Internet Computer Kopen | Alles over ICP 2024

In Oktober 2016 werd de Dfinity Foundation opgericht met als doel een nieuwe decentraal netwerk te lanceren. De Dfinity ICO kwam echter pas in 2018 en in 2021 werd eindelijk de stap gemaakt naar ‘Internet Computer’, het nieuwe blockchain netwerk van de Dfinity Foundation. En jij kan Internet Computer kopen!

Lees snel verder hoe jij kunt beginnen met Internet Computer kopen en hoe het verder met het nieuwe blockchain netwerk en de Internet Computer koers gaat. 

bij de betrouwbare broker eToro!

Internet Computer Kopen stappenplan

Wil jij zelf beignnen met Internet Computer kopen? Maak dan snel een account aan bij eToro via de groene knop hiernaast! 

In dit artikel lees je alles over de overgang van de Dfinity ICO naar de ICP crypto; Internet Computer. Ook helpen we je om zo snel mogelijk zelf te beginnen met Internet Computer kopen en leggen we alles uit over de Dfinity foundation en de toekomst van het Internet Computer netwerk. 

Wat is Internet Computer (ICP)?

Internet Computer is niet zomaar een cryptocurrency, de bedoeling is dat dit een nieuwe Decentraal netwerk wordt waar van alles mogelijk is. Zo zien de ontwikkelaars het als basis van een nieuw decentraal internet. 

Met een nieuw decentraal internet bedoelen ze dus een internet waar je niet afhankelijk bent van grote tech-partijen als Google. De Dfinity foundation is een non-profit organisatie die vindt dat het internet teveel eigendom is geworden van deze tech-giganten. 

Het logo van Dfinity wordt nog gebruikt

Dat decentrale internet is echt een toekomstplan en dat lijkt de Dfinity foundation zich goed te beseffen. Met dit nieuwe blockchain platform proberen ze de eerste stappen te zetten op dit gebied en sinds de Dfinity ICO proberen ze zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het project. 

Inmiddels heeft de Dfinity foundation ook onderzoekscentra in Palo Alto, Japan, Duitsland en Engeland. Het team dat aan het werk is met het netwerk zelf groeit en elke ontwikkelaar kan zelf bijdragen aan het netwerk door applicaties te ontwikkelen op dit netwerk. 

Leidend voor het hele Internet Computer project is natuurlijk de ICP Coin, met deze munt is het netwerk te financieren en kan iedereen die deze munt in een bepaalde hoeveelheid bezet stemmen over de toekomst van het Internet Computer netwerk. Zo bepaalt niet de Dfinity foundation alles maar de gemeenschap.

Benieuwd naar andere cryptomunten? Bekijk dan onze crypto kopen pagina.

Zelf beginnen met investeren in Internet Computer? Doe je eerste investering in ICP Crypto vandaag nog! 

Hoe kan ik Internet Computer Kopen?

Als je zelf ook wilt investeren in dit netwerk omdat je denkt dat de Internet Computer koers zal gaan stijgen of gewoon omdat je het een interessant project vindt moet je een aantal stappen doorlopen. In onderstaand stappenplan helpen we je zo snel mogelijk de munt te kopen. 

Beste Internet Computer brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Internet Computer Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

De eerste stap tussen jou en je eerste Internet Computer investering is het vinden van een geschikte broker. Het is natuurlijk belangrijk dat deze broker de ICP coin aanbiedt, maar er zijn nog meer zaken waar je op moet letten bij je keuze voor een broker. 

Zo is het belangrijk om ook te kijken naar de rest van het aanbod van deze broker of crypto exchange. Door te kiezen voor een broker met een groot aanbod hoef je niet later een account aan te maken bij een andere broker als je ook in andere dingen wilt gaan investeren. 

Het is ook belangrijk om te kijken naar de kosten die gerekend worden door de broker. Bij brokers en crypto exchanges willen de kosten nog wel eens anders berekend worden, bij sommige platforms betaal je een vast bedrag terwijl je bij andere een percentage over je gehele investering betaalt. 

