Qtum Cash Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal (2024)

De markt voor cryptocurrency is nog altijd interessant voor beleggers door de grote koerswisselingen die veel cryptocurrency laten zien. Eén van de crypto-munten met een lagere marktwaarde is Qtum. Veel mensen willen op dit moment Qtum kopen.

en investeer direct in crypto!

Qtum bestaat pas sinds 2017. Het netwerk werd ook in 2021 nog verbetert om een steeds beter alternatief te worden voor de grote cryptocurrency. Als doel heeft Qtum om de twee grootste cryptocurrencies, Bitcoin en Ethereum, samen te brengen in deze munt.

Eenvoudig investeren in Qtum - kort stappenplan

Aan de slag met crypto? Registreer een gratis account bij eToro door op de groene knop te klikken en begin direct!

Wat is Qtum?

Bijna tien jaar na de lancering van Bitcoin werd Qtum geïntroduceerd. De techniek achter deze munt moet dan ook beter zijn dan de techniek achter Bitcoin die je al enigszins gedateerd kunt noemen.

Qtum wil zich onderscheiden als cryptocurrency door de functionaliteiten van Ethereum naar een munt te brengen die lijkt op Bitcoin. Daarnaast geeft Qtum aan dat Bitcoin teveel energie gebruikt en als geheel niet flexibel genoeg is. 

blockchain qtum
Zoals bijna alle cryptocurrency is Qtum een blockchain netwerk

Qtum is een open source netwerk waardoor ontwikkelaars over de hele wereld mee kunnen werken aan het netwerk. 

Door het energieverbruik en de flexibiliteit te verbeteren en smart contracts toe te voegen die echt gebruikt kunnen worden, probeert Qtum een beter netwerk dan Bitcoin te creëren. In 2021 bracht Qtum een nieuwe whitepaper uit met alle ontwikkelingen en de doelen waar het netwerk naar toe moet.  

Door de ontwikkelingen en extra functies die Qtum heeft vergeleken met Bitcoin en andere cryptocurrency moet het netwerk klaar zijn om te gebruiken voor bedrijven. Bedrijven kunnen eenvoudig smart contracts gebruiken om afspraken en betalingen door het Qtum netwerk te laten regelen.

Voor de belegger is Qtum een munt waar je op meerder manieren in kan investeren. Je kunt de munt rechtstreeks bij een exchange kopen om hem later met winst te verkopen of via een CFD gaan handelen in de Qtum koers met hefboomeffect.

Qtum kopen logo

Net als bij veel andere cryptocurrency was er in januari 2018 een enorme koersstijging. Voor Qtum was er veel belangstelling omdat het een nieuwe munt was met de belofte dat de techniek beter is dan Bitcoin en Ethereum. De prijs per Qtum steeg uiteindelijk naar bijna €80.

Zoals de meeste andere cryptocurrencies stortte de koers na deze opleving ook weer volledig in. Exact een jaar later was één Qtum slechts €1,70 waard.

Net als bij veel andere cryptocurrency kun je Qtum minen. Dit werkt wel anders dan bij bekende cryptocurrency als Bitcoin omdat het een energie-efficientere manier van minen gebruikt.

Meteen beginnen met de handel in Qtum? Maak snel een account aan bij eToro en open zo snel mogelijk je eerste positie. 

Hoe kan ik Qtum kopen?

Cryptocurrency worden tegenwoordig door steeds meer brokers aangeboden om eenvoudig online te kopen. Hieronder zie je een aantal van de beste brokers om Qtum te kopen met daarbij de voor- en nadelen per broker. 

In het stappenplan vind je verder alle informatie vanaf een account aanmaken tot de verkoop van de door jouw gekochte Qtum. Ook zie je in dit stappenplan hoe je kunt handelen in Qtum CFD’s. 

Beste Qtum brokers

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Qtum kopen stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Tijd om een broker te kiezen waarbij jij kan beginnen met investeren in Qtum! De brokers verschillen ten eerste in hoe handig het platform in gebruik is maar ook in het aanbod van handelsproducten.

Zo kun je bij de ene broker wel handelen in de munt Qtum zelf terwijl je bij andere brokers uitsluitend op de Qtum koers kunt speculeren door middel van CFD’s. 

Etorro

etoro logo

eToro is dé broker voor beleggen in crypto’s, maar ook andere handelsproducten. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en kan je als beginnende belegger goed op weg helpen naar een gebalanceerd portfolio dankzij de verschillende tools die het aanbiedt.

