Ethereum Wallet | Alles over Ethereum Wallets – 2024

De bekendste cryptocurrency is Bitcoin maar daarachter groeit ook Ethereum steeds verder in populariteit en prijs. Maar hoe sla je deze munt op en welke Ethereum wallet is het meest geschikt? Heb je nog geen Ethereum? Begin dan snel hieronder met jouw eerste stappen.

Begin direct met Ethereum kopen in 4 makkelijke stappen

Wil jij meteen beginnen met investeren in Ethereum? Maak dan gratis een account aan bij eToro via de groene knop!

Wat is de Ethereum wallet?

Ethereum is een netwerk waarin je de Ether cryptocurrency kunt verhandelen. Ether is dus de betaaleenheid die op dit platform gebruikt wordt. Je kunt op Ethereum gemakkelijk Ethers kopen en gebruik maken van de Ethereum Wallet. 

Op Ethereum zijn een Wallet en andere mogelijkheden beschikbaar. Zo kunnen er namelijk applicaties gebouwd en gelanceerd worden op dit platform. De Wallet die Ethereum aanbiedt kun je gebruiken op een desktop of met de mobiele app.

Ether werd in 2015 gelanceerd en is sinds dien een van de waardevolste cryptovaluta’s (in termen van marktkapitalisatie). 

Het platform is vooral zo populair vanwege de ingebouwde programmeerbaarheid. Ontwikkelaars kunnen het platform namelijk gebruiken om eigen applicaties te ontwikkelen.

Hoe koop ik cryptocurrency?

Wanneer je wilt investeren en dus geïnteresseerd bent in een Ethereum Wallet zul je deze eerst moeten vullen voordat je kunt investeren. In dit artikel leggen we via verschillende stappen uit hoe je kunt gaan investeren in crypto.

Na ons stappen plan leggen we ook uit hoe je daarna je gekochte crypte in de beste Ethereum Wallet kunt bewaren.

Stap 1: Kies een online broker

De eerste stap die je moet zetten om te beginnen in de wereld van cryptocurremcy is een platform zoeken om in crypte te kunnen investeren. Er zijn veel verschillende online brokers waar je in crypto kunt investeren. 

Het kiezen van een online broker kan lastig zijn omdat elke broker verschillende cryptocurrency aanbiedt en ze kunnen verschillen in de kosten die bij het kopen van crypte komt kijken.

Daarom is het belangrijk om eerst goed te kijken naar verschillende brokers en wat de verschillen zijn, zodat je een online broker kunt kiezen die bij je past.

Op deze manier heb je ook een grotere kans dat je bij dezelfde broker op de lange termijn investeringen kunt maken. Dit is wat overzichtelijker dan wanneer je bij meerdere online brokers actief bent.

eToro

etoro logo

eToro is een van de verschillende online brokers waar je een account bij aan zou kunnen maken. Het platform is wereldwijd populaire en het is mogelijk om in tal van producten te handelen bij eToro.

Het platform is veilig en staat onder toezicht van het CySEC (Cryprus Securities en Exchange Commission). Hierdoor weet je zeker dat het platform veilig is om een account bij aan te maken en investeringen te doen.

Je kunt bij eToro gebruik maken van copytrading. Dit is het kopiëren van trades van andere beleggers, en zo kun je dus profiteren van de kennis en ervaring van anderen. Je kunt zelf de beste beleggers selecteren.

ethreum wallet grafiek etoro
De Ethereum markt op eToro

eToro heeft een groot aanbod in cryptocurrencies, maar ook een veel andere handelsproducten. Je kunt bij eToro investeren in aandelen, ETF’s, indexen, valuta en grondstoffen. Genoeg keuze. Het handelen in aandelen en ETF’s is bovendien vrij van commissiekosten (0%)

Het platform is ook gebruiksvriendelijk voor beginners aangezien ze een gratis demoversie aanbieden wanneer je een account maakt op het platform.

