Uniswap kopen met iDeal, Creditcard en PayPal

Zou je willen meeprofiteren van de groei van cryptocurrency’s? En ben je benieuwd naar Uniswap? In dit artikel leggen we in stappen uit hoe je Uniswap kunt kopen.

En koop vandaag nog Uniswap!

De markt van cryptocurrency stijgt de laatste tijd weer in hoog tempo. De prijzen schieten over de top heen en grote munten als Bitcoin verbreken hun oude records.

Maar er zijn nog veel meer cryptocurrency waar je in kunt investeren. Eén van deze interessante munten is het nog relatief jonge Uniswap.

De munt bestond nog geen jaar toen het al een plekje wist te veroveren tussen de tien cryptocurrencies met de grootste marktwaardes. Dat heeft alles te maken met het potentieel van het Uniswap netwerk.

Gelijk aan de slag met Uniswap (UNI) - een stappenplan

Klaar om te investeren in Uniswap? Bij eToro kun je volledig vrijblijvend een account aanmaken om crypto te kopen- en verkopen

Wat is Uniswap?

Uniswap is een gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling die geautomatiseerde transacties tussen verschillende cryptocurrency-tokens op de ethereum-blockchain mogelijk maakt. 

Dit doet Uniswap met behulp van slimme contracten.

Uniswap wordt beheerd door open-source software in plaats van een gecentraliseerde tussenpersoon.

Blockchain is een ontzettend grote database waar alle transacties van cryptomunten geregistreerd en beveiligd kunnen worden.

Er zijn drie functies waar je bij Uniswap gebruik van kunt maken die verder in het artikel besproken zullen worden.

uniswap kopen libertex
Met Uniswap kun je gemakkelijk transacties uitvoeren tussen verschillende cryptocurrency-tokens.

In september 2020 lanceerde Uniswap zijn eigen token, namelijk de UNIUSD. In de eerste week ging de handelswaarde al van €2,50 naar bijna 6 euro. 

Investeren in Uniswap? Maak meteen een account aan bij eToro en begin binnen enkele minuten al met het kopen van Uniswap. 

Hoe kan ik Uniswap kopen?

Het is erg makkelijk om te handelen in cryptomunten zoals die van Uniswap en deze te kopen en verkopen. Er zijn namelijk verschillende online brokers die dit aanbieden.

Het is belangrijk om een online broker te kiezen waar je veilig transacties kan doen. Ook wil je natuurlijk het liefste zo min mogelijk kosten over je transacties betalen.

Benieuwd naar de huidige Uniswap koers?

Bekijk de pagina om de Uniswap koers te zien.

In dit artikel zullen we in stappen uitleggen hoe je Uniswap kunt kopen al belegging, en desgewenst kunt handelen in deze cryptomunt.

Uniswap kopen stappenplan

Stap 1: Bij welke broker begin je?

Om te beginnen met investeren moet je eerst kiezen bij welke online broker je je wilt aanmelden. Tegenwoordig heb je daarbij ruim de keuze uit verschillende online brokers, door de opkomst en stijgende populariteit van cryptomunten zijn er namelijk steeds meer platforms die deze dienst aanbieden.

We hebben alvast drie verschillende brokers op een rijtje gezet waar je kunt handelen in Uniswap. Zo weet je zeker bij een goede broker te zitten, en kun je zelf bepalen welke het beste bij je past.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

eToro

etoro logo

eToro is onze absolute aanrader wanneer het gaat om beleggen in crypto’s, maar ook andere handelsproducten. Het platform is vooral perfect voor beginnende beleggers dankzij de handige tools die het biedt.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

etoro copytrading uniswap kopen

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Libertex

Libertex is een online broker waar je eenvoudig kunt handelen in uiteenlopende financiële producten, en een groot aantal verschillende cryptomunten. 

Het platform is beschikbaar in 110 verschillende landen waar het wordt gebruikt door miljoenen handelaren en beleggers. 

Bij Libertex kun je handelen in verschillende activa waaronder onder meer een ruim aanbod cryptovaluta, valuta, ETF’s en aandelen. Ook zijn er CFD’s beschikbaar waarmee je kunt speculeren over toekomstige prijsbewegingen.

