Coinbase Wallet review 2024 | Ervaring en kosten van Coinbase Wallet!

Om cryptocurrency op te slaan is het verstandig om gebruik te maken van een wallet. In deze wallet kun je verschillende cryptocurrency veilig opslaan zodat niemand bij jouw portfolio kan.

Tussen de cryptocurrency wallets zitten grote verschillen in of de munten online of offline opgeslagen worden en je kunt kiezen tussen een fysieke wallet of een wallet op je computer of smartphone. In deze Coinbase Wallet Review vertellen we je alles over de Coinbase Wallet. 

Koop cryptocurrency en maak gebruik van de Coinbase Wallet - Stappenplan

Beleggen in crypto maar niet direct in de munt zelf? Met eToro kun je beleggen in een tal van cryptocurrency’s.

Wat is de Coinbase wallet?

Het platform Coinbase is in de afgelopen jaren erg gegroeid en zo zijn er steeds meer functies bijgekomen. Je kunt er nog altijd voor kiezen om de cryptocurrency die je gekocht hebt bij Coinbase te laten staan op het Coinbase platform of het Coinbase Pro platform.

Zo kun je de munten ook meteen weer via Coinbase verkopen als je het een goed moment vindt. Je kunt er ook voor kiezen om de munten ergens anders te bewaren.

Daarom heeft Coinbase een Wallet ontworpen zodat je al je cryptocurrency bij elkaar kan bewaren. Daarnaast heeft Coinbase de Wallet zo eenvoudig mogelijk gemaakt, zo kun je eenvoudig cryptocurrency naar vrienden sturen zonder hun adres daarvoor nodig te hebben. 

Je kunt de Coinbase Bitcoin Wallet ook gebruiken als je de cryptocurrency ergens anders gekocht hebt dan bij Coinbase.

Hoe koop ik cryptocurrency?

Om je Coinbase Wallet te vullen moet je ergens gaan investeren in cryptocurrency. Dit doe je bij een online broker of crypto exchange. 

Hieronder staat een stappenplan wat je helpt van het kiezen van een broker tot het bewaren van je cryptocurrency in een wallet als de Coinbase Wallet. 

Stap 1: Kies een online broker

Waar je het best aan de slag kan gaan als nieuwe belegger in cryptocurrency hangt af van de strategie die je aan gaat houden bij het beleggen en andere wensen die je hebt. Per broker verschilt het hoe ze de cryptocurrency aanbieden en welke kosten ze rekenen.

Daarnaast zitten er grote verschillen in hoe geschikt een broker is voor een beginnende belegger. Houdt hier dus vanaf het begin rekening mee bij je keuze voor een broker. 

 

Voeg je koptekst hier toe

etoro logo

Als je op zoek bent naar een betrouwbare broker voor je crypto investeringen, dan raden we van harte eToro aan. Het handelsplatform is uiterst geschikt voor beginners en het biedt een tal van handige tools aan die je met je beleggingen kunnen helpen.

Zo kun je gebruik maken van verschillende gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

etoro copytrading coinbase wallet review

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Bitvavo

Je kunt ook terecht bij een crypto exchange als Bitvavo. Bitvavo is een jong Nederlands bedrijf dat zich in korte tijd al sterk ontwikkeld heeft. 

Bij Bitvavo kun je investeren in een ruim aanbod verschillende cryptocurrency. Naast de bekende munten als Bitcoin en Ethereum biedt Bitvavo ook munten als Basic Attention Token, LISK en Nano. In totaal verkoopt Bitvavo meer dan 50 verschillende cryptocurrency. 

Je kunt goed terecht bij deze broker als je graag de munten zelf in bezit wilt hebben en je geïnteresseerd bent in kleinere cryptocurrency. Het platform is erg overzichtelijk en Bitvavo heeft geen onnodige extra functies toegevoegd aan de website. 

De kosten bij Bitvavo zijn maximaal 0.25% en je kunt eenvoudig geld storten op het platform via een betaalmethode als iDeal. 

De Nederlandse Bitvavo is zeker ook een optie als je wilt starten op de cryptomarkt. Maak direct een account aan!

Libertex

Libertex is een online broker met een groot aanbod verschillende handelsproducten. Alle producten die Libertex aanbiedt worden verhandeld als CFD’s. 

Als je in CFD’s handelt betekent dit dat je niet in de munt zelf investeert maar alleen speculeert op eventuele koerswijzigingen. Je kunt bij het handelen in CFD’s kiezen voor een hefboomeffect en een eventuele stop-loss of take-profit. 

