MonaCoin Kopen met PayPal en iDeal

Als je geïnteresseerd bent in het uitbreiden van je cryptocurrencies, en misschien wel MonaCoin kopen wil, lees dan dit artikel. Hier vertellen we je meer over de koers, de verwachtingen en al het andere rondom de MonaCoin.

MonaCoin kopen bij een online broker - Een stappenplan

Begin vandaag nog met jouw eerste MonaCoins kopen via eToro! Via de groene knop kun jij direct beginnen.

Benieuwd naar hoe crypto kopen in het algemeen werkt? Of ben jij al overtuigd en wil je beginnen met MonaCoin kopen? Via eToro kun jij vandaag nog beginnen (eventueel ook met een gratis demoaccount!) en daarna meteen jouw MonaCoins aanschaffen.

Wat is MonaCoin (MONA)?

MonaCoin (ook wel MONA) is een digitale munt, de eerste afkomstig uit Japan, waarmee men kan betalen en bestaat sinds december 2013.

De MonaCoin is opgezet zonder al te grote ambities, maar de munt is inmiddels gegroeid tot een van de serieuzere munten op de cryptomarkt.

De MonaCoin heeft geen bijbedoelingen zoals een interactief netwerk voor gebruikers, de munt is niet gemaakt om bedrijven in het zonnetje te zetten, ook niet gemaakt om de wereld te verbeteren op welke manier dan ook, et cetera.

MonaCoin is een van de vele cryptomunten

De MonaCoin is een cryptocurrency waar je mee kunt betalen en mee kunt handelen en dat is het dan ook. Wel scoort de MonaCoin punten als het om snelheid gaat.

Hierdoor kunnen er veel transacties verricht worden in een korte tijd en maakt dit ook het minen van de MonaCoin een stuk makkelijker. Dit kan namelijk gewoon vanuit huis en men hoeft niet een hele installatie te bouwen hiervoor.

Nu al overtuigd van de kracht van de MonaCoin en wil je al beginnen met het kopen van de munt? Maak nu gratis jouw account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Hoe kan ik MonaCoin Kopen?

MonaCoin kopen kan op verschillende manieren en via verschillende (online) platformen. Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende online brokers, dus verderop zullen we er alvast een paar voor je op een rijtje zetten.

Het is erg belangrijk om een broker te kiezen die goed bij je past en aan jouw wensen voldoet. Dus ga goed voor jezelf na wat belangrijk is voor jou en waar jij behoefte aan hebt als het gaat om jouw online broker

Wil jij beginnen met MonaCoin kopen? Klik dan op de groene knop!

Ook is het goed om te weten of jouw online broker onder toezicht staat bij een toezichthouder zoals de FCA, zodat jij weet dat er veilig met jouw geld omgegaan wordt.

Hieronder volgt een stappenplan waar het duidelijk wordt voor je hoe jij kan beginnen met MonaCoin kopen. Binnen vier stappen kun jij al MonaCoin kopen en na zes stappen deze zelfs eventueel met succes weer verkopen.

MonaCoin kopen - Een stappenplan

Stap 1: Kies de broker voor jou

De eerste stap is om een broker te vinden die perfect bij jou past voor MonaCoin kopen. Hieronder staat een aantal brokers die op dit moment een van de populairste brokers zijn in Nederland.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

MonaCoin kopen bij eToro

eToro is een hele geschikte online broker voor beginnende beleggers. Een van de redenen hiervoor is dat je via dit platform een gratis demo-account kunt aanmaken, waardoor je er goed achter kunt komen hoe het platform werkt en hoe beleggen werkt.

Wanneer je het gevoel hebt dat je het platform een beetje onder de knie begint te krijgen, kun je ervoor kiezen om je demo-account om te zetten naar een volwaardig account en kun je beginnen met beleggen.

Omdat je via eToro een lage minimale inleg hebt van €42 ($50), is het beleggen voor de meesten toegankelijk. Daarnaast loop je als beginnend belegger op deze manier relatief weinig risico, omdat je niet heel veel moet inleggen om eraan mee te mogen doen.

