In 4 stappen Telcoin kopen met iDeal (2024)

Tegenwoordig maakt bijna iedereen gebruik van een mobiele telefoon, en wanneer je Telcoin wilt kopen, is dat des te beter. Want het kopen van Telcoin is eenvoudiger dan ooit tevoren bij verschillende online brokers waar jij gewoon per telefoon kunt betalen met iDeal of PayPal!

Hoe werkt dit dan precies? En kan iedereen Telcoin kopen? Lees snel verder om alles te leren over Telcoin!

Telcoin Kopen Stappenplan

Begin vandaag nog met Telcoin kopen bij eToro. Klik op de groene knop en begin gelijk!

Er zijn wereldwijd ruim 1,2 miljard gebruikers van een reguliere bankrekening, terwijl er 5 miljard mobieletelefoon-gebruikers zijn. Telcoin speelt hierop in door zich te richten op gebruik via het mobiele netwerk.

Hoe werkt dit dan precies, en kan elke mobieletelefoon-gebruiker de cryptocurrency Telcoin kopen? Wij leggen het je graag uit in onderstaande artikel, en met het stappenplan kun je direct beginnen met Telcoin kopen!

Wat is Telcoin?

Telcoin is een cryptomunt die gebruik maakt van het mobiele netwerk. Hoe Telcoin dit doet, is door samenwerkingen aan te gaan met netwerk-aanbieders.

Samen met deze aanbieders zorgen ze dat elke gebruiker van een bepaald netwerk ook in staat zal zijn om van de Telcoin gebruik te maken.

Dit zorgt voor de mogelijkheid om direct je Telcoin-munten via het mobiele netwerk te versturen met je telefoon – niet alleen internationaal, maar ook over de grens.

Telcoin kan zowel bewaard als verstuurd worden via je mobiele netwerk

Als eerste wil Telcoin zich voornamelijk gaan richten op internationale overschrijvingen. Dit houdt in dat gebruikers die in een ander land werken dan waar ze vandaan komen, een deel van hun verdiende geld naar een thuisland kunnen sturen.

Dit proces vindt veel plaats in ontwikkelingslanden; inwoners werken vaak in rijkere landen om met het verdiende geld familie thuis te kunnen ondersteunen en onderhouden.

Via een bank kost dit 7 tot 8% van het totaalbedrag, erg veel geld voor mensen die zo sterk afhankelijk zijn van hun inkomsten.

Telcoin wil dit vereenvoudigen door de coins direct vanaf je mobiel te versturen naar anderen.  Omdat je de coins kunt versturen via je eigen mobiele netwerk, zijn de kosten veel lager.

Direct starten met Telcoin kopen? Maak vandaag nog een account aan bij eToro en begin gelijk.

Stappenplan / How To Telcoin Kopen

Beste Telcoin brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Telcoin Kopen in 6 stappen

Stap 1: Kies een broker voor Telcoin Kopen

Om te kunnen handelen met cryptocurrency, dien je allereerst een online broker te hebben. Deze worden veel aangeboden op het internet en voor elke belegger is er wel een broker die past bij zijn wensen en handelsstrategieën.

Wel is het belangrijk om in de gaten te houden of de broker naar wens wel het handelsproduct aanbiedt waar jij in geïnteresseerd bent. Niet elke online broker biedt bijvoorbeeld cryptocurrency aan; onderzoek doen naar het aanbod is dus erg belangrijk. 

Telcoin Kopen bij eToro

eToro is een erg populaire broker, die ook steeds meer aan te bieden heeft in de wereld van de cryptocurrency. Handelaren die actief zijn bij eToro laten telkens weer zien dat eToro een erg succesvolle broker is met een gelikt sociaal handelsnetwerk.

eToro is een internationaal bekende én gebruikte broker die is gevestigd in Engeland. Hier wordt de online broker gereguleerd door de Britse FCA.

eToro staat met zijn miljoenen gebruikers momenteel wereldwijd bekend als een van de grootste handelsnetwerken van de wereld. Je kunt er terecht voor veel verschillende handelsproducten, waaronder cryptocurrency.

Andere handelsproducten die eToro biedt m zijn bijvoorbeeld aandelen, grondstoffen, ETF’s, en forex. Daarnaast kan je ook nog eens genoeten van het gemak van hun verrekening van 0% commissie op aandelen en ETF’s.

Verder is het bij eToro ook nog eens mogelijk om te leren van andere handelaren op het platform. Zo wordt er bijvoorbeeld de mogelijkheid geboden om met andere gebruikers te communiceren en zelfs hun portfolio’s in te zien.

