Lange Termijn Beleggen in 2024

Wil jij graag geld weg zetten en over een langere periode hier goed geld aan verdienen? Lees dan snel alles over lange termijn beleggen of maak meteen een account aan bij online broker eToro en begin vandaag nog.

Lange termijn beleggen in 4 stappen

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct met lange termijn beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Beleggen kan op meerdere manieren, je kunt er elke dag mee bezig zijn en bij elke transactie die je maakt elke euro er uit proberen te halen. Je kunt ook op een wat passievere manier beleggen en proberen op lange termijn goede winst te maken. Je leest in dit artikel alles over de verschillende strategieën en hoe jij begint!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Lange Termijn Beleggen?

Zoals eerder beschreven kost lange termijn beleggen flink wat geduld, je houdt namelijk aandelen jarenlang vast.

Het doel van beleggen op langere termijn is om een mooi rendement te behalen over een langere periode, dit wordt ook wel passief beleggen genoemd.

In dit artikel leggen wij alles uit over lange termijn beleggen, hoe het werkt en waar je op moet letten.

Hoe kan ik zelf op Lange Termijn Beleggen?

Beleggen en ook op lange termijn beleggen kun je het beste doen via een online broker. Een broker is een soort tussenpersoon die staat tussen jou en de financiële markt. 

Omdat beleggen tegenwoordig erg populair is, heb je ruime keuze uit verschillende brokers. Zo is er altijd wel een geschikte broker die past bij jouw handelsstrategie.

Hieronder hebben wij twee goede betrouwbare brokers uitgelicht waarbij jij op lange termijn kunt beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker

Wil je lange termijn beleggen moet je eerst op zoek gaan naar een goede betrouwbare broker. De juiste broker geeft je toegang tot wereldwijde beurzen en neemt je veel werk uit handen.

Het is belangrijk dat je nadenkt over in wat voor handelsproducten je wilt handelen, want niet elke broker biedt dezelfde handelsproducten aan. Kijk dit dus voorafgaand goed na.

Je kunt naast aandelen bijvoorbeeld handelen in CFD’s, ETF’s, grondstoffen, indexen of cryptovaluta.

Ook de kosten zijn per broker verschillend, zo verschillen per broker de commissie- en transactiekosten, het is verstandig om dit vooraf goed te onderzoeken.

Verder is het belangrijk dat je kijkt of een broker gereguleerd wordt door minstens één toezichthoudende instantie, zoals de AFM in Nederland.

Door de populariteit van het beleggen zijn er erg veel brokers op de markt en daarom bieden de meeste brokers tegenwoordig ook een mobiele app aan. Hierdoor heb je al jouw beleggingen binnen handbereik en kun je snel en gemakkelijk handelen.

Hieronder hebben wij twee brokers uitgelicht die wij aanraden. Ze hebben elk een eigen aanbod en beide brokers zijn geschikt om direct mee te handelen.

eToro

eToro is de perfecte broker voor de beginnende belegger. Dit komt door de handige trading tools die zij aanbieden.

Allereerst kun je bij eToro gebruik maken van de Copy Trading functie. Door middel van deze functie kun je portfolio’s inzien van succesvolle beleggers.

Je kunt niet alleen deze portfolio’s inzien, maar ook kopiëren. Zo bouw je als beginnende belegger al snel een divers portfolio op.

Verder biedt eToro ook een gratis demo account aan. Hiermee kun je virtueel geld beleggen in alle beschikbare producten om te oefenen met tactiek en strategie. Zo leer je het platform kennen.

Het Copytrading Network van eToro

Wil je beleggen met echt geld, kun je bij eToro genieten van de lage minimale inleg van €170,-. Je kunt hierdoor met een relatief laag risico beginnen met belegen.

Daarnaast betaal je bij eToro 0% commissie wanneer je belegt in aandelen of ETF’s. Naast het handelen in aandelen en ETF’s. Je kunt onder andere ook handelen in diverse indexen, grondstoffen, CFD’s, cryptocurrency en forex trading..

