IOTA Wallet | Beleggen in IOTA met een MIOTA Wallet! – 2024

Bij het kopen van IOTA (MIOTA) is het belangrijk om vooraf na te denken over waar je deze cryptomunten wilt opslaan, zodat anderen er niet bij kunnen. Omdat je je IOTA niet zoals je normale euro’s op de bank kunt zetten, en daarom zal je ze in een IOTA wallet moeten bewaren.

Een IOTA wallet is een cryptowallet waar je je MIOTA veilig kunt bewaren. Een bekend en goed voorbeeld van een platform waar jij je IOTA wallet kunt vervaardigen is Exodus. 

IOTA kopen - een stappenplan

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Wat is de IOTA wallet?

IOTA is een cryptocurrency die zich onderscheid van alle andere cryptomunten, omdat het geen blockchain is. In plaats daarvan gebruikt IOTA een eigen ontwikkelde technologie genaamd Tangle. 

IOTA moet echter niet worden gezien als een alternatieve munt voor andere cryptomunten, maar eerder als een uitbreiding in het veld van de cryptocurrency.

iota wallet

Eén van de grote voordelen van het feit dat er geen gebruik wordt gemaakt van blockchain, is dat IOTA veilige en efficiënte microtransacties kan bieden zonder extra kosten te vragen, en dat is uniek in de wereld van de cryptocurrency. 

IOTA moet worden opgeslagen in een IOTA wallet, zodat je ervan verzekerd ben dat je ze veilig kunt bewaren zonder dat andere personen erbij kunnen. De wallet IOTA die door de organisatie zelf is ontwikkeld heet Firefly. 

Firefly is speciaal voor IOTA ontwikkeld, en biedt dus geen opslagplaats voor andere cryptomunten zoals bitcoins. Om toch al je cryptomunten op één plek te bewaren, zul je een ander platform moeten kiezen dat niet alleen IOTA wallets, maar ook andere wallets te bieden heeft. 

Een applicatie die dan voor de hand ligt is Exodus. Verderop in dit artikel zal worden uitgelegd wat Exodus is, en waarom het een verstandige keuze kan zijn om hier je cryptomunten te bewaren. Daarnaast vind je andere wallets zodat jij op het eind van dit artikel de best IOTA wallet kan kiezen.

Wallet IOTA: Hoe koop ik cryptocurrency?

Als je geïntereseerd bent in het kopen van IOTA, is het belangrijk om te weten hoe je dit op een veilige en makkelijke manier kunt doen. Het stappenplan hier onder geeft je makkelijke instructies over het kopen van IOTA of andere cryptocurrency. 

Daarbij zal worden uitgelegd hoe je je IOTA vervolgens kunt opslaan in je IOTA wallet. 

Stap 1: Kies een Online Broker

Als je nieuw bent in de wereld van de cryptocurrency, is het belangrijk dat je van te voren goed uit zoekt bij welke broker je jouw investeringen wilt doen. Er zijn tegenwoordig namelijk erg veel online brokers te vinden op de markt, die onderling erg van elkaar kunnen verschillen.

Brokers kunnen verschillen in welke kosten ze verekenen, wat voor aanbod ze hebben en de manier waarop het aanbod wordt gepresenteerd. Ook kunnen de verschillende brokers erg uiteenlopen in hoe gebruiksvriendelijk en simpel hun platform is voor nieuwe gebruikers. 

Het is belangrijk dat je deze factoren goed overweegt, zodat je de broker vind die het beste bij je past. 

eToro

etoro logo

eToro is ons favoriete handelsplatform. Niet alleen voor crypto’s, maar ook voor andere handelsproducten biedt eToro een veilig en betrouwbaar platform. Vooral voor beginners is deze broker een aanrader.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren.

Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio. Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

etoro copytrading iota wallet

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Bitvavo

bitvavo altcoin

Bitvavo is een Nederlandse broker die cryptocurrency verhandelt. Deze relatief jonge broker heeft zich snel weten te ontwikkelen in het veld van de cryptovaluta. 

Bitvavo heeft een groot aanbod in zowel grote als kleine cryptovaluta’s. Je kunt er investeren in meer dan 50 verschillende munten, en dit aantal zal in de toekomst blijven toenemen. 

