Interessante Aandelen Om Te Kopen!

Beleggen in interessante aandelen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het is namelijk moeilijk de markt te voorspellen. Toch zijn er genoeg aandelen waar investeerders enthousiast over zijn. Benieuwd naar de meest interessante aandelen van het moment? Lees dan snel verder!

Koop de Meest Interessante Aandelen in 4 stappen

Direct starten met beleggen in Interessante Aandelen? Start dan meteen bij eToro!

Dagelijks zijn investeerders bezig met het vinden van de meest interessante aandelen. Hier worden talloze analyses voor gemaakt. De meeste van deze analyses over aandelen worden gepubliceerd aan het grote publiek. Op basis van verschillende analyses hebben wij onze lijst van meest interessante aandelen opgesteld.

Zelf beginnen met het beleggen in de Meest Interessante Aandelen

Voor het beleggen in de meest interessante aandelen moet je financieel nieuws op de voet volgen. Als je te laat bent, kan de waarde van een aandeel al te hoog zijn opgelopen. Belangrijk dus dat je alles gereed hebt zodat je direct kunt reageren op nieuwe analyses.
 
Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je snel kunt beleggen op de meest interessante aandelen.

Stap 1: Kies de juiste broker

Allereerst zul je een keuze moeten maken bij welke broker je je aanmeldt. Dit moet een combinatie zijn van een broker met lage kosten, hoge betrouwbaarheid en een groot aanbod. Tegenwoordig zijn er steeds meer brokers op de markt. Daarom is het belangrijk om de beste broker voor jouw strategie eruit te pikken.
 
Hieronder zetten we de beste brokers die voldoen aan onze criteria voor je op een rijtje.
Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Interessante Aandelen Om Te Kopen bij eToro

eToro is onze favoriet wanneer het gaat om beleggen in interessante aandelen. Het platform is zeer vriendelijke voor beginnende beleggers en biedt genoeg aanbod zodat ook ervaren beleggers niets tekort komen.

eToro biedt een tal van handige features aan. Onze favoriet is de Copytrading tool, waar je de portfolio’s van de meest ervaren beleggers op eToro kunt inzien. 

Ze geven je daarnaast inzicht in hoe ze tot een bepaalde beslissing zijn gekomen. Als je overtuigd bent van de belegger, kun je ervoor kiezen om het gehele portfolio over te nemen.

Als beginnende belegger kun je allereerst beginnen met een gratis demoaccount. Met een demoaccount beleg je met virtueel geld en kun je zonder risico het platform verkennen.

Copytrading bij eToro

Als je vervolgens comfortabel bent met het platform, kun je overgaan op beleggen met echt geld. Dit kan al vanaf het lage minimale inlegbedrag van $ 50/€ 42. 

eToro biedt naast interessante aandelen ook de mogelijkheid om te beleggen in onder andere cryptocurrency’s, CFD’s, ETF’s en grondstoffen. Beleggen in aandelen en ETF’s doe je daarnaast tegen 0% commissie.

Het platform wordt gereguleerd door de Britse toezichthouder FCA. Je hebt als gebruiker van het platform van eToro dus een betrouwbare broker met lage kosten en een groot aanbod.

Direct beginnen bij de beste broker voor Interessante Aandelen? Start dan vandaag nog!

Interessante Aandelen Om Te Kopen bij Vantage

Vantage, voorheen Vantage FX, is een Australische CFD-broker. Het platform is al sinds 2009 actief op de handelsmarkt en specialiseert zich volledig in CFD’s. Je kunt hier dus beleggen in CFD’s van een tal van interessante aandelen. 

Vantage wordt onder andere gereguleerd door de FCA, net als eToro. Maar ook door de Australische toezichthouder ASIC en het toezichtsorgaan van Vanuatu, de CFSC. Doordat het bedrijf gevestigd is in Vanuatu, zullen de beschikbare beleggingen onder deze regels vallen.

Dat betekent dat je met hefbomen hoger dan 30 kunt handelen. Dit is iets wat we alleen aanraden als je een ervaren belegger bent, aangezien je potentiële verlies ook flink kan oplopen.

