Stellar Lumens Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling

Stellar Lumens koers

Als je niet zo bekend met de cryptovalutamarkt, zal Stellar Lumens je waarschijnlijk niet veel zeggen. Toch is het een interessante cryptomunt.
 

De altcoin werd zeer populair na de crypto-hype van 2017, waardoor het op basis van marktkapitalisatie in de top tien van cryptocurrencies terechtkwam en een van de meest vertrouwde crypto-activa op de markt werd.

XLM heeft sindsdien zijn plaats in de top tien verloren vanwege slechte prestaties in de afgelopen twee jaar op de cryptocurrency-markt. In de afgelopen weken is Stellar Lumens echter weer sterk gaan presteren, wat investeerders de hoop geeft dat het in de komende jaren alleen nog maar in prijs zal stijgen. 

Actuele XLM chart euro

Begin direct met beleggen in XLM!

Stellar Lumens (XLM) is een crypto vergelijkbaar met Ripple. Niet verrassend, want het is ook opgezet door dezelfde persoon als de oprichter van Ripple: Jed Mcaleb. Alhoewel het basisconcept hetzelfde is; het makkelijker maken van (internationale) geldtransacties is er toch een groot verschil
 
Stellar Lumens richt zich vooral op de particuliere markt, terwijl Ripple zich richt op financiële instellingen. Het Stellar netwerk is het daadwerkelijk peer-to-peer netwerk waarop de transacties plaatsvinden, terwijl Lumens (XLM) de crypto is die op het netwerk wordt gebruikt.
Stellar koers icoon

Investeren in XLM crypto's - een stappenplan

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe koop ik Lumens (XLM)

Het is bij Stellar Lumens niet mogelijk om, zoals bij bijvoorbeeld Bitcoin, de crypto te minen. De beste manier om aan Lumens (XLM) te komen is om de valuta te kopen.

XLM kopen met euro's

Via een online broker kun je het beste XLM crypto kopen. Zo kun je gemakkelijk en veilig investeren in cryptocurrency’s of andere handelsproducten. Een goede website om dit bij te doen is bijvoorbeeld eToro. 

Open een account bij eToro

Via de eToro website kun je een account aanmaken door je gegevens in te vullen en je account te activeren met de link in de bevestigingsmail.

Stort geld op je account

Stort na activatie geld op je account en begin meteen met het kopen van XLM crypto!

Vind Stellar Lumens (XLM) op eToro

Ga naar handelsmarkten -> crypto's of zoek simpelweg naar XLM in de bovenstaande zoekbalk.

Plaats je order in eToro

Wanneer je wilt beginnen met investeren, druk je op de blauwe 'handelen' knop rechtsboven.

Waarom eToro? eToro is perfect voor de beginnende en iets meer ervaren belegger Je kunt hier eenvoudig starten met een demo-account om zo kennis te maken met het platform. Zo kun je eerst even oefenen voordat je direct begint met echt geld storten!

Huidige Stellar Lumens Koers euro

Live Stellar Lumens chart

De Stellar Lumens koers euro is net zoals veel andere cryptocurrency koersen erg volatiel. Eind december genoot de crypto van een sterke stijging in de Stellar Lumens prijs, waardoor de munt op het moment erg sterk staat.

Toch zit de munt alweer in een neerwaartse koerswisseling. Echter is het bij veel crypto’s, en dus ook XLM, zo dat de koers naar alle waarschijnlijk weer zal stijgen, zo ook de Stellar Lumens koers.

Makkelijk beginnen met investeren in Stellar Lumens? Houdt de actuele Stellar Lumens koers euro goed in de gaten en investeer meteen!

Lumens koers: Te laat om te investeren in XLM?

Ook de Lumens koers steeg aanzienlijk aan het einde van 2020, maar dankzij de aangespannen rechtszaak tegen Ripple, wat een vergelijkbaar netwerk heeft en dezelfde oprichter, kelderde de koers sterk eind december. 
 

Alhoewel het nooit is uit te sluiten dat Stellar Lumens ook aangeklaagd zal worden, kan dit een kans zijn om in te stappen op een tijdelijke overreactie naar aanleiding van een externe factor.

Potentiële kans dus om nog op tijd in te stappen voor een mogelijke stijging in de XLM koers in de toekomst.

XLM koers ticker etoro
Realtime Lumens (XLM) ticker

Zet in op koerswisselingen van de Stellar koers

Als je huiverig bent over het daadwerkelijk bezitten van crypto en je liever wilt inzetten op koerswisselingen dan is dat uiteraard ook een interessante optie. Je kunt ‘short’ of ‘long’ gaan op koerswisselingen (daling of stijging in de koers) en hierop geld inzetten.

