeren In Windenergie?

Investeren in windenergie kan op verschillende manieren. Als eerste heb je de optie om te kiezen voor klimaatobligaties, waarmee je als belegger een lening verstrekt voor de bouw van windmolens en daarmee een vast rentepercentage ontvangt, je loopt hiermee als belegger weinig risico.

Ook kun je ervoor kiezen om direct te investeren in een windmolen en mede-eigenaar worden van een windmolen.

investeren in windenergie
Investeren windmolen

Via deze optie betaal je mee aan de kosten van de bouw en het onderhouden van een windmolen, zo wek je ‘zelf’ groene stroom op en kan jouw investering gezien worden als een investering in de toekomst.

Een derde optie is aandelen kopen in beursgenoteerde bedrijven die zich bezighouden met het opwekken van windenergie. Je kunt ervoor kiezen om bijvoorbeeld aandelen te kopen in het Deense bedrijf Vestas, of het Spaanse bedrijf Iberdrola, dit kan gewoon via een online broker, zoals eToro.

Waar kun je Investeren In Windenergie?

Zoals hierboven beschreven heb je verschillende manieren om te investeren in windenergie, dus het ligt eraan of je aandelen wilt kopen in de bedrijven die zich bezighouden met windenergie, of dat je direct wil investeren in bepaalde windenergie fondsen.

Gaat jouw voorkeur uit naar aandelen kopen in bedrijven die windenergie opwekken? Dan kun je ervoor kiezen om aandelen te kopen van Vestas. Deze aandelen zullen we in dit artikel als voorbeeld nemen.

Voor het investeren in aandelen van Vestas, heb je een handelsplatform nodig, oftewel een (online) broker. Hier kun je makkelijk handelen in aandelen en dus ook in aandelen van Vestas.

Stap 1: Kies jouw online broker

Als je wil beleggen in een bedrijf als Vestas, waar je terecht kunt voor je aandelen windenergie, zul je een online broker moeten vinden die handelt in deze aandelen. Ga op zoek naar een betrouwbare broker die ook ruime opties biedt voor als je wil beleggen in meer dan alleen Vestas.

Daarnaast verschillen de kosten per online broker. Verschillende brokers vragen verschillende commissiekosten en transactiekosten. Ook kan de minimale inleg verschillen.

Beleggers vinden het belangrijk dat hun online broker gereguleerd is door een financiële toezichthouder. In Nederland heb je bijvoorbeeld de AFM (Autoriteit Financiële Markten) die ervoor zorgt dat je veilig kunt handelen via jouw online broker.

Ook kun je overwegen of je het fijn vindt of de door jou gekozen broker over een mobiele app beschikt. Dit kan handig zijn wanneer je overal snel toegang wilt hebben tot het inzien van je beleggingen en de mogelijk wilt hebben om snel te handelen.

Investeren In Windenergie bij eToro

Voor de beginnende belegger is eToro een heel geschikte online broker. Het platform beschikt ook over een mobiele app, waardoor je al je beleggingen altijd binnen handbereik hebt. Daarnaast beschikt eToro over vele andere handige trading tools.

Een van de redenen waarom eToro zo een fijn platform is voor beginners, is omdat het beschikt over een gratis demo functie. Bij eToro kun je gratis beginnen met het beleggen van virtueel geld, zodat je vast kunt oefenen met jouw toekomstige tactiek en zodat je het platform goed leert kennen.

Naast dit gratis demoaccount, werkt eToro met een lage minimale inlegwaarde van $ 50 (ongeveer € 42). Nadat je hebt geoefend met jouw gratis demoaccount, kan je beginnen met een relatief laag risico. 

Een bijkomend voordeel, wat ook qua kosten aantrekkelijk is, is dat je bij eToro 0% commissie betaalt wanneer je belegt. Waarin kun je allemaal beleggen bij eToro? Bij eToro is er een ruim aanbod aan investeringsopties je kunt onder andere inverseren in aandelen, ETF’s en crypto. 

