De beste Hardware Wallet! Vergelijk hardware wallets (2024)

Wanneer je investeert in cryptomunten wil je jouw munten natuurlijk veilig op kunnen slaan. Thuis kun je contant geld gemakkelijk storten bij een bank, zij zorgen ervoor dat het veilig staat. In de cryptowereld werkt dit anders, en maak je bijvoorbeeld gebruik van een hardware crypto wallet.

Cryptomunten kun je opslaan op de zogenaamde wallets waaronder bijvoorbeeld de hardware wallet. De hardware wallet is de veiligste vorm van alle Wallets.

Hardware wallet gebruiken in 4 stappen

Heb jij al een idee welke coin jij interessant vindt? Klik meteen op de groene button om deze alvast te bemachtigen!

Wat is een Hardware Wallet?

Een hardware wallet is als het ware een fysiek apparaatje waar je verschillende blockchains op kunt zetten om je crypto veilig te bewaren.

Belangrijk is dat het hier gaat om een blockchain en niet de cryptocurrency zelf. Een hardware wallet bewaard namelijk de persoonlijke sleutel die jij nodig hebt om toegang te krijgen tot de blockchain.

Hardware wallet

Deze sleutel heet de private key en zorgt er voor dat je op een uiterst veilige manier je tokens en crypto kunt verhandelen. Ze worden dus niet alleen gebruikt voor opslag, maar je kunt met de hardware wallet ook een transactie uitvoeren.

Het prettige aan een hardware wallet is dat het doorgaans niet alleen geschikt is voor maar één soort munt, maar het meerdere soorten cryptomunten tegelijkertijd accepteert.

Kies jij dus bijvoorbeeld voor Bitcoin, Ethereum of een andere alt, dan is het mooie dat je deze allemaal op één locatie kunt opslaan. Maar er bestaan toch ook software of online wallets waar ik deze kwijt kan?

Klopt, maar bij een hardware wallet draait alles om veiligheid. Het is als het ware een extra beschermingslaag wat de kans op cyberaanvallen en phishing drastisch verlaagt. Er zijn natuurlijk ook andere specifieke wallets voor deze munten, zoals de Ethereum wallet en de IOTA wallet.

Weet jij al in welke crypto jij wilt investeren, maar moet jij nog een hardware wallet kopen? In dit artikel zullen wij ook verder ingaan op de grote marktleiders van hardware wallets en geven we ook nog wat tips rondom hardware crypto wallets.

Hoe kan ik zelf een hardware wallet gebruiken?

Voordat je de hardware wallet kunt gebruiken, zul je wel cryptocurrency in bezit moeten hebben. Voor veel beginners is dit al een grote stap omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen.

In het stappenplan hier onder leggen wij jou uit hoe je stap voor stap jouw eerste investering doet. Heb je je eerste coins binnen? Dan heb je alleen nog maar een hardware wallet nodig waar je jouw munten veilig op kunt bergen.

Stap 1: Kies een online broker

Tegenwoordig zijn er vele online brokers actief waar jij crypto, aandelen en andere handelsproducten kunt verhandelen. Een tip vanuit ons is om hierin een goede keuze te maken omdat het best nog eens een gedoe kan zijn om na een tijd van broker te wisselen.

Maar geen zorgen, wij helpen jou met de keuze voor een broker door 2 verschillende opties te geven. In dit artikel zoomen we in op twee populaire brokers: eToro en Capital.com

Heb jij nu onlangs een andere broker voorbij horen komen en wil je daar wat meer over weten? Bekijk dan ook de review en ervaringen over een aantal andere grote online brokers: eToro, Plus500, Binance en DeGiro.

eToro

etoro logo

Een van de populaire brokers is eToro. De broker bestaat al erg lang en heeft veel ervaring met verschillende handelsproducten zoals cryptovaluta, aandelen grondstoffen, valuta, CFD’s en ETF’s.

eToro is een sociaal handelsplatform. Dit houdt in dat je hier een sociaal aspect hebt, zoals reacties van gebruikers op aandelen, maar ook een copytrading tool.

