Pundi X Kopen | Investeren in PUNDIX

Cryptocurrency is hot. De populariteit van de digitale munten is groter dan ooit tevoren, en bijna dagelijks lijken er nieuwe crypto bij te komen. In dit artikel bespreken we hoe je de Pundi X coin kunt kopen, een cryptomunt met grote plannen voor de toekomst.

en start met investeren in Pundi X

Pundi X Kopen stappenplan

Zelf beginnen met investeren in crypto en vergelijkbare munten van Pundi X kopen? Gebruik de groene knop om een account te maken!

Cryptomunten zijn het afgelopen jaar uitgegroeid tot een populaire belegging voor oud en jong, en de hype lijkt nog lang niet op zijn hoogtepunt te zijn gekomen. Naast Bitcoin krijgen wij steeds vaker de vraag hoe coins als Pundi X kopen werkt, en Pundi X kopen gaan we dan ook behandelen in dit artikel.

Wat is Pundi X?

Cryptocurrency is erg populair tegenwoordig! Cryptocurrency toegankelijk maken voor iedereen, dat is het wat Pundi X wil bereiken met haar internationale betaalsysteem.

Het doel van het Pundi X team is om een zo groot mogelijk netwerk van gedecentraliseerde betaalsystemen neer te zetten.

De ambitie is om hierin de grootste ter wereld te zijn, en ervoor te zorgen dat cryptocurrency bekender en meer mainstream wordt als betaalmiddel.

Pundi X kopen en verkopen wordt mogelijk met de Pundi X betaalkaart

Hoe werkt Pundi X?

Om haar doelen te bereiken en crypto munten voor de wereld net zo toegankelijk te maken als water heeft het team van Pundi X een drietal producten ontwikkeld naast de Pundi X token. 

Deze producten hebben elk een ondersteunende functie bij het beschikbaar maken van dit gedecentraliseerde betaalsysteem en zijn daarom ook niet enkel op de Pundi X coin gericht, maar bieden verschillende digitale munten en zelfs fiat mogelijkheden.

Het Pundi XPOS Systeem

Het Pundi XPOS Systeem bestaat uit pinautomaten die gebruikt kunnen worden op verschillende locaties in bijvoorbeeld de retail.

Door een pinautomaat van Pundi X te gebruiken kan een winkel betalingen in digitale valuta accepteren van de klanten, en krijgen de klanten dus een nieuwe directe mogelijkheid om hun crypto geld te gebruiken. Het systeem ondersteunt onder andere Bitcoin, Ethereum, andere ERC20-tokens en nog veel meer!

De Pundi X Wallet

De Pundi X wallet is er om je verschillende digitale munten te bewaren en veilig op te slaan. Net zoals voor het XPOS systeem ondersteunt de Pundi X wallet verschillende soorten crypto valuta. Bijzonder is dat je ook fiat geld kunt bewaren op de wallet, wat de toepassing nog breder maakt.

Het Pundi X Betaalkaart Systeem

De naam zegt het al; het Pundi X betaalkaart systeem is niets meer en minder dan een eigen pas waarmee gebruikers kunnen afrekenen met hun digitale valuta. Dit is met de Pundi pas net zo gemakkelijk als een pinpas!

Direct beginnen met crypto’s kopen? Maak een account aan bij eToroom direct te starten met investeren in crypto’s

Hoe kan ik Pundi X Kopen?

Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest om toegang te krijgen tot verschillende cryptomunten als tegenwoordig. Door de opkomst van online brokers kan iedereen de markt op en investeren in de cryptomunten die hij of zij wil gebruiken.

Wat wel erg belangrijk is, is het kiezen van een geschikte broker. Met de populariteit komen er ook nadelen en verloopt niet alles even netjes en secuur bij elke broker.

Om te voorkomen dat je bij een onbetrouwbare broker terecht komt helpen wij je hieronder op weg met het selecteren van een betrouwbare broker en het beleggen in crypto. Uiteraard behandelen we ook hoe Pundi X kopen werkt bij deze online brokers!

Beste Pundi X brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Pundi X Kopen stappenplan

Stap 1: Wat is de beste broker voor Pundi X?

