Wat is crypto trading?

Cryptocurrency zijn inmiddels al jaren bekend bij het grote publiek, echter zijn voor veel mensen crypto’s technisch nog erg ingewikkeld. Daarnaast denken veel mensen dat ze te weinig kennis hebben om echt te beginnen met het handelen in crypto. 

In dit artikel laten we zien waar je op moet letten en hoe je het best kan beginnen met crypto trading. 

Beginnen met crypto trading - beknopt stappenplan

Wil jij direct beginnen met crypto trading? Bij Coinbase heb je de keuze uit de grootste en meest populaire cryptomunten! 

Waarom traden in crypto?

De vooruitzichten voor crypto zijn vrij rooskleurig. Veel virtuele coins zijn qua koers sterk gelinkt aan de koers van de Bitcoin. En de verwachting is dat deze de komende jaren nog zal blijven stijgen. 

Zoals je in deze afbeelding kunt zien is de Bitcoin de afgelopen periode fors gestegen. Doordat er een grote gemeenschap achter zit verwacht men dat deze trend zal doorzetten. 

Er zijn ook steeds meer plekken waar je met cryptomunten kunt betalen. Zo kun je al op meerdere plekken betalen met Ripple (XRP).

Sinds de uitgifte van de eerste Bitcoin zijn er heel veel verschillende crypto’s bijgekomen. Dit zijn niet alleen bekende munten als Ripple en Ethereum, maar ook veel relatief onbekende munten.

Volgens Business insider lag het aantal cryptomunten in 2017 alleen al op 919. Genoeg mogelijkheden om te beginnen met crypto trading dus!

Experts zeggen dat de Bitcoin zal blijven stijgen tot €100.000,-. Dit betekent dat als je tegen de huidige koers van €18.186,- een Bitcoin koopt je tegen die tijd: €100.000 – €18.186 = €81.814,- winst hebt behaald. 

Wat is crypto trading?

Het principe van crypto trading is hetzelfde als het actief handelen in aandelen of andere waardepapieren of metalen die afhankelijk zijn van een koers. 

Om geld te verdienen aan deze handel moet je bij een lage koers inkopen en bij een hoge koers weer verkopen. Dat klinkt als een eenvoudige truc maar je hebt meer kennis nodig om dit goed te kunnen doen.

Er zijn verschillende manieren om te handelen in cryptovaluta.

Crypto's bij Coinbase

Simpel gezegd kun je onderscheid maken tussen hodlen, swing traden en day trading. Bij HODL ga je er vanuit dat in de verre toekomst de cryptocurrency veel meer waard wordt en dus over lange tijd een grote winst kan boeken. 

Bij swing traden kijk je juist op kortere termijn naar bepaalde patronen in de koers van een bepaalde cryptocurrency. Zodra je hier veel mee bezig bent en meer kennis vergaard herken je bepaalde patronen in de koersen steeds sneller om meer winst te kunnen maken. 

Het woord daytrading geeft de inhoud al duidelijk aan. Bij crypto day trading koop en verkoop je binnen dezelfde dag je munt. 

Met daytrading probeer je elke dag opnieuw winst te maken op de live koersen van de cryptocurrency. Daytraders focussen zich op verschillende cryptomunten met een hoge volatiliteit door zo op korte termijn winsten te kunnen maken.

Beginnen met cryptocurrency

Beginnen met cryptocurrencies is heel eenvoudig bij een online exchange of broker. Bij een bedrijf als Coinbase, eToro of Capital koop je eenvoudig en snel crypto en kun je deze ook weer eenvoudig verhandelen met andere gebruikers. 

Het voordeel van deze brokers is dat er verschillende cryptocurrency te verhandelen zijn en ook aandelen en indexen waar je in kan investeren. Daarnaast is een groot voordeel van deze brokers dat je het aankopen en verkopen van cryptovaluta kunt automatiseren door aan bestellingen te plaatsen voor bepaalde bedragen en je munt weer aan te bieden voor een hoger bedrag.

Deze bestellingen en aanbiedingen worden automatisch ingevuld zodra de munt de door jou ingestelde koers bereikt heeft. 

Broker

⭐⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Coinbase bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€2.00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)vanaf 0,01%vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)10 USDC€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale HefboomGeen100:1100:1100:130:1
Valutaparen3100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenGeenVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten1%Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
OnderhoudskostenGeen€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Onze beoordeling

5/5

Coinbase is een marktleider wanneer we het hebben over crypto exchanges. Het is een van de grootste exchanges ter wereld. Je kan crypto, NFT’s en derivaten kopen, verkopen en beheren met dit handige platform.