Hierbij krijgen gebruikers een profiel waarop hun trades zichtbaar zijn, en kun jij deze desgewenst kopiëren voor je eigen trades.

hardware wallet etoro registreren

Het handelen bij eToro is voor aandelen en ETF’s tegen 0% commissiekosten, en op de andere producten rekenen ze een minimaal percentage aan onkosten. 

Als je nieuw bent op eToro wordt je ontvangen met een demoversie. Hier kun je met een fictief bedrag t.w.v €100.000 oefenen. Zo kun je meteen kijken of je een goede trader bent of leren om dit te worden!

Ben je klaar om echt te starten? Dan hanteert eToro een laag minimaal inlegbedrag van slechts €42,-. Op deze manier hoef je niet meteen je hele rekening leeg te trekken.

Een betrouwbare broker wordt altijd gereguleerd door een derde partij, en zo is dat ook bij eToro. eToro wordt gecontroleerd door de FCA (Financial Conduct Authority) en de CySEC. Zij hebben er tevens voor gezorgd dat het met eToro mogelijk is om te handelen in Europa.

Binnen enkele klikken start jij al met investeren in crypto voor op jouw hardware wallet!

Capital.com

capital.com logo

Een andere broker is Capital.com. De broker bestaat nog maar sinds 2016 maar kent een enorme groei en specialiseert in CFD’s.

Capital.com is vooral voordelig voor beginners omdat het platform erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is. Ook bieden ze verschillende tools aan wat het analyseren erg gemakkelijk maakt. 

Een deel van het bedrijf is gevestigd in Cyprus waar er ook toezicht wordt gehouden door de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). Hierdoor is het mogelijk dat Capital.com gebruikt wordt in Europa.

Daarnaast wordt het ook gereguleerd door de FCA waardoor de broker zijn veiligheid kan bewijzen.

Bij Capital.com kun je handelen in verschillende handelsproducten waaronder aandelen, valuta, grondstoffen, ETF’s, cryptocurrency en indexen. Dit allemaal in de vorm van CFD’s.

Ook Capital.com staat op het lijstje aangeraden brokers. Neem een kijkje!

Libertex

Een grote concurrent van Capital: Libertex. Deze CFD-specialist zit al jaren in het vak.

Bij Libertex beleg je in CFD’s op tal van producten (250+) zoals alle bekende cryptomunten, aandelen maar ook ETF’s, grondstoffen en valuta. Libertex heeft miljoenen gebruikers en is zeer actief in bijvoorbeeld de sponsoring van voetbalclubs. 

Regulatie is er door de CySEC, en met de jarenlange ervaring en meerdere brokersprijzen uit recente jaren is duidelijk dat beleggen bij Libertex een uitstekende en betrouwbare keuze is.

Ook Libertex staat op het lijstje met aangeraden brokers. Registreer je snel!

Stap 2: Maak een account aan

Als je de keuze hebt gemaakt voor je broker, zul je ook een account aan moeten maken om te starten. Bij de meeste brokers zal dit proces ongeveer hetzelfde verlopen, maar als voorbeeld gebruiken we eToro.

Klik op de groene knop hiernaast en vul je e-mail en wachtwoord in. Klik dan op nu beginnen en je ontvangt een e-mail waarmee je jouw account kunt bevestigen.

Als je het account bevestigd hebt, krijg je meteen toegang tot je demo-account. Om echt te gaan beleggen, zul je eerst geld op je account moeten zetten.

Stap 3: Geld op account zetten

In deze stap zullen wij uitleggen hoe je het geld op je account zet. Wanneer je dit wilt doen, moet je eerst door een verificatie proces heen. 

In dit proces zul je jouw bankrekening koppelen aan je account en moet je een kopie uploaden van je identiteitsbewijs. Dit is een controlemomentje vanuit eToro om te kijken of de rekening echt van jou is.

Bij deze optie in het menu kun je geld storten

Vervolgens zul je een vragenlijst ontvangen waarin je aan moet geven of je al ervaring hebt met beleggen en zullen de risico’s nogmaals besproken worden. Als dit is goedgekeurd, is je account geverifieerd en kun je starten.

