Alibaba Aandeel Kopen & Live Aandeel Alibaba Koers (2024)

Alibaba Group Holding LimitedBABA
1.64%
$74.55

Je hebt er vast wel eens van gehoord, de Alibaba Group. Alibaba is een groot Chinees bedrijf dat voornamelijk actief is in e-commerce.

Grote Chinese bedrijven zoals Alibaba hebben nu ook een beursnotering. Via brokers zoals eToro en Degiro is het mogelijk om Alibaba stock te kopen en te verkopen. De aandelen hadden een dipje in maart 2020, maar inmiddels is de koers van Alibaba weer flink gestegen op de beurs.

Alibaba Aandelen kopen in 4 stappen

Klaar om te beginnen met aandelen Alibaba kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

China is de laatste jaren een van de landen met de sterkste economische groei in de wereld. Alibaba is in 1999 opgericht door Jack Ma. Het vermogen van Jack Ma wordt geschat op 62 miljard euro’s. In dit artikel lees je meer over de koers van het Alibaba aandeel.
 

Hoe koop je Alibaba Aandeel?

Het kopen van Alibaba aandelen kan bij meerdere brokers. Natuurlijk wil je succesvol online in aandelen handelen en je kosten minimaliseren. Volg hieronder het stappenplan en wees goed voorbereid in het maken van je keuze.

Stap 1: De juiste broker kiezen

Als je wilt beleggen in Alibaba aandeel , kun je dit het beste doen door middel van een online broker. Voordat je begint met investeren is van belang om jezelf goed te informeren.

Via een online broker kun je beleggen op internationale beurzen met het platform als tussenpartij. Hier kun je ook Alibaba omschrijvingen inzien waardoor je beter in kunt schatten of je moet gaan kopen.

eToro en degiro bieden als brokers ook apps aan, hierdoor zijn je beleggingen altijd binnen handbereik. Bekijk ook ons artikel mobiel beleggen: De beste aandelen apps voor mobiel beleggen.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Voor beginnende beleggers is eToro de ideale broker. eToro richt zich speciaal op beginners doordat ze een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk platform hebben gebouwd.

Dit platform beschikt over een aantal functies die je niet bij andere brokers terug vindt. Zo maakt iedereen op eToro een profiel aan en kun je bij ervaren beleggers kijken naar hun portfolio en prestaties.

Met deze profielen is het ook mogelijk om de beleggingen van één van deze ervaren beleggers te kopiëren via de Copy Trading Functie. Je kunt er ook voor kiezen om slechts een deel van een portfolio te kopiëren.

Voor beginners kan deze functie goed helpen om een portfolio op te bouwen met diverse aandelen uit verschillende branches. Je ziet zelfs per belegger het risico dat deze belegger neemt. 

Als je als beginner niet meteen je eigen geld wilt investeren in aandelen kun je beginnen met een gratis demo account. Bij dit account krijg je virtueel geld om mee te oefenen. 

Zo leer je het platform kennen en leer je meer over beleggen terwijl je geen risico loopt om geld te verliezen. Als je denkt dat je klaar bent voor het echte werk kun je een eerste storting doen; bij eToro kan je al beginnen met de lage minimale inleg van €170,-

Het aanbod van eToro is veelzijdig, naast aandelen bieden ze andere handelsproducten aan zoals CFD’s, indexen, grondstoffen en forex tradingHet platform wordt gereguleerd door de Britse toezichthouder FCA (Financial Conduct Authority). 

De kosten van eToro zijn laag omdat je over aandelen en ETF’s 0% commissie betaalt bij deze broker. Een ideale broker om te beginnen met beleggen in Alibaba aandeel. 

Meer lezen over eToro? Lees dan hier onze volledige review over deze broker.  

aandeel novacyt degiro

Onze beoordeling

4.7/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Wil je graag bij een Nederlandse broker aan de slag? Dan is DEGIRO misschien wel wat voor jou. Deze broker werd in 2008 opgericht en is in 2019 voor 250 miljoen euro overgenomen door het bedrijf Flatex. 

De broker heeft een zeer gebruiksvriendelijk platform en een goede Nederlandse klantenservice die je overal mee kan helpen. Ervaren beleggers geven aan dat ze in sommige gevallen te weinig analyse mogelijkheden hebben bij DEGIRO. 

DEGIRO staat onder toezicht van de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Financiele Markt. 

Stap 2: Open een account

Heb je een broker gekozen? Mooi, dan kun je nu echt aan de slag gaan. Het aanmaken van een account gaat bij de meeste brokers op dezelfde manier.

In dit stappenplan kijken we naar het openen van een account bij de broker eToro. 

