Uniswap koers: Uniswap prijs en koers verwachting

Uniswap koers

Ooit een token met een eenhoorn voorbij zien komen? Dat is de token van Uniswap! Uniswap, ook wel UNI, is gelanceerd in september 2020 met als doel om een governance token te ontwikkelen. De houders hebben impact op de voorstellen en beslissingen wat betreft de toekomst van het Uniswap protocol.

De Uniswap koers is dus nog maar net nieuw en erkende midden januari 2021 een enorme groei die momenteel steeds verder oploopt.

Begin direct met investeren in Uniswap!

Aangezien de UNI-token pas zeer recentelijk is ontstaan, begrijpen we dat er veel vragen naar boven komen bij deze token. Wat is Uniswap, en wat voor toegevoegde waarde heeft deze koers?

Investeren in Uniswap in 4 eenvoudige stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Hoe krijg ik Uniswap?

Uniswap kun je op verschillende manieren verkrijgen. Voordat we hier verder op ingaan, is het handig om te weten dat Uniswap niet werkt met een Uniswap coin maar een Uniswap token. Deze kan gekocht worden via een online broker of verkregen worden door vergoedingen via een liquiditeitspool. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

1. Uniswap kopen met euro's

Om de Uniswap token (UNI) te kopen, maak je een account aan bij een online broker. De markt heeft verschillende brokers tot beschikking maar als voorbeeld nemen wij eToro.

Maak een account aan bij eToro

Ga naar de website van eToro en maak een account aan door je gegevens op te geven. Activeer vervolgens je E-mail adres via een link in je mailbox.

Financier je account

Stort geld op je eToro account en begin meteen met investeren in Uniswap. eToro biedt verschillende betaalmogelijkheden waaronder iDEAL.

Vind Uniswap (UNI) in eToro

Vind Uniswap coin (UNI) via de zoekbalk of kijk in het menu en filter op cryptocurrency. Zo vind je naast Uniswap alle aangeboden cryptocurrency op eToro.

Plaats je order in eToro

Klik op de knop 'Handelen' om te beginnen met het verhandelen van Uniswap.

Begin vandaag nog met Uniswap kopen en maak je gratis account aan bij eToro!

Waarom eToro? Deze broker is erg geschikt voor beleggers die net beginnen. Daarnaast kun je met een demo account oefenen met het investeren in verschillende assets door het virtuele geld dat je hierbij krijgt. 

Handelen in verschillende cryptocurrencies op het eToro platform

2. Vergoeding door middel van liquiditeitspools

Een mogelijkheid om vergoedingen te ontvangen uit Uniswap, is om deel te nemen aan de liquiditeitspool. Het grootste voordeel hiervan is dat je weinig hoeft te doen en dus een passief inkomen ontvangt.

Wanneer iemand een swap uitvoert via Uniswap, betaald hij een ‘swap fee’ van 0,3%. Aangezien Uniswap een decentraal platform is, gaat deze 0,3% naar de investeerders van de liquiditeitspools. Iedereen die in deze pool zit krijgt dus een vergoeding naar verhouding.

Een voorbeeld: stel iemand wil een swap doen van BIZ/ETH (BizCoin/ Ethereum) op de liquiditeitspool. In deze liquiditeitspool heb jij 0,5% van het totaal ingelegd, wat inhoudt dat jij 0,5% van 0,3% ontvangt van elke swap die er gemaakt wordt. Hoe groter je aandeel, hoe meer je verdient dus.

Let wel op de prijs van de bepaalde munten. Stel dat je 100 euro hebt ingelegd aan BIZ en je na een tijdje 140 euro hebt. De prijs van de BIZ kan altijd dalen waardoor je misschien verlies maakt. Het is dus van belang om de prijzen hierbij dus goed in de gaten te houden.

Huidige Uniswap Koers (Euro)

Huidige Uniswap (UNI) koers

Zoals je kunt zien, is de Uniswap koers de afgelopen 2 maanden goed gaan stijgen. Vooraf had het nog een redelijk horizontale lijn. Desondanks blijft ook deze koers erg volatiel waarin de prijzen dus sterk kunnen stijgen en dalen.

