Alles over Dogecoin Kopen iDeal in 2023

Dogecoin is het afgelopen jaar enorm gestegen in waarde doordat steeds meer mensen gingen investeren in de munt. Wil jij dat ook? Lees dan snel verder en je komt te weten hoe eenvoudig Dogecoin kopen iDeal is!

Dogecoin Kopen iDeal in 4 stappen

Niet langer wachten en vandaag nog voor Dogecoin kopen iDeal gebruiken? Begin dan bij eToro!

De cryptocurrency markt is eigenlijk nog maar een jonge markt, toen in 2009 de eerste Bitcoin ontstond had niemand verwacht dat de markt hier terecht zou komen. Inmiddels gaan er honderden miljarden in rond en lijkt elke munt op lange termijn een goede investering. 

Zo ook Dogecoin, er zijn steeds meer beleggers die geld proberen te verdienen aan de koers van Dogecoin. Lees alles over hoe je hier zelf mee begint en welke opties je hebt om bij Dogecoin kopen iDeal te gebruiken. 

Wat is Dogecoin Kopen iDeal?

Om cryptocurrency te kopen heb je een account nodig bij een broker of een exchange. Deze biedt de verschillende munten aan, je kunt deze rechtstreeks kopen of verhandelen met andere gebruikers. 

De laatste jaren zijn er steeds meer van dit soort platforms gelanceerd en zijn de andere brokers en exchange verder ontwikkeld. Daardoor zijn er ook meer mogelijkheden om iDeal te gebruiken als betaalmethode. 

Een munt met het Doge logo

Om bij Dogecoin kopen iDeal te gebruiken heb je ook vaak twee opties. Bij sommige brokers kun je namelijk rechtstreeks aangeven hoeveel Dogecoin je wilt kopen en dat vervolgens alleen dat bedrag met iDeal afrekenen. 

De meest gebruikelijke optie is echter dat je eerst geld moet storten op je account en vervolgens zelf kan kiezen hoeveel je van dit geld gebruikt om Dogecoin te kopen. 

Hoe gebruik ik bij Dogecoin Kopen iDeal?

Er zijn dus een aantal verschillende stappen die je door moet lopen om bij Dogecoin kopen iDeal te gebruiken. In het stappenplan hieronder vertellen we alle stappen die je moet zetten om vandaag nog je eerste Dogecoins te kopen met iDeal.  

Stap 1: Kies een online broker voor Dogecoin Kopen iDeal

De eerste stap is het kiezen van een broker of exchange waar jij een account aan kan maken. Bij deze keuze moet je wel goed op een aantal dingen letten, er zitten namelijk erg veel en ook grote verschillen tussen de verschillende aanbieders van Dogecoin en andere cryptomunten. 

Zo is het ten eerste belangrijk om te kijken naar het aanbod van een bepaalde broker; de ene broker biedt enkele tientallen munten terwijl andere in de honderden verschillende munten zit. Ook bieden sommige brokers naast cryptomunten andere producten als aandelen. 

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk rendement behalen bij je investeringen en dus moet je kijken naar de kosten die je maakt. Zo betaal je vaak per investering die je doet een bepaald percentage, het kan ook zijn dat een broker de kosten al verwerkt in de prijs van de munten.

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
eToro bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 45,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)1vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)Vanaf € 10,00€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom1:30100:1100:1100:130:1
Valutaparen52100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 5,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Dogecoin Kopen iDeal bij eToro

De broker voor beginnende beleggers is eToro. Dit platform is erg overzichtelijk en heeft een aantal zeer handige en gebruiksvriendelijke extra opties. 

Bij eToro kun je vrijblijvend beginnen door eerst met het gratis demo account aan de slag te gaan. Bij dit account krijg je virtueel geld en kun je alvast alle functies van het platform uit proberen. 

Als je dan echt wilt gaan beginnen met beleggen met je eigen geld blijft de drempel laag bij eToro. Je kunt namelijk al beginnen bij een minimale lage inleg van $50 (€42). 

Een ander groot voordeel van eToro is het enorme aanbod aan verschillende handelsproducten. Zo vind je naast cryptomunten ook aandelen, ETF’s, grondstoffen, valuta’s en CFD’s bij eToro. 

Topbeleggers copy traden bij eToro

Je betaalt bij eToro 0% commissie over het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s. Dit heeft een extra voordeel voor de beginner; je ziet in je beeld altijd welke prijs je betaalt of ontvangt en hier komen vervolgens geen verborgen kosten meer over heen. 

