Rendement Beleggen voor beginners

Met rendement beleggen klinkt voor eenieder interessant, want je behaalt hiermee veel winst. Maar hoeveel rendement kun je nu precies behalen? Je leest alles over rendement beleggen in dit artikel.

Rendement Beleggen stappenplan

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Wat is Rendement Beleggen?

Wanneer je begint met beleggen is voor de meeste beleggers het rendement het belangrijkste onderdeel waar ze naar kijken.

Het rendement maakt namelijk duidelijk wat de opbrengsten zijn geweest van de belegging. Het is gebaseerd op het koersverschil bij het begin van de belegging en het einde. 

Ook de uitkering van dividenden aan aandeelhouders en rente over obligaties telt mee voor het totale rendement. 

Bij deze beleggingen wordt over het uitgekeerde dividend dan óók weer dividend uitgekeerd, waardoor het rendement exponentieel groeit.

Rendement beleggen is beleggen met winstoogmerk waarna het verschil in het ingelegde geld en de waarde + uitbetalingen na een bepaalde periode het rendement zijn. Dit wordt vervolgens uitgedrukt in procenten.

Hoe kan ik zelf Rendement Beleggen?

Wanneer je wilt beginnen met rendement beleggen, kun je dit het beste doen via een online broker. Dit gaat erg eenvoudig en een broker geeft je toegang tot beurzen over de hele wereld.

Hieronder vertellen wij hoe je nu de beste broker uitkiest en hebben wij een aantal goede brokers voor je op een rijtje gezet. Daarna gaan we verder over beleggen en geven we onze ervaringen met rendement beleggen.

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 1: Kies een online broker

Voor rendement beleggen zul je eerst een broker moeten uitkiezen. Brokers worden ook wel aandelenmakelaars genoemd en zijn een tussenpartij tussen jou en de beurs. 

Er is tegenwoordig keuze tussen veel verschillende brokers. Veel brokers hebben naast het aanbod aandelen ook andere producten zoals CFD’s, grondstoffen, cryptomunten of valutaparen. Zo kun je een divers beleggingsportfolio samenstellen.

Het is te allen tijde belangrijk om een broker te kiezen die goed gereguleerd is en veilig is. Ook moet je goed op de kosten van een broker letten, want voor je het weet ben je enorm veel geld kwijt aan verborgen transactiekosten.

Sommige online brokers zijn beter dan andere en er kunnen verborgen kosten zijn. Het kan hierdoor lastig zijn om een gewogen keuze te maken. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de beste brokers. Alle brokers die wij aanbevelen zijn gereguleerd en veilig.

eToro

eToro is het beste platform voor de beginnende belegger. eToro biedt namelijk een platform wat zeer gebruiksvriendelijk is en snel te leren is.

Het is daardoor een laagdrempelig platform waarmee beginnende handelaren het traden snel onder de knie kunnen krijgen.

eToro is meer dan alleen een broker, ze zijn namelijk ook een sociaal handelsplatform. Dit betekent dat gebruikers de portfolio’s van anderen kunnen inzien en bekijken wat voor rendementen zij behalen.

Het Copytrading Network van eToro

Daarnaast biedt eToro een functie waarmee je de beleggingen van succesvolle beleggers kan kopiëren. Dit is de Copy Trading functie. Zo kun je ook als beginnende belegger meeprofiteren van de kennis en expertise van de succesvolle beleggers van eToro.

Daarbij zijn de kosten van eToro erg laag. Zo vraagt eToro 0% commissie op aandelen en ETF’s en hebben ze ook nog eens een lage minimale inleg van €170,-.

Verder kun je bij eToro gebruik maken van een gratis demo account. Hiermee krijg je fictief geld waarmee je alle functies van het platform kunt ontdekken en kunt leren beleggen, zonder enig risico te lopen.

Ten slotte is eToro een veilige, gereguleerde broker. Het is dan ook niet voor niets dat eToro een miljoen gebruikers heeft over de hele wereld.

Al met al is eToro dé broker voor de belegger die de fijne kneepjes van het online handelen nog moet leren. Naast actief worden op de aandelenmarkt, kun je ook leren traden met ETF’s, CFD’s grondstoffen en valuta. Online traden was nog nooit zo gemakkelijk!

Rendement beleggen via de betrouwbare broker eToro? Maak dan nu een account aan en begin vandaag nog!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Plus500

Bij de broker Plus500 kun je terecht als je aandelen wilt gaan kopen of verkopen, in de vorm van handelen in CFD’s.

