Bitcoin Cash Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2024)

Live koers Bitcoin Cash

Van Bitcoin heb je zonder twijfel gehoord, maar heb je wel eens van Bitcoin Cash gehoord? Bitcoin Cash is een afsplitsing van Bitcoin en is in veel opzichten hetzelfde als zijn grote broer. De verschillen tussen deze twee cryptocurrency’s zit hem in de technische aspecten.

Naast het verschil tussen de Bitcoin Cash prijs en Bitcoin Cash koers vergeleken met die van Bitcoin, hebben beide crypto’s verschillende oplossingen voor het schaalprobleem waar een digitale valuta soms mee te maken heeft.

Waar Bitcoin de schaalgrootte oploste door programma’s als SegWit en Lightning Network te gebruiken zodat er meer transacties plaats konden vinden, deed Bitcoin Cash (ticker: BCH) dit door de blokgrootte te vergroten van 1MB naar 32MB. Hierdoor kunnen er een stuk meer transacties per blok plaatsvinden.

Actuele koers Bitcoin Cash (BCH) chart

Begin direct met beleggen in Bitcoin Cash

Bitcoin Cash (BCH) is een in 2007 van Bitcoin afgesplitste cryptovaluta. De Bitcoin Cash koers euro begon met een zeer sterke piek eind 2017 met een waarde van €2.140,-. Helaas duurde dit niet lang en daalde de Bitcoin Cash prijs eind 2018 uiteindelijk naar een schamele €134,-.

Sindsdien heeft de Bitcoin Cash koers geen extreme schommelingen meer gemaakt en blijft de Bitcoin Cash price rond de €200,- steken.

Bitcoin cash koers logo

Stappenplan Bitcoin Cash kopen

Wil jij Bitcoin Cash kopen of een andere cryptocurrency? Bij eToro registreer je gratis een account!

Hoe krijg ik Bitcoin Cash?

Je kunt op drie verschillende manieren Bitcoin Cash verkrijgen. Je kunt simpelweg Bitcoin Cash kopen via een online broker, als je een eigen bedrijf hebt cryptocurrency als Bitcoin Cash accepteren als betaaloptie, of Bitcoin Cash minen.

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

1. Investeren in Bitcoin Cash via een online broker

Als je Bitcoin Cash wilt kopen, kun je hiervoor het beste een account aanmaken bij een online broker. Op deze manier kun je veilig en verantwoord geld investeren in een tal van handelsproducten waaronder Bitcoin Cash. Hoe je een account moet aanmaken, leggen we hieronder uit met onze aanbevolen broker eToro als voorbeeld.

Open een account bij eToro

Via de eToro website kun je een account aanmaken door een gebruikersnaam en wachtwoord in in te voeren.

Stort geld op je account

Zodra je account gereed is kun je geld storten zodat je meteen kunt beginnen met handelen.

Vind Bitcoin Cash (BCH) in eToro

Zoek bovenin in de zoekbalk naar Bitcoin Cash (BCH) of ga naar handelsmarkten en selecteer crypto bovenaan de pagina.

Plaats je order in eToro

Wanneer je wilt gaan beleggen, druk je op de blauwe knop 'Handelen' rechtsboven.

Maak gratis een account aan bij eToro en koop meteen Bitcoin Cash in!

Waarom eToro? Als beginnende belegger is het belangrijk dat je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke online broker uitkiest. Het gaat immers om je vermogen en daar wil je geen onnodig risico mee lopen! Met eToro kun je ook zonder risico beleggen met de demo-functie.

2. Bitcoin Cash verdienen

Als je zelf een bedrijf hebt, kun je als beschikbare betaaloptie Bitcoin Cash aanbieden. Hiermee kunnen klanten betalen via de cryptocurrency. Hierbij wordt de huidige Bitcoin Cash koers euro genomen, dus als er een stijging is in de Bitcoin Cash prijs dan is dat gunstig voor de aanbieder.

Doordat er geen organisatie zoals een bank boven zit, kost Bitcoin Cash in principe niets extra’s, maar je moet er wel voor zorgen dat je de Bitcoin Cash kunt opnemen in een wallet en dat je een betaalsysteem hebt dat cryptocurrency betalingen kan verwerken.

3. Bitcoin Cash Mining

Zelf kun je ook Bitcoin Cash ‘minen’. Dit houdt in het kort in dat je complexe wiskundige computerproblemen oplost om een transactie te encrypten. Als beloning voor elke opgeloste som krijg je Bitcoin Cash (BCH) uitgekeerd in de vorm van blocks, dat een aantal van deze cryptocurrency bevat.