Je kunt niet alleen voor MonaCoin kopen goed terecht bij eToro, maar ook voor het aanschaffen van aandelen, ETF’s, grondstoffen, forex en andere cryptocurrencies dan MonaCoin. Naast dat de inleg vrij laag is, betaal je ook nog eens 0% commissie over de aankoop van je aandelen en ETF’s.

Wat dit platform ook fijn maakt voor beginnende beleggers, is de CopyTrading functie. Deze functie zorgt ervoor dat je als (beginnend) belegger kunt kijken bij ervaren en succesvolle beleggers hoe zij investeren en waarin.

Je kunt zo inspiratie opdoen, maar deze functie geeft daarnaast zelfs de mogelijkheid om deze portfolio’s volledig te kopiëren en zo kun je profiteren van hun expertise.

Ben jij klaar voor MonaCoin kopen? Maak nu jouw gratis demo-account aan bij eToro en oefen alvast voordat je écht begint!

MonaCoin kopen bij Libertex

Libertex is een platform waarbij je een groot aanbod cryptocurrencies kunt vinden, welke je als CFD kunt verhandelen. Je koopt dus niet zelf de munt, maar je speculeert over de koerswijzigingen hiervan.

Ook Libertex beschikt over een gratis demo-functie die erg nuttig kan zijn voor beginnende beleggers. Zo kun je het platform ontdekken en oefenen met het handelen in CFD’s.

Libertex biedt ook valuta, grondstoffen, aandelen en ETF’s aan naast de verschillende cryptocurrencies en kun je dus op deze manier een mooi portfolio neerzetten. Ook wordt Libertex gereguleerd onder de toezichthouder Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC).

Ben je geïnteresseerd in handelen via Libertex? Lees er dan meer over in onze review over deze broker! 

MonaCoin kopen bij Binance

Ook kun je jouw MonaCoin kopen via het online platform Binance. Deze online broker is op dit moment het grootste crypto exchange platform in de hele wereld. Binance wordt gereguleerd door een Europese toezichthouder en je kunt er daarom dus op vertrouwen dat er veilig met je geld om wordt gegaan.

Anders dan met eToro, kun je via Binance alleen met cryptocurrencies werken. Maar als je alleen geïnteresseerd bent in MonaCoin kopen, is Binance hiervoor zeer geschikt.

Deze online broker beschikt over een wallet waarbij jij eenvoudig al je aangeschafte munten kunt opslaan. En dit overzicht is geen overbodige luxe bij Binance, aangezien het platform beschikt over meer dan honderd verschillende cryptocurrencies. Je zal dus daarom bijna alle munten terugvinden bij dit platform waar je in geïnteresseerd bent.

Benieuwd naar Binance? Lees dan hieronder meer over deze online broker!

Stap 2: Open je account

Heb je helemaal het idee dat je de broker hebt gevonden die perfect bij jou past? Dan kun je nu beginnen met het aanmaken van je eigen account.

Zoals beschreven, kun je bij eToro bijvoorbeeld eerst beginnen met een demoaccount, maar je mag natuurlijk ook altijd meteen een volwaardig account beginnen.

Via de groene 'Join Now' knop kun je gemakkelijk een account aanmaken

Via eToro hoef je alleen je e-mailadres en wachtwoord aan te melden om te kunnen beginnen. Je ontvangt hierna een e-mail en zo kun je jouw account verifiëren via de link die meegestuurd wordt.

Mocht je na je demoaccount echt willen beginnen, zul je nog een aantal extra stappen moeten doorlopen, zoals het scannen van je identiteitsbewijs, het koppelen van je bankrekening en het invullen van een vragenlijst over je kennis van beleggen en de risico’s.

Stap 3: Stort geld op je account

Zodra jouw verificatie helemaal goed is verlopen, kun je echt aan de slag met eToro. Nu kun je beginnen met het storten van echt geld op je account. Dit is mogelijk via verschillende betaalmethodes, waaronder iDeal, PayPal en meer.