Meld je aan bij eToro

Ga naar de website van eToro en klik op ‘Meld u nu aan’. Met gebruikersnaam, E-mail adres en wachtwoord maak je al een account aan. 

Verifieer je account

Je account is nu aangemaakt en via de link in je mail bevestig je dat je E-mail klopt en het account van jou is. 

aandeel fugro etoro homepage
eToro homepage: begin nu met eToro
Maak je profiel compleet en zet geld op je account

Na deze stappen kun je al beginnen met een gratis demo account om te oefenen met virtueel geld. Als je met echt geld aan de slag wilt moet je nog een aantal extra stappen ondernemen.

Je moet een kopie van je identiteitsbewijs opsturen en een uitgebreide vragenlijst invullen. In deze vragenlijst kijken ze naar de kennis die je hebt over beleggen en wat je van plan bent met je eToro-account. 

Dit verificatieproces moeten alle brokers die gereguleerd zijn door een Europese toezichthouder bij elke klant doen. Als je verificatie goedgekeurd is kun je geld storten via een van de betalingsopties zoals iDeal, Paypal of Creditcard. 

Stap 3: Vind het Alibaba Aandeel

Alibaba stock kopen en verkopen is gemakkelijk. Beleggen in Alibaba kan via de online brokers eToro en DEGIRO.

Om te beginnen met eToro trading kan je een account aanmaken. Dit doe je makkelijk via de website of mobiele app. 

Hetzelfde geldt voor DEGIRO. Het symbool in de tracker is BABA. Met deze naam kan je de stock herkennen en vinden op DEGIRO. 

Bekijk op de website of in de mobiele app ook gemakkelijk de laatste koersontwikkelingen van het Alibaba aandeel. Je kan er ook het bedrijfsprofiel, de financiële gegevens, ratio’s en documenten bekijken.

Klaar om te investeren in Alibaba Aandeel? Wacht niet langer en begin meteen met beleggen!

alipay alibaba aandeel

Alipay, het eigen betaalsysteem van Alibaba.

Over Alibaba

Alibaba wordt ook wel de ‘Amazon van China’ genoemd. Alibaba heeft meerdere producten dan alleen de webwinkel. Alibaba is uitgegroeid tot een van China’s grootste bedrijven, met een grote invloed in de wereld.

Het kreeg voor het eerst controle over de Chinese e-commercemarkt, een gerapporteerde 80% van de online detailhandelsverkopen in China lopen via het bedrijf. 

Het Alibaba aandeel biedt een reeks producten voor merken die willen concurreren op de e-commercemarkt. De belangrijkste bedrijfssegmenten van het bedrijf omvatten mobiele media en entertainment, cloud computing en core commerce, samen met andere initiatieven. Een bekend voorbeeld is Alipay.

In 2014 ging Alibaba de beurs op en kreeg meteen een hoge waardering. De aandelen waren super populair en werden gelijk veel verhandeld.

Aandeel Alibaba Nieuws

Binnen korte tijd stond het Alibaba aandeel boven in het rijtje grootste beursgenoteerde ondernemingen ter wereld. Nog steeds is het kopen van Alibaba stock een kans om je geld op een veelbelovende manier te beleggen.

De omzet van het bedrijf blijft stijgen en er dienen zich steeds nieuwe mogelijkheden aan. Zo wordt er geïnvesteerd in onderzoek naar kunstmatige intelligentie, fintech en het beheren van big data door supersnelle kwantumcomputers.

Waar bestaat Alibaba uit?

Het allerbekendst is Alibaba van de verschillende webshops die het onder zich heeft. Voor Nederlanders zal aliexpress misschien de bekendste website zijn die Alibaba beheert. 
 

Maar de echte winsten boekt het bedrijf in China zelf, met de websites Taobao.com, TMall.com en Juhuasuan.com haalt het bedrijf 80% van de gehele omzet van Alibaba binnen. 

Naast deze webshops heeft Alibaba ook nog een eigen versie van Google Maps gebouwd, een filmmaatschappij, een krant, een bedrijf dat zich met de farmaceutische industrie bezig houdt en nog veel meer. 

Inmiddels probeert het bedrijf dus in veel verschillende branches een voet aan de grond te krijgen. Op veel gebieden lukt dit al door de grote naam die Alibaba heeft. 

Oprichter Jack Ma

Jack Ma, de oprichter van de Chinese internetgigant Alibaba was een tijd niet in het openbaar gezien. Maar na maanden afwezigheid is de internetondernemer gespot op het Sun Vallet Golf Resort op het Chinese eiland Hainan.

