Home » crypto » koers » polkadot koers

Polkadot Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling (2021)

Polkadot Koers Euro

Na de Bitcoin als eerste gedecentraliseerde crypto valuta zijn er in korte tijd nog veel meer cryptomunten gelanceerd. Eén van deze munten is de Polkadot. De Polkadot is dan ook niet zomaar een coin, de founder Gavin Wood heeft grootse ideeën voor de toekomst.

We vertellen je hier alles over de huidige koers van Polkadot.  

Vandaag nog beginnen met Polkadot?

Als je altijd op zoek bent naar nieuwe manieren om je geld te investeren, is Polkadot (DOT) misschien wel het overwegen waard. 

Daarom analyseren we hier de koers van deze nieuwe coin en kijken we wat voor potentie de DOT heeft. We vertellen je direct waar je deze coin eenvoudig online kunt kopen. 

polkadot koers

Inhoud

Het is makkelijker om de Polkadot te kopen dan je misschien zou denken. Je kunt deze namelijk, net als bijvoorbeeld de Bitcoin, kopen bij een online broker. 

Omdat deze altcoin nog niet zo bekend is moet je wel goed opletten dat de broker van jouw keuze de coin aanbiedt. Wij laten je daarom zien hoe je de Polkadot koopt bij Libertex. 

1. Polkadot kopen met euro's

Libertex is één van de beste online brokers om mee te beginnen als je Polkadot wilt kopen. 

Maak een account bij Libertex

Via de website van Libertex kun je eenvoudig een account aanmaken met je e-mail en wachtwoord of Facebook account.

Stort geld op je account

Je kunt direct beginnen met fictief geld in het demo account, of beginnen met echt geld met een inleg van €100.

Zoek de Polkadot in Libertex

In de zoekbalk kun je eenvoudig de Polkadot vinden door te zoeken op Polkadot of DOT.

Open een transactie

Selecteer 'Transactie openen' en geef het bedrag en de hefboom aan.

Wil je direct beginnen met het handelen in de Polkadot of eerst kijken hoe een demo account werkt? Maak dan nu gratis een account aan bij Libertex!

polkadot koers libertex

2. Polkadot minen

Vanwege de structuur en het type blockchain dat de Polkadot gebruikt, is het niet mogelijk om deze cryptomunt te minen. Het is echter wel mogelijk om Polkadot te ‘verdienen’ door validator te worden. 

Dit houdt in dat je een computer gebruikt om handelingen binnen het blockchain netwerk goed te keuren en verder te ontwikkelen. Als beloning krijg je vervolgens Polkadots. 

Tip: Je kunt de DOT kopen bij Libertex. Dit platform biedt je niet alleen keuze uit heel veel crypto’s maar is veilig en eenvoudig in gebruik!

Huidige Polkadot Koers Euro

Huidige Polkadot koers (DOT)

Hoewel de koers van de Polkadot op korte termijn erg volatiel is, is te zien dat deze over een langere periode vrijwel altijd is gestegen. Tot op heden zijn er nog geen diepe dalingen geweest in de Polkadot koers, zoals deze wel zijn gezien bij andere munten als de Bitcoin

Recentelijk heeft de munt een grote stijging gezien en is deze in zo’n twee weken (de laatste week van december 2020 – eerste week van januari 2021) in waarde verdubbeld. De toekomst van de munt ziet er dan ook veelbelovend uit. 

Beginnen met handelen in Polkadot? Volg de Polkadot koers en begin direct bij Libertex!  

Kan ik nog instappen in de huidige Polkadot koers?

Eén van de meest voorkomende vragen bij het handelen in crypto’s betreft de timing. 

Voor het handelen in crypto’s is de hoge volatiliteit echter een groot voordeel. Dit betekent namelijk dat er veel momenten zijn waarop je geld kunt verdienen met een prijsstijging of -daling. Dit is dus ook het geval voor de Polkadot. 

Houd de koers van de coin dus goed in de gaten met de verschillende analysemogelijkheden. Bij Libertex kun je bijvoorbeeld gebruik maken van MetaTrader4, om zo goed op de hoogte te blijven de laatste ontwikkelingen. 

Hoe werkt de Polkadot (DOT) coin?

Blockchain

Net als veel andere crypto’s werkt de Polkadot ook op de blockchain. Het unieke van de Polkadot is dat deze meerdere blockchains verbindt in één netwerk. 

Daarnaast is het mogelijk om projecten te lanceren die draaien op het Polkadot netwerk. De blockchain zorgt er vervolgens voor dat de projecten verbonden en worden beveiligd. 

polkadot koers euro

Alle informatie over Polkadot kun je vinden in Libertex

Binnen het Polkadot platform vind je een combinatie van een groot netwerk van blockchains. Deze worden parachains en parathreads genoemd. Het platform van Polkadot verbindt de verschillende blockchains en zorgt ervoor dat informatie kan worden overgedragen tussen de verschillende blockchains.

Hierdoor kunnen er applicaties worden gebouwd en kunnen er verschillende projecten draaien op de technologie. De Polkadot heeft zo verschillende voordelen ten opzichte van andere altcoins. 

Voordelen van de Polkadot crypto

Waar kan je het beste handelen in Polkadot?

Het is altijd belangrijk om verschillende brokers goed te vergelijken voordat je besluit je geld in te leggen. Bij Libertex, één van onze favoriete brokers, kun je veilig en goedkoop handelen in Polkadot. 

Daarnaast heb je bij deze online broker uit nog vele andere altcoins, aandelen, grondstoffen en valuta. 

Je kunt bij Libertex al beginnen met handelen met een lage inleg van €100. Is dit de eerste keer dat je gaat handelen bij een online broker? Dan kun je beginnen met een demo account. Hiermee kun je beginnen met een fictief bedrag van €50.000. Zo kun je eerst oefenen zonder risico!

Polkadot koers: Veelgestelde vragen

Hoewel het idee voor de Polkadot coin pas in 2016 ontstond, is de techniek erachter op sommige vlakken gelijk aan die van Ethereum. De Polkadot wordt geroemd om zijn veiligheid en is dus zeker een betrouwbare coin. 

Op dit moment, begin 2021, is één Polkadot coin 9,60 USD waard. Dit komt neer op zo’n € 7,82.

Op dit moment wordt de Polkadot nog niet gebruikt als regulier betaalmiddel. Het netwerk is voornamelijk gebouwd voor het ondersteunen en verbinden van verschillende projecten. 

Net als andere cryptovaluta bewaar je ook de Polkadot in een wallet. Op de Polkadot website kun je alle wallets vinden die de DOT ondersteunen. 

Je kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van een offline wallet. 

Net als de meeste crypto’s sla je de DOT op in een wallet. Het voordeel hiervan is dat wallets vaak goed te beveiligen zijn. Het nadeel is echter dat je de munten volledig kwijt bent als je wallet wordt gehackt of je het wachtwoord vergeet.

Conclusie: de koers Polkadot

Hoewel de Polkadot nog een erg jonge cryptomunt is, laat deze al wel wel veel potentieel zien voor de toekomst. Houd er wel rekening mee dat cryptovaluta erg volatiel zijn, en je hierdoor te maken kunt krijgen met grote winsten maar ook grote verliezen.

Let erop dat je altijd alleen gebruik maakt van een betrouwbare en gereguleerde broker. Wij raden Libertex aan als beste broker om Polkadot te kopen. 

Ook handelen in Polkadot?

Met een demo account bij Libertex kun je vrijblijvend kijken of het handelen in Polkadot iets voor jou is. Maak een demo account en probeer het direct!
Live koersen
Scroll naar top