Binance Coin Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Binance Coin koers

Je kent waarschijnlijk de grote cryptocurrency zoals Bitcoin en Ethereum maar de laatste jaren komen er veel nieuwe soorten bij. Binance Coin is één van die nieuwe munten die zich snel omhoog heeft gewerkt qua marktwaarde. 

De online crypto exchange Binance.com is inmiddels de grootste crypto exchange en ontwikkelde de binance coin op basis van het Ethereum-netwerk. Met de Binance coin kun je op Binance eenvoudig andere crypto kopen en de eventuele transactiekosten betalen bij een aankoop op Binance.

Bekijk hier de Binance chart. Dit is de Binance koers euro.

Begin direct met beleggen in Binance Coin

Binance Coin (BNB) is inmiddels vaak te vinden in de top 10 grootste cryptocurrencies in de wereld. De munt zal voorlopig nog veel gebruikt worden vanwege de positie van Binance als de grootste crypto exchange ter wereld. 

In dit artikel kijken we naar de koers van Binance Coin in euro’s. Hoe is het de afgelopen jaren gegaan met de Binance prijs en hoe stap je zo snel mogelijk in?

binance koers logo

Binance Coin kopen in 4 stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe kom ik aan Binance Coin (BNB)?

De Binance coin is inmiddels verkrijgbaar via crypto exchanges maar ook via bekende online brokers als eToro. Op eToro kun je daarnaast ook handelen in een tal van andere handelsproducten.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Binance Coin kopen met euro's

Bij eToro kun je eenvoudig Binance Coin kopen. Volg het stappenplan hieronder en je bent snel in bezit van je eerste Binance. 

Open een account bij eToro

Ga naar de website van eToro en vul je gegevens in. Met de bevestigingsmail kun je je account activeren.

Stort geld op je account

Stort geld- op je account via iDeal, Paypal of online bankoverschrijving.

Zoek naar Binance Coin (BNB)

Zoek bovenaan de pagina naar Binance coin en ga eenvoudig naar de markt voor je eerste aankoop.

Plaats je order in eToro

Klik op de blauwe knop 'Handelen' en koop eenvoudig je eerste Binance Coin op eToro.

Maak gemakkelijk een account aan bij eToro, check de Binance Coin prijs en koop meteen je eerste Binance Coin!

Huidige Binance Coin koers in Euro

Huidige Binance (BNB) koers

Binance bracht ooit de Binance coin om een stabiele munt te creëren waarmee gebruikers eenvoudig andere crypto en transactiekosten konden betalen. Toch is de koers alles behalve stabiel.

De munt tijdens de ICO (initial coin offering)  op de markt voor €0,10 per coin. Eind 2020 was de waarde al €30. Als je in 2018 100 Binance coin kocht voor 10 euro, maakte je 100 x €30 – (100 x €0,10) = €2.990,- winst. 

Volg hierboven de Binance koers euro en begin met beleggen in de munt. Maak snel een account op eToro en begin vandaag nog met je eerste aankoop van crypto.

Geschiedenis van Binance Coin Koers

De ontwikkelingen van Binance volgen elkaar in de afgelopen jaren snel op. Kijk hieronder naar de ontwikkelingen van de munt en haar koers over de afgelopen jaren. 

Ben ik nog op tijd met beleggen in Binance Coin?

Zoals bij veel cryptocurrency is de vraag of je niet al te laat bent als je de stijgingen aan het begin van de munt gemist hebt. De tijd dat je Binance Coin voor €0,10 kon krijgen ligt ver achter ons. 

Toch zijn er genoeg redenen te vinden om alsnog te investeren in Binance Coin. De afgelopen jaren heeft de munt al laten zien nog altijd in staat te zijn tot mooie koersstijgingen.

De munt is qua stijgingen en dalingen redelijk stabiel op een paar uitschieters na. Volg daarom de koers nauwlettend via eToro om de beste beslissing te kunnen maken. 

bnb kopen 3
Binance Coin (BNB) ticker in eToro

Het is belangrijk om te weten waardoor de koers kan stijgen en dalen. In eerste instantie zal altijd de vraag en aanbod cruciaal zijn voor de koers van een cryptocurrency. 

Interesse in Binance Coin

Bij Binance Coin is het echter interessant dat de munt gekoppeld is aan ‘s werelds grootste crypto exchange. Dit betekent simpelweg dat zodra het aantal gebruikers op Binance.com groeit de interesse in Binance Coin en daarmee de prijs zal gaan stijgen. 

Andersom kan de koers dus ook dalen als er problemen zijn rondom Binance.com. Eerder al heeft een informatielek bij de exchange voor grote problemen gezorgd.

 

Lange termijn

Er zijn momenteel zo’n 144 miljoen Binance Coin in omloop. In totaal zouden er 200 miljoen Binance Coin op de markt gebracht worden maar er zullen ook steeds meer munten verdwijnen van de markt.

Dit komt omdat Binance elk kwartaal een gedeelte van de munten vernietigd. Dit zijn munten die door Binance zijn opgekocht en daarna dus vernietigd worden.