Ben je nog niet helemaal zeker van wat jouw tactieken en strategieën zijn wat betreft beleggen? Maak dan gebruik van de Copy Trading functie, waarmee je portfolio’s van succesvolle en ervaren beleggers kunt inzien en zelfs kunt kopiëren.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het handelen met eToro? Begin direct via onderstaande knop! 

Investeren In Windenergie bij Plus500

Ben je al een wat meer ervaren belegger? Dan kun je ervoor kiezen om Plus500 te gebruiken. Dit is ook een populaire broker.

Plus500 is gespecialiseerd in het traden van CFD’s (Contract For Difference). Wil je hierop focussen? Dan is Plus500 de juiste optie voor jou. 

Wil je ook handelen in andere producten? Dan is Plus500 niet de beste optie, aangezien deze broker geen andere handelsproducten aanbiedt.

Het is belangrijk dat je ergens goed terecht kunt als je vragen hebt. Deze broker staat bekend om haar goede klantenservice, dus dat is een bijkomend voordeel als je goed geholpen wil worden bij het handelen van CFD’s.

Beginnen met Plus500? Dat kan al heel snel via onderstaande knop! 

Let op

81% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Investeren In Windenergie bij Libertex

Bij de broker Libertex vind je ook honderden producten waar je door middel van CFD’s in kan investeren. Het platform biedt allerlei verschillende producten aan. 

Zo kun je bij deze broker, die al bijna 25 jaar bestaat, investeren in aandelen, ETF’s, cryptocurrency en meer. Zo weet je ook zeker dat er altijd mogelijkheden zijn om te investeren in windenergie. 

Libertex heeft een licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC en je kunt veilig beleggen op het platform. Ervaren beleggers kunnen goed bij Libertex terecht omdat je ook met je account toegang krijgt tot het professionele handelsplatform van MetaTrader. 

Ook aan de slag bij Libertex? Maak dan gemakkelijk je gratis account aan!

Stap 2: Maak je account aan

Als je denkt dat je de online broker hebt gevonden die bij jou past, is het tijd om een account aan te maken op het gekozen platform. Bij bijna elke broker loopt dit proces vergelijkbaar, maar wij nemen het proces bij eToro als voorbeeld.

Je kunt eenvoudig een account aanmaken door je e-mailadres achter te laten, een wachtwoord in te vullen en een gebruikersnaam aan te maken. Ook kun je ervoor kiezen om je eToro account met je Facebook- of Google-account te koppelen, wat het nog makkelijker kan maken, omdat eToro dan meteen een aantal gegevens van je heeft.

Om je account te activeren, moet je je e-mailadres verifiëren. Je krijgt een link toegestuurd en hier zal je op moeten klikken. Als je dit gedaan hebt kun je aan de slag met je gratis demoaccount.

Wanneer je echt wil beginnen met beleggen, zal je je profiel moeten voltooien. Je zal een paar vragen moeten beantwoorden over de risico’s van het beleggen, en je bankrekening moet gekoppeld worden.

Stap 3: Stort je geld om te Investeren in Windenergie

Nu je account werkt zoals het zou moeten werken, kun je beginnen met het storten van je geld op je account. Bepaal voor jezelf een bedrag wat je wil investeren.

Nadat je dit bepaald hebt, kun je via verschillende betaalmethodes geld op je account zetten. Dit kan via creditcard, betaalkaart, PayPal, iDeal of zelfs Klarna.

Zo is er voor bijna iedereen wel een betalingsoptie. Op de afbeelding hiernaast zie je de verschillende betalingsmethodes.

Kies welke betaalmethode jij wil gebruiken

Stap 4: Zoek Aandelen Windmolens zoals 'Vestas'

'Vestas' op eToro

Nu je een account hebt aangemaakt, geactiveerd en geld hebt gestort, kun je via de zoekfunctie op zoek gaan naar ‘Vestas’. Je vindt Vestas onder de naam ‘VWS.CO’ bij eToro. Investeren in windenergie kan op deze manier bij dit bedrijf.