Daarnaast heb je de Copy trading tool waarmee je op eToro eenvoudig de portfolio’s van andere beleggers in kan zien. Je kunt dit gebruiken om inspiratie op te doen of zelfs het hele portfolio kopiëren naar je eigen portfolio. 

eToro bevindt zich in Europa en is gereguleerd op Cyprus via CySEC en bij de Britse toezichthouder FCA. Je weet zo zeker dat ze zich houden aan de Europese wetgeving en dat jij als consument goed beschermd bent. 

Ook aan de slag bij eToro? Wacht niet langer en maak meteen je account aan!

Dogecoin Kopen iDeal bij Libertex

Ook bij de online broker Libertex kun je investeren in Dogecoin, maar dit gaat wel op een andere manier. Libertex biedt namelijk alles aan als CFD; daarbij investeer je niet in het product zelf, maar heb je een contract waarmee je alsnog speculeert op de koers. 

Als de Dogecoin prijs stijgt zul je dus ook gewoon bij Libertex rendement behalen op je Dogecoin investering. Ook heb je bij CFD’s extra mogelijkheden, zo kun je een hefboomeffect toevoegen om je investering kunstmatig te verhogen zonder hier zelf meer voor te betalen.

Je kunt bij Libertex bij Dogecoin kopen iDeal gebruiken en ze hebben ook nog veel meer andere producten als aandelen, ETF’s, grondstoffen, indexen en valuta’s.  

Ook Libertex heeft een kantoor op Cyprus en een licentie bij de toezichthouder op het eiland; CySEC. 

Ga ook aan de slag met tientallen crypto CFD’s bij de online broker Libertex!

Dogecoin Kopen iDeal bij Bitvavo

Tot slot nog een  platform dat zich volledig richt op de koop en verkoop van cryptocurrency. Bitvavo is een Nederlandse exchange die sinds 2018 bestaat. 

In de paar jaar dat het bedrijf bestaat zijn de ontwikkelingen in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. Inmiddels is het aanbod van Bitvavo meer dan 150 verschillende cryptomunten, meer dan bij eToro of Libertex. 

Dat het bedrijf in Nederland gevestigd is betekend dat ze een inschrijving moeten hebben bij De Nederlandsche Bank. Bitvavo heeft deze registratie en dus houdt de DNB toezicht of het bedrijf zich aan alle strenge Nederlandse wetten voor cryptocurrency houdt. 

Een groot voordeel van Bitvavo zijn de lage kosten, je betaalt bij elke transactie als koper maximaal 0,25% van de transactie aan kosten en als verkoper 0,15%. Deze kosten kunnen nog minder worden als je elke maand grote bedragen verhandeld. 

Begin ook eenvoudig met Dogecoin kopen met iDeal bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo en maak je account aan via de groene knop hieronder.

Stap 2: Maak een account aan

Als je een keuze hebt gemaakt uit de aanbieders hierboven is het tijd om je account aan te maken. Bij eToro doe je dit binnen een minuut; het enige wat je nodig hebt is een E-mail adres, gebruikersnaam en wachtwoord. 

Zodra je die opgegeven hebt en je mailadres is bevestigd kun je aan de slag met het gratis account. Je krijgt dus meteen volledig toegang tot het platform en kunt alle functies alvast uitproberen. 

Voordat je met echt geld aan de slag kan moet je nog wel een extra stap doorlopen. Het account moet namelijk geverifieerd worden. 

Bij de verificatie moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een vragenlijst invullen. Hierbij controleert de broker of je genoeg kennis en ervaring met beleggen hebt.  

Stap 3: Stort geld per iDeal

Vervolgens krijg je bericht van eToro zodra de verificatie gecontroleerd en goedgekeurd is. Dan is het tijd om geld op je account te gaan zetten. 

Bij eToro heb je veel verschillende manieren om geld te storten, zo kun je gebruik maken van iDeal, maar ook PayPal, bankoverschrijving en creditcard worden ondersteund. 

Je hoeft bij eToro de eerste keer slechts €42 te storten om te mogen beginnen. Omdat je met iDeal geld gaat storten betaal je verder geen kosten voor de storting en ook niet wanneer je geld op gaat nemen.

Zo weet je zeker dat je al het geld dat je apart zet voor beleggen ook daadwerkelijk kunt gebruiken om te gaan beleggen.  