Dat betekent dat er steeds minder Binance Coin beschikbaar is in de toekomst. Voor lange termijn investeringen zal dit moeten betekenen dat de munt  meer waard wordt vanwege het krimpende aanbod.

Hoe werkt Binance Coin?

Token op Ethereum blockchain

Toen de munt in 2017 uitgebracht werd draaide het volledig op het Ethereum Blockchain netwerk. In april 2019 kwam Binance met het nieuwe Binance Chain en zijn alle Binance Coins overgezet naar dit netwerk. 

Een token is gebaseerd op een ander netwerk en een coin heeft zijn eigen blockchain-netwerk. Inmiddels draait Binance Coin op een eigen blockchain-netwerk en is het dus een coin geworden. 

nieuws bnb

Volg het laatste nieuws over Binance Coin in de eToro interface!

Binance Ecosystem

De Binance Coin is cruciaal voor het ecosysteem van de Binance crypto exchange. De coin zorgt er voor dat er transacties zijn op het netwerk, dat er transactiekosten betaald kunnen worden en er andere aankopen gedaan kunnen worden.

Er wordt geprobeerd om steeds meer toepassingen te creëren voor Binance. Ze willen groeien als crypto exchange en daarmee ook mogelijkheden bieden om de munt om te zetten naar mogelijkheden in het echte leven. 

Zo zijn er langzaamaan steeds meer partijen die Binance Coin accepteren als betaalmiddel en kun je nu al reizen boeken of online aankopen doen met de Binance Coin. Binance heeft ook nog eens een eigen Binance exchange app.

Waar kan ik het beste in Binance Coin handelen?

Als jij wilt beginnen met handelen dan is eToro het ideale platform. Ze zijn namelijk gereguleerd en hebben keuze uit meer dan 30 verschillende Crypto’s. 

Daarnaast kun je bij eToro veilig oefenen. Ze hebben namelijk een demo-functie waar je met virtueel geld kunt oefenen voor het echte werk. 

Ze hebben een lage inleg van maar €45,- om te beginnen met beleggen. Daarnaast zijn ze ook een veilig platform. Ze zijn namelijk gecertificeerd en gereguleerd door de FCA (Financial Conduct Authority). 

Als je nog een keer wat anders wilt proberen dan crypto, ben je ook aan het juiste adres bij eToro. Je kunt bij eToro namelijk ook handelen in aandelen, grondstoffen en ETF’s. Wil je meer weten over eToro? Lees dan onze volledige eToro review!

Weet jij genoeg en wil je gelijk beginnen met handelen? Open dan gratis een demo-account op eToro! 

Binance Coin koers: Wat bepaalt de Binance prijs?

De koers van cryptocurrency wordt gezien als een zeer volatiele koers. Dit betekent dat het lastig te voorspellen is of een koers gaat stijgen of dalen. Toch zijn er ook bij Binance Coin een aantal zaken waar je op kunt letten. 

In principe zal Binance Coin op langere termijn altijd gaan stijgen doordat er steeds minder munten op de markt zijn. In totaal blijven er na vernietiging 100 miljoen Binance Coin over. 

Maar ook op korte termijn is de koers op veel momenten te verklaren. Door de sterke connectie met de exchange Binance kun je met veel informatie over de exchange ook goed inschatten welke kant de koers opgaat. 

Waardoor fluctueert Binance Coin?

De koers van Binance Coin heeft de afgelopen jaren tussen de €5 en €30 geschommeld. Er zijn genoeg cryptocurrency waarbij de stijgingen en dalingen een stuk extremer waren in deze tijd. 

Relatief nieuwe munt

Omdat de Binance Coin een relatief nieuwe munt is heeft het zich altijd bevonden in een wereld waar crypto bekend was en veel gebruikt wordt. Hierdoor hebben ze vanaf het moment dat de munt uitgebracht werd uitgebreid aandacht gehad. 

Problemen rondom Exchange

Doordat de munt vooral gebruikt wordt op de Binance exchange is de koers ook zeer afhankelijk van de resultaten van deze exchange. In 2019 was er een probleem bij Binance waardoor hackers het voor elkaar kregen om 7.000 Bitcoin te stelen van de exchange. 

Dit soort problemen zorgen voor minder gebruikers bij Binance en daardoor ook voor minder vraag naar de Binance Coin. Binance heeft deze problemen opgelost door alle gebruikers hun geld terug te betalen uit een bepaald fonds en heeft zo de schade weten te beperken. 

Regelgeving in landen

Het blijft spannend wat overheden doen rondom cryptocurrency. Inmiddels zijn er al veel zaken gereguleerd en werken overheden veel samen met grote exchanges en brokers om het goed te laten verlopen. 

Vooralsnog kun je vanuit Nederland gewoon met cryptocurrency aan de slag maar er kan altijd iets gebeuren in regelgeving waardoor er zaken veranderen op de markt. Ook ontwikkelingen in regelgeving in andere grote landen kunnen zorgen voor een verandering van de koers. 

eToro is volledig gereguleerd en een veilige start voor de beginnende belegger. Maak snel een account aan en koop eenvoudig je eerste Binance Coin (BNB).