Het platform biedt ook Uniswap aan om mee te handelen!

Het platform biedt een demo-functie aan voor wanneer je je account net hebt aangemaakt. In deze demoaccount kun je eerst oefenen met handelen, voordat je je eigen geld gaat inleggen. Zo kun je het platform risicoloos leren kennen.

Libertex is gevestigd in Cyprus en is al meer dan 20 jaar actief als handelsplatform. Deze online broker staat onder toezicht van het Cypriotische beurscommité (CySEC). 

Ook goed om te weten is dat Libertex zich aan de strenge regels houdt van financiële instellingen en daarom onder andere een wettelijk verplichte vragenlijst heeft die je moet doorlopen voordat je kunt beginnen met handelen.

Maak direct een account aan bij Libertex en begin vandaag nog. 

Capital

capital.com crypto beurs

Een andere online broker waar je bij kunt handelen is capital.com. Ook bij deze broker tref je verschillende handelsproducten aan, en deze zijn te verhandelen als CFD’s.

Je bezit daarbij niet het onderliggende product, maar speculeert op de prijsbewegingen.

Capital.com is pas in 2016 begonnen maar heeft in korte tijd al veel gebruikers gekregen. Het platform is toegankelijk en trekt veel klanten aan via hun mobiele apps.

De aandelen die Capital.com aanbiedt komen van verschillende beurzen. Door de grote keuze in aandelen kun je bij Capital.com een divers portfolio opbouwen.

uniswap kopen capital

Uniswap kopen bij Capital.com

Ook op dit platform wordt een demo service aangeboden waarmee je eerst op een demoaccount kunt oefenen voordat je een risico hoeft te nemen door je eigen geld in te zetten.

Maak direct een account aan bij Capital.com en begin vandaag nog. 

Binance

Binance logo groot vierkant

Ook Binance is een grote naam in de cryptocurrency wereld. Binance heeft, in tegenstelling tot de hierboven genoemde brokers, als enige zijn eigen cryptomunt op de markt.

Binance is een van oorsprong Chinese online broker die nu is gevestigd in Malta. Het is een handelsplatform gespecialiseerd in de handel van cryptocurrency.

Binance specialiseert zich dus in het verhandelen van munten, en is daar ook één van de grootste spelers in op de markt. Op dit platform vindt je ook een eigen – gratis – coinwallet om je cryptomunten in op te slaan en kun je de kosten drukken door hun eigen Binance Coin te gebruiken. 

Binance kan echter enigszins overweldigend en onoverzichtelijk zijn voor beginnende beleggers. Een ander nadeel is de onduidelijkheid die er in het verleden is ontstaan over de locatie en regulering van het platform.

Deze broker groeit dus in een hoog tempo, maar heeft niet de gevestigde status en betrouwbaarheid van een aanbieder als eToro. 

Maak meteen een account aan om te beginnen met beleggen in cryptomunten zoals Uniswap en nog veel meer!

Stap 2: Account aanmaken

Het is erg gemakkelijk en bij bijna elke broker ongeveer hetzelfde proces om een account aan te maken. Je kunt dit doen via de website van de broker, of door de app downloaden op je mobiele telefoon.

Klik daarna op account maken en volg de stappen.

Voer een email adres en een wachtwoord in en maak een account aan. Je krijgt na deze stap een link in je mailbox om je account te verifiëren.

Hierna kun je direct aan de slag met je demoaccount .

Een account aanmaken bij eToro

Om met geld te gaan handelen zul je nog een verificatieproces moeten doorlopen, maar dit kun je ook binnen een paar minuten regelen.

Door het uploaden van je identiteitsbewijs en het invullen van de vragenlijst kun je aan de slag gaan. Deze vragenlijst moet je wettelijk verplicht invullen voor de broker, hierin stem je in met de risico’s die beleggen met zich mee brengt.

Stap 3: Doe je eerste storting

Ben je er klaar voor om met echt geld te handelen? Stort dan geld op je account om toegang te krijgen tot de Uniswap markt.

Om geld te storten klik je op ‘storting’ en kun je via verschillende betaalmethodes geld op je account zetten.

