Kusama coin kopen | Alles over deze crypto

Je hebt tegenwoordig meer cryptomunten dan je denkt. Maak dan ook kennis met de Kusama Coin. Wil je de Kusama Coin kopen, dan is het handig om het stappenplan hier beneden volledig te volgen.

Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet. Na het lezen van dit informatieve artikel weet jij precies wat de Kusama Coin is en hoe je Kusama Coin kopen aanpakt.

bij de betrouwbare broker eToro!

Kusama Coin Kopen stappenplan

Ook beginnen met crypto’s zoals de Kusama Coin kopen? Maak snel een account aan bij de online broker eToro via de groene knop!

We gaan je haarfijn uitleggen hoe je een account opent, hoe je geld stort en nog veel meer. Zolang je maar duidelijk alle stappen blijft volgen, kan er niets mis gaan in het proces van Kusama coin kopen.

Wat is Kusama Coin?

De Kusama Coin is opgericht in 2019 door de Amerikaan Gavin Wood. Hij maakte de munt omdat hij ervoor wil zorgen dat experimenten zich blijven ontwikkelen onder zeer realistische omstandigheden.

De munt is dan ook sinds 2019 al op de markt, maar heeft tot nu toe geen gigantische sprongen gemaakt. De groei van de munt is namelijk afhankelijk van ontwikkelaars.

Kusama Coin is onderdeel van de Polkadot-code.

Gavin Wood had als grote doel met de munt het Polkadot-netwerk te ondersteunen. Die Kusama Coin bevat weer een aantal elementen die Polkadot ook heeft en zo is de Kusama Coin onderdeel van de Polkadot-code.

De Kusama Coin is dan wel gemaakt door een enorm inteligente man, maar dat betekent niet dat het eenvoudig was. Het project achter de munt is zeer ingewikkeld en je moet je hier gigantisch in verdiepen, wil je echt wat bereiken met de munt.

Geïnteresseerd in andere cryptomunten? Lees dan onze uitgebreide pagina over crypto kopen.

Direct beginnen met cryptocurrencies? Maak een account aan bij eToro en wacht niet langer met investeren.

Hoe kan ik de Kusama Coin Kopen?

Nu je weet wat de Kusama Coin doet en wat het is, ben je misschien geïnteresseerd in het kopen van de munt. In een aantal stappen vertellen wij je wat je moet doen om te beginnen met Kusama coin kopen.

De munt bestaat nog maar twee jaar en daarom zit er waarschijnlijk zoveel potentie in de Kusama Crypto. Ook vertellen we je wanneer je de munt het beste kunt verkopen en hoe je dat doet.

Er zijn namelijk verschillende strategieën die je kunt toepassen bij de Kusama coin kopen. Kies je voor de korte termijn strategie of de lange termijn strategie?

In onderstaand stappenplan vertellen wij je hoe je te werk gaat.

Beste Kusama Coin brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Kusama Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Het kiezen van een broker is een erg belangrijk onderdeel in het proces. Je wilt namelijk dat je je munt kunt kopen zonder enige problemen of zorgen. 

Kusama Coin Kopen bij eToro

De eerste aanbevolen broker is eToro. Deze broker is al razend populair in alle continenten, vooral Europa. Met zijn vele functies is het een mooi platform voor de beginnende belegger.

Met het demo account van eToro kun je starten met beleggen zonder je meteen je eigen geld te hoeven gebruiken. met de copytrading functie neem je gemakkelijk investeringen van succesvolle beleggers over. Mooie functies dus!

De veiligheid van je geld wordt gewaarborgd door de licentie bij de Britse FCA. Bovendien is het minimale stortbedrag maar $50 (€42)!

Aandelen, ETF, grondstoffen, valuta, cryptocurrency. Voor ieder wat wilt op het platform. Je investeert je geld makkelijk in vele verschillende activa bij eToro. En bij aandelen en ETF’s is dat zelfs met 0% comissie!

Copytrading bij eToro

Start vandaag nog bij eToro en ontdek hoe gemakkelijk jij kunt beginnen met beleggen in verschillende financiële producten

Kusama Coin Kopen bij Libertex

Al jarenlang doet Libertex mee op het hoogste niveau als het gaat om cryptomunten. De broker is gevestigd op Cyprus en beschikt over meerdere licenties die ervoor zorgen dat alles wat ze doen legaal is.