Waarom Investeren in Windenergie?

Doordat we tegenwoordig en in de toekomst graag duurzamer leven, kun je ervan uitgaan dat alle energie die op een duurzame manier verwekt wordt, belangrijk zal blijven. Windenergie zal daarom niet ineens minder interessant worden, hierdoor is het investeren in windenergie minder risicovol dan andere beleggingen. 

Met het direct investeren in windenergie is het duidelijk voor de investeerder waar zijn of haar geld naartoe gaat. Investeren in duurzame energie is goed is voor de toekomst en je verdient er vaak nog geld mee ook.

Enthousiast en wil je beginnen met beleggen in Vestas via eToro? Begin dan nu via onderstaande knop! 

De verschillende vormen van Investeren In Windenergie

Investeren Windmolens

De verschillende manieren van investeren zijn al een beetje besproken (obligaties, direct investeren, aandelen windenergie kopen via een bedrijf), maar er zijn ook verschillende vormen van het opwekken van windenergie.

Er zijn in Nederland al duizenden windmolens gebouwd, op land én op zee. En naar beide is grote vraag!

investeren in windenergie op zee
Investeren in windenergie op zee

Investeren In Windenergie Op Zee en op land

Op beide plekken, op land en op zee, is de ruimte schaars. Vissers hebben ruimte nodig op zee, er moet rekening gehouden worden met scheepvaartroutes en er zijn natuurgebieden waar niets geplaatst mag worden. Op land wordt rekening gehouden met geluidsoverlast en slagschaduwen van een windmolen.

Investeren in windenergie op zee en investeren in windmolens op land is een goed idee, de verschillende windmolens zijn allebei nodig om genoeg groene energie te leveren.

Maak vandaag nog jouw account aan bij eToro en begin met beleggen! 

Hoe kun je Aandelen Windmolens kopen?

Bedenk voor jezelf hoe je wil investeren in windenergie. Wil je, zoals hierboven beschreven in het stappenplan, investeren in een bedrijf dat zich bezighoudt met windenergie? Of ga je toch voor de directe aanpak en investeer je direct in windmolens?

Via WindShareFund IV ClimateBonds beleg je in windmolens in Duitsland. Hiermee ontvang je 3% vaste basisrente per jaar, maar ook een winstdeling die kan oplopen tot bijna 5% per jaar. 

Op deze manier beleg je rendabel en lever je ook een persoonlijke bijdrage aan het opwekken van groene energie. Vanaf 500 euro kun je instappen bij WindShareFund en vanaf 7000 euro ben je klimaatneutraal.

Een andere optie om te investeren in windenergie is ‘Meewind’. Via Meewind kun je eenvoudig je vermogen opbouwen door een maandelijkse belegging. Vanaf 25 euro per maand kun je al meedoen met dit project.

Via Meewind heb je verschillende fondsen en je draagt bij aan een duurzamer en groener Nederland. Maak via de Meewind site jouw account aan, selecteer een fonds om in te beleggen, stort eenmalig de minimale inleg of stel een maandelijks bedrag in en bepaal zelf hoeveel je per maand wil beleggen.

Zorg dat je zeker weet dat je een betrouwbare broker gebruikt. Gebruik eToro! 

Is Investeren In Windenergie rendabel?

Omdat groene energie de toekomst is, is investeren in windenergie hoogstwaarschijnlijk rendabel. Het lijkt financieel erg gunstig.

Meewind verwacht een rendement van 7 tot 10 procent. Ook lijkt het rendement vrij stabiel over de jaren. Maar er komen natuurlijk risico’s bij kijken, zoals bij elke vorm van beleggen.

De risico’s die komen kijken bij het investeren in windenergie gaan gepaard met de achtergestelde leningen. Mocht een organisatie geld tekortkomen, zijn degene met achtergestelde leningen die het merken. 