Het minimale stortbedrag is bij eToro €42,-. Dit kun je gemakkelijk overmaken via verschillende betaalmogelijkheden waaronder PayPal en iDEAL.

Stap 4: Zoek een geschikt product

aanbod etoro voor je hardware wallet
Een aantal handelsinstrumenten van eToro

Ga op zoek naar de coin waar jij in wilt investeren. Dit kun je gemakkelijk doen via de zoekbalk aan de linkerkant bij eToro.

Hier kun je ook filteren op cryptocurrency waarbij je een overzicht krijgt van alle mogelijke cryptovaluta die eToro aanbiedt.

De bekendste cryptocurrency is Bitcoin, maar in totaal heeft eToro bijna 30 cryptomunten.

Stap 5: Sla de cryptomunt op in je hardware wallet

Je cryptomunten veilig bewaren en opslaan kan door ze van de eToro web-wallet over te zetten naar een hardware wallet.

Hiervoor kun je kiezen om ze uit de hosted wallet van je broker te halen en ze direct op jouw hardware wallet te zetten. Zo staan ze veiliger en kan niemand er meer bij via het internet.

Begin met handelen cryptomunten met een gratis eToro account!

Hoe werkt een Hardware Wallet?

Zoals er net al is aangegeven, worden de cryptocurrency nooit opslagen in de hardware zelf. Cryptocurrencies slaan zichzelf ook altijd op op een bepaalde blockchain zoals de ETH of BTC blockchain.

De hardware wallet is in het bezit van een eigen persoonlijke sleutel. Deze sleutel heb je nodig om toegang te krijgen naar jouw adres op de blockchain. 

Omdat deze hardware wallet los staat van je computer en het fysiek tastbaar is, kan deze niet gehackt worden of in contact komen met het internet waardoor de hardware wallet een stuk veiliger is dan een mobiele of software wallet.

Doordat de privésleutels beveiligd zijn met een pincode en een eigen wachtwoord zin, is het voor een ander persoon bijna onmogelijk om deze private key eruit te kunnen halen.

Een ander voordeel aan de hardware wallet is dat het ook transacties kan ondertekenen en bevestigen. Jouw ‘handtekening’ is eigenlijk de bevestiging van je privésleutel.

Nogmaals, omdat dit een fysiek apparaatje is, is het onmogelijk om toegang te krijgen tot de privésleutel en uiteindelijk de handtekening te vervalsen. Een transactie kan dan van niemand anders dan jou komen.

Best Hardware Wallet

Er zijn verschillende merken die een hardware wallet aanbieden. De twee marktleiders hierin zijn de Trezor Hardware wallet en de Ledger Hardware wallet en vallen dan ook onder de beste hardware wallet.

Hieronder zullen wij deze twee wallets verder bespreken en de voor en nadelen daarvan op een rij zetten. Heb jij al een keuze gemaakt en wil jij meteen de hardware wallet kopen? Lees dan hieronder de ‘hardware wallet kopen’ om te zien waar deze verkrijgbaar zijn en waar je op moet letten.

Ledger Nano S

De Ledger Nano S is de meest gebruikte en beste hardware wallet wereldwijd, en dat heeft zo zijn redenen. Allereerst is het een erg compact apparaatje waardoor je het gemakkelijk overal mee naar toe kan nemen.

Het managen van je crypto kun je het best doen via de Ledger Live, welke beschikbaar is voor zowel mobiel als desktop.

Hier kun je gemakkelijk verbinding maken door het aan te sluiten met een OTG USB kabel.

Ledger hardware wallet

In principe ondersteunt de Ledger hardware wallet alle standaard functionaliteiten zoals het verzenden als ontvangen van assets. Daarnaast is het ook mogelijk om met de ledger hardware wallet exchange integraties en een public key te exporteren.

Voordelen

De Ledger Nano S is niet voor niets de favoriet bij vele traders. Het is een gemakkelijk, eenvoudig apparaatje wat erg fijn in gebruik is en perfect voor beginners.