Bij Bitvavo handel je niet in CFD’s, maar je investeerd direct in de cryptocurrency’s. Als je hier dus IOTA’s koopt, krijg je de daadwerkelijke cryptomunt in bezit. 

Bitvavo is een aanrader voor beginnende Nederlandse beleggers, omdat het gehele platform in het Nederlands beschikbaar is. Daarbij maakt deze broker weinig gebruik van extra functies die handelen via het platform kunnen bemoeilijken. 

Bitvavo staat erom bekend dat ze lage transactiekosten hanteren. Je kunt er ook gemakkelijk je geld storten met betaalmethodes zoals iDEAL.

Benieuwd naar Bitvavo? Maak dan gelijk een vrijblijvende account aan! 

Libertex

Wereldwijd een van de grootste online brokers is Libertex. Libertex verhandelt CFD’s van handelsproducten.  

Wanneer je CFD’s koopt van bijvoorbeeld IOTA, word je niet daadwerkelijk eigenaar van de munt zelf. In plaats daarvan zet je in op de koers van een bepaald handelsproduct.

Je kunt met CFD’s de waarde van je ingelegde geld verhogen met het hefboomeffect. Dit verhoogt je winst, maar ook je verliezen per euro. Je kunt het risico op hoge verliezen verlagen door een stop-loss of een stop-profit in te stellen. 

De IOTA markt op Libertex

Libertex heeft en vestiging op cyprus, en heeft daarmee een licentie kunnen verkrijgen om op de Europese markt te handelen. Deze licentie is afkomstig van CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission). 

Een groot voordeel van het beleggen op Libertex is dat dit platform een enorm aanbod heeft in niet alleen cryptocurrency, maar ook aandelen, ETF’s, valuta, grondstoffen en andere handelsproducten. Zo kun je bij één broker terecht om al je investeringen te doen. 

Bij Libertex kun je een demo account aanmaken, wat erg verstandig is als voor de beginnende belegger. Zo kun je voordat je met echt geld aan de slag gaat eerst oefen met nep geld, zodat je ervaring op kan doen met beleggen en met het platform zonder het risico te lopen geld te verliezen.

Wanneer je met echt geld aan de slag wilt gaan, kan dat al vanaf een minimale storting van €100,-. Dit is erg voordelig voor mensen die net beginnen met beleggen, omdat ze dan niet meteen enorme bedragen op het spel hoeven te zetten. 

Begin direct met beleggen bij Libertex door een account aan te maken!

Binance

Binance is wereldwijd misschien wel de grootste aanbieder van cryptovaluta. Het heeft een enorm aanbod aan cryptomunten, en het is in bezit van één van de populairste cryptomunten ter wereld (Binance Coin). 

Binance is van oorsprong een Chinees bedrijf, en kan daarom door de marktregulaties niet hun diensten aanbieden in Amerika. In Europa en Azië kun je gelukkig nog wel investeren in cryptocurrency’s via deze broker. 

Ook bij Binance investeer je in de cryptomunten zelf, en zal je ze dus ergens moeten bewaren. Bij Binance heb je de mogelijkheid om je munten op het platform te laten staan, en het biedt ook verschillende wallets aan. 

Je kunt er ook voor kiezen om je IOTA op een andere plek te bewaren. Je kunt bij Binance gemakkelijk je munten naar externe wallets versturen om ze daar te bewaren. 

Begin direct met beleggen bij deze crypto exchange door een account aan te maken!

Capital.com

capital

Capital.com is een relatief jonge broker die gespecialiseerd is in CFD’s. Het heeft een ruim aanbod in cryptocurrency’s, maar ook in andere handelsproducten zoals aandelen, ETF’s en grondstoffen. 

Capital.com staat bekend als een veilige broker, en heeft licenties bij het Engelse FCA en het Cypriotische CySEC. Hiermee mag deze broker in heel Europa zijn diensten aanbieden. 

Capital.com verhandelt CFD’s, dus als je hier wilt investeren in IOTA krijg je deze cryptomunt niet in bezit. Je rendement wordt dan berekent op basis van de koers van de IOTA.

