Polkadot Kopen met iDeal, Creditcard en PayPal

Polkadot is één van de sterkst groeiende cryptomunten van het moment. Wil jij ook profiteren van deze groei? We laten je hier zien hoe je Polkadot kunt kopen en vertellen je alles over deze munt!

en investeer direct in Polkadot coins!

Eén van de belangrijkste nieuwtjes in de cryptowereld kwam recentelijk vanuit Polkadot, één relatief jonge cryptomunt. In korte tijd is de waarde van de munt met meer dan 100% gestegen!

Polkadot cryptocurrency kopen in 4 stappen

Klaar om te beginnen met cryptocurrency kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Wat is Polkadot?

Polkadot is een relatief jonge cryptomunt. De munt werd voor het eerst gelanceerd in 2017 en haalde bij de ICO €140 miljoen op. 

Tot voor kort was de munt dan ook nog niet erg bekend. Maar toen de koers in januari 2021 opeens sterk steeg, met 100% in een week tijd, was Polkadot coin vrijwel uit het niets opeens één van de snelst groeiende altcoins.

Er wordt dan ook veel gespeculeerd over de toekomst van deze veelbelovende munt.

gedecentraliseerde applicaties
Op het Polkadot netwerk kunnen gedecentraliseerde apps worden gebouwd

Misschien wel nog verrassender: de totale marktkapitalisatie van de DOT token is gestegen naar de vierde plaats qua grootste cryptomunten op de markt. Het heeft hiermee zelfs de Ripple (XRP) ingehaald.

De beurswaarde is te berekenen door de huidige waarde van de munt te vermenigvuldigen met het aantal DOT tokens dat in circulatie is.

Op dit moment is de marktkapitalisatie van de Polkadot (DOT) token:

960 miljoen munten * € 16,78 = € 16,1 miljard!

Hoe werkt Polkadot?

De Polkadot is ontwikkeld door de Zwitserse Web3 foundation. Het project heeft als doel om een gebruikersvriendelijk en  gedecentraliseerd Internet van de toekomst te creëeren.

Het wil dit doen door de huidige gecentraliseerde apps te vervangen met gedecentraliseerde versies. De bouwstenen van het platform zijn interoperabiliteit, schaalbaarheid en veiligheid. 

Eenvoudig gezegd is Polkadot een schaalbaar en aanpasbaar netwerk van Blockchains. De netwerken werken allemaal met elkaar samen en communiceren in een veilig ecosysteem. 

De bouwstenen van Polkadot

Relay keten

De relay keten (Relay Chain) is de basis van het netwerk. Dit is de ‘basis blockchain’ die alle andere blockchains met elkaar verbindt. Deze keten is bovendien verantwoordelijk voor de veiligheid van het netwerk en zorgt voor consensus en interoperabiliteit tussen de aansluitende blockchains. 

Parachains

De individuele blockchains van het Polkadot coin netwerk worden Parachains genoemd. Deze zijn in staat om de tokens te hosten en de functionaliteiten aan te passen op basis van het doel/gebruik. De parachains lopen parallel aan elkaar. Hierdoor faciliteren ze de schaalbaarheid van het Polkadot netwerk. 

Bridges

De ‘bruggen’ van het Polkadot coin netwerk verbinden externe blockchains (van buiten het Polkadot coin netwerk) met de relay keten. Dankzij deze bridges is het mogelijk om de parachains van het Polkadot coin netwerk te laten communiceren met Ethereum’s of Bitcoin’s blockchain. 

Wil je meteen beginnen met Polkadot kopen? Open dan nu direct een gratis demo account bij Polkadot!

Hoe kan ik Polkadot kopen?

Cryptomunten kun je eenvoudig aanschaffen of verhandelen bij een online broker. Het is hierbij van groot belang dat je kiest voor een betrouwbare en veilige partij, zodat je de risico’s minimaliseert.

Hier leggen we je met behulp van een stappenplan uit hoe je Polkadot koopt, welke brokers hiervoor het beste zijn en hoe je Polkadot kunt verhandelen. 

Wil je eerst de huidige koers van Polkadot weten?

Bekijk onze koerspagina voor meer informatie. 

