Polkadot Koers in Euro – Live Prijs, Geschiedenis en Voorspelling

Polkadot Koers Euro

Na de Bitcoin als eerste gedecentraliseerde crypto valuta zijn er in korte tijd nog veel meer cryptomunten gelanceerd. Eén van deze munten is de Polkadot. De Polkadot is dan ook niet zomaar een coin, de founder Gavin Wood heeft grootse ideeën voor de toekomst.

Vandaag nog beginnen met Polkadot?

Als je altijd op zoek bent naar nieuwe manieren om je geld te investeren, is Polkadot (DOT) misschien wel het overwegen waard. 

Daarom analyseren we hier de koers van deze nieuwe coin en kijken we wat voor potentie de DOT heeft. We vertellen je direct waar je deze coin eenvoudig online kunt kopen. 

polkadot koers

Beleggen in Polkadot crypto in 4 simpele stappen

Wil je meteen beginnen met Polkadot crypto kopen via eToro? Druk op de groene knop en begin gratis!

We vertellen je hier in dit artikel alles over de huidige koers van Polkadot of het slim is om in deze crypto to investeren en hoe Polkadot ontstaan is.

Hoe kan je de Polkadot kopen (DOT)?

Het is makkelijker om de Polkadot te kopen dan je misschien zou denken. Je kunt deze namelijk, net als bijvoorbeeld de Bitcoin, kopen bij een online broker. 

Omdat deze altcoin nog niet zo bekend is moet je wel goed opletten dat de broker van jouw keuze de coin aanbiedt. Wij laten je daarom zien hoe je crypto koopt bij eToro. 

1. Polkadot kopen met euro's

eToro is één van de beste online brokers om mee te beginnen als je crypto wilt kopen. 

Maak een account bij eToro

Via de website van eToro kun je eenvoudig een account aanmaken met je e-mail en wachtwoord of Facebook account.

Stort geld op je account

Je kunt direct beginnen met fictief geld in het demo account, of beginnen met echt geld met een inleg van $50 (€42).

Zoek de crypto in eToro

In de zoekbalk kun je eenvoudig de een tal van crypto's vinden door te zoeken op de naam.

Open een transactie

Selecteer 'Transactie openen' en geef het bedrag en de hefboom aan.

Wil je direct beginnen met het handelen in de Polkadot of andere crypto of eerst kijken hoe een demo account werkt? Maak dan nu gratis een account aan bij eToro!

polkadot overview

2. Polkadot minen

Vanwege de structuur en het type blockchain dat de Polkadot gebruikt, is het niet mogelijk om deze cryptomunt te minen. Het is echter wel mogelijk om Polkadot te ‘verdienen’ door validator te worden. 

Dit houdt in dat je een computer gebruikt om handelingen binnen het blockchain netwerk goed te keuren en verder te ontwikkelen. Als beloning krijg je vervolgens Polkadots. 

Tip: Je kunt crypto kopen. Dit platform biedt je niet alleen keuze uit heel veel crypto’s maar is veilig en eenvoudig in gebruik!

Huidige Polkadot Koers Euro

Huidige Polkadot koers (DOT)

Hoewel de koers van de Polkadot op korte termijn erg volatiel is, is te zien dat deze over een langere periode vrijwel altijd is gestegen. Tot op heden zijn er nog geen diepe dalingen geweest in de Polkadot koers, zoals deze wel zijn gezien bij andere munten als de Bitcoin. 

De munt heeft een grote stijging gezien en is deze in zo’n twee weken (de laatste week van december 2020 – eerste week van januari 2021) in waarde verdubbeld. De toekomst van de munt ziet er dan ook veelbelovend uit.

Beginnen met handelen in crypto? Begin direct bij eToro!

Kan ik nog instappen in de huidige Polkadot Koers?

Eén van de meest voorkomende vragen bij het handelen in crypto’s betreft de timing. 

Voor het handelen in crypto’s is de hoge volatiliteit echter een groot voordeel. Dit betekent namelijk dat er veel momenten zijn waarop je geld kunt verdienen met een prijsstijging of -daling. Dit is dus ook het geval voor de Polkadot. 

Houd de koers van de coin dus goed in de gaten met de verschillende analysemogelijkheden. Bij eToro kun je bijvoorbeeld gebruik maken van CopyTrading, waarbij je de portfolio’s van ervaren beleggers kunt inkijken en zelfs kopiëren!

Hoe werkt de Polkadot (DOT) Coin?

Blockchain

Net als veel andere crypto’s werkt de Polkadot ook op de blockchain. Het unieke van de Polkadot is dat deze meerdere blockchains verbindt in één netwerk. 