Is dit allemaal gelukt, dan kun je beginnen met investeren. Je kunt zelfs op eToro, na het storten van je geld, nog wisselen tussen je demoaccount en je volwaardige account als je toch nog wat meer oefening nodig blijkt te hebben.

Begin met geld storten vanaf €42!

Stap 4: MonaCoin kopen

Als de vorige stap is gelukt, kun je beginnen met het zoeken naar de MonaCoin via jouw online broker. Je kunt ‘MonaCoin’ gewoon intypen in de zoekbalk of ‘MONA’ en dan komt de crypto tevoorschijn.

Heb je de MonaCoin gevonden en lijkt de koers op dit moment gunstig om de munt aan te schaffen? Denk na over hoeveel je wil investeren. Geef dit aan en het MonaCoin kopen is gelukt!

Stap 5: MonaCoin bewaren

Heb je MonaCoin gekocht bij eToro of een andere broker, dan kun je deze vaak makkelijk bewaren in je eigen wallet. Het is aan jou om te bepalen hoe lang je de munt wil bewaren. Dit kan zijn totdat je tevreden bent met de eventuele koersstijging.

Stap 6: MonaCoin verkopen

Voel je dat het inderdaad tijd is om je MonaCoin weer te verkopen omdat de koers genoeg is gestegen? Dan kun je deze nu met winst verkopen!

Bij eToro gaat deze stap ook erg gemakkelijk. In je wallet wordt duidelijk laten zien wat je munten waard zijn, waarvoor je ze hebt aangeschaft en zo kun je makkelijk zien wat dan dus je winst kan zijn.

Je hoeft niet al je MonaCoins in één keer te verkopen, dus bepaal hoeveel je wel wil verkopen en voer dit in. Gefeliciteerd, je hebt nu je MonaCoin succesvol weer verkocht!

Bepaal wat je wil verkopen en laat dit weten door het in te vullen. Klinkt allemaal heel makkelijk toch? Is het ook!

Waarom MonaCoin Kopen?

Dat MonaCoin kopen relatief makkelijk is, is gebleken uit de vorige stappen. Maar waarom zou je MonaCoin willen kopen?

De MonaCoin koers is vrij schommelend, maar als we kijken naar het afgelopen halfjaar zien we een lichte stijging.

Op 20 juli 2021 was 1 MonaCoin €1,- waard en op 25 november 2021 €1,73.

Dus als je toen €1000,- had gekocht aan MonaCoin munten, waren deze op 25 november €1000,- / €1,- * €1,73€ = €1730,- waard geweest.

Dit was in het afgelopen halfjaar het meest gunstige geval, maar elke dag gebeurt er weer iets anders met de koers, dus het is belangrijk om deze goed in de gaten te houden als je geïnteresseerd bent in MonaCoin kopen.

monacoin kopen
De MonaCoin koers de afgelopen zes maanden

MonaCoin verwachting

Er zijn verschillende opties als het gaat om het investeren in MonaCoin, zo wil de ene persoon hem het liefst langer vasthouden en koopt de andere de munt om hem dezelfde dag of week weer te verkopen.

Het is een goed idee om van tevoren te bedenken wat je van plan bent: wil je de munt lang vasthouden, ga je voor de stijging op de korte termijn of ga je hier ergens tussenin zitten?

We gaan de koersverwachtingen op de korte termijn bespreken en op de lange termijn, maar het kan natuurlijk altijd afwijken uiteindelijk. Kijk voor je begint even na hoe op dat moment de koers is en of het een goed moment lijkt om in te stappen.

MonaCoin kopen voor de korte termijn

De MonaCoin is een cryptocurrency die snel groeit. Op dit moment zijn ze bij MonaCoin bezig met meer projecten, ontwikkelaars en partnerships en heeft het een groeiende community.