Let wel op dat Bitcoin Cash minen zeer veel elektriciteit verbruikt en je best wat moet investeren om een geschikte (winstgevende)  installatie op te bouwen.

Bitcoin cash koers mining

Tip: Op zoek naar een veilige en betrouwbare broker om Bitcoin Cash te kopen? Maak meteen een account aan bij eToro.

Huidige Bitcoin Cash Koers (Euro)

Huidige Bitcoin Cash (BCH) chart

Zoals je ook kunt zien in de live Bitcoin Cash chart, zie je dat de Bitcoin Cash prijs erg volatiel is. Doordat de handel in cryptocurrency een volledig vrije markt is zonder prijsregulering kunnen een aantal factoren de prijs Bitcoin Cash beïnvloeden.

Alhoewel de Bitcoin Cash prijs altijd sterk zal fluctueren, zijn er een aantal invloeden waar je op kunt letten om enigszins nauwkeurig in te schatten hoe de Bitcoin Cash euro koers zal lopen.

Gemakkelijk en snel beleggen in Bitcoin Cash? Bekijk bovenstaande Bitcoin Cash koers en maak een account aan bij eToro!

Bitcoin Cash historie

Als je wilt inzetten op de Bitcoin Cash koers, is het verstanding om uit te zoeken hoe de Bitcoin Cash koers in het verleden verliep. Als je je bekend hebt gemaakt met de (korte) Bitcoin Cash historie, kun je een betere inschatting maken over de toekomstige Bitcoin Cash prijs.

Hieronder een korte tijdlijn van de Bitcoin Cash historie vanaf 2017.

Is het te laat om te investeren in Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is een relatief nieuwe cryptocurrency, waarbij, als je nu belegt, je er niet laat bij bent zoals bij het in 2009 opgerichte Bitcoin. Echter betekent dit niet dat de Bitcoin Cash koers in een vergelijkbaar traject loopt als Bitcoin.

Cryptocurrency’s blijven volatiel en kunnen van de ene op de andere maand naar boven of naar beneden schieten. Als belegger in cryptocurrency moet je dus altijd actueel blijven met de Bitcoin Cash euro koers en de Bitcoin Cash prijs.

BCH bitcoin cash ticker
Live Bitcoin Cash (BCH) ticker

Als je het nieuws goed bijhoudt en aan de hand van experts en je eigen beoordelingsvermogen een relatief accurate voorspelling kunt doen op de Bitcoin Cash koers, zou dit nog steeds een interessante investering kunnen zijn.

De Bitcoin Cash price is sterk afhankelijk van vraag en aanbod, net zoals bij Bitcoin zal, bij hogere vraag dan aanbod, de Bitcoin Cash price exponentieel stijgen. Belangrijk dus om financieel en beleggingsnieuws in de gaten te houden op cryptocurrency gebied.

Ga short op de Bitcoin Cash koers

Als je liever niet direct Bitcoin Cash wilt kopen, maar wilt inzetten op de koers, kun je short of long gaan op de Bitcoin Cash koers. Dit houdt in dat je een gokt op een aankomende koersdaling of -stijging. Met zoveel schommelingen in de Bitcoin Cash prijs is het wel verstandig om jezelf goed in te lezen over Bitcoin Cash.

Met de constante pieken en dalen die de Bitcoin Cash koers eind 2020 heeft, is het dus een mogelijkheid om aan de hand van de trend van de afgelopen maanden in te zetten op een inkomende daling of stijging.

Kortom

Op dit moment is Bitcoin Cash de op 5 na grootste cryptocurrency. Zoals te zien is, is grote broer Bitcoin veruit de grootste cryptocurrency ter wereld. Als afsplitsing van deze cryptocurrency heeft Bitcoin Cash het voordeel van naamsbekendheid waardoor mensen meer geneigd zijn om te investeren dan bij een onbekende naam.

Het blijft moeilijk te zeggen is wanneer je het beste op een cryptocurrency kunt inleggen. Echter is Bitcoin Cash een relatief betrouwbare crypto met op dit moment een duidelijke trend van regelmatige pieken en dalen. Hierdoor kun je wellicht het beste short of long gaan op de koers dan het kopen van Bitcoin Cash.

De technische kant van Bitcoin Cash

Blockchain

De zogenaamde ‘blockchain’ is een digitaal centrum waar alle transacties worden beveiligd en opgeslagen. In een block worden de meest recente Bitcoin Cash transacties geregisteerd.

Waar Bitcoin Cash eerst nog een blockchain deelde met Bitcoin, heeft de cryptocurrency inmiddels zijn eigen blockchain met blocks die een grotere bestandsgrootte hebben dan die van Bitcoin.