Tot slot moet het platform aansluiten bij jouw wensen, de manier waarop ze cryptocurrency verkopen verschilt namelijk flink. Bij een CFD-broker als Libertex kun je alleen investeren in contracten om te speculeren op de prijs, maar kom je niet in bezit van de munt zelf, dat kan dan bij crypto exchanges wel weer. 

ICP Kopen bij eToro

eToro is een fantastische broker om mee te beginnen als belegger. Ontdek hier alle functionaliteiten die deze Europese broker te bieden heeft.

Met de handige copytrading functie kun je gemkkelijk de beste huidige investeringen van succesvolle beleggers overnemen op je eigen account. Ook heeft eToro verschillende copyportfolio’s om inspiratie mee op te doen als je nog niet precies weet in welke producten je wilt beleggen.

Met de demo functie op je account kun je eerst investeringen uitproberen met fictieve valuta voordat je begint met investeren met je eigen geld. Het minimale stortbedrag bij eToro is maar $50 (€42), waardoor je gemakkelijk kunt beginnen als je klaar bent om via je eigen rekening te beleggen.

Je geld is altijd veilig, eToro heeft namelijk een licentie bij de financiële instanties FCA (uit Groot-Brittannië) en de CySec (Cyprus).

Naast cryptocurrency heeft eToro ook nog handelsproducten zoals aandelen, grondstoffen, forex en ETFs. Bovendien hoef je geen commissie te betalen over aandelen en etf investeringen.

De copyportfolio bij eToro

Wil jij ook graag starten met beleggen bij een goed en betrouwbaar platform? Maak dan meteen een nieuw eToro account aan en geniet van alle voordelen.

ICP kopen bij Libertex

Libertex is een CFD-broker met een kantoor op Cyprus. De broker bestaat inmiddels al bijna 25 jaar en biedt sinds een aantal jaren ook verschillende cryptocurrencies aan. 

Naast de tientallen verschillende cryptomunten kun je bij Libertex ook investeren in aandelen, ETF’s, indexen, grondstoffen, opties, valuta’s en meer. Daarmee is Libertex een zeer geschikte broker voor beleggers die in meerdere producten tegelijk willen investeren en dat het liefst allemaal op één plek doen. 

Je investeert bij Libertex eenvoudig in de cryptocurrency doordat je het via een CFD doet. Bij een CFD krijg je als extra opties een hefboomeffect, stop-loss en take-profit. Met deze opties kun je zelf nog beter het risico bepalen dat je neemt met een investering. 

Libertex voldoet aan de Europese wetgeving en wordt daarop gecontroleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). 

Filter eenvoudig op cryptocurrencies

Je kunt er zeker van zijn dat Libertex veen veilig platform is. Het bestaat dus al bijna 25 jaar en heeft miljoen klanten verspreid over meer dan 110 verschillende landen over de wereld. 

Wil jij starten met beleggen bij een goed en veilig platform? Maak dan direct een Libertex account aan!

ICP kopen bij Bitvavo

Om in de cryptocurrency zelf te kunnen investeren in plaats van te speculeren met CFD’s moet je bij een crypto exchange aan de slag. Bitvavo is zo’n crypto exchange.

Bitvavo werd in 2018 in Amsterdam opgericht door twee Nederlanders en sindsdien is er veel gebeurd. De exchange is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste cryptocurrency platforms in Nederland. 

Daarnaast heeft Bitvavo het aanbod flink uitgebreid en zijn er inmiddels meer dan 50 verschillende cryptocurrency verkrijgbaar bij Bitvavo. Gebruikers zijn tevreden over het platform van Bitvavo vanwege de hoge gebruiksvriendelijkheid en het lage maximale percentage transactiekosten van 0,25%. 

Bitvavo heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoet daarmee aan de laatste Nederlandse (strenge) regelgeving voor bedrijven in de cryptocurrency-branche. 

Zelf aan de slag bij deze Nederlandse crypto exchange? Ga via de groene knop dan nu snel naar de Bitvavo website en maak eenvoudig je account aan! 