Beste Polkadot brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Polkadot kopen stappenplan

Stap 1: Kies een online broker

Je kunt tegenwoordig eenvoudig verschillende cryptomunten aanschaffen bij een online broker. Bij de keuze voor een broker is het wel van belang dat je eerst checkt of de Polkadot coin die jij wilt kopen wel door deze broker wordt aangeboden. 

We bespreken hieronder enkele betrouwbare brokers waar jij veilig Polkadot kunt kopen.

etoro logo

eToro is onze favoriete broker wanneer het gaat om beleggen in crypto’s, maar ook in andere handelsproducten. Het platform is erg geschikt voor beginnende beleggers dankzij de handige tools die je op weg helpen.

Zo kun je gebruik maken van een tal van gebruiksvriendelijke features, zoals de CopyTrading functie. Met deze tool kun je de portfolio’s van ervaren beleggers geselecteerd door eToro inkijken en deze zelfs in zijn geheel kopiëren. Zo krijg je op gemakkelijk een sterk en gediversifieerd portfolio

Als je nog niet comfortabel bent met beleggen, dan kun je eerst beginnen met een gratis demo account.

etoro copytrading polkadot kopen

Op deze manier kun je met virtueel geld beleggen zonder enig risico. Ben je vervolgens klaar om te beleggen met echt geld, dan kun je laag beginnen dankzij de minimale inleg van $50 (€42).

Je kunt bij eToro naast crypto kopen ook beleggen in een tal van andere handelsvormen, zoals het handelen in ETF’s, aandelen, indexen en grondstoffen. Als je handelt in aandelen en ETF’s, dan betaal je zelfs 0% commissie.

eToro wordt gereguleerd door de FCA en CySec. Je kunt dus met een gerust hart beleggen via dit platform zonder dat je onnodig risico loopt.

Wil je vandaag nog gratis beginnen bij eToro? Maak dan vandaag nog een account aan en verken het platform!

Binance

Binance logo groot vierkant

Ook bij Binance kun je handelen in de DOT. Naast de Polkadot vind je hier een groot aanbod van veel andere bekende cryptomunten en kleinere altcoins. 

Binance is een goede broker als je uitsluitend op zoek bent naar het verhandelen van cryptovaluta. 

Zoals de naam al impliceert, kun je bij Binance uitsluitend handelen in cryptovaluta. Je kunt hier dus niet handelen in andere financiële handelsproducten als obligaties, aandelen of valuta. 

Het platform van Binance is vrij complex en is dus voornamelijk geschikt voor ervaren beleggers. Ben jij al ervaren in het handelen in crypto’s? Dan is Binance wel een goede keuze. Je hebt hier namelijk ook toegang tot TradingView, waarin je veel technische analyses kunt vinden. 

Maak direct een account aan en begin met handelen.

Libertex

Via Libertex is het mogelijk om te handelen in Polkadot (DOT). Je kunt dit doen door te speculeren over de koerswijzigingen van deze coin.

Voor beginnende handelaren biedt Libertex een gratis demo account aan. Dit betekent dat je kunt oefenen met het platform en alle functies eenvoudig kunt bekijken. Je hebt al toegang tot het demo account binnen enkele seconden door je te registreren met een e-mail adres en wachtwoord.

Libertex staat voornamelijk bekend om het grote aanbod analyse mogelijkheden. Zo kun je niet alleen in hun eigen platform kiezen uit verschillende tools en analyses, maar heb je ook toegang tot MetaTrader 4, één van de bekendste handeltools voor traders.

Hiermee kun je de koersen nog beter analyseren en krijg je meer inzage in verschillende patronen en bewegingen. 

Polkadot kopen binnen Libertex

Zodra je klaar bent om te beginnen met een echt handelsaccount, kun je het demo account heel simpel omzetten naar een echt account. Je kunt al beginnen met een lage minimale inleg van €100.

Dit bedrag kun je storten via één van de vele betalingsmogelijkheden. Het geld staat vrijwel direct op je account als je gebruik maakt van iDeal. 

Nog een voordeel van Libertex: je kunt hier niet alleen terecht voor ruim 60 andere crypto’s, maar kunt ook handelen in grondstoffen, valuta en aandelen. 

Maak direct een account aan bij Libertex en begin met handelen!

Stap 2: Open je account

Bij de meeste brokers is het heel eenvoudig om een demo account aan te maken. Je kunt dit doen via de mobiele app of de webbrowser.