Deze worden vervolgens beveiligd door Bitcoin Cash ‘miners’. Die hun hardware beschikbaar stellen om de blocks met data sterk te beveiligen.

Door middel van cryptografie (wiskundig beveiligen van bijvoorbeeld transacties) worden de integriteit en betrouwbaarheid van de transacties gewaarborgd.

bch koers

Beknopt overzicht van de Bitcoin Cash (BCH) koers

Transacties en Bitcoin mining

Bij de blockchain van een cryptocurrency draait alles om transacties van de ene portefeuille naar de andere. De blockchain slaat deze transacties op en Bitcoin Cash miners encrypten deze door middel van ingewikkelde wiskundige computersommen op te lossen.

Als beloning krijgt de miner die dit het eerste oplost hiervoor een aantal nieuw gegenereerde Bitcoin Cash. Hierdoor wordt er weer meer Bitcoin Cash de wereld in gebracht, zodat het aanbod de vraag aankan.

In de praktijk gebeurt het bij sterke stijgingen vaak dat er teveel vraag is dan aanbod en dat er niet genoeg wordt gegenereerd om de vraag bij te houden.

Miners lossen dus een reeds ingewikkelde berekeningen op en krijgen hiervoor Bitcoin Cash uitgekeerd. Door de hoge initiële investering en de hoge energiekosten, moet je ervoor zorgen dat je genoeg vermogen hebt om consequent genoeg Bitcoin Cash te minen als je deze route neemt.

Waar kun je het beste handelen in Bitcoin Cash?

Als je Bitcoin Cash wilt kopen, dan is eToro de juiste keuze om dit op een simpele en betrouwbare manier te doen. eToro is gereguleerd in meerdere landen en heeft een ruime keuze uit de grootste crypto’s op de markt.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van een handige demofunctie. Hierdoor kun je je bekend maken met de beleggingswereld en zonder risico gratis beleggen.

Omdat ook de minimale inleg zeer laag ligt ($50/€42) is eToro dé keuze voor de beginnende belegger. Het bedrijf is gereguleerd en gecertificeerd door onder andere de FCA (Financial Conduct Authority), dus je kunt met een gerust hart beleggen bij eToro.

Wil je iets anders dan crypto’s proberen? eToro heeft een zeer ruim aanbod aan verschillende handelsproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan indexen, aandelen, ETF’s en grondstoffen. 

Dit zorgt ervoor dat je een portfolio op kunt bouwen dat bestaat uit veel verschillende producten. Door de hoge volatiliteit van met name de crypto’s, zijn deze ideaal om in te handelen. 

 Maak een gratis account aan bij eToro en begin met beleggen!

Bitcoin Cash koers: Waardoor fluctueert de Bitcoin Cash prijs?

Het unieke aan cryptocurrency’s als Bitcoin Cash, is dat het een volledig vrije markt is, waardoor de koers Bitcoin Cash voornamelijk wordt beïnvloedt door vraag en aanbod. Overkoepelende organisaties als banken of de overheid hebben hier dus geen invloed op.

Doordat de hoeveelheid Bitcoin Cash die circuleert op de markt gelimiteerd is en soms de vraag niet kan bijhouden, zie je vaak sterke stijgingen, maar ook dalingen wanneer er teveel aanbod en te weinig vraag is.

Hierdoor is de Bitcoin Cash price zeer volatiel. Er zijn een aantal externe factoren die de Bitcoin Cash koers ook erg beïnvloeden.

Denk hierbij aan energieverbruik voor het minen van Bitcoin Cash blocks, media aandacht en publieke opinie, regelgeving in landen en investeerders die een groot deel van de Bitcoin Cash in het bezit hebben.

Bitcoin Cash Koers: Voorspelling en toekomst

De markt voor cryptocurrency is één van de moeilijkste markten om nauwkeurig te voorspellen. Zo ook de Bitcoin Cash koers, op het moment zie je vooral veel relatief gematigde pieken en dalen in de Bitcoin Cash koers, maar dit kan opeens veranderen wanneer één van de eerder genoemde factoren een rol gaat spelen.

Hieronder hebben we een losse voorspelling voor je gedaan, zoals eerder vermeld zul je dit soort voorspellingen altijd met een korrel zout moeten nemen wanneer het gaat om cryptocurrency.

Bitcoin Cash koers in 2022

Na een sterke stijging aan het eind van 2020, werd er in 2021 verwacht dat de Bitcoin koers nog verder zal stijgen tot verwachte recordhoogtes in augustus. Dit is inderdaad gebeurd, maar momenteel op januari 2022 staat de koers weer laag. 

