Home » crypto » kopen » litecoin kopen

Litecoin Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal (2021)

Wil jij Litecoin kopen maar weet je niet of het nu een goed moment is? Of ben jij nog op zoek naar een geschikte broker? In dit artikel staat alles over Litecoin kopen, Litecoin verkopen, de waarde Litecoin en wat de beste broker is om te beginnen. 

en ontdek nu hoe dit precies werkt!

Het gaat tegenwoordig veel over crypto’s in het nieuws. En dit is niet voor niets; cryptovaluta breken overal records en de koers blijft maar stijgen. 

Hoewel de Bitcoin al over zijn oude record heen is, zijn er veel zogenaamde alt-coins waar nog groeimogelijkheden liggen. Zo ook de Litecoin. Met de juiste informatie uit dit artikel en een goede broker, kun jij snel en gemakkelijk coins kopen. 

Wat is Litecoin?

Litecoin is een alt-coin die in 2011 al van start ging. In 2013 maakte het een extreme groei mee en inmiddels is het een vaste gast in de suptop van de cryptovaluta (op basis van marktwaarde). 

Litecoin kopen logo
Litecoin is één van de grotere alt-coins in de markt

De coins is ontwikkelt door Charlie Lee (oud-medewerker van Google) en was bedoeld om een goedkopere en snellere crypto te maken dan de Bitcoin. De afgelopen periode gaat het Litecoin voor de wind met forse stijgingen in de koers en zelfs een samenwerking met Atari om de gamemarkt te koppelen met de coin. 

Hoe werkt het eigenlijk?

Litecoin werkt net als veel andere coins met blockchain technologie. Elk blokje staat voor een stuk data en ze blokken zijn crypto grafisch geketend. Om meer Litecoins te genereren is veel computerkracht nodig. Door jouw computerkracht beschikbaar te stellen, krijg je Litecoins als beloning. Dit noemen met Litecoin mining. 

Er zit wel een maximum aan het aantal Litecoins. Maar omdat de ontwikkelaar van deze coin graag een goedkopere munt op de markt wou brengen staan er 4 keer zoveel coins op het schema dan voor de Bitcoin. Dit zijn in totaal 84 miljoen Litecoins. Minen is dus nog wel een tijdje mogelijk. 

Met het ”Proof of Work” protocol dat Litecoin gebruikt, is deze computerkracht nodig om de transacties te beveiligen. Proof of Work wil zeggen dat je Litecoins krijgt voor het beschikbaar stellen van jouw computerkracht. Proof of stake (bij andere coins) is dat je een beloning krijgt voor het bezit van coins. 

Weet jij genoeg over de Litecoin en wil jij gelijk beginnen met Litecoin kopen? Open dan een account op eToro en oefen op jouw eigen demo-account. 

Hoe kan ik Litecoins kopen?

De makkelijkste weg om Litecoins te kopen is via een online broker. Hier kun je namelijk geld storten om er vervolgens virtuele munten voor te kopen. Het enige wat jij hoeft te doen is een goed moment kiezen om in te stappen. 

Om het jou een stukje makkelijker te maken gaan we stap voor stap uitleggen hoe dit in zijn werking gaat. We helpen in de keuze voor een geschikte broker en leggen in een voorbeeld uit hoe je dezelfde dag nog Litecoins op je account krijgt. 

Ben jij al aardig op de hoogte? Dan kun je op de links in het menu klikken om stappen over te slaan. 

Wil je de actuele Litecoin koers in een grafiek zien?

Bekijk onze pagina over de actuele koers van de Litecoin.

Litecoin kopen stappenplan

Stap 1: Kies de juiste broker

Er zijn online veel aanbieders te vinden van financiële diensten. Deze zijn echter lang niet allemaal betrouwbaar. Aangezien het om jouw spaargeld gaat, is deze keuze belangrijk. Wij helpen jou bij stap 1 alvast om geschikte brokers op een rijtje te zetten. 

eToro

eToro

Wij beginnen met eToro. Dit is een ideaal platform voor de beginnende cryptohandelaar. Ze hebben naast de Litecoin keuze uit 15 andere virtuele coins. Doordat ze in totaal meer dan 15 miljoen gebruikers hebben, is het één van de grootste brokers ter wereld. 

