Home » beleggen » lange termijn beleggen

Lange Termijn Beleggen | Haal alles uit je lange termijn beleggingen! – 2021

Wil jij graag geld weg zetten en over een langere periode hier goed geld aan verdienen? Lees dan snel alles over lange termijn beleggen of maak meteen een account aan bij online broker eToro en begin vandaag nog.

Begin nu met Lange Termijn:

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct met lange termijn beleggen.

Wat is Lange Termijn Beleggen?

Zoals eerder beschreven kost lange termijn beleggen flink wat geduld, je houdt namelijk aandelen jarenlang vast.

Het doel van beleggen op langere termijn is om een mooi rendement te behalen over een langere periode, dit wordt ook wel passief beleggen genoemd.

lange termijn beleggen etoro logo

In dit artikel leggen wij alles uit over lange termijn beleggen, hoe het werkt en waar je op moet letten.

Hoe kan ik zelf op Lange Termijn Beleggen?

Beleggen en ook op lange termijn beleggen kun je het beste doen via een online broker. Een broker is een soort tussenpersoon die staat tussen jou en de financiële markt. 

Omdat beleggen tegenwoordig erg populair is, heb je ruime keuze uit verschillende brokers. Zo is er altijd wel een geschikte broker die past bij jouw handelsstrategie.

Hieronder hebben wij twee goede betrouwbare brokers uitgelicht waarbij jij op lange termijn kunt beleggen.

Stap 1: Kies een online broker

Wil je lange termijn beleggen moet je eerst op zoek gaan naar een goede betrouwbare broker. De juiste broker geeft je toegang tot wereldwijde beurzen en neemt je veel werk uit handen.

Het is belangrijk dat je nadenkt over in wat voor handelsproducten je wilt handelen, want niet elke broker biedt dezelfde handelsproducten aan. Kijk dit dus voorafgaand goed na.

Je kunt naast aandelen bijvoorbeeld handelen in CFD’s, ETF’s, grondstoffen, indexen of cryptovaluta.

Ook de kosten zijn per broker verschillend, zo verschillen per broker de commissie- en transactiekosten, het is verstandig om dit vooraf goed te onderzoeken.

Verder is het belangrijk dat je kijkt of een broker gereguleerd wordt door minstens één toezichthoudende instantie, zoals de AFM in Nederland.

Door de populariteit van het beleggen zijn er erg veel brokers op de markt en daarom bieden de meeste brokers tegenwoordig ook een mobiele app aan. Hierdoor heb je al jouw beleggingen binnen handbereik en kun je snel en gemakkelijk handelen.

Hieronder hebben wij twee brokers uitgelicht die wij aanraden. Ze hebben elk een eigen aanbod en beide brokers zijn geschikt om direct mee te handelen.

eToro

eToro is de perfecte broker voor de beginnende belegger. Dit komt door de handige trading tools die zij aanbieden.

Allereerst kun je bij eToro gebruik maken van de Copy Trading functie. Door middel van deze functie kun je portfolio’s inzien van succesvolle beleggers.

Je kunt niet alleen deze portfolio’s inzien, maar ook kopiëren. Zo bouw je als beginnende belegger al snel een divers portfolio op.

Verder biedt eToro ook een gratis demo account aan. Hiermee kun je virtueel geld beleggen in alle beschikbare producten om te oefenen met tactiek en strategie. Zo leer je het platform kennen.

lange termijn beleggen copytrading
Het Copytrading Network van eToro

Wil je beleggen met echt geld, kun je bij eToro genieten van de lage minimale inleg van €170,-. Je kunt hierdoor met een relatief laag risico beginnen met belegen.

Daarnaast betaal je bij eToro 0% commissie wanneer je belegt in aandelen of ETF’s. Naast het handelen in aandelen en ETF’s. Je kunt onder andere ook handelen in diverse indexen, grondstoffen, CFD’s, cryptocurrency en forex trading..

De betrouwbaarheid staat vast door de regulatie bij de Britse FCA (Financial Conduct Authority).  Al miljoenen mensen handelen succesvol via het platform.

