Chainlink Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal (2024)

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in cryptocurrency en kijken ook naar andere munten dan de bekende munten als Bitcoin. Chainlink is één van de vele ‘altcoins’ die een minder grote marktwaarde hebben dan Bitcoin. 

en start met Chainlink kopen!

Het was in het begin van 2021 weer ouderwetse gekte op de cryptocurrency markt. De grote munten als Bitcoin en Ethereum schoten omhoog en daarmee profiteerden ook alle andere munten mee. 

Chainlink is één van de munten die hier enorm voordeel aan ondervond. In februari 2021 werd een recordhoogte behaald in de Chainlink koers en was er nog meer aandacht voor deze munt die hiermee binnenkwam in de top 10 van cryptocurrency met de hoogste marktwaarde. 

Chainlink eenvoudig en snel kopen in 2022

Klaar om te beleggen in een aantal van de meest spraakmakende cryptomunten van 2022? Registreer je dan bij !

Wat is Chainlink?

Bij Chainlink draait alles om smart contracts. Dit zijn contracten die je met codetaal kan schrijven op een blockchain netwerk die automatisch uitgevoerd worden als bepaalde criteria behaald worden. 

Chainlink maakt het mogelijk om je smart contracts te verbinden met zaken buiten de blockchain netwerken die je gebruikt. Zo kun je smart contracts schrijven die over bijvoorbeeld Bitcoin gaan en die koppelen met gegevens van websites die weer andere gegevens bijhouden. 

De Chainlink techniek is bij meerdere cryptocurrency toe te passen.

Chainlink kan via smart contracts cryptocurrency met elkaar verbinden

Het gaat bij Chainlink dus vooral om de technologie achter de munt. De munt zelf is namelijk een ERC20 token die gebaseerd is op het Ethereum netwerk. 

De LINK coin wordt wel gebruikt binnen het Chainlink netwerk. Je betaalt namelijk met de munt als je gebruik wilt maken van bepaalde data, degene die deze data aanbiedt verdient juist weer een vergoeding hiervoor. 

Oracle

Als je online op zoek gaat naar informatie over Chainlink zul je veel tegen gaan komen over het decentrale Oracle netwerk. Maar wat houdt dit netwerk precies in en waarom maakt Chainlink hier gebruik van|?

Een blockchain Oracle is de manier hoe een netwerk als Chainlink informatie van buitenaf kan toevoegen aan transacties en smart contracts op het Chainlink netwerk. Zonder een Oracle netwerk is het dus niet mogelijk om informatie uit de buitenwereld te gebruiken. 

De Oracle van Chainlink werkt op een bijzondere manier. Gegevens die aangeboden worden bij deze Oracle moeten door meerdere partijen aangeboden worden en de gegevens moeten dan overeenkomen, dit is de extra check die de Chainlink Oracle uitvoert om tot valide gegevens te komen. 

Stel je voor dat je in een smart contract af sluit dat de Ethereum koers nooit meer onder de €1.000 zal komen en als dit wel zo is je één Ethereum ontvang van een vriend.

In het smart contract gebruik je dan de Oracle om de huidige Ethereum prijs op te vragen. eze prijs komt van meerdere bronnen en wanneer deze overeenkomen zal het smart contract altijd de huidige Ethereum prijs volgen. 

Zodra de Ethereum koers dan onder de €1.000 uitkomt zul je automatisch één Ethereum ontvangen van de vriend waarmee je de weddenschap af hebt gesloten. 

 

Wil jij vandaag nog investeren in Chainlink? Maak dan een account aan bij de broker en begin zo snel mogelijk! 

Hoe kan ik Chainlink kopen?

Investeren in cryptocurrency wordt steeds gemakkelijk omdat online er steeds meer partijen zijn die een groot aanbod cryptocurrency hebben voor particuliere beleggers. Ook bij Chainlink kopen heb je een ruime keuze tussen brokers.