Daalt de koers en heb je dit voorspeld, dan zul je winst maken. Echter maak je helaas ook verlies als je verkeerd inzet op de koers, dus houdt altijd in de gaten dat hier een groter risico aan vastzit.

Kortom

Als je je onderzoek hebt gedaan en verwacht dat de XLM koers zal stijgen, is dit een goed moment om in te stappen. De Stellar Lumens koers staat extra laag door de aankondiging van een rechtszaak tegen Ripple, terwijl de XLM prijs daarvoor aan het groeien was.

Tip: XLM kopen bij een betrouwbare en gereguleerde broker? Probeer het meteen bij eToro en begin al binnen 10 minuten met beleggen!

Hoe werkt het Stellar netwerk?

Gedecentraliseerd open-source netwerk

Het Stellar netwerk is een open-source (iedereen kan eraan werken) netwerk voor valuta en transacties. Je kunt er in een groot aantal valuta betalingen maken, zelfs andere crypto als Bitcoin.

Stellar Lumens gebruikt, als veel andere crypto netwerken, Blockchain technologie om de transacties te beveiligen. Er zijn echter een stuk minder transactiekosten aan verbonden en werkt sneller.

Met Bitcoin werken miners om de transacties te beveiligen door middel van cryptografie, maar dit is niet mogelijk in Stellar. Bij Stellar beveiligen zogenaamde verification nodes, vertrouwde Stellar servers, de transacties.

Lumens koers info etoro

Beknopte financiële info over de XLM koers voor investeerders in eToro

Multi-currency transacties

Hetgeen wat het Stellar netwerk onderscheidt is het feit dat je in verschillende valuta met elkaar kunt traden. Denk hier dus bij aan traditionele valuta, maar ook Bitcoin of zelfs airmiles.
 
Je biedt je valuta op de markt aan en er kan een bod worden gedaan in een andere valuta. Vervolgens vindt Stellar de voor jou beste trade door middel van het Distributed Exchange systeem, dat de beste waarde voor je valuta zoekt met actuele koersprijzen.

Beste Stellar Lumens brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Waar kan ik het beste in Stellar Lumens handelen?

Als investeerder zoek je natuurlijk de meest betrouwbare en gemakkelijke broker om via te investeren. Daarom raden wij eToro aan, met het gemakkelijke gebruikersinterface en regulering in meerdere landen weet je zeker dat je bij deze online broker goed zit.

Wil je eerst nog oefenen en bekend worden met het platform en de beleggingswereld? Dat kan met de handige gratis demofunctie. Zo kun je zonder risico investeren, zodra je comfortabel bent, kun je met echt geld beginnen.

Ook biedt eToro de mogelijkheid tot gebruik van CopyTrading, met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers inzien en zelfs in zijn geheel kopiëren.

Met de lage minimale inleg van $50 (€42), kun je zelfs zonder de demofunctie met relatief weinig risico beginnen met beleggen. Doe natuurlijk wel altijd goed onderzoek naar het aandeel waar je in wilt investeren.

Als je je portfolio wilt diversifiëren en wilt investeren in iets anders dan Stellar, dan kun je er voor kiezen om te investeren in 1 van de vele verschillende crypto’s die eToro zijn gebruikers aanbiedt.

XLM Koers: Wat bepaalt de Stellar Lumens price?

De Lumens koers is, net als andere crypto’s, zeer volatiel. Omdat het gedecentraliseerd is, is de Stellar Lumens koers bijna volledig afhankelijk van vraag en aanbod.

Het vraag en aanbod is vervolgens weer afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan media aandacht en publieke opinie, regelgeving in landen of limiet van het aantal coins in de omgang.

Tijdens de oprichting van de Lumens crypto, creëerde Stellar 100 miljard XLM tokens. Kondigde het bedrijf in november 2019 aan dat ze de helft van deze tokens zullen verwijderen, omdat dit aantal realistisch gezien in de voorzienbare toekomst niet op de markt zal komen.

Op het moment zijn meer dan 20 miljard coins op de markt en ongeveer 30 miljard in het bezit van Stellar. Naarmate de markt groeit zullen er geleidelijk meer XLM tokens uitgegeven worden.

Prijs Stellar XLM verwachting: Voorspelling voor 2022

Cryptocurrency’s zijn één van de meest volatiele handelsproducten die er zijn. Het is daarom moeilijk om accuraat in te schatten hoe de koers zal verlopen in de toekomst, want er zijn teveel onvoorspelbare factoren die meespelen.

Ook de XLM koers is hier geen uitzondering op, we zullen je echter aan de hand van uitspraken van experts een indicatie geven van wat je zou kunnen verwachten van de Lumens prijs in 2022.

