Compound coin kopen | Alles over COMP coins kopen! – 2024

Wanneer je wilt profiteren van de groei van cryptocurrency’s is dit artikel perfect om te lezen. We leggen je uit hoe je kunt beginnen met compound coin kopen (COMP) en welke online brokers wij daar voor aanraden.

bij de betrouwbare broker eToro!

Compound Coin Kopen stappenplan

Kun je niet wachten met het kopen van cryptocurrency? Klik op de knop om direct te beginnen!

De meeste mensen hebben de laatste tijd veel nieuws gehoord over cryptomunten. Zo is Bitcoin een van de bekendste, maar er zijn nog veel andere interessante munten waar je ook in kunt beleggen. Compound coin is een munt die je via onder andere eToro kunt kopen.

Wat is Compound Coin?

De Compound Coin, afkorting COMP, is een cryptocurrency die gelanceerd werd door een groep bezitters van een andere munt; de UKCoin.

Het blockchain netwerk van deze munt kwam vast te zitten en de ontwikkelaars reageerden niet meer op vragen en werkten niet aan een oplossing. 

Daarom bedacht de community die geïnvesteerd had in UKCoin een nieuwe munt: De Compound Coin. Iedereen kon zijn of haar UKCoin voor een 1:1 deal omruilen voor Compound Coins. 

compound coin kopen
De Compound Coin kwam als vervanger van de UKCoin

De Compound Coin is daarmee een cryptocurrency die niet is ontstaan uit een groot project of vanuit een nieuwe toepassing. De mensen achter de munt werkten hard om de cryptocurrency zoveel mogelijk beschikbaar te krijgen op exchanges zodat hij beter verkrijgbaar zou zijn.

De munt bestaat sinds 2018 en sinds die tijd zijn er 54 miljard Compound Coins op de markt gekomen. In de meer dan drie jaar dat de munt op de markt is heeft het op geen enkel moment echt koersstijgingen gekend en is de munt nog altijd zo goed als niks waard. 

Wil jij meteen beginnen met Compound Coin Kopen? Maak snel een account aan bij eToro!

Hoe kan ik Compound Coin Kopen?

Het is steeds makkelijker om een cryptomunt zoals de compound coin te kopen door het grote aanbod bij veel online brokers. Je zult een online broker moeten vinden waar je compound coin kunt kopen.

Om dat wat makkelijker te maken zetten we in dit artikel een paar verschillende brokers op een rijtje, en hoe je bij een broker aan de slag kunt met het investeren in de compound coin.

Ben je geïnteresseerd in Compound coin kopen (COMP)? Lees dan snel verder!

Compound Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Om te investeren in Compound coin (COMP) zul je als eerste stap een online broker moeten kiezen. Bij je gekozen online broker kun je dan de compound coin kopen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende online brokers beschikbaar en daardoor kan het lastig zijn om er een te kiezen die bij je eigen strategie past.

Om je keuze wat gemakkelijker te maken zullen wij een paar online brokers op een rijtje zetten die wij aanraden voor het investeren in crypto en compound coin kopen.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

eToro

etoro logo

eToro is hét sociale handelsplatform waarbij je als beginnende belegger kunt communiceren met ervaren beleggers. Op deze manier krijg je inzichten die je normaal zelf niet zou krijgen. Daarnaast is het platform uiterst gebruiksvriendelijk.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Via de tool is het mogelijk om de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio.

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account. Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico.

CopyTrading eToro

Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Bitvavo

Bitvavo

Een andere online broker die wij aanraden is de Nederlandse broker Bitvavo. Bij deze broker kun je crypto rechtstreeks kopen en hoef je dus niet te investeren in CFD’s. Je kunt Compound coin kopen bij Bitvavo in euro’s of met Bitcoin.

Zo kun je meeprofiteren van de stijgingen die het aandeel Compound coin in de toekomst zal meemaken.

Het platform is vooral erg overzichtelijk en gemakkelijk omdat het niet veel andere functies aanbiedt. Dit zou voor een ervaren belegger misschien een nadeel zijn, maar voor beginners is het fijn om met een overzichtelijk platform aan de slag te gaan.

Maak binnen een paar minuten al een account aan bij Bitvavo. Zo kun je vandaag nog beginnen met investeren in de compound coin.

Libertex

Libertex is één van de online brokers die wij aanraden wanneer je in cryptocurrency wilt investeren. Het platform zelf staat namelijk vooral bekend om het grote aanbod crypto en ook de analysemogelijkheden die het platform biedt.