Bij CFD’s koop of verkoop je niet de aandelen zelf, maar speculeer je op de koers van bepaalde aandelen door daar bij een broker een contract op af te sluiten.

Alle handelsproducten die Plus500 aanbiedt, worden aangeboden als CFD. Dit maakt het lastiger om een divers portfolio samen te stellen. Daarnaast is het goed om te weten dat CFD’s een moeilijker handelsproduct zijn dan aandelen zelf. 

Plus500 heeft een kantoor op Cyprus en een licentie bij de Cypriotische toezichthouder CySEC.

Let op

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je een broker gekozen hebt, kun je een account aanmaken bij deze broker. Dit proces gaat bij de meeste brokers ongeveer hetzelfde. Wij nemen eToro als voorbeeld.

Je kunt bij eToro een account aanmaken door naar hun site te gaan en rechtsboven in de hoek op ‘join now’ te klikken. Vul je gegevens in en bevestig je aanmelding.

Na het aanmaken van je account krijg je in je mail een link om je account te verifiëren. Wanneer je dit hebt gedaan kun je bijna beginnen met rendement beleggen.

Je kunt er namelijk ook voor kiezen om eerst nog even te oefenen via de gratis demo functie. Dit doe je makkelijk door in je profiel te switchen naar de functie ‘virtueel’. Ben je al wel klaar om te beginnen met echt rendement beleggen, dan kom je bij de volgende stap. 

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Stap 3: Geld op account zetten

Wanneer je met eigen geld wil starten met rendement beleggen moet je eerst geld op je account hebben staan.

Je kunt gemakkelijk geld op je account van eToro zetten via één van de vele betaalopties. Je kunt onder andere betalen via iDEAL en PayPal.

Waar je je ook bevindt in eToro, je zult altijd linksonder in de hoek de knop ‘geld storten’ vinden. Klik daarop om geld over te maken. Bepaal met wat voor bedrag je wil starten met rendement beleggen.

Start gemakkelijk met beleggen door geld te storten op je nieuwe eToro account

Stap 4: Zoek een geschikt aandeel voor Rendement Beleggen

Verschillende aandelen op eToro

Wanneer het geld op je account staat, is het tijd om te kiezen waarin je wilt investeren. eToro biedt verschillende handelsproducten aan waar je in kan beleggen. 

De meest voorkomende manier van rendement beleggen is beleggen in aandelen. Op eToro zijn er veel verschillende aandelen waar je uit kan kiezen!

Ga het beleggen rendement vergelijken. Dat is belangrijk om een goede keuze te kunnen maken. 

Stap 5: Doe je eerste investering voor Rendement Beleggen

Bij eToro doe je eenvoudig je eerste investering door te klikken op ‘handelen’. Daarna is het wachten totdat je rendement haalt met beleggen. 

Zo gemakkelijk kun je al een eerste investering doen bij eToro!

Beleggen met hoog rendement
De blauwe 'handelen' button

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Rendement Beleggen, hoe doe je dat?

Rendement beleggen is de reden dat veel beleggers zich op de financiële markt bevinden. Beleggen met hoog rendement is echter niet gemakkelijk. De belangrijkste voorwaarde om rendement te halen is dat je als belegger altijd moet weten wat je doet en kennis hebt van de werking van de financiële producten.

Kennis betekent ook dat je op de hoogte bent van de risico’s en van hoezeer de productwaarden kunnen schommelen. Kennis over aandelen is bij een grote groep mensen in voldoende mate aanwezig, maar als het gaat om obligaties is dat een ander verhaal. 

Je krijgt dan te maken met complexe zaken als derivaten producten en opties. Heb je nog niet voldoende kennis van derivaten en wil je toch handelen met deze producten, dan zal het erg lastig worden om rendement te halen.

Rendement beleggen is uiteindelijk echt een vak apart. Beginnen met beleggen is erg eenvoudig, maar wil je beleggen om stabiele rendementen te behalen, dan is kennis een absolute must.

Wil je ook graag starten met rendement beleggen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Neem eens een kijkje bij de eToro copytrading functie!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Gemiddeld Rendement Beleggen op aandelen en obligaties

De bekende en wereldberoemde Amerikaanse zakenman en investeerder Warren Buffett heeft ooit gezegd dat het gemiddelde rendement op aandelen rond de 6 à 7 procent moeten zijn. 