Zo kun je na het aanmaken van een account bij eToro eerst met fictief geld oefenen en het platform ontdekken zonder risico te lopen. Na een tijdje kun je dan geld storten en met echt geld gaan investeren.

Bij eToro kun je vanaf een laag minimaal bedrag van €42,- beginnen wat een laag bedrag is vooral vergeleken met andere online brokers. 

Nieuwsgierig naar deze broker? Starten bij eToro is simpel. Maak een account aan en begin vandaag nog met je eerste crypto investeringen!

Bitvavo

bitvavo altcoin

Bitvavo is een Nederlandse crypte exchange waar je verschillende cryptocurrency kunt kopen en verkopen. Het platform bestaat nog niet heel lang, nog maar een paar jaar, maar heeft toch al een groot aanbod aan digitale munten beschikbaar.

Bitvavo biedt grote munten aan waaronder Bitcoin en Ethereum maar bied ook minder bekende munten aan.

Het platform heeft een aanbod van meer dan 50 verschillende cryptocurrency waarin je een investering kunt doen. Het aanbod zal de komende jaren waarschijnlijk blijven stijgen en het platform zelf blijven groeien.

Bij Bitvavo investeer je in de munt zelf en speculeer je dus niet op de koers. Je zult daarom de munten waarin je investeert goed moeten bewaren en daar is de Ethereum Wallet een goede optie voor.

Het platform is geschikt voor beginners en vooral voor Nederlandse beginners aangezien het platform in het Nederlands is. Dit kan ontzettend fijn zijn wanneer je helemaal nieuw bent in die wereld van beleggen. Ook is het platform gebruiksvriendelijk en erg overzichtelijk.

Bitvavo hanteert lage transactiekosten wat nog een groot voordeel is van het platform. Je kunt gemakkelijk via iDeal geld storten bij deze exchange. 

Bij crypto exchange Bitvaro handelen? Druk op de groene knop en maak gemakkelijk een nieuw account aan!

Libertex

Libertex is één van de oudste online brokers die we op onze website behandelen. Ze zijn al sinds 1997 actief, en hebben dus al bijna 25 jaar ervaring met beleggen.

Libertex heeft al miljoenen mensen aan het beleggen geholpen en biedt ook ondersteuning met handige guides, uitleg en een demoaccount om het traden te oefenen. 

Bij Libertex schaf je niet de cryptomunt of het aandeel zelf aan, maar een Contract For Difference waarmee je speculeert op de prijs. Naast crypto kun je dit ook doen voor bijvoorbeeld diverse andere valuta, aandelen en grondstoffen. 

 

Beginnen bij Libertex kan vanaf €100, en dat geld kun je overmaken via iDeal, creditcard of één van de andere betaalmogelijkheden. De kosten voor het handelen variëren, maar zijn geen hele hoge percentages.

Wellicht is Libertex wat voor jou. Start vandaag nog!

Binance

Binance is een van de grootste crypte exchange ter wereld en is daarom erg populair onder beleggers. Het platform heeft een groot aanbod in cryptocurrency wat het fijn maakt om alles op één platform te kunnen kopen.

Vooral voor Europeanen en Aziaten is Binance een exchange waar je naartoe zou gaan om een divers portfolio op te bouwen. Het platform heeft namelijk eigen munten maar ook een groot aanbod in andere munten.

Je kunt de Binance Coin kopen en kunt hiermee gebruik maken van transactiekortingen. Zo hoef je minder transactiekosten te betalen wanneer je in die munt wilt investeren. 

Aangezien je bij Binance in de munt zelf investeert zul je die moeten bewaren in een Wallet. Dit kun je doen door je munten bijvoorbeeld in de Ethereum Wallet te plaatsen.

 

Wellicht is Binance wat voor jou. De keuze in crypto is reuze en vele gebruikers gingen je al voor. Start vandaag nog!

Stap 2: Maak een account aan

Wanneer je een van de bovenstaande online brokers hebt gekozen, zul je er een account bij moeten aanmaken. Dit heb je gelukkig binnen een paar minuten geregeld.

