Jaxx review 2024 | Ervaring en kosten van de Jaxx wallet!

Cryptocurrency kopen is voor veel mensen al spannend. Het is voor een groot deel van de beleggers namelijk nog altijd een nieuwe wereld die heel anders in elkaar zit dan de wereld van aandelen of andere handelsproducten. In deze Jaxx review lees je alles over het opslaan van je cryptomunten in Jaxx.

Crypto kopen om in je crypto wallet op te slaan - Stappenplan

Begin met beleggen in crypto bij de populaire topbroker eToro!

Wat is de Jaxx Liberty wallet?

De Jaxx Liberty Wallet is ontworpen door het Canadese bedrijf Decentral. Dit bedrijf houdt zich bezig met allerlei verschillende toepassingen voor blockchain technologie, waaronder het ontwikkelen van een eigen crypto wallet.

Het bedrijf Decentral omschrijft zichzelf als de innovatiehub voor decentrale technologie. Zo was het bedrijf de eerste die een Bitcoin pinautomaat opende in Canada waar je zowel Bitcoin kon kopen als verkopen.

De oprichter van Decentral was ook mede-oprichter van cryptomunt Ethereum, en één van de vroege investeerders in Bitcoin. Daarnaast is hij ook een tijd digitaal directeur geweest van de beurs van Toronto.

Dit maakt Decentral een interessante beweging die zoveel mogelijk mensen probeert te betrekken bij blockchain technologie en cryptocurrency. Op dit moment is de Jaxx Liberty wallet het belangrijkste product dat Decentral op de markt heeft gebracht.

De Jaxx Liberty Wallet is een manier om cryptocurrency op te slaan en te beheren. De Jaxx Liberty Wallet is op meerdere apparaten te gebruiken en te synchroniseren met elkaar zodat je altijd met dezelfde voorraad cryptocurrency aan de slag kan.

In deze Jaxx review leggen we je alles uit over de Jaxx wallet. Ook gaat deze Jaxx review in op handige tips en waar je op moet leggen bij het gebruik van Jaxx.

Hoe koop ik cryptocurrency?

Leuk, zo’n wallet om cryptocurrency in op te slaan, maar dan heb je natuurlijk wel eerst cryptocurrency nodig. In dit stappenplan loodsen we je zo snel mogelijk door de belangrijkste onderdelen zodat je vandaag nog kan beginnen met het kopen van cryptocurrency.

Stap 1: Kies een online broker

Voor de nieuwelingen in de wereld van cryptocurrency kan het lastig zijn om een goede start te vinden. De eerste vraag bij veel beginners zal zijn: Waar kan ik cryptocurrency kopen?

Om te beginnen zul je een account aan moeten maken bij een online broker of crypto exchange waar je met gewoon geld cryptocurrency kunt gaan kopen. 

Het is belangrijk om te kijken wat het aanbod van een broker is, wat de kosten zijn die deze broker rekent en hoe geschikt de broker is voor jou als beginner of ervaren belegger.

Voordat wij overgaan op de Jaxx review zal er dus eerst gekeken worden wat de beste brokers zijn voor het kopen van cryptomunten.

eToro

etoro logo

Een van de populairste brokers wereldwijd is eToro. Bij eToro heb je een groot aanbod verschillende handelsproducten die je kan traden op het platform.

eToro is onder andere gevestigd op Cyprus en heeft zo een licentie om actief te zijn op de Europese markt.

De licentie komt van toezichthouder CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). 

Het platform staat bekend om social trading, waar je met behulp van copytrading andere beleggers kunt kopiëren en kunt profiteren van hun beleggingen. 

jaxx review etoro cryptomunten aanbod
Een deel van de cryptomunten op eToro

Bij eToro kun je naast cryptocurrencies ook handelen in producten als grondstoffen, valuta, aandelen, ETF’s, indexen, CFD’s en andere handelsproducten. Zo hoef je niet bij meerdere brokers een account aan te maken, maar kun je al je investeringen bij eToro uitvoeren.

Aandelen en ETF’s zijn bovendien volledig commissievrij te verhandelen, dat scheelt in kosten! 

Voor beginners biedt eToro de optie om te beginnen met een gratis demo account. Met dit demo account krijg je virtueel geld waarmee je kunt oefenen op je investeringen en daardoor eerst even het platform kunt verkennen voordat je begint met je spaargeld te gebruiken.

Wanneer je graag wilt beleggen met je eigen geld via eToro kan dat al bij een lage minimale storting van €42,-. Er zijn brokers waar dit minimum stortbedrag aanzienlijk hoger ligt. Dit is dus ook zeer voordelig voor beginnende beleggers.

