Dogecoin Koers – Live Prijs + Prognose 2024

Beleggen in Dogecoin Koers Euro

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en ga direct naar een broker met de Dogecoin Koers!

Dogecoin Koers

Het begon als grap en is inmiddels flink uit de hand gelopen. De cryptomunt Dogecoin vergaarde veel interesse en inmiddels is de Dogecoin koers enorm gestegen. 

Maar hoe kan het dat de koers zo heftig heen en weer gaat en wat is de Dogecoin koers precies? In dit artikel vind je alles over Dogecoin, de laatste koers en uitleg hoe jij kan beginnen met investeren in Dogecoin.

Investeer in de Dogecoin Koers Euro

Dogecoin (DOGE) werd al in 2014 opgericht en is daarmee in de markt van cryptocurrency een best oude munt. Dogecoin werkt vergelijkbaar met Bitcoin maar werkt op een aantal technische aspecten net even anders. 

Vergeleken met Bitcoin zijn vooral eental dingen versimpeld voor Dogecoin. Zo werkt het met een andere manier van minen. 

dogecoin logo

Dogecoin is op een aantal manier te verkrijgen. Je kunt zelf in de Dogecoin koers verwachting investeren bij een broker of je probeert op één van de andere manieren aan Dogecoin te komen, en verkoopt de DOGE na een Dogecoin koers stijging.  

1. Investeer in Dogecoin Koers Euro bij een broker

Je zult een account nodig hebben bij een broker om te investeren in de Dogecoin koers euro. Via deze broker heb je toegang tot de markt en kun je de munt overkopen van andere beleggers of rechtstreeks bij de broker investeren in de laatste koers Dogecoin. De broker heeft daarvoor een Dogecoin koers grafiek en markt.

Vindt Dogecoin (DOGE) op Libertex

Zoek naar Dogecoin in de zoekbalk en ga naar de Dogecoin koers euro of dollar.

Investeer vandaag nog in de Dogecoin Koers Euro en maak een gratis account aan bij Libertex

2. Dogecoin verdienen bij websites

Er zijn ook nog andere mogelijkheden om aan Dogecoin te komen zonder hier direct voor te betalen. Zo zijn er verschillende websites die je opdrachten geven in ruil voor Dogecoin. 

Let hierbij goed op dat je een betrouwbare website vind met realistische opdrachten. Zo weet je zeker dat het haalbaar is wat je doet en kun je ervan uit gaan dat de Dogecoin ook echt jouw kant op komt. 

3. Minen van Dogecoin

Je kunt ook computerkracht inzetten om aan Dogecoin te komen. Het minen van Dogecoin is heel anders dan Bitcoin die het SHA-256 algoritme gebruikt, dat algoritme is dusdanig veel moeilijker dat Bitcoin minen veel meer computerkracht kost. 

Bij Dogecoin wordt elke minuut een heel block verwerkt en krijgen de miners die daar aan meegeholpen hebben 10.000 DOGE. 

Dogecoin mining
Minen kost veel computerkracht

Door alleen te minen heb je weinig kans om daadwerkelijk de beloning te ontvangen, er zijn dusdanig veel grotere miners die al het werk al op zich nemen. Als je echt wilt beginnen met Dogecoin minen kun je het best in een mining pool stappen.

In deze pool zitten andere miners en samen zorg je er nu voor dat je een block verifieert. De beloning hiervoor wordt verdeeld onder de miners uit deze pool. 

Dogecoin Koers Euro

Huidige Dogecoin Koers Euro

Dogecoin schommelt al jaren stevig heen en weer, soms komt de munt weer meer in het nieuws en dan schiet de prijs omhoog. Het meest opvallende is de enorme koersstijging in 2021, er zijn naast de grootste cryptomunten, weinig munten die hun recordhoogte van 2018 nog wisten te overtreffen.

De Dogecoin prijs is altijd al laag vergeleken met Bitcoin, maar dit komt door de enorme voorraad Dogecoin die verkrijgbaar is. Op het moment van schrijven waren er al 132 miljard Dogecoin op de markt. 