Je registreert je simpelweg met een e-mailadres en wachtwoord, en bevestigt de verificatielink die per e-mail wordt toegezonden.

Ben je overtuigd dat je via deze broker met echt geld wilt gaan handelen? Dan kun je het demo account omzetten naar een echt account.

Voordat je het demo account om kunt zetten naar een echt account, moet je je identiteit nog bevestigen. Dit is om fraude te voorkomen. 

etoro aanmelden polkadot kopen

Een account openen bij eToro

Door een foto te uploaden van je identiteitsbewijs en bankrekening, wordt je account bevestigd. Vervolgens moet je de verplichte vragenlijst nog doorlopen. Deze vragenlijst is verplicht gesteld voor alle brokers door het AFM en dient ter controle. Zo kan men nagaan of je alle risico’s van het handelen hebt begrepen.

Stap 3: Stort geld op je online account

Geld storten is heel eenvoudig en snel te doen. Je hebt hiervoor verschillende mogelijkheden:

etoro logo

Begin al met een lage minimale inleg van $50/€42

Stap 4: Koop Polkadot

Zodra het geld op je account staat, kun je beginnen met het kopen en verkopen van Polkadot. Dit is makkelijk en snel gedaan binnen het platform. 

Je zoekt allereerst naar de DOT in de zoekbalk. Hier vind je DOTUSD en zie je gelijk de actuele koers van de Polkadot coin. 

Deze selecteer je door op ‘Transactie openen’ te klikken. Vervolgens voer je het handelsbedrag en de hefboom in. Als je ook een stop-loss wilt inzetten, kun je dit doen door de maximale winst en het maximale verlies te beperken. 

Controleer nogmaals of je tevreden bent over de ingevulde gegevens en klik op ‘Kopen’. Je hebt nu je eerste positie geopend!

Polkadot verhandelen

Stap 5: Bewaar de Polkadot (DOT)

Als je de Polkadot koopt met de intentie om deze lang te bewaren, zul je dit moeten doen in een wallet. Een crypto wallet kan zowel online als offline zijn.

Het nadeel van het kopen en aanhouden van crypto valuta is het risico deze kwijt te raken. Wordt de wallet gehackt of vergeet je het wachtwoord? Dan ben je je cryptomunten en het geïnvesteerde geld kwijt. 

Denk dus van tevoren goed na over je handelsstrategie en de manier waarop jij wilt profiteren van koersstijgingen of dalingen van de Polkadot. 

Stap 6: Verkoop je Polkadots

Als je correct hebt gespeculeerd over de koersstijging of -daling, kun je de positie weer sluiten. Heb je een stop-loss ingesteld? Dan is er al een maximum vastgesteld op je order. 

Het verkopen binnen eToro is heel eenvoudig. Je zoekt naar de crypto waarin je investeert, en klikt op ‘Handelen’. In het scherm kun je aangeven voor welk bedrag je wilt verkopen.

De software van het platform regelt de transactie en jij hebt je positie gesloten!

Binnen enkele seconden heb jij je eerst positie geopend! Klaar om zelf te beginnen?

Waarom Polkadot kopen?

Polkadot heeft volgens veel experts een enorm groeipotentieel. De technologie achter de munt lost namelijk veel bestaande problemen van andere cryptomunten op. Het groeipotentieel was dan ook te zien in de stijging van de koers zoals is te zien in de afbeelding. 

Het potentieel van de munt wordt vooral gewijd aan de vele toepassingen die de technische aspecten van de munt mogelijk maken. 

Zo zijn er op dit moment al verschillende projecten die draaien op de technologie van Polkadot DOT. 

In de toekomst is het heel waarschijnlijk dat deze blockchain structuur de interesse wint van nog meer partijen die gedecentraliseerde applicaties willen ontwikkelen, en daarom kiezen voor de Polkadot technologie. 

Daarnaast kan het netwerk ook de blockchains van andere cryptovaluta, waaronder Ethereum en de Bitcoin, koppelen. 

Niet alle blockchains kunnen worden gekoppeld aan het netwerk van Polkadot. Dit is afhankelijk van de structuur van het andere netwerk.

polkadot 1 week
Koersstijging van de Polkadot (DOT)

Polkadot kopen: een lange of korte termijn strategie?

