MATIC Coin Kopen met PayPal en creditcard

Cryptocurrency’s zijn enorm populair, en bij de juiste investering kunnen ze je erg veel geld opleveren. Misschien ben je geïnteresseerd in Polygon coin, of Matic coin kopen, een munt die de laatste dagen is gestegen in populariteit.

bij de betrouwbare broker eToro!

Matic Coin Kopen stappenplan

Wil jij ook beginnen met Polygon Coin Kopen? Maak dan snel een account aan bij eToro via de groene knop hiernaast! 

De kans is groot dat je nog niet van Matic Coin hebt gehoord, omdat het een relatief kleine munt is die in korte tijd flink is gegroeid op de cryptomarkt. In dit artikel lees je wat de Matic Coin is, hoe je Polygon coin kopen kunt en waarom het verstandig is om nu te beginnen met Matic coin kopen. 

Wat is Matic Coin?

Polygon, voormalig bekend als Matic Coin, is een cryptomunt die werkt op de blockchain van Ethereum. Een blockchain kan worden gezien als een zeer complex netwerk van verschillende knooppunten, of nodes, dat is versleuteld door cryptografie. 

De cryptografie is een netwerk van wiskundige formules dat wordt aangesterkt als mensen proberen de cryptomunt te minen. Mensen die minen stellen hun hardware beschikbaar om extra nodes aan te maken, en daar krijgen ze een vergoeding voor.

Het Polygon netwerk wil dé multitool worden binnen de Ethereum blockchain

Matic Coin en Ethereum

Het netwerk van Polygon Matic maakt het mogelijk om projecten te starten op een kleine blockchain binnen de grote blockchain Ethereum. Dit systeem geeft je de voordelen van de kleine blockchain (zoals soevereiniteit en flexibiliteit) en van Ethereum (zoals veiligheid interoperabiliteit). 

Het grootste doel van het Polygon Matic netwerk is de  schaalbaarheid en directe transacties op Ethereum minder complex maken.  Het netwerk werkt een groot aantal DeFi (decentralized finance) protocollen die werken op Ethereum. 

Hoewel Polygon Matic op het moment enkel beschikbaar is op de basechain van Ethereum, wil het netwerk zich ook op andere basechains vestigen in de toekomst. 

Van Matic Coin naar Polygon Coin

Wat verwarrend kan zijn bij Matic coin kopen, is dat de munt van naam is veranderd. Matic Coin heet nu eigenlijk Polygon.

Omdat de ticker van de munt echter nog steeds MATIC is, wordt de munt nog steeds wel Matic Coin genoemd, en worden de termen Matic Coin en Polygon vaak door elkaar gebruikt. 

Geinterresseerd in andere cryptomunten? Bekijk dan onze crypto kopen pagina.

Direct beginnen met Polygon Coin kopen? Maak een account aan bij eToro en begin vandaag nog en begin eenvoudig met Polygon Coin kopen met iDeal

Hoe kan ik Matic Coin Kopen?

Tegenwoordig is het erg gemakkelijk om cryptovaluta’s te kopen via een online broker. Dit geld ook voor Matic Coin kopen. 

Hieronder kun je lezen hoe je kunt beginnen met Polygon Coin kopen, en waar je allemaal op moet letten. Het is namelijk makkelijk om te verdwalen in de wereld van alle cryptocurrency’s. 

Beste Matic Coin brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Matic Coin Kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

De eerste en misschien wel belangrijkste stap om te beginnen met Matic Coin kopen is het kiezen van de juiste broker. Er zijn tegenwoordig namelijk erg veel brokers online te vinden, die onderling erg van elkaar kunnen verschillen. 

Hieronder hebben we de brokers die wij aanraden bij Matic Coin kopen allemaal op een rijtje gezet, zodat jij de beste keuze voor jezelf kunt maken. 

Matic Coin Kopen bij eToro

eToro is een populaire Europese beurshandelaar waar je zowel als beginner als meer ervaren belegger goed op je plek bent.