Geld storten is een proces dat doorgaans snel wordt afgehandeld, en op meerdere manieren kan. Zo stort je bij de meeste brokers via bekende kanalen als iDeal, PayPal of creditcard. 

Bij eToro is het minimale stortbedrag slechts $50/€42.

Stap 4: Koop Uniswap

Wanneer het geld op je account is gestort kun je gaan handelen in Uniswap!

Via het kopje ‘crypto’ krijg je een overzicht te zien van verschillende cryptomunten waarin je kunt handelen bij eToro en kun je het volledige aanbod bekijken.

In de zoekbalk boven aan het scherm typ je Uniswap in om te kunnen handelen.

Je kunt ook op zoek gaan naar met de code van de token, deze code is ‘UNI’. 

Nadat je Uniswap hebt geselecteerd hoef je alleen nog maar op ‘begin met handelen’ te klikken.

uniswap kopen etoro koers
Uniswap kopen bij eToro

Je kunt door het instellen van een hefboom hogere winsten behalen op een korte termijn, maar je hebt ook een hogere risico om meer te verliezen.

Om verliezen te voorkomen is ook het inzetten van een stop-loss erg handig. Je kunt met een stop-loss namelijk gemakkelijk aangeven wanneer je met het handelen wilt stoppen waardoor je het verliezen van veel waarde kunt voorkomen.

Stap 5: Bewaar de investering

Nadat je hebt geïnvesteerd in het kopen van Uniswap kun je de cryptovaluta in een wallet bewaren. Dit is een veilige omgeving voor je Uniswap waar je een eigen uniek adres krijgt, vergelijkbaar met een bankrekeningnummer.

Je kunt bij bijvoorbeeld eToro je Uniswap investering makkelijk weer laten uitbetalen door in je account je crypto’s te verkopen.

Je kunt beginnen met echt geld inleggen en daarna Uniswap kopen door je account te verifiëren. 

Om dat te kunnen zul je eerste een account moeten aanmaken en deze vervolgens te verifiëren met je bankgegevens en het invullen van een vragenformulier.

Hierna kun je geld op je account storten en beginnen met handelen.

Overzicht Uniswap in eToro

Stap 6: Verkoop de Uniswap munt

Wanneer de Uniswap koers is gestegen in de tijd nadat je erin hebt geïnvesteerd, kan het een goed moment zijn om ze met winst te verkopen.

Dit kun je eenvoudig op het platform waar je ze hebt gekocht. In je wallet staat doorgaans de waarde aangegeven van je Uniswap.

Je kunt deze vergelijken met de aankoopprijs of in een overzicht zien wat de waarde was toen je in Uniswap hebt geïnvesteerd en wat de waarde nu is. Zo kun je makkelijk zien hoeveel winst je hebt gemaakt. 

Je kunt zelf bepalen wanneer je wilt Uniswap kopen en wanneer je wilt verkopen. Houdt de waarde dus elke dag goed in de gaten.

De meeste platformen bieden apps aan die je op je mobiele telefoon kunt downloaden waarmee je gemakkelijk een overzicht van je investeringen kunt zien, waar je ook bent.

Kun je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Wacht dan niet langer, bij eToro kun je een gratis demo account aanmaken om mee te oefenen.

Waarom Uniswap kopen?

Uniswap is niet alleen een Trading platform waar je munten met elkaar kunt wisselen, maar heeft sinds september 2020 ook zijn eigen token op de markt gebracht. De waarde van de Uniswap token steeg in de eerste week al fors, en in sindsdien een interessante investeringsmogelijkheid gebleven.

Voor elke belegger is er wel wat te verdienen, of je nou op de korte of lange termijn wilt investeren in Uniswap of interesse hebt in Uniswap CFD’s. Het kan allemaal.

Als je eind 2020 had geïnvesteerd in Uniswap betaalde je voor elke munt ongeveer €3,32, in de eerste drie maanden van 2021 steeg de Uniswap koers naar €27,39. 

Slimme beleggers die in december 2020 €5.000 investeerden in deze munt zagen dat hun investering in een paar maanden €5.000 / €3,32 * €27,39 = €41.250 waard worden. 