Hieronder vind je een stappenplan waarin alles uitgelegd staat over Chainlink kopen. Als je het stappenplan helemaal volgt begin je zo snel mogelijk met je eerste investering in Chainlink.

Benieuwd naar de actuele Chainlink koers?

Bekijk dan snel onze pagina met onder andere de live Chainlink koers

Chainlink Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Tijd om een broker te kiezen waar je een account aan gaat maken om Chainlink kopen mogelijk te maken. De verschillen tussen sommige brokers zijn groot, de ene broker biedt ook aandelen, grondstoffen en andere handelsproducten terwijl andere brokers zich echt alleen richten op cryptocurrency. 

Let dus op het aanbod van de broker waar je voor wilt kiezen maar ook op de kosten die een broker rekent en de extra functies. Daarnaast is het van belang om als beginnende belegger op een platform te beginnen die eenvoudig te begrijpen en gebruiken is. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Chainlink Kopen bij

 

staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en vele verschillende functionaliteiten. We zullen ze hier allemaal even kort belichten.

Met de copytrading functie van  is het mogelijk om de potfolio’s van ervaren beleggers te bekijken en te kopïeren naar je eigen account. Het is daardoor mogelijk om snel een divers pakket investeringen samen te stellen.

Ook heeft  verschillende copyportfolio’s gemaakt waarmee je gemakkelijk in een bepaalde sector of product kunt investeren.

Naast de copytrading functie heeft ook een demofunctie. Met het demo account kun je geld investeren zonder zelf te hoeven storten op je beleggingsrekening. Je handeld namelijk met een fictief potje. Zo kun je verschillende investeringen ontdekken voordat je je eigen geld riskeert.

Naast cryptocurrency bied nog vele andere handelsproducten zoals aandelen, ETF’s, grondstoffen en valuta. Op aandelen en ETF’s betaal je 0% commissie.

Geld storten kan gemakkelijk met vele populaire betaalmethodes. Het minimale inlegbedrag is een zachte $50 (€42). Je hoeft dus niet meteen je hele spaarpot leeg te trekken als je wilt starten met investeren. Bovendien is je geld altijd veilig bij , de broker wordt gereguleerd door 2 verschillende financiele instanties (de FCA en de CySec).

Klaar om te beleggen? Wacht niet langer en maak snel en gemakkelijk een account aan bij de betrouwbare broker !

Chainlink Kopen bij Libertex

Libertex is een broker die over de hele wereld door miljoenen mensen gebruikt wordt. In Europa heeft de broker een kantoor op Cyprus. 

Bij Libertex kun je handelen in allerlei handelsproducten zoals aandelen, grondstoffen, ETF’s en cryptocurrency. De broker biedt deze producten allemaal aan als CFD, hiermee kun je zelf invloed uitoefenen op het risico dat je loopt met een investering. 

Je krijgt namelijk de mogelijkheid om een hefboomeffect te kiezen, hoe hoger het hefboomeffect hoe hoger het risico dat je neemt. Daarnaast kun je het risico van een investering verkleinen door gebruik te maken van een stop-loss of take-profit. 

Libertex bevindt zich op Cyprus en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Het bedrijf voldoet hiermee aan de Europese wetgeving en je doet je investeringen veilig. 

Je kan bij Libertex gebruik maken van een gratis demo account. Met dit account kun je virtueel geld gebruiken en zo wennen aan het platform en leren hoe CFD investeringen werken. 

Benieuwd naar meer informatie over Libertex? Begin meteen met een account bij Libertex!

Chainlink Kopen bij Binance

Binance logo groot vierkant

De grootste crypto exchange ter wereld is Binance. De broker begon ooit in China maar heeft zich inmiddels in Europa gevestigd op Malta om aan de reguleringen hier te kunnen voldoen. 

Bij Binance kun je allerlei verschillende cryptocurrency met elkaar verhandelen. Het platform heeft geen andere handelsproducten. 

Omdat Binance een overweldigend aanbod verschillende cryptocurrency heeft komen er steeds meer gebruikers bij. Ook Chainlink kopen en verhandelen kan bij Binance. 