Libertex biedt je een handelsplatform waarmee je kunt handelen in meer dan 200 instrumenten. Sinds 1997 is Libertex een van de meest betrouwbare brokers die nu al meer dan 20 jaar ervaring heeft op het hoogste niveau van handelen.

Libertex heeft dan ook meer dan twee miljoen klanten in meer dan 100 landen. Ook pakten ze meerdere prijzen voor Beste Trading App en beste Crypto Broker.

Op de foto zie je dat ze meerdere prijzen wisten te winnen en daar zijn ze ook zeker trots op. Met meer dan 30 prijzen over 20 jaar weet Libertex wat ze aan het doen zijn. Je bent hier op het juiste adres als je wilt handelen in crypto.

Het is dus wel duidelijk dat Libertex in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de grootste, dan wel niet de grootste broker ter wereld.

Ook staan ze geregistreerd bij de Engelse FCA wat ervoor zorgt dat alles wat ze doen legaal is. 

De prijzenkast van broker Libertex. 

Bij deze broker krijg je de mogelijkheid om als beginnend belegger mee te doen op het hoogste niveau. Libertex geeft je namelijk de mogelijkheid om een demo-account te starten met 50.000 euro aan nepgeld.

Lees meer over Libertex in ons artikel of begin direct met een account aanmaken bij Libertex.

Kusama Coin Kopen bij Capital.com

De naam Capital.com zou je zomaar eens bekend voor kunnen komen. Net zoals Libertex komt ook Capital.com uit Cyprus en beschikken ze over meerdere licenties.

Jaarlijks hebben ze duizenden beleggers die handelen in valuta, crypto, grondstoffen en nog veel meer. Capital.com is een gevestigde naam uit de branche en zal de komende jaren alleen nog maar blijven groeien.

Voor beleggers die liever beleggen via hun telefoon zijn er goede mobiele apps gemaakt. De iOS en Android apps zijn te downloaden op de website of via de applicatie Store op jouw smartphone. 

Kusama Coin Kopen bij Binance

Naast Capital.com is ook Binance een gevestigde naam in de orde. De broker bestaat nog niet zo heel erg lang, maar heeft de afgelopen jaren zeker bewezen dat ze erbij horen en niet onder doen voor grote brokers.

Ook Binance geeft je de mogelijkheid om een demo-account aan te maken als je beginnend belegger bent. Als beginnend belegger weet je nog niet precies wat je kunt verwachten en daarom is het handig om af te tasten met zo’n account.

Bij Binance heb je geen last van hoge transactiekosten, want die kosten liggen redelijk laag bij de broker. Ook heb je de mogelijkheid om korting te krijgen op je gestorte bedrag als je een vriend uitnodigt die ook start met beleggen via Binance.

Deze drie brokers zijn wat ons betreft de meest handige, betrouwbare en meest gebruiksvriendelijke van allemaal. Nu is het tijd om een account te openen en er geld op te zetten!

Lees meer over Binance in ons artikel of begin direct met een account aanmaken bij Binance.

Stap 2: Open een account

Een account aanmaken is eigenlijk een van de makkelijkste dingen die er is. Je gaat ten eerste naar de website of app van bijvoorbeeld eToro en klikt op registreren.

Zodra je dat hebt gedaan, kun je je e-mail adres en een wachtwoord invullen. Wil je echt meteen beginnen met geld storten, dan is het nodig om je identiteit te verifiëren.

Je kunt je identiteit verifiëren door het opsturen van een kopie van je id-kaart. Vaak duurt het twee werkdagen voordat het geverifieerd is. Het kan ook zijn dat het korter duurt.

Heb je dit eenmaal gedaan, dan kun je door naar de volgende stap en geld op je account zetten.

Bij eToro kun je gemakkelijk een account aanmaken

Stap 3: Stort geld op je account

Geld storten op je eToro account kan via een aantal manieren. Allereerst kies je de ‘Geld storten’ optie, waarna je uitkomt in een menu waar je geld kunt storten op je eToro account.

Zodra je op ‘Geld storten’ hebt geklikt kom je in het menu waar je kunt kiezen voor een bedrag, betaalmethode en een bonus. Bij eToro kun je betalen met Visa, PayPal, iDEAL en nog veel meer.

Bij eToro is de minimale inleg maar €42

Stap 4: Kusama Coin Kopen

Nu je geld op je account hebt gezet, kun je de desbetreffende munt kopen. Dat doe je door de cryptomunt bovenin de zoekbalk in te typen. Wil jij bijvoorbeeld de Kusama coin kopen, dan kun je de broker hierop zoeken. 