Waarom is eToro nou zo ideaal voor de beginner? Ze hebben verschillende functies die jou een goede start kunnen geven. Wij nemen ze met je door. 

De eerste handige functie is het demo-account. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je oefenen met virtueel geld. 

Dit doe je door jouw virtuele portfolio aan te klikken, zoals je hier in de afbeelding goed kunt zien. Door de demo-functie kun je eerst veilig oefenen, zonder risico’s te nemen. 

etoro Litecoin kopen demo-account

De demo-functie maakt het makkelijker om kennis te maken met handelen

Twijfel je nog steeds om voor het echte werk te gaan? Dan kun je gebruik maken van de expertise van ervaren handelaren door de CopyTrading-functie te gebruiken. Met deze functie kun je het handelen van een expert naar keuze kopiëren. Zo verlaag je het risico enorm. 

Als je even klaar bent met handelen in crypto kun je bij eToro ook terecht voor aandelen, grondstoffen, valuta en ETF’s. Over aandelen en ETF’s betaal je zelfs 0% commissie. Door de lage inleg van slechts €170 is het een goed platform om bij te beginnen.

Ook de veiligheid is goed bij eToro. Ze zijn namelijk gereguleerd en gecertificeerd bij de FCA (Financial Conduct Authority). 

Wil je nog meer weten over deze broker? Lees dan verder in onze uitgebreide eToro review. Als je al genoeg weet kun je vandaag nog een account aanmaken op eToro en beginnen met handelen in Litecoins. 

Plus500

plus500

Een tweede goede optie is Plus500. Dit is een speciale broker omdat zij zich voornamelijk richten op CFD’s (Contracts for Difference). Het is hier ook mogelijk om in CFD’s van Litecoin te handelen. 

Naast Litecoin CFD’s zijn er nog 13 andere crypto’s waarvan CFD’s verkrijgbaar zijn. Wij gaan later uitgebreid in op wat handelen in CFD’s precies inhoud. 

Bij Plus500 koop/verkoop je CFD’s van Litecoin in. Zoals je kunt zien in de afbeelding kun je in een overzichtelijk scherm kiezen voor welke prijs je wilt kopen of verkopen. 

Plus500 heeft meerdere analysetools waarmee je inzicht krijgt op de koers van verschillende crypto. Doordat je bij Plus500 toegang hebt tot uitgebreide informatie kan je beter onderbouwde beslissingen maken. Vandaar dat deze broker zo populair is bij experts.

litecoin cfd's plus500

Litecoin CFD's kopen in jouw Plus500 account.

 

Bij Plus500 kun je eerst oefenen in een demo-account. Op deze manier lees je werken met CFD’s. Dit gaat namelijk een beetje anders dan bij normale handel in Crypto. Je koopt de munt niet echt maar speculeert op de koers van de munt. 

Doordat je een hefboomeffect kunt instellen. Let wel goed op de stop-loss. Deze grens zorgt er namelijk voor dat bij een bepaalde koers, jouw positie automatisch in de verkoop gaat. Lees je dus goed in voordat je begint. 

Als je klaar bent om te beginnen kun je bij Plus500 makkelijk geld storten vanaf €100,- met iDeal, Paypal of via een bankoverschrijving.  

Als je meer wilt weten over Plus500 lees dan het hele verhaal in onze review. Ben jij al klaar om te beginnen? Maak dan een account aan. 

Let op

76.4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's

Binance

Binance logo groot vierkant

Als het gaat om Crypto kun je eigenlijk niet om Binance heen. Deze van oorsprong Chinese broker is inmiddels ook gevestigd in Europa en begint een steeds groter marktaandeel te krijgen.

Door het hoge aanbod in crypto’s is het een ideale plek als voor de handelaar die zich wil specialiseren in virtuele valuta. 

Binancince beschikt over een geintegreerde wallet. Door deze wallet kun je gemakkelijk jouw coins kopen en opslaan met hetzelfde account. Het aanbod is gigantisch, je kunt namelijk kiezen uit meer dan honderd verschillende cryptocurrencies. 

Er zijn echter ook een paar nadelen te benoemen. Binance heeft een complexe interface in vergelijk met de vorige opties. Daarnaast is het platform niet geschikt voor handelen die ook willen handelen in ETF’s, aandelen, grondstoffen en Forex. Voor deze punten kun je beter bij eToro terecht. 