Naast cryptocurrency heeft eToro vele andere handelsproducten zoals valuta, gronstoffen, aandelen en ETFs. Over de laatste twee betaal je zelfs helemaal geen commissie!

Ook de inlegkosten zijn laag. De minimale inleg bij eToro is $50, wat zich vertaald naar ongeveer €42. Je hoeft dus niet meteen je sparvarken stuk te slaan om te gaan starten met beleggen op het platform.

Je geld is altijd veilig, de broker wordt gereguleerd door het britse FCA en consumenten zijn daarom in goede handen.

Voor de beginnende belegger biedt eToro een demo functie aan. Hiermee kun je gemakkelijk traden op het platform zonder geld te hoeven storten. Je kan bepaalde investeringen uitproberen of simpelweg even een kijkje nemen bij alle verschillende soorten beleggingsproducten. 

Ook heeft eToro een copytrading functie die je kan gebruiken om de beleggingen van succesvolle gebruikers te bekijken en over te nemen. Probeer het nu gratis!

Wil jij ook beleggen bij een betrouwbare broker met veel functionaliteiten? Maak dan snel en gemakkelijk een nieuw account aan.

Matic Coin Kopen bij Libertex

Libertex is een erg grote en wereldwijd populaire online broker. Dit platform handelt in CFD’s, wat betekent dat je inzet op de koersveranderingen, en niet de munt zelf koopt en bezit. 

Als je hier dus de Matic Coin kopen wilt, betekent dat dat je deze niet in een wallet hoeft te bewaren. Je kunt je investeringen gewoon op het platform van Libertex laten staan. 

Libertex heeft van de Cypriotische veiligheidscommissie CySec (Cyprus Securities and Exchange Commission) toestemming gekregen om haar diensten aan te bieden binnen Europa. Verder heeft Libertex een zeer breed aanbod in niet alleen cryptocurrency’s, maar ook in aandelen, grondstoffen, ETF’s en valuta’s. 

Het platform van Libertex

Libertex is aan te raden voor de beginnende belegger, omdat ze een zeer gebruiksvriendelijk platform hebben. Daarbij is het bij Libertex mogelijk om een gratis proefaccount aan te maken waarmee je met virtueel nep geld kunt oefenen met beleggen, zonder echt geld te verliezen. 

Verder heeft Libertex een zeer laag instap bedrag van slechts €100,-. Dit bedrag is gemakkelijk op je account te zetten met betaalmethodes zoals iDeal en Paypal. 

Begin eenvoudig bij deze crypto exchange door nu via de groene knop naar de Libertex website te gaan!

Matic Coin Kopen bij Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse Crypto exchange. Omdat dit platform volledig in het Nederlands beschikbaar is, is het zeer aan te raden voor beginnende Nederlanders. 

Bitvavo heeft een aanbod van 50 verschillende cryptovaluta’s. Het platform biedt weinig extra opties, maar dit maakt het voor beginners wel gemakkelijker om het onder de knie te krijgen. 

Bitvavo voldoet aan alle eisen van DNB (De Nederlandsche Bank) en AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Bitvavo is een crypto exchange, en in tegenstelling tot Libertex betekent dit dat je bij Matic Coin kopen, je de munt daadwerkelijk in bezit krijgt. Let hier op voordat je gaat investeren, want je moet er rekening mee houden dat je de munt in een wallet zal moeten bewaren. 

Begin eenvoudig bij deze Nederlandse crypto exchange door nu via de groene knop naar de Bitvavo website te gaan.

Matic Coin Kopen bij Binance

Binance is wereldwijd een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Met een aanbod in cryptovaluta’s is bij Binance enorm. 

Binance is van origine een Chinees bedrijf, en kan hierdoor niet handelen in Amerika. De diensten van Binance worden gelukkig wel aangeboden in Europa en Azië. 