De Uniswap koers verwachting ziet er dus erg positief uit. Het wordt in elk geval aangeraden om een Uniswap op lange termijn te verhandelen, aangezien de korte termijn erg risicovol kan zijn. De Uniswap prijs stijgt naar aanleiding van zowel interne als externe factoren. Deze factoren vind je verder in dit artikel.

Eenvoudig investeren in Uniswap? Houd de Uniswap koers goed in de gaten en maak vandaag nog een account aan bij eToro om te investeren!

Ben ik nog op tijd met beleggen in Uniswap?

Uniswap wordt gezien als een platform voor crypto-uitwisselingen, maar heeft ook zijn eigen tokens die dienen voor het verkrijgen van bestuursrecht op het Uniswap protocol. 

Uniswap maakt dus gebruik van tokens en geen Uniswap coin. De Uniswap koers verwachting laat zien dat hij momenteel al voor een goede maand een groei meemaakt. 

Live Uniswap (UNI) ticker in eToro

In dit geval ben je dan net iets te laat en wordt er aangeraden om de koers in de gaten te houden via bijvoorbeeld eToro. Hier kun je ook meteen investeren op het moment dat de Uniswap prijs daalt.

De Uniswap koers wordt dus beïnvloed door vraag en aanbod. Op het moment dat meer mensen Uniswap willen kopen dan verkopen, zal de Uniswap prijs stijgen.

Zet in op een daling van de Uniswap Koers

Het is ook mogelijk om ‘short’ te gaan op de Uniswap koers. Dit houdt in dat je pas inzet wanneer er een verwachte daling wordt verwacht in de Uniswap prijs. UNI heeft na zijn release een recordhoogte behaald die 5 maanden volhield.

Later in januari 2021 wist de Uniswap prijs deze hoogte voor het eerst te overtreffen en tussen januari en februari 2021 is de prijs met maar liefs 350% gestegen. Het hoogste punt van dit moment zit momenteel op 7 maart 2021 met €29,28 EUR.

Kortom

UNI is nog maar jong, maar groeit aanzienlijk. Het Uniswap platform kreeg onlangs een derde versie van de beurs: Uniswap v3. Als gevolg daarvan is de Uniswap token met 50% gestegen. Op 5 maart ontstond er een doorbraak waarmee het Uniswap, als eerste, gelukt is om de DeFi cryptocurrency in de top 10 crypto te krijgen.

Hoe werkt Uniswap?

Platform

Ten opzichte van handelsbeurzen als Coinbase en Binance, opereert Uniswap volledig op een gedecentraliseerde beurs. Dit platform is ontwikkeld naar aanleiding van de gecentraliseerde beurzen waarin de platforms door een enkele auroriteit wordt beheerd.

Het orderboek hierin bij gecentraliseerde beurzen wordt weergegeven als een lijst waar koop-en verkooporders worden gepresenteerd, inclusief het bedrag bij elke order. Een succesvolle transactie vindt pas plaats wanneer een kooporder wordt gematcht met een verkooporder.

Volg ook het laatste nieuws over Uniswap op de Uniswap website!

Het probleem binnen dit systeem is de liquiditeit. Op het moment dat er een laag liquiditeit heerst, is het voor handelaren niet mogelijk om hun koop- of verkooporders uit te voeren.

Uniswap is een gedecentraliseerde beurs wat niet in eigendom is van een enkele entiteit. Het handelsmodel bestaat uit een geautomatiseerd liquiditeitsprotocol. Het platform is in 2018 gebouwd op de Ethereum-blockchain. Hierdoor is het uitwisselbaar met alle ERC-20 tokens portefeuillediensten als MyEtherWallet en MetaMask.

Liquiditeitspools

Uniswap werkt op twee slimme contracten waaronder een ‘Exchange’ en een ‘Factory’ contract. Deze kunnen ook worden gezien als automatische, slimme computerprogramma’s.

Het exchange contract zorgt voor de token-swaps op het Uniswap v3-platform, en het factory contract wordt gebuikt om nieuwe tokens aan het platform toe te voegen.