ICP kopen bij Binance

Tot slot bespreken we de meest populaire crypto exchange ter wereld met je. Binance heeft gemiddeld elke dag zo’n 2 miljard euro aan aan transacties op het platform en elke seconde worden er 1,4 miljoen transacties verwerkt. 

Binance is ooit de grootste geworden door het enorme aanbod van alle grote cryptocurrency en ook veel kleinere onbekende munten. 

Inmiddels heeft Binance naast het handelsplatform nog veel meer toepassingen ontwikkeld die je eenvoudig kunt gebruiken. Zo kun je de gekochte cryptocurrency eenvoudig in een Binance wallet opslaan of gebruik maken van Binance Info voor alle informatie bij een bepaalde cryptomunt. 

Dat Binance de grootste crypto exchange ter wereld is merk je wel aan de munten die Binance zelf heeft uitgebracht. Zo staat de Binance Coin (BNB), de coin waarmee transactiekosten verlaagd worden bij Binance, al een tijd in de top van cryptocurrency met de hoogste marktwaardes. 

Ook beginnen bij ‘s werelds grootste crypto exchange? Ga dan nu naar de Binance website en bekijk het enorme aanbod of maak meteen een account aan!

Stap 2: Open een account

Hopelijk heb je een goede keuze kunnen maken uit de brokers en crypto exchanges hierboven. Je bent in ieder geval alweer een stap dichter bij Internet Computer kopen. 

In dit stappenplan nemen we verder eToro als voorbeeld, bij deze stap maak je een account aan bij de broker. Bij eToro heb je voor een account alleen een e-mailadres en wachtwoord nodig. 

Zodra je dat opgegeven hebt je e-mailadres bevestigd is kun je aan de slag met het gratis demo account. Bij dit account kun je met virtueel geld alvast alle opties van eToro uitproberen. 

Registratie bij eToro

Om echt te kunnen beginnen met Internet Computer kopen heb je natuurlijk het echt geld account nodig. Je krijgt pas toegang tot dat account als je een verificatieproces doorlopen hebt en eToro deze verificatie goedgekeurd heeft. 

De verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs en het invullen van een vragenlijst waarin de broker toetst hoeveel kennis en ervaring je al hebt met beleggen. Als eToro je identiteitsbewijs heeft gecontroleerd en je de vragenlijst voldoende ingevuld hebt sturen ze je bericht en kun je echt beginnen! 

Stap 3: Stort geld op je account

Zodra je toegang krijgt tot het account komt er ook een mooie groene knop boven in de eToro interface bij; ‘Geld storten’.

Geld storten bij eToro doe je eenvoudig via één van de vele beschikbare betaalmethodes als iDEAL, PayPal, Creditcard of ouderwetse bankoverschrijving. 

Omdat je al vanaf €42,- kan beginnen bij eToro is dit een zeer geschikte broker voor beginners die niet meteen veel geld willen investeren. Er zijn platforms waar je de eerste keer veel meer geld moet storten.

Bij eToro moet je de eerste keer minimaal €42,- storten

Stap 4: Internet Computer Kopen

Je bent nu toegekomen aan het echte werk; het is tijd om te beginnen met Internet Computer kopen. Je zoekt de munt eenvoudig via de zoekbalk van je platform, daar kun je zoeken naar de volledige naam Internet Computer of op de afkorting ICP Coin. 

Zodra je de munt gevonden hebt kun je naar de productpagina gaan. Daar krijg je de laatste Internet Computer koers te zien en heb je de mogelijkheid om de munt te kopen. 

Zodra je op kopen klikt krijg je het scherm dat je hiernaast ziet, je kunt de grafiek aanpassen aan je eigen wensen of aan de rechterkant investeren. 

Internet Computer Kopen bij de online broker Libertex

Zoals je ziet krijg je de optie om te ten eerste te kiezen hoeveel je investeert, hoe hoog je hefboomeffect moet zijn en of je een take-profity en/of stop-loss in wilt stellen. Nadat je deze opties hebt ingevuld en op kopen hebt geklikt is de investering gedaan. 