Libertex is een platform waar je veel verschillende handelsproducten kunt kopen waaronder aandelen, ETF’s en natuurlijk crypto. Het platform is vooral populair door de analysemogelijkheden en is zelfs voor een beginnende belegger erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik.

Net als vele andere online brokers biedt ook Libertex een demo account aan. Met dit demo account kun je eerst met fictief geld oefenen met het platform zonder enige risico’s.

Zo kun je eerst het platform ontdekken voordat je je eigen geld gaat inleggen.

Na het oefenen met fictief geld kun je gemakkelijk je demo account overzetten door geld op je account te storten. Dit kan via verschillende betaalmogelijkheden. Binnen enkele minuten kun je dus al beginnen met compound coin kopen.

Registreer een gratis account bij Libertex en beleg voortaan in meer dan honderd verschillende cryptomunten.

Binance

Binance logo groot vierkant

Binance is een grote naam als het gaat om cryptocurrency. Binance heeft zelfs als enige online broker een eigen cryptomunt. Het bedrijf is van oorsprong een Chinese broker, maar is nu gevestigd op Malta.

Binance staat nu bekend als platform met zijn eigen coin wallet en is vooral een aanrader wanneer je dus in cryptocurrency’s wilt investeren.

Binance is minder geschikt om als broker te kiezen wanneer je ook in andere handelsproducten wilt investeren zoals grondstoffen, forex of aandelen. 

Je kunt door de eigen Binance wallet de Compound coin in deze wallet opslaan wanneer je die hebt gekocht. Het platform is iets lastiger in gebruik dan bijvoorbeeld Bitvavo en Libertex, maar daar krijg je een ruim aanbod van cryptomunten voor terug.

Je kunt er bij Binance voor kiezen om geld in de vorm van cryptomunten op te nemen. De kosten zijn hier vaak wel duurder voor dan wanneer je het opneemt in euro’s.

Registreer een gratis account bij Binance en beleg voortaan in honderden verschillende cryptomunten.

Stap 2: Open een account

Het is erg makkelijk om een account te maken bij een online broker, maar we zullen de stappen toch even doorlopen.

Om een account te openen zul je naar de website moeten gaan van je gekozen online broker, of de app downloaden op je mobiel. Daarna hoef je alleen maar op ‘registreren’ te klikken.

Vervolgens maak je een account aan door je email adres en een wachtwoord in te vullen.

Hierna moet je bij de meeste brokers via een link die je krijgt doorgestuurd je email bevestigen en daarna kun je meteen aan de slag met je demo account.

Het aanmaken van een account bij eToro is erg eenvoudig.

Met een demo account kun je eerst nog een tijdje met fictief geld oefenen op het gekozen platform. Zo kun je de basis van beleggen leren zonder risico te hoeven lopen.

Na het oefenen, of meteen na het aanmaken van je account, zul je het account moeten verifiëren. Hierna kun je beginnen met je eigen geld in te leggen.

Je zult hier eerst een vragenlijst voor moeten invullen waarin je akkoord gaat met de risico’s en zul je een geldig identiteitsbewijs en een bankrekening moeten koppelen aan je account. Dit duur enkele minuten waarna je meteen aan de slag kunt met investeren.

Stap 3: Stort geld op je account

Wanneer je je account hebt geverifieerd en je geld op je account wilt storten kan dit bij eToro via verschillende betaalmethodes.

Na het storten van geld op je account wordt je demo account dus automatisch veranderd naar een ‘normaal’ account. 

Nu kun je direct verder naar de volgende stap, namelijk het kopen van de Compound coin.

Bij eToro stort je eenvoudig geld op je account.

Stap 4: Compound Coin Kopen (COMP)

Wanneer je geld op je account hebt gestort kun je meteen beginnen met compound coin kopen. Je hoeft alleen de munt nog maar te vinden op je gekozen platform.

Je kunt de Compound coin gemakkelijk vinden door de naam in de zoekbalk op je gekozen platform in te typen. Het is te vinden onder de termen Compound coin of COMP. Zo zul je binnen no-time kunnen beginnen met Compound coin kopen.

Je zult vervolgens alleen nog maar op ‘kopen’ moeten klikken en vervolgens kun je hem in je wallet terugvinden.

Wanneer je begint met Compound coin kopen zul je het handelsbedrag naar keuze moeten invoeren.  