Uniswap kopen, lange of korte termijn strategie

Wanneer je op de lange termijn wilt investeren is er de mogelijkheid bij verschillende brokers tot Uniswap kopen. Je Uniswap bewaar je in dat geval in een wallet tot het moment dat je besluit de tokens weer te verkopen.
 

Wanneer je op de korte termijn wilt investeren in Uniswap is het een goede strategie om dat te doen door te handelen in CFD’s. Met CFD’s kun je door het hefboomeffect snel en veel winst maken. Door het hefboom effect kun je ook snel je investering verliezen als de waarde omlaag gaat.

Enthousiast geworden over beleggen in cryptomunten? Nu direct Uniswap kopen? Het kan allemaal bij eToro, de broker die wij aanraden voor cryptomunten! Maak snel een account aan om te beginnen.

Veelgestelde vragen

Uniswap is begonnen als platform in 2018 waarop je munten met elkaar kunt wisselen. In september 2020 brachten zij ook een eigen munt op de markt. De waarde van deze munt is sindsdien flink gestegen.

Je kunt Uniswap dus gebruiken als online platform om munten onderling met elkaar te wisselen, maar je kunt ook investeren in de Uniswap token. Deze kun je kopen via online brokers en eventueel weer verkopen als de Uniswap koers stijgt.

De koers van Uniswap kun je vinden wanneer je op de verschillende platformen van online brokers Uniswap opzoekt. Zo kun je de koers bestuderen.

Lees het artikel over de koers van Uniswap om er meer over te leren, en om een strategie te kunnen opzetten voordat je in Uniswap gaat investeren.

De nadelen zijn vooral het risico wat je loopt met Uniswap handelen of Uniswap kopen. Dit is echter bij elke investering het geval en geldt niet zo zeer alleen voor Uniswap kopen.

Een munt kan minder waard worden waardoor jij verlies lijdt, en een bedrijf kan zelf ook failliet gaan of stil komen te liggen in hun ontwikkeling waardoor de token zo goed als waardeloos wordt. Doe dus goed je onderzoek naar de ontwikkelingen binnen het bedrijf en de organisatie achter een cryptomunt voordat je overgaat tot Uniswap kopen.

De verschillende brokers hebben elk hun eigen unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Zo betaal je bij de ene broker net wat meer dan bij de andere en zijn er verschillen in de mate van regulatie en veiligheid.

eToro is de best gebalanceerde broker. Niet alleen hebben zij ruimschoots ervaring en een groot aantal gebruikers en werknemers (700+), je vindt hier ook veel ondersteunende tools en handelt tegen een voordelige fee.

Ja, je kan zeker Uniswap kopen via iDeal. Bij de meeste online brokers kun je gewoon met iDeal geld op je account storten. Ook bij eToro behoort iDeal tot de betalingsmogelijkheden voor Uniswap kopen.

Daarnaast kun je vaak betalen per creditcard, PayPal en/of bankoverschrijving. Keuze zat dus!

Conclusie

Het kopen van Uniswap is dus helemaal niet zo lastig! Er zijn tegenwoordig een groot aantal online brokers actief die het voor gebruikers toegankelijk maken om snel en eenvoudig te beleggen in deze cryptomunt, of één van de vele concurrenten. 

Uniswap is daarbij een hele interessante optie omdat de cryptovaluta sinds haar lancering als een speer is gegaan. De waarde van 1 Uniswap ligt inmiddels rond de €25 euro. 

Hopelijk blijft dit in de toekomst verder stijgen, en die kans bestaat zeker. Het Uniswap platform is nog maar enkele jaren bezig en kan nog grote stappen zetten in haar ontwikkeling. 

Het is dus zeker de moeite waard om deze cryptomunt op de voet te blijven volgen en de ontwikkelingen in de gaten te houden. Wanneer je zelf wilt meeprofiteren in de toekomst kun je alvast een aantal tokens kopen bij één van de brokers uit dit artikel. Onze aanrader is eToro!

Uniswap kopen bij eToro?
Ben je door dit artikel overtuigd te willen beleggen in Uniswap? Maak snel en geheel vrijblijvend een account aan bij eToro en bepaal zelf hoeveel je wilt investeren!
TIP
Scroll naar boven