Ethereum Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Ethereum koers (euro)

Eén van de grootste cryptocurrencies ter wereld is Ethereum. De munt werd in 2013 als alternatief voor Bitcoin gebracht en zorgde voor een geheel nieuw platform, waarop veel andere kleinere cryptomunten op gebaseerd zijn. 

De afgelopen jaren is Ethereum na Bitcoin de grootste munt waarbij de koers begin 2018 over de €1000 per munt ging, precies een jaar daarvoor kostte 1 ETH nog maar €11. Hierna steeg de coin in 2021 tot een recordhoogte van zo’n €4800, om de afgelopen maanden te corrigeren tot de huidige koers van €1333.

Begin direct met beleggen in Ethereum

Ethereum (ETH) is door zijn tweede plek op de ranglijst voor cryptocurrency en hoge marktwaarde inmiddels wel bekend bij het publiek dat geïnteresseerd is in cryptocurrency.

De koers van Ethereum stond in november 2021 op zijn hoogst. Daarna was er weer een daling te zien waardoor nu een goedkoper instapmoment onstaat.

ethereum koers

Ethereum kopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Ethereum kun je eenvoudig aankopen via een online broker. De meeste brokers die cryptocurrency aanbieden zullen Ethereum binnen hun aanbod hebben. 

Daarnaast kun je Ethereum verdienen door het als betalingsmiddel te accepteren of je kunt Ethereum minen. Hieronder lees je wat dit inhoudt en welke opties goed werken.

1. Ethereum kopen bij een online broker

Om gemakkelijk Ethereum aan te kopen kun je het best een account aanmaken bij een online broker. eToro is een goede online broker om te beginnen met het handelen in cryptocurrency. 

Open een account bij eToro

Ga naar de eToro website en vul je gegevens in. Met de bevestigingsmail kun je je account activeren.

Stort geld op je account

Stort geld op je account zodat je meteen kunt beginnen met beleggen! De minimale inleg is €50,-

Vindt Ethereum (ETH) in eToro

Klik op handelsmarkten in het menu, selecteer crypto en ga naar de Ethereum (ETH) markt.

Plaats je order in eToro

Kies vervolgens op de blauwe knop 'Handelen' rechts bovenaan en het beleggen kan beginnen!

Begin direct met Ethereum kopen, maak gratis een account aan bij eToro en begin direct!

Waarom eToro? eToro is uitstekend voor de beginnende belegger. Je kunt gebruik maken van een demo-account zodat je veilig kunt oefenen tot je aan het echte werk begint. Daarnaast kun je door sociale features gebruik maken van jarenlange ervaring van experts en ze zelf kopiëren. 

2. Ethereum verdienen

Cryptocurrency is uiteindelijk bedoeld om de ouderwetse betalingsmiddelen te vervangen. Toch lijkt het vooralsnog lastig om al je betalingen met cryptocurrency te doen. Ook Ethereum is te gebruiken als betaalmethode. 

Zolang je een systeem hebt waarmee jouw dienst of producten betaalt kunnen worden met Ethereum verdien je direct geld in de vorm van de cryptocurrency. 

3. Ethereum minen

Net als bij Bitcoin komt er een steeds grotere voorraad Ethereum op de markt vanwege het minen. Bij het minen laat je computerkracht transacties en data goedkeuren binnen het Ethereum netwerk. 

Door de Ethereum Merge is het momenteel niet meer mogelijk om ETH te minen zoals dat voorheen werd gedaan. Miners van ETH die nog steeds crypto willen minen moeten hierdoor overstappen op andere coins.

Tip: Ethereum kun je veilig en gemakkelijk kopen via eToro. Maak een account en begin meteen!

Huidige Ethereum Koers Euro

Huidige Ethereum (ETH) koers

Zoals bij veel cryptocurrency gaat de koers van Ethereum stevig op en neer. Net als bij de Bitcoin koers zat er een enorme piek in januari 2018 toen de munt ruim meer dan 1000 dollar (op dat moment meer dan 800 euro) per stuk waard was. In 2021 volgde een volgende bull-run, waarbij de prijs nog vele malen hoger werd.