Interessante Aandelen Om Te Kopen bij Skilling

Skilling biedt CFD handel aan in forex, aandelen en crypto’s. Het platform is in 2016 opgericht en daarom nog relatief jong. Het bedrijf heeft kantoren in Spanje, Malta en Cyprus.

Het platform richt zich op het zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken van CFD-trading. Iets wat normaal gesproken voor meer ervaren beleggers is. Je kunt Skilling dus zien als een goed platform voor beginnende beleggers die geïnteresseerd zijn in CFD beleggen.

Interessante Aandelen Om Te Kopen bij Capital.com

Capital.com is een CFD-broker die zich richt op een alles-in-1 platform, waar je uitgebreide analyses en stock nieuws kunt vinden. Het platform is geschikt voor het beleggen in CFD’s van interessante aandelen. Ook biedt het platform meer dan 200 cryptocurrency CFD’s aan.

Wil jij je beleggingen in CFD’s van aandelen dus combineren met crypto CFD-beleggingen? Dan is Capital.com de ideale broker voor jou!

Interessante Aandelen Om Te Kopen bij Libertex

Libertex is één van de oudste en bekendste CFD-brokers op de markt. Het platform is al actief sinds de jaren negentig. Libertex blijft een grote speler in de handelsmarkt dankzij het flexibele meegaan met de snel ontwikkelden wereld van beleggingen.

Een groot pluspunt aan Libertex, is dat je gebruik kunt maken van het MetaTrader 4 platform. Hierbij kun je diepgaande analyses maken om beter geïnformeerde investeringen te doen.

Stap 2: Account aanmaken

Wanneer je keuze is gevallen op een bepaalde broker, is het tijd om je aan te melden. Dit is bij elke broker redelijk vanzelfsprekend, maar we zullen eToro als voorbeeld nemen.

Door op één van de groene knoppen in dit artikel te drukken, kun je direct op de homepage van het platform komen om een account aan te maken. Dit doe je door je email adres en een sterk wachtwoord in te voeren. Ook kun je je aanmelden door middel van Facebook of Google.

Vervolgens hoef je enkel je account te activeren en je hebt toegang tot de (demo) omgeving van het platform.

Stap 3: Geld storten

Je zult enkel nog toegang hebben tot het demoplatform. Voor het beleggen met echt geld, zul je nog een aantal verplichte stappen moeten nemen. Brokers zijn verplicht dit zogenaamde KYC-proces te doorlopen met nieuwe gebruikers.
 
Hiervoor zul je een geldig identiteitsbewijs moeten koppelen. Daarnaast zul je je bankrekening aan je account moeten linken en een vragenlijst moeten invullen die bevestigt dat je je bewust bent van de risico’s van beleggen.
 
Vervolgens krijg je volledige toegang tot het platform en kun je geld storten via verschillende betaalmethodes, zoals iDEAL, PayPal of creditcard.

Stap 4: Vind Interessante Aandelen om te kopen

Nu je geld op je account hebt staan, is het tijd om interessante aandelen te zoeken binnen het platform. Dit doe je door in de zoekbalk naar aandelen te zoeken. Ook heb je een overzicht van aandelen waarbij je direct kan zien welke aandelen de afgelopen tijd gegroeid zijn.

We raden je aan om eerst een goed idee te krijgen van wat de meest interessante aandelen van het moment zijn. Zo zoek je gericht naar potentieel lucratieve beleggingen.

Stap 5: Doe je eerste investering in Interessante Aandelen

Nu je een interessant aandeel hebt gevonden, is het tijd om te beginnen met handelen. Dit doe je door op de blauwe knop “Handelen” (bij eToro) te klikken. Hierdoor kom je in het koopvenster van eToro, waar je kunt kiezen voor hoeveel je wilt beleggen.
 
Als je deze transactie afrondt, ben je officieel eigenaar van de aandelen waarin je geïnvesteerd hebt en vind je je belegging terug in je dashboard.

Wil je direct beginnen met beleggen in de Meest Interessante Aandelen? Start dan vandaag nog bij eToro!

Hoe bepaal je wat Interessante Aandelen Om Te Kopen zijn?

