Saxo Bank Review | Alles over Saxo!

Saxo Bank is een van oorsprong Deense online broker die internationaal actief is. Saxo Bank specialiseert zich in beleggen en investeren op de wereldwijde handelsbeurzen. In deze Saxo Bank review lees je of deze broker betrouwbaar is en wat de ervaringen zijn van mensen die het platform gebruikt hebben.

Ook lees je in deze Saxo Bank review wat de voor- en nadelen zijn van deze broker en wat wij aanraden als de beste alternatieven om te beleggen!

Saxo Bank Review: beleggen in 4 stappen

Gelijk starten bij onze aanbevolen broker? Begin direct via de groene button en registreer een account!

De focus van Saxo Bank is het aanbieden van een vooruitstrevend handelsplatform. Ze breiden de online omgeving regelmatig uit en bieden veel functionaliteiten. Een handige bijkomstigheid is het openen van een nieuw venster wanneer je een feature gebruikt.

Zo kun je in principe bezig zijn met zes verschillende zaken binnen het platform. Iets waar je als beginnende belegger met een Saxo Bank account wellicht minder aan hebt, maar wat erg fijn is voor ervaren beleggers. In deze Saxo Bank Review lees je alles wat je moet weten over deze Deense broker.

Saxo Bank Review: een korte introductie

Saxo Bank is opgericht in Denemarken en is deel van de Saxo Bank Group. De naam Saxo komt van een Deens geleerde uit de middeleeuwen: Saxo Grammaticus.

Oorspronkelijk werd de bank in 1992 opgericht onder de naam Midas, maar in 2001 veranderden ze hun naam in Saxo Bank.

Saxo Bank biedt zelf geen aandelen aan op de markt en is dus niet beursgenoteerd. De oprichters Lars Seier Christensen en Kim Fournais hebben samen een meerderheid van de aandelen in het bezit. De Saxo Bank heeft inmiddels vestigingen in meer dan 16 landen, waaronder ook in Amsterdam.

In 2018 werd er een overnamebod gedaan op BinckBank met een waarde van 428 miljoen euro. Dit bod werd aangenomen en inmiddels is BinckBank overgegaan op het platform van Saxo.

Saxo Bank zelf legt de focus op het beleggen van CFD’s en valuta, maar er zijn ook andere opties om in te handelen.

Op zoek naar een alternatieve broker waarbij je in een tal van handelsproducten kunt beleggen? Probeer eToro!

Is Saxo Bank veilig en betrouwbaar?

In een Saxo Bank review is het natuurlijk van belang om te benoemen of deze online broker betrouwbaar is of niet. Saxo Bank wordt gezien als een erg betrouwbare broker waarbij je met een gerust hart kunt beleggen. We zetten hieronder in deze Saxo Bank review uiteen waarom.

Is Saxo Bank veilig?

Saxo Bank wordt gereguleerd in 15 verschillende landen, waaronder de Nederlandse AFM en de Britse FCA. Een financieel toezichthouder zorgt ervoor dat het platform zich altijd volgens de regels blijft gedragen en er geen rare dingen met je geld worden gedaan.

Is Saxo Bank betrouwbaar?

Er zijn tot nog toe nog geen grote schandalen of andere negatieve gebeurtenissen bekend bij Saxo Bank. Het bedrijf komt graag op de voorgrond en heeft voor zover bekend niets te verbergen. Zo is het bedrijf sinds 2014 een actieve sponsor in de Formule 1.

Saxo Bank Review: overzicht handelsproducten

Het is natuurlijk belangrijk om in deze Saxo Bank review te kijken naar de verschillende handelsproducten die het platform aanbiedt. We zullen in onderstaand overzicht de verschillende handelsproducten op een rijtje zetten.

Saxo Bank is op het moment druk bezig met de overgang naar een nieuw platform: SaxoInvestor. Met een Saxo Bank account kun je dan naast de bovenstaande handelsproducten ook gaan beleggen in futures en opties.

Het doel van Saxo, wat ook uit onderzoek voor deze Saxo Bank Review naar voren kwam, is dat Saxo Bank altijd op zoek is naar nieuwe lokale en internationale markten. Zo biedt het een alsmaar groter worden internationaal aanbod van handelsproducten.

Je kunt daarnaast ook gebruik maken van een handige demofunctie. Zo kun je rondkijken binnen het platform en kijken of dit platform niet alleen op basis van Saxo Bank Reviews, maar ook naar jouw eigen ervaring geschikt is.

Saxo Bank Review: features Saxo Bank Account

Met het aanmaken van een Saxo Bank account kun je naast het grote aanbod aan handelsproducten ook profiteren van de verschillende extra functionaliteiten die het platform aanbiedt. Hieronder zullen we de fijnste features op een rij zetten. 

SaxoAcademy

Alhoewel Saxo Bank naar onze mening vooral is voor de ervaren belegger, biedt Saxo Bank wel een leerplatform aan. Bij SaxoAcademy vind je tientallen e-learning cursussen met daarin overleg over verschillende handelsproducten.