Je kunt bij Binance kiezen om rechtstreeks munten te kopen van de exchange zelf of door op zoek te gaan naar een markt en daar met andere gebruikers te handelen. Het eerste gaat sneller en makkelijker terwijl je bij de tweede optie beter op zoek kan naar de beste prijs. 

Bij Binance maak je automatisch gebruik van een wallet zodra je een bepaalde cryptocurrency gekocht hebt. Hier wordt de munt opgeslagen en je kunt de munt rechtstreeks uit deze wallet weer verkopen. 

Start meteen en maak een account aan bij deze immense broker. 

Stap 2: Open een account

Een account aanmaken gaat bij de meeste brokers op dezelfde manier. Om een goed voorbeeld te geven en het hele stappenplan goed met je door te nemen kijken we nu naar het openen van een account bij . 

Je maakt het account aan door een E-mail adres en wachtwoord op te geven. Zodra je dit hebt gedaan en via je mail bevestigd hebt dat het jouw E-mail adres is kun je al aan de slag met het gratis demo account van

.

Maak eenvoudig en snel een account aan bij

Je bent er dan nog niet, om echt gebruik te kunnen maken van het  platform moet je het account verder verifiëren. Dit doe je door een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen, je bankrekening te koppelen met je  account en een uitgebreide vragenlijst in te vullen.

Gereguleerde brokers moeten deze informatie hebben van alle gebruikers. In de vragenlijst geef je aan welke kennis je hebt over beleggen, hoeveel je van plan bent uit te gaan geven en waar je in wilt gaan investeren.

Stap 3: Stort geld op je account

Het is dan even wachten tot je een bericht stuurt dat de verificatie goedgekeurd is. Zodra je dit bericht gehad hebt kun je voor het eerst geld storten op je  account. 

Je stort eenvoudig geld op je  account via één van de handige betaalmethodes zoals iDeal, Creditcard, Bankoverschrijving of PayPal.

De eerste keer stort je minimaal €42,- 

Stap 4: Chainlink kopen

Nu je account geverifieerd is en de eerste storting verwerkt is kun je aan de slag met Chainlink kopen. Bij doe je dit eenvoudig door op zoek te gaan naar de markt waar jij graag in wilt investeren. 

In dit geval zoek je naar Chainlink en kun je gaan handelen op de cryptocurrency markt. Op deze markt vind je nog vele andere verschillende cryptocurrency waarin jij kunt investeren. 

Zodra je op de markt bent waar je in wilt investeren klik je op de knop ‘Handelen’.

Je kiest bij het Chainlink kopen hoeveel je in de munt wilt investeren. Wanneer je in CFD trade bij een broker als Libertex heb je nog de mogelijkheid om een hefboomeffect, stop-loss of take profit aan te geven wanneer je wilt investeren in een bepaald product.

Chainlink kopen

Stap 5: Bewaar je Chainlink

Na het Chainlink kopen bij één van de brokers uit dit stappenplan moet je deze bewaren. Beleggers bewaren Chainlink totdat de Chainlink koers dusdanig gestegen is dat de beleggers hun rendement willen. 

Het bewaren van je Chainlink investering verschilt bij de brokers. Als je bij Libertex of Plus500 investeert in Chainlink ontvang je CFD’s die op je account bij deze broker blijven staan.

Als je rechtstreeks kiest voor Chainlink kopen en de munt zelf ontvangt zul je op zoek moeten naar een goede wallet waar je de munt op kan slaan. Als je bij hebt geinvesteerd krijg je de munt direct in je wallet.

Daarnaast zijn er veel andere wallets op de markt die je kan gebruiken om je cryptocurrency op te slaan. Let er echter op dat wanneer je de cryptocurrency van het platform haalt, je deze vervolgens niet zomaar terug kan storten.