Mede door de lage kosten, handige trading tools en het sociale aspect is eToro het makkelijkste platform om te beginnen met beleggen en een divers portfolio op te bouwen.

Wil je meer weten over deze broker? bekijk dan onze eToro review. Al overtuigd, klik dan op de groene button en begin direct met handelen.

DEGIRO

DEGIRO is met ruim 400.000 rekeningen inmiddels de grootste broker uit Nederland.

Je krijgt bij DEGIRO toegang tot maar liefst 50 verschillende internationale beurzen, hierdoor kun je een groot aantal verschillende aantallen beleggen.

Veilig beleggen wordt bij DEGIRO mogelijk gemaakt door de twee Nederlandse toezichthouders. Dit zijn de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Beginnen met DEGIRO? In onze DEGIRO recensie vindt je meer informatie en een stappenplan om van start te gaan. Wil je direct handelen met DEGIRO, maak dan een account aan door te klikken op de groene button.

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je wilt handelen via een broker, moet je eerst aan account aanmaken, dit kan via je e-mail, Apple, Facebook of Google + account. Dit proces verloopt bij bijna elke broker hetzelfde.

Om te beginnen met je een vragenlijst invullen waarin je aangeeft bewust te zijn van de risico’s die beleggen met zich meebrengt. 

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je je verificatieproces compleet maken door een kopie te uploaden van een geldig identiteitsbewijs en je moet je bankrekening koppelen.

Stap 3: Geld op account zetten

Je hebt na het verifiëren van je account direct toegang tot je demo-account. Wanneer je wilt beleggen met echt geld, moet je eerst geld op je rekening van eToro hebben staan.

Je kunt bij eToro kiezen uit veel verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt onder andere kiezen uit bankoverschrijving, iDeal, PayPal of creditcard.

Op de afbeelding zie je de betalingsmogelijkheden van eToro, je kunt zelf bepalen welke je wilt gebruiken.

langere termijn betalingsopties
Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product

lange termijn beleggen etoro aanbod
Zoek geschikte producten op eToro

 

Je hebt bij eToro je mogelijkheid om in veel verschillende munten, aandelen, ETF’s en crypto’s te investeren.

Je kunt bij ‘zoek eToro’ midden boven op de afbeelding gemakkelijk alle andere producten vinden. Je kunt naar de productpagina voor het laatste nieuws of meteen investeren via de knop ‘Handelen’

Stap 5: Doe je eerste investering

Je kunt op de afbeelding zien waar je kunt beginnen met handelen op de website. Het platform is naar ervaring van veel beleggers erg makkelijk in gebruik.

Je kunt op de site van eToro boven in de zoekbalk zoeken op verschillende aandelen. Je kunt kijken naar de huidige koers en aanvullende informatie van het aandeel van verschillende beleggers inlezen.

aandelen kopen lange termijn beleggen

Je kunt daarna invullen hoeveel aandelen, ETF’s of crypto’s wilt aanschaffen. Wanneer je dan geen hefboom instelt heb je deze activa gekocht. Doe je dit wel, handel je niet langer in activa maar dan handel je in CFD’s.

Je kunt jouw gekochte aandelen, grondstoffen en ETF’s in je portefeuille terugvinden. Ook wanneer je belegt in CFD’s vind je de geopende transacties terug in je portfolio en kun je ze elk moment dat jij een goed idee lijkt sluiten.

Overtuigd van de waarde van lange termijn beleggen? Start dan vandaag nog gratis bij eToro en bekijk het aanbod!

Lange Termijn Beleggen brengt minder risico's met zich mee

Koersen dalen en stijgen continu in de aandelenmarkt, bijvoorbeeld als gevolg van economische crisis of politieke ontwikkelingen, dit wordt ook wel het marktrisico genoemd.

De belangrijkste aanname in de beurswereld is dat de waarde van aandelen op de lange termijn blijft stijgen. Je kunt als langetermijnbelegger profiteren van dit effect. 

