Abbott Aandelen Kopen & Live Aandeel Abbott Koers

Abbott LaboratoriesABT
3.03%
$105.90

Het bedrijf bestaat al sinds 1888 en de aandelen van Abbott zijn sinds 1981 op de beurs te vinden waar vooral de afgelopen tien jaar de koers enorm gestegen is. 

In dit artikel vind je alles over Abbott, het aandeel Abbott, hoe de koers verloopt en hoe jij vandaag nog aan je eerste Abbott Laboratories aandelen kan komen. 

Aandeel Abbott kopen in 3 makkelijke stappen

Klaar om te beginnen met aandelen kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Ben je benieuwd hoe ook jij kunt profiteren van de stijging van het aandeel Abbott? In dit artikel bespreken we de voordelen van het handelen in de aandelen van Abbott, wat je nodig hebt om te starten en hoe je zelf het beste aandelen kunt kopen. 

Hoe koop ik een aandeel Abbott?

De aandelen Abbott worden verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE) onder de afkorting ABT. Je kunt de Abbott laboratories aandelen via bekende, in Nederland beschikbare, brokers eenvoudig aanschaffen. 

 

Stap 1: Kies de juiste online broker

Als je wilt beginnen met het aankopen van je eerste Abbott aandelen is het belangrijk om een goede broker te vinden. Bij een broker kun je eenvoudig aandelen kopen van verschillende bedrijven op verschillende beurzen.

De broker staat als het ware tussen de beurs en de beleggers zoals jij. Door gebruik te maken van een broker maak je het aandelen kopen en verkopen voor jezelf een stuk eenvoudiger.

Het kan lastig zijn om de goede broker te vinden omdat er inmiddels zeer veel verschillende brokers zijn die hun diensten in Nederland aanbieden. Welke aandelen en andere investeringsmogelijkheden bepaalde brokers aanbieden verschilt erg. 

Als beginnende belegger kun je het best kiezen voor een bekende broker die gereguleerd is in Europa en/of Nederland en door gebruikers als veilig bestempeld wordt. Daarnaast kun je kijken naar de kosten die gelden bij bepaalde brokers. 

Een korter overzicht van gereguleerde en veilige brokers vind je hieronder:

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

De meest geschikte broker voor beginnende beleggers is eToro. eToro is eenvoudig te gebruiken voor beginners vanwege een hoge gebruiksvriendelijkheid en geeft veel informatie voor zowel beginnende als ervaren beleggers. 

eToro noemt zichzelf een sociale broker en zet dat kracht bij door extra functies die het beleggen voor beginners makkelijker maken. Zo kun je met de CopyTrader tool eenvoudig portefeuilles overnemen van ervaren beleggers en zo meeliften op hun succes. 

Daarnaast vraagt eToro 0% commissie bij aandelen en ETF’s waardoor je goedkoop mogelijk kan beginnen met het kopen van je eerste aandelen. Doordat je minimaal slechts €170 in hoeft te leggen kun je ook al met een kleine portefeuille beginnen. 

Als je toch nog twijfelt kun je er ook voor kiezen om eToro eerst uit te proberen via een demofunctie. Met deze demofunctie kun je zonder echt geld te investeren alle functies uitproberen en kijken wat er gebeurt met je aandelen over een bepaalde tijd. 

Voor de beginnende belegger biedt eToro dus alle mogelijkheden om je wegwijs te maken in de wereld van aandelen. Daarnaast biedt eToro ook de mogelijkheid om te beleggen in CFD’s, cryptocurrency en grondstoffen

Wil jij meer weten over eToro? Lees dan onze volledige eToro review. 

Stap 2: Open een account

Voordat je de eerste aandelen van Abbott aan kunt kopen moet je een account openen. Hieronder laten we zien hoe je bij een broker, in dit geval eToro, eenvoudig een account aanmaakt. 

Meld je aan bij eToro

Ga naar eToro en kies een goede gebruikersnaam en veilig wachtwoord voor je account. 