Pundi X kopen kan bij een online broker. Er zijn een groot aantal brokers waaruit je kunt kiezen voor Pundi X kopen, of de aanschaf van andere cryptomunten, en daarom gaan wij kort een tweetal brokers uitlichten die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van crypto valuta.

Let op dat niet alle online brokers dezelfde cryptomunten verkopen, en dat brokers regelmatig nieuwe cryptomunten toevoegen of weer verwijderen. Het kan dus zijn dat Pundi X kopen pas in een later stadium beschikbaar komt bij een broker.

Pundi X kopen met eToro

etoro logo

Bij eToro is het mogelijk om in een tal van crypto’s te beleggen, maar ook in andere handelsproducten. Daarnaast is het een zeer goed platform voor beginners dankzij de vele tools die je op weg kunnen helpen.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Pundi X kopen met Binance

Binance is op dit moment misschien wel de meestgebruikte online cryptocurrency broker ter wereld. Een deel van die bekendheid hebben zij te danken aan hun eigen Binance Coin (BNB), die afgelopen jaar een snelle stijging in waarde kende.

Daarnaast zijn ze populair om hun grote aanbod van zowel gevestigde als nog relatief nieuwe crypto coins. Ook Pundi X kopen is mogelijk bij Binance.

Binance heeft zich dus opgewerkt tot een gigant op het gebied van crypto, toch heeft dat ook keerzijdes. In tegenstelling tot Libertex kun je bij Binance bijvoorbeeld niet speculeren op de handel in aandelen, grondstoffen of forex. Ook andere opties op dit gebied ontbreken.

Je kunt echter wel kiezen uit het arsenaal cryptomunten dat er verkocht wordt, en doordat dat er zoveel zijn is het geen gemakkelijke keuze!

Binance heeft een interface die iets lastiger is vormgegeven, en minder geschikt is voor de beginnende belegger. De opties van Binance zijn over het algeheel geschikter voor de meer ervaren belegger die al weet wat hij doet.

De broker is van origine afkomstig uit China, maar verhuisde sindsdien al enkele malen. Toch is het platform de afgelopen jaren zeer stabiel geweest.

Pundi X kopen met Libertex

Libertex is een uitstekende online broker voor wanneer je op een toegankelijke manier wilt beginnen met het verhandelen van cryptomunten. Het platform staat bekend om het ruime aanbod en de analysemogelijkheden, die voor ieder wat wils bieden!

Een ideale functie die Libertex aanbiedt is een gratis demo account, waar beginnende beleggers kunnen oefenen met virtueel geld. Zo leer je hoe de markt werkt zonder dat je risico’s loopt, en wanneer je bekend bent met de ins- en outs van de cryptowereld kun je zelf beslissen de overstap naar echt geld te maken.

Een extra functie van Libertex is Metatrader 4. Binnen het platform kun je gebruik maken van de extra analysetools hiervan. 

Ook beschikt Libertex over een meer dan prima mobiele app, zodat je altijd toegang hebt tot het platform, zolang je maar een telefoon met internet bij je hebt. 

Een greep uit de cryptovaluta CFD’s van Libertex

Bij Libertex zit je goed voor veel verschillende financiële producten waarmee je een divers portfolio kunt opbouwen. Het platform is betrouwbaar, werkt gemakkelijk en is gereguleerd door CySEC, die toezien op het correct en secuur handelen van de broker.

Je kunt bij Libertex al van start vanaf een minimale inleg van slechts €100,-! 

Meteen beginnen met Libertex? Druk dan op de groene knop!

Stap 2: Open een account

Het opzetten van een nieuwe account bij een online brokers is helemaal niet lastig meer. Het enige dat je hoeft te doen is de broker bezoeken via hun website of mobiele app, en daar te klikken op één van de links om een account te maken.

Uiteraard kun je dit ook sneller doen door de groene knoppen in dit artikel te gebruiken, waarmee je meteen op de juiste pagina belandt.

Daarna vul je een e-mailadres en wachtwoord (kies een veilig wachtwoord!) in en registreer je de account. Per e-mail stuurt eToro een bevestiging, die je moet openen waarna je op de account kunt inloggen.