Je kunt dit natuurlijk niet zien als garantie, maar als we kijken naar de stand van de AEX zien we, tussen de pieken en de dalen door, een licht stijgende lijn.

Wanneer je een goed gespreide aandelenportefeuille hebt, hoef je tussendoor niet te handelen in aandelen. Laat je dan ook nooit beïnvloeden door de schommelingen op de beurs op korte termijn en laat je niet afschrikken wanneer de resultaten tegenvallen.

De strategie van het lange termijn beleggen is om niet in te spelen wanneer de koers daalt, maar was later wanneer de beurs weer aantrekt. Je moet de focus leggen op de beleggingshorizon en financiële doel wat daarbij hoort.

Wanneer de beleggingshorizon nadert, is het verstandig om risico’s te nemen zodat het rendement zo goed mogelijk behouden blijft. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld 10 jaar voor de einddatum neutraal te gaan beleggen en enkele jaren voor de einddatum defensief te gaan beleggen.

Wil je beginnen met lange termijn beleggen op een verantwoorde manier? Bij eToro kun je portfolio’s van ervaren beleggers overnemen via CopyTrading!

Waar kan ik Beleggen op Lange Termijn?

Je kunt bij elke broker beleggen op langer termijn, maar ook banken als de Rabobank, ABN Amro, SNS en ING bieden veel beleggingsproducten aan.

Wel is beleggen via een bank duurder dan beleggen via een online broker. Door de opkomst van online brokers zijn de tarieven aanzienlijk gedaald.

Een betaalbare betrouwbare broker waarmee je op langere termijn kunt beleggen is eToro. Toch is niet elke broker geschikt voor beleggen op de langer termijn, sommige zijn voornamelijk geschikt voor korte termijn beleggers. Het is dus erg belangrijk je vooraf te verdiepen in de broker die je op het oog hebt.

Het grote voordeel van lange termijn beleggen bij eToro is dat je een divers portfolio op kunt bouwen met verschillende producten. Door te kiezen voor aandelen, ETF’s en andere producten heb je een goede basis die op lange termijn geld moet opleveren. 

Daarnaast kun je de Copy trading functie gebruiken om nog meer geschikte producten te vinden. Zo kun je bij andere beleggers zien wat hun rendement is en welk risico ze nemen met hun beleggingen. 

Door te kijken naar beleggers met een stabiel rendement en een lage risicoscore kun je goed beleggers vinden die op lange termijn voor jou profitabel zijn om te kopiëren. 

Profiteer van een tal van tools die je helpen met het maken van verstandige lange termijn beleggingen. Maak vandaag een account aan bij eToro!

De beleggingshorizon bepalen

Wanneer je begint met beleggen moet je de beleggingen afstemmen op de tijd die je nodig hebt om je financiële doel te bereiken, deze tijd wordt de beleggingshorizon genoemd. Dit doel kan bijvoorbeeld vermogen opbouwen voor een woning, pensioen of studie.

Hoe groter de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. Bij een lange horizon is de kans groter dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden dan bij een korte horizon. 

De minimum looptijd voor lange termijn beleggen is 10 jaar, maar door de schommelingen in de markt is het risico op weinig of geen rendement beleggen lange termijn hoog.

Na 20 jaar is het risico nog kleiner en na 30 jaar is het risico bijna helemaal verdwenen. Wanneer je een lange periode hebt om je investeringen te laten renderen kun je profiteren van het rendement-op-rendement effect, een rendement dat je op een belegging ontvangt levert na een tijd ook weer rendement op.

Zorg dat je bij lange termijn beleggen een betrouwbare broker gebruikt. Wij raden eToro aan!

De voor- en nadelen van Lange Termijn Beleggen

Lange termijn beleggen brengt minder risico’s met zich mee – Het is minder risicovol om voor een langere termijn te beleggen, geld beleggen op langere termijn brengt flink minder risico met zich mee. Er zijn analisten die het rendement van aandelenmarkten sinds 1950 volgen in een wereldwijd gebruikt onderzoek.