Je krijgt dan te zien wat de Kusama coin kopen op dat moment kost. Ook de huidige koers verschijnt, samen met de koers van de Kusama coin in de afgelopen periode.

Na het investeren in de munt, kun je de munt zien in je wallet. Hoe je dat ziet leggen we uit in de volgende stap.  

Via de handige zoekfunctie zoek je valuta, grondstoffen en crypto.

Stap 5: Bewaar je Kusama Crypto

Na de Kusama coin kopen, bewaar je hem in je wallet. Het bewaren van de Kusama crypto houdt eigenlijk in dat je gaat kijken wat de koers zal doen.

De koers is onvoorspelbaar, dus houd er rekening mee dat je te maken kunt krijgen met koersschommelingen. Kies het juiste moment om je munt te verkopen en probeer een bepaalde strategie toe te passen tijdens het bewaren van de munt.

Ook is het handig om de app van eToro te downloaden, zodat je kunt zien wanneer er een goed moment is om een munt te verkopen.

Stap 6: Verkoop de Kusama Coin

Het verkopen van de Kusama Coin is misschien wel het belangrijkst van allemaal. Je wilt natuurlijk winst maken op de koers en dat kan alleen als je uiteindelijk na de Kusama Coin kopen, deze ook verkoopt.

Verkopen kan in je wallet waar je de munt aan het bewaren bent. Kies een juist moment om de munt te verkopen en let op wat je aan het doen bent. Heb je eenmaal op verkopen geklikt, dan kun je niet meer terug.

Na het verkopen van de Kusama Crypto heb je het proces voltooid. Je kunt nu genieten van de winst die je hebt gemaakt op de munt!

Je beslist zelf wanneer en hoe je de Kusama Coin verkoopt. Maak de juiste keuze en let goed op de koers van de munt. 

Waarom Kusama Coin Kopen?

De Kusama Coin is een veelbelovende munt omdat het dient als testterein voor Polkadot. Zij wilden namelijk dat teams van andere projecten inzetbaar werden en dat is mogelijk via deze munt.

Wat je natuurlijk ook veel hebt bij munten is dat je niet weet wat de koers gaat doen. De koers kan ineens een flinke daling maken, jij investeert dan en daarna zou het zomaar eens kunnen zijn dat de koers weer stijgt.

Nu is de Kusama Crypto veel in het nieuws en dat heeft de koers veel doen stijgen. Er geloven steeds meer mensen in het proces en dat levert de makers van Kusama alleen maar goede resultaten.

Je had de afgelopen tijd al hoge winsten kunnen boeken als je op tijd was begonnen met Kusama crypto kopen. Zo was de koers in juni 2020 nog €4,50 en was diezelfde Kusama coin koers een jaar later €429,24. 

Een voorbeeld: als je in juni 2020 was begonnen met Kusama coin kopen en je had €500 geïnvesteerd, was deze investering binnen twaalf maanden tijd €500 / €4,50 * €429,24 = €47.693,33 waard geworden.

Kusama Coin Kopen: lange of korte termijn strategie

Voordat je begint met Kusama Coin kopen moet je er eerst voor zorgen dat je een bepaald doel hebt met de munt. Wil je er snel geld mee maken of wil je jezelf er de tijd voor geven?

Door de korte of lange termijn strategie toe te passen heb je een duidelijk plan voor jezelf. Dit is voor ervaren beleggers erg normaal, maar beginnende belegger zullen hier nog niet zo ervaren mee zijn.  

Kusama Coin Kopen voor de lange termijn

De lange termijn strategie is bij Kusama Coin kopen waarschijnlijk het meest winstgevend. Dit is omdat de huidige koers van de munt vrij hoog is, het is dus wachten op een daling.

Nadat die daling er is geweest zou je in principe in kunnen springen, maar dit kan ook zomaar eens een verkeerde keuze zijn. Het bepalen van een strategie is en blijft gewoon heel erg lastig.

Je kunt namelijk gebruik maken van beide strategieën. Er is geen foute manier van beleggen, tenzij je hele rare dingen gaat doen. Verdiep jezelf dan ook altijd als beginnend belegger in de munt zodat je wel weet waar het over gaat.

Vanwege de positieve ontwikkelingen die experts hebben gezien zou de munt in 2022, 2024 en 2024 alleen nog maar meer kunnen stijgen. Dit zou zomaar het moment zijn om in te springen.