Daarnaast kun je ook webinars bijwonen waarbij de huidige marktontwikkelingen geanalyseerd worden. Vaak zijn deze gericht op marktontwikkelingen in de valutamarkt.

Ook vind je binnen het platform het zogenaamde SaxoStrats team en kun je deze volgen. Dit is een team van inhouse analisten van Saxo Bank die je regelmatig updaten met video’s en analyses over ontwikkelingen op de verschillende handelsmarkten. Zo krijg je input van experts die van invloed kunnen zijn op je beleggingen.

Belangrijk om te weten is echter wel dat al deze materie enkel in het Engelstalig te vinden is.

Agenda

Met een Saxo Bank account kun je ook gemakkelijk veel zaken bijhouden in een geïntegreerde agenda. Deze agenda bevat een basiskalender met de economische agendapunten in de komende dagen.

Nieuws

Bij een broker hoort natuurlijk een nieuwspagina. Ook Saxo Bank biedt een uitgebreid nieuwsplatform waarin je kunt zoeken naar artikelen. Daarnaast is er een overzicht met de meest actuele nieuwsartikelen van dat moment. Alle publicaties zijn wederom wel in het Engels.

Demoaccount

Voordat je begint met beleggen, kun je gebruik maken van de gratis demofunctie. Je kunt het demoaccount 20 dagen gebruiken om gewend te raken aan het platform. Hiervoor kun je ook gebruik maken van een fictief vermogen om te kijken hoe de transacties binnen het platform werken.

Saxo Bank Review: wat zijn de kosten?

Elke Saxo Bank Review kijkt natuurlijk naar de kosten van het platform. Saxo Bank biedt verschillende tariefstructuren aan op basis van de hoeveelheid en grootte van je investeringen. Over het algemeen geldt: hoe groter je investering hoe minder je betaalt.

De kosten worden onderverdeeld in 6 categorieën: Fundcoach, Green, Blue, Black, Platinum en VIP. Fundcoach is voor mensen die slechts kleine beleggingen doen en zo springt je Saxo Bank account vanzelf naar de volgende categorie.

Zoals je ziet in de afbeelding zijn de kosten procentueel op basis van je inleg en afhankelijk van welke beurs of welk handelsproduct je in investeert. Voor de laatste 3 tariefmodellen worden je servicekosten kwijtgescholden als je meer dan €500,- aan transactiekosten in de maand betaald hebt.

Het uitbetalen van dividend is gratis, maar als je je opties wilt uitoefenen kost dit wel geld, afhankelijk van de grootte van het bedrag. Als je 6 maanden lang niet belegt via het platform, zul je daarnaast ook inactiviteitskosten moeten betalen van $ 100/€ 82,-.

Let er dus op dat je geen onnodige kosten maakt door regelmatig te beleggen. Als je niet van plan bent elke 6 maanden minstens één belegging te doen, kun je beter een passend alternatief zoeken

Is Saxo Bank geschikt voor actieve beleggers?

Saxo Bank is vooral fijn voor beleggers die actief beleggen met grotere bedragen. Dit gebeurt dan ook vaak in de vorm van CFD’s of valuta. Dit komt ook naar voren door het feit dat je een limiet hebt aan servicekosten die je betaalt. Dit wordt gedaan om actieve beleggers aan te trekken.

Voor beleggers die zich meer richten op de lange termijn zijn andere brokers mere geschikt. eToro is hiervan een concreet voorbeeld, waar je zonder commissie in aandelen en ETF’s kunt beleggen.

Saxo Bank Reviews: voor- en nadelen

Over het algemeen is Saxo Bank een prima broker, maar heeft het duidelijk wel wat tekortkomingen. We kijken naar de voordelen en nadelen van de broker op basis van Saxo Bank reviews en eigen onderzoek.

Zoals al eerder werd aangegeven en wat het belangrijkste punt van deze Saxo Bank review is, is dat de broker gericht is op ervaren beleggers. De hoge Saxo Bank minimum deposit van €2000,- en inactiviteitskosten maakt dit platform vooral geschikt voor actieve beleggers die met grote bedragen handelen.

De grootste pluspunten die je hiervoor terug krijgt zijn het grote aanbod van meer dan 40,000 handelsproducten en de betrouwbaarheid die het platform biedt. Als je met grote bedragen werkt is het uiteraard erg fijn om te weten dat het platform zeer goed gereguleerd wordt.

De voordelen zijn alleen niet genoeg om op te wegen tegen de nadelen als je liever met kleinere bedragen wilt beleggen. Of als je je meer wilt richten op de lange termijn. Dan zijn gebruiksvriendelijke brokers als eToro een stuk beter.

Tip: Op zoek naar een broker met een laag instapbedrag en lagere kosten? eToro is perfect voor beginners en heeft een laag startbedrag van slechts €42,-!

Saxo Bank Reviews: wat zeggen andere gebruikers?

