Exodus review 2024 | Ervaringen en kosten

In deze Exodus review lees je alles over de verschillende wallets van Exodus en leer je hoe je ze gebruikt. Ook vind je een stappenplan die je helpt om zo snel mogelijk crypto te kopen.

Exodus wallet gebruiken stappenplan

ben jij klaar om te starten? Open dan een account op eToro en begin met handelen in virtueel geld. 

Wat is de Exodus wallet?

Als je cryptocurrency hebt gekocht moet je deze veilig opslaan zodat niemand bij jouw voorraad kan. Met geld ben je gewend die bij een bank op te slaan maar door het decentrale karakter van de munten moet je op zoek naar iets anders. In deze Exodus review gaan we in op de wallet Exodus.

Om dit op te lossen zijn er cryptocurrency wallets waarin je verschillende munten veilig op kan slaan. Exodus is een bedrijf dat crypto wallets ontwerpt en op de markt heeft gebracht in verschillende vormen.

Het bedrijf heeft zich niet gericht op een enkele toepassing zoals een mobiele applicatie, maar probeert op alle fronten mee te komen. Het heeft wallets die je op je computer kan gebruiken, mobiele applicaties maar het biedt ook fysieke bitcoin wallets aan. 

Exodus werd in 2015 opgericht en heeft in die tijd meer dan 200 verschillende producten gelanceerd en geüpdatet. Het bedrijf geeft aan gemiddeld elke twee weken nieuwe software of software upgrades uit te brengen. 

Met deze software proberen ze niet alleen de doorgewinterde crypto expert te bereiken. Exodus probeert juist hun software zo eenvoudig mogelijk te maken voor alle cryptocurrency gebruikers. Wij gaan in deze Exodus review na of dat ook gelukt is.

Hoe koop ik cryptocurrency?

Als je geïnteresseerd bent in een Exodus wallet is het wel belangrijk dat je deze ook kan gaan vullen. Voordat we beginnen met de Exodus review leggen we eerst uit hoe je cryptocurrency bemachtigt. In dit stappenplan vind je alles over de verschillende manieren om te investeren in cryptocurrency. 

Daarnaast vind je onderaan de uitleg hoe je de gekochte cryptocurrency uiteindelijk naar een exodus wallet toe stuurt en daar bewaard. 

Stap 1: Kies een online broker

Als je nieuw bent in de wereld van cryptocurrency moet je een plek zoeken waar jij crypto kan kopen. Er zijn verschillende brokers en crypto exchanges waar je terecht kunt. 

Er zitten grote verschillen tussen onderstaande brokers in hoe zij de cryptocurrency aanbieden, welk aanbod ze hebben en hoe hoog de kosten zijn die ze berekenen. 

Let goed op bovenstaande aspecten als je een keuze gaat maken voor een broker. Zo weet je zeker dat je vanaf het begin een broker hebt gekozen waar je langere tijd bij kan blijven investeren en hoef je niet op meerdere platforms tegelijk actief te zijn. 

 

eToro

etoro logo

eToro is één van de meest populaire brokers onder Nederlandse beleggers en heeft ontzettend veel mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderde traders.

Je handelt hier onder meer in cryptomunten, aandelen, ETF’s, CFD’s, indices en valuta. Het handelen van aandelen en ETF’s is bovendien tegen 0% commissiekosten

Deze broker heeft zich gevestigd op Cyprus om een Europese licentie te verkrijgen. Hiervoor staat het onder toezicht bij het Cypriotische CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). 

exodus review etoro cryptomunten aanbod
Cryptomuntenmarkt op eToro

Als beginner kun je bij eToro gebruik maken van een gratis demo account. Voor dit account hoef je alleen een E-mail adres op te geven en je krijgt virtueel geld om alvast kennis te maken met het platform en om investeringen uit te proberen en bekend te raken met het platform. 

Ook kun je bij eToro doen aan copytrading. Deze sociale manier van handelen baseert je trades op die van andere beleggers. Je kunt zelf kiezen wie, en zo profiteren van beleggers hun ervaring en goede trades. 

Je kunt al beginnen bij eToro bij een lage storting van minimaal €42. 

Wil jij beleggen bij de sociale broker eToro? Gebruik dan de groene knop!

Bitvavo

bitvavo altcoin

Er zijn ook Nederlandse crypto exchanges waar je veel verschillende cryptocurrency kunt kopen. Bitvavo bestaat nog maar een paar jaar maar heeft nu al een groot aanbod digitale munten. 