Uniswap lost ook het liquiditeitsprobleem op. Ze stimuleren handelaars door liquiditeitsverschaffers te worden aan hun liquiditeitspools. Met dit nieuw bedachte systeem hoeft een koper of verkoper niet te wachten op een tegenpartij wanneer hij een transactie voltooit.

Al eerder in het artikel is uitgelegd hoe je kunt bijdragen en verdienen aan deze liquiditeitspool. Liever eerst investeren in een bekendere cryptomunt? Lees dan snel ons artikel over Bitcoin kopen of bekijk nu de huidige bitcoin koers.

Waar kan ik het beste in Uniswap handelen?

Wanneer je wil investeren in Uniswap kun je het beste terecht bij de online broker eToro. eToro bied je naast deze munt ook nog tientallen andere cryptocurrencies. 

Je kunt bij eToro beginnen met een demo account om te oefenen met het platform en het investeren zonder dat je risico loopt om geld te verliezen. 

Naast de demoversie beschikt het eToro platform ook over een sociaal handelsnetwerk. Op dit netwerk is het mogelijk om van gedachten te wisselen met andere eToro gebruikers.

Ook kun je op dit netwerk gebruik maken van de CopyTrading functie. Hiermee is het mogelijk om de portfolio’s van andere eToro gebruikers te kopiëren. Dit betekent dus ook de meest succesvolle portfolio’s van het moment. 

De minimale inleg bij eToro is maar €42. Het is dus helemaal niet zo’n grote stap om te beginnen met beleggen bij eToro. Daarnaast kun je veilig je beleggen bij eToro, omdat het handelen bij eToro wordt gereguleerd door de CySEC (Cyprus Security and Exchange Commission).

Verder kun je nog in veel andere handelsproducten investeren bij eToro. Naast crypto biedt eToro ook nog aandelen, ETF’s, grondstoffen en forex aan. 

Om het nog aantrekkelijker te maken rekent eToro 0% commissie over het handelen in aandelen en ETF’s!

Al met al is eToro een zeer geschikte broker voor de beginnende belegger en de belegger die houdt van beleggen tegen lage kosten. 

Uniswap Koers: Wat bepaalt de prijs van UNI?

Er bestaat geen Uniswap coin. Uniswap maakt gebruik van de UNI-token en is vooral met deze DeFi token bekend geworden. Deze staan voor gecentraliseerde financiële tokens. De prijsverandering van de UNI-token is vooral afhankelijk van de vraag en aanbod op de markt.

Echter is het wel mogelijk om te kijken naar nieuwe plannen, nieuwe gerealiseerde ontwikkelingen en nieuwe parterschappen die invloed hebben op de Uniswap prijs.

Een voorbeeld van een nieuwe ontwikkeling die veel impact heeft gemaakt is de komst van de Uniswap v3.

Naast deze onderdelen zijn er nog andere zaken die effect hebben op de Uniswap koers euro prijs. Hier gaan wij wat dieper op in.

Volg de Uniswap (UNI) koers op de voet op het eToro platform

Waardoor fluctueert de Uniswap prijs?

Er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat de Uniswap prijs flueert. De belangrijkste nemen wij samen met jou door.

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten over UNI of cryptocurrency in het algemeen zorgen ervoor dat de Uniswap koers zal stijgen of dalen. In de roadmap van Uniswap staan ook de plannen voor korte en lange termijn genoteerd. Een recente ontwikkeling is de komst van Uniswap V3.

Uniswap v3

Het nieuws van de Uniswap V3 update heeft gezorgd dat er FOMO ontstaat bij de marktdeelnemers. Uniswap V3 biedt namelijk meer flexibiliteit en minder kosten. Het gevolg hiervan is dat de UNI prijs de afgelopen dagen met 50% is gestijgen.

Uniswap Ecosysteem

Een andere belangrijke factor is hoe het platform van Uniswap zich ontwikkeld. Als steeds meer mensen gebruik maken van het Uniswap platform, zullen de transacties ook toenemen. Dit heeft een positief effect waardoor de Uniswap koers zal toenemen.