Onder andere in het resultaat daarvan: het verschil tussen de gemiddelde beleggingsrendement op de lange en op de korte termijn is erg groot, zo zijn de koersuitslagen op korte termijn erg groot. 

Grote kans op positief rendement – Over een periode van 5, 10 of 20 jaar zijn de uitslagen veel minder groot. Heb je over een periode van 20 jaar belegd, dan haal je zelf een gemiddeld rendement tussen de 4% en de 18%.

Het risico met langer termijn beleggen is dus veel kleiner dan korte termijn beleggingen, omdat je voldoende de tijd neemt om koersveranderingen op de vangen. Volatiele markten kunnen ertoe leiden dat beleggen voor het behalen van hun beleggingsdoel uitstappen, er wordt dan niet geprofiteerd van het rendement.

Je wordt beloond voor geduld – Rendementen uit het verleden brengen natuurlijk geen garanties voor de toekomst. Er wordt wel duidelijk gemaakt dat de belegger met geduld wordt beloond voor het doorstaan van koersschommelingen op korte termijn.

Je kans is kleiner dat je met een negatief rendement eindigt wanneer je jouw beleggingshorizon verbreed. Met een lange beleggingshorizon profiteer je optimaal van de lage risico’s die horen bij beleggen op de langere termijn.

Een ander voordeel van een lange termijn beleggen is het rendement op rendement effect. Het rendement dat je een bepaald jaar haalt in alle volgende jaren ook weer rendement oplevert.

Tip: Probeer ook eens te kijken bij andere beleggers op eToro. Deze krijgen een risicoscore mee, een belegger met een lage risicoscore is een goede mogelijkheid voor jou om in te beleggen voor de lange termijn. 

Verstandig beleggen gaat een stuk makkelijker met de functies van eToro. Maak gratis een account aan en begin vandaag nog!

Tips voordat je begint met Lange Termijn Beleggen

Laat je niet afleiden – Beleggers die beleggen op langere termijn moeten zich niet laten afleiden door de resultaten op korte termijn. Wanneer je dagelijks naar het beursnieuws kijkt, zie je dat koersen van beleggingen op financiële markten op en neer gaan.

Je moet je dus niet laten afleiden door tussentijdse schommelingen, maar houd je vast aan je beleggingsdoel en de bijbehorende beleggingshorizon. Je profiteert met een lange beleggingshorizon optimaal van de lage risico’s die daarbij horen.

Naarmate je financiële doel dichterbij komt, is het aan te raden om het risico van je beleggingen te verminderen.

Beleg met geld dat je komende jaren niet nodig hebt – Deze tips geldt voor alle soorten investeringen. Beleg echt alleen met geld wat je écht kunt missen en missen is dat je het de komende 10 jaar niet nodig hebt om van te leven.

Maak het beleggen zoveel mogelijk automatisch – Een van de tips om beter te beleggen, is om zoveel mogelijk automatisch te laten verlopen. Wanneer je jezelf zoveel mogelijk  uit het proces haalt, voorkom je onvoorziene risico’s.

Laat je goed adviseren door een financieel adviseur – Denk je er over na om te gaan beleggen? Laar je dan goed adviseren door een financieel adviseur of een kennis die ervaring heeft in het beleggen, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Blijf kritisch kijken naar je rendement beleggen lange termijn – Bij geld beleggen op lange termijn is het belangrijk om kritisch te blijven op je rendement beleggen lange termijn. Door dit rendement in de gaten te houden kun je kijken of je andere keuzes moet maken bij het geld beleggen op lange termijn.

Weet je genoeg en wil je meteen beginnen? Bij eToro kun je gratis beginnen met het demo account voordat je begint met beleggen met echt geld.

Tips voordat je begint met Lange Termijn Beleggen

Laat je niet afleiden – Beleggers die beleggen op langere termijn moeten zich niet laten afleiden door de resultaten op korte termijn. Wanneer je dagelijks naar het beursnieuws kijkt, zie je dat koersen van beleggingen op financiële markten op en neer gaan.