De betrouwbaarheid staat vast door de regulatie bij de Britse FCA (Financial Conduct Authority).  Al miljoenen mensen handelen succesvol via het platform.

Mede door de lage kosten, handige trading tools en het sociale aspect is eToro het makkelijkste platform om te beginnen met beleggen en een divers portfolio op te bouwen.

Wil je meer weten over deze broker? bekijk dan onze eToro review. Al overtuigd, klik dan op de groene button en begin direct met handelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

DEGIRO

DEGIRO is met ruim 400.000 rekeningen inmiddels de grootste broker uit Nederland.

Je krijgt bij DEGIRO toegang tot maar liefst 50 verschillende internationale beurzen, hierdoor kun je een groot aantal verschillende aantallen beleggen.

Veilig beleggen wordt bij DEGIRO mogelijk gemaakt door de twee Nederlandse toezichthouders. Dit zijn de Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Beginnen met DEGIRO? In onze DEGIRO recensie vindt je meer informatie en een stappenplan om van start te gaan. Wil je direct handelen met DEGIRO, maak dan een account aan door te klikken op de groene button.

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je wilt handelen via een broker, moet je eerst aan account aanmaken, dit kan via je e-mail, Apple, Facebook of Google + account. Dit proces verloopt bij bijna elke broker hetzelfde.

Om te beginnen met je een vragenlijst invullen waarin je aangeeft bewust te zijn van de risico’s die beleggen met zich meebrengt. 

Nadat je een account hebt aangemaakt kun je je verificatieproces compleet maken door een kopie te uploaden van een geldig identiteitsbewijs en je moet je bankrekening koppelen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Je hebt na het verifiëren van je account direct toegang tot je demo-account. Wanneer je wilt beleggen met echt geld, moet je eerst geld op je rekening van eToro hebben staan.

Je kunt bij eToro kiezen uit veel verschillende betalingsmogelijkheden. Je kunt onder andere kiezen uit bankoverschrijving, iDeal, PayPal of creditcard.

Op de afbeelding zie je de betalingsmogelijkheden van eToro, je kunt zelf bepalen welke je wilt gebruiken.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Stap 4: Zoek een geschikt product

Zoek geschikte producten op eToro

 

Je hebt bij eToro je mogelijkheid om in veel verschillende munten, aandelen, ETF’s en crypto’s te investeren.

Je kunt bij ‘zoek eToro’ midden boven op de afbeelding gemakkelijk alle andere producten vinden. Je kunt naar de productpagina voor het laatste nieuws of meteen investeren via de knop ‘Handelen’

Stap 5: Doe je eerste investering

Je kunt op de afbeelding zien waar je kunt beginnen met handelen op de website. Het platform is naar ervaring van veel beleggers erg makkelijk in gebruik.

Je kunt op de site van eToro boven in de zoekbalk zoeken op verschillende aandelen. Je kunt kijken naar de huidige koers en aanvullende informatie van het aandeel van verschillende beleggers inlezen.

Je kunt daarna invullen hoeveel aandelen, ETF’s of crypto’s wilt aanschaffen. Wanneer je dan geen hefboom instelt heb je deze activa gekocht. Doe je dit wel, handel je niet langer in activa maar dan handel je in CFD’s.

Je kunt jouw gekochte aandelen, grondstoffen en ETF’s in je portefeuille terugvinden. Ook wanneer je belegt in CFD’s vind je de geopende transacties terug in je portfolio en kun je ze elk moment dat jij een goed idee lijkt sluiten.

Overtuigd van de waarde van lange termijn beleggen? Start dan vandaag nog gratis bij eToro en bekijk het aanbod!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Lange Termijn Beleggen brengt minder risico's met zich mee

De beleggingsmarkt is continue in beweging. En dat kan heel goed uitpakken, maar ook minder en je zelfs veel geld kosten! 