Coinbase maakt heet traden in cryptocurrencies, NFT’s en derivaten heel eenvoudig. Je kan kiezen uit 200 verschillende cryptocurrencies. Het platform is geschikt voor beginners en traders met meer ervaring. Je kunt kiezen voor het type account dat het beste bij jou past. Ben je een beginnende trader? Dan zie je niet teveel analyses en grafieken die je kunnen verwarren.

Het platform biedt zeer veel educatief materiaal, zoals uitleg over traden, crypto en tutorials. Met het platform kun je zelfs crypto verdienen door te leren. Met het Coinbase Earn programma krijg je een cursus met een toets. Na het behalen van de toets ontvang je de crypto waar je over hebt geleerd.

De kosten van het platform verschillen en zijn afhankelijk van de betaalmethode die je kiest. Wanneer je voor ACH kiest, word je het snelst uitbetaald. Het platform is zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken.

 

Een groot voordeel van Coinbase is dat je er kan staken. Door crypto te staken kun je eenvoudig passief inkomen verdienen. Hierbij zal het staken voor langer dan een jaar het meeste opleveren.

Een ander groot voordeel van Coinbase is dat je geld kan lenen. Je kunt eenvoudig contant geld lenen door Bitcoin (BTC) als onderpand in te zetten.

Beginnen met crypto trading? Maak een account aan bij Coinbase en begin vandaag nog met handelen

Onze beoordeling

5/5

Het is al jaren de beste broker voor beginnende beleggers en die titel raakt het ook niet snel kwijt met het gebruiksvriendelijke en overzichtelijke platform. Bij eToro kan iedereen gemakkelijk beginnen met crypto kopen. 

eToro heeft een aantal handige extra functies die je als beginner goed kan gebruiken. Zo kun je met de Copy Trading functie gemakkelijk portfolio’s van andere beleggers inzien en kopiëren naar je eigen portfolio. 

Daarnaast kan je sowieso al laagdrempelig beginnen bij eToro met het gratis demo account. In dit account vind je virtueel geld waarmee je alle functies van de broker uit kan proberen zodat je wanneer je met echt geld begint meteen een foutloze start kan maken. 

Met echt geld beginnen is ook eenvoudig bij eToro, geld storten is zo gebeurd en het kan al vanaf een lage minimale inleg van $50 (€42). Zo kun je al met een klein bedrage beginnen en je eerste crypto munten kopen, de volgende munten zijn beschikbaar bij eToro:

Je hebt dus een ruime keuze aan cryptocurrencies bij eToro en je hebt zelfs nog veel meer andere producten waar je in kan investeren. Zo biedt deze broker ook aandelen, ETF’s, valuta’s, grondstoffen en CFD’s. 

Bij het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie. Dit maakt het voor beginners nog duidelijk omdat de prijs op je beeldscherm altijd de exact prijs is, er komen geen kosten meer over heen later. 

Ook helemaal klaar om aan de slag te gaan met crypto trading bij eToro? Maak dan eenvoudig en snel een account aan via de groene knop!

Onze beoordeling

4.7/5

Het YouHodler crypto trading platform is ontstaan in 2018 door de oprichter Ilya Volkov. Sindsdien is het crypto trading platform uitgegroeid tot een van de beste exchanges op de markt. 

Het platform heeft als doel elke trader op weg te helpen met het traden in de wereld van Web3 en biedt hiervoor meerdere functies en handige tools. Naast dat YouHodler een exchange is, heeft het ook een eigen wallet om de coins meteen in op te slaan.

Via verschillende analysetools kunnen traders de markt analyseren en bekijken welke coins stijgen en dalen in waarde. Via de exchange kun je traden in meer dan 50 verschillende crypto coins, en dit tegen de beste tarieven. Trade in de grootste coins, zoals BTC en ETH, of trade in altcoins en stablecoins. 

Het crypto trading platform biedt gebruikers meerdere mooie voordelen. Je kunt op verschillende manieren geld verdienen, waaronder via de Cloud Miner waarmee je inkomsten genereert voor het traden in Bitcoin. Ook het Yield Account is een goede manier om geld te verdienen met het traden in crypto. Hierbij geldt een aantrekkelijke APR tot 18%.