Binance biedt verschillende voordelen. Zo biedt het platform haar eigen cryptomunten aan, die aanzienlijk goed lopen, en die enkel op het Binance platform te verkrijgen te zijn. 

Verder biedt Binance geïntegreerde wallets aan, waarmee je de munten op het platform van Binance kunt bewaren. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over het kiezen van een externe wallet, al is het nog altijd mogelijk om daar je munten te bewaren. 

Binance is echter wel een complex platform, en het is dus niet aan te raden voor beginnende beleggers. Voor ervaren beleggers die op zoek zijn naar een breed scala aan extra opties is Binance de uitstekende keuze. 

Wil jij ook aan de slag bij de grootste crypto exchange ter wereld? Ga dan nu naar de Binance website via de groene knop hieronder, maak een account aan en begin met handelen! 

Stap 2: Open een account

Het is vaak vrij eenvoudig om een account aan te maken bij een broker, en dit proces is ook meestal ongeveer het zelfde bij de meeste brokers. Daarom gebruiken wij hier slechts de broker eToro als voorbeeld. 

Ga naar de website van eToro en klik op registreren. Vul vervolgens je e-mailadres in en een wachtwoord. 

Kort daarna zal je een activatie mail krijgen, waarmee je je demo-account kunt activeren. Hierna kun je beginnen met oefenen met de virtuele portefeuille. 

Daarna moet je je account verifiëren, om met echt geld aan de slag te kunnen gaan. Hiervoor moet je een kopie van je identiteitsbewijs uploaden en een vragenlijst invullen, waarin je verklaard dat je bewust bent van de risico’s die beleggen met zich me kan brengen. 

Stap 3: Stort geld op je account voor Matic Coin Kopen

Nu je account is geverifieerd, kun je geld op je account storten. Klik op ‘storting’ rechts boven in de hoek van je scherm, en kies vervolgens welke betaalmethode je wilt gebruiken.

Kies vervolgens welk bedrag je op het account wilt storten. Bij eToro kun je al beginnen vanaf een minimaal stortingsbedrag van €42,-.

Als je alle wenselijke opties hebt geselecteerd, klik je op ‘stort’ om de storting te voltooien.

Bij eToro is het minimale stortbedrag slechts € 42.

Stap 4: Matic Coin Kopen

Nu kun je eindelijk beginnen met Matic Coin Kopen! Type in de zoekbalk de term ‘MATIC’ om naar de productpagina van de matic coin te gaan. 

Klik op de blauwe knop waarop staat ‘handelen’ en open je transactie door te kiezen hoeveel geld of eenheden je wilt kopen.

Op het scherm van de MATIC coin kun je ook veel informatie zien over de coin

Matic coin kopen op eToro.

Dit is aan te raden voor wanneer je wilt handelen op de korte termijn. Hierover vertellen we je later in het artikel meer. 

Stap 5: Bewaar je Matic Coin

Als het Matic Coin kopen is gelukt, moet je de munten bewaren in een wallet. Bij eToro is dit niet het geval, omdat de munten hier automatisch worden opgeslagen bij eToro. Het is natuurlijk wel mogelijk om alsnog in een externe wallet je munten te bewaren.

Zowel eToro als Binance hebben zoals eerder vermeld geïntegreerde wallets die je op het platform zelf kunt gebruiken. Bij eToro kun je de munten dus ook gewoon op het platform laten staan, al heeft dit wel enkele nadelen.
 
Je bent dan namelijk afhankelijk van het platform van Binance. Als deze tijdelijk is gecrasht, dan kun je tijdelijk niet bij je cryptomunten.
 

Bevestig je account en begin met traden!

Je kunt daarom ook je Matic Coins bewaren in een externe wallet. Een voorbeeld van zo’n wallet is de Exodus wallet.

Je kunt nadat je de Matic Coin gekocht hebt je munten versturen naar een externe wallet door het adres van je wallet op te geven. Let hierbij heel goed op dat je het juiste adres invult, want als je het verkeerde adres opgeeft is de kans groot dat je je munten kwijt bent. 