Je account registreren bij eToro

De demo account komt dan direct beschikbaar en ook de analysetools kun je gebruiken.

Om over te gaan op echt geld moet je dit bevestigen, en een aantal gegevens verifieren. Zo vraagt eToro om een kopie van een identiteitsbewijs en het invullen van een KYC-vragenlijst. Dit voorkomt fraude.

Stap 3: Stort geld op je account

Wil jij voor het echt aan de slag? Dan heb je natuurlijk saldo nodig op je account om bijvoorbeeld Pundi X kopen mogelijk te maken op het platform van de broker.

Dit geld stort je eenvoudig met vertrouwde betaalmethodes als iDEAL, PayPal, creditcard of een bankoverschrijving, en staat afhankelijk van de gekozen manier binnen enkele minuten tot dagen op je account.

eToro hanteert een minimaal stortbedrag van slechts een schamele $50/€42.

Stap 4: Pundi X Coin Kopen

Nu er saldo op je account staat kun je beginnen met Pundi X kopen, of welke andere crypto je zou willen die beschikbaar is bij de door jou geselecteerde broker!

Hoe je dat doet? Pundi X kopen doe je door de ticker van de munt (PUNDIX) op te zoeken of op de naam zelf te zoeken in het overzicht. Het overzicht van de cryptomunten vindt je meestal vanzelf of via het kopje ‘crypto’.

Pundi X Coin logo

Pundix X kopen doe je door de munt te selecteren en op ‘buy’ te klikken, waarna je selecteert hoeveel Pundix X coin kopen voor jou genoeg is. Hierna bevestig je de aankoop en is de transactie rond. Voor andere cryptomunten werkt het op dezelfde manier, dus nu weet je ook hoe je bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum kunt kopen.

Let op dat niet alle brokers op dit moment Pundi X kopen aanbieden als optie. Bij eToro is deze markt bijvoorbeeld niet beschikbaar, al kan dat in de toekomst nog veranderen.

Controleer dus altijd van tevoren wat de verschillende munten zijn die je wilt kopen, en in welke vorm ze worden aangeboden bij de broker die je wilt gaan gebruiken.

Het is ook geen enkel probleem om bij meerdere brokers een account te registreren, je vergroot op die manier je eigen bereik in producten en kunt bovendien de voordeligste optie gebruiken voor cryptomunten die op meerdere plekken verkrijgbaar zijn.

Stap 5: Bewaar je Pundi X

Pundi X kopen is niet de laatste stap, want je aankoop moet je natuurlijk ook ergens veilig opbergen. Het bewaren van Pundi X coins doe je met behulp van een wallet, die fungeert als een portemonnee voor de digitale munten.

Deze wallets komen er in verschillende soorten en maten, en kunnen online en offline zijn, maar moeten ondersteuning bieden aan de Pundi X token.

Zo zijn er hosted wallets die automatisch verbonden zijn met brokers waar Pundi X kopen mogelijk is.
 
De broker zorgt dan voor jouw Pundi X coin wallet en beheert de toegangssleutel, waar jij weer toegang tot krijgt met het wachtwoord van je account bij de broker. Vaak is dit gekoppeld aan 2FA, voor een extra beveiligingslaag.
 

Pundi X wallet in de App Store

Niet alle gebruikers zijn van van deze hosted wallets, omdat ze de toegang tot hun munten kunnen verliezen wanneer er problemen zijn bij of met de exchange. In dat geval kun je er ook voor kiezen een software wallet te gebruiken.

Dit is een stukje software in de vorm van een applicatie voor je computer of telefoon die je download. Je beschikt hierbij zelf over de toegangssleutel van de crypto, en de software helpt met de toegang verkrijgen en het beheren van je investering. Het grootste gevaar is dat het apparaat waarop je de software gebruikt gehackt wordt door kwaadwillenden.

Daarom is er ook nog de veiligste optie, de hardware wallet. Dit is een fysieke wallet die je koopt en in staat is je crypto en Pundi X coin te bewaren.