Dit is gebaseerd op een berekening, die Buffett als volgt samen heeft gesteld. Als eerste onderdeel is er het binnenlands product. Buffett zegt dat de stijging hiervan ongeveer 3 procent is. Hij telt daar vervolgens inflatie bij op, wat ongeveer rond de 2 procent per jaar is. 

De 6 of 7 procent wordt vervolgens bereikt doordat ook de bedrijven hun aandeelhouders betalen in de vorm van dividend. Het gemiddelde rendement gaat dus wel om lange termijn beleggen, en is geen garantie.

Een economische crisis heeft bijvoorbeeld invloed op bovenstaande gegevens en kan dan voor een periode het rendement fors beïnvloeden Buffett zijn formule is dan ook gebaseerd op een gemiddelde van een lange periode.

Risicovrij rendement

Verder bestaat er ook het zogenaamde risicovrije rendement. Rendement beleggen krijg je natuurlijk betaald voor het risico dat je loopt. 

Het risicovrije rendement is het rendement dat je behaalt met (bijna) geen risico. Hierbij wordt er doorgaans gekeken naar de gemiddelde 10 jaars rente op staatsobligaties.

In het verleden bedroeg het gemiddelde risicovrije rendement in Europa nog 4%. Tegenwoordig is deze rente zelfs negatief. Wanneer het gemiddelde risicovrije rendement erg laag ligt of zelfs negatief wordt, zullen beleggers eerder bereid zijn om risico’s te nemen om toch een positief rendement te behalen.

Obligaties

Sommige mensen beleggen liever in obligaties. Het gemiddelde rendement op obligaties bedroeg in Amerika tussen 1926 en 2008 5,3%. Het is dan ook een mooie regel om op de lange termijn uit te gaan van een nominaal gemiddeld rendement van 5%.

Wanneer de rente op obligaties erg laag is, leveren ze echter niet zoveel op. In 2020 zie je dan ook dat de rendementen op obligaties niet erg hoog liggen. 

Gemiddeld rendement beleggen samengevat:

  • Het gemiddeld rendement beleggen op aandelen bedraagt ongeveer 7-8%
  • Het gemiddeld rendement beleggen op obligaties bedraagt ongeveer 5%.
  • Je moet rekening houden met de inflatie. Het reëel rendement is anders.
  • Ook de volatiliteit of bewegelijkheid van de aandelen is van belang
  • Het gemiddelde rendement dat behaalt hangt af van je portefeuille.

Is rendement beleggen ook iets voor jou? Bij eToro heb je de mogelijkheid om op verschillende manieren geld te verdienen met beleggen. Probeer het platform nu gratis uit!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veilig Beleggen Hoog Rendement nastreven

Bij veilig beleggen hoog rendement is individuele analyse nodig. Op de lange termijn kan je dan kijken naar aandelen die het al langer goed doen en een stabiel rendement uitkeren. 

Toch kan je een nog hoger rendement behalen wanneer je gaat rendement beleggen op de korte termijn. Beleggen met hoog rendement is dus op korte termijn nog realistischer. 

Op de korte termijn kun je namelijk extreem hoge rendementen behalen. Massapsychologie speelt hierbij een belangrijke rol. Bij slecht nieuws raakt de massa vaak in paniek.

Door hier slim op in te spelen kan je als belegger op een enkele belegging soms makkelijk honderd procent rendement behalen.

Wanneer je op korte termijn wil profiteren van zulke enorme stijgers is het verstandig dit te doen via een betrouwbare broker. Bij eToro kun je gebruik maken van een hefboom: hiermee kun je met een kleiner bedrag een grote positie innemen.

Wanneer je wilt beleggen met hoog rendement, moet je er wel veel tijd en moeite insteken. Er is niet zoiets als beleggen met gegarandeerd rendement, maar je kunt wel zo dichtbij mogelijk komen. 

Veilig rendement beleggen doe je natuurlijk via de gereguleerde en populaire broker eToro. Maak vandaag nog een account aan en begin direct!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

De voor- en nadelen van Rendement Beleggen

Voordelen

✅ Het grootste voordeel en de reden dat veel mensen beginnen is het hoge rendement. 
✅ Rendement-op-rendement effect wanneer je vermogen voor langere tijd belegt.
✅ Het verdiende rendement kun je later herbeleggen en je verdient zo steeds meer.

Nadelen

❌ Er is geen garantie op positief rendement, en je kunt (een deel van) je inleg kwijtraken.