Stap 6: Verkoop de Matic Coin

Is de Matic Coin koers flink gestegen vanaf het moment dat jij de munt hebt gekocht? Dan kun je de munt doorverkopen met winst, en is de investering geslaagd!

Op eToro  is het verkopen van handelsproducten erg gemakkelijk. Ga naar de product pagina van Matic coin, en klik op de blauwe knop waarop staat ‘verkopen’. 

Selecteer nu het aantal munten dat je wilt verkopen. Je kunt er voor kiezen een deel van je portefeuille te verkopen en een deel te bewaren voor als de koers blijft stijgen. 

Verschillende cryptocurrency bij eToro

Wanneer de Matic Coins succesvol zijn verkocht, krijg je automatisch het bedrag op je account gestort. 

Bepaal hoeveel geld je wilt investeren in Matic Coin kopen, en verkoop je munten met winst! Begin meteen met beleggen bij eToro!

Waarom Matic Coin Kopen?

Matic Coin is een veelbelovende munt die de laatste tijd veel aandacht krijgt van beleggers. De organisatie trekt veel aandacht naar zich toe door veel met andere organisaties samen te werken binnen het Ethereum netwerk. 

Hiermee laten ze zien dat ze zich echt klaar willen maken voor een crypto-toekomst binnen Ethereum. Ze willen onderdeel zijn van de blockchain voor wanneer deze veelvuldig gebruikt zal worden.

Mensen die denken dat de Ethereum in de toekomst een belangrijk, of misschien wel het belangrijkste blockchain netwerk wordt zijn daarom erg geïnteresseerd in de Matic Coin, en beginnen zelf ook vaak Matic Coin kopen. Het Polygon Matic netwerk kan namelijk veel gaan betekenen binnen Ethereum. 

Wat het Polygon Matic Netwerk zo veelbelovend maakt is namelijk dat ze kleinschaligheid willen creëren binnen een grootschalige blockchain. Dit betekent dat je zowel de voordelen van een soeverein kleinschalige blockchain kunt ervaren, als de voordelen van het beveiligde grootschalige Ethereum netwerk. 

Matic Coin kopen, lange of korte termijn strategie

Het is belangrijk om te bepalen voor je Matic Coin kopen gaat, wat je plannen zijn met de munt en wat voor strategieën je wilt toepassen. Je zou ervoor kunnen kiezen om een munt te kopen om hem op de lange termijn te verkopen, zodat je er in een keer veel rendement mee kunt ontvangen. 

Anderzijds zou je ervoor kunnen kiezen om intensief op de korte termijn te kopen en te verkopen, om zo op de meest recente koerswijzigingen direct in te spelen. Het is zeer persoonlijk welke van deze strategieën het beste bij jou past, en daarom zullen we beide strategieën even kort toelichten. 

Matic Coin Kopen voor de Lange Termijn

Als je op het juiste moment instapt, kun je op de lange termijn erg veel verdienen met Matic Coin kopen. Het doel van een lange termijn investering is dat je een aantal Matic Coins koopt, om vervolgens lang genoeg te wachten tot de koers aanzienlijk is gestegen, zodat je de coins kunt verkopen. 

Omdat de koers over jaren bizar veel kan stijgen, kun je als je lang genoeg wacht erg veel verdienen aan deze strategie. Wij zullen dit laten zien in het volgende voorbeeld. 

Stel, je besloot op 1 mei 2020 te beginnen met Matic Coin kopen, die toen een koersprijs van €0,015 had. Je besloot €50,- te investeren in de Matic Coin. 

18 mei piekte de koers van de Matic Coin met een koersprijs van €2,019. Als je op dat moment de munten had verkocht, was de waarde van je investering vermeerderd tot: (€50/0,015)*2,019=€6730.