Ben je geïnteresseerd in Capital.com? Maak dan een account aan en begin gelijk met beleggen!

Stap 2: Maak een account aan

Als je een keuze hebt kunnen maken tussen de vele verschillende online brokers, kun je daar nu een account aanmaken. Voor dit artikel gebruiken we eToro als voorbeeld voor hoe je dat moet doen.

Omdat dit proces vaak grotendeels hetzelfde is bij andere brokers, zijn deze stappen ook op te volgen als je een andere broker gebruikt. 

Ga naar de eToro website, en maak een account aan door je E-mail adres en een wachtwoord op te geven. Je zult vervolgens een E-mail ontvangen waarmee je je demo account kunt activeren. 

Om vervolgens met echt geld te beleggen, moet je nog wat extra gegevens opgeven zodat je kunt verifiëren dat jij achter het account zit. Je zult een kopie van je identiteitsbewijs op moeten sturen en een vragenlijst invullen, waarin de kennis die je hebt over beleggen wordt getest.

Stap 3: Geld op je account storten

Wanneer  je account is geverifieerd, is het mogelijk om geld te storten naar je account.

Bij eToro kan dit via betaalmethodes als PayPal of iDEAL. Hou er rekening mee dat je eerste storting $50/€42 of hoger moet zijn. 

Bij eToro worden euro’s automatisch omgezet in andere valuta’s zoals dollars als dit nodig is. Je kunt hier dus gewoon overal aankopen doen met euro’s. 

Stort eenvoudig geld op je eToro account

Stap 4: Kies en koop een cryptocurrency

Nu zul je de cryptovaluta moeten zoeken waarin jij wilt beleggen. Als je IOTA wilt investeren, kun je in de zoekbalk de zoektermen ‘IOTA’ of ‘IOTUSD’ intypen. Vervolgens zul je op de product pagina van IOTA terechtkomen.

Rechtsboven kun je op handelen klikken om zo te beginnen met handelen in IOTA.

etoro crypto overzicht iota wallet
Crypto overzicht in eToro

Stap 5: Bewaar je net gekochte cryptocurrency

Als je direct belegt in IOTA, zijn deze cryptomunten in jouw bezit en zul je die ergens moeten bewaren. Vaak kan dit op het platform van de exchange zelf, maar het is veiliger om ze in een IOTA wallet te bewaren. 

Deze wallets zijn er in verschillende vormen. Zo heb je wallets voor op je computer of je smartphone, maar je kunt ook je IOTA bewaren in een IOTA hardware wallet.

Als je in CFD’s investeert, zoals bij Capital.com, blijven deze gewoon op het platform van de broker staan. Het voordeel hieraan is dat je direct en snel kan inspelen op koerswijzigingen.

Hoe gebruik ik de IOTA Wallet?

Hoe je je IOTA moet ligt aan welke wallet je gebruikt. IOTA wallets zijn er in verschillende vormen: er zijn desktop wallets, smartphone wallets en hardware wallets. 

Verder zou je er ok voor kunnen kiezen om je IOTA op de exchange te laten stqaan waar je ze hebt gekocht, maar dit brengt risico’s met zich mee. Als het platform namelijk om een of andere reden niet te bereiken is, kun je ook niet bij je IOTA. 

iota wallet firefly
Voorbeeld van een wallet

IOTA Hardware Wallet: Desktop Wallet

Een desktop wallet kun je downloaden voor op je pc of laptop. Hiermee kun je je IOTA offline op je computer bewaren. 
 
De wallet die ontwikkeld is door de organisatie achter IOTA, Firefly, is een desktop wallet. Deze wallet is gratis te downloaden voor je Windows, Mac, en Linux computer. 
 
Deze wallet is special ontwikkeld voor het bewaren van IOTA. Dit betekent dat je hier niet andere cryptomunten kunt bewaren.
 

Mobiele Wallet 

Met een mobiele IOTA wallet is een wallet die je IOTA opslaat op je smartphone. Het voordeel hieraan is dat je zo altijd en overal bij je IOTA kunt. 