Zo kun je gebruik maken van een tal van features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

etoro copytrading qtum cash kopen

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Libertex

Libertex is een broker met wereldwijd miljoenen gebruikers. Het bedrijf werd in 1997 opgericht en heeft inmiddels een groot aanbod handelsproducten en is uitgegroeid tot één van de marktleiders in de wereld van brokers. 

Als beginnende belegger kan het overweldigend zijn om je eerste stappen te zetten bij een broker. Je krijgt veel informatie over beleggen en het kan ingewikkeld zijn om alle financiële termen meteen te begrijpen. 

Daarom biedt Libertex de mogelijkheid om te beginnen met een gratis demo account. Met dit account krijg je virtueel geld waarmee je kan oefenen op het platform. 

Zo leer je zonder risico te lopen hoe het platform werkt en wat er met je investeringen gebeurt bij bepaalde keuzes. Als je voor het eerst gaat beleggen is het aan te raden om dit eerst uit te proberen zodat je kans op verkeerde beslissingen kleiner wordt als je met je eigen spaargeld aan de slag gaat.  

Bij Libertex handel je uitsluitend in CFD’s. Dit verhoogt het risico van je investeringen omdat er bij CFD’s een hefboomeffect geldt waarmee een koersstijging of daling een veelvoud heeft van wat er met de koers gebeurt. 

Je zoekt via het platform de CFD’s eenvoudig via de zoekbalk bovenin en daar vind je alle verschillende beschikbare markten op Libertex. 

Het Libertex platform met alle handelsproducten

Libertex biedt je de mogelijkheid om je portfolio op te bouwen uit veel verschillende handelsproducten. Zo bieden ze veel cryptocurrency zoals Qtum CFD’s en daarnaast ook aandelen, grondstoffen, valuta’s, ETF’s en meer. 

Door het grote aanbod van Libertex kun je eenvoudig je portfolio opbouwen uit diverse producten en hoef je niet je investeringen over verschillende brokers te verspreiden. 

Libertex is gereguleerd door de CySEC

Wil je meteen beginnen? Maak dan nu nog een account aan op Libertex!

Binance

Binance logo groot vierkant

Binance richt zich volledig op de handel in cryptocurrency en biedt daarnaast geen andere handelsproducten. Het bedrijf is ooit in China opgericht en is inmiddels gevestigd op Malta en daar uitgegroeid tot de grootste crypto exchange ter wereld.

Binance biedt je alle functies die je nodig hebt om je crypto portfolio goed te beheren. 

Vergeleken met de brokers hierboven kun je bij Binance investeren in de munt zelf. Zo kun je Qtum kopen, bewaren of versturen naar een ander account. 

Doordat Binance de grootste crypto exchange heeft biedt het bij elke cryptocurrency verschillende markten. Bij Qtum kun je ze handelen tegen Ethereum, Bitcoin, USD Tether en US Dollar Stablecoins.

qtum markt binance

De verschillende Qtum markten op Binance

Binance biedt je een goede wallet aan waar je enorm veel verschillende cryptocurrency veilig in kunt bewaren en is inmiddels zo groot dat je weinig zorgen hoeft te hebben over de veiligheid van het platform.

Wil je meteen beginnen? Maak dan nu nog een account aan op Binance!

Bitvavo

Als je graag bij een Nederlandse broker aan de slag wilt met je crypto portfolio kun je terecht bij Bitvavo. Het bedrijf werd in Amsterdam opgericht en groeit erg snel. 

Bitvavo heeft een groot aanbod cryptocurrency en ook bij deze broker handel je rechtstreeks in de munt. Als je van plan bent meer cryptocurrency te gaan kopen kun je goed terecht bij Bitvavo.

Het grote voordeel van Bitvavo ten opzichte van de andere brokers is dat het een Qtum markt aanbiedt waar je met euro’s kunt handelen. Bitvavo is nog een vrij nieuw bedrijf en heeft naast de markt weinig extra functies. 

qtum grafiek bitvavo

De interface van de Qtum markt op Bitvavo

Dit maakt het voor beginners wel een geschikte broker om je investeringen te doen. Als je de munt wilt bewaren is het wel verstandig om je te verdiepen waar je dit het veiligst kunt doen. 

Maak meteen een account aan en koop vandaag nog je eerste Qtum! 

Stap 2: Open een account

We lopen het hele stappenplan door zodat je alles weet om zo snel mogelijk je investeringen te kunnen doen. Bij dit voorbeeld kijken we naar de broker eToro. 

