Neo Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal

Ook graag instappen in de wereld van cryptocurrency’s? Of ben je op zoek naar een nieuwe munt om toe te voegen aan je portemonnee? Misschien is NEO crypto wel wat voor jou. In dit artikel vertellen we meer over de NEO munt en hoe je NEO kan kopen.

en sla meteen je slag!

Cryptomunten zijn in! Online en in het nieuws kun je er haast niet meer omheen. Naast de bekende cryptocurrency Bitcoin zijn er nog tal van andere crypto’s waarin je kunt beleggen en handelen. NEO is zo’n crypto. 

Handelen in NEO - kort stappenplan

Wil jij investeren in NEO en vandaag nog deze cryptocurrency kopen? Registreer met de groene knop nu een gratis account bij eToro!

Wat is NEO

NEO crypto is de cryptomunt die hoort bij het NEO netwerk. NEO werd in 2014 opgericht in China, door Da Hongfei  en Erik Zhang. Zij begonnen destijds onder de naam Antshares, maar kiezen in 2017 voor een rebranding naar NEO.

Met de rebranding koos het bedrijf ook een nieuwe missie. Neo, het Griekse woord voor nieuw , werd daarom hun nieuwe naam. De missie van NEO is sinds de rebranding het creëren van een slimme economie door middel van smart contracts en blockchain technologie.

Neo kopen
In deze grafiek zie je de prijsontwikkeling van de NEO munt

Simpel gezegd is blockchain een een grote database, bestaande uit zogenaamde digitale blokjes. Ieder blokje bevat informatie, in dit geval een transactie, die door zowel de koper als de verkoper digitaal ondertekend is.

Zo’n blokje informatie wordt dan rechtstreeks opgeslagen in de database, zonder tussenkomst van bijvoorbeeld een bank. De transacties in een blokje worden versleuteld met behulp van cryptografie; de naam cryptocurrency komt dan ook daar vandaan.

Ieder blokje met een transactie dat wordt opgeslagen bevat informatie van het vorige blokje, die op zijn beurt weer de informatie van alle voorgaande transacties bewaart. Zo ontstaat er dus een onveranderbare ketting van blokjes met transacties, oftewel een blockchain.

Proof of Work en Proof of Stake

Sommige cryptomunten die draaien op een blockchain zijn te minen. Dat wil zeggen dat mensen hun computers in kunnen zetten om de transacties in de blockchain te controleren en goed te keuren. 

Om dat te doen moet je computer een enorm ingewikkelde rekensom oplossen. Degene waarvan de computer dat het snelste doet, kan daar een grote beloning voor krijgen. Dat beloningssyteem wordt ook wel Proof of Work genoemd: wie het snelst werkt, krijgt de grootste beloning.

NEO werkt anders. NEO is een crypto die weliswaar draait op blockchain, maar die niet te minen valt. NEO werkt volgens het Proof of Stake-principe. Dat houdt in dat degene die de grootste ‘stake’ heeft, oftewel de grootste rijkdom in in dit geval NEO’s, de blocks voor de blockchain mag aanmaken.

Hoe kan ik NEO kopen?

Met de opkomst van veel verschillende online brokers wordt het steeds makkelijker om cryptomunten als NEO te kopen. NEO kopen begint bij het kiezen van een goede broker.

Hieronder leggen we in een stappenplan uit hoe je NEO kan kopen, welke broker daarvoor het beste is en hoe het dan in zijn werk gaat.

Benieuwd naar de actuele koers van NEO?

Ga naar onze pagina over de NEO koers!

Beste NEO brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

NEO kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Wil je beginnen met NEO kopen? Zoek dan eerst een geschikte online broker. Er zijn een aantal brokers waaruit je kan kiezen. Hieronder lichten we er een paar toe.

etoro

etoro logo

eToro is onze aanbevolen crypto broker. Het handelsplatform is erg gebruiksvriendelijk en perfect voor beginners. Je kunt gebruik maken van verschillende tools om je op weg te helpen.

Één daarvan is de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico.

Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Libertex

Libertex is onze aanrader om te beginnen met NEO crypto kopen. Libertex bestaat al sinds 1997 en heeft daarom een ruim aantal  markten waarin je kunt beleggen.

Als je nog een beginnende belegger bent is Libertex een fijne broker om in te stappen. Libertex heeft een gebruiksvriendelijke site en verschillende uitlegvideo’s om je op gang te helpen.

Daarnaast biedt Libertex een gratis demofunctie in je account aan. Je kunt dan met virtueel nepgeld oefenen met beleggen, zonder dat je risico loopt. Als je klaar bent om over te stappen op beleggen met echt geld, is ook dat simpel te regelen.