Daarnaast ondersteunen veel cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum de wallet en kun je de coins snel en eenvoudig toevoegen aan je ledger Hardware crypto wallet.

De prijs van de Ledger nano S ligt laag. Zo betaal je maar € 59,- voor een hardware wallet wat ervoor zorgt dat jouw coins in elk geval en op elk moment veilig bewaard worden.

Nadelen

Daarentegen heeft de Ledger hardware wallet een laag flash geheugen. Als je slechts enkele cryptomunten verhandelt, moet dat geen probleem zijn. Maar  op het moment dat je meerdere crypto’s verhandelt kan dat best vervelend zijn.

Elk coin heeft namelijk zijn eigen app, en door het lage flash geheugen is het moeilijk om er daar veel van op je apparaat te hebben. Zo kan het wel eens zijn dat je een app moet verwijderen omdat je geen geheugen hebt.

Wil je later weer een transactie uitvoeren met deze coin? Dan zal je deze weer moeten downloaden en een andere verwijderen. Het is vervelend, maar dat is dan ook echt het enige min puntje van ledger hardware wallet.

Ook wel prettig om te weten, is dat je coins niet verloren zullen gaan op het moment dat je de app verwijdert. De app wordt alleen gebruikt voor de transactie tussen de munten.

Klaar om te beginnen met investeren in cryptomunten? Begin dan bij onze aangerade broker eToro!

Trezor One

Voordelen

De andere beste hardware wallet die ook binnen de selectie van gebruiksvriendelijke wallets valt, is de Trezor One. Dit is een erg klein apparaatje waardoor je het op elk moment overal kunt gebruiken. 

Het is compatibel met zowel desktop en mobiele wallets. Hierdoor is het erg gemakkelijk voor dagelijks gebruik.

Om toegang te krijgen op deze devices moet je de Trezor One wel eerst koppelen aan de computer waar je ook een PIN-code in moet voeren. Het is dus niet mogelijk om toegang te krijgen tot de wallet zonder de Trezor hardware wallet zelf, wat weer extra veiligheid biedt. 

Trezor one hardware wallet

De kracht zit hem hier vooral in de verhouding van de software en de prijs. De software bestaat al sinds 2014 en heeft zich door de jaren heen steeds meer ontwikkeld.

Het is een erg simpel, gebruiksvriendelijk en compact apparaat voor maar een prijs van €59,- euro, en daarom is de Trezor hardware wallet een populair alternatief.

Nadelen

Ook bij de Trezor One zijn de nadelen niet heel erg groot, maar dit ligt natuurlijk ook aan de soort trader die je bent. Trezor heeft namelijk ook een Trezor model T die nog meer functies aanbied, maar daar betaal je dan ook wat voor. 

Zoals net al verteld, is de Trezor One een enorm compact apparaatje, en dat is perfect voor beginners. Als je een grote trader bent zou dat nog wel eens een minpuntje kunnen zijn.

Het Trezor One model is namelijk erg klein wat hinderlijk zou kunnen zijn als je elke dag veel trade in cryptocurrency. De Trezor T daarentegen biedt een groter scherm aan met een touchscreen en mogelijkheden.

Het ondersteunt ook veel individuele munten en beschikt over een open-source firmware. Maar daar betaal je dan ook een mooie prijs voor (€180,-)

Een account registreren bij eToro is volledig vrijblijvend!

Hardware Wallet kopen

De hardware wallets zijn erg gemakkelijk te verkrijgen via een webshop, maar wij raden aan om deze via de website van Trezor of Ledger zelf te bestellen.

Hierboven staan twee van de bekendste hardware wallets die in het bezit zijn van enorm veel functies. Als je de hardware wallet ontvangt, moet je deze eerst installeren.

Voordat je het pakketje met volle enthousiasme wilt openen, is het te allen tijde belangrijk dat je controleert of de verpakking nog ongeopend is en de herstelzin die je daarbij ontvangt, nog niet is ingevuld op het papiertje.

