Crypto Beurs: alles wat je moet weten over beleggen in cryptomunten!

Wil jij beginnen met investeren in cryptocurrency maar heb je nog geen idee waar je kans beginnen? In dit artikel vind je alles over de crypto beurs en bij welke crypto beurs je het beste terecht kan. 

Direct beginnen bij een Crypto Beurs - een stappenplan

Wil jij je ook gaan mengen in de handel in cryptocurrency? Maak dan nu een account aan bij Capital.com en begin meteen! 

Ook in 2022 is er weer veel aandacht voor cryptocurrency en willen veel beleggers een graantje meepikken van de vele hoge koersstijgingen. Jij kunt dat natuurlijk ook doen door snel een account aan te maken en ook te beginnen met beleggen

Wat is een Crypto Beurs?

Een crypto beurs is een markt waarop je cryptocurrencies kunt kopen. Je moet de beurs zien als de winkel waar je dus verschillende cryptocurrencies kunt halen.

Er zijn verschillende crypto beurzen waar je terecht kan en het is belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen deze beurzen. In het stappenplan in dit artikel vind je alles over de verschillende crypto beurzen en waar je op moet letten bij je keuze voor een crypto beurs.

bitcoin crypto beurs

In dit artikel vind je verder waar je het laatste crypto nieuws kan vinden en alles over een aantal van de belangrijke cryptocurrency zoals bitcoins

Hoe kan ik zelf beleggen in Cryptocurrency?

Zelf beginnen bij een crypto beurs is erg eenvoudig. Je maakt hiervoor een account aan bij een crypto beurs en in de meeste gevallen kun je al snel beginnen met investeren.

Het kan zijn dat je weinig weet van de technische wereld van cryptocurrency. Probeer je zoveel mogelijk te verdiepen in de munten die je wilt gaan kopen zodat je weet hoe deze werken en of er toekomst in zit. 

Deze mogelijkheid heb je bij sommige van deze crypto beurzen. Deze bieden soms een academie aan waar je alles te weten kan komen over een bepaalde munt of de technische kant van cryptocurrency in het algemeen. 

Als je het stappenplan hieronder volgt zorg je ervoor dat je vandaag nog kan beginnen met beleggen in cryptocurrency.

Stap 1: Kies een Crypto Beurs

Je kunt op verschillende platformen investeren in cryptocurrencies. We zullen een aantal platformen op een rijtje zetten waar je kunt handelen.

Capital.com

capital.com crypto beurs

Een ander platform is Capital.com. Bij Capital.com investeer je niet rechtstreeks in de producten zelf, maar handel je in CFD’s.

Capital.com is overal in Europa actief en heeft verschillende kantoren onder anderen in Engeland, Wit-Rusland en  Cyprus. Het platform wil graag gaan uitbreiden naar verschillende continenten.

Deze crypto beurs heeft een groot aanbod cryptocurrency en zo kun je eenvoudig een ruim portfolio aan digitale munten opbouwen zonder dat je bij meerdere crypto beurzen aan de slag hoeft.

Zoek je meer informatie over de crypto beurs Capital.com? Je vindt het in onze review over deze crypto beurs. Je kunt ook meteen beginnen bij Capital.com

Libertex

Een andere internationale broker (actief in 120+ landen) is Libertex.

Bij deze ervaren broker vindt je een gebruiksvriendelijke interface, met veel informatie en een aantal handige overzichten en statistieken. Libertex focust zich op het laten kennismaken met beleggen in bijvoorbeeld crypto, maar doet dat met CFD’s in plaats van het daadwerkelijk kopen van de munten.

CFD’s zijn een contract over de waarde van de munt die je in staat stellen te speculeren op een winstdaling of koersstijging. Je vindt bij Libertex een divers crypto-aanbod hiermee, maar ook aandelen, forex en ETF’s. 

Libertex is gereguleerd en daarmee veilig, en biedt je ook een gratis oefenaccount aan met 50.000 virtueel geld. Zo kun je leren beleggen voordat je zelf van start gaat met de minimale inleg van €100! 

Ben je enthousiast? Begin dan meteen bij Libertex via de knop hieronder.

Binance

binance review altcoin

Binance is een handelsplatform dat is opgericht in 2017 en nu al bekend staat als de allergrootste crypto beurs ter wereld. 

Je kunt bij binance gebruik maken van verschillende functies waaronder een Wallet voor al je aankopen. Ook is het platform niet alleen te vinden op hun website, maar is er ook een app die je kunt downloaden op je mobiele telefoon om al je handelingen in de gaten te kunnen houden waar je ook bent.