Mooie feature is wel dat je bij Binance kunt kiezen voor uitbetaling in crypto in plaats van geld. De kosten zijn hiervoor wel hoger. 

Wil je meer weten lees dan onze uitgebreide review over Binance of koop Liteconi gelijk door een account te openen. 

Stap 2: Open een account

Koop Litecoin eenvoudig door te starten met het openen van een account. Wij nemen voor de komende stappen als voorbeeld eToro omdat het daar erg snel gaat. 

Het aanmaken van een account bij eToro is erg simpel. Je gaat naar de website en vult jouw email en het gewenste wachtwoord in. Vervolgens klik je op ”Create account” zoals je in de afbeelding kunt zien. 

Bij eToro kun je gemakkelijk een account aanmaken

Account aanmaken eToro Litecoin kopen

Je krijgt vervolgens een email waar je jouw account kunt verifiëren. Hiervoor het je een kopie van jouw identiteitsbewijs nodig die je gemakkelijk online kunt uploaden. Dit is nodig om fraude te voorkomen. 

Om jou optimaal van dienst te kunnen zijn, moet je een paar korte vragen beantwoorden. Dit zorgt ervoor dat het duidelijk is met hoeveel risico jij wilt gaan beleggen met jouw account.  

Zodra je dit hebt gedaan kun je beginnen. Het is ook handig om de app te downloaden. Op die manier kun je altijd overal jouw Litecoins in te gaten houden. 

Stap 3 Litecoin kopen: Stort geld op je account

Als je Litecoins wilt kopen moet er natuurlijk wel geld op jouw account komen te staan. Je krijgt bij eToro automatisch toegang tot de eToro wallet. Deze heet eToroX. Hier kun je alles veilig in opslaan.

Bij eToro kun je geld storten via verschillende betaalmethodes zoals: iDeal, Paypal, een bankoverschrijving en creditcard. Alle transacties verlopen dus via de door jou vertrouwde weg. Zo kun je eenvoudig Litecoin kopen met iDeal.

Geld binnen op jouw account? Dan kan het echte werk beginnen. 

eToro logotype

eToro heeft een laag minimaal stortbedrag van slechts € 170,-.

Stap 4: Litecoin kopen iDeal

Als het geld op jouw account staat kun je overgaan tot jouw eerste aankoop. Koop Litecoin door litecoin te zoeken in de handige zoekfunctie. 

Je gaat boven naar de balk (zoals je in de afbeelding kunt zien) en typt Litecoin in. De code voor Litecoin is LTC. 

Dit brengt je naar het scherm waar je moet zijn om jouw eerste Litecoins aan te schaffen. 

Litecoin kopen eToro zoekfunctie
Litecoins zoeken binnen eToro

Vervolgens klik je op de ”kopen” knop en dit brengt je naar het scherm waar je de Litecoins kunt kopen. Deze knop kun je helemaal bovenin de display van Litecoin vinden aan de rechter kant. Vervolgens klik je op de kopen knop en dit brengt je naar het scherm waar je de Litecoins kunt kopen. Hier kun je ook direct de litecoin koers bekijken.

Litecoin kopen koopscherm

Maak jouw keuzes in eToro en begin met handelen in Litecoins.

Hier moet je een paar belangrijke keuzes maken. Als je de trade-functie op order zet, kun je de gewenste koers invullen. 

Daarnaast kun je nog kiezen om met hefbomen te werken. Hierdoor neem je meer risico maar kunnen je winsten dubbel zo hoog uitpakken. Je voert vervolgens het gewenste aantal coins in en klikt vervolgens op open trade. 

Nu is jouw order geplaatst. Dit betekent dat zodra er een koper is die de door jou ingevoerde prijs wil betalen, de order automatisch zal worden volbracht. En zo heb je het voor elkaar; jouw eerste Litecoins. 

Stap 5: Bewaar jouw Litecoins veilig

Als je jouw Litecoins hebt aangeschaft moeten ze natuurlijk wel veilig worden opgeslagen. Ook dit kan gewoon met jouw eToro account. Het kan namelijk gewoon online in een wallet. Naast het opslaan binnen eToro kun je  er ook voor kiezen om jouw crpto offline op te slaan. Aan jou de keuze. 