Voordat we kijken naar onze lijst met meest interessante aandelen van dit moment, moeten we nagaan aan welke criteria interessante aandelen moeten voldoen. We zetten de criteria hieronder op een rijtje.

Winst per aandeel

Om te beslissen of een aandeel interessant is, kun je allereerst kijken naar de winst per aandeel. Dit geeft aan wat de hoeveelheid winst is die het bedrijf maakt per aandeel.

Let er wel op dat bedrijven hun winst per aandeel op de korte termijn kunnen boosten door bijvoorbeeld onderdelen van het bedrijf te verkopen of tijdelijk minder kosten te maken. Kijk dus altijd naar de winstontwikkeling op de langere termijn.

Omzet

De algehele omzet kan ook een goed beeld schetsen van de gezondheid van een bedrijf. Ook als dit niet direct tot meer winst leidt. Zo zul je bij aandelen als Netflix en Amazon niet direct een stijging in de winst per aandeel zien, omdat ze deze winsten voor een groot deel in de ontwikkeling van het bedrijf steken.

PEG-ratio

De PEG-ratio is een handige manier van het signaleren van aandelen die onrealistisch hoog geprijsd zijn. Dit kun je berekenen door de koers-winstverhouding (K/W). Hierbij deel je de beurskoers door de winst per aandeel.

Als de K/W hoog is wanneer je deze vergelijkt met andere bedrijven binnen een sector, ben je relatief duur uit per aandeel. De K/W is niet helemaal betrouwbaar, het meet namelijk niet potentiële toekomstige groei, wat voor interessante aandelen juist wel belangrijk is.

De PEG-ratio doet dit wel. PEG staat voor “price earnings growth”. In dit model deel je de K/W door de toekomstige verwachte omzetgroei voor het komende jaar. Is de aandeelprijs “eerlijk”, dan zal dit uitkomen op 1 of hier dichtbij. Komt het lager uit, dan is het aandeel ondergewaardeerd en dus zeer interessant.

Het minpunt is uiteraard dat de toekomstige groei nooit met zekerheid kan worden bepaald.

Prognoses Interessante Aandelen

Op een tal van verschillende websites kun je onderzoek van financiële analisten vinden waarbij ze de meest interessante aandelen bespreken en ook bekijken welke aandelen niet interessant zijn. Hierbij kijken ze naar actuele gebeurtenissen en wat er in de toekomst te verwachten is.

Hierbij wordt er dus niet alleen gekeken naar rekenmodellen of andere feiten, maar ook op de marktverwachtingen en wat de publieke opinie is van het bedrijf.

Direct beleggen bij een tal van Interessante Aandelen? Start bij eToro!

Top 5 Meest Interessante Aandelen Om Te Kopen

Ook wij hebben onderzoek gedaan naar de meest interessante aandelen om te kopen op dit moment. Hieronder vind je onze top 5, compleet met beredenering waarom deze aandelen dit jaar groeipotentie bieden.

Let er wel op dat dit prognoses zijn en dat er van alles kan gebeuren waardoor het traject van deze aandelen anders kan lopen.

Meest Interessante Aandelen #1 - Roblox (RBLX)

Mensen die bekend zijn met de gaming industrie, zijn vast bekend met Roblox. Roblox is een online gaming platform, waar gebruikers zelf games kunnen ontwikkelen. Deze games kunnen door andere gebruikers binnen het platform worden gespeeld.

Door de ontwikkelingen binnen de MetaVerse, lijkt het erop dat virtuele werelden steeds populairder zullen worden. Roblox is al één van de grootste aanbieders van een virtuele wereld. Het platform heeft meer dan 47 miljoen spelers per dag en we verwachten dat dit in de toekomst alleen maar zal toenemen.

Meest Interessante Aandelen #2 - Microsoft (MSFT)

Microsoft is uiteraard één van de meest bekende bedrijven ter wereld. Toch blijft het bedrijf zich uitbreiden. Microsoft heeft onlangs gaming gigant Activision Blizzard overgenomen, bekend van World of Warcraft en Call of Duty.

Alhoewel het bedrijf de laatste jaren minder succesvol heeft gedraaid, wordt er verwacht dat Microsoft flink zal herorganiseren om zo het bedrijf weer nieuw leven in te roepen. Met een zeer solide basis, moet het heel gek lopen wil dat niet lukken.