Verifieer je account

Ga naar je mail inbox om je account te verifiëren. 

Een account aanmaken bij eToro
account aanmaken etoro aandeel abbott
Voltooi je profiel en financieer je account

Zodra je een account hebt aangemaakt moet je nog je profiel voltooien. Wees niet bang om informatie op te geven aan eToro, het is een gereguleerde en veilige broker en deze informatie hebben zij nodig om dit zo te houden. 

Zodra je profiel voltooid is, kun je geld storten en aan de slag gaan met je eerste aankoop. Geld storten kan vanuit Nederland eenvoudig met iDeal, Paypal en vele andere opties. 

Stort geld op jouw eToro account zodat je gelijk kunt beginnen met beleggen.
eenvoudig geld storten etoro aandeel abbott

Stap 3: Zoek de aandelen van Abbott

Je profiel is nu voltooid en je hebt voor het eerst geld gestort op je account. Nu kun je op zoek naar aandelen in Abbott Laboratories. Dit doe je eenvoudig door te zoeken naar Abbott in de zoekbalk boven in je scherm. 

Je komt dan op een pagina met alle informatie over het aandeel en een grote blauwe knop met ‘handelen’. Als je op deze knop drukt kun je meteen aandelen van Abbott (ABT) kopen. 

De koers van het Abbott (ABT) aandeel in de eToro interface
etoro abbott koers

Denk je dat je klaar bent om te beginnen met investeren in Abbott aandelen? Maak gratis een account aan begin vandaag nog!

abbott laboratories koers

De aandelenkoers van Abbott sinds 2017.

Over Abbott

Abbott is een Amerikaans bedrijf in de gezondheidssector maar opereert over de hele wereld. Het bedrijf richt zich medische apparaten, medicijnen en gezondheidsproducten.

Abbott Laboratories werd opgericht in 1888 in Illinois  om medicijnen te ontwikkelen. Inmiddels is het een enorm bedrijf die in 2019 een omzet van bijna 32 miljard dollar bereikte. 

In 2013 heeft Abbott een deel van het bedrijf dat zich bezig hield met onderzoek afgesplitst in AbbVie. Ook van dat gedeelte zijn aandelen beschikbaar op een broker als eToro. 

Abbott Laboratories bestaat uit vier verschillende divisies: voeding (voor baby’s en speciale voeding voor volwassenen), diagnostiek, medische apparaten en medicijnen. 

Het bedrijf bestaat al meer dan 130 jaar maar de afgelopen 20 jaar maakt het bedrijf nog een flinke groei door. Sinds 2012 stijgt de omzet van het bedrijf en daarmee stijgt ook de Abbott aandelenkoers. 

Inmiddels heeft Abbott meer dan 100.000 werknemers verspreid over de hele wereld. Ook in Nederland is Abbott terug te vinden met zeven vestigingen in Nederland in Alkmaar, Breda, Heerlen, Hoofddorp, Olst. Weesp en Zwolle.  

 

Waarom investeren in Abbott?

Abbott is een multinational in de gezondheidssector en is in de meer dan 130 jaar dat het bedrijf bestaat gegroeid tot een grote speler. De gezondheidssector is een markt die altijd zal blijven bestaan en vooralsnog vooral groei kent. 

Doordat Abbott al zo lang bestaat en in al die jaren is blijven groeien en diversificeren is het een belangrijk bedrijf geworden in de sector. Door de diversificatie zal Abbott altijd in kunnen spelen op een veranderende markt om zo een gezond bedrijf te blijven. 

Doordat Abbott zich in een stabiele markt als de gezondheidssector bevindt, zichzelf opnieuw blijft ontwikkelen en inmiddels over de hele wereld gevestigd is kun je het beschouwen als goede investering. Het lijkt geen enorm risico te zijn. 