Daarnaast is het mogelijk om projecten te lanceren die draaien op het Polkadot netwerk. De blockchain zorgt er vervolgens voor dat de projecten verbonden en worden beveiligd. 

polkadot live koers

Live koers Polkadot

Binnen het Polkadot platform vind je een combinatie van een groot netwerk van blockchains. Deze worden parachains en parathreads genoemd. Het platform van Polkadot verbindt de verschillende blockchains en zorgt ervoor dat informatie kan worden overgedragen tussen de verschillende blockchains.

Hierdoor kunnen er applicaties worden gebouwd en kunnen er verschillende projecten draaien op de technologie. De Polkadot heeft zo verschillende voordelen ten opzichte van andere altcoins. 

Voordelen van de Polkadot crypto

Beste Polkadot Crypto brokers

Broker
eToro
⭐⭐⭐⭐⭐
MEXC
⭐⭐⭐⭐
Coinbase
⭐⭐⭐⭐
Kraken
⭐⭐⭐
OKX
⭐⭐⭐
eToro bekijkenMEXC bekijkenCoinbase bekijkenKraken bekijkenOKX bekijken
Beoordeling Mobiele App9.8/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€50,-€10,-€2,-€10,-€1,-
Minimale spread (pips)vanaf 0,15%vanaf 0,01%0,5%1 pipvanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€10,-€5,-€2,-€1,-<€1,-
Maximale Hefboom400x200x10x50x200x
Aantal cryptocurrency1102708249265614
Regulatie FCA, CySEC, DNB, AMF, BoS, OAM, MFSA, FSRA, ASIC, FSAS, FinCENGeenFCA, CBI, DNB, FinCEN, FINTRAC, FCA, OAM, BoS, CBI, DNB, AUSTRAC, FSRAMalta, FCA, DNB, FinCEN, Hong-Kong
Overnacht / conversiekostenGeenGeenGeenGeenGeen
Opnamekosten€5,-Ligt aan crypto€0,15€1,-Gas fees
OnderhoudskostenGeenGeenGeebGeenGeen

Waar kan je het beste handelen in Polkadot?

Het is altijd belangrijk om verschillende brokers goed te vergelijken voordat je besluit je geld in te leggen. Bij eToro, één van onze favoriete brokers, kun je veilig en goedkoop handelen in crypto’s. 

Daarnaast heb je bij deze online broker keuze CFD’s van nog vele andere altcoins, aandelen, ETF’s, indexen en valuta. 

Je kunt bij eToro al beginnen met handelen met een lage inleg van $50 (€42). Is dit de eerste keer dat je gaat handelen bij een online broker? Dan kun je beginnen met een demo account. Hiermee kun je beginnen met een fictief bedrag van €50.000. Zo kun je eerst oefenen zonder risico!

Polkadot Koers: Veelgestelde vragen

Hoewel het idee voor de Polkadot coin pas in 2016 ontstond, is de techniek erachter op sommige vlakken gelijk aan die van Ethereum. De Polkadot wordt geroemd om zijn veiligheid en is dus zeker een betrouwbare coin. 

Op dit moment, begin maart 2022, is één Polkadot coin 18,22 USD waard. Dit komt neer op zo’n € 16,22.

Op dit moment wordt de Polkadot nog niet gebruikt als regulier betaalmiddel. Het netwerk is voornamelijk gebouwd voor het ondersteunen en verbinden van verschillende projecten. 

Net als andere cryptovaluta bewaar je ook de Polkadot in een wallet. Op de Polkadot website kun je alle wallets vinden die de DOT ondersteunen. 

Je kunt er ook voor kiezen gebruik te maken van een offline wallet. 

Net als de meeste crypto’s sla je de DOT op in een wallet. Het voordeel hiervan is dat wallets vaak goed te beveiligen zijn. Het nadeel is echter dat je de munten volledig kwijt bent als je wallet wordt gehackt of je het wachtwoord vergeet.

Conclusie: Koers Polkadot

Hoewel de Polkadot nog een erg jonge cryptomunt is, laat deze al wel wel veel potentieel zien voor de toekomst. Houd er wel rekening mee dat cryptovaluta erg volatiel zijn, en je hierdoor te maken kunt krijgen met grote winsten maar ook grote verliezen.

Let erop dat je altijd alleen gebruik maakt van een betrouwbare en gereguleerde broker. Wij raden eToro aan als beste broker om crypto te kopen. 

Ook handelen in crypto?

Met een demo account bij eToro kun je vrijblijvend kijken of het handelen in een tal van crypto's iets voor jou is. Maak een demo account en probeer het direct!
Live koersen
Scroll naar boven