Hierna volgde echter een crypto crash over de hele markt, waarbij Bitcoin, Ethereum en andere munten fors in waarde daalden. Momenteel is 1 ETH zo’n €1333 waard. De verwachting is echter dat in een volgende bull-market de koers van Ethereum weer weet op te krabbelen, en zelfs hoger wordt dan tijdens de piek.

Niemand weet precies hoe hoog de koers van Ethereum kan worden en het blijft speculeren. Voorlopig lijkt er genoeg mogelijk in de Ethereum koers. 

Wil jij meteen beginnen met investeren in Ethereum? Maak een gratis account aan bij eToro!

Geschiedenis van Ethereum Koers

Wanneer begon Ethereum en welke ontwikkelingen heeft de munt en de koers meegemaakt in de loop der jaren? In onderstaande timeline kom je er alles over te weten zodat je nog beter kunt inschatten wat er met de munt gaat gebeuren.

Ben ik nog op tijd met beleggen in Ethereum?

Mede door de stijging in 2021 wordt er weer steeds meer gekeken naar cryptocurrency naast het welbekende Bitcoin. Voor investeerders die graag een andere munt willen naast Bitcoin maar niet teveel risico willen nemen is Ethereum een goede mogelijkheid.

Ethereum (ETH) ticker in eToro

Als je in 2015 in was gestapt in Ethereum voor enkele euro’s had je er binnen een paar jaar duizenden euro’s van gemaakt. Dit soort mogelijkheden zullen zich nu niet meer voordoen met Ethereum. Het is een stabielere koers en enorm veel meer waard dan in de beginfase. 

Als je wilt investeren zal je het dus slimmer moeten doen. Als je goed inspeelt op de markt of mikt op een lange termijn strategie is er nog van alles mogelijk. 

Inspelen op de Ethereum Koers

Om echt geld te kunnen verdienen aan Ethereum zal je in moeten spelen op de koers van de munt. Er zijn nog genoeg dalingen en stijgingen en vooralsnog blijven cryptocurrency een zeer beweeglijk financieel product. Door goed in te spelen op deze koersveranderingen is er nog genoeg geld te verdienen met Ethereum. 

Maak bij online brokers gebruik van de mogelijkheden die ze bieden om het handelen in Ethereum te vereenvoudigen en automatische buy- en sell-orders te plaatsen. Hoe meer je bezig bent met de munt hoe beter je de koers kunt inschatten en hoe beter je begrijpt wat er gebeurt bij bepaalde gebeurtenissen. 

Hoe werkt Ethereum?

Blockchain

Net zoals Bitcoin gebruikt Ethereum een blockchain netwerk. Bij een blockchain netwerk wordt er een lijst van data gemaakt die door meerdere gebruikers geverifieerd wordt. Je kunt nooit in je eentje deze data aanpassen of beïnvloeden. 

Doordat er blockchain-technologie gebruikt wordt moet een transactie geverifieerd worden door andere gebruikers van het netwerk. 

Volg ook het laatste nieuws over Ethereum binnen de eToro interface!

Transacties en het minen van Ethereum

Een transactie op het Ethereum netwerk wordt door middel van blockchain-technologie geverifieerd door andere gebruikers. Gebruikers die hiervoor computers aan hebben staan die verbonden zijn met het netwerk en daardoor het netwerk up-to-date houden worden hiervoor beloond.

Proof of Work tegenover Proof of Stake

Ethereum draaide voorheen op het Proof of Work principe. Dit betekent dat de beloning voor het minen ging naar de persoon die het meeste werk heeft verricht om transacties te controleren of verifiëren. Bij Proof of Work wordt het steeds lastiger om nieuwe blocks aan te maken en vergen de transacties steeds meer computerkracht en daarmee energie. 

Mede daarom is het Ethereum netwerk overgegaan op de Proof of Stake methode. Hierbij krijgt degene die de hoogste ‘stake’ (rijkdom) heeft de mogelijkheid om nieuwe blocks te creëren. Met Proof of Stake zijn er geen complexe rekensommen nodig om te bepalen wie de beloning verdiend omdat dit dus op een andere manier bepaald wordt. 

In December 2020 zijn de eerste stappen gezet om het Ethereum netwerk om te zetten van Proof of Work naar Proof of Stake. Inmiddels – september 2022 – is de upgrade succesvol uitgevoerd.