Beginnen bij eToro? Gebruik de groene knop om een account te registreren en te starten met beleggen.

Libertex

Een goede broker die specialiseert in CFD’s is Libertex.

Deze broker bestaat al jaren en werd opgericht in1997 (!). Met miljoenen tevreden gebruikers en meer dan 40 internationale prijzen onderscheiden ze zich op het gebied van service en klantvriendelijkheid, tegen relatief lage kosten. 

Je kan bij Libertex beleggen in CFD’s (een onderliggend product) van onder andere diverse cryptomunten, aandelen, ETF’s, forex en grondstoffen. Je koopt dus niet een aandeel of munt zelf, maar speculeert op de prijs.

Een account aanmaken bij Libertex is eenvoudig en geheel gratis!

Bitvavo

bitvavo crypto beurs

Je kunt ook terecht bij een crypto exchange. In tegenstelling tot de broker hierboven kun je bij Bitvavo wel direct investeren in de munt en zo de cryptocurrency zelf ontvangen.

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die enkele jaren geleden in Amsterdam opgericht werd. Inmiddels is het een erg populaire crypto exchange geworden in Nederland vanwege haar lage kosten en eenvoudige platform.

Het bedrijf heeft er namelijk expliciet voor gekozen om het handelsplatform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Dit betekent dat Bitvavo zich niet bezig houdt met het ontwikkelen van extra functies. 

Je kunt de gekochte munten opslaan op het platform van Bitvavo maar ook versturen naar een crypto wallet als de Jaxx Liberty Wallet. Ook bij Bitvavo stort je eenvoudig geld op je account via iDeal, PayPal, Creditcard of één van de andere betaalmethodes. 

Een account aanmaken bij Bitvavo is eenvoudig en geheel gratis!

Capital.com

capital.com logo

De broker Capital.com is ook nog een goede optie om te gebruiken als platform op crypto te kopen. Het bedrijf is gevestigd in Engeland en op Cyprus en heeft in beide landen een licentie bij een financiële toezichthouder. 

Deze broker bestaat nog maar een paar jaar, maar heeft meer dan een half miljoen gebruikers opgebouwd in deze korte tijd. Het platform is overzichtelijk en zeer geschikt voor beginnende beleggers. 

Ook Capital.com heeft een ruim aanbod van aandelen, ETF’s, grondstoffen en cryptocurrency, maar maakt uitsluitend handel in CFD’s mogelijk. Ook bij deze broker investeer je dus niet rechtstreeks in de cryptocurrency, maar speculeer je op eventuele koerswijzigingen. 

Capital.com heeft een eigen klantenservice in veel Europese landen waaronder Nederland. Samen met de licenties die ze hebben is het een veilige en volledig gereguleerde broker. 

Maak een account aan en begin meteen met investeren bij Capital.com!

Stap 2: Maak een account aan

Nu je een broker gekozen hebt is het tijd om een account aan te maken. Omdat dit proces bij de meeste brokers erg op elkaar lijkt kijken we in dit geval naar dit proces via de broker eToro.

Op de eToro website klik je op ‘Meld u nu aan’ en maak je een account aan door je E-mail adres op te geven en een wachtwoord aan te maken.

Je kunt het platform nu al uitproberen met het gratis demo account waar je virtueel geld bij krijgt. Als je met echt geld aan de slag wilt op het platform moet je nog een extra verificatiestap voltooien.

Deze extra stap is bij elke Europese broker verplicht. De broker moet namelijk in het bezit zijn van een kopie van je identiteitsbewijs, weten welke bankrekening bij je account hoort en op de hoogte zijn van jouw kennisniveau op het gebied van beleggen. 

Als je dit allemaal heb ingevuld moet je wachten op bericht van eToro dat de verificatie goedgekeurd is. Zodra je dit bericht hebt gehad kun je van je demo account overschakelen naar je account met echt geld. 

Stap 3: Geld op je account storten

Nu je account compleet is kun je zelf geld storten op je eToro account.

Bij eToro kan dit via verschillende betaalmethodes zoals iDeal, PayPal, Creditcard en meer.

Als je via iDeal of PayPal geld overmaakt zal het geld zo goed als meteen op je account staan. 

Houd er rekening mee dat je bij de eerste keer geld storten minimaal €42,- op je account moet zetten. 

Je stort in euro’s, maar kunt deze meteen gebruiken op markten waar met dollars gerekend wordt. eToro rekent dit automatisch voor je om naar de juiste valuta. 

jaxx review geld storten opties
Geld storten bij eToro

Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency

Nu is het tijd om je zoektocht naar cryptocurrency te starten. Weet je al waar je in wilt gaan investeren? Dan zoek je makkelijk de door jouw gewenste munt op via de zoekbalk boven in de eToro interface. 

