Bitcoin Cash Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal (2024)

Bitcoin Cash is een afsplitsing van de wereldbekende Bitcoin. Recentelijk heeft de Bitcoin koers en willen mensen massaal Bitcoin kopen, maar hoe zit het met Bitcoin Cash?

In dit artikel kom je alles te weten over Bitcoin Cash kopen en hoe je dit het beste kunt doen.

en ontdek precies hoe het werkt!

Bitcoin Cash kopen in vier gemakkelijke stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

De crypto’s en specifiek Bitcoin zijn de laatste tijd erg veel in het (financieel) nieuws. Met grote stijgingen in de koersen, willen veel mensen weten hoe je nu precies crypto’s koopt.

In deze gids leggen we stapsgewijs uit hoe je Bitcoin Cash kunt kopen en kunt profiteren van de steeds populairder wordende digitale valuta.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een zogenaamde ‘fork’ van Bitcoin. Dit betekent dat het een afsplitsing is van de wereldbekende cryptomunt.

In veel opzichten is Bitcoin Cash hetzelfde als Bitcoin. Echter zitten de verschillende in de technische aspecten van beide crypto’s.

De splitsing is het resultaat in een onenigheid over hoe de schaalgrootte vergroot kon worden. Waar Bitcoin overging op support software als SegWit en Lightning Network, wilde het Bitcoin Cash kamp de blokgrootte van het netwerk vergroten.

Bitcoin Cash is het resultaat van een 'fork' binnen de Bitcoin community

Hierdoor is het mogelijk om meer transacties in één blok te passen: waar je bij Bitcoin maar 1 MB grootte per blok heeft, is dat bij Bitcoin Cash (BCH) maar liefst 32 MB. Zo kunnen er een stuk meer transacties in een blok opgeslagen worden.

De blockchain

Net zoals met Bitcoin en de meeste andere cryptovaluta, werkt Bitcoin Cash met blockchain technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je door middel van cryptografie beveiligde blokjes met transactiedata of andere informatie kunt maken. 
 
Hierdoor is de data zodanig beveiligd dat het zeer moeilijk gehacked kan worden. De blocks worden beveiligd door zogenaamde miners.
 

Bitcoin Cash mining

Miners zetten hun hardware in om ingewikkelde wiskundige problemen op te lossen waardoor het blok encrypted wordt. Hiervoor krijgen ze een beloning in de vorm van Bitcoin Cash crypto.
 
Zo wordt er dus telkens meer Bitcoin Cash gegenereerd, deze cryptovaluta wordt niet gecontroleerd uitgegeven, zoals bij bijvoorbeeld Ripple.

Starten met Bitcoin Cash kopen? Maak gelijk een account aan en begin meteen!

Bitcoin Cash kopen: De beste manier

Tegenwoordig is het erg makkelijk om crypto als Bitcoin Cash te kopen. Je kunt dit gemakkelijk via een online broker doen.
 
Wij raden hiervoor  aan. Naast de actuele koersen van crypto’s of andere handelsproducten, zorg het overzichtelijke en gebruiksvriendelijke interface ervoor dat je binnen no-time comfortabel bent met het platform.
 
Hieronder leggen we je uit hoe Bitcoin Cash kopen in zijn werk gaat op het platform.

Live Bitcoin Cash prijs op de voet volgen?

Bekijk onze pagina over de actuele koers van deze munt.

Beste Bitcoin Cash brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Bitcoin Cash kopen: Stappenplan

Stap 1: Kies een broker

Bitcoin Cash kopen kan gemakkelijk via een online broker. Let hier altijd wel op dat je een goede broker gebruikt: het aanbod van online brokers is de laatste tijd enorm toegenomen.

Let erop dat deze broker gereguleerd en betrouwbaar is en natuurlijk dat deze crypto als handelsproduct aanbiedt, anders wordt Bitcoin Cash kopen natuurlijk een moeilijk verhaal.

is de perfecte broker voor beginnende of minder ervaren handelaren. Het biedt een overzichtelijk interface en is met meer dan 13 miljoen gebruikers ook een betrouwbare partner voor je beleggingen.

Met de gratis demofunctie kun je als belegger het platform op je gemak verkennen en beleggingen doen zonder enig risico. Wanneer je helemaal comfortabel bent met het platform, kun je met echt geld beginnen.

onderscheidt zich door het sociale aspect van traden aan te prijzen. Zoals bijvoorbeeld de unieke CopyTrading functie.
 

Met deze functie kun je de beleggings-portfolio’s van succesvolle beleggers inzien en zelfs in zijn geheel overnemen! Zo kom je erachter wat goede investeringen zijn en welke je beter kunt overslaan.