Om Litecoins op te slaan in de eToroX wallet, heb je de app nodig. Deze is beschikbaar op zowel IOS als Android. De wallet maakt verbinding met jouw eToro-account. Je moet wel alle verificatiestappen hebben doorlopen voordat je een wallet kunt openen. 

eToro X heeft een eigen website. Op deze website staat veel extra informatie over de wallet. Hier kun je ook lezen over de speciale manier van beveiligen en de tarieven voor de wallet.

Je opent een account door op naar de website te gaan en op de knop ”Sign up” te klikken. Dit kun je zien op de afbeelding. 

eTorox Litecoin kopen

Dit is de speciale website van eToroX 

Om de coins te deponeren moet je een paar simpele stappen doorlopen. Je klikt eerst op het plus-teken rechts bovenin het scherm. Daarna klik je op Litecoins toevoegen. Je ziet daarna een groen vinkje.
 
Als je ook Litecoins wilt ontvangen moet je op ”ontvangen” klikken. Je kunt ook het publieke adres geven om je Litecoins naar je wallet te laten sturen. 
 

Het is mogelijk om alle gemaakte transacties in te zien. Hierdoor kun je later terugkijken hoeveel winsten je hebt behaald over een bepaalde periode of hoeveel coins je hebt ontvangen van een andere handelaar. 

Stap 6: Verkoop de Litecoins

Is de waarde Litecoin flink gestegen sinds je ze hebt gekocht? Dan is het handig dat je weet hoe je ze moet verkopen. Om te kijken hoeveel winst je kunt behalen met een bepaalde transacties heeft eToro een handige feature. Je kunt zien wat de huidige waarde Litecoin is in vergelijk met het bedrag van aankoop. 

Hierdoor kun je gemakkelijk zien of het voor jou al een voldoening gevende winst is, of dat je liever toch nog even wacht. Mocht je willen verkopen, dan leggen wij hier uit hoe dit moet. 

Verkopen binnen eToro is gemakkelijk. Je klikt weer op trade zoals in stap 4 van dit stappenplan. Daarna verplaats je de schakel naar ”sell”. 

Hier kun je wederom de prijs en het aantal Litecoins dat je wilt verkopen invoeren. Als het goede moment daar is klik je op ”open trade”

Hierdoor staat de order online en de software zal de deal rondmaken zodra er een geschikte koper gevonden is voor de door jou opgegeven koers. 

Je hoeft dus niet altijd tegen de huidige koers te verkopen. Je kunt de order ook hoger inzetten en dan verkoopt het systeem automatisch. Zo kun je jouw Litecoin verkopen.

litecoin verkopen

Klik op de ''sell'' button in de eToro desktop versie om jouw Litecoins te verkopen.

Ben jij klaar om geld te verdienen aan het kopen en verkopen van Litecoins? Maak dan een account aan op eToro en oefen veilig met een demo-account. 

Waarom Litecoins kopen?

We hebben de afgelopen tijd gezien dat de koers van Litecoin erg aan het schommelen is. Het laatste deel van 2020 was fantastisch voor bezitters van Litecoins. Inmiddels schommelt de koers rond de €126,-. En dan te bedenken dat de koers in september 2020 nog rond de €40,- zat. 

Men verwacht dat ook de komende periode de stijging zal doorzetten. Alle crypto’s zijn namelijk flink in de lift en vooral de ”oude en vertrouwde” alt-coins zoals Litecoin doen het erg goed. 

Toch zijn er ook experts die een daling van de prijs voorzien. Hiervoor liggen de aanwijzingen vooral in het verleden. In 2017 was er namelijk ook een extreme stijging die werd opgevolgd door een sterke daling. 

De hoogte uit 2017 heeft het in ieder geval nog niet bereikt. Hierdoor zitten er nog wel groeimogelijkheden. Mocht je nu instappen voor €125,- dan kun je tegen de koers uit 2017 : €200 – €125 = €75,- per coin verdienen. Dit is een rendement van 37,50%. 

Wil je toch liever investeren in Bitcoin? Dan kun je naar onze speciale Bitcoin kopen pagina alles vinden over Bitcoins, hoe je ze koopt en bij welke brokers dit kan. Voor de koers en tips kun je beter naar de Bitcoin Koers pagina.