Huidige koers van Abbott

Als je kijkt hoe het Abbott aandeel het op lange termijn doet zie je weinig gekke dingen. De afgelopen tien jaar is de prijs voor het aandeel flink gestegen. 

Er zijn wel een aantal dipjes in de Abbott koers te zien. Afgelopen jaar zakte de aandelen koers een keer flink maar kwam aan het eind van het jaar toch hoger uit dan hij begon. 

Deze daling kwam op het moment dat de coronacrisis wereldwijd toesloeg en alle beurzen het lastig hadden. Het aandeel herstelde zich snel weer na deze dip. 

Koers van Abbott (ABT)

Op lange termijn stijgt het Abbott aandeel zeer behoorlijk. In de afgelopen 20 jaar is de prijs voor een aandeel gestegen van €12 tot €88. Als je in het jaar 2000 geïnvesteerd had in 100 Abbott aandelen had je nu een 100 x (€88 – €12) = € 7.600,- verdiend op een investering van €1.200,-. 

In 2020 kwam het aandeel van Abbott Laboratories tot een recordhoogte en dat zet het aandeel begin 2021 door. Dit kwam onder andere door het ontwikkelen van verschillende corona-testen.

Is dit een goed moment voor Abbott aandelen?

Doordat Abbott een grote rol gespeeld heeft in de coronacrisis met verschillende testen die goedgekeurd zijn door de Amerikaanse instanties steeg ook de aandelenkoers van Abbott Laboratories mee. 

Hierdoor is het lastig te voorspellen wat het aandeel de komende jaren gaat doen als de coronacrisis opgelost wordt en de testen niet meer nodig zijn. 

Wel blijft Abbott een enorm bedrijf met veel medewerkers en veel verschillende afdelingen die hun werk blijven doen. Abbott is dus niet afhankelijk van deze gezondheidscrisis en zal ook na de tijd nog veel omzet blijven draaien. 

Koers Abbott tweede helft van 2020

aandelenkoers abbott eind 2020

Wil jij beginnen met het beleggen in Abbott aandelen?

Als je wilt beleggen op lange termijn dan lijkt het een prima moment om te beginnen met het investeren in de aandelen van Abbott labs. De koers groeit al sinds het moment dat Abbott op de beurs is gekomen zonder al te gekke dalingen. 

Volgens experts is het niet verstandig om nu de aandelen te kopen om op korte termijn snel winst te maken. Door de coronatesten die het bedrijf veel verkocht eind 2020 is de koers tot een ongekende hoogte geduwd die waarschijnlijk niet vol te houden is voor Abbott. 

De ontwikkelingen voor bedrijven in de gezondheidssector volgen elkaar echter snel op en de coronacrisis geeft voor dit soort bedrijven ook veel kansen. Houd dus de ontwikkelingen goed in de gaten rondom Abbott want zoals je terug kan zien in de koers van 2020 hebben deze ontwikkelingen grote invloed op de koers. 

De grootste aandeelhouders van Abbott zijn The Vanguard Group (8.36% van alle aandelen) en Blackrock inc. (7.62%). Daarnaast worden de aandelen in veel ETF’s aangeboden met het grootste aanbod in de ETF’s die de grootste aandeelhouder The Vanguard Group aanbiedt. 

In totaal zijn 75% van alle aandelen in bezit van instituties en daarmee is er een kwart in bezit van particulieren. 

Abbott keert dividend uit aan haar aandeelhouders met als hoogtepunt het dividend in januari 2021. Toen werd er €0,37 per aandeel uitgekeerd. 

Het dividend dat Abbott uitkeerde steeg al jaren gestaag maar door de vele coronatesten die het bedrijf verkocht steeg het dividend over het laatste kwartaal van 2020 met 25% vergeleken met kwartaal 3 van 2020. 

Voorlopig zal het dividend waarschijnlijk op dit niveau doorzetten zolang de vraag naar de coronatesten nog bestaat. Daarna zal de omzet en winst van Abbott Laboratories mogelijk terugvallen en daarmee ook het dividend verminderen. 