Smart contracts

Ethereum biedt extra mogelijkheden met de cryptocurrency die Bitcoin niet biedt. Zogenaamde smart contracts zijn simpel gezegd programma’s die op het Ethereum netwerk werken. Het is in principe een computercode die ingevoerd wordt. Zo kun je bijvoorbeeld een simpel contract verwerken in een smart contract. Als Persoon A levert aan Persoon B gaat de betaling van Persoon B naar Persoon A. 

Beste Ethereum brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Waar kan ik het beste in Ethereum handelen?

Om goed te kunnen beginnen met het handelen in Ethereum is eToro het beste platform. eToro biedt veel verschillende cryptocurrency en heeft een gebruiksvriendelijk platform met veel informatie en nieuws geschikt voor beginnende beleggers. 

Als je het eerst uit wilt proberen zonder risico te lopen met je spaargeld kun je bij eToro een demo-account aanmaken zodat je eerst met virtueel geld kan kijken of het wat voor jou is. 

 

eToro noemt zichzelf het sociaalste handelsplatform van de wereld. Doordat eToro al miljoenen gebruikers heeft is er inmiddels een grote community, waarvan er veel actief werken om informatie of tips te verspreiden aan andere gebruikers. 

Daarnaast is eToro ideaal voor de belegger die zich niet alleen met één onderdeel zoals crypto bezig wilt houden. eToro biedt ook een groot aanbod gewone aandelen, grondstoffen, ETF’s en CFD’s. Zo kun je een uitgebreid portfolio bouwen volledig aangepast op jouw wensen. 

Ook beidt eToro veel extra opties zodat je het platform naar jouw wens kan gebruiken. Zo kun je gebruik maken van de CopyTrader mogelijkheden om eenvoudig de investeringen van meer ervaren beleggers te kopiëren naar je eigen portfolio. 

Voor de beginners is er daarnaast een uitgebreide kennisbank over alles wat met beleggen te maken heeft. Je vindt hier ook veel informatie over cryptocurrency en uiteraard ook over Ethereum. Er is zelfs een Trading School te volgen zodat je nog meer kennis opbouwt over eToro en de mogelijkheden rondom beleggen. 

Het is bovendien ook nog eens een veilig platform. Het is namelijk gereguleerd en gecertificeerd door de FCA ( Financial Conduct Authority). Met een lage minimale inleg van €50,- euro is het een toegankelijk en prettig platform voor elk soort belegger.

Wat bepaalt de Ethereum Koers?

Het uitgangspunt van Ethereum is, net als bij Bitcoin en veel andere cryptocurrency, dat het een volledig decentraal netwerk is. Niemand bestuurt dus het netwerk en alles wordt geregeld door iedereen die Ethereum beheert. Zo kan niemand de munt aansturen of beïnvloeden. 

Er is dus geen enkel persoon of bedrijf dat zelf de koers van Ethereum kan bepalen of beïnvloeden. Dat betekent dat de volledige koers van Ethereum bepaald wordt door de vraag en aanbod over de hele wereld. 

Ethereum volgt in zijn koers vaak ongeveer de koers van Bitcoin. Er zijn weinig momenten in de afgelopen jaren geweest waar Bitcoin een slechte periode had en Ethereum een goede periode. Het gaat daarom ook vooral om de totale interesse en vraag naar cryptocurrency.

Waarom is de Ethereum Koers zo volatiel?

Zoals je in de grafieken in dit artikel wel hebt kunnen zien is Ethereum een zeer volatiel financieel product. Dat betekent dat de koers flink kan stijgen en dalen en het nog al eens heen en weer gaat. Hieronder zie je een aantal redenen waarom dit voor Ethereum geldt. 

Interesse in cryptocurrency

De interesse in de cryptomarkt kan erg verschillen. Eind 2018 dachten veel kenners dat het een bubbel zou zijn die nadat hij gebarsten was nooit meer op dezelfde bedragen uit zouden komen. Inmiddels blijkt niets minder waar, nog binnen twee jaar zijn de meeste koersen weer volledig hersteld. 

In november 2021 werd er voor Ethereum een all-time-high geregistreerd van meer dan €4000. Bij sommige exchanges was dit zelfs nog hoger. Hierna was er een crash op de hele cryptomarkt, en daalden alle koersen. Inmiddels lijkt dit weer langzaam te gaan lopen en lijkt een nieuwe koersstijging in de maak.