Ook kun je aan je investering nog een hefboom toevoegen. Dit kan voor meer winst zorgen, maar is uiteraard ook een risico.

Je kunt met een hefboom namelijk de waarde van je aankoop verhogen zonder daadwerkelijk meer te moeten inleggen

Compound coin kopen bij eToro

Door een stop-loss in te voeren kun je echter uitstappen wanneer je zelf wilt. Dit is goed om te doen wanneer je niet helemaal zeker bent aangezien je hier hoge verliezen mee kunt voorkomen.

Stap 5: Bewaar je Compound Coins

Je zult de compound coins ergens moeten bewaren, hoor ik je zeggen. Hoe doe ik dat? Bij eToro is dat ontzettend simpel aangezien er een geïntegreerde crypto wallet in het platform zit.

 Je hoeft dus geen aparte wallet te hebben om je investeringen te bewaren. Het investeren in via een online broker als eToro is een groot voordeel als je wilt beleggen in crypto’s.
 
Je kunt namelijk elk moment je investering verhogen, aanpassen of verkopen zodat je zo min mogelijk risico loopt, maar wel zo veel mogelijk kunt behalen.
 
 
COMP Overzicht Libertex

Wist je dat: Je steeds gemakkelijker kan beginnen met investeren in cryptocurrency? Tegenwoordig zijn er veel brokers als eToro die een groot aanbod verschillende munten aanbieden. 

Stap 6: Verkoop de Compound Coin

Wanneer je ziet dat je investering meer waard is geworden en je de winst eruit wilt halen zul je je investering moeten verkopen. Dit kan gemakkelijk door in je eigen overzicht te kijken bij compound coin. Vervolgens hoef je alleen maar op ‘verkopen’ te klikken. 

Je zit in hetzelfde overzicht altijd wat je investeringen op dat moment waard zijn. Het is daarom, vooral wanneer je op de korte termijn investeert, een aanrader om altijd de app van je gekozen broker te downloaden. Zo kun je zo vaak en wanneer als je wilt kijken naar de koers.

Je kunt zelf bepalen hoeveel van je gekochte coins je wilt verkopen. Je kunt dus ook een deel laten staan in de hoop daar nog meer winst op te behalen.

Klaar om ook aan de slag te gaan? Start met investeren in Compound Coins!

Waarom Compound Coins Kopen?

De Compound Coin (COMP) is een munt met een extreem lage marktwaarde en ook per munt betaal je zo goed als niets vanwege de grote hoeveelheid munten die op de markt zijn. Je kunt deze munt dus kopen als je een keer erg veel munten van een bepaalde cryptocurrency wilt hebben.

Het project Compound Coin heeft nooit echt veel aandacht gekregen en daarmee lijkt ook dit project langzaam onder te gaan. Ook aan dit project is de afgelopen jaren niet meer gewerkt als we naar de website van Compound coin kijken. 

Het kan zijn dat je ooit hebt geïnvesteerd in UKCoin en deze munten nog ergens hebt staan. Je kunt deze nog altijd omwisselen voor Compound Coins om zo van de UKCoin zonder waarde weer een munt te maken met een klein beetje waarde. 

Wil jij liever investeren in een grote bekende cryptocurrency? Kijk dan snel naar ons artikel over Bitcoin kopen!

Je had over de Bitcoin koers afgelopen jaar flinke winst kunnen maken. Als je in mei 2020 €1.000 had geïnvesteerd in Bitcoin was deze investering een jaar later (€1.000 / €8.000)* €50.000 = €6.250 waard geweest. 

Start met het investeren in Compound Coins via het handelsplatform van eToro!

Compound Coin Kopen, lange en korte termijn strategie

Als je gaat beginnen met compound coin kopen moet je goed van tevoren bedenken hoe je dit gaat doen. Een belangrijke vraag is bijvoorbeeld; hoeveel tijd kan en ga ik besteden aan de cryptocurrency handel?

Op basis van het antwoord dat je op deze vraag geeft kun je een begin van jouw strategie gaan bedenken. Als je namelijk elke dag je bezig wilt houden met deze handel kun je gaan daytraden; over het algemeen doe je veel transacties die zich binnen een dag moeten uitbetalen. 

De andere strategie is om bijvoorbeeld te beginnen Compound Coin Kopen om deze voor langere tijd te behouden. Door dit te doen hoef je er lange tijd niet mee bezig te zijn en hoop je dat er grote koersstijgingen plaats vinden in de jaren dat je de munt behoudt. 