Libertex is gevestigd op Cyprus en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Het bedrijf voldoet aan alle Europese regels en je kunt met een veilig gevoel beginnen met handelen op het Libertex platform. 

Bitcoin kopen op het Libertex platform

Naast cryptocurrency biedt Libertex ook een groot aanbod aandelen, valuta, grondstoffen, indexen en ETF’s. Als je op zoek bent naar een broker waar je meerdere handelsproducten tegelijk kan verhandelen dan is Libertex een geschikte keuze voor jou. 

Je kunt als beginner bij Libertex gebruik maken van een gratis demo account. Bij dit account krijg je virtueel geld waarmee je kan oefenen, zo kun je aan het platform wennen en met eigen ogen zien wat er gebeurt bij een investering in CFD’s. 

Start snel en gemakkelijk op Libertex met de knop hiernaast!

Capital.com

capital.com logo

Capital.com is een sterk groeiende crypto exchange die eind 2016 is opgericht en zich vooral richt op de Europese markt.

De exchange heeft kantoren in Engeland, Cyprus en Wit-Rusland. Daarnaast wordt Capital.com gereguleerd door de financieel toezichthouders FCA en CySEc. De crypto exchange is in korte tijd sterk gegroeid en is inmiddels een sterke speler op de crypto exchange markt.

Je kunt bij Capital.com beleggen in meer dan 100 verschillende crypto’s waaronder Bitcoin en Ethereum, maar ook veel kleinere cryptomunten. Bij Capital.com heb je de mogelijkheid om met hefbomen te handelen, de hefboom op cryptocurrency bij Capital.com is maximaal 2:1.

Capital.com rekent kosten in de vorm van spreads. Zo is deze bij Bitcoin op het moment 0,5% en bij Ethereum 1%. Deze spread kan variëren per moment en per cryptomunt.

Ook bij Capital.com is het mogelijk om te handelen in crypto in de vorm van CFD. Probeer het platform nu gratis uit!

Stap 2: Maak een account aan

Het aanmaken van een account gaat bij de meeste brokers op dezelfde manier. Ze houden zich allemaal aan de Europese wetgeving en moeten daardoor hetzelfde proces doorlopen.

 Als voorbeeld in dit stappenplan kijken we naar het aanmaken van een account bij de broker eToro.

Op de website van eToro maak je eenvoudig een account aan door je E-mail adres en wachtwoord op te geven. 

Je kunt na het bevestigen van je e-mail adres via een link in je mailbox meteen gebruik maken van je eToro demo account. Als je met echt geld aan de slag wilt bij eToro moet je het account verder verifiëren. 

Deze verificatie bestaat uit het opsturen van een kopie van je identiteitsbewijs, het koppelen van je bankrekening en het invullen van een uitgebreide vragenlijst.

In deze vragenlijst controleert eToro of je genoeg kennis hebt van beleggen en vraagt de broker naar welke investeringen je wilt gaan doen en hoeveel geld je van plan bent om te besteden op eToro. 

Stap 3: Geld op je account storten

Als je bericht hebt gehad van eToro dat je verificatie goedgekeurd is kun je beginnen met investeren. Hiervoor moet er natuurlijk wel eerst geld op je account staan. 

Bij eToro kun je kiezen uit een behoorlijk aantal eenvoudige betaalmethodes voor Nederlanders. Zo kun je geld storten met iDeal maar ook met PayPal, Creditcard of ouderwetse bankoverschrijving. 

Je moet bij eToro minstens $50/€42 storten en je krijgt korting als je hogere bedragen in één keer stort. Zodra je storting voltooid is kun je aan de slag met je eerste investering op het eToro platform. 

etoro betaalvenster coinbase wallet review
Stort eenvoudig geld op je eToro account

Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency

Het zoeken naar een geschikte cryptocurrency voor jouw portfolio is erg gemakkelijk op eToro. Je kunt via de zoekbalk zoeken naar een specifieke markt als je al weet welke cryptocurrency je wilt kopen of je gaat naar ‘alle hulpmiddelen’ en klikt op cryptovaluta’s. 

Als je naar de cryptovaluta’s gaat vind je een lijst van alle cryptocurrencies die eToro aanbiedt. Dit zijn de grootste munten zoals Bitcoin, Litecoin en Ethereum maar er zijn ook kleinere munten zoals Cosmos, Dogecoin en Chainlink te verkrijgen bij eToro. 