Stap 5: Bewaar je Internet Computer

Bij deze stap komt er een duidelijk verschil tussen Internet Computer kopen bij een CFD-broker of bij een crypto exchange. Omdat je bij Libertex alleen de CFD koopt en niet de munt zelf hoef je je geen zorgen te maken over waar je de investering opslaat. 

Die blijft namelijk altijd bij Libertex staan, je vindt al je investeringen terug aan de rechterkant van de Libertex interface onder het kopje actieve transacties.

Wanneer je met je muis over één van deze transacties heen gaat kun je een nieuwe transactie openen, deze aanpassen, verhogen of helemaal sluiten.

Als je bij een crypto exchange of een broker als eToro bent begonnen met Internet Computer kopen ligt het wat anders. Je kunt ervoor kiezen om de munt te laten staan op deze crypto exchange of je verstuurt de munt naar een andere wallet. Op de broker zelf heb je de mogelijkheid om je positie te sluiten via de ‘handelen’ knop.

Stap 6: Verkoop de Internet Computer Coin

Ook hier hangt het af van wat je in de vorige stap hebt gedaan. Als je bij eToro hebt geïnvesteerd in Internet Computer kun je de investering eenvoudig sluiten via het overzicht van actieve transacties. 

He ziet meteen hoeveel winst of verlies je maakt en kun je op basis daarvan besluiten of je hem inderdaad sluit of nog even open laat staan. 

Als je de munt zelf hebt gekocht bij een crypto exchange moet je er eerst voor zorgen dat de munt weer terug komt bij de exchange. Daar kun je de munt weer verkopen op dezelfde manier als dat je hem gekocht hebt. 

Je bepaalt hoeveel Internet Computer je wilt verkopen, en voert dit vervolgens in. Je Inter Computer is verkocht en jij hebt winst gemaakt! Klaar om zelf te beginnen?

Waarom Internet Computer Coin Kopen?

Er zijn meerdere reden om te beginnen met Internet Computer Kopen. Het kan zijn dat je het project interessant vindt en er graag aan mee wilt werken door te investeren en je stemrecht, die bij de ICP coin komt, te gebruiken. 

Veel beleggers zullen echter maar geïnteresseerd zijn in één ding; valt er geld te verdienen aan de Internet Computer koers? Toen het nieuwe netwerk op  10 mei 2021 gelanceerd werd opende de Internet Computer koers rond de €350,- terwijl de koers later die dag doorsteeg naar €530,-. 

Alleen al die dag had je een flinke winst kunnen maken op deze munt. Als je €1.000 had geïnvesteerd was deze investering in minder dan een uur tijd: €1.000 / €350 * €530 = €1.514,29 waard geworden. 

Inmiddels is de Internet Computer koers weer flink gedaald tot ongeveer €90,-. Of de koers de komende tijd gaat stijgen of dalen hangt af van de ontwikkelingen rondom het netwerk van de Internet Computer en wat de rest van de cryptocurrency markt gaat doen. 

Voorlopig is het duidelijk dat de Dfinity Foundation nog veel werk te doen heeft en daar ook veel geld voor uit trekt. Zo kan iedereen een beurs krijgen die zich bezig houdt met het ontwikkelen van applicaties op de Internet Computer. 

Liever ook in andere cryptocurrency investeren? Kijk dan ook eens naar ons artikel over Ethereum kopen, de munt die de wereld voorstelde aan smart contracts. 

Internet Computer Crypto Kopen, lange of korte termijn strategie

Als je puur als belegger wilt beginnen met Internet Computer Kopen zijn er meerdere strategieën die je kunt volgen. De twee meest gebruikelijke strategieën bij investeren in cryptocurrency vind je hieronder. 

Lange Termijn

De Difnity Foundation zelf verwacht nog jaren nodig te hebben voordat de Internet Computer echt als decentraal internet kan gaan werken. Met dit uitgangspunt kun je prima in de munt investeren, deze jarenlang ergens opslaan in de hoop dat de koers na die jaren een flink aantal keer over de kop is gegaan. 

Als je deze strategie wilt volgen kun je het best investeren in de munt zelf bij een crypto exchange als Bitvavo of Binance. Hier kun je de munt kopen en laten staan of versturen naar een nog veiligere wallet. 