Andere functies zijn Crypto Loans en MultiHODL. Zoals de naam al aangeeft, kun je met Crypto Loans crypto lenen. Met MultiHODL kun je geld verdienen met het speculeren op koersen.

Traders kunnen profiteren van snelle opnamen van geld en je kunt traden op je mobiele telefoon, waardoor je altijd en overal coins kunt kopen.

Bovendien is het platform goed beveiligd door middel van verschillende beveiligingsmaatregelen en wordt het gereguleerd door financiële instellingen in Zwitserland en de Europese Unie.

Beginnen met crypto trading? Maak een account aan bij YouHodler en begin vandaag nog met handelen

Onze beoordeling

4.8/5

Libertex is één van de grootste trading platforms van de wereld. Miljoenen mensen gebruiken het platform om cryptovaluta aan te kopen en te traden. 

De crypto broker biedt ook aandelen en indexen aan om je portfolio uit te kunnen breiden naast cryptocurrency. Libertex is volledig gereguleerd en veilig zodat je als consument goed beschermd bent. 

Met meer dan 60 crypto’s heeft Libertex een ruim aanbod. Mocht je het allemaal nog een beetje eng vinden dan kun je bij Libertex oefenen op een gratis demo-account. Ook heeft Libertex een lage minimale storting die al begint bij €100,-!

Naast crypto’s biedt Libertex nog veel meer aan, ze hebben namelijk aandelen, ETF’s, grondstoffen en CFD’s. In totaal heeft Libertex meer dan 2000 verschillende middelen

Naast het handelsplatform biedt Libertex je de mogelijkheid om alles over crypto te leren. Zo kun je veel nieuws en hapklare technische analyses vinden op het platform. Zo weet je zeker dat je veel kennis kunt vergaren over waar je in gaat investeren. 

Libertex heeft onder andere de volgende crypto’s beschikbaar:

Daarnaast kun je bij Libertex ook gebruik maken van de hefboomoptie. Hierdoor kun je jouw potentiële winsten van één trade veel hoger maken.

Het nadeel is dan wel dat je ook meer risico loopt. Om dit risico te beperken kun je een stop-loss optie invoeren bij Libertex, zodat je jouw verliezen altijd kunt beperken!

Daarnaast is er ook een take-profit optie, zodat je meteen jouw trade kan sluiten zodra je gewenste winstbedrag is behaald. Zo heb je zelf altijd jouw crypto trades in de hand!

Beginnen met crypto trading? Maak een account aan bij Libertex en begin vandaag nog met handelen

capitalcom logo crypto wallet

Onze beoordeling

4.3/5

Capital.com bestaatn og niet super lang, pas sinds 2016. In die korte tijd heeft het platform echter al vele gebruikers vergaard.

De website is een geschikt handelsplatform voor zowel de beginnende gebruiker als de gevorderde gebruiker, omdat het een fijn, overzichtelijk interface biedt.

Het aanbod aan verschillende cryptomunten bij Captial.com groeit nog steeds, waardoor je naast de grote cryptomunten ook kleinere altcoins kan verhandelen.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende cryptomarkten waar je in kan investeren bij Capital: meer dan 100 zelfs! Binnen Capital.com kun je onder andere de volgende cryptomunten kopen:

De cryptocurrencies verhandel je tegen andere valuta, zoals de Euro of de Dollar. Zo kan iedereen over de hele wereld gemakkelijk handelen.

Daarnaast is het dus goed voor de belegger: je kunt zelf kiezen welke fiat valuta je tegen handelt, zodat je ook winst kan pakken wanneer de fiatkoersen niet goed staan.

Klaar om te  beginnen met Capital? Maak gratis een account aan en begin vandaag al met traden. 

Strategieën

Naast de eerder genoemde verschillen tussen HODLen, swing traden en daytrading zijn er nog veel meer verschillende strategieën aan te houden bij het handelen in cryptocurrency. Probeer voordat je begint met het handelen genoeg kennis te hebben over cryptocurrency en een idee te hebben welke strategie je wilt volgen. 

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om vooral in de grote munten te investeren zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple of juist op zoek te gaan naar de beste altcoins. 

Zo kun je de goedkoopste cryptomunt vinden die nog enorme stijging door kan gaan. Het risico met altcoins is vaak wel groter en je zult je nog beter moeten verdiepen in de technische achtergrond van de verschillende munten. 