Binance is zo populair bij veel beleggers omdat het wereldwijd het grootste aanbod cryptocurrency heeft. Veel kleine munten zijn zo goed als exclusief verkrijgbaar op deze crypto beurs.

Daarnaast is er erg veel volume op de site aanwezig doordat het zoveel gebruikers heeft. Hierdoor is het altijd mogelijk om met andere gebruikers te handelen en is de munt waar jij in geïnteresseerd bent altijd beschikbaar.

Ben je enthousiast? Begin dan meteen bij Binance via de knop hiernaast.

Bitvavo

bitvavo crypto beurs

In tegenstelling tot de eerder genoemde platformen is Bitvavo een Nederlandse crypto beurs. Bitvavo staat bekend als de goedkoopste crypto beurs in Nederland. 

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf heeft een zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform ontwikkeld met daarop zo weinig mogelijk extra functies. Zo kun je als beginnende belegger eenvoudig beginnen bij deze crypto beurs. 

Inmiddels heeft Bitvavo meer dan 50 verschillende cryptocurrency in het aanbod en blijft het zich uitbreiden met meer verschillende munten. Je kunt bij Bitvavo de munten laten staan of ze versturen naar een andere wallet. 

Begin vandaag nog bij deze Nederlandse crypto beurs en maak een account!

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je wilt beginnen met  handelen is de eerste stap het aanmaken van een account. Dit gaat bij elk platform ongeveer hetzelfde maar we zullen nu Capital.com als voorbeeld nemen.

Een account aanmaken gaat makkelijk en snel, je hoeft alleen maar je e-mailadres in te vullen en een wachtwoord te maken en je kunt klikken op ‘nu beginnen’. 

Zo is een demo account aangemaakt waarmee je eerst het platform kunt bekijken en kunt oefenen met handelen zonder risico’s.

Stap 3: Geld op account zetten

Uiteindelijk wil je natuurlijk met echt geld aan de slag in plaats van het virtuele geld uit je demo account. Geld storten op jouw account bij Capital.com is heel eenvoudig.

 Je kunt gemakkelijk invoeren hoeveel je wilt gaan storten en welke betaalmethode je wilt gaan gebruiken. 

Zodra je geld hebt gestort kan het investeren echt beginnen!

Crypto Beurs
Stort makkelijk geld via iDEAL op je Capital.com account

Stap 4: Zoek een geschikte cryptocurrency

Zeker beginners zullen even moeten wennen aan het platform en niet meteen weten waar ze terecht moeten om hun eerste investeringen te doen. Je zult eerst op zoek moeten gaan naar een geschikte cryptocurrency om toe te voegen aan je portfolio. 

Als je al een munt in gedachten hebt zoek je deze eenvoudig op via de zoekbalk van Capital.com, je klikt vervolgens op deze munt en komt op de pagina waar je kunt gaan investeren. Als je nog niet weet welke cryptocurrency wat voor jou is kun je eens goed kijken op deze crypto beurs wat er aangeboden wordt.

Door te filteren op cryptocurrency krijg je alle munten die aangeboden worden door Capital.com. In deze lijst kun je er één uitzoeken of eerst meer informatie zoeken over de munt. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Als je een keuze hebt gemaakt voor een munt is het tijd om met echt geld je eerste investering te doen. Staat de Bitcoin koers je aan en wil je investeren? Dan zoek je naar Bitcoin of BTC en klik je op deze markt. 

Zodra je bij deze markt bent staat er een blauwe knop met ‘open positie’. Deze heb je nodig om een investering te kunnen doen in Bitcoins. 

Zodra je op open positie hebt geklikt krijg je een nieuw schermpje waarin je kunt bepalen hoeveel je wilt investeren, of je gebruik wilt maken van een hefboomeffect en hoe hoog deze moet zijn en een eventuele stop-loss of take-profit. 

Met een stop-loss en take-profit kun je ervoor zorgen dat je investering bij een bepaald verlies of winst automatisch wordt gesloten om het verlies beperkt te houden of de winst te garanderen. 

Crypto Beurs
Koop eenvoudig Bitcoins bij de crypto beurs Capital.com, check de laatste Bitcoin koers of houd de waarde bitcoins van jouw investering in de gaten

Wat kun je doen bij een Crypto Beurs?

De hier boven genoemde crypto beurzen werken allemaal op hun eigen manier en hebben verschillende functies. Waar je bij Capital.com alleen in CFD’s kunt handelen kun je bij Capital.com, Binance en Bitvavo bijvoorbeeld wel de munt zelf kopen. 

Hieronder zie je een aantal van de verschillende mogelijkheden die je hebt bij een crypto beurs om te investeren in de munt. 