Er is optimisme rondom deze overname en wij verwachten daarom dat Microsoft met de lancering van succesvolle nieuwe games nóg meer zal groeien naast haar gebruikelijke bedrijfsactiviteiten.

Meest Interessante Aandelen #3 - Walt Disney (DIS)

Als je je inleest wie er achter bepaalde films of series zit, zul je steeds vaker op Disney uitkomen. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren flink wat grote spelers in de multimedia markt overgenomen.

De bekendste zijn natuurlijk de Marvel, Star Wars en Pixar franchises, maar de grootste is de overname in 2019 van 21st Century Fox voor maar liefst 71,3 miljard dollar. Ook blijft het succesvolle Disney+ groeien, met steeds meer exclusieve titels.

Meest Interessante Aandelen #4 - OCI (OCI)

OCI is een producent van kunstmest en enorm belangrijk voor de voedselproductie binnen Nederland. Met de hoge energieprijzen, zijn de kunstmestprijzen flink gestegen. OCI heeft echter toegang tot goedkoop gas dankzij een van tevoren bepaalde gasprijs en daarmee ook de laagste kosten binnen de sector.

Meest Interessante Aandelen #5 - Alibaba (BABA)

Alibaba heeft in 2021 flinke klappen opgelopen qua publieke opinie. Dit heeft een flinke invloed gehad op de koers van Alibaba. Toch gaat het in de praktijk zeer goed met het bedrijf. De economische positie en koopkracht van de Chinezen blijft nog steeds toenemen, waar Alibaba flink van kan profiteren.

Nu staat de koers door publieke opinie nog relatief laag, waardoor dit een goed moment is om in te stappen.

Investeer in de meest Interessante Aandelen van jouw keuze bij eToro! Meld je gratis aan.

Veelgestelde vragen

Naast onze aanbevolen top 7, zijn er een tal van andere interessante aandelen op de markt. De aandelenmarkt beweegt zeer snel en er zullen constant kandidaten bijkomen en afvallen. Als je zelf onderzoek wilt doen, denk dan aan de criteria die we eerder in dit artikel hebben aangekaart.

Als beginnende belegger raden we je aan om aandelen te kopen van bekendere bedrijven die onlangs een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt. Denk hierbij aan Microsoft met de overname van Activision Blizzard of grote acquisities van Walt Disney.

In de praktijk zullen de meeste aandelenbrokers interessante aandelen aanbieden. De kunst is om de goedkoopste broker met een groot aanbod te vinden. Hiervoor raden we je aan om te kiezen voor eToro, waar je tegen 0% commissie kunt beleggen in interessante aandelen voor jouw portfolio.

Dat ligt er onder andere aan hoeveel risico je wilt nemen. Doorgaans zullen nieuwe bedrijven meer groeipotentie bieden, maar ook meer risico. In de ideale wereld zul je dus meer winsten kunnen boeken door te beleggen in interessante aandelen van nieuwe innovatieve bedrijven.
 
In de praktijk kiezen de meeste beleggers toch voor een wat veiligere keuze, bijvoorbeeld een groot bedrijf die een positieve ontwikkeling of grote overname heeft gedaan.

Ook voor interessante aandelen die weloverwogen zijn, loop je een risico. Als je minder risico wilt lopen, kun je ook kijken naar ETF’s. Maar hiervoor zul je ook rekening moeten houden met flink verminderd rendement. Dit is dus vooral aangeraden als je wilt beleggen op de lange termijn.

Meest Interessante Aandelen Om Te Kopen: Conclusie

De mening over wat een interessant aandeel is, blijft bijna dagelijks veranderen. Er zijn een groot aantal factoren die interessante aandelen zowel in waarde kunnen laten groeien als laten dalen.

Toch blijven er bedrijven met bijvoorbeeld innovatieve producten of grote acquisities waarbij een groei bijna niet uit te sluiten is, hoe tijdelijk deze ook kan zijn. Belangrijk is dan om op het juiste moment uit te stappen door het nieuws over het bedrijf en de koers in de gaten te houden.

Scroll naar boven