Bij Libertex koop je niet zelf rechtstreeks NEO crypto. Je koopt zogenaamde CFD’s, contracts for difference. Dit betekent dat je geld inzet op de fluctuaties in de koers van de NEO munt.

Handelen in CFD’s heeft als voordeel dat je in een korte tijd, veel winst kunt maken door het gebruik van een hefboom. 

Kortgezegd houdt dat in dat het geld dat je inlegt, x-aantal keer zoveel waard wordt. Hoeveel hangt af van de hefboom. 

Het startpunt van een Libertex demoaccount.

Een simpel voorbeeld: stel je zet 50 euro in, met een hefboomeffect van 2. Ondanks dat je maar 50 euro in hebt gezet, telt het als 100 euro. Dus elke euro dat de koers daalt of stijgt telt eigenlijk dubbel ten opzichte van je investering.

Naast de demofunctie is Libertex ook interessant voor beginnende beleggers omdat het instaptarief relatief laag is: de minimale inleg is €100,-. Je kunt dus met een relatief laag risico beginnen met beleggen, zodat je langzaam op kunt starten.

Beleggen bij Libertex? Maak gelijk een account aan om direct te beginnen.

Binance

Als je al iets gevorderder bent in het handelen van cryptocurrency’s, is Binance ook een goede optie voor een online broker. Deze van origine Chinese broker is de grootste speler op de cryptomarkt.

Binance heeft een uitgebreid dashboard waar je als echte handelaar goed mee uit de voeten kunt. Binance biedt meer dan 200 soorten valuta aan en laat je die aanschaffen via onder andere iDeal, wat het voor Nederlandse gebuikers erg makkelijk maakt.

Een ander voordeel aan Binance is de mogelijkheid om deze broker ook te gebruiken vanaf je tablet, laptop of telefoon: er is geen platform waarop je niet bij Binance kan.

NEO in het Binance platform

Naast het gebruik zijn ook de kosten van Binance een voordeel: een account maak je gratis aan en je betaald bij Binance slechts 0.1% transactiekosten. Dat kan zelfs nog lager worden als je hun eigen Binance Coin gebruikt: de transactiekosten zijn dan nog maar 0.05%.

Meer weten over Binance? Maak gelijk een account aan om direct te beginnen.

Bitvavo

Bitvavo

Liever beleggen via een Nederlandse broker? Bitvavo is je beste optie! Bitvavo biedt meer dan 50 cryptocurrency’s aan in een overzichtelijke interface.

Bitvavo is de goedkoopste Nederlandse cryptoexchange die beschikbaar is. De transactiekosten liggen tussen de 0.00% en 0.25% van de totale transactiesom.

Je kunt je euro’s makkelijk overmaken naar je Bitvavo Wallet door middel van één van de acht betaalmethodes. De bekendste methode voor Nederland is iDeal, vanwege het gemakkelijke en snelle gebruik.

Bitvavo heeft sinds een tijdje ook een eigen app. De app maakt het nog makkelijker om gebruik te maken van het platform.

Ook met de betrouwbaarheid van Bitvavo zit het goed: op Trustpilot wordt Bitvavo beoordeeld met een ‘uitstekend’, op basis van ruim 5000 reviews.

Start gelijk met beleggen via Bitavavo via de button.

Stap 2: Open een account

Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om een account aan te maken bij een broker. Je gaat naar de site of download de app en klikt op aanmelden, registreren of sign up.

Aanmelden kan vaak met een mailadres en wachtwoord. Soms kun je ervoor kiezen om je aan te melden met Google of Facebook. Er volgt meestal een verificatie via een link in je mailbox en daarna kun je aan de slag.

Soms kun je daarna nog kiezen of je gelijk met echt geld aan de slag wil of dat je eerst start binnen een demofunctie.

libertex demo

Bij veel cryptobrokers kun je makkelijk schakelen tussen je echte en je demo-account.

Omdat wij eToro aanraden voor het kopen van NEO crypto zullen we hieronder verder werken met eToro als voorbeeld. Ook bij eToro heb je de keuze om eerst te starten in de demofunctie, zie daarvoor ook de afbeelding.

Stap 3: Stort geld op je account

Als je klaar bent om te handelen met echt geld kun je verder gaan met het storten van geld naar je eToro account. Je kunt daarna overschakelen naar je echte account in plaats van je demoaccount om te beginnen met handelen.

Geld storten kan bij eToro via verschillende betaalmethodes. In het voorbeeld in de afbeelding kiezen we voor iDeal, één van de makkelijkste en meest betrouwbare opties.

etoro logo

Bij eToro is het minimale stortbedrag slechts $50/€42

Stap 4: Koop NEO

Zodra het geld op je eToro account staat kun je beginnen met NEO kopen! 