Als je voornamelijk met de grote munten gaat handelen zul je op zoek moeten naar goede shorts op. Short gaan betekent dat je verkoopt op de top en weer inkoopt als de koers aanzienlijk lager is. 

Zo maak je winst ondanks dat de koers van de cryptocurrency juist daalt. Dit doe je door een cryptomunt ‘te lenen’ van een ander en deze weer terug te geven zodra je het voor een lagere prijs weer ingekocht hebt.

Het shorten kun je doen door contracten af te sluiten waarin je dus leent van een ander en deze in een bepaalde termijn weer teruggeeft. Er zijn verschillende contracten mogelijk. Bij sommige zit een vervaldatum en bij andere zitten er juist voorwaarden aan de prijs en koers. 

Ook bij Margin trading werk je met contracten. Je koopt contracten op die voorspellen of de koers van bijvoorbeeld Ripple of Stellar omhoog of omlaag gaat. 

Als jij het goed voorspeld hebt kun je de contracten verkopen voor je inleg plus de winst die je gemaakt hebt. Het kost geld om je handelspositie bij een contract vast te houden. Meer weten over handelen in bitcoin? Bekijk ons handige artikel over Bitcoin trading.

Klaar om te beginnen met crypto trading? Maak een account aan bij Coinbase en begin al binnen 10 minuten met crypto traden. 

Crypto trading bots

Je kunt dus op de verschillende brokers en exchanges zelf al veel instellen om automatisch cryptocurrency te verhandelen voor je. Maar je kunt nog verder gaan met het automatiseren van je handelsstrategie door het gebruik van crypto trading bots. 

Deze bots zorgen ervoor dat al je aankopen en verkopen geautomatiseerd worden. Dit kan handig zijn als je zelf geen tijd hebt of als je eens wilt kijken of een bot het even goed of beter kan dan jij zelf.

Crypto trading bots kunnen lastig zijn in gebruik, je kunt in plaats van de bots gebruik maken van de analysetools van Coinbase, zo kun je zelf bepalen wat het beste is.

Je kunt dus op de verschillende brokers en exchanges zelf al veel instellen om automatisch cryptocurrency te verhandelen voor je. Maar je kunt nog verder gaan met het automatiseren van je handelsstrategie door het gebruik van crypto trading bots. 

Deze bots zorgen ervoor dat al je aankopen en verkopen geautomatiseerd worden. Dit kan handig zijn als je zelf geen tijd hebt of als je eens wilt kijken of een bot het even goed of beter kan dan jij zelf.

De crypto trading bot houdt alle data en koersen in de gaten om op basis daarvan keuzes te maken. Hierin zal het dus altijd zonder emotie of andere afleiding keuzes maken. 

Zaken waar jezelf wel last van kan hebben. De cryptocurrency trader zorgt er zo voor dat je 24 uur per dag actief kan zijn op de markt zonder daar zelf mee bezig te zijn.

Je moet de bot wel zelf een strategie meegeven zodat hij deze altijd aanhoudt. Met die strategie zou de bot in principe betere beslissingen nemen dan jij dat zelf kan. 

Het is niet verstandig om de bot alles te laten doen. Je kunt het best zelf altijd gebeurtenissen in de crypto wereld in de gaten houden om daar je strategie op aan te kunnen passen of soms zelf een aankoop of verkoop van cryptocurrency te regelen.

Eén van de beste crypto trading bots is Cryptohopper. Met Cryptohopper kun je handelen op de grootste exchanges zoals Coinbase en Binance. Bij Cryptohopper kies je een bepaald pakket en afhankelijk van welk pakket kun je meer of minder dingen instellen.

Een andere populaire trading bot is Crypto Genius. Voordeel van dit platform is dat je geen handelservaring nodig hebt omdat deze robot volledig automatisch is.

Als je graag een gratis crypto trading bot wilt gebruiken kun je kiezen voor Gekko. Het is een open source bot wat inhoudt dat iedereen mee kan helpen aan de ontwikkeling van de bot. De bot werkt niet met Coinbase en Binance maar wel met Bitfinex. 

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten bij crypto trading. Er zijn veel mensen die geïnvesteerd hebben in cryptocurrency zonder dat ze echt weten waar ze in investeren. 

De Blockchain technologie kan ingewikkeld zijn en omdat elke munt ook nog eens anders ontwikkeld is kan het veel informatie zijn om tot je te nemen. 