Het aanbod van Bitvavo is naast de grote munten als Bitcoin en Ethereum ook ruim in de minder bekende cryptocurrency. In totaal kun je op het handelsplatform van Bitvavo meer dan 50 verschillende cryptocurrency verhandelen en dat aantal zal de komende jaren waarschijnlijk nog verder stijgen. 

Bij Bitvavo investeer je rechtstreeks in de munt en daardoor ontvang je ook daadwerkelijk de cryptocurrency waarin je investeert. Dit betekent wel dat je deze munt goed moet bewaren, dit kan bijvoorbeeld in een bitcoin wallet van Exodus of op het platform zelf.

Het platform van Bitvavo is geschikt voor Nederlandse beginners omdat alles in de eigen taal is en daarnaast Bitvavo er voor gekozen heeft om weinig extra functies toe te voegen die het platform ingewikkelder maken. Je komt dus terecht in een erg gebruiksvriendelijke en overzichtelijke omgeving. 

Bitvavo wordt geroemd vanwege de lage transactiekosten die ze hanteren. Je stort makkelijk geld bij deze Nederlandse exchange via een betaalmethode als iDeal. 

Beleggen bij een Nederlandse broker? Registreer je snel bij Bitvavo!

Libertex

Libertex is een bekende broker met miljoenen gebruikers over de hele wereld.

Libertex heeft een licentie van de Cypriotische financiële toezichthouder CySEC. Zij houden toezicht op het reilen en zijlen bij de broker en zorgen dat er zorgvuldig en secuur met je geld en gegevens wordt omgegaan. 

Beleggen kan in CFD’s van cryptomunten, aandelen, ETF’s, grondstoffen en forex. Hieraan is een (wisselend) laag percentage kosten verbonden. In totaal zijn er meer dan 250 verhandelbare activa bij Libertex. 

Beginnen kan vanaf €100 euro inleg, en dit maak je eenvoudig over per iDeal of creditcard. 

Beleggen bij een Libertex? Registreer je snel!

Capital.com

capital

Capital.com is een broker met vestigingen in meerdere landen in Europa. Bij deze broker vind je zowel cryptocurrency als andere handelsproducten zoals aandelen.

Capital.com heeft een licentie bij de Engelse toezichthouder Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Het is hiermee een veilig platform die zich de laatste jaren sterk ontwikkelt. 

Bij Capital.com handel je cryptocurrency als CFD. Je investeert dus bij Capital.com niet rechtstreeks in de munt zelf maar je hebt contracten die je elk moment weer kan sluiten. 

Voor beleggers die naast cryptocurrency ook graag in andere producten willen investeren is Capital.com een goede keuze. De broker biedt meer dan 3.000 verschillende markten met daarin indexen, grondstoffen, aandelen en valuta’s. 

Bij Capital.com krijg je toegang tot meer dan 3000 verschillende handelsproducten! Registreer je meteen met de groene knop.

Stap 2: Maak een account aan

Heb je een keuze kunnen maken voor een broker? Dan is het nu tijd om een account aan te maken bij deze broker. 

Dit proces is bij de meeste brokers vergelijkbaar en daarom kiezen we in dit voorbeeld voor eToro. Je gaat naar de eToro website en klikt op ‘Meld u nu aan’ om een account aan te maken.

Nadat je het account hebt aangemaakt moet je bevestigen dat het opgegeven E-mail adres klopt. Als dit gelukt is kun je al beginnen met eToro door gebruik te maken van het gratis demo account. 

Maar uiteindelijk wil je natuurlijk met echt geld aan de slag kunnen bij deze broker. Om dat te doen moet je eerst nog een verificatie doorlopen. 

In deze verificatie moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen, je bankrekening koppelen en een vragenlijst invullen. In de vragenlijst geef je aan hoeveel kennis je hebt over beleggen en wat je plannen zijn met je net aangemaakte eToro account. 

Stap 3: Geld op je account storten

eToro zal je bericht sturen zodra de verificatie goedgekeurd is. Vanaf dat moment kun je alle functies, waaronder echt geld, gebruik op het eToro platform. 

Wel zul je eerst geld op je account moeten storten. Dit gaat bij eToro eenvoudig via een betaalmethode als PayPal, bankoverschrijving of zelfs iDeal. Je moet minimaal €42,- storten de eerste keer. 

eToro rekent alles meteen om als dit nodig is. Zo kun je met je euro’s ook handelen op een cryptocurrency markt die afgezet wordt tegen Amerikaanse dollars. 

exodus review geld storten
Stort eenvoudig geld op je eToro account

Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency

Dit betekent dat je dus meteen aan de slag kan met het vinden van de cryptomunt waar jij graag in wilt investeren. Bij eToro kun je op twee manieren deze zoektocht beginnen. 