Eenvoudig beleggen in Dogecoin? Check hierboven de huidige Dogecoin Koers Euro en koop meteen wanneer jij het een goed moment vindt! 

Geschiedenis van Dogecoin Koers

Dogecoin heeft in de loop der jaren het een en ander meegemaakt dat invloed had op de koers Dogecoin. Hieronder zie je een overzicht van alle gebeurtenissen rondom de munt en het effect dat deze gebeurtenissen hadden op de Dogecoin koers. 

Ben ik nog op tijd met investeren in de Dogecoin Koers?

Door de aandacht van Elon Musk zijn er opeens veel meer mensen geïnteresseerd in Dogecoin. Maar gezien de prijs de afgelopen jaren al met duizenden procenten gestegen is de vraag die bij veel beleggers rijst; ben ik nog op tijd om nu dogecoins te kopen? 

Er zijn weinig munten die zo volatiel zijn als Dogecoin en daarmee is het ook lastig om een goed moment te bepalen waarop je moet investeren. Veranderingen in de koers lijken samen te gaan met hype. 

Wanneer beroemdheden als Elon Musk over Doge tweeten volgt er vaak een stijging in de waarde. De echte waarde van de munt is daardoor lastig te bepalen. Het imago als meme-coin helpt daarbij niet mee.  

De enorme koersstijging van Dogecoin was in het verleden ook deels een reactie op de ontwikkelingen rondom hypes als de Gamestop aandelen. Beleggers dreven deze prijs omhoog en toen de aandelenhandel deels werd stopgezet verplaatste de aandacht deels naar Dogecoin. 

Ook andere bekende personen zijn inmiddels met Dogecoin bezig. Gene Simmons, de zanger van Kiss, rapper Snoop Dogg en miljardair Mark Cuban zijn enthousiast over de munt en lieten zich online positief uit.

Op 28 januari 2021 was de prijs per Dogecoin nog €0,00635, twee dagen later was de koers Dogecoin gestegen naar €0,05992.

Als je op 28 januari 2021 €1.000 had geïnvesteerd in Dogecoin was je investering twee dagen later €1.000 / €0,00635 * €0,05992 = €9.436,22 waard geweest.

Dat een forse stijging in waarde niet betekent dat je te laat bent met investeren bewees Dogecoin in april 2021. De prijs steeg deze maand binnen no-time naar liefst €0,37 cent. Dat is 7 keer zoveel als in januari! Hierna daalde de prijs tot zo’n €0,05 cent, waardoor plots een nieuwe rally kan gaan volgen. 

Hoe werkt Dogecoin?

Blockchain

Bijna alle cryptocurrency werken met block-chain technologie om ervoor te zorgen dat de munt veilig en decentraal gebruikt kan worden. Dit houdt in dat niemand ‘macht’ heeft over de munt en alleen beslissingen kan maken. 

Bij blockchain worden transacties goedgekeurd en geverifieerd door miners die computerkracht inzetten om door middel van een algoritme deze transacties goed te verwerken. 

Dogecoin maakt gebruik van dezelfde techniek als Litecoin en daarmee werkt het net wat anders dan het bekende Bitcoin. 

dogecoin koers cryptocurrency

Ooit gelanceerd als grap maar de munt wordt steeds serieuzer genomen door beleggers. 

Scrypt

Dogecoin gebruikt als algoritme een versimpelde versie van scrypt terwijl Bitcoin een moeilijk en zwaar algoritme gebruikt waarbij veel computerkracht ingezet moet worden. Om efficiënter te werken heeft Dogecoin dit versimpeld. 

Scrypt werd in 2009 uitgevonden en in 2016 gepubliceerd. Litecoin en Dogecoin zijn de twee bekendste cryptocurrency die gebruik maken van dit algoritme. 

Waar kan ik het beste in de Dogecoin Koers Verwachting handelen?

Handelen in Dogecoin kan het best via Libertex. Dit is een online broker die je toegang biedt tot vele cryptocurrency. 