Kusama Coin Kopen voor de korte termijn

De korte termijn strategie is ook zeker een optie bij Kusama Coin kopen. Toch zie je dat mensen hier minder snel gebruik van maken omdat het minder winstgevend zou zijn.

Eigenlijk is dat niet helemaal waar omdat je met de korte termijn strategie gebruik kunt maken van koersschommelingen. Met koersschommelingen bedoelen we harde dalingen of stijgingen in de koers.

Je bent dan eigenlijk de hele dag bezig met het inschatten van wat de koers gaat doen. Je loert als het ware op het perfecte moment om in te springen en dat is ook zeker een optie bij de Kusama Crypto. Wil je dus Kusama coin kopen, dan kun je gebruik maken van deze strategie.

Geïnteresseerd in andere crypto’s? Lees dan ook het artikel over de bekendste cryptomunt, namelijk het artikel over Bitcoin kopen!

Veelgestelde vragen

De meest bekende brokers zijn eToro, Libertex, Binance en Capital.com. Deze brokers zijn gebruiksvriendelijk en betrouwbaar.

De meesten zijn geregistreerd bij de Engelse FCA en dat betekent dat ze al snel te vertrouwen zijn. Van bovenstaande brokers zijn eToro en Libertex als enige geregistreerd bij de FCA.

Kies dus een broker die bij je past en kies niet zomaar blindelings. Je moet je goed voelen bij een broker, je maakt er immers wel geld naar over.  

Kusama Coin is al een aantal jaar op de markt en is ervoor gemaakt om experimenten te ontwikkelen onder realistische omstandigheden. De munt is onderdeel van Polkadot die ook al jaren meedoen op het hoogste niveau.

Kusama Coin is dus onderdeel van het netwerk van Polkadot, wat zeer ingewikkeld in elkaar zit. CEO Gavin Wood heeft er jaren aan gewerkt en de munt is sinds 2019 op de markt.  

Er zitten in principe geen nadelen aan deze coin. Het kan natuurlijk zijn dat je niet meteen winst maakt op de munt, maar dat is misschien niet meteen een nadeel.

De Kusama Coin is een veelbelovende munt die over een paar jaar gigantisch veel waard zou kunnen zijn. We gaan het zien!

Het is mogelijk om te investeren in de Kusama Coin via iDEAL. Het is zeer eenvoudig aan te schaffen.

Je kunt de Kusama coin ook kopen via PayPal, Visa en Sofort, maar iDEAL is in Nederland nog steeds de meest gebruikte betaalmethode. Veel brokers bieden tegenwoordig ook die manier van betalen aan en dat is voor Nederlanders veel makkelijker.

Ga je de Kusama coin kopen, dan kun je zowel een korte als lange termijn strategie volgen. Bij de lange termijn strategie speel je in op de koers over meerdere jaren. De Kusama coin is in de 2 jaar na oprichting bijvoorbeeld sterk gestegen.

Je kunt ook de Kusama coin kopen en inspelen op koersschommelingen binnen een of meerdere dagen. Op deze manier probeer je snel geld te verdienen met de Kusama crypto. 

De conclusie over Kusama Coin Kopen

We weten nu wat de Kusama Crypto is en daarom is het aan jou om te beslissen of je investeert in de munt of niet. Je kunt altijd tegenslagen verwachten op de cryptomarkt, maar dat is het onvoorspelbare aan deze branche.

Ben je echt op zoek naar een munt waarmee je in een korte tijd winst kunt maken, dan kan het slim zijn om nog even verder te kijken. De Kusama Coin kopen lijkt meer een project voor op de lange termijn en dat is nuttige informatie als beginnend belegger.

Omdat de munt nog maar twee jaar bestaat, is het nog niet helemaal duidelijk wat de munt in de toekomst zal gaan doen. Wel weten we dat Polkadot grote plannen heeft met de munt en dat de Kusama coin in de toekomst zou kunnen doorbreken.

Voor nu doet de munt het prima, maar niet heel verrassend. We gaan zien wat de munt gaat doen in de toekomst en we hopen op positieve resultaten van de Kusama Coin kopen. Profiteer snel mee van eventuele koersstijgingen in crypto munten bij de online broker eToro!

Ook beginnen met investeren in crypto?
Ben je helemaal overtuigd en wil je cryptomunten zoals de Kusama Coin kopen? Dan is dit het perfecte moment. Klik op de groene knop en maak snel een account aan bij eToro!
TIP
Scroll naar boven