Kies voor iDeal en vervolgens de bank waar jij een rekening hebt

Stap 4: Zoek naar Dogecoin

De Dogecoin koers bij eToro

Alle lichten staan nu op groen; je hebt een geverifieerd account waar geld op staat. Het is nu tijd voor echt Dogecoin kopen met iDeal.

Om te beginnen zoek je daarom met gebruik van de zoekbalk in eToro naar Dogecoin of gebruik je het menu om het volledige aanbod van cryptocurrency te bekijken.

Vervolgens selecteer je Doge uit de lijst en kom je op de koerspagina van Dogecoin. Hier vindt je de prijs, het handelsvolume en nieuws over de munt!

Stap 5: Dogecoin Kopen Met iDeal

Via de blauwe knop handelen kom je vervolgens terecht in het scherm dat je hiernaast ziet. Hier kun je de eerste Dogecoins aanschaffen. 

Je hebt zelf de keuze of je deze tegen de huidige marktprijs wilt kopen of een order wilt plaatsen. Die order wordt uitgevoerd zodra iemand anders Dogecoin voor de door jou gekozen prijs aanbiedt. 

De munten vind je uiteindelijk terug in je eigen portfolio, hier zul je ook de eventuele winst of verlies zich zien ontwikkelen. Als je winst hebt gemaakt kun je de munt verkopen door naar je portfolio te gaan. 

Wil jij bij Dogecoin kopen iDeal gebruiken als betaalmethode? Begin dan bij eToro!

Hoeveel kost bij Dogecoin Kopen iDeal gebruiken?

De kosten voor geld storten verschillen per broker en per betaalmethode. Over het algemeen betaal je als je bij Dogecoin kopen iDeal gebruikt geen extra transactiekosten. 

Bij de broker eToro betaal je geen kosten voor het geld storten via iDeal, wel betaal je $5 (€4,20) elke keer dat je geld opneemt. Het platform van eToro is volledig in dollars, daardoor worden je gestorte euro’s meteen omgerekend naar dollars, dit gebeurt tegen een koers die iets lager is dan de marktprijs. 

Ook bij een broker als Libertex is geld storten via iDeal volledig gratis. Het verschil is dat de geldopname bij deze broker bij enkele betaalmethodes geen geld kost (zoals PayPal) terwijl je bij een internationale overboeking 0,5% betaalt tot maximaal €10,-. 

Omdat Bitvavo een Nederlands bedrijf is heb je hier nog een iets groter voordeel. Ook hier is geld storten via iDeal kosteloos, maar ook het opnemen van tegoeden is gratis doordat het allemaal binnenlandse overboekingen zijn zolang je een Nederlandse rekening hebt. 

Wil jij ook geen kosten betalen bij het storten van geld via iDeal? Kies dan voor eToro en begin meteen met Dogecoin Kopen iDeal!

Waar kun je veilig Dogecoin Kopen Met iDeal?

Als je een broker kiest is veiligheid natuurlijk erg belangrijk, maar er zijn ook een aantal dingen die je zelf kan doen zodat je veilig Dogecoin kan kopen via iDeal. Per broker verschilt het wel welke mogelijkheden je hebt om jezelf goed te beschermen en beveiligen tegen internetcriminelen. 

Bij de brokers uit dit artikel kun je veilig Dogecoin kopen met iDeal, ze hebben allemaal een licentie bij een Europese toezichthouder en zo weet je zeker dat ze zich houden aan de wet. Daarnaast ben je als consument beschermd tegen problemen bij de broker. 

Hoeveel geld er precies beschermd is, is afhankelijk van het land waarin de broker zich bevindt en de regels die de desbetreffende toezichthouder stelt. Over het algemeen zal bij een broker in Europa een bedrag tot €20.000,- per account beschermd zijn. 

Mocht er iets misgaan krijg je dus maximaal dat bedrag teruggestort op je rekening. Bij de Nederlandse broker Bitvavo is het bedrag dat onder het garantiestelsel valt zelfs nog hoger; de DNB verplicht financiële dienstverleners om €100.000,- per account te waarborgen. 

Je eigen account beveiligen

Je hebt recht op bovenstaande garantieregelingen als er iets misgaat bij de broker zelf, maar niet als er in je eigen account ingebroken wordt omdat je deze niet goed genoeg beveiligd hebt. Deze beveiliging begint al bij het bedenken van een wachtwoord, kies een sterk wachtwoord of laat een password manager er één kiezen.