Voor beginners kun je bij Libertex eenvoudig beginnen met een gratis account met demo functie, en daarna kun je handelen in de beste cryptocurrencies op de markt.

Met deze demo functie krijg je virtueel geld waarmee je het platform uit kan proberen en investeringen kan doen om zelf te ervaren wat er gebeurt nadat je in Dogecoin hebt geïnvesteerd. Zo heb je een goede basis om met je echte geld aan de slag te gaan. 

Voordat je met dat geld aan de slag kan moet je wel je account verifiëren. Zoals bij alle gereguleerde brokers moet je hiervoor een kopie van je identiteitsbewijs opsturen, een vragenlijst invullen en je bankrekening koppelen. 

Zodra dit goedgekeurd is kun je geld storten op je Libertex account. Het voordeel van Libertex is dat je snel kan beginnen met handelen.

Naast de handel in cryptocurrency biedt Libertex ook andere markten. Zo kun je bij Libertex een divers portfolio samen stellen zonder dat je voor bepaalde handelsproducten bij andere brokers een account hoeft aan te maken. 

Dogecoin Koers: Wat bepaalt Dogecoin Koers Euro?

Bij aandelen is de prijs afhankelijk van de prestaties van een bedrijf, bij cryptocurrency is er vaak geen bedrijf achter een munt en is de prijs volledig afhankelijk van vraag en aanbod op de markt. Bij Dogecoin geldt dat de waarde geheel tot stand komt op deze manier.

Omdat de munt ooit als grap gelanceerd werd en door veel mensen nog steeds zo gezien wordt is het lastig om een waarde te bepalen voor Dogecoin. In een normale tijd is Dogecoin afhankelijk van de gehele cryptocurrency markt, er zijn dan zelden momenten waarop Dogecoin enorm stijgt terwijl de rest van de markt niet in beweging is.

Houdt dus bij het investeren in Dogecoin ook de Bitcoin koers goed in de gaten. Je kunt ook beginnen met Bitcoin kopen voordat je met Dogecoin aan de slag gaat. 

Doordat in 2021 Elon Musk zich via Twitter nadrukkelijk bezig hield met Dogecoin schoot de prijs omhoog. Zijn tweets veroorzaakten al meerdere malen pieken in de Doge prijs.

De vraag naar Dogecoin is erg afhankelijk van grote namen die de interesse naar de munt opwekken. Daarnaast valt de Dogecoin community niet te onderschatten.

Door online hype te genereren en regelmatig het nieuws te halen met ludieke acties zorgen zij voor positief sentiment rondom de munt, en stoken ze anderen op om Doge te kopen.

Waardoor fluctueert de Dogecoin Koers?

Een aantal zaken hebben dus invloed op de Dogecoin prijs, maar naast deze grote interesses schommelt de prijs veel. Wat veroorzaakt deze fluctuaties en hoe herken je ze? 

Interesse van buitenaf

De interesse van bekende personen als Elon Musk zorgt er voor dat er opeens enorme interesse is voor de munt en de vraag en daarmee de koers Dogecoin om hoog schiet. Hiernaast zie je één van de vele tweets van Elon Musk over Dogecoin die zorgden voor een enorme koersstijging.

Zoals je ziet zijn ook deze tweets deels ironisch maar hebben ze dus wel het gewenste effect op de Dogecoin koers. Het gevolg van dergelijke stijgingen is wel dat de Doge koers extreem volatiel kan zijn, en zomaar weer kan dalen. 

Er duiken bij Doge vaak veel beleggers in de munt die alleen maar willen profiteren van een kortstondige koersstijging, er zijn dan tijdelijk veel kopers, maar deze verkopen de munt ook weer snel waardoor de waarde daalt. 

Onzekere wereld

De wereld van cryptocurrency is er één vol met onzekerheid. De technische aspecten van de meeste munten zijn ingewikkeld en niet alle beleggers weten hierdoor precies waar ze in beleggen.

Daarnaast is de angst voor bubbels groot. In 2018 klapte de cryptocurrency markt al eens in elkaar en beleggers zullen op hun hoede zijn voor een nieuwe crash.