De Trust Wallet applicatie voor je smartphone

Naast deze wallets die online staan kun je ook nog kiezen voor wallets die op je computer staan en je cryptocurrency offline bewaren. Ook zijn er fysieke wallets die lijken op een USB stick waar je ook de cryptocurrency op kan opslaan waar niemand bij kan. 

Stap 6: Verkoop de Chainlink

Als je winst hebt gemaakt op de Chainlink coin investering is het tijd om deze investering te verkopen en je winst te garanderen. Per broker verschilt hoe je de investering uiteindelijk verkoopt. 

Als je bij Libertex geïnvesteerd hebt in een Chainlink CFD kun je op dezelfde manier je transactie sluiten als dat je hem geopend hebt. In plaats van kopen ga je voor verkopen.

 

Je kunt ook eenvoudiger en sneller Chainlink kopen en verkopen in de rechterbalk waar al je investeringen staan. Hier kun je ervoor kiezen om de transactie te verhogen, een vergelijkbare positie te openen of de gehele positie te sluiten. 

Pas je Chainlink investering aan

Als je via  of een andere online broker of crypto exchange Chainlink coin gekocht hebt en hiermee geïnvesteerd hebt in de Chainlink coin zelf gaat het verkopen van je investering iets anders. Het hangt in eerste instantie af van waar je de munten op hebt geslagen nadat je ze gekocht hebt.

Als ze nog op het platform staan waar je ze gekocht hebt kun je ze meteen eenvoudig verkopen. Als je gebruik hebt gemaakt van een andere wallet zul je eerst de munten terug moeten sturen naar een broker waar je de investering weer kan verkopen. 

Bepaal zelf wanneer je een investering verkoopt of hoeveel je van deze investering wilt verkopen. Maak nu een account aan bij en begin meteen!

Waarom Chainlink kopen?

De token Chainlink is vooral bedoeld voor gebruikers van het Chainlink netwerk die zich bezig houden met smart contracts afsluiten op bepaalde cryptocurrency. De token wordt dan gebruikt als betaalmiddel om gebruik te kunnen maken van de data die aangeboden wordt op het Oracle netwerk. 

Voor beleggers is Chainlink kopen juist interessant vanwege de Chainlink koers die al een tijd bij de tien cryptocurrency met de hoogste marktwaarde hoort. Inmiddels is de marktwaarde van Chainlink coin weer onder de tien miljard euro terecht gekomen. 

Juist het feit dat Chainlink een overduidelijke toepassing heeft en dat het netwerk al gebruikt wordt door een aantal grote bedrijven zorgt voor extra vertrouwen in het Chainlink netwerk. Bij een aantal cryptocurrency is er eigenlijk nog geen echte toepassing of wordt de toepassing nog niet gebruikt.

Ook kunnen extra ontwikkelingen rondom andere bedrijven die met Chainlink gaan werken zorgen voor een extra koersstijging. Als je kiest voor Chainlink kopen, houd dan het laatste Chainlink nieuws dus ook in de gaten via de Chainlink website. 

De Chainlink koers heeft de afgelopen jaren laten zien dat er grote koersstijgingen mogelijk zijn. Waar de Chainlink prijs begin 2020 €1,57 was steeg de Chainlink koers tot €30,41 op het hoogtepunt begin 2021. 

Als je €1.000 had geïnvesteerd op 1 januari 2020 en deze op het hoogtepunt verkocht had zou je een winst hebben gemaakt van: €1.000 / €1,57 * €30,41 – €1.000 = €18.369,43 in iets meer dan een jaar tijd. 

Chainlink kopen of als CFD verhandelen?

Hoe je gaat investeren in Chainlink is vooral afhankelijk van de strategie die je wilt volgen bij het beleggen in cryptocurrency. Bij beleggen in cryptocurrency zijn er een aantal belangrijke verschillen tussen cryptocurrency. 

Lange termijn

Er zijn veel beleggers die een cryptocurrency portfolio hebben samengesteld om hier op langere termijn van te profiteren. Deze beleggers denken dat deze markt nog aan het begin staat en er nog veel waarde bij zal komen de komende jaren. 

