EOS Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Wat is EOS?

EOS is de originele cryptovaluta van het EOS netwerk. Je hebt deze crypto nodig om het netwerk zelf te gebruiken. Het netwerk is het grootste open-source platform voor het ontwikkelen van blockchains.

Blockchains beveiligen data zoals transacties door middel van cryptografie. Je kunt zowel op dit platform software ontwikkelen, of als bedrijf software kopen door middel van EOS crypto.

eos koers
Actuele koers EOS chart in euro

Begin direct met beleggen in EOS!

EOS aankopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Je bent geïnteresseerd in het aanschaffen van cryptovaluta als Bitcoin of EOS, maar op welke manier kun je deze crypto’s kopen? Dit kun je het beste via een betrouwbare en gerenommeerde online broker doen. 

Deze werkt als tussenpersoon tussen jou en de markt en maakt het makkelijker voor je om je portfolio te diversifiëren en een duidelijk overzicht te hebben. Hieronder hebben we een kort overzicht hoe je EOS kunt kopen en eventueel verdienen.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

EOS online kopen

EOS bestellen doe je dus het beste via een online broker. Er zijn tegenwoordig een tal van online brokers die hun platform aanbieden, maar onze favoriet blijft eToro. Deze hebben we hieronder dus als voorbeeld gebruikt.

Open een account bij eToro

Via de eToro website kun je je gegevens invullen en een account aanmaken. Bevestig vervolgens je account via de bevestigingsmail.

Stort geld op je account

Nadat je account aangemaakt is, kun je geld storten om meteen te beginnen met beleggen. De minimale inleg is slechts €42,- bij eToro.

Vind de EOS (EOS) koers in eToro

Zoek naar EOS in de zoekbalk bovenin of vindt de EOS koers via handelsmarkten -> crypto's.

Plaats je order in eToro

Nadat je EOS gevonden hebt en de koers hebt bekeken, kun je EOS kopen door op de blauwe knop 'Handelen' te drukken.

Overtuigd en wil je meteen beginnen met EOS kopen? Maak een account aan op eToro!

Waarom eToro? eToro is dé keuze voor de beginnende en iets meer ervaren belegger. Via de demo-account kun je jezelf comfortabel maken met het platform en de beleggingswereld. 

eos koers etoro crypto

2. EOS verdienen

Je kunt EOS crypto ook verdienen als je een blockproducent (block developer op het EOS netwerk) bent. Elk jaar stijgt het aanbod van EOS tokens met 5% en 1% daarvan gaat naar de blockproducers ter compensatie.

Op deze manier kun je EOS ‘minen’, maar niet op de manier van bijvoorbeeld Bitcoin.

Tip: Via eToro kun je op een veilige manier EOS kopen. Twijfel niet langer en begin meteen met investeren!

Actuele EOS Koers (Euro)

Live EOS koers euro chart
Zoals met elke cryptocurrency, is ook aan de EOS price te zien dat de EOS koers erg volatiel is. Ook EOS genoot net zoals veel andere crypto’s van een sterke stijging in 2018. Jammer genoeg bleek ook bij de koers EOS dat deze stijging snel weer zou instorten.
 

Na een sterke daling net voor kerstmis 2020, kun je aan de EOS koers chart zien dat de crypto weer aan het stijgen is. Echter zal hier naar verwachting uiteraard ook weer een daling plaatsvinden. Doordat de cryptovalutamarkt een volledig vrije markt is zal de EOS koers altijd volatiel blijven.

Veilig investeren in EOS en de live EOS koers altijd binnen handbereik hebben? Maak dan meteen een account aan bij eToro en begin met investeren!

Is dit een goed moment om te beleggen in EOS?

De EOS prijs 2020 is, op een paar pieken na, relatief redelijk laag gebleven. Toch zijn veel experts positief over de EOS koers en wordt er verwacht dat de EOS prijs in de toekomst sterk zal stijgen.

Met deze verwachtingen in het achterhoofd, kan het aantrekkelijk zijn om nu te beginnen met investeren in EOS. Het is een relatief jonge crypto met een sterk platform achter zich waarbij bedrijven als Google ook sinds 2020 aangekondigd hebben blockproducent te worden.

Actuele EOS (EOS) ticker koers bij een broker

Zet in op de koerswisseling van EOS

Ben je onzeker over EOS op de lange termijn, dan kun je ook inzetten op de koerswisseling van EOS. Je kunt hierbij short (daling van de EOS koers) of long (stijging van de EOS koers) gaan. Dit houdt in dat je geld inzet op een daling of stijging van de EOS prijs.