Meer interessante aandelen om in te investeren

Wil je naast Abbott je portefeuille verbreden met andere aandelen? Kijk eens naar onderstaande bekende aandelen en lees onze analyses over de verschillende bedrijven en hun aandelenkoers. 

apple
Apple (AAPL)

Bijna iedereen heeft wel eens te maken met een product van Apple. Of het nou een iPhone, iPad of Macbook is, de producten zijn populair en je ziet ze overal voorbij komen. Apple is ook op de aandelenmarkt één van de meest populaire bedrijven ter wereld. Wil jij alles weten over het aandeel Apple en wanneer je dit aandeel het best kan kopen? Klik snel op het artikel hieronder.

amazon logo
Amazon (AMZN)

De Amerikaanse webgigant is inmiddels bekend in de hele wereld. Ook in Nederland kun je steeds makkelijk producten bestellen bij Amazon. Naast het bestellen van producten heeft het inmiddels veel verschillende services zoals een streamingdienst. Amazon maakt veel winst en is ook een favoriet van veel investeerders. Wil jij er meer over weten of meteen investeren? Klik dan hieronder.

tesla logo aandeel
Tesla (TSLA)

De toekomst is voor Tesla. Het is de bekendste producent van elektrische auto’s en heeft de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt op de beurs. Maar ook in het straatbeeld zijn de Tesla steeds meer aanwezig. Wil jij weten of ook de aandelen van Tesla veel toekomst hebben? Klik snel op onderstaand artikel of begin direct met het handelen in deze aandelen. 

Veelgestelde vragen

Het Abbott aandeel staat genoteerd op de New York Stock Exchange (NYSE) en is terug te vinden via de bekende brokers. Je kunt er voor kiezen om de individuele aandelen aan te kopen. 

 

De coronacrisis is van grote invloed geweest op het jaar 2020 voor Abbott Laboratories en ook 2021 zal voor een deel bepaald worden door de crisis. Abbott heeft verschillende coronatesten ontwikkeld die goedgekeurd zijn in Amerika en daarmee heeft het een hoge omzet behaald. 

Ja, Abbott keert dividend uit aan de aandeelhouders. Over het laatste kwartaal van 2020 had het dividend een recordhoogte van €0,37 per aandeel. 

Abbott keert elk kwartaal dividend uit en betaalt gemiddeld jaarlijks 1.61% van de aandeelprijs uit aan dividend. 

 

Ja, Abbott noteert elk jaar winst met als hoogtepunt 2012. Toen maake het bijna 6 miljard dollar winst. De afgelopen jaren verschilt de winst, zo was het in 2017 slechts 477 miljoen dollar. 

Vanuit Nederland is het kopen van Abbott aandelen het eenvoudigst via een broker als eToro of Plus500. Bij eToro kun je de aandelen zelf kopen terwijl je bij Plus500 alleen in CFD’s kunt handelen en niet de echte aandelen zelf kan kopen. 

Conclusie

Abbott Laboratories is een grote multinational en biedt daardoor interessante en stabiele aandelen. Zeker voor de investeerder met een langetermijnvisie is het interessant om het Abbott aandeel in bezit te hebben. 

Als je gaat investeren in Abbott Laboratories is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rondom het bedrijf. Omdat Abbott een rol speelt in de coronacrisis is het belangrijk om te weten welke stappen ze hierin zetten en wanneer hun rol in deze crisis uitgespeeld is. 

Het bedrijf is inmiddels meer dan 130 jaar oud, heeft meer dan 100.000 werknemers en betaalt dividend uit over de aandelen. Het bedrijf maakt elk jaar winst en de omzet stijgt de afgelopen jaren flink. 

Direct beginnen met je eerste investering?

Begin vandaag nog met beleggen en koop binnen een uur je eerste Abbott aandelen. Maak snel een gratis account aan bij de broker eToro en je kunt meteen beginnen!
begin direct!
Scroll naar boven