Rechtstreeks cryptocurrency kopen

Er zijn crypto beurzen waar je rechtstreeks cryptocurrency koopt van de beurs zelf. Deze koopt de munt dan in en zorgt dat er voldoende voorraad is voor alle gebruikers. 

Vaak betaal je bij deze manier van cryptocurrency kopen hogere transactiekosten omdat de crypto beurs zelf de prijs bepaald. Zo werken ze net als aandelenbeurzen met een spread, een verschil in de prijs tussen crypto kopen en crypto verkopen. 

Cryptocurrency verhandelen met andere beleggers

Een crypto beurs als Binance of Bitvavo is er juist helemaal op gericht om de handel tussen beleggers te faciliteren. Zo kun je een buy-order of sell-order plaatsen, als een andere belegger ook een order heeft geplaatst en de prijs komt overeen wordt dit automatisch uitgevoerd. 

Je kunt bij deze manier van crypto kopen zelf kiezen of je de op dat moment geldende marktprijs wilt betalen of zelf wilt kiezen op welke waarde je wilt kopen of verkopen. Vooral ervaren beleggers geeft deze methode meer vrijheid. 

Cryptocurrency verkopen

Als je uiteindelijk de cryptocurrency weer wilt verkopen kun je eigenlijk kiezen uit de twee hier boven genoemde methodes. Je kunt de munt rechtstreeks verkopen aan de crypto beurs zelf of verhandelen met andere beleggers. 

cryptocurrency crypto beurs
Er zijn vele cryptomunten te verkijgen op een crypto beurs

Wil je snel van de crypto af en maken de transactiekosten je weinig uit? Dan kun je het best rechtstreeks aan de crypto beurs verkopen, zo weet je zeker dat de verkoop meteen uitgevoerd wordt en je geld op je account staat. 

Het verkopen van cryptocurrency aan andere beleggers kan ook snel gaan maar hangt af van de prijs die je wilt voor je crypto. Je vult een waarde bitcoins in waarvoor jij ze wilt verkopen en zet de sell order open, zodra er iemand is die voor die waarde bitcoins wilt kopen zal de order uitgevoerd worden en heb je het geld op je account. 

Enthousiast geworden over crypto beursen? Ben je klaar om te beginnen? Wacht dan niet langer en begin vandaag nog met handelen. Mis niets, en maak een account aan bij Capital.com!

Interessante cryptocurrency voor 2022

Wil jij gaan beginnen bij een crypto beurs maar heb je nog geen idee welke munten je het beste toe kan voegen aan je portfolio? Hieronder vind je een aantal interessante cryptocurrency die je dit jaar aan je portfolio toe kan voegen. 

 

Bitcoin (BTC)

De allerbekendste cryptocurrency ter wereld en de munt waar het allemaal mee begon: Bitcoin. De Bitcoin koers is de afgelopen tijd geëxplodeerd. In maart 2020 betaalde je voor één Bitcoin minder dan €5.000. 

Een jaar later kon je de waarde Bitcoins op zien lopen tot meer dan €47.000,-. Als je in maart 2020 2 Bitcoins had gekocht was deze investering nu 2 * €47.000 – 2 * €5.000 = €84.000 waard geweest.

Veel beleggers zijn het er over eens dat Bitcoin gezien kan worden als digitaal goud. Er is een beperkt aanbod van maximaal 21 miljoen munten terwijl de vraag wel steeds verder toeneemt, daardoor is de Bitcoin koers zo gestegen. 

Uniswap (UNI)

Een interessant nieuw project dat in 2020 gelanceerd werd en binnen een jaar enorm veel waard is geworden. Het Uniswap platform is een plek waar je alle ERC 20 tokens die draaien op het Ethereum netwerk op kan verkopen. 

De waarde van Uniswap steeg in maart 2021 tot €25 terwijl het in september 2020 gelanceerd werd met een prijs van €2,75. Deze enorme stijging heeft er voor gezorgd dat deze munt in een paar maanden tijd geklommen is in de top 10 cryptocurrency met de hoogste marktwaarde. 

Polkadot (DOT)

Een ander jong cryptocurrency project dat in korte tijd enorm is gestegen in waarde is Polkadot (DOT). Het Polkadot netwerk is een erg technisch project dat de blockchain technologie nog verder moet verbeteren. 

In het halve jaar dat de munt bestaat heeft het netwerk een marktwaarde bereikt van meer dan 27 miljard euro. 

Dogecoin (DOGE)

Als Elon Musk iets twittert kun je als belegger maar beter luisteren. De invloed van één van de rijkste mensen ter wereld werd weer duidelijk toen hij een foto van de crypto munt Dogecoin tweette

De koers ging een aantal maal over de kop en bleef een hoge waarde aanhouden. Het begon ooit als grap maar wordt een steeds serieuzere cryptocurrency voor beleggers. 

doge kopen crypto

Enthousiast geworden over deze crypotmunten? Bij Capital.com kun je deze cryptomunten verhandelen en nog veel meer!