Naar aanleiding van grote economische gebeurtenissen zien we bijvoorbeeld dat de waarde van een aandeel snel in prijs kan dalen wanneer er zich een onverwachte situatie voordoet. De coronapandemie veroorzaakte bijvoorbeeld op bijna de gehele markt een daling, ook voor een aantal bedrijven die het voorheen goed deed.

Dit is het marktrisico waar je helaas altijd aan onderhevig bent. Toch kun je er door op lange termijn te beleggen wat aan doen. Een overtuiging die veel beleggers delen is namelijk dat op de termijn de markt meer waard wordt. 

Door de juiste aandelen te bezitten en weg te zetten in je portfolio zou je deze een langere periode kunnen laten staan en verwachten deze beleggers dat dit meestal meer waard is geworden. De schommelingen filter je er hier namelijk mee uit, en tijdelijke dalingen worden vanzelf gecorrigeerd als de algemene trend omhoog is. 

Om tussendoor niet te hoeven handelen of stressen over je aandelen stel je een futureproof portfolio samen met bij voorkeur bedrijven die een gestage stijgende lijn laten zien of voorlopen op hun marktgebied.

Komt de beleggershorizon nabij? Stel je rendement dan zeker en beleg de laatste periode defensiever met minder risico. 

Wil je beginnen met lange termijn beleggen op een verantwoorde manier? Bij eToro kun je portfolio’s van ervaren beleggers overnemen via CopyTrading!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Waar kan ik Beleggen op Lange Termijn?

Je kunt bij elke broker beleggen op langer termijn, maar ook banken als de Rabobank, ABN Amro, SNS en ING bieden veel beleggingsproducten aan.

Wel is beleggen via een bank duurder dan beleggen via een online broker. Door de opkomst van online brokers zijn de tarieven aanzienlijk gedaald.

Een betaalbare betrouwbare broker waarmee je op langere termijn kunt beleggen is eToro. Toch is niet elke broker geschikt voor beleggen op de langer termijn, sommige zijn voornamelijk geschikt voor korte termijn beleggers. Het is dus erg belangrijk je vooraf te verdiepen in de broker die je op het oog hebt.

Het grote voordeel van lange termijn beleggen bij eToro is dat je een divers portfolio op kunt bouwen met verschillende producten. Door te kiezen voor aandelen, ETF’s en andere producten heb je een goede basis die op lange termijn geld moet opleveren. 

Daarnaast kun je de Copy trading functie gebruiken om nog meer geschikte producten te vinden. Zo kun je bij andere beleggers zien wat hun rendement is en welk risico ze nemen met hun beleggingen. 

Door te kijken naar beleggers met een stabiel rendement en een lage risicoscore kun je goed beleggers vinden die op lange termijn voor jou profitabel zijn om te kopiëren. 

Profiteer van een tal van tools die je helpen met het maken van verstandige lange termijn beleggingen. Maak vandaag een account aan bij eToro!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De beleggingshorizon bepalen

Wanneer je begint met beleggen moet je de beleggingen afstemmen op de tijd die je nodig hebt om je financiële doel te bereiken, deze tijd wordt de beleggingshorizon genoemd. Dit doel kan bijvoorbeeld vermogen opbouwen voor een woning, pensioen of studie.

Hoe groter de beleggingshorizon, hoe meer risico je kunt nemen. Bij een lange horizon is de kans groter dat tegenslagen weer rechtgetrokken kunnen worden dan bij een korte horizon. 

De minimum looptijd voor lange termijn beleggen is 10 jaar, maar door de schommelingen in de markt is het risico op weinig of geen rendement beleggen lange termijn hoog.

Na 20 jaar is het risico nog kleiner en na 30 jaar is het risico bijna helemaal verdwenen. Wanneer je een lange periode hebt om je investeringen te laten renderen kun je profiteren van het rendement-op-rendement effect, een rendement dat je op een belegging ontvangt levert na een tijd ook weer rendement op.