Je kunt ook filteren op de gehele cryptocurrency markt en zo kiezen uit één van de beschikbare munten bij eToro. Het is mogelijk om deze te sorteren op koersstijgingen over bepaalde periodes om nog makkelijker de juiste cryptocurrency te vinden. 

jaxx review transactie openen
Open een transactie op eToro

Als je een munt hebt gevonden waar je in wilt investeren klik je op deze munt om naar de markt te gaan.

Bij deze markt staat een grote blauwe knop met ‘open positie’. 

Als je op deze knop klikt zie je het scherm dat je ook hier links afgebeeld ziet.

In dit scherm kies je het bedrag dat je wilt investeren, een hefboomeffect, stop-loss en eventuele take-profit. Zodra je op de knop koop klikt is de koop afgesloten en vind je deze terug in je portfolio op eToro. 

Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency

Als je de cryptocurrency gekocht hebt via een crypto exchange waarbij je wel de munt zelf hebt gekocht moet je op zoek naar een plek om deze op te slaan. 

Ook in dit geval kun je er voor kiezen om de munten bij de crypto exchange zelf te laten staan, maar dan moet je wel zeker zijn van de veiligheid van het platform en je account. 

Als je dit niet hebt of je wilt om een andere reden je cryptocurrency ergens anders bewaren kun je de munten bij de exchange versturen naar een crypto wallet zoals de Jaxx Liberty Wallet. 

In een wallet staan munten vaak erg veilig en op deze manier kun je al je cryptocurrency bij elkaar houden als je ze op verschillende plekken gekocht hebt.

Ben je enthousiast geworden over cryptocurrency? Registreer je bij een broker om meteen te beginnen!

Jaxx Review: hoe gebruik ik de Jaxx Liberty Wallet?

De Jaxx Liberty Wallet moet een aantal problemen van andere wallets oplossen. 

De wallet is bijvoorbeeld cross-platform te gebruiken en zijn er allerlei functies toegevoegd zodat je je complete cryptocurrency portfolio vanuit één app kan beheren.

Jaxx review liberty crypto wallet
Beheer je cryptocurrency met de Jaxx Libert Wallet

Hieronder hebben wij de verschillende toepassingen van de Jaxx Liberty Wallet voor je op een rijtje gezet.

Desktop wallet

De desktop wallet van Jaxx Liberty kun je eenvoudig downloaden op de Jaxx Liberty website. Je kunt ervoor kiezen om een aparte applicatie te downloaden die op je computer komt staan, of je kunt een plug-in downloaden voor je browser om zo vanuit je browser de Jaxx Liberty wallet te beheren. 
 

Mobiele wallet

Je kunt de mobiele Jaxx Liberty Wallet eenvoudig gebruiken in combinatie met de desktop wallet. Hierdoor kun je altijd bij je cryptocurrency en overal waar je bent je munten beheren. 
 
De mobiele wallet is te downloaden via de Google Play Store voor Android telefoons, of via de App store voor iPhone gebruikers. 
 

Extra crypto apps

Als je de Jaxx Liberty Wallet gebruikt zul je zien dat het niet alleen blijft bij het bewaren, ontvangen en versturen van cryptocurrency. De wallet heeft een aantal ingebouwde applicaties die je zowel op desktop als mobiel kan gebruiken. 

Je kunt bijvoorbeeld via bepaalde apps eenvoudig je cryptocurrency verhandelen voor andere munten en zelfs rechtstreeks munten als Bitcoin en Ethereum kopen bij een exchange.

Ook zijn er applicaties waar je het laatste nieuws kunt vinden over bepaalde cryptocurrency. Daarnaast vind je veel informatie over de blockchain netwerken achter bepaalde munten. 

Klaar voor het opslaan van cryptomunten? Je zult dan eerst cryptomunten moeten kopen. Als je er nog niet over uit bent over welke broker je wil gebruiken, raden wij eToro aan!

Jaxx Review: waarom kiezen voor de Jaxx Liberty Wallet?

De Jaxx Wallet is een eenvoudige wallet met een aantal extra functies die je erg kunnen helpen met het goed samenstellen van je cryptoportfolio. Daarnaast is de Jaxx Liberty Wallet altijd gratis en hoef je niet in te loggen om bij je cryptocurrency te komen. 

De wallet werkt volgens de laatste technieken op het gebied van beveiliging en is daarom een veilig platform voor het gebruik van je cryptocurrency’s.