Daarnaast krijg je niet enkel de mogelijkheid om met ze te communiceren en hun portfolio in te zien, maar kan je ook nog eens gebruik maken van de CopyTradingfunctie

Deze functie biedt je de mogelijkheid om portfolio’s van andere (succesvolle) beleggers te kopiëren om je eigen portfolio mee uit te breiden, met als gevolg dat je mee kunt gaan met de beleggingen die zij doen en jij dus kunt profiteren van hun expertise.

Tot slot is het bij eToro ook mogelijk om gebruik te maken van gratis demo-account voordat je over gaat stappen op een account waarmee je met je eigen geld handelt. Met het demo-account kan je namelijk oefenen met handelen zonder zelf geld in te zetten.

Dankzij de lage minimale inleg van $50 (€42) kan ook de beginnende belegger met een kleiner budget zonder een al te groot risico aan de slag gaan.

Let op: Telcoin ICO werkt met tokens – je dient dus eerst cryptovaluta (bijvoorbeeld Bitcoin) te kopen bij eToro om deze vervolgens voor Telcoin tokens in te wisselen.

Wil je nu al beginnen met Telcoin Kopen? Maak vandaag nog een eToro-account aan begin direct met handelen!

Telcoin ICO Kopen bij Libertex

Libertex is een online broker waar je terecht kan voor verschillende cryptomunten. Deze kan je vervolgens verhandelen als CFD, wat inhoudt dat je de cryptocoin niet koopt, maar speculeert op de koers.

Ook voor de beginnende belegger is Libertex een geschikte broker om bij te beleggen, omdat ze net als eToro de mogelijkheid bieden om een gratis demo-functie te gebruiken, zodat je kan leren omgaan met het platform en meer handigheid krijgt in het handelen in CFD’s.

In de meer dan 20 jaar dat Libertex bestaat, heeft de online broker inmiddels al miljoenen klanten geworven, verspreid over ruim 120 landen, overal ter wereld.

Het hoofdkantoor bevindt zich op Cyprus, waar het onder toezicht valt van het Cypriotische CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commision).

Niet alleen de beginnende belegger, maar ook beleggers met meer ervaring kunnen goed bij Libertex terecht. Erg aantrekkelijk voor hen is  namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van het populaire online handelsplatform Metatrader 4.

Maak direct een account aan en begin vandaag nog met Telcoin kopen bij Libertex! 

Telcoin Kopen bij Binance

Wie zich al wat verdiept heeft in de wereld van cryptocurrency heeft ongetwijfeld de naam Binance voorbij zien komen. Niet heel gek, het is immers ‘s werelds grootste broker van cryptovaluta.

Waar het ooit begonnen is in China, is Binance inmiddels wereldwijd bekend en is de broker inmiddels gevestigd op Malta.

Wat Biance anders maakt van de eerder genoemde brokers, is het feit dat je hier enkel in crypto kan handelen; andere handelsproducten worden niet aangeboden. Beleggers die zich uitsluitend op cryptovaluta willen focussen, zullen dus zeker wel hun weg kunnen vinden bij deze broker.

Een andere belangrijke reden dat we Binance noemen, is het feit dat dit één van de vier brokers is waar direct Telcoin tokens kopen kan. 

Natuurlijk kan je ook vele andere cryptomunten kopen bij Binance; de broker biedt meer dan 100 verschillende cryptomunten aan op hun platform. Genoeg keuze dus!

Liever direct Telcoin tokens kopen bij Binance? Maak hieronder je account aan!

Telcoin Kopen bij Bitvavo

Naast de buitenaldse brokers, zijn er natuurlijk ook nog meerdere brokers op de markt van eigen bodem. Een voorbeeld hiervan is Bitvavo.

Deze steeds sneller groeiende broker is gevestigd in Amsterdam en biedt steeds meer nieuwe cryptocurrency aan. Een groot voordeel aan Bitvavo is de eenvoud van het gebruik hun website; dit kan erg prettig zijn.

Dit houdt ook in dat Bitvavo niet veel verschillende functies biedt op hun platform; het is dus voor eenvoudig koop- en verkoopgemak. Daarnaast is de Nederlandse klantenservice ook erg fijn voor als je ergens tegenaan loopt.

Bitvavo wordt dan ook gereguleerd door Nederlandse toezichthouders, wat veel beleggers een veilig gevoel geeft. Dit maakt Bitvavo erg aantrekkelijk voor beleggers die graag veel gebruik willen maken van Telcoin.

Geïnteresseerd in Bitvavo? Bezoek direct hun site en lees meer, of maak er gelijk een account aan!