Hiermee kun je dus, zonder dat je eigenaar bent van EOS crypto, geld verdienen aan de digitale valuta op korte termijn. Hiervoor moet je wel zorgen dat je veel research doet over de EOS koers en EOS prijs over de jaren heen om bepaalde trends te identificeren.

Kortom

Alhoewel de verwachtingen rooskleurig zijn voor de koers EOS, blijft de toekomst voor een crypto altijd onzeker. Je kunt daarom ook inzetten op de EOS koers en daarmee de mogelijkheid hebben om geld te verdienen aan juiste voorspelling van de koers.

Op die manier kunnen dalingen in de koers van EOS zelfs positief voor je uitpakken. Daarbij blijft EOS wel één van de 20 grootste crypto’s ter wereld, wat toch enige marktzekerheid geeft voor een cryptocurrency.

EOS in het nieuws

Samenwerking met Google Cloud

In oktober 2020 werd er aangekondigd dat Google Cloud zich bij het EOS blockchain netwerk ging voegen, met het doel om een blockchain producent te worden.

Op het moment zijn er 21 producenten actief in de blockchain community van EOS. Google Cloud wilt de blockchain technologie gebruiken om sterker beveiligde publieke blockchains te ontwikkelen.

Door middel van cryptografie (wiskundig beveiligen van bijvoorbeeld transacties) worden de integriteit en betrouwbaarheid van de transacties gewaarborgd.

Goldman Sachs' Martin Chavez begint bij EOS

Ook werd er aangekondigd dat Martin Chavez, die voorheen 20 jaar actief was bij het Amerikaanse bedrijf Goldman-Sachs in diverse leidinggevende functies, als hoofd van de adviesraad van EOS begint.

Martin Chavez zal het EOS team adviseren over haar toekomst. Deze twee zaken resulteerde in een koersstijging van de EOS koers en een toename van het vertrouwen van aandeelhouders.

Waar kan ik het beste EOS kopen?

Het is nagenoeg onmogelijk voor de meeste mensen om EOS te ‘verdienen’ door een blockchain ontwikkelaar te worden. Hierdoor is de makkelijkste manier om aan EOS crypto te komen om deze te kopen bij een online broker.

Tegenwoordig zijn er een hoop online brokers op de markt, maar wij raden eToro aan om je beleggingen mee te beheren. Op eToro kun je langzaamaan beginnen door gebruik te maken van de gratis demo-functie, waarbij je je eerst bekend kunt maken met de wereld van investeren.

Wat eToro ook erg geschikt maakt voor de beginner, is de lage minimale inleg van €42,-. Je kunt dus ook zonder de demofunctie met een relatief laag risico beleggen. Helemaal perfect als je nog onzeker bent over grotere investeringen!

Naast investeren in crypto’s, biedt eToro ook een tal van handelsproducten zoals aandelen, CFD’s, grondstoffen en ETF’s. Aandelen en ETF’s verhandel je tegen 0% commissiekosten!

Om te zorgen dat je zo geïnformeerd mogelijk kunt beginnen met handelen in EOS, kun je op eToro ook gebruik maken van MetaTrader4. Dit is één van de meest gewaardeerde analysetools. Je kunt hiermee niet alleen marktanalyses maar ook technische analyses uitvoeren. Zo maak je de beste trades!

Je moet veel onderzoek doen naar handelsproducten zoals crypto’s, voordat je een goed inzicht hebt in bijvoorbeeld de EOS koers. Benieuwd? Maak meteen een account aan bij eToro!

Koers EOS: Waardoor wordt de EOS prijs beïnvloed?

Zoals de meeste andere cryptocurrency’s, wordt de EOS koers vooral beïnvloedt door het vraag en aanbod: er is een gelimiteerde hoeveelheid EOS coins in de omloop en wanneer de vraag het aanbod overstijgt, zal de EOS koers exponentieel stijgen.

Ook wordt de EOS price beïnvloedt door externe factoren, zoals bijvoorbeeld de COVID-19 lockdown in maart, waar de EOS koers een vrije val maakte.
 

Er zijn natuurlijk ook positieve factoren naast het vraag en aanbod. Toen Google Cloud haar samenwerking aankondigde met het EOS netwerk, steeg de EOS prijs als reactie hierop. 