Lange Termijn

Wanneer je op de lange termijn gaat beleggen in cryptocurrency kun je dit het best doen bij een crypto exchange als Binance of Bitvavo. Bij zo’n exchange kun je in de munten zelf investeren, deze kun je vervolgens veilig opslaan en zo lang laten staan als je zelf wilt. 

In het geval van Compound Coin Kopen heb je meteen een mooi voorbeeld van het risico van deze strategie. Als je namelijk in veel kleine munten gaat investeren loop je het risico dat net als bij de UKCoin op een gegeven moment er geen ontwikkeling meer is en de munt niets meer waard is. 

Korte Termijn

Voor de belegger die op korte termijn geld wil verdienen aan cryptocurrency is het juist aan te raden om te beginnen bij Libertex.

Doordat je hier in CFD’s investeert heb je de mogelijkheid om met een hefboomeffect meer te verdienen aan koersstijgingen. 

Met een hefboomeffect verhoog je kunstmatig je investering zonder dat je hier meer geld voor uit geeft.

Bij een hefboomeffect van 5 betekent dat voor elke koersstijging dat deze 5 keer zo zwaar mee telt bij jouw investering. Je kunt dus meer compound coin kopen dan je in werkelijkheid zou kunnen met je eigen rekening.

compound coin investeringen libertex
Een voorbeeld van een crypto CFD belegging

Start met het investeren in Compound Coins via het handelsplatform van eToro! Maak nu gratis een account aan.

Veelgestelde vragen

Compound coin is een cryptovaluta net als Bitcoin waar je in kunt investeren. Dit kun je via verschillende online brokers waaronder eToro, Libertex, Bitvavo en Binance.

Om te kunnen investeren in compound coins zul je een account aan moeten maken bij een online broker die dit aanbiedt. Wij raden hier Libertex voor aan of de brokers Bitvavo en Binance.

Je investeert bij Libertex in CFD’s wat inhoudt dat je niet de munt zelf beheert, maar speculeert op de koersveranderingen. Dit is een groot voordeel wanneer je op de korte termijn wilt investeren omdat je op deze manier de compound coins elk moment kunt verkopen.

Bij de meeste online brokers kun je via verschillende betaalmogelijkheden betalen en daar hoort iDeal ook bij. Dus ja je kunt zeker compound coins kopen met iDeal.

Als we kijken naar de koers van Compound Coin over de afgelopen jaren is er geen moment geweest waarop de munt veel aandacht heeft gehad en koersstijgingen wist te noteren. De munten zijn na meerdere jaren nog altijd weinig waard en het lijkt geen project te zijn waar beleggers iets mee kunnen. 

Bezitters van de cryptocurrency UKCoin zagen dat deze munt niks meer waard was nadat het blockchain netwerk van deze munt vast liep en er niet meer aan gewerkt werd. Hierop bedachten zij hun eigen munt; de Compound Coin. 

Compound Coin Kopen: Conclusie

Compound Coin (COMP) is een voorbeeld van een munt waar geen bekende ontwikkelaars achter zitten, maar juist door een groep mensen die enthousiast zijn over crypto is gelanceerd. De Compound Coin moest een vervanger worden van het UKCoin project, die niet meer bijgewerkt werd en daardoor niet meer werkte. 

De munt kent voorlopig een erg lage koers, er zijn meer dan 54 miljard munten op de markt en de waarde per munt is minder dan €0,000001. In totaal is de marktwaarde dan ook zo goed als verwaarloosbaar en wordt er bijna niet meer gehandeld in de munt.

Compound coin kopen ziet er daarom niet heel aantrekkelijk uit voor beleggers. Dat terwijl de gehele cryptomarkt wel erg interessant is geworden voor de moderne belegger. In plaats van compound coin kopen zou je er dus ook voor kunnen kiezen een andere cryptomunt op je investeringslijstje te zetten.

Wil jij beginnen met cryptocurrency kopen waar nog veel toekomst in zit? Ga dan naar de online broker eToro en investeer in crypto munten waar jij in geïnteresseerd bent. 

Meteen beginnen met Compound Coin Kopen?
Maak dan vandaag nog een account aan bij eToro en ga meteen aan de slag met het demo account of verifieer jezelf en investeer zo snel mogelijk in cryptocurrencies!
TIP
Scroll naar boven