Stap 2: Open een account

Nu je een online broker hebt gekozen die het best bij je past, is het tijd om een account aan te maken. Gelukkig is dit een vrij eenvoudig proces, wat bij de meeste brokers bijna hetzelfde loopt.

Voor het gemak zullen wij eToro als voorbeeld gebruiken; wanneer je hun website bezoekt, is het enige wat je hoeft te doen een e-mailadres en wachtwoord door te geven. Wanneer je e-mailadres bevestigd en geverifieerd is, kan je direct beginnen met een betaal- of demo-account.

Als je met je eigen geld wil beginnen te betalen, dien je echter nog enkele stappen te zetten voordat je dit kan doen. Ten eerste dien je een kopie te tonen van je identiteitsbewijs.

Daarna ben je nog verplicht een vragenlijst in te vullen om een indicatie te geven van jouw bewustzijn van de risico’s die beleggen met zich mee kan brengen.

Zorg dat je een originele gebruikersnaam kiest die gemakkelijk te onthouden is

Stap 3: Geld op je account storten

Wanneer je bericht van eToro ontvangt ter goedkeuring van je verificatie, is het mogelijk om te beginnen met je legitieme betaal-account, waarmee je met je eigen geld kan gaan beleggen.

Geld storten op je account gaat makkelijk en snel, en kan via verscheidene betaalmethodes, zoals iDeal, PayPal, bankoverschrift of creditcard. 

Zodra je de minimale storting van $50 (€42) hebt gedaan, is het dan ook direct mogelijk om met investeren te beginnen. Via de linkerkant die je op de interface vindt is het mogelijk om over te schakelen van demo- naar echt account.

Bij eToro begin je al met geld storten vanaf €42

Stap 4: Telcoin Kopen

Nu komt natuurlijk de belangrijkste stap: Telcoin kopen. Echter, dit is wat gecompliceerder dan bij de “gewone” cryptomunt. Telcoin werkt namelijk met Tokens.

Telcoin is namelijk tot stand gekomen vanuit een ICO, waardoor de markt iets anders wekt dan bij munten als de Bitcoin. Dankzij deze Telcoin ICO is het namelijk mogelijk om Telcoin als tokens te kopen met andere cryptocurrency.

Wanneer je bijvoorbeeld eToro gebruikt om Bitcoin te kopen, kan je deze gebruiken om in te wisselen voor Telcoin tokens. Ook andere bekendere cryptovaluta zoals Ethereum zijn hiervoor te gebruiken.

Koop Bitcoin bij eToro om voor Telcoin tokens in te wisselen.

Stap 5: Gebruik een wallet

Wanneer je Bitcoin koopt bij eToro, is het mogelijk om deze eenvoudig en veilig op te slaan in je eigen wallet. Wanneer je ze in wilt wisselen voor Telcoin tokens, heb je altijd toegang tot je cryptomunten.

Er is een diverse groep wallets om uit te kiezen. Je hebt natuurlijk de wallet die je broker biedt, maar je hebt natuurlijk ook een wallet nodig om je daadwerkelijke Telcoin tokens in te bewaren. 

Deze is eenvoudig te downloaden via de Appstore of Google Play. Het is belangrijk een Telcoin wallet op je telefoon te hebben, omdat de transfer natuurlijk plaatsvindt via je mobiele netwerk.

Stap 6: Maak eenvoudig gebruik van de Telcoin Tokens

Beleggers die veel geldtransfers moeten maken naar het buitenland via de bank, zouden er goed aan doen Telcoin tokens te gebruiken. Omdat je de tokens kunt versturen via je eigen mobiele netwerk, zijn de kosten ook flink wat lager.

Met Telcoin scheelt het om en nabij 1% aan fees, waar je toch al gauw 7,5% betaalt bij andere organisaties. Dit is toch een beste hoeveelheid geld die je nu voor jezelf kan besteden, of bijvoorbeeld jouw familie in je thuisland.

Maak snel en eenvoudig Telcoins over naar je familie thuis. Begin direct met beleggen in coins om je tokens mee te kopen bij eToro!

Waar kan ik Telcoin Kopen?

Waar kan ik mijn Telcoin tokens (TEL) kopen? Er zijn dus vier brokers waarbij dit kan, die we in het overzicht hierboven hebben toegelicht. Wanneer je een van deze brokers kiest om bij te beleggen, hoef je dus enkel een account aan te maken, deze te verifiëren en met het geld dat je erop stort je Telcoin kopen.

Een andere optie voor Telcoin kopen is door naar gedecentraliseerde exchanges te gaan, ook wel DEXs  genoemd. Echter, via deze weg is het wel wat gecompliceerder om aan je munten te komen.