Redelijk links boven in de taakbalk op de site van eToro staat een zoekbalk. Daar tik je NEO in. Je ziet vervolgens de optie om te klikken op NEO en op de NEO landingspagina te komen.

Op de NEO pagina vindt je alle informatie over de crypto evenals input van andere investeerders. Ook vind je een live koers en chart van deze cryptocurrency.

Zoals eerder uitgelegd bepaald de hefboom hoeveel het geld dat je inlegt waard wordt. Heb je een hefboom van 2, dan wordt je ingelegde bedrag twee keer zoveel waard. 

Let wel op dat je daardoor ook, mits de koers gaat dalen, je verlies ook twee keer zo groot wordt. Dat risico kun je beperken door een stop-loss in te zetten. 

eToro live NEO koers

Dit is eigenlijk een ondergrens tot waar je verlies toe staat. Dus stel je hebt geïnvesteerd in CFD’s van NEO , maar de koers gaat onderuit, dan zou een stop-loss ervoor zorgen dat je verlies nooit groter wordt dan een bepaald punt.

Let er wel op dat je de stop-loss niet te hoog laat staan. Zeker als je werkt met een hefboom zit je al gauw onder je stop-losswaarde, waardoor je transactie gestopt wordt en je het verlies hoe dan ook geleden hebt. 

Terwijl misschien de dag erna de koers zichzelf herstelt. Zie de stop-loss dus meer als een laatste vangnet dan als een verzekering voor minimaal verlies.

Stap 5: Bewaar je NEO crypto

Zodra je NEO crypto’s aangeschaft hebt, moeten ze ergens opgeslagen worden. Cryptovaluta wordt vaak bewaart in een wallet. eToro heeft hiervoor een ingebouwde wallet die je kunt gebruiken.

In het overzicht op eToro kun je in één oogopslag zien wanneer je de transactie hebt geopend, voor welk bedrag en hoe het op dit moment gaat met de koers.
 
etoro copyportfolio neo kopen

Crypto overzicht eToro

Als je NEO koopt bij Binance of Bitvavo en in bezit bent van de munt kun je ze bewaren bij de broker of hiervoor een andere wallet gebruiken. Je kunt een wallet downloaden en er zijn zelfs wallets in de vorm van een USB-stick om je crypto thuis nog veiliger op te slaan. 

Stap 6: Verkoop de NEO CFD's

Zie je dat het goed gaat met de koers van NEO? Heb je het gevoel dat dit het moment is om je CDF’s te verkopen voor maximale winst? Hier is wat je dan moet doen!

Je gaat weer naar de lijst met openstaande transacties. De transactie waarvan je in de laatste kolom ziet dat je er winst op kan maken als je nú verkoopt, klik je aan. Vervolens kun je in het venster dat opent klikken op ‘positie sluiten’.  Het geld dat je dan uit de winst kunt halen wordt bijgeschreven op je accountsaldo. 

Je kunt dit allemaal handmatig bijhouden, maar dit is een tijdrovende klus. Net als dat je een ondergrens voor verlies kunt aangeven, kun je een bovengrens voor winst invullen. Dat houdt in dat je transactie automatisch sluit als je winst boven een bepaald bedrag komt. 

Ook hier geld dat je het risico loopt dat je winst laat liggen als de koers ineens heel erg stijgt. Stel je bovengrens voor winst ligt op €200,-, de koers zorgt ervoor dat je dat bedrag aantikt en de transactie sluit.

In de uren erna kan het zijn dat de koers nog verder doorstijgt tot je wel een winst had kunnen behalen van €400,-. Zie dus ook de bovengrens voor winst als iets wat in uitzonderingsgevallen veiligheid biedt.

Jij kiest wanneer het moment is om je crypto te verkopen.  Klaar om van start te gaan? Maak dan snel een account aan bij eToro en begin vandaag nog!

Waarom NEO kopen?

Redenen om wel of niet te investeren in bepaalde crypto’s zijn altijd per persoon afhankelijk. Hieronder noemen we een paar factoren die voor jou van belang kunnen zijn.

De NEO koers heeft na een piek in 2018 een tijd lang gestaag groei laten zien. Op 1 januari 2020 was de prijs van één NEO €17,95 en op 16 februari 2020 €34,93. 

Als je €2.000 had geïnvesteerd in NEO op 1 januari 2020 was deze investering na anderhalve maand al €2.000 / €17,95 * €34,93 = €3.891,92 waard geweest en had je de investering al bijna verdubbeld. 

De eerste paar weken van 2021 is die groei echter flink toegenomen. De reden daarvoor is niet duidelijk, maar het kan wel een argument zijn om nu in te stappen. Wie weet hoe hard de koers nog doorstijgt.