Deze hardware wallet is offline en daardoor veiliger dan een software wallet, en vergelijkbaar met een kluis. Veel mensen met een hardware wallet kiezen ervoor deze te bewaren in een kluis, om ook bescherming te hebben tegen de elementen.

Stap 6: Pundi X Token verkopen

Wil je na het Pundi X kopen de munten weer verkopen? Bijvoorbeeld omdat ze in waarde zijn gestegen? 

Het verkopen van je Pundi X coins is nog makkelijker dan de Pundi X coin kopen!

Het enige wat je hoeft te doen is de prijs te selecteren waartegen je de Pundi X wilt verkopen, en het aantal Pundi X coins dat je wilt verkopen. 

Klik vervolgens op ‘verkopen’ om de transactie te bevestigen. 

Uiteraard is het belangrijk om goed te timen wanneer jij de crypto verkoopt, zodat je een zo goed mogelijke prijs ontvangt. 

Wat ook kan is een order plaatsen om crypto te verkopen zodra een munt een bepaalde prijs bereikt in de toekomst. Dit kan naar boven en beneden, en zo kun je ook het risico op grote verliezen inperken. 

Voorbeeld verkopen cryptomunten

Is dit een moment om crypto te kopen of juiste te verkopen? Handel op de juiste momenten en verzamel zo steeds meer coins!

Waarom Pundi X Kopen?

Pundi X kopen doe je niet zomaar. Pundi X is ambitieus en combineert drie sterke diensten tot een project waarmee ze het wereldwijde betalingssysteem naar een volgend niveau willen tillen, en cryptocurrency toegankelijker maken dan ooit tevoren. 

Het streven voor de eerste helft van 2021 was 100.000 betaalautomaten met het Pundi systeem te hebben geplaatst waar crypto gekocht kan worden en mensen kunnen betalen met crypto. In de roadmap voor 2021-2022 staat er ook voor de komende kwartielen een verdere distributie in Europa gepland. 

Pundi X werkt achter de schermen aan nog veel meer projecten om de systemen technisch te verbeteren. Zo wordt er hard gewerkt aan het sneller maken van de transacties, en het inzetten van de smart chain van Binance.

Het distributienetwerk wordt verder uitgebreid in landen als Argentinië, Ghana en Turkije en naast tokens supporten de producten en services ook steeds meer verschillende systemen en talen.

Pundi X lijkt zich klaar te maken voor een wereldwijde uitrol van haar producten, en zet de nodige stappen terwijl er een plan voor de komende twee jaar klaarligt.

Als deze uitrol succesvol is, en Pundi X steeds beter weet te presteren en meer gebruikers te bereiken, dan is de kans aanwezig dat de tokens fors in waarde gaan stijgen.

Dit is echter geen garantie, want het is uiteraard mogelijk dat de uitrol niet succesvol wordt of de producten van Pundi X niet aanslaan.

Ben je overtuigd en wil je investeren in Pundi X of andere crypto’s? Start dan vandaag nog gratis bij eToro en start met investeren in crypto!

Pundi X Kopen, lange of korte termijn strategie

Er zijn verschillende strategieën voor Pundi X kopen die je kunt toepassen als speculant. Welke strategie het beste past, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en doelen.

Je kunt Pundi x kopen voor profits op de korte termijn, en in dat geval verkoop je de munt snel weer, of er voor langere periode in investeren. Dit laatste is de strategie die veel investeerders toepassen die geloven in het product, maar er niet de tijd en moeite in willen steken om dagelijks de koers in de gaten te houden en te traden.

Afhankelijk van de tijd, energie en stijl die jij als trader hebt past een korte of een langetermijnstrategie het beste. Beide strategieën zijn echter geen garantie op winst. Doe dus altijd goed je onderzoek!

Lange Termijn

De meeste winst met cryptomunten valt doorgaans te behalen op de lange termijn. Door vroeg in te stappen bij een serieus project, is het logisch dat wanneer het project begint te lopen en uitbreidt je munten fors in waarde kunnen stijgen. 

Dit is echter geen garantie, want net al bij veel andere bedrijven gaat het vaak mis in de beginfase en komt lang niet elk bedrijf (of cryptotoken) van de grond. 