Als je dit doet is het verstandig om te beleggen in de munt zelf, deze kun je jarenlang veilig bewaren en dan weer verkopen. Je hoeft je nu nergens druk om te maken want de munt staat veilig en je gaat ervan uit dat op langere termijn de koersen veel hoger zullen staan dan nu.

Als je op lange termijn gaat beleggen is Bitcoin een uitstekende munt om toe te voegen aan je portfolio. 

Korte termijn

Voor beleggers die binnen een dag of week graag rendement willen hebben op hun investeringen kunnen ook terecht bij een broker als Libertex om de cryptocurrency te verhandelen als CFD. Met een CFD kun je rendement verhogen door een hefboomeffect en sneller hoger rendement behalen. Het risico van deze investeringen is wel een stuk hoger dan bij conventionele manieren van investeren.
 

Daarnaast kun je de investeringen sneller verkopen dan wanneer je de munt zelf in bezit hebt. Zo kun je nog specifieker en directer inspelen op bepaalde koerswijzigingen. 

Als je op korte termijn wilt gaan beleggen is het ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en het laatste Chainlink nieuws. Dit kan veel effect hebben op je investeringen en als je op korte termijn winst wil realiseren moet je het Chainlink nieuws voor blijven met je investeringen. 

Veelgestelde vragen

Chainlink is een cryptocurrency met een netwerk daarachter die het mogelijk maakt om smart contracts te maken en deze te verbinden met informatie van buiten de cryptocurrency netwerken. 

De Chainlink coin wordt gebruikt om transactiekosten te betalen op het Chainlink netwerk. Je kunt ook zelf investeren in de Chainlink coin zonder het netwerk verder te gebruiken. 

Chainlink was begin 2021 op het hoogtepunt meer dan €30 per munt waard. De marktwaarde kwam hierdoor voor het eerst boven de tien miljard euro uit. 

Chainlink houdt wekelijks livestreams en bijeenkomsten om verder te werken aan het Chainlink netwerk. Iedereen kan bijdragen aan dit open-source netwerk door zelf applicaties te ontwikkelen op dit netwerk. 

Er wordt dus nog altijd hard gewerkt aan het verbeteren en uitbreiden van het Chainlink netwerk. Als dit zorgt voor extra bedrijven die gebruik maken van het netwerk en voor extra aandacht voor het netwerk zal de Chainlink prijs waarschijnlijk gaan stijgen. 

Als je graag wilt handelen in CFD’s is Libertex de beste broker om te beginnen met beleggen in deze cryptocurrency. Je kunt bij Libertex al beginnen vanaf €100,- en daarmee is het voor elke belegger een geschikt platform. 

Ja, je kunt tegenwoordig bij alle brokers, zoals Libertex, betalen met iDeal. 

Conclusie

Chainlink is een bijzondere cryptocurrency vanwege het netwerk dat achter de munt zit. Dit netwerk heeft namelijk een specifieke toepassing doordat het mogelijkheden biedt om smart contracts te bouwen voor verschillende cryptocurrency en deze te vullen met informatie van buiten de cryptocurrency wereld. 

Dit is niet uniek voor een cryptocurrency maar er zijn nog veel munten waar nog geen duidelijke toepassing achter zit of waar de toepassing die de munt voorstelt eigenlijk niet gebruikt wordt. Dit maakt Chainlink extra interessant. 

De Chainlink koers heeft laten zien dat er grote mogelijkheden zijn voor de munt. De koers gaat mee met de koersen van grote munten als Bitcoin. Houdt het laatste Chainlink nieuws in de gaten om toekomstige koersstijgingen beter te kunnen voorspellen. 

Chainlink kopen bij ?
Wil jij investeren in Chainlink en gebruik maken van de CFD's die aangeboden worden door ? Maak dan nu een account aan om vandaag nog te beginnen met beleggen!
TIP
Scroll naar boven