Verschillende doeleindes

Sommige beleggers zien cryptocurrency als het nieuwe goud, anderen proberen er in korte tijd snel rijk mee te worden en er is ook een groep die overtuigd is van de technische ontwikkelingen en zijn munten niet verkoopt. Op de cryptocurrency markt zijn er veel beleggers die met een andere strategie en om een andere reden begonnen zijn met cryptocurrency zoals Dogecoins kopen.

Omdat dit allemaal door elkaar heen loopt schommelt de prijs van cryptocurrency altijd. Er gaan veel koop- en verkooporders door elkaar heen en ook nog eens op veel verschillende brokers, dit zorgt ervoor dat er continu ontwikkelingen zijn bij een munt. 

Weet je nog niet wanneer je in moet stappen in Dogecoin? Hou op Libertex de nieuwsfeed en de Dogecoin Koers Grafiek in de gaten voor extra informatie.

Dogecoin Koers Verwachting 2022

De koers van een cryptocurrency voorspellen is altijd een heikele aangelegenheid. Zeker voor Dogecoin is dat het geval, en zijn er veel beleggers die moeite hebben om de munt als een serieuze investering te zien.

Daarnaast is de Dogecoin koers dusdanig afhankelijk van bekende mensen als Elon Musk, die mensen enthousiasmeren voor de munt, dat het lastig is in te schatten wat de Dogecoin koers euro de komende tijd gaat doen. Er zijn natuurlijk wel een aantal verschillende scenario’s die mogelijk zijn rondom Dogecoin. 

Dogecoin Koers Nieuws

Na een geweldige eerste paar maanden van 2021 leek de Dogecoin koers in maart wat af te zwakken. Dit bleek echter een vals signaal, want vanaf begin april begon de munt weer stapjes omhoog te zetten. 

Deze stapjes veranderden binnen no-time in heuse sprongen, en in de tweede week van april bereikte Doge een nieuwe recordhoogte. In de week hierop volgde een bijna verticale koersbeweging omhoog, tot uiteindelijk de huidige all-time-high van €0,37 cent werd bereikt.

De aanstichter van deze` koersstijging was deze keer geen uitspraak van Elon Musk, maar een combinatie van steunbetuigingen van andere beroemdheden, zoals Dallas Mavericks eigenaar Mark Cuban.

Daarbij stegen meerdere cryptomunten vanwege het nieuws over de Coinbase IPO, en vloeide er veel profits over van ontplofte aandelenkoersen als Gamestop.

DOGE stijgt door geruchten overname Twitter door Elon Musk

Groot nieuws was de mogelijke overname van Twitter door de rijkste man ter wereld – Elon Musk. Musk is een fervent aanhanger en onderdeel van de Doge-army en de overname zorgt voor veel positief marktsentiment en stijgingen voor Doge. Mogelijk wil Musk zelfs Doge toevoegen als betaalmiddel op twitter. 

Bear Market en overname Twitter eindigt in rechtszaak

Vanaf eind 2021 kwam er een einde aan de bull market, en zakten cryptokoersen in. De afgelopen maanden daalden vrijwel alle koersen met vele tientallen procenten. Ook Dogecoin ontkwam hier niet aan, en staat inmiddels genoteerd voor een prijs van nog net geen 6 cent per DOGE.

Wat ook niet hielp is dat de overname van Twitter en daarmee mogelijk goed nieuws voor Dogecoin in het water viel, Musk is momenteel in een rechtszaak verzeilt geraakt over of hij het platform toch gedwongen moet overnemen. Het ziet er even minder goed uit, maar de verwachting is dat een volgende bull run gaat volgen.

Andere interessante coins naast de Dogecoin Koers Verwachting

Andere interessante crypto’s
#CoinPriceMarketcapVolume (24h)SupplyChangeLast 24h

Veelgestelde vragen

Dogecoin is een cryptocurrency die in 2013 opgericht werd. Dogecoin werd als grap aangemaakt met als logo een Japanse hond bekend van memes op het internet. 