Daarom is het aan te raden om je echt te verdiepen in wat cryptocurrencies zijn, hoe ze werken en als je investeert in kleinere onbekende munten hoe die munt specifiek gebouwd is. 

Als je al investeert in aandelen of andere zaken kun je soms wat overmoedig in cryptocurrency stappen. Probeer niet al teveel transacties per dag te doen want zoveel goede kansen zijn er waarschijnlijk niet. Daarnaast vergroot je het risico dat je verlies loopt en kun je veel geld mislopen door te actief te zijn. 

Daarnaast moet je duidelijk weten dat er een groot verschil zit tussen aandelen en cryptocurrency. Bij het investeren in aandelen investeer je in een bedrijf en kun je profiteren als het goed gaat met het bedrijf waar je in geïnvesteerd hebt. Bij cryptocurrency kan het alle kanten op met de koers. 

Door de enorme stijging van de koers in 2018 zijn er veel mensen bijgekomen die last hadden van FOMO (fear of missing out) en gingen investeren in ‘de nieuwe Bitcoin’. Daarmee stopten mensen vaak veel geld in kleine, nieuwe munten in de hoop dat deze net zoveel waard werden als Bitcoin. 

Probeer alleen in een kleine munt te investeren als je er echt vertrouwen in hebt en weet hoe de munt technisch in elkaar zit. Er zijn al enorm veel cryptocurrencies ten onder gegaan waar mensen al hun geld aan kwijt zijn geraakt. 

Probeer ook bij kleinere munten te zorgen dat je een portfolio hebt met verschillende munten, zo spreid je het risico. Klaar om te beginnen?

Er zijn een aantal Nederlandse websites die informatie bieden over crypto trading. Als je graag met anderen wilt overleggen of informatie wilt delen kun je terecht op verschillende nederlandse blogs over crypto.

Daarnaast zijn er ook op Reddit verschillende ‘Subreddits’ die volledig over cryptocurrencies gaan waar je veel informatie en adviezen van andere gebruikers kan vinden. 

Er zijn in de markt van cryptocurrencies veel internetcriminelen aanwezig die je proberen op te lichten. Verstuur dus nooit zomaar Bitcoin naar een andere gebruiker en probeer bij informatie die je ontvangt altijd zelf te checken of de informatie klopt. 

De belangrijkste tips voor crypto trading

Er zijn natuurlijk veel factoren die kunnen bijdragen aan succes. Geluk is uiteraard ook een factor. Toch kun je door je aan een paar basisregels te houden, je kansen fors vergroten op mooie winsten. Wij gaan ze even met je doornemen. 

Blijf geïnformeerd in de markt

Het is niet genoeg om je eenmalig in te lezen in wat cryptocurrencies zijn en hoe je er mee omgaat. Zelfs Bitcoin ontwikkelt zich op technisch gebied na vele jaren nog altijd en het is voor het handelen in de munt belangrijk om te weten welke ontwikkelingen er zijn. 

Zorg er dus voor dat je ingelezen blijft in alles wat er gebeurt rondom cryptocurrency en vooral de munten waar jij in geïnvesteerd hebt. Een aantal brokers hebben een intern systeem waar nieuws over de verschillende cryptocurrency gedeeld worden. 

Houd je emoties buiten de trades

Het klinkt makkelijk en logisch maar doordat er bij cryptocurrency soms enorme stijgingen en dalingen zijn in de koers kun je je laten verleiden om emotionele keuzes te maken. Je wilt bijvoorbeeld niet weer de boot missen. 

Laat je emoties niet leidend zijn in de keuzes die je maakt en blijf objectief kijken naar de aankopen en verkopen die je doet.

Blijf kritisch naar je eigen gedrag

Het kan zijn dat het een tijd erg goed gaat met crypto trading en je een mooi portfolio op hebt gebouwd. Blijf in die gevallen kritisch naar hoe je verder gaat met de handel en blijf je bewust dat er ook altijd mindere tijden aan kunnen komen. 

Het is zonde om een eventuele winst die je maakt te verspelen als de markt weer in slechtere tijden terecht komt. Probeer dus ook van te voren afspraken met jezelf te maken wanneer en hoeveel geld je uit je portfolio wilt halen om van te kunnen leven. 