Hetzelfde geldt voor het in dienst nemen van Martin Chavez van Goldman Sachs.

EOS Koers euro: Voorspelling

Het blijft een moeilijke taak om de koers van cryptocurrency’s te voorspellen, zo ook de EOS koers. Het is belangrijk dat je altijd zelf grondig onderzoek doet en nagaat of investeren in een cryptocurrency past in jouw handelsstrategie.

Hieronder geven we je een losse voorspelling over hoe, op basis van de uitspraken van experts, de EOS koers zou kunnen lopen in 2022.

EOS Koers verwachting 2022

De EOS koers begon 2020 erg sterk met een hoge piek in februari vlak voor de lockdown in maart. Als een onverwachte externe factor als de corona pandemie er niet was geweest, had deze stijging wellicht aangehouden kunnen worden.

In 2021 is de koers vrij laag gebleven. Wel zien experts nog potentie in deze coin.

eos koers etoro
EOS chart bij eToro

Als de EOS koers een vergelijkbare opening zal hebben als 2021 en je nu investeert zou je een winst van €2,49 – €2,11 = €0,38 maken per coin. Met de grote investeerders die achter dit platform staan en het potentieel zien in de crypto, zal er een grotere stijging te verwachten zijn dan de piek in 2020.

Veelgestelde vragen

Over het algemeen is investeren in EOS crypto veilig. Dit betekent echter niet dat je je geld kunt verliezen wanneer je verkeerd inzet op de koers of de EOS koers sterk keldert. Daarnaast is het mogelijk dat, als je je wallet niet goed beveiligt, je gehacked kan worden waardoor je cryptocurrency kunt verliezen.

Op het moment van schrijven bedraagt de EOS prijs €2,28 (eind 2020 – begin 2021). Dit zal echter op zeer korte termijn veranderen. Houdt dus altijd goed bij hoe de EOS koers loopt als je geïnteresseerd bent in EOS kopen.

Alhoewel er steeds meer winkels crypto-betalingsmogelijkheden aanbieden, is EOS in dit geval een uniek geval. De cryptovaluta is specifiek gemaakt voor het EOS.IO platform, waar decentralized apps (dApps) worden ontwikkeld.

Deze apps kun je als bedrijf bijvoorbeeld aanschaffen met een EOS betaling. Bij een willekeurige winkel zul je dus niet snel een EOS betalingsoptie vinden.

EOS cryptovaluta wordt opgeslagen in zogenaamde crypto-wallets. Deze wallets zorgen ervoor dat je je vermogen in een makkelijke locatie opgeslagen hebt. Echter is het wel belangrijk dat je een wallet op een offline locatie bewaart.

Het is namelijk zo dat, als je je wallet op je mobiel of computer zet, deze toegankelijk zijn vanaf het internet, en dus ook voor hackers. Als je het op een offline opslagmedium (zogenaamde cold storage) opgeslagen hebt, dan kun je er zeker van zijn dat je crypto veilig is.

Omdat deze vorm van handelen tussenpersonen (zoals bijvoorbeeld een bank) weghaalt, ben je geheel zelf verantwoordelijk voor je geld. Als er een hack plaatsvindt op jouw medium van handelen, zal je hierdoor dus ook je geld kwijt zijn wanneer deze hacker het op jouw account gemunt heeft.
 
Zorg dus altijd dat het leeuwendeel van je vermogen goed beveiligd en in een offline omgeving opgeslagen is.

EOS Koers: Conclusie

Al met al is EOS een interessant aandeel voor de investeerder die op lange termijn wilt investeren. Met de grote namen die achter dit project staan en het vertrouwen dat zij hierin stellen, is er een reële kans dat de EOS prijs in de toekomst zal stijgen.
 
Toch blijft een geld inleggen op een crypto als EOS een riskante investering. Het is een erg volatiele markt wat betekent dat mensen forse winsten, maar ook forse verliezen boeken als de koers verkeerd gelezen wordt of er iets onverwachts gebeurt.
 
Ga daarom na of een investering in een volatiel handelsproduct als crypto bij jou past. Als dit zo is, is EOS wellicht een interessante investering voor je op de lange termijn.

De actuele EOS koers altijd binnen handbereik?

Ben je geïnteresseerd geraakt in EOS, of wil je andere crypto's of handelsproducten verkennen? Maak meteen gratis een account aan bij eToro!
begin direct!
Scroll naar boven