Dit heeft te maken met praktijken uit het verleden waarin er fraude is gepleegd waarbij aanbieders van eBay Hardware wallets gingen verkopen. Hier was de herstelzin al ingevuld op de Recovery sheet, en die hoort nog leeg te zijn bij ontvangst.

Dit is namelijk een extra beveiliging voor jouw fysieke wallet. Mocht jouw fysieke wallet ooit gestolen worden, dan kun je de cryptocurrencies die op deze wallet staan terughalen met behulp van de herstelzin. 

Installeren Hardware Wallet

Bij zowel Trezor, Ledger of andere hardware wallets zal het installatieproces overal ongeveer hetzelfde lopen. Als voorbeeld nemen we de Ledger Nano S, de best verkochte variant ter wereld.

Tip: Voor het vullen van je hardware crypto wallet heb je crypto nodig. Weet jij al in welke crypto je wilt investeren? Open je demo-account bij eToro en oefen je trade kunsten!

Tips voordat je een Hardware Wallet aanschaft

Ondanks dat we al wat tips hebben losgelaten in dit artikel, hebben wij er nog een paar die jou gegarandeerd helpen wanneer je een hardware crypto wallet wilt aanschaffen. Kijk goed naar een hardware wallet review en koop zelf vandaag nog je hardware wallet online. 

Recovery seed

Allereerst de belangrijke herstel zin, ook wel bekend als de recovery seed. Zorg er altijd voor dat deze in geen enkel geval al ingevuld is wanneer je jouw hardware wallet thuis ontvangt.

Koop de hardware wallet op de site van het merk zelf, zo weet je dat je altijd veilig zit.

Als je de recovery seed hebt opgeschreven, bewaar je deze op een plek waar niemand komt of nooit verloren kan gaan zoals een kluis.

Als we iets willen vermijden is het wel het kwijtraken van de recovery seed, omdat je dan de toegang tot je crypto verliest. 

recovery seed hardware wallet
Voorbeeld recovery seed

Veiligheid

Als tweede de veiligheid. Omdat er vanuit de markt veel hardware wallets worden aangeboden, zijn er veel mensen die kijken welk model het meest veilig is. 

Een ding wat wij jou willen meegeven: ze zijn allemaal veilig en veiliger dan veel andere vormen van wallets. Zolang je op zoek gaat naar een model dat door velen getest en bewezen als betrouwbaar, hoef je niet te twijfelen over de veiligheid. 

Elke hardware wallet is veilig. Koop ze alleen niet van onbekende of illegale verkopers, maar gewoon via de originele site of een andere betrouwbare aanbieder.

Maar waarom zijn de prijsverschillen dan zo groot? Dat komt door de extra functies die elke hardware wallet in het bijzonder aanbied.

Aanbod crypto

Voordat je een hardware crypto wallet aanschaft, moet je ook opletten of de cryptovaluta waar jij in handelt, geaccepteerd wordt door de wallet.

De meeste wallets zullen wel de grote jongens ondersteunen, maar als je een trader bent die vooral opzoek gaat naar nog onbekende munten, dan moet je hier wat meer rekening mee houden.

Trezor coins hardware wallet

Je kunt dit heel gemakkelijk vinden op de site van de aanbieders zelf. Op de foto kun je bijvoorbeeld een aantal coins en tokens zien die ondersteund worden door Trezor.

Dit is slechts een deel, er zijn in totaal 1649 coins die trezor aanbiedt en 1150 coins die Ledger aanbiedt. Kleine kans dus dat die van jou er niet tussen zit.

Er zijn geen aparte Bitcoin hardware wallets of Ethereum hardware wallets. Op de meeste van deze wallets kun je zeker deze grote munten allebei kwijt, ook een Ripple hardware wallet is niet een aparte eigen wallet, maar kun je opslaan in de gebruikelijke hardware crypto wallets. 

Uit de hardware wallet reviews blijkt dat beide hierboven beschreven hardware wallets geschikt zijn om veel munten op te kunnen slaan. Zo heb je geen aparte Monero hardware wallet of IOTA hardware wallet nodig. 