Litecoin kopen: lange of korte termijn strategie

Er zijn verschillende manieren om te handelen in Litecoins. Je kunt zelf oordelen wat het beste bij jou past. Wij nemen ze even korte met je door. 

Litecoin lange termijn

De minst stressvolle manier van handelen is het investeren in Litecoins. Dit betekent dat je het ziet als een investering voor de lange termijn. Je koopt een x-aantal Litecoins en besluit er pas over een x-aantal jaar weer aan te zitten.

Het is ook mogelijk om een bepaalde targetkoers met jezelf af te spreken. Deze strategie kan heel handig zijn als je vaak de neiging hebt om te snel te verkopen. Door afspraken met jezelf te maken verkoop je alleen maar bij een bepaalde koers of een bepaald moment. 

hefboom etoro litecoin kopen

Litecoin korte termijn

Het is ook mogelijk om aan daytrading te doen. Dit wil zeggen dat je op de kleine prijsverschillen van de Litecoin speculeert en snel verkoopt zodra je een winst te pakken hebt. Om de rendementen te verhogen werken veel daytraders met CFD’s.

Door de hefboomwerking van de CFD’s kun je met een lagere inleg, hogere rendementen behalen. Het risico is hier wel hoger dan bij de lange termijn strategie. Je hebt namelijk te maken met Stop Loss. Zodra de koers onder een bepaalde grens raakt, verkoopt jouw positie automatisch. 

Bij eToro kun je zelf instellen hoeveel risico jij wilt lopen. Klik simpelweg op hefboom (of leverage in voorbeeld) en stel in wat jouw risico is als je Litecoins koopt. 

Litecoins kopen: veelgestelde vragen

Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency die gemaakt is om sneller en goedkoper te zijn dan de Bitcoin. Om transacties te verifiëren maakt het gebruik van het proof of work protocol. 

Het is zeker mogelijk om Litecoins te minen. Er worden zelfs 4 keer zoveel Litecoin uitgebracht als Bitcoins.

De kracht die nodig is van computers om de Litecoins te minen is wel omhoog gegaan. Er is hardware van hoog niveau nodig om op een rendabele manier te kunnen minen.

Je kunt jouw : Litecoins veilig online opslaan bij eToroX (dit is de wallet van eToro). Dit maakt het handelen in Litecoins een stuk eenvoudiger doordat je alles op één plek kunt doen.

Je kunt er ook voor kiezen om jouw Litecoins offline op te slaan op een USB-stick. Kijk dan wel uit dat je deze stick niet kwijtraakt. 

eToro is de ideale broker voor de beginnende belegger. Je kunt hier een demo-account openen waardoor je eerst veilig kunt oefenen. 

Daarnaast heeft het zelf een wallet en kun je ook gebruik maken van de kennis van experts door middel van de CopyTrading-functie.

Dit kan bij eToro. Je opent makkelijk en snel een account en kunt via iDeal geld storten. Zo kun je dus eenvoudig litecoin kopen met iDeal.

Litecoin kopen: Conclusie

De meningen zijn sterk verdeeld over het moment om in te stappen bij Litecoin. De coin geeft veel perspectief en is nog zeker niet op historische hoogte. 

Er zijn verschillende strategieën mogelijk als je wilt handelen in Litecoin. Zo kun je het zien als investering en voor de lange termijn gaan. Of je kunt gaan daytraden en meegolfen op de koers. Hierbij kun je CFD’s met hefboomwerking gebruiken. 

Wat je ook gaat doen, het is altijd verstandig om te handelen bij een betrouwbare broker. 

Litecoins kopen met eToro?
Wil je jouw Litecoins kopen en ook opslaan bij een veilige broker? Koop Litecoin eenvoudig bij eToro want daar kun je zowel handelen als opslaan in een wallet.
TIP
Famke Dijkstra <a href="https://www.linkedin.com/in/famke-dijkstra-759136163/" target="_blank"><img src="https://bankr.nl/wp-content/uploads/2020/11/linkedin.png" ></a> <a href="https://twitter.com/" target="_blank"><img src="https://bankr.nl/wp-content/uploads/2021/01/twitter16.png" ></a>

Dit artikel is getoetst op feiten. Famke schrijft en onderzoekt voor verschillende websites die een draagvlak hebben in het adviseren van economische technieken en wetenschap.

Scroll naar top