Het proces ziet er bij de meeste online brokers hetzelfde uit maar we nemen eToro als voorbeeld. Op de startpagina van eToro zie je een knop ‘Meld u nu aan’. Door op deze knop te klikken kun je een account gaan aanmaken.

Wanneer je je account hebt aangemaakt bij je gekozen online broker zul je je email adres moeten bevestigen door op de link in een verzonden mail te klikken. Nadat je e-mail adres is geverifieerd kun je inloggen en beginnen op je account. 

eToro biedt als eerste een gratis demo account aan die je eerst kunt uitproberen voordat je geld op je account gaat storten. Je kunt dus eerst op dat demoaccount met fictief geld leren beleggen zodat je zonder risico kunt oefenen en een strategie kunt maken voor wanneer je geld gaat inzetten.

Na een tijdje oefenen op het platform zul je waarschijnlijk echt geld willen gaan investeren. Om dit te doen zul je nog een verificatie proces moeten doorlopen om je identiteit te bevestigen en je bankrekening te koppelen aan je account.

Om je identiteit te bewijzen zul je een kopie van je identiteitskaart moeten opsturen en ze verwachten dat je een vragenlijst invult. In deze vragenlijst laat je zien dat je de risico’s begrijpt waarmee je te maken kunt krijgen tijdens beleggen. 

Stap 3: Geld op je account storten

Je zult een bericht ontvangen van eToro wanneer je verificatie is goedgekeurd. Hierna zul je kunnen inloggen op je account en toegang krijgen tot alle functies van eToro gebruiken. 

Om echt geld te gebruiken voor je investeringen zul je geld op je account moeten storten. Je kunt dit eenvoudig en op verschillende manieren op je account zetten.

eToro biedt namelijk verschillende betaalmogelijkheden aan om geld op je account te zetten waaronder PayPal, iDeal of via een bankoverschrijving.

ethereum wallet geld storten
Stort eenvoudig geld op je eToro account

Bij eToro is het minimale bedrag wat je de eerste keer zult moeten storten €42,-. 

Wanneer je bijvoorbeeld wilt handelen op een cryptocurrency die met Amerikaanse dollars rekent zal eToro het automatisch omzetten. Je hoeft je dus niet druk te maken om verschillende munten, dit gaat automatisch bij je betalingen.

Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency

Nadat je geld op je account hebt gestort kun je op het platform aan de slag met het zoeken naar een cryptomunt om in te investeren. Deze zoektocht kun je op twee manier aanpakken.

Je kunt, wanneer je al een munt hebt gekozen waarin je wilt investeren, de naam van een munt in de zoekbalk intypen. Zo kun je gemakkelijk en overzichtelijk meteen zoeken op de munt waarin je wilt beleggen. 

Via deze zoekfunctie kun je ook een filter instellen waarmee je zoekt op cryptovaluta’s. Zo kunt je gemakkelijk en snel een munt zoeken die bij je portfolio zal passen. 

ethereum wallet crypto etoro
Filter op cryptocurrency op eToro

Om een betere inzicht te krijgen op de markt kun je ook zoeken en sorteren op de munten die in je gekozen periode het beste hebben gepresteerd. Zo kun je beter bepalen welke munt het waard is om in te investeren. 

Wanneer je een munt of misschien meerdere munten hebt gevonden waar je in wilt investeren hoef je alleen maar op de munt te klikken en vervolgens klik je op ‘open positie’.

Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency

Je zult bij het investeren in crypto een plek moeten hebben om deze crypte te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld op een veilige manier in de Ethereum Wallet. 

Wanneer je van Wallet wilt veranderen zul je het adres moeten zoeken en gebruiken bij het versturen van je exchange. Je moet hier goed bij oppassen dat je ze niet naar een foutief adres stuurt want dan kun je ze kwijtraken.

Alle stappen doorlopen en wil je beginnen met eToro? Start vandaag nog gratis!