Over Pundi X kopen op de lange termijn valt op dit moment nog weinig te zeggen. De huidige ticker PUNDIX is pas net in gebruik na een migratie vanaf NPXS. Deze ticker staat nu bekend als Pundi X [old]. 

Wanneer je kijkt naar de historie van de oude Pundi X zien we dat deze van het begin van het jaar tot recent een prijsontwikkeling doormaakte van 0,0004 cent naar 0,009 cent.

Wanneer we gaan rekenen komen we uit op een aanzienlijke potentiële winst. 0,009 : 0,0004 = 22,5. Wanneer je 1000 euro zou hebben geïnvesteerd in Pundi X onder de oude ticker NPXS dan was dat nu 1000 x 22,5 = €22.500 waard geweest.

Kan Pundi X dit na de migratie herhalen onder de nieuwe ticker PUNDIX? 

Korte Termijn

Na de migratie lijkt de koers van PUNDIX voorlopig zoekende naar zijn eigenlijke waarde. Op dit moment is dat ongeveer €1,40. 

Het is gebruikelijk dat de koers in beweging is en met een aantrekkende cryptomarkt is het goed mogelijk dat Pundi X kopen tegen fiat positief uitpakt.

Zeker omdat Pundi X vlak na de migratie voor bijna €8,- per Pundi X coin werd verkocht! 

Onder andere Binance ondersteunde de Pundi X migratie

Genoeg gelezen en wil je meteen beginnen met het investeren in crypto’s via eToro? Start dan vandaag nog via de groene knop!

Veelgestelde vragen

Pundi X is een cryptovaluta en project dat de wereld wil veranderen door een revolutie te ontketenen in het betaalsysteem. Dit doen ze door cryptocurrency wereldwijd toegankelijk te maken met speciale pinautomaten en een Pundi X bankpas.

Er is geen beste broker om Pundi X te kopen, maar er zijn wel verschillen tussen de brokers onderling. Ook zijn er enkele slechte brokers, doordat deze niet gereguleerd en onbetrouwbaar zijn. 

Kies altijd voor een betrouwbare broker zoals eToro om je crypto te kopen. Helaas heeft eToro momenteel geen Pundi X, maar ook broker Binance is een goede optie. 

Er is geen garantie dat het project gaat slagen of dat de munt in waarde gaat stijgen. Je moet dus ook geen Pundi X kopen als je 100% zeker winst wil maken, want die garantie heb je niet. Mocht het Pundi X project mislukken, dan is de kans zelfs groot dat je Pundi X coin niets tot weinig meer waard is.

Gelukkig wijst op dit moment niets op een dergelijk doemscenario, en timmert het Pundi X team hard aan de weg.

Ja, dat is mogelijk. Bij de meeste online brokers waar je Pundi X kunt kopen heb je de keuze uit een reeks van betalingsmethodes, waaronder doorgaans iDEAL, PayPal, creditcard en een bankoverschrijving. 

Cryptovaluta zijn digitale munten die bliksemsnel wereldwijd tussen twee personen kunnen worden getransferd.

Je kunt crypto munten het beste zien als een vorm van digitale valuta / geld waarmee je betalingen kunt uitvoeren, maar veel munten hebben ook nog andere toepassingen zoals het vastleggen van informatie in smart contracts. 

Pundi X Kopen: Conclusie

Pundi X is een ambitieus project dat hard bezig is met de uitrol van haar wereldwijde betalingssysteem. Als jij hier toekomst in ziet, kan het de moeite waard zijn om in Pundi X te investeren voor de lange termijn. 

Wanneer je gelooft in de toekomst van crypto dan zie je dat Pundi daar mogelijk  een interessante rol bij kan gaan vervullen. Wil je beginnen met crypto handelen of het eens uitproberen? Registreer dan een gratis account met virtuele oefenruimte bij eToro

Beleggen in crypto bij eToro
Wil je simpel en met enkele stappen vergelijkbare cryptomunten als de Pundi X coin kopen? Registreer dan gratis een account bij de betrouwbare broker eToro en start vandaag nog met beleggen!
TIP
Scroll naar boven