Je kunt het best hardware wallet online kopen, zodra je deze thuis gestuurd krijgt kun je meteen de Bitcoin wallet hardware gebruiken en Bitcoin en andere munten zoals Ethereum versturen naar je hardware wallet. 

Direct beginnen met crypto trading? Oefen eerst met een gratis demo account van eToro!

Veelgestelde vragen

Een hardware wallet is één van de veiligste manieren om je cryptomunten te bewaren. In tegenstelling tot je munten opslaan op de exchange waar je ermee handelt, heb je met een hardware wallet echt je munten in handen en de volledige controle. 

Deze wallet kan dan ook niet gehackt worden, of ingenomen bij een faillissement van de exchange. 

Wat een hardware wallet extra veilig maakt is de mogelijkheid om je munten op te slaan zonder een verbinding met het internet. Echt offline dus. Dit maakt je minder gevoelig voor hacks en andere kwaadwillenden, omdat ze op geen enkele manier toegang kunnen krijgen. 

Een privé sleutel kun je zien als je paspoort voor het betreden van de wereld van cryptocurrency. Al jouw gegevens als cryptocurrencies staan hierop genoteerd. Wanneer je deze verliest, is er ook geen mogelijkheid om deze terug te krijgen.

Het enige wat je dus kunt doen is voorkomen dat je deze kwijtraakt. Noteer hem dus goed (liefst op papier ergens, niet online in verband met hacks!) en sla hem goed op. Veel beleggers gebruiken hiervoor een kluis of andere methode waardoor je beschermt bent tegen bijvoorbeeld overstromingen, brand of diefstal.  

Een recovery seed is een code bestaande uit een reeks van 12 tot 24 woorden. Dit zijn unieke woorden die je bij de eerste keer opstarten invoert in de hardware wallet.

Op het moment dat jij je hardware wallet verliest, kun je je account herstellen door het gebruik van de recovery seed. Die zorgt ervoor dat al je cryptocurrencies veilig overgezet kunnen worden naar een ander apparaat.

Je kunt het zien als een extra bescherming voor in nood.

Je hardware wallet is niet zo kwetsbaar als je herstel zin. Op het moment dat iemand jouw hardware wallet in handen krijgt, moet hij of zij eerst een pincode invoeren. Als hij dat niet heeft, komt hij er ook niet in.

Je kunt je hardware wallet bijvoorbeeld vast maken aan een snoer en deze weer vastmaken aan jouw broek, of als ketting dragen onder je kleding. Er zijn genoeg opties, maar wat belangrijk is om te weten: de recovery seed is alles.

Nee, op jouw hardware wallet staat geen crypto, maar jouw privésleutel tot de blockchain. Het hebben van een recovery seed zorgt ervoor dat als je deze invoert op een nieuwe wallet, alle gegevens daar op geïmporteerd worden.

Hardware Wallet: Conclusie

Wil jij dus voor de meest veilige keuze gaan wat betreft het opslaan van je cryptocurrencies? Dan is de hardware wallet de perfecte optie voor jou.

Er zijn verschillende fysieke wallets verkrijgbaar op de markt die de veiligheid van je crypto kunnen waarborgen. En ja, je zult er helaas wat meer voor moeten betalen dan een gratis wallet op internet, maar zo ben jij wel verzekerd dat je coins en tokens veilig zijn opgeslagen.

Een groot voordeel is dat bijna elke hardware wallet enorm veel cryptocurrencies ondersteund en je deze allemaal kunt overzetten naar je hardware wallet. Koop dus gerust cryptovaluta via eToro!

Het maakt niet uit waar of wanneer je ergens bent, met de fysieke wallet heb je jouw cryptocurrencies altijd op de meest veilige manier bij de hand. Daarnaast hoef je geen aparte Bitcoin hardware wallet of Ethereum hardware wallet te kopen, op de best hardware wallet kunnen veel verschillende munten worden opgeslagen.

Moet jij jouw Hardware Wallet nog vullen?
eToro heeft een groot aanbod van cryptocurrencies waarmee jij kunt starten!
TIP
Scroll naar boven