Bij eToro hoef je alleen een E-mailadres en wachtwoord op te geven om een account te maken waarmee je met virtueel geld aan de slag kan gaan. 

Voordat je met echt geld aan de slag kan gaan moet je nog een aantal extra stappen ondernemen.

etoro aanmeldvenster qtum cash kopen

Bij eToro maak je binnen een minuut een account aan

Hiervoor moet je namelijk eerst je account volledig verifiëren. Dit doe je door een kopie van een identiteitsbewijs op te sturen en een vragenlijst in te vullen over beleggen. 

Elke in Europa gevestigde broker moet deze informatie van alle klanten hebben. Het is niet mogelijk om via deze gereguleerde brokers aan de slag te gaan zonder dit verificatieproces volledig door te lopen. 

Stap 3: Stort geld op je account

Als je het verificatieproces doorgelopen hebt, kun je beginnen met je echte geld account en je eerste storting voltooien. Bij eToro is de minimale storting slechts $50/€42. 

Zo kan de beginner al bij een relatief laag startbedrag beginnen met de eerste investeringen. Je kunt bij eToro geld storten via iDeal, Paypal, Creditcard en nog veel meer betaalmethodes. 

etoro logo

De minimale storting bij eToro is $50/€42.

Stap 4: Koop Qtum

Nu je account gefinancierd is kunnen we aan de slag met je eerste investeringen. Je zoekt het door jouw gewenste handelsproduct eenvoudig op via de zoekbalk boven in de interface. 

Bij je Qtum investering geef je aan voor hoeveel geld je wilt investeren. Een investering doen op eToro kan al vanaf $50/€42. 

Als je in de munt zelf wilt investeren doe je dat via een crypto exchange als Bitvavo of Binance. Als betaalmethode voor Qtum is iDeal gebruiken het makkelijkst via eToro.

Qtum libertex markt
Qtum kopen bij een broker

Stap 5: Bewaar je Qtum

Als je de munt direct hebt gekocht via een andere exchange moet je wel op zoek naar een goede plek om de Qtum te bewaren. Dit doe je in een wallet. 

Cryptowallets bestaan er in verschillende soorten. Zo bieden de meeste brokers zelf een wallet aan waar je de munten in kunt bewaren en ook snel weer kunt verkopen op het platform waar je ze gekocht hebt.

Dit kan handig zijn zeker als je de munten snel wilt kunnen verkopen maar brengt ook een veiligheidsrisico met zich mee. Doordat je de munten online hebt staan kan het zijn dat cybercriminelen een poging wagen om in te breken in je account. 

Als je er voor kiest om de Qtum munt online te bewaren bij één van deze brokers dan zul je het account dat je bij die broker hebt goed moeten beveiligen. Alle brokers bieden in de accountinstellingen extra beveiligingsmethodes zodat een cybercrimineel niet genoeg heeft aan alleen de inloggegevens.

Als je Libertex gebruikt om te investeren in Qtum hoef je je geen zorgen te maken over het bewaren van de Qtum CFD’s. Je posities blijven gewoon bij Libertex staan en je kunt elk moment de posities beheren.

crypto wallet qtum

Wil je ze toch liever anders bewaren? Dan kun je kiezen voor een wallet die op je computer staat en niet verbonden is met het internet of een hardware wallet.

Bij een hardware wallet heb je een soort van USB stick thuis met inlogcode waar de munten op staan. Zolang je zelf in bezit bent van het apparaat en de inlogcodes kan niemand op een manier bij jouw crypto portfolio. 

Stap 6: Verkoop de Qtums

Je hebt geïnvesteerd in Qtum om hier uiteindelijk winst op te kunnen maken. Als de koers gestegen is en je wilt graag de gemaakte winst er uit halen is het tijd om je Qtum te gaan verkopen.

Als je Qtum hebt gekocht via een crypto exchange of broker die rechtstreeks in de munt zelf handelt dan moet je de munt ook weer via zo’n service verkopen. Afhankelijk van waar je de munt hebt staan kan dit snel gebeuren.

Het voordeel hiervan is dat je ook een deel van je investering kan verkopen terwijl je bij CFD’s je volledige positie moet sluiten. 

Enthousiast geworden en wil jij vandaag nog beginnen? Maak dan snel een account aan bij eToro en begin de handel in Qtum!

Qtum kopen: een goede investering?