Als je een cryptocurrency hebt gevonden waar je graag in wilt investeren klik je op deze munt. Je komt vervolgens in het scherm van deze markt terecht en daarbij staat de knop ‘open positie’, door op deze knop te klikken kun je gaan investeren in de munt. 

etoro copyportfolio coinbase wallet review
Zoek eenvoudig in de lijst cryptocurrencies op eToro

Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency

 Als je via een crypto exchange als eToro, Bitvavo of Binance hebt geïnvesteerd in een bepaalde cryptocurrency kom je wel in bezit van de munten zelf. Het is je eigen keuze waar je deze munten op wilt slaan.

Je kunt de munt namelijk altijd laten staan op een wallet van deze platforms. Zo kun je de munt ook elk moment meteen weer verkopen bij de exchange waar je de munt gekocht hebt. 

Er zijn ook andere wallets, zoals de Coinbase Bitcoin Wallet, Ethereum wallet of Litecoin wallet waar je verschillende munten in op kan slaan. Je doet dit door een adres aan te maken bij deze wallet en dan vanaf de broker waar je de munt gekocht hebt deze te versturen naar het adres van je andere wallet.

 

Enthousiast door deze Coinbase Wallet Review over investeren in cryptocurrency? Maak dan snel een account aan bij eToro om vandaag nog te beginnen met investeren!

Coinbase Wallet Review: Hoe gebruik ik de Coinbase Wallet?

Om de Coinbase Wallet te gebruiken moet je ten eerste de Coinbase Wallet applicatie downloaden in de Google Play Store of Apple App Store. Er zijn meerdere apps van Coinbase dus let goed op dat je de goede app installeert. 

Je kunt vervolgens de Coinbase Bitcoin Wallet op meerdere manieren gebruiken. Door middel van een private key kun je in één keer een bestaande wallet importeren in de Coinbase Wallet. 

Je gebruikt de Coinbase Wallet op je smartphone. Dit betekent niet dat je alleen via je smartphone bij je cryptocurrency kan, je kunt dezelfde wallet ook op andere platformen gebruiken.

coinbase review wallet

Cryptocurrency bewaren

De term ‘wallet’ is natuurlijk niet zomaar gekozen voor deze applicaties. Net als een echte portemonnee kun je namelijk de munten bewaren in deze wallet maar ook rechtstreeks vanuit de wallet dingen kopen of geld versturen. 

Het bewaren van cryptocurrency is erg eenvoudig bij de Coinbase Wallet. Je verstuurt de cryptocurrency eenvoudig naar het juiste adres van je Coinbase Wallet en bewaart de cryptocurrency automatisch in deze wallet. 

Tokens kopen

Je kunt ook met de Coinbase Wallet zelf cryptocurrency kopen. Via de Coinbase Wallet kun je op dit moment ERC-20 tokens kopen en investeren in ICO’s. 

Daarnaast zijn er nog een aantal andere decentrale applicaties waar je gebruik van kunt maken via de Coinbase Wallet. 

Betalen via je Coinbase Wallet

Je kunt ook bij bepaalde winkels betalen door gebruik te maken van je Coinbase Bitcoin Wallet. Dit kan alleen bij winkels die cryptocurrency accepteren. 
 

Daarnaast maakt Coinbase Wallet het dus erg eenvoudig om cryptocurrency te versturen naar andere gebruikers van de Coinbase Wallet. Zo kun je ook betalingen onder vrienden of kennissen via deze applicatie regelen. 

Ben je klaar om te beginnen met investeren in Cryptomunten? Je hebt dan alleen nog een account nodig bij een broker!

Coinbase Wallet Review: Waarom kiezen voor de Coinbase Wallet?

Coinbase Wallet is ontwikkeld door één van de grootste en oudste crypto exchanges ter wereld. Coinbase staat als exchange bekend om het feit dat beginnende gebruikers er heel goed terecht kunnen maar er ook genoeg functies zijn voor meer ervaren gebruikers om de software ook te kunnen gebruiken. 

Voor de Coinbase Wallet geldt dit ook, je kunt de wallet passief gebruiken door er alleen cryptocurrency op te slaan en te laten staan maar er zijn ook mogelijkheden om de app actief te gebruiken. Zo kun je er veel betalingen mee verrichten en mee doen met Initial Coin Offerings (ICO’s). 

Gebruikers zijn erg tevreden over de overzichtelijke interface van Coinbase Wallet. Bij het openen van de applicatie krijg je meteen een duidelijk overzicht van de huidige waarde van je totale cryptocurrency portfolio. 