De Firefly wallet is helaas niet beschikbaar voor smartphones, dus als je je munten op wilt slaan op je mobiel zul je een alternatieve wallet moeten vinden. Een voorbeeld van een wallet die je wel op je smartphone kunt downloaden is Exodus.

Het voordeel aan Exodus is dat je hiermee je IOTA wallet kunt linken aan je desktop als je daar ook het Exodus programma op hebt gedownload, zodat je gemakkelijk je IOTA van de ene naar de andere wallet kunt overplaatsen.

Bovendien biedt Exodus de mogelijkheid om behalve IOTA ook andere cryptocurrency’s op te slaan. 

Hardware Wallet

Misschien wel de veiligste methode om je IOTA op te slaan is door ze op een IOTA hardware wallet te zetten. Hiermee kun je je IOTA verbergen op een fysieke plek die volledige is losgekoppeld van het internet. 

Een hardware wallet is een versleutelde usb-stick waar je cryptomunten in kunt opslaan. Twee grote merken die hardware wallets ontwikkelen zijn Ledger en Trezor.

Het voordeel aan Ledger IOTA hardware wallet is dat je er ook andere cryptovaluta in kunt opslaan. Als je dus behalve IOTA ook nog andere cryptomunten in bezit hebt zoals Bitcoins en Litecoin, kun je die allemaal op een plek bewaren. 

Omdat je op de hardware wallet verschillende cryptocurrency kunt opslaan is dit de best IOTA wallet voor gebruikers met meerdere verschillende munten. Je kunt alles op één plek opslaan en hoeft niet constant te wisselen tussen wallets. 

Wil je beginnen met investeren in IOTA? Gebruik dan eToro om vandaag nog te beginnen met handelen in IOTA.

Waarom kiezen voor de IOTA Wallet?

De IOTA Firelfly wallet biedt een paar unieke voordelen boven andere wallets. Ten eerste het platform gemakkelijk te gebruiken, dus is het geschikt voor mensen die nieuw zijn met beleggen in IOTA. 

Een tweede voordeel is dat Firefly goed beveiligd is. Je IOTA zullen veilig bewaard worden  in het geïsoleerde geheugen van het programma. 

Ten derde is de applicatie klaar voor de toekomst, en zijn nieuwe ontwikkelingen van de IOTA organisatie direct beschikbaar.

Als je echter in meerdere cryptocurrency’s wilt investeren, is Firefly misschien niet de beste keuze.

iota wallet
Eenvoudig overzicht van je cryptocurrency portfolio

Je kunt in deze wallet namelijk enkel cryptomunten bewaren die zijn ontwikkeld door de IOTA organisatie. 

Op de meeste wallets kun je meerdere munten opslaan. Wil je de wallet eerst eens vullen met de bekende munt Bitcoin? Lees dan snel ons artikel over Bitcoin kopen of kijk nu naar de huidige Bitcoin koers. 

Voor- en nadelen IOTA Wallet

Voordelen

Nadelen

Tips voordat je de IOTA Wallet gebruikt

Als je een IOTA wallet gebruikt is het altijd heel belangrijk dat je bij het versturen en ontvangen van IOTA het juiste ontvangstadres invoert. Als je het verkeerde adres invoert, ben je je IOTA kwijt. 

Kies een wallet die goed bij jou past, als je veel andere cryptocurrency hebt en deze graag op wilt slaan is het verstandig om te kiezen voor een wallet waar je veel verschillende munten op kunt slaan. Dit is vaak een hardware wallet, bijna alle hardware wallets zijn geschikt voor IOTA. 

Je kunt gebruik maken van een IOTA Paper Wallet, hierbij print je op papier de codes die je nodig hebt om IOTA op te slaan. Met de private key op deze paper wallet kun je altijd weer bij jouw IOTA.

Let op met de IOTA paper wallet en zorg ervoor dat je deze goed opgeslagen hebt. Denk hierbij niet alleen aan beschermen tegen diefstal, want ook tegen brand of andere probleem in je huis moet de IOTA paper wallet beschermd worden. 

Het kan zijn dat je ook de naam MIOTA wallet wel eens voorbij ziet komen. IOTA staat voor ‘Internet Of Things Application’ maar de afkorting van IOTA is MIOTA. Het gaat hier dus om dezelfde munt en in een MIOTA wallet kun je gewoon de munt opslaan. 