Niet alles op één munt

Ook al ben je volledig overtuigt van de techniek achter een munt of denk je dat een munt misschien wel 10 keer zoveel waard kan worden zul je toch moeten proberen je portfolio te vullen met verschillende munten. Er kan van alles gebeuren en om je risico te spreiden kun je beter in 5 of meer verschillende munten investeren. 

Daarnaast zijn er op dit moment in de wereld van de cryptocurrency honderden verschillende munten dus er zijn er genoeg te vinden. Focus dus niet alleen op de Bitcoin maar kijk ook eens naar bijvoorbeeld Ripple, Stellar of Ethereum.

Risico spreiden

Een andere manier om risico te spreiden is dat je elke maand voor een bepaald bedrag aan cryptocurrency inkoopt voor de toekomst. 

Als je de gedachte aan hangt dat in de toekomst cryptocurrency veel meer waard zullen worden zul je op deze manier altijd winst maken en door je structurele investeringen inkopen bij een hoge waarde automatisch compenseren met inkopen bij een lagere koers. 

De beste altcoins 2018 - 2022

De beste altcoins van 2018 tot 2022 zijn:

  • Ethereum (ETH)
  • Ripple (XRP)
  • Litecoin (LTC)
  • IOTA (MIOTA)
  • Zcash (ZEC)

Veelgestelde vragen

Als je nog niet veel ervaring hebt is het verstandig om bij een bekende broker als Coinbase te beginnen. Hier krijg je veel informatie over cryptocurrency en kun je op een gebruiksvriendelijk platform je eerste cryptocurrency kopen. Weten hoe je het beste bitcoins kunt bewaren? Bekijk ons overzicht van de beste bitcoin wallets

Dit hangt volledig af van hoeveel tijd je er in wil steken. Als jij dagelijks met crypto bezig wilt zijn en het leuk vindt om constant op de koers te letten en hier je beslissingen op aan te passen kun je het best daytrader worden. Als je het juist interessant vindt om op grote swings in de Bitcoin koers winst te maken kun je automatische orders en aanbiedingen klaar zetten bij een broker zodat je van een gestructureerde strategie gebruik kan maken.

Er zijn inmiddels veel verschillende munten en het kan lastig zijn om de beste munt te vinden. Via coinmarketcap.com kun je bijna alle verschillende munten vinden en ook gemakkelijk naar de website doorklikken of het whitepaper doorlezen. In het whitepaper van een cryptocurrency staat de volledige technische achtergrond beschreven en het doel van de munt.

Je kunt je gekochte cryptomunten bewaren op de site van de broker zoals Libertex en Capital. Dit zijn grote bekende websites met hoge veiligheid. Je kunt zelf nog functies als two-factor-authentication aanzetten om je account nog beter te beveiligen. Dit doe je vooral als je actief handelt met je voorraad cryptocurrency. Als je crypto voor langere tijd wilt houden kun je het beter in een digitale of fysieke wallet stoppen. Daar is het nog beter beveiligd.

Het mag duidelijk zijn dat niemand de markt 100% goed kan voorspellen. De enorme stijgingen en dalingen in de koersen van bijvoorbeeld Bitcoin zorgen er voor dat de markt soms alle kanten opschiet en er veel verschillende ideeën zijn over welke kant het opgaat en wat bepaalde munten waard kunnen worden. Toch is de markt inmiddels al wel een aantal jaren oud en heeft een aantal hoogtepunten gehad waar je van kan leren. Hoe langer en beter je de markt volgt hoe meer je bepaalde trends herkent en daar op in kan spelen.

Crypto trading: conclusie

Er zijn verschillende manieren waarop jij in crypto kunt handelen. We hebben hierboven een samenvatting gegeven over alles waar je op moet letten en hoe je eenvoudig kunt beginnen met crypto trading. 

We hebben ook twee verschillende brokers naast elkaar gelegd om te kijken welke het meest geschikt is om mee te beginnen. Als je een beginnend trader bent dan is het een goed idee om met Coinbase te beginnen. 

Ook kun je er over nadenken om te beginnen met een crypto trading bot, hoewel je hier wellicht meer ervaring voor nodig hebt. Als laatst hebben tips voor je op een rij gezet hoe jij veilig kunt beginnen met crypto trading. 

Beginnen met Crypto trading?
Wil je op een gebruiksvriendelijke wijze Bitcoin, Ethereum of Ripple traden? Maak dan gratis een account aan bij Coinbase en begin vandaag al en eenvoudig met traden!
TIP
Scroll naar boven