Als je al weet welke munt je graag wilt hebben zoek je via de zoekbalk op de naam of afkorting van deze munt. Je kunt ook filteren op cryptovaluta’s en zo het hele aanbod van eToro doorspitten op zoek naar een munt die bij jouw portfolio past. 

exodus review bitcoin selecteren

In de lijst cryptocurrencies kun je ook nog kiezen om te sorteren op de best presterende munten over een bepaalde periode om nog beter inzicht te krijgen in de markt. 

Heb je in deze lijst de munt gevonden waar je in wilt gaan investeren? Dan klik je op deze munt om vervolgens op de productpagina te klikken op ‘Open positie’.

Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency

Hoe je de cryptocurrency kunt bewaren hangt af van waar je deze cryptocurrency gekocht hebt. Als je via de broker Capital.com hebt geïnvesteerd blijven de afgesloten CFD’s op dit platform staan. 

Heb je de crypto gekocht bij een exchange waar je wel in de munt zelf hebt geïnvesteerd dan moet je wel een plek zoeken om de crypto veilig te bewaren. Dit kan vaak bij de exchange zelf, maar je kunt ook kiezen voor een wallet als die van Exodus. 

Als je gebruik wilt maken van een andere wallet moet je in die wallet het adres zoeken en dat adres gebruiken als je cryptocurrency verstuurd vanaf de exchange. Let altijd op dat je het adres goed kopieert, als je de munten naar een foutief adres stuurt ben je ze kwijt. 

Ben je overtuigd van cryptocurrency? Maak dan een account aan bij om vandaag nog te beginnen!

Exodus review: hoe gebruik ik de Exodus Wallet?

Exodus heeft een aantal verschillende wallets ontwikkeld die ook op verschillende apparaten te gebruiken zijn. Er is een wallet speciaal voor desktop-gebruikers, mobiele gebruikers en er zijn fysieke hardware wallets. 

Het hangt dus ook van je eigen wensen en gebruik af welke wallet voor jou het handigst is om te gaan gebruiken. Naast wallets ontwikkelt Exodus ook applicaties voor cryptocurrency. 

Ook daar gaan we in deze Exodus review dieper op in. 

exodus review wallet

Desktop wallet

Een desktop wallet gebruik je op een computer of laptop. Je download en installeert de wallet gratis en eenvoudig via de Exodus website. 
 

Je kunt de desktop wallet gebruiken om al je cryptocurrency in op te slaan maar de wallet biedt nog een aantal extra mogelijkheden. Zo kun je de wallet ook gebruiken om cryptocurrency te kopen en verkopen.

Dit kan via de Exodus wallet zelfs zonder dat je een registratie hoeft te hebben bij deze website. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in eerste instantie Bitcoin te kopen bij een exchange, deze te versturen naar je Exodus wallet en vanuit deze wallet je Bitcoin om te zetten in kleinere munten. 

Natuurlijk kun je de crypto wallet ook gebruiken om cryptocurrency te bewaren, versturen en ontvangen. 

Mobiele wallet 

De mobiele bitcoin wallet van Exodus download je gemakkelijk via de Apple App store of de Google Play store. Met deze applicatie kun je overal en altijd je crypto portfolio in de gaten houden en eventueel bijhouden wanneer nodig.

Je kunt de mobiele wallet eenvoudig koppelen met je desktop wallet zodat je bij beide apparaten bij dezelfde voorraad cryptocurrency kan. Ook met de mobiele wallet van Exodus kun je ook cryptocurrency kopen en verkopen door ze te ruilen tegen andere cryptocurrency. 

Hardware wallet

Als je cryptocurrency zo veilig mogelijk op wilt slaan kun je ervoor kiezen om een hardware wallet te kopen. Dit is vaak een klein apparaatje die te verbinden is met je computer. 

Op dit apparaatje kun je cryptocurrency zetten zodat je investeringen compleet veilig offline staan. Zonder jouw apparaatje en inlogcodes komt niemand op deze manier bij je cryptocurrency. 

Exodus heeft het mogelijk gemaakt om de Exodus wallet te linken met een Trezor hardware wallet. Zo kun je beginnen met een desktop of mobiele wallet en altijd nog overstappen op een hardware wallet als je dit wilt. 