Tip: Voordat je begint met het kopen van IOTA en het opslaan in een IOTA wallet, is het verstandig om jezelf wegwijs te maken met online traden. Wij raden iedereen aan om een gratis demo account aan te maken bij eToro om zonder risico te kunnen oefenen met traden.

IOTA Wallet Download

De IOTA Firefly wallet is gemakkelijk te downloaden op de website van IOTA Firefly. Klik op het besturingssysteem waarop jouw computer werkt (Windows, Mac of Linux) om het programma te downloaden. 

Ook voor een IOTA Wallet download heb je allerlei verschillende keuzes. Je kunt namelijk naast een specifieke wallet IOTA ook kiezen voor software waar je allerlei verschillende munten op kunt slaan.

Er zijn tegenwoordig duizenden verschillende cryptocurrency en ook het aantal wallets is voor de gewone consument niet meer bij te houden. Kijk dus goed naar de mogelijkheden van jouw IOTA wallet download voordat je hier je cryptocurrency naartoe overmaakt. 

Het is afhankelijk van jouw keuze voor een wallet waar je de IOTA wallet download kunt vinden, voor smartphones zijn de meeste IOTA wallet downloads te vinden in de Google Play Store en Apple App Store. 

Klaar om te beginnen met traden in IOTA? Maak snel een account aan bij eToro om vandaag nog te beginnen met investeren in MIOTA!

Veelgestelde vragen

Wat de best IOTA wallet is, ligt aan wat je persoonlijke voorkeuren zijn. Als je alleen in IOTA gaat investeren, is de Firefly wallet een geschikte keus.

Als je meerdere cryptocurrency’s gaat aanschaffen, is het een beter idee om de Exodus wallet te gebruiken.

Heb je veiligheid hoog in het vaandel staan? Dan is het een goede keuze om een IOTA hardware wallet aan te schaffen, dit is voor veel mensen de veiligste en best IOTA wallet. 

IOTA is makkelijk te bewaren op het platform waar je het hebt gekocht. Het is echter misschien verstandiger om je IOTA te bewaren in een offline MIOTA wallet, zoals Firefly of exodus.

Een nog veiliger alternatief zou een IOTA hardware wallet.

Als je CFD’s hebt gekocht van IOTA, kun je gewoon op de site van de broker laten staan. Als je de IOTA zelf in bezit hebt, kun je deze zowel in online als offline wallets bewaren. 

Met een paper wallet printer kun je een paper wallet aanmaken. Deze printer genereert de private key volledig offline waardoor het niet toegankelijk is voor hackers.

De paper wallet is een van de meest veilige manieren om cryptomunten op te slaan. 

Een MIOTA wallet, of IOTA wallet, is de plek waar je je IOTA kunt bewaren. 

IOTA is een cryptocurrency die niet werkt op blockchain, maar op een zelf ontwikkelde technologie genaamd Tangle. 

Het feit dat IOTA op Tangle werkt zorgt ervoor dat de kosten van microtransacties laag blijven. 

IOTA Wallet: Conclusie

Als je enkel en alleen in IOTA investeert, en niet in andere cryptocurrency’s, dan is de Firefly wallet IOTA de meest voor de hand liggende keuze om je IOTA op te slaan.

Het platform is klaar voor toekomstige ontwikkelingen die het bedrijf achter IOTA gaat maken, en biedt een veilige en gemakkelijke plek om je IOTA te bewaren. 

Als je wel in meerdere cryptocurrency’s wil investeren die je zowel op je smartphone als op je computer wil kunnen opslaan, dan is Exodus een geschikte keuze. Lees ons artikel over de Exodus wallet als je hier meer over wilt weten. 

Als je volledig wil garanderen dat jij de enige bent die bij je wallet IOTA kan, kun je er voor kiezen om een IOTA hardware wallet aan te schaffen. Het beleggen in IOTA en andere crypto’s raden we aan bij eToro te doen.

Klaar om te investeren in IOTA?
Investeer gelijk in IOTA en andere cryptocurrency's bij eToro!
TIP
Scroll naar boven