De cryptomunt is te verhandelen bij diverse online brokers en kan geruild worden voor euro’s, dollars en andere crypto’s. Er zijn de afgelopen jaren veel munten bijgekomen die het succes van Doge proberen te evenaren, zoals SHIBA!

Dogecoin koop je eenvoudig bij één van de online brokers uit ons artikel. Je doet dat door gratis een account te registreren, waarna je geld op je account kunt storten. Dit geld kun je vervolgens inwisselen voor verschillende cryptomunten, waaronder Dogecoin (DOGE). Dit inwisselen kun je doen tegen de actuele Dogecoin Koers, die te zien is op de Dogecoin Koers Grafiek van de broker.

Eén Dogecoin is momenteel ongeveer 13 eurocent waard volgens de laatste Dogecoin Koers Euro. Dit kan echter per dag verschillen, en snel veranderen!

De laatste Dogecoin prijs vindt je in ons artikel met de live Dogecoin Koers Grafiek en Dogecoin prijs ticker die 24/7 up-to-date zijn met de laatste Dogecoin (DOGE) Koers.

Onze aangeraden broker is Capital.com, waar je veilig en betrouwbaar investeert in de Dogecoin Koers Verwachting!

Dogecoin bewees in 2021 een goede investering te kunen zijn door de koersstijging van duizenden procenten. Toch is de ondertoon wanneer het om Dogecoin gaat vaak nog ironisch. 

De munt werkt net zo goed en veilig als de meeste andere cryptocurrency en is ondanks dat het als grap begon inmiddels een bruikbaar betaalmiddel en interessante investering. 

Er is een groot verschil tussen wat mensen met hun gekochte Dogecoin doen. Sommige investeerders zullen het bewaren en met winst proberen te verkopen. 

Echter is er een grote, actieve Dogecoin community die de munt gebruiken als betaalmethode om mensen een fooi te geven op online forums of bij online winkels allerlei spullen met Dogecoins kopen. 

Als je Dogecoin gekocht hebt bij capital.com kun je het daar laten staan. Via de Dogecoin website kun je ook zelf een wallet downloaden en de Dogecoin daar opslaan.

In de Dogecoin wallet sla je de munten op en kun je ze bewaren tot je ze weer wilt verkopen. Ook kun je de Dogecoin wallet gebruiken als je Dogecoin als betaalmiddel gebruikt, je betaalt dan eenvoudig rechtstreeks vanuit je Dogecoin wallet. 

Vooral de invloed van Elon Musk is groot geweest op de Dogecoin prijs. Door meerdere tweets waarin hij mensen oproept om te investeren in Dogecoin steeg de Dogecoin prijs begin 2021 een aantal keer hard.

Dogecoin Koers: Conclusie

Dogecoin is één van de meest interessante cryptocurrency’s doordat het eigenlijk als grap begon, maar nu één van de munten is met de hoogste waarde. Beleggers zijn meteen geïnteresseerd in een handelsproduct als deze in enkele dagen zo sterk kan stijgen als Doge dit jaar al meerdere malen deed.

Als je wilt gaan investeren in Dogecoin is het belangrijk dat je het laatste nieuws volgt, dit kan al door Elon Musk op twitter te volgen, maar ook internetfora als Reddit kunnen je goed op weg helpen. Omdat de prijs van Dogecoin zo afhankelijk is van hype kun je daar op deze manier goed van op de hoogte blijven. 

Dogecoin is geschikt voor de ervaren belegger die weet welke risico’s hij neemt met het investeren in een dusdanig volatiel product. Beginnende beleggers is aan te raden om goed onderzoek te doen naar de risico’s en op de hoogte te zijn van al het laatste nieuws rondom de Dogecoin koers euro. 

De Dogecoin Koers Euro op de voet volgen?

Maak gratis een account aan bij Libertex en volg de laatste statistieken en de huidige Dogecoin koers eenvoudig op de interactieve markt.
begin direct!
Scroll naar boven