Dit is een van de redenen waarom het een goed idee is om te investeren in parken die al bestaan, of waarmee ze al bezig zijn met de opbouw. Het is belangrijk om te kijken hoe serieus de plannen zijn, maar over het algemeen zijn de risico’s niet heel hoog.

 

De verschillende functies op eToro maken Investeren Windmolens makkelijker. Begin nu! 

Voorbeeld opbrengst Investeren In Windenergie

Als je ervoor hebt gekozen om te investeren in een beursgenoteerd windmolenbedrijf en je koopt nu aandelen in windenergie, schaf je deze aan in een klein dalletje. De koers van Vestas schommelt nogal. Deze koers is op dit moment op zijn laagst.

Als je bekijkt hoeveel pieken en dalen Vestas het laatste jaar heeft gekend, is het lastig te zeggen wat dit de komende tijd zal doen. Hierom lijkt het beleggen in windmolenbedrijf Vestas een hoger risico dan investeren in een windmolen zelf.

Als we kijken naar begin dit jaar en je had dan €200 geïnvesteerd in Vestas (toen stond de koers op €287, dan had je vandaag 200 / 287 * 212 = 148 euro gehad. Dat is dus een verlies van 52 euro. Dit maakt het niet oninteressant om nu te investeren in Vestas. 

Aangezien er op dit moment een dieptepunt is, en de koers straks weer flink zou kunnen stijgen, kan dit ook juist het perfecte moment zijn om te beginnen met investeren windmolens.

Wil jij beginnen met Investeren Windmolens bij eToro? Begin met beleggen zodra jij er klaar voor bent! 

Toekomst Investeren In Windenergie

Alle soorten groene en duurzame energie zijn de toekomst. Het klimaat is een van de belangrijkste onderwerpen deze dagen, en men zal nog jaren zijn best doen om de wereld elke dag beter te maken.

Hierom is het interessant om te investeren in windenergie en zal het ook nog jaren interessant blijven. Je ontvangt er (hoogstwaarschijnlijk) niet alleen geld mee, maar je doet ook nog iets goeds voor de wereld, aangezien duurzame energie beter is dan eindige energie.

Ben je aan het twijfelen over sparen of beleggen? Lees dan hier meer over sparen of beleggen

Wil jij investeren in bedrijven die zich bezighouden met windenergie? Dat kan via eToro! 

Veelgestelde vragen

Je kunt investeren in windenergie op de volgende manieren:

  • Je kunt investeren in aandelen van een windenergie bedrijf via bijvoorbeeld eToro.
  • Je kunt via bijvoorbeeld Meewind een maandelijkse belegging doen.
  • Je kunt investeren in windmolens via klimaatobligaties.
  • Je kunt een (deel van) een windmolen kopen.

Op dit moment is investeren in windmolens rendabel. Door te investeren windmolen wordt er een rendement behaald van 3 tot 5 procent per jaar. Dit geld voor het investeren windmolens via een organisatie die voor je investeert in windmolens.

Wij raden eToro aan als broker om te beleggen in windenergie, aangezien je gebruik kunt maken van een gratis demoaccount, je een lage minimale inlegwaarde hebt en je 0% commissie betaalt.

Investeren in windenergie is in de meeste gevallen rendabel, als je goed uitzoekt hoe je het beste kunt investeren. Wil je weten hoe je geld kunt beleggen zonder risico te lopen? Lees hier of dat mogelijk is. 

Investeren In Windenergie: Conclusie

Het lijkt erop dat het risicovoller is om te investeren in een bedrijf dat zich bezighoudt met windenergie, dan het direct investeren windmolen. Een bijkomend voordeel van het direct investeren in windmolens is dat je het verschil zult merken op je energierekening. 

Investeren windmolens blijft altijd een risico, maar investeren in windenergie brengt een relatief laag risico met zich mee, als je het op de juiste manier doet. Lees je goed in voordat je je inschrijft bij een organisatie en weet welke risico’s eraan verbonden zijn.

Scroll naar boven