Ontwikkelingen

Daarnaast hebben ook de komst van nieuwe ontwikkelingen zoals nieuwe partnerschappen en projecten, effect op de Uniswap koers. Het is lastig om een voorspelling te maken maar met deze factoren is een koersstijging van 100-300% in 1-2 jaar erg realistisch volgens experts.

Vind je het lastig om te bepalen wanneer het een goed moment is om in te stappen? Met de uitgebreide analyse tools van eToro heb jij toegang to veel informatie. Maak nu gratis een account aan!

Uniswap Koers: Voorspelling en toekomst

Uniswap maakt dus geen gebruik van een Uniswap coin maar Uniswap token. Deze token is de afgelopen week met maar liefs 50% gestegen. Dit komt voornamelijk door de komst van de derde versie van het beursplatform: Uniswap v3.

Naast deze oorzaak, kent Uniswap nog meerdere factoren die invloed hebben op de Uniswap koers. Hieronder staat onze Uniswap koers verwachting voor 2021/2022.

Uniswap koers verwachting 2021/2022

Uni is nog vrij jong, maar trekt al veel aandacht. Volgens experts zou de UNI in 2025 nog eens drie keer zo veel waard kunnen zijn.

Dit heeft hij vooral te danken aan het succes wat Uniswap met zich meebrengt. 

De gedecentraliseerde beurs kent veel voordelen en concurreert met vele gecentraliseerde beurzen op piekmomenten.

Echter blijven de cryptomarkten nog steeds volatiel, waardoor een Uniswap koers verwachting nooit met zekerheid gemaakt kan worden. 

Op 1 maart stond de Uniswap prijs op €18,40. De Uniswap prijs is in 7 dagen gestegen naar het piekmoment van €29,17 door de aankondiging van Uniswap v3. 

Uniswap (UNI) koers 2021 met stijging vanaf midden januari

Stel je had €1.000 geïnvesteerd in Uniswap voordat het nieuwe Uniswap v3 platform werd aangekondigd, dan was je investering nu €1000 / €18,40 * €29,17 = €1585 waard geweest.

Veelgestelde vragen

Ja, Uniswap is een gedecentraliseerde beurs wat inhoudt dat het niet in bezit is van een orderboek of activa. Het is dus veel veiliger dan een traditionele beurs.

Het handelen van UNI wordt gedaan via een online broker welke beveiligd is met een organisatie die alles reguleert. eToro wordt gereguleerd door de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission).

De UNI heeft 7 maart 2021 een record behaald van €28,68. Deze stijging is vooral te danken aan het nieuws van het nieuwe Uniswap v3 platform. UNI is een volatiel handelsproduct wat inhoudt dat het weer snel kan dalen of juist stijgen.

Het UNI-swap token geeft de houders recht op bestuursrechten. UNI-houders kunnen dus stemmen over de wijzigingen in het protocol. Uniswap is een gedecentraliseerd platform, het uni-token helpt hier dus mee.

Online brokers bieden vaak een eigen Uniswap wallet aan waarin je de tokens in kwijt kunt. Echter adviseren wij om zelf een wallet aan te maken zodat alles nog veiliger bewaard staat.

Uniswap Koers: Conclusie

Uniswap zelf biedt een geweldig platform wat het voor zowel kopers als verkopers makkelijk maakt om cryptocurrency te wisselen. Ook is het nog eens mogelijk om een passief inkomen te verdienen uit de liquiditeitspool.

Zodra Uniswap meer bekendheid zal krijgen, zal de koers stijgen. Dit kun je ook wel zien aan het nieuws over de opkomst van Uniswap v3 en de enorme stijging nadat het nieuws de wereld in kwam. 

Er staan nog veelbelovende plannen op de planning van Uniswap. Desondanks blijft de koers altijd onvoorspelbaar en volatiel waardoor het lastig blijft om de Uniswap koers precies in te schatten.

Beginnen met investeren in de Uniswap token?

Maak vandaag nog een account aan bij de broker eToro en investeer meteen in deze munt zodat je kunt profiteren van stijgingen van de Uniswap koers in de toekomst
begin direct!
Scroll naar boven