Niemand anders heeft de codes die jij krijgt bij het aanmaken van een wallet. Zolang je deze codes met niemand verstrekt kan niemand bij je crypto wallet.

Op de Jaxx Liberty Wallet kun je meer dan 90 verschillende cryptocurrencies opslaan.

Alleen enkele onbekende, kleine munten zul je niet via de Jaxx wallet op kunnen slaan.

jaxx review wallet nieuws
Eenvoudig overzicht van je cryptocurrency portfolio

Details Jaxx Liberty Wallet

Met je Jaxx Liberty Wallet kun je meer dan 90 verschillende cryptocurrencies tegelijk opslaan. 

Hierdoor kun je waarschijnlijk al je cryptocurrency op één plek bewaren en heb je altijd een duidelijk overzicht van de huidige waarde van je portfolio. 

Een aantal van de meest bekende munten die je op kan slaan in je Jaxx Liberty Wallet staan hieronder genoteerd. Alle ondersteunde cryptocurrencies vind je op de website van Jaxx.

Voor- en nadelen Jaxx Liberty Wallet

In deze Jaxx review hebben we de verschillende typen wallets besproken van Jaxx. We zetten hieronder de voor- en nadelen nog even uiteen die naar voren zijn gekomen in deze Jaxx review.

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je de Jaxx Liberty Wallet gebruikt

Bij het gebruiken van een crypto wallet is het belangrijk dat je altijd goed oplet of je cryptocurrency naar het goede adres verstuurd. Als je een verkeerd adres hebt gekozen kan het zo zijn dat je jouw cryptocurrency kwijt raakt. 

Kijk er ook goed naar of de munt die jij naar de Jaxx Liberty Wallet wilt versturen ook ondersteunt wordt door de software. Zo niet, kan het ook zijn dat je de munt verliest bij het versturen van de crypto naar je Jaxx wallet. 

Veelgestelde vragen

Het Canadese bedrijf Decentral heeft een cryptocurrency wallet ontwikkeld onder de naam Jaxx Liberty. Je kunt deze wallet gebruiken als desktop wallet en mobiele wallet via een app op je telefoon. De Jaxx wallet is zeer geschikt voor beginnende cryptobeleggers.

Jazeker! De Jaxx Liberty Wallet heeft goede beveiliging en zorgt ervoor dat niemand achter jouw accountinformatie kan komen. Zolang je jouw wachtwoord en back-up codes met niemand deelt kan er niemand bij je cryptocurrencies. 

Er zijn meer dan 90 verschillende cryptocurrencies die je kan opslaan op de Jaxx Liberty Wallet. De ontwikkelingen gaan snel en er worden in hoog tempo steeds meer munten ondersteund. 

Je download de desktop app eenvoudig via de website van Jaxx Liberty en de mobiele applicatie via de app store of google play store op jouw smartphone. Als laatste kun je er ook voor kiezen om Jaxx Libert toe te voegen aan je Google Chrome browser door een plug-in te downloaden in de Chrome store. 

Je verstuurt eenvoudig munten naar andere personen of wallets door bij het versturen een geldig adres en aantal munten op te geven. Je kunt de munten ook terug sturen naar een broker om de munten daar weer te verkopen. 

Jaxx Review: Conclusie

In deze Jaxx review hebben we verschillende aspecten van Jaxx besproken. Ook hebben we gekeken naar hoe je crypto’s kan kopen en hoe je Jaxx kan gebruiken om ze op te slaan.

De Jaxx Liberty Wallet is ooit ontwikkeld door het Canadeze bedrijf Decentral. Dit bedrijf is opgericht door één van de mede-oprichters van Ethereum en heeft daarom meteen een goede naam aan boord. 

De Jaxx Liberty Wallet wordt gebruikt voor het opslaan van cryptocurrency’s, die je kan kopen bij verschillende crypto exchanges. Ook is het mogelijk om te handelen in crypto via een platform zoals eToro.

De Jaxx Liberty Wallet werkt op meerdere platforms, zoals je computer of je mobiele telefoon, en ondersteunt meer dan 90 verschillende cryptocurrencies. 

Je kunt dus hoogstwaarschijnlijk je gehele cryptocurrency portfolio kwijt op deze wallet. Alleen hele kleine, onbekende munten kunnen niet opgeslagen worden in je Jaxx Liberty Wallet.

Jaxx review gelezen en klaar voor beleggen in crypto?
Ontdek alle handelsproducten die eToro aanbiedt op de cryptocurrency markt en investeer vandaag!
TIP
Scroll naar boven