Uniek aan : de CopyTrader functie

Naast Bitcoin Cash kopen is het slim om ook te investeren in andere handelsproducten. Zo spreid je je risico en ben je niet geheel afhankelijk van een enkele koers.

 biedt naast 16 verschillende crypto’s ook verscheidene andere handelsproducten zoals ETF’s, aandelen, grondstoffen en valuta. Daarnaast betaal je ook 0% commissie over je beleggingen in aandelen en ETF’s. Je kunt bij al beginnen bij met een lage minimale inleg van €170,-.

Meer weten over ? In onze uitgebreide  review kom je alles te weten over het grootste sociale handelsplatform ter wereld!

Libertex

Libertex heeft in de afgelopen jaren aangetoond een betrouwbare partij te zijn. Je vind naast Bitcoin hier ongeveer 30 andere verschillende cryptovaluta waarin je kunt beleggen. Naast cryptovaluta biedt Libertex ook andere middelen aan zoals grondstoffen, aandelen en valuta. 

Daarnaast heeft Libertex een lage minimale inleg van €100. Je kunt hier storten met Creditcard, Ideal, Sofort, Skril, Neteller of bankoverschrijving. Zo kun je dus eenvoudig Bitcoin Cash kopen met iDeal. 

Libertex beschikt over een eenvoudige en strakke interface en is daarnaast uitgerust met allerlei handige functies. Begin je voor het eerst met Bitcoin Cash kopen? Probeer dan het gratis demo-account om kennis te maken met investeren.

Overzicht van crypto’s binnen Libertex

Ben je ervaren met analytische tools? Dan kun je bij Libertex gebruik maken van MetaTrader4! Hier mee kun je nog dieper in gaan op de koersen en zelfs automatische trading bots instellen. 

Libertex is een betrouwbare broker met miljoenen gebruikers, die geregistreerd staat bij de CySEC

Direct beginnen met Bitcoin Cash kopen? Maak gratis een account aan bij Libertex en start direct!

Binance

Binance is een jong crypto handelsplatform dat in 2017 opgericht is door Chanpeng Zhao. In korte tijd is Binance uitgegroeid tot de grootste crypto exchange ter wereld.

BInance werd opgericht in Taiwan, maar is ondertussen gevestigd op het eiland Malta door de aantrekkelijke regelgeving voor online brokers.

Binance focust zich volledig op cryptomunten en is dus minder geschikt als je je portfolio wilt diversifiëren met andere handelsproducten als aandelen of ETF’s. Daarnaast heeft Binance ook een eigen cryptomunt: de Binance Coin (BNB).

Met deze coin kun je onder andere transactiekosten betalen binnen het platform, waarop je ook nog eens 50% korting krijgt (0,1% transactiekosten naar 0,05% met Binance Coin betaling).

Bitcoin Cash kopen is zeer gemakkelijk bij deze broker door de geïntegreerde wallet die je afstemt op de crypto die je koopt. Bijvoorbeeld als je Bitcoin wilt kopen, dan kun je een Binance Bitcoin wallet aanmaken.

Je kunt bij deze broker uit meer dan 100 cryptocurrency’s kiezen, maar let er wel op dat deze app meer gericht is op de meer ervaren investeerder en daardoor kan de interface er wat ingewikkelder uitzien.

Daarnaast is het fijn om te weten dat Binance een zogenaamd ‘Safety Fund’ heeft. Met deze regeling kun je je geld terug krijgen als het platform slachtoffer is geworden van een hack. Je verloren crypto krijg je dan dus gecompenseerd.

Je kunt meteen beginnen met Binance door op de groene knop te drukken en een account aan te maken.

Stap 2: Open een account

Het maken van een account bij een online broker wijst zich in de meeste gevallen vanzelf. Ga naar de website van de broker van jouw keuze en vul je gegevens in voor een nieuw account

Als je vervolgens op de verificatielink klikt in je e-mail, wordt je account geactiveerd. Voordat je met echt geld begint, kun je bij de meeste brokers ook beginnen met een demo account.

Zo ook met onze aanbevolen broker!

Hierna zul je jouw account moeten verifiëren. Dit doe je door een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden en een vragenlijst in te vullen. Zo wordt fraude voorkomen. In de vragenlijst geeft je aan op de hoogte te zijn van de risico’s die beleggen met zich mee kan brengen.

Wil je met echt geld Bitcoin Cash kopen of andere handelsproducten? Dan zul je je account moeten verifiëren voor je eigen veiligheid. Je wilt immers niet dat iemand onder jouw naam beleggingen doet!