 

Bitcoin Cash koers verloop
Bitcoin Cash koers (BCH)

Toch zijn veel experts positief over de Bitcoin Cash prijs het komende jaar. Sinds de looptijd van de cryptocurrency heeft het veel turbulentie ervaren. Vooral de tweede hard fork heeft veel invloed gehad op de marktpositie van Bitcoin Cash (BCH).

Omdat 2022 wellicht het jaar is waar de Bitcoin Cash koers eindelijk een natuurlijke groei kan meemaken, zeggen experts dat de Bitcoin Cash prijs mogelijk sterk kan gaan stijgen in 2022.

Als je eind 2020 zou hebben geïnvesteerd in Bitcoin Cash dan zou je met de voorspelde stijging in de Bitcoin Cash prijs in januari 2022 €350 (prijs in januari 2022) – €250 (prijs in december 2020) = €100,- winst kunnen maken.

Uiteraard moet je, vooral bij voorspellingen over cryptocurrency koersen, erg voorzichtig zijn en zorgen dat je zelf goed geïnformeerd bent over de crypto zelf voordat je overgaat op een investering.

Veelgestelde vragen

Cryptocurrency’s zijn over het algemeen erg betrouwbaar. Je transacties worden sterk gecodeerd in de blockchain en zijn nagenoeg niet te hacken. Echter moet je wel oppassen met welke online broker je in zee gaat, omdat er in het verleden wel eens aanbieders van cryptocurrency zijn gehackt.

Om hackers geen kans te geven, is het wel aan te raden om je Bitcoin Cash wallet in een offline omgeving te bewaren. Bijvoorbeeld een externe hard drive, zo hebben hackers hier geen toegang tot je vermogen.

De Bitcoin Cash koers is eind 2020/begin 2021 ongeveer 270 euro waard. Houd hierbij echter wel de live ticker BCH bovenaan de pagina of in Libertex goed in de gaten, want dit kan per dag sterk verschillen.

Vooralsnog lijkt het erop dat de Bitcoin Cash koers nog steeds in snel opeenvolgende pieken en dalen verloopt.

Alhoewel crypto als een betaaloptie in steeds meer (vooral online) winkels, gaat dit vooral op voor de grootste cryptocurrency’s zoals Bitcoin. Helaas is het voor de minder bekende cryptocurrency moeilijk winkels te vinden die deze als betaling accepteert, zo ook voor Bitcoin Cash.

Bij cryptocurrency’s zoals Bitcoin Cash is het verstandig om het als echt geld te beschouwen. Dit houdt in dat je, als je je geld in bijvoorbeeld een digitale wallet op je mobiel zet, hier niet voor duizenden euro’s op wilt hebben. Je gaat immers ook niet de deur uit met duizenden euro’s in cash op zak.

Bewaar daarom altijd het grootste deel van je Bitcoin Cash in een offline opslagmedium zoals een USB of externe hard drive en zet slechts een kleine hoeveelheid opeen online medium. Vergrendel dit opslagmedium daarnaast met een wachtwoord en zorg dat je altijd een back up hebt.

Het beleggen en opereren in een volledig vrije ongereguleerde markt heeft zijn voordelen en nadelen. Een groot nadeel hiervan is dat je volledig zelf verantwoordelijk bent voor je Bitcoin Cash vermogen. Als je dus gehacked wordt of je ‘cold storage’ kwijtraakt, ben je het ook echt kwijt en is er geen instantie die dit voor je dekt.

Bitcoin Cash koers: Conclusie

Net zoals met andere cryptocurrency’s, is het moeilijk de Bitcoin Cash euro koers in te schatten. Het is een sterk fluctuerende koers met pieken en dalen in de Bitcoin Cash prijs. Echter kun je wel inspelen op deze trend van pieken en dalen, door in te zetten op wisselingen in de koers Bitcoin Cash.

Helaas is Bitcoin Cash nooit meer zo hoog in waarde geweest als bij de oprichting van de digitale valuta. Toch verwachten experts dat dit in 2022 zeker een mogelijkheid zal zijn. Bij eToro ben je altijd op de hoogte van het laatste BCH nieuws!

Voordat je gaat beleggen in crypto’s is het extra belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de koersgeschiedenis om te kijken hoe bijvoorbeeld de Bitcoin Cash koers is verlopen. Zo kun je een relatief nauwkeurige inschatting maken van de cryptocurrency en zo beslissen of je hierin wilt investeren.
 

De live Bitcoin Cash koers nauwkeurig volgen?

Bij eToro kun je nieuws, de koers BCH Bitcoin Cash en de live Bitcoin Cash ticker volgen en vanuit hier beslissen of je wilt investeren. Ook kun je natuurlijk beleggen in andere handelsproducten bij deze broker. Maak meteen een account aan!
begin direct!
Scroll naar boven