Hoe gebruik ik de Ethereum Wallet?

Je kunt de Ethereum Wallet op verschillende apparaten en locaties gebruiken. Je kunt het platform namelijk gebruiken op de website die speciaal voor desktop gebruikers is gemaakt. Wanneer je je Wallet ook onderweg wilt kunnen bekijken kun je de mobiele app downloaden.

Het ligt er dus maar net aan welke optie jij zelf het handigste en fijnste vindt om te gebruiken. Er is voor iedereen wel een fijne manier om gebruik te maken van de Wallet. We zullen er hieronder nog iets dieper op in gaan. 

Ethereum online wallet: Desktop Wallet

Je kunt de aangeboden desktop Wallet gebruiken op een computer of laptop. Je kunt het platform bereiken door naar de website te gaan of je kunt de Wallet gratis installeren. 

Cryptocurrency kun je in je desktop Wallet bewaren en er vervolgens meer kopen of de munten die je al hebt gekocht weer verkopen. De desktop Wallet biedt dus meerdere mogelijkheden.

Ook kun je de desktop Wallet van Ethereum gebruiken om cryptocurrency te versturen, ontvangen en te bewaren.

Je kunt vaak een desktop Ethereum Wallet Downloaden bij verschillende internetsites, ook vind je een Ethereum Online Wallet als MetaMask terug in de Google Chrome Store in je browser, hier vind je meer dan één Ethereum Wallet Downloads.

Ethereum wallet app: Mobiele Wallet

Ethereum biedt ook een mobiele Wallet, die je kunt downloaden op je mobiele telefoon via de Apple Store of  je kunt hem vinden in de Google Play store. Zo kun je je crypto altijd en overal in de gaten houden en waar je ook bent munten kopen en verkopen.

Bij sommige Ethereum Wallet Apps kun je zowel een Ethereum Wallet Android gebruiken als op andere apparaten.

Je kunt deze app koppelen aan je desktop Wallet zodat je je Ethereum Wallet app op verschillende apparaten kunt bekijken en bewerken. Zo weet je ook zeker dat je Ethereum Wallet app wordt bijgewerkt wanneer je een munt koop of verkoopt. 

Ethereum Paper Wallet

Je zult misschien de mogelijkheid tegenkomen om een Ethereum Paper Wallet aan te maken. Een Ethereum Paper Wallet is niets anders dan een stuk papier waar jouw codes opstaan om toegang te krijgen tot je Ethereum Wallet. 

Bij sommige online Ethereum Wallets is het handig om ook een Ethereum Paper Wallet aan te maken, zodat je ook bij je Ethereum kan als je niet thuis bent. Let wel op dat je een Ethereum Paper Wallet goed bewaard en niemand jouw codes kan zien.

Handelen in cryptocurrency’s? Probeer eToro gratis en verken het platfrom!

Waarom kiezen voor de Ethereum Wallet?

Het Ethereum platform biedt veel verschillende cryptocurrencies aan en is ook een interessant platform voor ontwikkelaars om hun eigen applicaties op te maken.

We kunnen hierdoor wel stellen dat het platform eerder geschikt is voor een ervaren investeerder. Voor beginners zal het een lastig platform zijn om mee te beginnen maar daarom is het het zeker waard om eerst te oefenen met de gratis versie van Ethereum om het platform te leren kennen.

Zoals eerder genoemd is een van de voordelen van Ethereum het grote aanbod aan verschillende cryptocurrencies die je in de Wallet kunt opslaan.

Het is namelijk belangrijk en ook gemakkelijk on al je verschillende cryptocurrencies op dezelfde plek te bewaren. 

Uiteraard zijn er nog vele andere wallets beschikbaar naast de Ethereum wallet, zoals de Jaxx wallet of de Ripple wallet.

ethereum wallet etoro eth
Ethereum handelsvenster in eToro

Details Ethereum Wallet

Het grootste voordeel dat Ethereum heeft voor vooral ontwikkelaars en ervaren beleggers is de ‘people owned’ service provider waar we het eerder over hebben gehad.