Je kunt dit doen door een kopie van je paspoort te uploaden en een vragenlijst in te vullen. In de vragenlijst wordt voornamelijk gevraagd of je bewust bent van de risico’s die beleggen met zich meebrengt.

Stap 3: Stort geld op je account

Zodra je geregistreerd bent, kun je geld inleggen op het handelsproducten van jouw keuze. Wil je Bitcoin Cash kopen? Dan kan dit eenvoudig via .

Het storten van geld loopt erg gemakkelijk bij : je kunt kiezen tussen verschillende betaalopties, zoals Bitcoin Cash kopen iDeal, PayPal, creditcard of een tal van andere mogelijkheden.

Je kunt dus altijd de voor jouw meest betrouwbare manier van geld storten uitkiezen.

Profiteer bij van de lage minimale inleg van €42!

Stap 4: Bitcoin Cash kopen

Wanneer je saldo is opgeladen, kun je eindelijk beginnen met investeren.Om het makkelijkst Bitcoin Cash te vinden in je  dashboard, kun je het beste in de zoekbalk bovenin ‘Bitcoin Cash’ of de ticker ‘BCH’ invoeren.

Als je vervolgens op de juiste optie klikt in het dropdown menu, wordt je meteen naar de Bitcoin Cash pagina gestuurd en kun je beginnen met Bitcoin Cash kopen.

Wanneer je er zeker van bent dat je Bitcoin Cash kunt kopen, kun op die knop ‘handelen’ drukken. Vervolgens voer je het aantal gewenste coins in en klik je op ‘Positie openen’ hierbij rond je je eerste Bitcoin Cash aankoop af!

Inzetten op de Bitcoin Cash koers

Als je zelf geen Bitcoin Cash wilt bezitten, maar liever wilt inzetten op de Bitcoin Cash koers, kan dit ook via brokers als Libertex. Selecteer dan in het platform aan dat je een hefboom en een stop-loss wilt instellen.

Inleggen met een hefboom betekent je meer winst kunt maken, zonder dat je je inleg verhoogt. Echter is de keerzijde dat deze hefboom ook averechts werkt: je kunt ook exponentieel meer verlies lijden wanneer je een verkeerde koersvoorspelling doet.

Met een stop-loss zorg je ervoor dat je verlies beperkt blijft wanneer je verkeerd inzet. Dit is erg belangrijk voor beleggingen met een hefboom, omdat je zo niet teveel geld verliest bij een verkeerde koersvoorspelling.

Het nadeel van CFD’s (inzetten op koerswisselingen) is dat het een korte termijn investering is. Daarnaast moet je constant de koers in de gaten houden en is er een relatief hoger risico aan verbonden. Het voordeel is uiteraard wel dat je ook hoge winsten kunt behalen, mocht je de koerswisseling goed hebben ingeschat.

Waarom Bitcoin Cash kopen?

Bitcoin Cash profiteert uiteraard veel van de Bitcoin naam. Nu Bitcoin een zeer hoge waarde heeft, zijn veel investeerders niet snel geneigd om op dit moment volop te investeren in de crypto.

Echter is Bitcoin Cash kopen wellicht wel een interessante optie. Ook al is Bitcoin Cash al een tijd afgesplitst van Bitcoin, blijft het toch verbonden met Bitcoin door de naam. Als Bitcoin dus goed loopt, zal Bitcoin Cash dit ook terugzien in de Bitcoin Cash price.

Bitcoin Cash begint het jaar 2021 al met een piek die in 2020 maar één keer in februari overtroffen werd. Goed nieuws voor eigenaren van de crypto, maar wellicht ook een interessante kans voor nieuwe investeerders.

Alhoewel de koers van Bitcoin Cash niet synchroon loopt met die van Bitcoin, lijkt het er wel op dat de absurde groei van de Bitcoin prijs de afgelopen maanden toch een licht effect heeft gehad op de Bitcoin Cash prijs.

Daarnaast is Bitcoin Cash ook op zichzelf de op 6 na grootste cryptomunt die er is, dus is het ook zeker niet in zijn volledigheid afhankelijk van Bitcoin zelf. Een crypto met een sterke positie op de cryptovalutamarkt is altijd een interessante investeringsoptie, nadeel is natuurlijk wel dat veel mensen hier ook zo over denken.

Bitcoin Cash prijs verwachting

Is Bitcoin Cash kopen nu een goed idee? In het begin van 2021 steeg de koers enorm tot halverwege mei 2021. toen de koers flink zakte.