Wil jij snel beginnen met Bitcoin kopen? Lees dan ons artikel over het kopen van deze munt met iDeal of volg de huidge Bitcoin koers. Je slaat de gekochte munt makkelijk op in je Coinbase Bitcoin Wallet. Ook kun je andere applicaties als Coinbase Earn gebruiken in combinatie met de Coinbase Wallet. 

Details Coinbase Wallet

De belangrijkste features van de Coinbase Wallet zijn de eenvoudigheid van de applicatie en de extra functies die de applicatie biedt. Dit maakt het voor zowel beginnende als ervaren cryptocurrency beleggers een geschikte wallet. 

Het aanbod van Coinbase:

Voor- en nadelen Coinbase Wallet (Review)

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je de Coinbase Wallet gebruikt

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten voordat je de Coinbase Wallet gaat gebruiken. Vooral bij het versturen en ontvangen van munten is nauwkeurigheid van groot belang.

Cryptocurrency verstuur je namelijk rechtstreeks naar een adres van veel verschillende tekens. Als je een fout adres invult zul je de munten nooit meer terug kunnen vinden, deze komen of in iemand anders wallet of de munten blijven in de transactie hangen. 

Let ook goed op of de munt die je graag op wilt slaan op de Coinbase Wallet ondersteunt wordt door deze applicatie. Als je een munt naar de Coinbase Wallet verstuurd die niet ondersteund wordt raak je de munt helemaal kwijt.

ERC-20

Veel cryptocurrency beginnen als ERC-20 token, deze token is makkelijk op te zetten en wordt veel gebruikt. ERC-20 tokens kun je eenvoudig opslaan op de Coinbase Wallet. 

Echter zijn er veel cryptocurrency die na een tijdje wel een eigen netwerk lanceren en hun ERC-20 token overzetten op hun eigen netwerk en daarmee een eigen munt creëren. Probeer hiervan op de hoogte te blijven, het kan namelijk zijn dat de Coinbase Wallet deze nieuwe munt niet ondersteunt. 

Beginners kunnen gebruik maken van Coinbase Earn. Bij Coinbase Earn kun je cryptocurrency verdienen door te leren over crypto. 

Zo kan het zijn dat je de werking van bepaalde munten gaat leren dan van die munt een beloning krijgt. Coinbase Earn kan een mooi begin zijn van je crypto portfolio. Het is belangrijk dat je weet hoe cryptocurrency en blockchain werken en zo kun je meteen aan de slag met sommige munten. 

Coinbase Earn is voor iedereen beschikbaar en je kunt het gebruiken in combinatie met de Coinbase Wallet. 

Wist je dat? Coinbase meer dan 43 miljoen geverifieerde gebruikers heeft? Dat is meer dan heel Nederland en België tezamen. Voor een goede crypto broker raden wij eToro aan.

Coinbase Wallet Review: Veelgestelde vragen

De Coinbase Wallet is een applicatie van Coinbase waarin je cryptocurrency op kan slaan, nieuwe tokens kan kopen en mee kan betalen bij bepaalde winkels. 

De Coinbase Wallet lijkt compleet veilig voor gebruikers. Coinbase is een groot bedrijf met veel ervaring in de wereld van cryptocurrency.

Zolang je wachtwoorden en back-up codes niet met anderen deelt kan er niemand bij jouw cryptocurrency. Daarnaast biedt Coinbase extra beveiliging zoals two-factor authentication. 

Je kunt op de Coinbase Wallet alle ERC-20 tokens opslaan en de volgende munten: Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum, Ethereum Classic, Ripple, Stellar Lumens en Dogecoin. 

Je download de Coinbase Wallet eenvoudig via de Google Play Store of de Apple App Store.

Je verstuurt de munten die je opgeslagen hebt in je Coinbase Wallet eenvoudig door een adres te kiezen waar de munten naar toe moeten en deze in te vullen bij je transactie. Let op dat dit adres de munt die je wilt gaan versturen ondersteund. 

Coinbase Wallet Review: Conclusie

Coinbase is al lange tijd één van de meest populaire crypto exchanges ter wereld. Omdat het bedrijf al een tijd bestaat hebben ze veel extra functies, waaronder de Coinbase Wallet, ontwikkeld. 

De Coinbase Wallet ondersteunt de grootste cryptocurrency en daarbij ook alle ERC-20 tokens. Zo kun je een groot deel van je portfolio kwijt in de Coinbase Wallet zodat je alles op één plek hebt staan. 

Snel beginnen met het vullen van je Coinbase Wallet?
Begin dan nu met beleggen in cryptocurrency via een online broker.
TIP
Scroll naar boven