Korte Termijn

De belegger die op korte termijn geld wilt verdienen aan een investering in Internet Computer kan beter terecht bij een CFD-broker als Libertex.

Bij het afsluiten van een CFD kun je namelijk een hefboomeffect instellen.

Met dit hefboomeffect kun je een investering kunstmatig verhogen zonder hier meer geld  voor te hoeven betalen. 

Het door jou gekozen hefboomeffect is van groot belang bij je investering. Als je bijvoorbeeld kiest voor een hefboomeffect van x30 zal elke euro die de koers stijgt 30 keer zo zwaar tellen voor jouw investering, zo kun je op kleine koersstijgingen veel meer winst maken. 

Daarentegen zorgt een hefboomeffect er ook voor dat je investering veel sneller volledig verdwijnt. Als je €100,- ergens investeert met een hefboomeffect van x30 betaal je een hoge commissie en kan een kleine koersdaling ervoor zorgen dat je investering niks meer waard is binnen enkele momenten. 

Wist je dat: Internet Computer vroeger Dfinity heette en dat de Dfinity ICO in augustus 2018 eindigde? Inmiddels heet de munt dus Internet Computer en is er veel gebeurd rondom het netwerk en de koers. 

Veelgestelde vragen

Internet Computer (ICP Coin) is de nieuwe naam van het Dfinity Foundation project, eerder heette de munt Dfinity, maar ze besloten over te gaan op Internet Computer toen ze hun eigen blockchain netwerk lanceerden. Internet Computer moet het nieuwe decentrale internet worden dat tech-giganten als Google buitenspel zet, de ICP coin is de munt die gebruikt wordt om mensen stemrecht te geven over de toekomst van het netwerk. 

De Internet Computer munt (ICP Coin) heette ooit de Dfinity (DFN) token, de Dfinity ICO was in 2018 en ongeveer 2,5 jaar later werd het echte blockchain netwerk van de Dfinity Foundation gelanceerd. Hierbij hebben ze besloten de naam van Dfinity te veranderen naar Internet Computer. 

Je zult een account aan moeten maken bij een online broker om te kunnen beginnen met Internet Computer kopen. Voor zowel beginners als ervaren beleggers is Libertex een populaire keuze, zij hebben een ruim aanbod cryptomunten en je kunt eenvoudig beginnen. 

Op het moment van schrijven zijn er zo’n 124 miljoen ICP coins in omloop met een waarde van zo’n €85. De marktwaarde van dit project komt op dit moment dan ook uit rond de €11 miljard.

De ICP crypto wordt gebruikt op het netwerk om mensen stemrecht te geven die ICP crypto bezitten. Daarnaast kun je de munt omzetten in ‘cycles’ die je kunt gebruiken om websites en applicaties mee te maken op de Internet Computer. 

Internet Computer Kopen: Conclusie

De Dfinity Foundation is inmiddels een aantal jaren bezig met het opzetten van een nieuw decentraal internet dat draait op een blockchain netwerk. Sinds mei 2021 zijn ze doorgegaan onder de naam Internet Computer en kwam de cryptocurrency met een hoge koers binnen in de top 10 crypto met de hoogste marktwaarde. 

De koers is inmiddels flink weggezakt ten opzichte van de eerste dagen onder deze nieuwe naam. De plannen van Dfinity Foundation zijn groots en voorlopig zijn ze al goed onderweg met het verder ontwikkelen van nieuwe toepassingen op het netwerk, waardoor dit opnieuw een interessante investering is.

Je kunt beginnen met Internet Computer kopen omdat je graag winst wilt maken op de koers, omdat je mee wilt bepalen met de toekomst van het netwerk of gewoon omdat je het een interessant project vindt. 

Investeren in cryptocurrency is voor zowel beginners als ervaren beleggers het makkelijkst bij de online broker eToro. Maak nu snel een account aan en gebruik de vele mogelijkheden van dit platform. 

Zelf beginnen met Internet Computer Kopen?
Maak dan nu een account aan bij eToro, zoek de ICP Coin op en doe vandaag nog je eerste investering!
TIP
Scroll naar boven