Zorg dat je bij lange termijn beleggen een betrouwbare broker gebruikt. Wij raden eToro aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De voor- en nadelen van Lange Termijn Beleggen

Lange termijn beleggen brengt minder risico’s met zich mee – Hoe langer je belegt hoe meer het behaalde rendement een afspiegeling is van een algehele trend en minder beïnvloedt is door uitzonderlijke situaties zoals de coronacrisis.

Analyses van de markt in de afgelopen decennia hebben laten zien dat aandelen op de lange termijn meer waard worden, enkele uitzonderingen daargelaten. Je kunt dus minder emotioneel beleggen en afwachten.

Meer kans op winst – Het gemiddelde rendement van de afgelopen 20 jaar was 4 – 18%. Aandelen lijken mee te groeien met de economie, en door de tijd te nemen wordt de winst niet beïnvloedt door volatiliteit.

Waar anderen op zulke momenten tegen verlies hun aandelen verkopen blijf jij rustig. Door de tijd corrigeert de koers vanzelf en loop je geen rendement mis. 

Het verleden biedt natuurlijk geen garantie voor de toekomst. Toch lijkt de afgelopen tientallen jaren duidelijk geworden dat de geduldige belegger wordt beloond. Een lange beleggingshorizon verkleint de risico’s en maakt je minder kwetsbaar voor korte koersschommelingen.

Tip: Probeer ook eens te kijken bij andere beleggers op eToro. Deze krijgen een risicoscore mee, een belegger met een lage risicoscore is een goede mogelijkheid voor jou om in te beleggen voor de lange termijn. 

Verstandig beleggen gaat een stuk makkelijker met de functies van eToro. Maak gratis een account aan en begin vandaag nog!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Tips voordat je begint met Lange Termijn Beleggen

Laat je niet afleiden – Als belegger op de lange termijn wil je je focus behouden en niet afgeleid. Dagelijkse ontwikkelingen, het nieuws en andere bronnen beïnvloeden mogelijk je gevoel en maken het verleidelijk op sentiment mee te bewegen met de trend op de markt maar werken mogelijk in je nadeel.

Laat je niet afleiden door veranderingen in de koers op de korte termijn maar focus op je einddoel. Denk aan je beleggingshorizon, zodat je geen onverantwoorde risico’s neemt. Het zou zonde zijn om met het doel in zicht jaren vertraging op te lopen door een emotionele trade. 

Naarmate het doel nadert is het daarom goed steeds minder risico te nemen en defensief te beleggen.

Beleg met geld dat je kunt missen – Een advies dat altijd van kracht blijft; beleg niets dat je niet kunt missen. Er is geen garantie op winst en bovendien zorgt het ervoor dat je anders in de belegging staat. Als je het geld nog nodig hebt en een koersschommeling omlaag meemaakt kan het voor paniek zorgen.  

Maak het beleggen zoveel mogelijk automatisch – Voorkom emotionele betrokkenheid en bespaar op tijd en energie die je in het beleggen steekt door het proces zoveel mogelijk te automatiseren. 

Laat je goed adviseren door een financieel adviseur – Overweeg je serieus te gaan beleggen? Laar je dan eens adviseren door een goede financieel adviseur of een kennis die ervaring heeft in het beleggen, zodat je de juiste keuzes kunt maken en niet volledig blind aan de slag gaat.

Blijf kritisch kijken naar je rendement beleggen lange termijn – Bij geld beleggen op lange termijn is het belangrijk om kritisch te blijven op je rendement beleggen lange termijn. Door dit rendement in de gaten te houden kun je kijken of je andere keuzes moet maken bij het geld beleggen op lange termijn.

Weet je genoeg en wil je meteen beginnen? Bij eToro kun je gratis beginnen met het demo account voordat je begint met beleggen met echt geld.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Tips voordat je begint met Lange Termijn Beleggen

Laat je niet afleiden – Beleggers die beleggen op langere termijn moeten zich niet laten afleiden door de resultaten op korte termijn. Wanneer je dagelijks naar het beursnieuws kijkt, zie je dat koersen van beleggingen op financiële markten op en neer gaan.