Wetgeving

Over de hele wereld wordt al een aantal jaar gekeken naar cryptocurrency en overheden proberen te bedenken in hoeverre ze cryptocurrency willen reguleren of zelfs verbieden. Inmiddels lijkt de situatie redelijk stabiel en lijken de meeste overheden de cryptocurrency toe te staan. 

Toch kan dit zomaar veranderen, als er landen wel strenge regels maken voor cryptocurrency kunnen de koersen dalen. 

Wat is de echte waarde?

Bij een bedrijf is het vaak gemakkelijker vast te stellen wat de waarde en daarmee de aandelenkoers van een bedrijf zou moeten zijn. Voor cryptocurrency is het lastiger omdat het volledig gebaseerd is op de vraag en aanbod op de vrije markt. 

Hierdoor zullen veel mensen vraagtekens zetten bij uitschieters in de koers omdat het lastig te begrijpen is wat de echte waarde is van een digitale munt.

Bitcoin blijft de grote broer

Ondanks dat Ethereum een groot netwerk is en er al vele andere munten gebaseerd zijn op dit netwerk blijft Bitcoin de bekende broer van Ethereum. 

Mensen die in cryptocurrency stappen zullen vaker met Bitcoin beginnen en als er twijfel in de markt is vertrouwen de meeste beleggers nog altijd het meest in Bitcoin in plaats van de alternatieven. 

Ontwikkelingen vanuit Ethereum zelf

Zoals eerder beschreven is Ethereum druk bezig met haar netwerk te verbeteren en het gehele netwerk up te graden naar Ethereum 2.0. Deze ontwikkelingen kunnen ook een effect hebben op de koers. Hoe meer mensen er overtuigt van zijn dat dit goede ontwikkelingen zijn hoe hoger de koers zal worden. 

Wil jij op de hoogte blijven wanneer het een goed moment is om je eerste Ethereum aan te kopen? Maak een gratis account aan op eToro en volg de Ethereum pagina voor het laatste nieuws.

Ethereum Koers (euro) : Voorspelling en toekomst

Het is bij aandelen vaak al lastig om een voorspelling te doen over waar de koers naar toe gaat. Bij cryptocurrency zijn er nog veel vaker en veel grotere stijgingen en dalingen. Toch zijn er genoeg kenners die een aantal voorspellingen durven te doen over de waarde van de digitale munten. 

Ethereum koers in 2022

Het was een goed jaar voor Ethereum waarin de munt bijna 4 keer zoveel waard was aan het einde van het jaar. Helaas crashte de koers hierna.

Net als de rest van de cryptomarkt verloor ETH enorm veel waarde.
Ethereum koers 2022
De koers van Ethereum (ETH) in 2020 in de eToro client

De belangrijkste ontwikkeling voor de koers is het uitbrengen van de The Merge update naar ETH 2.0. Gebruikers lijken enthousiast over de vernieuwde versie van Ethereum en de crypto wordt er toekomstbestendiger door. 

De plannen voor volgende ontwikkelingen zijn er en Ethereum lijkt zich niet neer te leggen bij het zijn van een betaalmiddel. Ze willen met hun platform veel meer mogelijkheden aan de gebruikers bieden. 

Ethereum Koers Nieuws

Investeerders verwachtten een daling van de Ethereum koers naar aanleiding van de onrust in Oekraïne. Dit is ook gebeurd. Na een flinke daling het begin van dit jaar lijkt de koers met het nieuws rondom The Merge weer langzaam op te krabbelen.

Ethereum Merge update succesvol verlopen

Het was nog even spannend, maar per 25 september is Ethereum officieel overgestapt van een PoW naar PoS systeem. De grote merge is succesvol uitgevoerd, en het netwerk is door deze update naar verwachting zo’n 99,5% zuiniger geworden en daarmee veel duurzamer en toekomstgeschikter dan voorheen. 

Dit zei Ethereum co-founder Vitalik Buterin over The Merge: 

[It] has obviously been a dream for the Ethereum ecosystem since pretty much the beginning. We started the proof-of-stake research with that blog post on Slosher back in January 2014.

Groei in vraag crypto salarissen

Er is een groei gezien in de vraag naar uitbetaling van salarissen in crypto. Steeds meer mensen willen hun loon in de vorm van crypto ontvangen.