Qtum heeft zich direct na de lancering in 2017 bewezen toen de gehele cryptomarkt in de lift zat. De munt probeert de beste functies van al bestaande cryptocurrency te combineren en te verbeteren. 

Dat de munt nog vol in ontwikkeling is blijkt wel uit de website van Qtum. Voor elk kwartaal van 2021 staat een hele rij met geplande ontwikkelingen genoemd. 

Daarnaast blijven ze ontwikkelaars betrekken bij het project die voor een beloning in Qtum opdrachten uit kunnen voeren voor het netwerk. 

Als je op zoek bent naar een kleinere cryptocurrency om je portfolio te diversifiëren dan is Qtum een goede optie. Het heeft een groot en actief team en de prijs is vergeleken met de recordhoogte in januari 2018 erg laag. 

Qtum is ook nog eens op basis van CFD te verhandelen waardoor je door middel van een hefboomeffect meer risico kan nemen en grotere winsten kan maken. Let wel op dat dit natuurlijk ook de andere kant op werkt en CFD’s voor grotere verliezen kunnen zorgen. 

De Qtum koers heeft de afgelopen twee jaar geen heftige dalingen gekend en groeit mee met de gehele cryptomarkt. 

Qtum kopen of als CFD's verhandelen?

Het hangt af van jouw doelen welke vorm van investeren het beste past bij jou. Als je geïnteresseerd bent in het netwerk en de munt en je graag op lange termijn wilt investeren kun je het best kiezen voor een broker die de munt zelf verhandeld. 

Als je meer op korte termijn wilt beleggen en een groter risico wilt nemen dan zijn CFD’s geschikter. Je kunt door middel van een hefboomeffect op korte termijn grotere winsten boeken maar zo uiteraard ook te maken krijgen met grote verliezen. 

Veelgestelde vragen

Qtum is een in 2017 opgerichte cryptocurrency die het beste van Bitcoin en Ethereum bij elkaar probeert te brengen. Het is nog een relatief nieuwe munt die in 2018 haar hoogtepunt kende toen Qtum bijna €80 waard was. 

Het team achter de munt blijft het netwerk ontwikkelen en verbeteren en dat zou betekenen dat ook de waarde van de munt mee zou meoten groeien. 

Ja, ook bij Qtum wordt er gewerkt met miners. Deze zorgen ervoor dat transacties goedgekeurd en geverifieerd worden. 

Bij elk block dat een miner produceert krijgt hij een vergoeding van 4 Qtum. Het minen van Qtum werkt wel volledig anders dan bij Bitcoin. 

Qtum draait op Proof-of-stake en heeft geen computerkracht nodig maar het is afhankelijk van het bezit van de miner ten opzichte van het netwerk. 

De Qtum koers kende een recordhoogte in januari 2018 terwijl de munt toen nog maar een paar maand verkrijgbaar was. Sindsdien is de koers gekelderd en is een Qtum tussen de 1 en 3 euro waard.

Januari 2020 was Qtum €1,35 waard terwijl de koers een jaar later zo goed als verdubbeld was naar €2,64. Als je in januari 2020 €1.000 investeerde was dit een jaar later €1.000 / €1,35 * €2,64 = €1.955 waard. 

Voor Qtum CFD’s kun je het beste terecht bij Libertex. Hier open je eenvoudig opties op basis van de Qtum koers. 

Libertex is een geschikte broker om te handelen in Qtum ook omdat je via Libertex ook voor Qtum iDeal kan gebruiken als betaalmethode. 

Bij steeds meer brokers is het mogelijk om geld op je account te storten via iDeal. Ook bij Libertex is dit één van de vele betaalmethodes en kun je ook voor Qtum iDeal gebruiken als betaalmethode. 

Conclusie

Qtum is een nog vrij nieuwe munt die zich blijft ontwikkelen en technisch probeert onderscheidend te zijn vergeleken met andere cryptocurrency door de problemen die de grote munten kennen weg te werken de functionaliteiten samen te brengen. 

Voor beleggers kan Qtum interessant zijn door de nu nog relatief lage marktwaarde van Qtum. Als je al veel verschillende cryptocurrency in bezit hebt is Qtum een mooie mogelijkheid om je portfolio nog verder uit te breiden. Beleggen in verschillende crypto’s kan via onze aanbevolen broker eToro.

Qtum handelen op eToro?
Wil jij snel in crypto's handelen? Maak dan een account aan bij eToro en je doet vandaag nog je eerste investering.
TIP
Scroll naar boven