De voor- en nadelen Crypto Beurs

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je begint met beleggen in op de Crypto Beurs

De belangrijkste tip voordat je gaat beginnen met beleggen in cryptocurrency bij een crypto beurs is dat je op de hoogte bent van de risico’s. De cryptocurrency markt is nog altijd erg volatiel en niemand weet zeker welke kant de Bitcoin koers en de andere crypto koersen opgaan. 

Nu veel munten al maanden blijven stijgen komt het moment dat er weer een daling in de koers is steeds dichterbij. De cryptocurrency markt is ook een markt waarbij het lastig is om goed crypto nieuws te vinden. 

Er zijn namelijk veel partijen online die bepaalde crypto koersen proberen te sturen met crypto nieuws dat niet per se op waarheid berust. Let dus goed op waar jij je crypto nieuws vandaan haalt en blijf kritisch op voorspellingen over koersen. 

Bepaal een strategie en houd je hier aan

Je kunt cryptocurrency kopen om over een langere termijn je waarde Bitcoins te zien stijgen of je kunt ervoor kiezen juist op korte termijn winst te willen maken. Bij een crypto beurs zijn alle strategieën mogelijk maar het moeilijkste voor beleggers is om je echt te houden aan de afspraken die je gemaakt hebt. 
 
Zeker bij cryptocurrency kan de waarde van je portfolio soms alle kanten omschieten. Laat je hier niet door beïnvloeden maar blijf bij de afspraken die je gemaakt hebt met jezelf zodat je geen overhaaste beslissingen maakt.
 

Spreid je investeringen

Je kunt gemakkelijk investeren in verschillende crypto munten op een crypto beurs. Toch investeer je nu wel al je geld in digitale munten en het kan verstandiger zijn om ook eens naar andere beleggingen te kijken. 
 
Je kunt naast je beleggingen in cryptocurrency prima een aandelen portfolio erbij openen. Hierdoor spreid je de risico’s die je neemt, als de crypto markt instort heb je altijd nog ergens anders waarde in je investeringen. 

Ben je klaar om te beginnen? Bij Capital.com kun je vandaag nog aan de slag. Mis je kans niet, en stap vandaag nog in bij cryptocurrencies!

Crypto Beurs: Veelgestelde vragen

Bij een crypto beurs kun je eenvoudig verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen. Elke crypto beurs heeft een eigen aanbod en platform, kijk goed naar deze twee zaken voordat je een keuze maakt voor een crypto beurs. 

Het hangt in eerste instantie erg af van wat jouw strategie gaat worden bij het beleggen en wat je nodig hebt aan functies en aanbod bij een crypto beurs.

Voor de meeste gebruikers is Libertex een zeer geschikte crypto beurs, deze beurs heeft een ruim aanbod, is makkelijk te gebruiken en geeft je de mogelijkheid om je investering nog beter aan te passen door het handelen in CFD’s. 

Je betaalt bij elke crypto beurs een bepaald bedrag per transactie. Dit verschilt niet alleen per beurs maar ook zijn de transactiekosten bij sommige munten lager dan bij andere. 

Ja, elke crypto beurs geeft je de mogelijkheid om je investering op het platform van de crypto beurs te laten staan. Als je het account voor deze crypto beurs goed beveiligd hebt kun je de munt daar ook gerust laten staan zolang de gekozen crypto beurs veilig is. 

Als je een andere wallet hebt kun je eenvoudig de munten die je gekocht hebt versturen naar die wallet door bij de crypto beurs te kiezen voor send en het adres van je nieuwe wallet in te voeren. Let er altijd op dat je het adres helemaal goed kopieert. Anders kun je de cryptocurrency kwijt raken. 

Crypto Beurs: Conclusie

Cryptocurrency koop je het handigst bij een crypto beurs. Er zijn veel verschillende crypto beurzen met allemaal hun eigen aanbod en eigen platform. 

Het is voor elke belegger verschillend welke crypto beurs de beste plek biedt om te gaan investeren. Kijk hiervoor goed naar het aanbod dat de crypto beurs heeft zodat je niet een account aanmaakt en er dan pas achter komt dat je niet kan investeren in de munt die je graag wilt. 

Zelf beginnen met beleggen op een Crypto Beurs?
Maak vandaag nog een account aan bij Capital.com en kijk eens door het aanbod om op zoek te gaan naar een geschikte munt om in te investeren!
TIP
Scroll naar boven