Als je op de lange termijn wilt gaan beleggen kun je het beste je Matic Coin kopen bij een crypto exchange, omdat je de munt beter kunt bewaren voor lange tijd in een wallet dan dat je een CFD van de munt kunt bewaren. 

Matic Coin Kopen voor de Korte Termijn

Beleggen op de korte termijn is een heel ander vak. Als je op de korte termijn Matic Coin kopen wilt, dan moet je intensief met de dagelijkse wijzigingen van de koers om effectief geld te kunnen verdienen. 

De koers van Matic Coin kan binnen een dag flink veranderen. Daarom is het belangrijk dat je zo snel mogelijk op de koers kunt inspelen als deze voordelig voor je uitvalt. 

Begin meteen met beleggen op de korte termijn bij Libertex!

Het is daarom aan te raden om bij deze strategie te investeren bij een broker zoals Libertex, die CFD’s van handelsproducten aanbiedt. Deze kun je namelijk direct kopen en verkopen, zonder dat je een koper of verkoper hoeft te vinden. 

Ook kun je met CFD’s extra opties selecteren die je winst kunnen verhogen of je risico kunnen inperken. Zo kun je een hefboomeffect instellen om de waarde van je inzet te vergroten, of een stop-loss instellen dat een limiet stelt aan je verlies zodat het geld automatisch op je account wordt gezet als dit limiet wordt overtreden. 

Wist je dat: de Polygon organisatie een partnership heeft met de computergame organisatie Atari? Hiermee wil Atari ze een gedecentraliseerd casinoplatform opstarten dat ondersteund wordt door Polygon. 

Veelgestelde vragen

Matic Coin, tegenwoordig ook wel Polygon Coin genoemd, is een cryptomunt die werkt op de blockchain van Ethereum. De munt is in korte tijd aanzienlijk gegroeid en krijgt daardoor veel aandacht van crypto-fanaten. 

Het doel van de crypto is het ondersteunen van het Polygon netwerk, dat kleinschaligheid wil creëren binnen het grootschalige Ethereum. 

De koers van de Matic Coin is de laatste maanden erg gegroeid, en daarmee heeft de munt laten zien dat het erg veel potentie heeft. Daarbij zien veel mensen een toekomst voor zich waar het Polygon netwerk een grote rol in kan spelen, en daarom willen ze de organisatie ondersteunen. 

Op dit moment zit de cryptomrkt in een neerwaartse trend, waardoor de Matic Coin ook minder waard wordt. De Matic Coin Prediction is dus dat de koers zal dalen op de korte termijn. Veel mensen vinde Matic Coin echter wel een interessant project dus op de lange termijn zou de Matic Coin Prediction wel veel positiever uit kunnen pakken.

Je kunt PolygonCoins kopen bij heel veel verschillende brokers. Wij raden echter Libertex aan, om dat het platform van deze broker erg gebruiksvriendelijk is, en het aanbod in crypto en andere handelsproducten is zeer groot. 

Bij Libertex kun je inderdaad betalen met iDeal, maar je kunt ook gebruik maken van andere betalingsmethodes zoals bankoverschrijvingen of Paypal. 

Conclusie

Matic Coin is een snel groeiende cryptomunt die veel belooft voor de toekomst van het Ethereum netwerk. Omdat ze kleinschaligheid creëren in een grootschalige blockchain is de munt erg gewilt bij crypto-fanaten. 

Met een investering in deze munt valt veel te verdienen als de koers de Matic Coin predictions blijft volgen. Het zou daarom een mooie munt kunnen zijn om je eerste crypto-investering in te doen. 

Als je besluit om te beginnen met Matic Coin kopen, raden wij aan dat te doen bij eToro. Deze broker is erg gebruiksvriendelijk, en zeer geschikt voor de beginnende belegger. 

Matic Coin kopen bij eToro?
Wil jij je eerste belegging doen in de Polygon Matic Coin? eToro is de plek om te beginnen met investeren in cryptomunten!
TIP
Scroll naar boven