Je moet je dus niet laten afleiden door tussentijdse schommelingen, maar houd je vast aan je beleggingsdoel en de bijbehorende beleggingshorizon. Je profiteert met een lange beleggingshorizon optimaal van de lage risico’s die daarbij horen.

Naarmate je financiële doel dichterbij komt, is het aan te raden om het risico van je beleggingen te verminderen.

Beleg met geld dat je komende jaren niet nodig hebt – Deze tips geldt voor alle soorten investeringen. Beleg echt alleen met geld wat je écht kunt missen en missen is dat je het de komende 10 jaar niet nodig hebt om van te leven.

Maak het beleggen zoveel mogelijk automatisch – Een van de tips om beter te beleggen, is om zoveel mogelijk automatisch te laten verlopen. Wanneer je jezelf zoveel mogelijk  uit het proces haalt, voorkom je onvoorziene risico’s.

Laat je goed adviseren door een financieel adviseur – Denk je er over na om te gaan beleggen? Laar je dan goed adviseren door een financieel adviseur of een kennis die ervaring heeft in het beleggen, zodat je de juiste keuzes kunt maken.

Blijf kritisch kijken naar je rendement beleggen lange termijn – Bij geld beleggen op lange termijn is het belangrijk om kritisch te blijven op je rendement beleggen lange termijn. Door dit rendement in de gaten te houden kun je kijken of je andere keuzes moet maken bij het geld beleggen op lange termijn.

Gebruik de lange termijn beleggen tips om verstandig te investeren. Maak gratis een account aan bij eToro en begin met slim investeren!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen

Met lange termijn beleggen is het niet gebruikelijk om voor één of twee jaren te gaan beleggen. Je moet minimaal aan een termijn van drie tot vijf jaar denken.

Voor beleggen op lange termijn moet je echt de tijd nemen, je hebt veel geduld nodig.

Je verlaagt met lange termijn beleggen enorm je risico. Je kunt een daling van een koers natuurlijk niet voorkomen, maar het helpt om een lange beleggingshorizon te hebben.

Die lange beleggingshorizon zorgt ervoor dat je de tijd hebt om je verlies weer goed te maken. Na een koersdaling is er ook altijd weer herstel.

Een goed rendement voor lange termijn beleggen is 15% per jaar voor een actieve belegger. Dit lijkt misschien (extreem) hoog, maar wel haalbaar wanneer je er echt verstand van hebt en samenwerkt met een goede broker.

Een realistisch rendement hangt af van je vermogen in combinatie met al je bezittingen die hebt. Bij anderen bestaat het uit vermogen uit een combinatie van bijvoorbeeld aandelen, huizen en obligaties.

Je realistisch rendement op je vermogen, hangt dus sterk af van je uitgangspositie

Er zijn meerdere redenen waarom je kunt beginnen met geld beleggen op lange termijn. Vaak is het een spaardoel voor de toekomst zoals een pensioen of sparen voor je kinderen. Deze doelen kun je vast zetten voor een bepaalde tijd en zo weet je op welke termijn je geld moet gaan beleggen. Bij geld beleggen op lange termijn is het belangrijk om te blijven kijken naar het rendement beleggen lange termijn dat je moet behalen om je doelen te halen. 

Lange Termijn Beleggen: Conclusie

Lange termijn beleggen brengt veel voordelen mee, het grootste voordeel is dat je minder risico loopt dan wanneer je belegt op korte termijn.

Hoe langer je jouw geld kunt missen, hoe groter de kans op een mooi rendement. Beleggers die de koersen continu volgen, blijken er in de praktijk vooral veel naast te zitten, het is dan ook echt niet nodig om de beurs elke dag te volgen.

Wanneer je op een verkeerd moment uitstapte kun je veel vermogen verliezen, omdat je niet profiteert van het herstel.

Bij eToro is het ook mogelijk om te beleggen op de lange termijn. Het platform is erg gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, waardoor je niks kunt missen.

Scroll naar boven