Dit betekent dat er op korte termijn waarschijnlijk meer mensen gebruik zullen maken van de munt. Binnen 1 tot 2 jaar is het niet onrealistisch om een koersstijging te verwachten tussen de 100% en 300%.

MonaCoin voor de lange termijn

Het is vaak veiliger om te investeren voor een langere periode dan een kortere periode. Op de kortere termijn kunnen er vaak obstakels zijn en omdat MonaCoin bezig is met de verschillende projecten, wordt verwacht dat de munt alleen maar meer waard wordt.

Dit heeft vaak even tijd nodig en hierom kan het verstandig zijn om te kiezen voor MonaCoin kopen en deze vast te houden voor de langere termijn. Experts geloven dat dit project veel meer waard gaat worden en dus kan een langere termijn investering een goed idee zijn.

Verwacht wordt dat deze crypto inderdaad meer waard gaat worden, wat zal resulteren in dat mensen de munt gaan aanschaffen, waardoor deze daadwerkelijk meer waard zal worden.

Het is altijd lastig om precies aan te geven hoe hoog of laag de prijs zal worden van de MonaCoin, maar het is het zeker waard om even te kijken naar deze crypto.

Wanneer MonaCoin kopen?

Omdat de verwachtingen redelijk hoog liggen van de MonaCoin en de prijs op dit moment niet heel hoog ligt, zou je misschien kunnen zeggen: hoe eerder, hoe beter. In december 2017 lag de munt op zijn hoogst (€13,38). En op dit moment (december 2021) ligt de koers van een munt op €1,18.

Omdat de munt nu redelijk laag ligt, kan dit een goed moment zijn om wat geld te investeren in de MonaCoin. Als we experts moeten geloven, kan het zomaar een heel goed idee zijn.

Maar nogmaals: lees je goed in en bekijk de koers over een langere periode voordat je beslist tot MonaCoin kopen. Wil je liever ergens anders in investeren, maar weet je niet welke crypto? Bekijk dan hier het artikel van ons over de top 10 crypto van 2021.

Veelgestelde vragen

MonaCoin (ook wel MONA) is een digitale munt, afkomstig uit Japan, waarmee men kan betalen en deze bestaat sinds december 2013. De MonaCoin is opgezet zonder al te grote ambities, maar de munt is inmiddels gegroeid tot een van de serieuzere munten op de cryptomarkt en staat bekend om zijn hoge snelheid.

Er zitten altijd risico’s vast aan het investeren in crypto. Dus ook aan het investeren in MonaCoin.

Je kunt altijd je inzet of een deel hiervan verliezen als blijkt dat de verwachtingen toch niet helemaal klopten en de koers daalt in plaats van stijgt.

Wij raden aan om MonaCoin aan te schaffen via eToro. Dit is een perfecte online broker voor beginners, vanwege de gratis demofunctie, de lage minimale inleg, CopyTrading functie en meer.

Ja, via verschillende online brokers kun je met iDeal betalen, dit is ook het geval via eToro.

Ja, Monacoin scoort juist punten als het om mijnen gaat. Omdat de munt een hoge snelheid heeft, kunnen er veel transacties verricht worden binnen een mum van tijd. Hierdoor kan het minen gewon vanuit huis gedaan worden en is er niet een hele installatie nodig om te bouwen.

MonaCoin kopen: Conclusie

MonaCoin kopen lijkt dus aardig eenvoudig. Wat vooral lastig kan zijn, is het inschatten van wanneer het beste moment is om dit te doen.

Denk hierom goed na over wat je veracht van de munt en wat jouw beleggingstrategie zal zijn. Ga je MonaCoin kopen voor de korte termijn of voor de lange termijn? Wanneer je dit scherp hebt voor jezelf, kun je nu beginnen met MonaCoin kopen via eToro!

MonaCoin kopen via eToro?
Denk je klaar te zijn voor MonaCoin kopen en wil je direct beginnen via eToro? Maak dan gratis jouw account aan en begin vandaag!
BEGIN NU
Scroll naar boven