Binance Coin Koers: Voorspelling en toekomst

Het is lastig om de koers van een cryptocurrency te voorspellen omdat de koersen erg veel heen en weer schieten. Toch zijn er ontwikkelingen te vinden die de koers kunnen beïnvloeden in de nabije toekomst.

Het jaar 2020 en 2021 was geweldig voor de gebruikers en investeerders in Binance Coin. De koers is in die jaren ongeveer verdrievoudigd en realiseerde in de laatste dagen van het jaar een all-time-high prijs en marktwaarde.

De komende tijd zal de prijs zich waarschijnlijk op een moment gaan corrigeren. Dit betekent dat hij een kleine daling mee gaat maken maar daarna weer terug kan stijgen naar dit niveau. 

bnb chart
Bekijk ook ticker Binance koers euro in de eToro app.

Een reden om te geloven dat de koers van Binance Coin de komende jaren verder zal stijgen, is dat het proces rondom de vernietiging van de munt doorgaat. Zij kopen nog altijd Binance Coin op en vernietigen het tot er 100 miljoen Binance Coin over is. 

Door het verminderde aanbod moet de munt automatisch meer waard worden. Daarnaast is Binance nog altijd de grootste exchange van de wereld en zullen er steeds meer gebruikers bijkomen die ook in aanraking komen met Binance Coin waardoor ook de vraag zal stijgen. 

De exchange Binance zal zich ook steeds verder ontwikkelen. Voor de toekomst heeft de exchange genoeg ontwikkelingen op het programma staan waardoor het zal proberen de grootste exchange te blijven en Binance Coin nog verder te laten groeien. 

Wil je toch liever handelen in Bitcoin? Dit kan natuurlijk. Kijk dan op onze Bitcoin kopen pagina voor handige tips over hoe je deze crypto aanschaft. Als je liever de koers volgt en tips krijgt over het goede moment om in te stappen moet je naar onze Bitcoin Koers pagina. 

Veelgestelde vragen

De munt begon ooit op het Ethereum blockchain netwerk en is inmiddels omgezet naar het Binance Chain netwerk. Er zijn geen problemen bekend over de munt en het is eenvoudig en veilig op te slaan. 

Twee keer heeft Binance Coin een koerswaarde van rond de €650  behaald en dat is op dit moment nog altijd het hoogst. April en November 2021 stond de koers op dit hoogtepunt. 

Ook de totale marktwaarde stond toen op een hoogtepunt met €4,4 miljard. 

De Binance Coin wordt gebruikt op de Binance exchange om transactiekosten te betalen en andere crypto aan te kopen. Daarnaast kun je er inmidddels ook echte betalingen mee doen zoals het boeken van reizen of andere online aankopen.

Voor beleggers is de munt echter interessant vanwege de waarde en de toepassing die het nu al heeft. Je hoeft niks met de Binance exchange te doen om de munt te hebben, je kunt de munt ook kopen via een broker als eToro.

Als je de Binance Coin via eToro aankoopt kun je het bij de broker laten staan of opslaan in een andere Binance wallet. De meeste wallets zoals een Ledger zijn geschikt voor Binance Coin en zo sla je zo op een speciale USB-stick op en kan niemand het online van je afpakken.

Als je het voor langere tijd bewaard is zo’n offline wallet een verstandige oplossing. Als je de Binance Coin snel weer wilt verhandelen of op een andere manier wilt gebruiken kun je het online laten staan zodat je er meteen mee aan de slag kan, let wel op dat je niet teveel online laat staan omdat je daar altijd kwetsbaarder bent dan in een offline wallet.

Het is niet mogelijk om Binance Coin te minen. Er zijn inmiddels 144 miljoen Binance Coin op de markt, dit aantal kan nog groeien tot 176 miljoen Binance Coin maar zal op lange termijn dalen tot 100 miljoen munten door de vernietigingen die Binance uitvoert.

Nieuwe munten worden niet uitgedeeld op basis van minen maar beschikbaar gemaakt door Binance zelf.

Binance koers euro: Conclusie

Het is cryptocurrency die maar moeilijk te vergelijken is met de andere crypto doordat het uitgebracht is door een exchange. Dit betekent wel dat het een munt is die nu al een doel heeft waarvoor het gebruikt wordt ten opzichte van andere munten die dat nog ontbreken. 

Er zijn een aantal hoopgevende feiten waardoor Binance Coin waarschijnlijk een mooie toekomst heeft. Binance blijft de munt ontwikkelen en doordat het de grootste exchange ter wereld is, zullen er altijd veel gebruikers bij blijven komen die de munt leren kennen. 

Er zijn nu nog ongeveer 144 miljoen Binance Coin in omloop maar dit zal verlaagd worden tot 100 miljoen door de vernietigingen die Binance elk kwartaal doorvoert. 

De Binance op de voet volgen?

Maak snel een account bij eToro aan en houdt de koers van Binance Coin goed in de gaten. Zo koop je meteen Binance Coin op het moment dat jij denkt dat de koers weer gaat stijgen.
begin direct!
Scroll naar boven