Daarnaast heb je nog extra mogelijkheden om een two-factor-authentication in te stellen zodat criminelen je account niet in kunnen, ook als ze je wachtwoord hebben gekraakt. Bij 2FA krijg je een code op je telefoon die je bij het inloggen op moet geven. 

Begin ook bij een gereguleerde broker zodat je goed beschermd bent!

Waar kun je Dogecoin opslaan?

De gekochte Dogecoins worden automatisch opgeslagen bij de broker waar je ze gekocht hebt. Bij eToro vind je de munt terug in je portfolio, daar staan ook al je andere investeringen. 

Je hebt zelf de keuze om de Dogecoin te laten staan bij deze broker of ze ergens anders naar toe te sturen. Als je account bij eToro goed beveiligd is kun je ze zonder problemen laten staan. 

De andere keuze is om de munten te versturen naar een wallet naar eigen keuze. Er zijn allerlei verschillende wallets; je kunt kiezen voor een software wallet, hardware wallet of een andere online wallet.. 

Het meest veilige lijkt de hardware wallet, dit lijkt op een USB-stick die je kan verbinden met je computer. Zodra je de verbinding met je computer stopt staan de munten volledig offline en kan niemand er meer bij als ze de wallet niet fysiek in handen hebben.

Kies zelf voor een wallet of laat de munten staan bij de broker waar je ze gekocht hebt!

Tip: Dogecoin is een risicovolle investering en het is daarom verstandig om ook andere munten toe te voegen aan je portfolio. Kijk bijvoorbeeld eens in de Top 10 cryptomunten van 2022 voor jouw volgende investering!

Dogecoin Kopen iDeal: Veelgestelde vragen

Het is tegenwoordig zeer goed mogelijk om iDeal als betaalmethode te gebruiken als je Dogecoin wilt kopen. Bijna alle brokers bieden iDeal als betaalmethode aan voor Nederlandse klanten, vervolgens kun je met geld dat je via iDeal op je account gestort hebt Dogecoin kopen. 

Een broker als eToro biedt erg veel verschillende betaalmethodes aan zoals PayPal, bankoverschrijving, creditcard en meer. Een transactie wordt doorgaans binnen enkele minuten tot uren uitgevoerd, maar kan maximaal enkele werkdagen bedragen bij de minder gebruikelijke betaalmethodes.

Het beste kun je Dogecoin kopen bij een broker. Deze broker geeft jou toegang tot de cryptomarkt en zorgt dat de aankoop soepel verloopt. Een goede en betrouwbare broker is te herkennen aan regulatie door bijvoorbeeld de FCA, CySEC of de Nederlandsche Bank of het AFM.

De in dit artikel besproken brokers zijn allemaal gereguleerd en hebben een bewezen staat van dienst als betrouwbare en veilige partij om Dogecoin te kopen.

Het risico van een Dogecoin investering lijkt groot, de waarde van de munt explodeerde na een aantal tweets van Elon Musk en zakte vervolgens ook weer flink in. De munt heeft in tegenstelling tot Bitcoin geen maximum aantal munten, er komen dus steeds meer munten op de markt waardoor jouw Dogecoin in principe minder waard wordt door inflatie. 

Bij cryptocurrency geldt een belangrijke regel; investeer alleen wat je echt kan missen. De markt is nog altijd zeer volatiel en er zijn dagen waarop de koersen flink dalen. 

Dit is volledig je eigen keuze, je kunt de munt simpel laten staan bij de broker waar je hem gekocht hebt. Je vindt de munt dan terug in je portfolio en kan elk moment van de dag de munt makkelijk verkopen. Je kunt er ook voor kiezen om de munt naar een hardware wallet te sturen, je Dogecoins staan dan niet in verbinding met internet en daarmee nog veiliger. 

Dogecoin Kopen iDeal: Conclusie

Afgelopen jaar kwamen er veel beleggers in Dogecoin bij doordat veel bekende en onbekende personen op sociale media opriepen om de munt te kopen. Je hebt inmiddels dan ook bij diverse brokers de mogelijkheid om bij Dogecoin kopen iDeal te gebruiken als betaalmethode. 

Je kunt hiervoor het best terecht bij een betrouwbare en gereguleerde broker. Deze brokers zijn namelijk verplicht om een garantiefonds te hebben mocht er iets misgaan met het platform zodat jij als consument goed beschermd bent. 

Zelf beginnen met Dogecoin kopen met iDeal is zo geregeld. Je moet een broker kiezen (wij tippen eToro), een account maken, de verificatie voltooien en vervolgens kun je aan de slag met Dogecoin kopen!