Er zijn verschillende manieren om te profiteren van de Polkadot/DOT. Afhankelijk van je ervaring met het handelen in cryptovaluta kan de ene tactiek beter geschikt zijn dan de andere. Bekijk hieronder welke strategie aansluit bij jouw doelen. 

Lange Termijn

Als je een lange termijn strategie toepast, investeer je vaak in iets waarvan je de toekomst nog niet zeker weet. In dit geval kun je bijvoorbeeld de munt zelf kopen en deze bewaren in een wallet. Als de munt door een koersstijging in waarde is gestegen, kun je deze weer verkopen.

Het voordeel van deze strategie is dat je niet dagelijks de koersen in de gaten hoeft te houden. Op korte termijn zijn de crypto koersen vaak erg volatiel, terwijl ze over een langere periode wel een stijging kunnen laten zien. 

Korte Termijn

Op korte termijn kun je speculeren over de toekomstige prijsveranderingen van de Polkadot DOT. 

Je kunt dit doen door te speculeren over een koersstijging en long te gaan. Ook kun je short gaan. Hiermee speculeer je over een koersdaling. 

Deze manier van handelen in Polkadot DOT kan binnen korte tijd een hoog rendement opleveren. Je loopt hierbij echter ook de kans om je inleg kwijt te raken.

Speculeren over de Polkadot koers

Bij het speculeren over prijswijzigingen kun je gebruik maken van een hefboom. Hiermee kun je de inzet van je trade verhogen zonder de inleg te verhogen.  Door een stop-loss in te zetten kun je het maximale verlies op je trade beperken. 

Weet jij genoeg en wil je vandaag nog beginnen met handelen in Polkadot? Open dan een account op eToro en start jouw handelsavontuur. 

Veelgestelde vragen

Polkadot zet in op het ontwikkelen en bouwen van een polychain Web3-toekomst. In feite willen ze een soort alternatief internet ontwikkelen waarop applicaties kunnen worden gebouwd.

Daarnaast wil Gavin Wood, de oprichter van Polkadot, met het netwerk een betere versie van Ethereum bouwen. Zo moeten ook andere munten als de Bitcoin en Ethereum ermee kunnen werken.

Net als veel andere cryptomunten kun je ook de DOT minen. Je hebt hiervoor sterke computers nodig met veel rekenkracht. Daarnaast heb je ook kosten voor de elektriciteit die je verbruikt. Het is daarom belangrijk om af te wegen of het minen je wel voldoende oplevert om hier winst op te maken.

Polkadot is opgericht door Gavin Wood. In het verleden heeft hij ook een grote rol gespeeld bij Ethereum, waardoor veel mensen vertrouwen hebben in Polkadot. Naast Wood zijn er nog twee co-founders: Peter Czaban en Robert Habermeier. Beiden hebben een achtergrond in machine learning en development.

Bij verschillende brokers kun je veilig online Polkadot aanschaffen. Het is wel belangrijk om goed na te gaan of de broker voldoet aan alle eisen van het AFM en gereguleerd is. 

Onze favoriete broker om Polkadot te kopen is Libertex. Hier kun je eenvoudig en veilig je Polkadot verhandelen of eerst nog even oefenen met een demo account.

Als je kiest voor een goede en betrouwbare broker kun je vaak gebruik maken van veel verschillende betalingsmogelijkheden. Zo kun je bij Libertex niet alleen gebruik maken van iDeal, maar ook van PayPal en creditcard.

Conclusie: Polkadot kopen of niet?

De Polkadot DOT coin is een cryptomunt met veel potentieel voor de toekomst. Dankzij de vele toepassingsmogelijkheden is het erg waarschijnlijk dat de munt gebruikt zal worden voor verschillende projecten en de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties. 

Hoewel de toekomst voor deze munt er dus positief uit ziet, blijft het een crypto munt. Net als andere cryptovaluta is ook de Polkadot erg volatiel en ervaart deze grote koersverschillen op dagelijkse basis.

Wil je gaan Polkadot kopen of beginnen met handelen in deze munt? Kies dan voor een betrouwbare broker en oefen eerst met een demo account. Wij raden eToro aan als een betrouwbare broker met een uitgebreid aanbod aan analysetools.

Polkadot kopen bij eToro?
Wil je vandaag nog beginnen met handelen in de Polkadot coin? Maak dan een gratis demo account aan bij eToro.
TIP
Scroll naar boven