Stellar prijs verwachting in 2022

Stellar Lumens is altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingen met grote bedrijven als IBM. Met elke nieuwe aankondiging van een samenwerking stijgt de waarde van de XLM token ook, aangezien deze meer gebruikt zal worden.

Blockchain technologie en gedecentraliseerde transactienetwerken staat nog redelijk in de kinderschoenen, maar velen geloven dat dit de toekomst van de financiële wereld is. Als dit zo is, zal Stellar Lumens daar een groot deel van uitmaken en zal dit dus ook positief zijn voor de XLM price.

De verwachtingen van de meeste experts zijn positief over de toekomst van de XLM koers. Als je naar de meest positieve voorspelling kijkt, wordt er gezegd dat de prijs Lumens in 2025 zal oplopen naar €2,71.

Dit maakt het natuurlijk een zeer lucratieve lange termijn investering: als je nu in zou kopen op ~€0,106 per token, zou je in 2025 €2,71 – €0,106 = €2,604 winst maken. Klinkt als een zeer goede deal, maar voorspellingen die zo ver in de toekomst kijken, kun je het beste met een korrel zout nemen.

Wil je toch liever investeren in Bitcoin? Dit kan natuurlijk. Bekijk dan onze speciale Bitcoin koers pagina voor handige tips, mooie grafieken en nog veel meer nuttige informatie. 

Moeite met in te schatten welke crypto een goede investering is? Via eToro kun je met de eenvoudige tools de verschillende koersen vergelijken!

Stellar Koers: Veelgestelde vragen

Cryptocurrency’s zijn inmiddels al zo lang op de markt dat je inderdaad kunt stellen dat deze vorm van handelen betrouwbaar is. Het Stellar netwerk heeft ook grote partners weten te overtuigen van haar waarde; denk hierbij aan IBM en recentelijk ook Samsung.

Wel moet je bij cryptocurrency’s oppassen voor de constante dreiging van cybercrime en dus hackers. Zorg er dus altijd voor dat je een historisch veilige online broker hiervoor uitkiest, zodat je veilig kunt investeren.

De Lumens XLM prijs bedraagt op het moment van schrijven (eind december 2020) €0,106 per eenheid. Bij cryptovaluta kan dit echter snel veranderen.

Tegenwoordig kun je in steeds meer winkels met cryptocurrency’s betalen. Echter geldt dit niet voor de Stellar Lumens token. Deze is gemaakt om gebruikt te worden binnen het Stellar netwerk.

XLM wordt dus in kleine mate gebruikt als betaalmiddel voor transactiekosten binnen het Stellar netwerk. Daarnaast wordt de valuta voornamelijk verhandeld op de cryptomarkt.

Met de in de toekomst toenemende cybercrime, zullen hackers steeds actiever worden. Belangrijk is dus om je crypto goed te beveiligen in een betrouwbare cryptowallet.

We raden je aan om voor het leeuwendeel aan cryptovaluta die je bezit een offline wallet aan te schaffen. Zo kunnen hackers of virussen niet bij je crypto en zul je een kleinere kans lopen om deze kwijt te raken.

Voor transacties of investeringen die je wilt maken, is natuurlijk een digitale wallet in de vorm van bijvoorbeeld een app een stuk handiger. Je kunt hier echter beter een kleinere hoeveelheid opzetten dan je offline cryptowallet.

Het decentraliseren van transacties en valuta heeft veel voordelen, maar ook nadelen. Één nadeel hiervan is dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je eigen crypto.
 
Als deze worden gestolen door een hacker of onbruikbaar worden gemaakt door een virus, ben je de crypto voor altijd kwijt. Zorg er dus altijd voor dat je crypto’s veilig zijn opgeslagen.

Stellar Lumens koers: Conclusie

Al met al is de XLM crypto een interessante belegging voor de lange termijn investeerder. Het is een bedrijf dat altijd bezig is met nieuwe samenwerkingen, om zo nieuwe bedrijven te integreren in haar transactieplatform. 
 
Hoe meer bedrijven hieraan meedoen, hoe hoger de XLM prijs zal oplopen. Je zult dus als investeerder het Stellar nieuws nauwlettend in de gaten moeten houden als je in deze crypto wilt investeren.
 
Door de lage Lumens koers naar aanleiding van de aangespannen rechtszaak tegen vergelijkbare crypto Ripple, is het op dit moment ook een goede kans om te investeren als je gelooft dat deze crypto in de toekomst zal groeien.

De actuele Lumens koers altijd kunnen volgen?

Maak een account aan bij eToro, zo kun je de XLM prijs altijd in de gaten houden en meteen investeren wanneer je denkt dat er een goed moment is. Maak een gratis account aan en begin gelijk!
begin direct!
Scroll naar boven