Wees altijd op de hoogte van de risico’s van beleggen. Bij eToro is het mogelijk voor zowel ervaren als beginnende beleggers om op een veilige manier te starten met investeren. Maak nu een nieuw account aan!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Tips voordat je begint met Rendement Beleggen

Pas op voor rendement beleggen dat te mooi is om waar te zijn – Een obligatie die 8, 9 of misschien wel 10 procent rente beloofd is natuurlijk uiterst aanlokkelijk, maar wees hier voorzichtig mee. Een obligatie is in feite een schuldbewijs waarbij jij afhankelijk bent van de ander. 

Er is een risico dat andere persoon zich niet aan de gemaakte afspraken houdt en nalatig is, wat voor problemen kan zorgen. Ga daarom ook liever met een betrouwbare partij in zee met een iets lager percentage rendement op de obligatie dan een onduidelijk bedrijf die net 1 of 2 procent meer biedt.

Hou in gedachten dat rendement geen garantie is – De gegevens van een hoog rendement in een bepaalde periode zijn mooi, maar let op dat deze kunnen vertekenen en in ieder geval geen garantie bieden voor de toekomst. Tegenvallers voor de wereldeconomie kunnen bijvoorbeeld roet in het eten gooien. 

Veilig rendement beleggen begint met een plan – Veilig beleggen begint zoals eerder aangegeven met een plan. In dit plan formuleer je hoeveel risico je wilt nemen, wat je doel is, hoe lang je wilt beleggen en met hoe veel geld. 

Let op met rendement berekenen – Bij het rendement berekenen gaat er bij sommige beleggers iets mis. Probeer hier verschillende scenario’s te toetsen en niet alleen uit te gaan van hoog rendement of te verwachten dat je het voor elkaar krijgt om bij beleggen hoogste rendement behalen. 

Maak een plan en start met beleggen via eToro! Ook heb je de mogelijkheid om inspiratie te halen uit de copyportfolio’s van het platform. Probeer het nu uit!

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Veelgestelde vragen over Rendement Beleggen

Het gemiddelde rendement op aandelen bedraagt ongeveer 7-8%. Het gemiddelde rendement op obligaties bedraagt ongeveer 5%. Houd echter wel rekening met inflatie: het reëel rendement is anders. Ook de volatiliteit of bewegelijkheid van de aandelen is van belang.

Tussen de 0% en 8% is een realistisch rendement beleggen. Vaak wordt deze categorie gezien als gemiddeld en zeer realistisch. Zelfs als beginnende belegger zou dit rendement relatief eenvoudig haalbaar moeten zijn.

ROI wordt berekend door de initiële waarde van de investering af te trekken van de uiteindelijke waarde van de investering (wat gelijk is aan het nettorendement). Vervolgens deel je dit nieuwe getal (het nettorendement) door de kosten van de investering, en tenslotte vermenigvuldig je dat met 100.

Sinds het ontstaan van de AEX is het rendement in 9 jaren negatief geweest en in 28 jaren positief. Gemiddeld genomen heeft de AEX een rendement van 10,4% per jaar opgeleverd.

Rendement op rendement behalen is eenvoudig en een mooie truc om door de tijd heen een steeds hoger rendement op te bouwen. 

Stel dat je in het eerste jaar een bedrag inlegt tegen 5 procent rendement, bijvoorbeeld 1000 euro. Dan krijg je 50 euro rendement. De waarde van je belegging neemt dan toe met 50 euro, en wanneer je dit laat staan zul je het jaar erna dus rendement ontvangen over de 1000 euro inleg + 50 euro rendement uit jaar 1. 

Rendement Beleggen: Conclusie

Het rendement op beleggingen bestaat uit het verschil tussen de koers van een belegging bij aankoop en de huidige koers. Dit verschil wordt in procenten uitgedrukt.

Wil je een zo hoog mogelijk rendement behalen? Dan heb je een individuele analyse nodig. Op de lange termijn kan je dan kijken naar aandelen die het al langer goed doen en een stabiel rendement uitkeren. Op korte termijn kun je extreem hoge rendementen behalen door in te spelen op de massapsychologie.

Wil je ook rendement beleggen? Via eToro kun je vandaag al beginnen met rendement beleggen wanneer je nu een account aanmaakt!

Met rendement beleggen via eToro?
Maak nu gemakkelijk een account aan bij eToro en begin vandaag nog met rendement beleggen!
TIP

eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van je investeringen kan fluctueren. Je kapitaal loopt risico.

Scroll naar boven