Denk bijvoorbeeld aan een klein foutje dat kan plaatsvinden op de Uniswap; je kunt dan namelijk niet bij de helpdesk terecht. En er is natuurlijk wel een redelijke kans dat er een fout kan voorkomen, gezien de vele stappen die je door moet lopen voordat de exchange afgerond is.

Deze laatste manier is dan ook eerder aan te raden aan de ervaren belegger.

Telcoin tokens bewaren

Over het algemeen is TEL sinds de Telcoin ICO een veelgebruikte, maar ook bekende cryptomunt. Daar komt nog bij kijken dat het een zogenoemde ERC-20 token is, wat inhoudt dat deze draaien op de blockchain ‘Ethereum’.

In principe is het dus mogelijk om de token in elke online wallet op te slaan; bijvoorbeeld de wallet die je gebruikt van de crypto-exchange.

In de meeste gevallen is het dan ook gewoon mogelijk om de TEL op te slaan op een hardware-wallet (let op: dit kan wel verschillen per merk). Let echter wel op de uitzonderingen, want die zijn er zeker.

Indien je volledig op safe wil spelen, is het aan te raden een hardware-wallet te gebruiken, omdat deze de munten afscheidt van het internet en de kans op hacking aanzienlijk kleiner wordt dan bij de gebruikelijke online wallet.

Overtuigd? Telcoin kopen is jouw nieuwe belegging? Maak vandaag nog een account aan bij eToro en begin direct met beleggen!

Veelgestelde vragen

Telcoin is een cryptomunt die gebruik maakt van het mobiele netwerk. Dit bewerkstelligen ze door samenwerkingen aan te gaan met netwerk-aanbieders.

Samen met deze aanbieders zorgen ze dat elke gebruiker van een bepaald netwerk ook in staat zal zijn om van de Telcoin gebruik te maken. Met Telcoin kunnen gebruikers vervolgens tegen lage kosten geld overmaken naar binnen- en buitenland. De kosten liggen daarbij veel lager dan wanneer je dit moet doen via een bank.

Telcoin kopen kan eenvoudig bij een gereguleerde broker zoals eToro, of één van de andere benoemde brokers in dit artikel. Dit zijn allemaal veilige brokers waar je betrouwbaar crypto kunt kopen en investeren of traden met je beleggingen.

Betalen doe je eenvoudig met iDeal, PayPal, creditcard of één van de andere betaalmogelijkheden. Hou er rekening mee dat het nodig kan zijn om eerst Bitcoin of een andere cryptomunt te kopen, die vervolgens geruild kan worden voor Telcoin.

Telcoin maakt zelf actief gebruik van hun eigen Telegram-account, waarop ze goed bereikbaar zijn voor vragen en opmerkingen. Echter, vorig jaar hebben ze gewaarschuwd voor een fake Telcoin Telegram-account.

Zolang je contact houdt met hun officiële Telegram-account (https://t.me/telcoincommunity), hoef je je niet druk te maken dat je met een fake account te maken hebt. Maar let hier dus wel goed op.

Via de Telcoin blog op hun eigen site wordt het laatste nieuws prijsgegeven, maar ook door de brokers in de gaten te houden die Telcoin aanbieden, kan je up-to-date blijven met het huidige en relevante Telcoin nieuws.

Je Telcoin bewaren kan eenvoudig bij de broker waar je de Telcoin gekocht hebt, deze slaan het dan voor jou op bij hun platform. Dit is echter niet een erg veilige manier van crypto bewaren, en daarom is het aan te raden om wanneer je Telcoin voor een langere periode bewaard deze op te slaan in een aparte wallet. Dit kan een online wallet zijn op je telefoon of computer maar ook een hardware wallet van bijvoorbeeld Trezor.

Telcoin Kopen: Conclusie

Geld overmaken naar het buitenland kan extra kosten met zich meebrengen en wordt vaak gecompliceerd omdat sommige banken niet geschikt of erg duur zijn om transacties naar het buitenland door te voeren.

Dankzij Telcoin is het nu dus mogelijk om geld naar het buitenland te sturen, zonder gebruik te hoeven maken van een bankrekeningnummer, namelijk via je telefoon. 

Dit is uitermate handig voor mensen die in het buitenland werken of er bijvoorbeeld vaak heen moet voor vrienden en familie. Voor deze gebruikers is Telcoin dus zeker een aanrader. Als jij ook toekomst ziet in Telcoin kan dit een uitstekende belegging worden in 2022!

Telcoin Kopen met eToro?
Maak vandaag nog je account aan bij eToro om in Telcoin te beleggen!
TIP
Scroll naar boven