Daarnaast heeft de piek van 2018 laten zien dat hoge koersstijgingen zeker niet onmogelijk zijn voor NEO. Het groeipotentieel is dus groot. Daarnaast kondigde de president van China, Xi Jinping in 2019 aan dat hij zich meer wil gaan richten op blockchain technologie.

De NEO koers schoot daarop meteen omhoog: als eerste cryptomunt van China gaat het NEO netwerk hier op lange termijn waarschijnlijk de vruchten van plukken.

Zoals altijd geven cijfers uit het verleden geen garantie over de toekomst. Dat geldt voor NEO net zo. Uiteindelijk hangt het af van je eigen financiële ruimte of je wel of niet wil investeren in cryptovaluta als NEO.

Enthousiast geworden over NEO? Ga naar eToro en maak een account aan om vandaag nog eenvoudig te investeren in NEO.

NEO kopen, lange of korte termijn strategie

Lange Termijn

Wie op de lange termijn wil verdienen aan NEO kopen, kan het beste via een online broker rechtstreeks de munt kopen en in bewaring houden. Je kunt dan de ontwikkeling van de cryptovaluta afwachten tot je weer verkoopt, of je gebruikt de NEO om te verhandelen voor andere cryptocurrency’s.

Het idee achter een lange termijn strategie is dat je inzet op je vermoeden dat een koers op de lange termijn zal stijgen. Je houdt je dan niet bezig met de dagelijkste veranderingen in de koers, maar wacht af hoe het op lange termijn gaat.

Korte Termijn

Wie op korte termijn wil verdienen aan NEO, kan het beste via Libertex gaan handelen in CFD’s. Doordat je inzet op veranderingen in de koers, die van moment tot moment plaatsvinden, kun je als je goed oplet op korte termijn veel verdienen aan de aan- en verkoop van de CFD’s.

Het idee achter een korte termijn strategie is dat je handig gebruik maakt van de dagelijkste veranderingen in de koers.

neo libertex

De ontwikkeling van de waarde van NEO

Wil jij gelijk beginnen met beleggen in NEO? Dan kan bij eToro. Hier kun je namelijk Neo kopen, maar daarnaast ook een tal van andere crypto’s.

Veelgestelde vragen

NEO is een van de vele cryptocurrency’s die tegenwoordig bestaat. Je kan NEO het beste zien als een soort digitaal geld waarmee je kunt handelen of waarvan je in de ontwikkeling kunt investeren, de koers.

Het NEO netwerk werd in 2014 opgericht in China, door Da Hongfei  en Erik Zhang. Zij begonnen destijds onder de naam Antshares, maar kiezen in 2017 voor een rebranding naar NEO.

Nee, NEO kun je niet minen. Dat wil zeggen dat mensen niet hun computers in kunnen zetten om de transacties in de blockchain te controleren en goed te keuren voor een zo’n hoog mogelijke beloning.

Alle technische informatie over NEO vind je in het whitepaper van de cryptocurrency.

Net als met alle beleggingen in cryptocurrency’s bestaat het risico dat je voor een hoog bedrag een investering doet, maar dat de koers onderuit gaat. Het geld dat je ingelegd had, ben je dan kwijt. 

Dit hangt af van je strategie. Ga je voor winst op de korte termijn, dan kun je het beste gaan handelen in CFD’s. De meest geschikte broker daarvoor is Libertex, vanwege onder andere een hoog gebruiksgemak en een laag instaptarief.

Als je gaat voor winst op de lange termijn kun je het beste gebruik maken van brokers als Binance of Bitvavo, afhankelijk van je voorkeur voor een internationale broker of een Nederlandse.

Jazeker, zowel bij Libertex voor CFD’s als bij Bitvavo en Binance voor de NEO munt zelf kun je betalen met iDeal.

Conclusie

Er mag geconcludeerd worden dat iedereen die wil kan investeren in NEO. De keuze is aan jou of je wil gaan voor de handel in CFD’s of voor NEO kopen zelf. Hoewel de NEO koers dagelijks erg kan schommelen, heeft de munt op lange termijn veel groeipotentie.

Bedenk van tevoren goed of je met een hoger risico op korte termijn veel winst wil proberen te maken, of op lange termijn met een lager risico wilt investeren. 

Dat is bepalend voor de keuze of je wil investeren in de cryptomunt of wil handelen in CFD’s en dat is dan weer bepalend voor de keuze voor een broker. Wij raden eToro aan als je NEO wilt kopen.

NEO kopen met eToro?
Wil je na het lezen van dit artikel aan de slag met het handelen in NEO? Klik dan op de button en maak snel en eenvoudig een account aan.
TIP
Scroll naar boven