Exodus crypto apps

Er zijn een aantal applicaties ontwikkeld door Exodus die je kunt gebruiken in combinatie met de Exodus Wallet. Op dit moment is er een applicatie die het mogelijk maakt om cryptocurrency te verdienen via staking, een applicatie gericht op rente ontvangen over bepaalde munten en er komen nog meer applicaties aan.

Je kunt gebruik maken van één van deze applicaties via je Exodus crypto wallet. 

Meteen beginnen met beleggen in cryptomunten? Wacht niet langer en stap vandaag nog in via eToro!

Exodus Review: waarom kiezen voor de Exodus Wallet?

De Exodus Wallet is een product met veel potentie. Het bedrijf probeert zoveel mogelijk toepassingen te ontwikkelen die naadloos met de wallet samenwerken zodat je zoveel mogelijk opties hebt bij het gebruiken van de Exodus Wallet. 

Een groot voordeel van deze wallet is de enorme lijst aan cryptocurrencies die op te slaan zijn op deze wallet. Dit is belangrijk omdat je op deze manier al je cryptocurrency op dezelfde plek kan opslaan. 

Ook de grootste munten zijn natuurlijk veilig op te slaan in deze crypto wallet. 

exodus wallet portfolio
Eenvoudig overzicht van je cryptocurrency portfolio

Details Exodus Wallet

De Exodus heeft dus als groot voordeel de mogelijkheid om veel verschillende cryptocurrency op te slaan in de wallet. In totaal gaat het momenteel om meer dan 130 verschillende cryptocurrencies. 

Hieronder zie je een deel van de munten die je op kunt slaan op de Exodus bitcoin wallet. Een volledige lijst vind je op de website van Exodus.

Voor- en nadelen Exodus Wallet

In deze Exodus review hebben we verschillende aspecten van de Exodus wallets besproken. Hieronder zetten we de verschillende voor- en nadelen van de wallet op een rijtje die in onze Exodus review naar voren zijn gekomen.

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je de Exodus Wallet gebruikt

Let altijd goed op bij het versturen en ontvangen van cryptocurrency. Kopieer altijd adressen zodat je 100% zeker weet dat het adres waar je munten naar verstuurd of wilt ontvangen klopt. 

Exodus is gratis te downloaden en je kunt dus ook de wallet eerst uitproberen. Wij raden je aan om hier gebruik van te maken!

Zo biedt de demo-functie een stukje zekerheid voor de twijfelende belegger. Je kunt met een kleine voorraad cryptocurrency het platform uitproberen om te zien hoe alles werkt en of deze wallet wat voor jou is.

Veelgestelde vragen

Het bedrijf Exodus ontwikkelt software en heeft ook een software wallet ontwikkeld voor cryptocurrency. Je kunt deze wallet op desktop en smartphone gebruiken en met elkaar synchroniseren. 

Ja, de Exodus Wallet is veilig zolang je goede inlogcodes gebruikt en deze met niemand deelt. Je hebt altijd een private key waarmee je een wallet terug kan krijgen als je een inlogcode kwijt bent. 

In totaal kun je meer dan 130 verschillende cryptocurrency opslaan op de Exodus Wallet. Alleen kleinere onbekende cryptocurrency zul je niet naar deze wallet toe kunnen sturen. 

Je kunt de Exodus Desktop Wallet en de Exodus Mobile Wallet eenvoudig downloaden op de Exodus website. De desktop Wallet vind je terug op je computer of laptop terwijl je op je smartphone de mobiele applicatie kan vinden. 

Je kunt binnen de Exodus Wallet munten met elkaar verhandelen om aan andere munten te komen. Je kunt er ook voor kiezen om de munten te versturen naar een ander adres. 

Exodus Review: Conclusie

Exodus is een bijzonder bedrijf binnen de wereld van cryptocurrency. Het is een software-ontwikkelaar met een handige desktop en mobile wallet zodat je overal je cryptocurrency goed kan beheren.

Het bijzondere van deze wallet is de mogelijkheid om eenvoudig cryptocurrency rechtstreeks uit je wallet te verhandelen. Daarnaast kun je ook eenvoudig cryptocurrency versturen en ontvangen met de Exodus wallet.

Als je het nog veiliger wil dan dat Exodus op dit moment biedt kun je de software ook nog combineren met de hardware wallet van Trezor. Je cryptocurrency staan dan op de hardware wallet maar je gebruikt de software van Exodus om je cryptocurrency te managen. 

Scroll naar boven