De burgemeester van Miami en de burgemeester van New York ontvangen hun salaris al in crypto. Ook een Belgische politicus ontvangt zijn salaris al in crypto

Oekraïne geeft Ethereum voor lekken van wallet-adressen Russische politici

Rusland heeft sancties ontvangen en is grotendeels afgesloten van het SWIFT betalingssysteem. Rusland zou een uitweg kunnen vinden door middel van cryptocurrencies.

Oekraïne denkt dat Russische politici waarschijnlijk crypto hebben waardoor ze een uitweg kunnen vinden uit de vele sancties die het land heeft ontvangen.

Daarom deelt Oekraïne nu Ethereum uit aan mensen die weten waar de wallets van Russische politici zich bevinden.

Veelgestelde vragen

De munt is inmiddels al sinds 2015 in omgang en de crypto-wereld is erg enthousiast over Ethereum en de mogelijkheden die het biedt. 

Doordat het net als Bitcoin een decentraal blockchain netwerk is kun je er van uit gaan dat Ethereum een betrouwbare munt is waar niks geks mee kan gebeuren. 

Je kunt eenvoudig Ethereum vanuit je wallet versturen naar andere gebruikers. Het enige wat je nodig hebt is het adres van de wallet van de gene waar je de Ethereum naar toe wilt sturen. 

Daarnaast kun je op het Ethereum-netwerk smart contracts aanmaken waardoor bij bepaalde omstandigheden of na een geleverde prestatie er automatisch een vooraf ingesteld aantal Ethereum verstuurd wordt. 

 

Ethereum is in Nederland nog niet erg gebruikelijk als betaalmiddel. In sommige online winkels zullen ze wel een manier hebben om met cryptocurrency te betalen en dan zal Ethereum  na Bitcoin en Ripple het meeste gebruikelijke betaalmiddel zijn.

Als je Ethereum koopt bij een online broker als eToro zal het in eerste instantie in je portfolio op die website staan. Als je niet teveel op die website hebt staan kan dit nog geen kwaad. Echter kunnen er door hackers pogingen gedaan worden om achter je account informatie te komen. Probeer dit te voorkomen door multi factor authentication. 

Als je voor veel waarde aan Ethereum in bezit hebt kun je het beter ergens anders opslaan. Er zijn online veilige wallets te vinden maar je kunt het ook op een wallet opslaan die je in huis kunt hebben. Je kunt een soort USB-stick kopen waar je de cryptocurrency op kan zetten zodat niemand er bij kan zonder die USB-stick en al je inloggegevens in handen te hebben

Als je net begint met beleggen kan het spannend zijn om in de wereld van cryptocurrency de juiste keuzes te maken. Bitcoin en Ethereum zijn de grootste cryptocurrency op dit moment maar toch verschillen ze erg van elkaar. 

Bitcoin heeft maar weinig munten in omloop en dit worden er ook nooit meer dan een bepaald maximum. Bij Ethereum zal er altijd doorgemined kunnen worden om nieuwe munten aan te maken.

Daarnaast is Ethereum interessanter voor mensen met veel technische kennis. Ethereum biedt mede dankzij de smart contracts veel meer mogelijkheden. Uiteindelijk moet je toch zelf de keuze maken, ga voor de munt waar jij het meest vertrouwen in hebt. 

Ethereum koers: Conclusie

Cryptocurrency zijn vooralsnog erg volatiel en het is moeilijk in te schatten welke richting de koers opgaat. Bij Ethereum lijkt er nog genoeg speling in de koers, de all-time-high van 2021 is vooralsnog niet in zicht, maar de koers lijkt wel weer omhoog te kijken.

Doordat Ethereum druk bezig is met zichzelf te verbeteren en nog verder te onderscheiden van Bitcoin zou het zomaar kunnen dat de munt in 2022 en daarna goed doorstijgt. Er zijn inmiddels veel mensen betrokken bij Ethereum en er wordt van alle kanten aan het open-soure platform gewerkt. 

De Ethereum koers op de voet volgen?

Maak snel een gratis account aan op eToro en volg de koers van Ethereum (ETH). Zo kun je precies in de gaten houden wanneer het beste moment is om in te stappen.
begin direct!
Scroll naar boven