Volgens de experts verwachten ze nog een grotere stijging in 2022. daarom zou nu een hele goede tijd zijn om in te stappen op de Bitcoin Cash koers.

Nu Bitcoin Cash kopen tegen €291,48 zou betekenen dat je volgens deze verwachting op de verwachte piek van €328,68 een winst van €328,68 – €291,48 = €27,20 per aandeel zou hebben. 

Veelgestelde vragen

Het is waar dat Bitcoin op het moment geniet van een zeer grote stijging in de koers, maar zoals in het verleden altijd het geval was met volatiele cryptomarkt, is de kans groot dat dit ook weer sterk zal dalen in de toekomst.

Dit is natuurlijk slechts een voorspelling en het zou ook kunnen dat Bitcoin deze piek vast weet te houden of zelfs weet te overstijgen. Echter is het investeren in Bitcoin op dit moment een zeer grote investering voor een onzekere toekomst.

Bitcoin Cash is echter net begonnen aan een bescheiden piek met positieve verwachtingen in 2022 van experts. Daarnaast is Bitcoin Cash bijna 10 keer zo goedkoop als Bitcoin.

Als je huiverig over de volatiliteit en de grote investering die je moet maken voor Bitcoin, is Bitcoin Cash meer dan een uitstekend alternatief.

Mining is de naam van het proces dat de rekenkracht levert om Bitcoin-transacties te beveiligen.

Bitcoin Cash mining wordt gedaan door particulieren die hun hardware beschikbaar stellen om ingewikkelde wiskundige sommen op te lossen om op die manier Bitcoin Cash transacties te encrypten en in een blok te vergrendelen.

Deze blok wordt vervolgens opgeslagen in de zogenaamde ‘Blockchain’, waar alle transacties van een bepaald netwerk worden bewaard. Als beloning hiervoor ontvangt de succesvolle miner een blok Bitcoin Cash (12.5 BCH per blok) en alle transactiekosten binnen dat blok.

Er is de laatste tijd wel veel kritiek op het enorm hoge energieverbruik dat nodig is om BT te “ontginnen”. Niet alleen is dit slecht voor het milieu, het zorgt er ook voor dat het rendement van mining afneemt.

Het nadeel van crypto minen is dat het zeer veel energie kost om dit rendabel te maken voor de miner, wat slecht voor het milieu is, maar ook een serieuze kostenpost is voor de miner zelf.

Het grootste risico aan crypto in het algemeen, zijn de volatiliteit in de cryptomarkt en cybercriminaliteit. Crypto’s staan erom bekend om enorme schommelingen te hebben in de koers naar aanleiding van allerlei soort externe factoren die je moeilijk kunt inschatten.
 
Daarnaast is de cryptomarkt inmiddels uitgegroeid tot een gigantische markt met miljarden euro’s in de omloop. Een interessant doelwit voor cybercriminelen voor cyberaanvallen om te profiteren van deze hoge waarde.
 
Als jouw cryptowallet gehacked wordt, ben je alles kwijt. Omdat dit een volledig vrije markt is met geen overkoepelende organisatie als een bank, is de beveiliging van je vermogen jouw eigen verantwoordelijkheid.
 
Zorg er dus altijd voor dat, als je een groot aantal crypto bezit, je deze opslaat in een offline wallet, met alleen ‘wisselgeld’ op een online wallet.

Je kunt via een aantal brokers veilig Bitcoin Cash online kopen met iDeal. Als gerenommeerde en betrouwbare broker met een scala aan handelsproducten en gebruiksvriendelijkheid, blijft Libertex hiervoor onze aanrader.

Bitcoin Cash: Conclusie

Het is nu makkelijker dan ooit om Bitcoin Cash online te kopen via een broker als . Cryptomarkten blijven altijd een markt met grote pieken en dalen (zowel in de koers als het rendement), maar zijn toch een zeer populaire handelsproduct.

Met de positieve verwachtingen voor de Bitcoin Cash prijs in 2021, is dit wellicht een goede tijd om te investeren in de crypto. Ook met de piek begin januari 2021, lijken veel experts te verwachten dat deze in 2021 verder zal stijgen.

Neem dit soort verwachtingen echter altijd met een korrel zout en bedenk zelf ook of overgaan op Bitcoin Cash kopen voor jou past bij je beleggingsstrategie

Bitcoin Cash kopen met ?
Meteen gemakkelijk Bitcoin Cash kopen via een betrouwbare en gebruiksvriendelijke broker? Ga naar maak een account aan en begin meteen met investeren!
TIP
Scroll naar boven