Je moet je dus niet laten afleiden door tussentijdse schommelingen, maar houd je vast aan je beleggingsdoel en de bijbehorende beleggingshorizon. Je profiteert met een lange beleggingshorizon optimaal van de lage risico’s die daarbij horen.

Naarmate je financiële doel dichterbij komt, is het aan te raden om het risico van je beleggingen te verminderen.

Beleg met geld dat je komende jaren niet nodig hebt – Deze tips geldt voor alle soorten investeringen. Beleg echt alleen met geld wat je écht kunt missen en missen is dat je het de komende 10 jaar niet nodig hebt om van te leven.

Maak het beleggen zoveel mogelijk automatisch – Een van de tips om beter te beleggen, is om zoveel mogelijk automatisch te laten verlopen. Wanneer je jezelf zoveel mogelijk  uit het proces haalt, voorkom je onvoorziene risico’s.

Laat je goed adviseren door een financieel adviseur – Denk je er over na om te gaan beleggen? Laar je dan goed adviseren door een financieel adviseur of een kennis die ervaring heeft in het beleggen, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Blijf kritisch kijken naar je rendement beleggen lange termijn – Bij geld beleggen op lange termijn is het belangrijk om kritisch te blijven op je rendement beleggen lange termijn. Door dit rendement in de gaten te houden kun je kijken of je andere keuzes moet maken bij het geld beleggen op lange termijn.

Gebruik de lange termijn beleggen tips om verstandig te investeren. Maak gratis een account aan bij eToro en begin met slim investeren!

Veelgestelde vragen

Met lange termijn beleggen is het niet gebruikelijk om voor één of twee jaren te gaan beleggen. Je moet minimaal aan een termijn van drie tot vijf jaar denken.

Voor beleggen op lange termijn moet je echt de tijd nemen, je hebt veel geduld nodig.

Je verlaagt met lange termijn beleggen enorm je risico. Je kunt een daling van een koers natuurlijk niet voorkomen, maar het helpt om een lange beleggingshorizon te hebben.

Die lange beleggingshorizon zorgt ervoor dat je de tijd hebt om je verlies weer goed te maken. Na een koersdaling is er ook altijd weer herstel.

Een goed rendement voor lange termijn beleggen is 15% per jaar voor een actieve belegger. Dit lijkt misschien (extreem) hoog, maar wel haalbaar wanneer je er echt verstand van hebt en samenwerkt met een goede broker.

Een realistisch rendement hangt af van je vermogen in combinatie met al je bezittingen die hebt. Bij anderen bestaat het uit vermogen uit een combinatie van bijvoorbeeld aandelen, huizen en obligaties.

Je realistisch rendement op je vermogen, hangt dus sterk af van je uitgangspositie

Er zijn meerdere redenen waarom je kunt beginnen met geld beleggen op lange termijn. Vaak is het een spaardoel voor de toekomst zoals een pensioen of sparen voor je kinderen. Deze doelen kun je vast zetten voor een bepaalde tijd en zo weet je op welke termijn je geld moet gaan beleggen. Bij geld beleggen op lange termijn is het belangrijk om te blijven kijken naar het rendement beleggen lange termijn dat je moet behalen om je doelen te halen. 

Lange Termijn Beleggen: Conclusie

Lange termijn beleggen brengt veel voordelen mee, het grootste voordeel is dat je minder risico loopt dan wanneer je belegt op korte termijn.

Hoe langer je jouw geld kunt missen, hoe groter de kans op een mooi rendement. Beleggers die de koersen continu volgen, blijken er in de praktijk vooral veel naast te zitten, het is dan ook echt niet nodig om de beurs elke dag te volgen.

Wanneer je op een verkeerd moment uitstapte kun je veel vermogen verliezen, omdat je niet profiteert van het herstel.

Bij eToro is het ook mogelijk om te beleggen op de lange termijn. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, waardoor je niks kunt missen.

Lange termijn beleggen bij eToro?
Wil jij ook minder risico lopen door te beleggen op lange termijn? Maak dan snel een account aan bij eToro om veilig te handelen.
TIP
Scroll naar top