Uiteraard kijken we niet alleen naar onze eigen ervaringen, ook Saxo Bank reviews van andere gebruikers zijn erg belangrijk om een compleet beeld te vormen.

Op TrustPilot zijn de Saxo Bank reviews niet lovend: gemiddeld 2,0 op basis van 1500 reviews.

Dit zijn vooral veel oud-gebruikers van Binck die nu een Saxo Bank account hebben en niet blij zijn met dit nieuwe platform.

De overname van BinckBank beïnvloedt dus sterk de Saxo Bank reviews, maar opmerkingen bieden wel een inzicht in hoe Saxo Bank opweegt tegen een andere broker.

Saxo Bank Reviews: positieve ervaringen

Het valt op dat de positieve reviews vooral in andere talen worden geschreven. Dit zullen dus gebruikers in andere landen zijn die niet over zijn gestapt op een Saxo Bank account vanuit BinckBank. Het lijkt dus also het kantoor in Nederland een andere ervaring biedt dan die van andere internationale kantoren.

Dit kan natuurlijk zijn doordat het kantoor in Nederland te maken heeft gehad met de grote overname van BinckBank en dit nog niet helemaal goed loopt.

Saxo Bank Reviews: negatieve ervaring

De negatieve Saxo Bank reviews komen vooral uit de BinckBank hoek. Oud-gebruikers zijn absoluut niet blij met de klantenservice en ook de kosten lijken verhoogd te zijn. Daarnaast zijn er ook problemen met het platform zelf, waarbij er soms door een fout van Saxo verkeerde prijzen worden weergegeven.

Saxo Bank reageert wel proactief op de negatieve Saxo Bank Reviews, dus het platform is er hopelijk mee bezig de ervaringen beter te maken.

Veelgestelde vragen

Het bedrijf Saxo Bank wordt goed gereguleerd door meerdere financiële toezichthouders. Ook de Nederlandse AFM is toezichthouder voor Saxo Bank en de Saxo Bank accounts. Hierdoor is het een zeer veilig bedrijf. 

Saxo Bank probeert meer ervaren beleggers aan te trekken. Dit is ook te zien aan de hand van de Saxo Bank minimum deposit van €2000,-. De broker richt zich op beleggers die met hogere bedragen handelen biedt hier ook aantrekkelijke voordelen voor.

In ruil daarvoor krijg je een zeer uitgebreid aanbod en veilig handelsplatform om mee te handelen.

Nee. Wanneer je in Nederland of in andere Europese landen actief bent als broker, mag je geen bonussen weggeven aan klanten. Dit om de consument te beschermen tegen aantrekkelijke bonussen waardoor ze gelokt worden om te investeren met gelimiteerde kennis.

Saxo Bank richt zich duidelijk op de ervaren belegger. Dit is al meteen te merken aan de hoge Saxo Bank minimum deposit en de verschillende tariefstructuren om hogere inleg aan te moedigen. Ook het platform is erg technisch vergeleken met bijvoorbeeld eToro.

Voor beginnende beleggers raden wij daarom ook een alternatieve belegger aan. Onze aanrader is eToro, welke zeer geschikt is voor nieuwere gebruikers.

Dit blijft uiteraard een persoonlijke voorkeur, maar wij vinden eToro de beste online broker wanneer het gaat om gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Ook het aanbod van eToro is groot en het platform heeft toegang tot een tal van handelsmarkten.

Saxo Bank Review: conclusie

Al met al is Saxo Bank vooral geschikt voor de ervaren belegger. De hoge Saxo Bank minimum deposit van €2000,- en de geavanceerde features binnen het platform maakt het moeilijker om gewend te raken aan het platform.

Voor ervaren beleggers die met hoge bedragen investeren biedt Saxo Bank wel aantrekkelijke tarieven, maar hier profiteer je als beginnend belegger dus niet direct van.

In Nederland is de Saxo Bank niet bepaald populair als je kijkt naar de Saxo Bank reviews. De Saxo Bank reviews zijn vooral niet blij met de overstap van BinckBank naar Saxo Bank. Hier zijn dan ook een tal van 1 ster Saxo Bank reviews over te vinden.

Toch is Saxo Bank wel een betrouwbare broker dankzij het hoge aantal toezichthouders die het platform in de gaten houdt en zijn de internationale Saxo Bank reviews een stuk positiever.

Voor beleggers die minder ervaren zijn en zich graag willen verdiepen in de wereld van beleggen, raden wij echter eToro aan. Met deze broker kun je gemakkelijk comfortabel worden met de beleggingswereld. Dit kan al vanaf het lage minimale inlegbedrag van €42,-.

Daarnaast kun je profiteren van een gratis demoaccount en beleggingen doen in onder andere aandelen, cryptomunten, ETF’s, indexen en grondstoffen.

Beleggen bij de beste online broker?
Bij eToro kun je gratis beginnen en profiteren van 0% commissie op aandelen en ETF's!
TIP
Scroll naar boven