Ook kun je op het platform een grote lijst aan verschillende cryptocurrencies bewaren waardoor je alles op één platform kunt bewaren wat het voor jezelf een stuk overzichtelijker maakt.

Het kan zeker voor beginnende beleggers vrij overweldigend zijn om te beginnen met cryptocurrency doordat er veel dingen zoals het gebruiken van een Ethereum online wallet er bij komen. Zorg dat je goed ingelezen bent voordat je Ethereum verstuurt naar een Ethereum online wallet.

Let goed op dat als je bijvoorbeeld gebruik gaat maken van een Ethereum Wallet Android App je deze online Ethereum Wallet ook goed op andere apparaten kunt gebruiken. Je wilt niet dat je de Ethereum Wallet Android alleen op je telefoon kan beheren. 

Voor- en nadelen Ethereum Wallet

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je begint met een Ethereum Wallet aanmaken

Een tip die we je mee willen geven bij het gebruiken van de Ethereum Wallet is dat je goed moet opletten wat je voor crypto verstuurt en ontvangt. Kopieer voor de zekerheid de adressen en kijk of ze kloppen. 

Het downloaden van een Ethereum Wallet is gratis dus je kunt het gemakkelijk uitproberen door de website te bezoeken en de app te downloaden. Je kunt het platform eerst uitproberen en dus kijken of het bij je past.

Kies wat voor jou de beste Ethereum Wallet is

Wat de beste Ethereum Wallet voor jou is hangt af van waarom je Ethereum bezit en waar je het voor gebruikt. Als je het snel weer wilt kunnen verkopen is de beste Ethereum Wallet voor jou waarschijnlijk een online Ethereum Wallet.

Als je juist de munten lang wilt laten staan kun je het best een Ethereum Wallet aanmaken op een offline mogelijkheid. Zo staat je Ethereum nooit in contact met het internet en staat het erg veilig opgeslagen. 

Ethereum wallet: Veelgestelde vragen

In de Ethereum Wallet kun je je gekochte cryptomunten bewaren. Op deze manier sla je munten veiliger op dan dat je ze laat staan op de plek waar je ze gekocht hebt. 

Je Ethereum Wallet is gewoon veilig aangezien je er voor kunt kiezen om die niet met iemand te delen. Iemand kan dus alleen bij je Wallet met de inloggegevens. Zolang je die voor jezelf houdt is je Wallet gewoon veilig op je eigen account.

Er is een ruim aanbod aan crypto munten die je in de Ethereum Wallet kunt opslaan. Je zult dit op het platform kunnen vinden.

Je kunt via de Ethereum desktop website of via het downloaden van de app bij je Ethereum wallet. Zo kun je dus via de website of via de app op je mobiele telefoon bij je Ethereum Wallet.

Je kunt je gekochte munten overzetten naar een ander adres of ze verhandelen met andere munten.

Ethereum Wallet: Conclusie

Ethereum is een platform waarop ontwikkelaars hun eigen applicaties kunnen maken wat het een populair platform maakt voor ervaren investeerders. Ether is ook een van de waardevolste cryptocurrencies op dit moment wat het ook een populair platform maakt.

Je kunt veel verschillende cryptocurrencies in de Ethereum Wallet bewaren wat het gemakkelijker en overzichtelijker maakt voor de gebruiker van het platform. 

Je kunt het platform bereiken via de desktop variant op een laptop of computer, of je kunt een Ethereum Wallet downloaden om je Wallet op elk moment van de dag te kunnen bekijken. Zo kun je met gemak overal munten kopen en weer verkopen.

Om te kunnen handelen in andere crypto en aandelen moet je een account aanmaken bij een online broker. Bij ons kwam eToro als beste uit de test. 

Meteen beginnen met Ethereum kopen?
Maak nu een account aan bij eToro en begin vandaag nog!
TIP
Scroll naar boven