Daarnaast is de Chinese regering niet tevreden over de bedrijfsvoering van Alibaba en daarmee ook niet over de CEO Jack Ma. Na de afwezigheid van de topman kwam hij terug met een videoboodschap, maar toch blijft hij veel uit het nieuws. 

Volgens de Chinese overheid behoort Jack Ma ook niet langer tot de belangrijkste ondernemers van het land en dat zegt alles over de relatie tussen de overheid en het bedrijf. 

 

Ontwikkelingen Alibaba

In de toekomst richt Alibaba zich op meer dan webshops alleen. Zoals je al kon lezen is het bedrijf druk bezig met de ontwikkeling van een betaalsysteem, maar er komen nog meer software-oplossingen aan. 

Alibaba is tegenwoordig ook bezig met het ontwikkelen van diensten voor dataopslag en cloudservices. 

 
alibaba data center

Gelijk beginnen met handelen in Alibaba? Open een account op eToro en start vandaag nog met jouw demo-account. 

Koers aandeel Alibaba op het moment

Hieronder is een grafiek van het koersverloop te vinden. De koers van Alibaba Group Holding Limited gaat de afgelopen jaren gestaag omhoog. 

In 2018 stond de Alibaba koers rond de €105 terwijl deze keurs 3 jaar later meer dan verdubbeld was toen de Alibaba koers al richting de €250 kroop. Als je in 2018 €2.500 had geïnvesteerd in Alibaba was je investering drie jaar later €2.500 / €105 * €250 = €5.925 waard geweest. 

De Alibaba koers werd in 2020 heftig beïnvloedt door de coronacrisis. Waar veel bedrijven in maart hun aandelenkoers zagen dalen door de crisis had Alibaba hier weinig last van, binnen een paar maand was het corona-dipje alweer weggewerkt.

Omdat Alibaba een grote speler is in de wereld van pakketjes kan het ook profiteren van het feit dat veel winkels dicht zijn en mensen steeds meer online bestellen. Dat effect was ook duidelijk te zien in de Alibaba koers in oktober 2020, toen behaalde het aandeel een recordhoogte. 

 

Nu aandeel Alibaba kopen?

Wil jij aandelen kopen van een groot online bedrijf dat ook nog eens sterk groeit? Kies dan voor de aandelen van Alibaba, de oprichter van online webshop AliExpress.com.

Er is druk op het Chinese bedrijf omdat de Chinese overheid Alibaba China op het matje heeft geroepen vanwege een aantal ontwikkelingen bij het bedrijf. De koers Alibaba kan hier op gaan reageren. 

aandeel alibaba koers

Beleggen in aandeel Alibaba? Klik op onderstaande link!

Door het openen van distributiecentra over de hele wereld vond de Chinese overheid het tijd om te spreken met Alibaba. China heeft namelijk een programma tegen monopolies gelanceerd en in dat kader kreeg Alibaba een uitnodiging van de overheid om hier eens over te komen praten. 

De Chinese overheid wil graag dat Alibaba een aantal regels gaat toepassen in het bedrijf. Zo geldt op dit moment dat verkopers op het platform hun producten niet aan mogen bieden bij andere online winkels. 

Ook wil de Chinese overheid dat er meer financieel toezicht komt op de gehele situatie rondom Alibaba. Het is afwachten in hoeverre de eisen van de Chinese overheid de bedrijfsvoering van Alibaba aan gaan passen en of het veel effect heeft op de koers van de Alibaba aandelen. 

Daarnaast heeft de Chinese overheid ervoor gezorgd dat het bedrijf achter Alibaba, de Ant Group, zijn beursgang niet door kon zetten. De verboden beursgang was waarschijnlijk de grootste beursgang ooit geworden, ook dit zorgde voor argwaan bij beleggers in Alibaba China. 

Houdt het nieuws rondom de ingrepen van de Chinese overheid in dit bedrijf goed in de gaten. Het kan zijn dat de regels die de Chinese overheid oplegt verregaande gevolgen heeft voor de wereldwijde bedrijfsvoering van het bedrijf wat ook meteen effect zou hebben op de koers Alibaba stock.

Interessante aandelen naast aandeel Alibaba

Wil je beleggen in andere aandelen? We hebben een hieronder een aantal interessante aandelen voor je op een rijtje gezet. Klik op de links om het artikel van deze aandelen te bekijken!

deutsche bank logo
Deutsche Bank (DBK.F)

De Deutsche Bank is één van de bekendste banken ter wereld met een hoofdkantoor in Frankfurt. Sinds de jaren 90 richt de bank zich voornamelijk op investment banking. 

In 2020 bleef de koers relatief stabiel op het dipje in maart vanwege de coronacrisis na. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren veel gereorganiseerd en bezuinigd. 

Meer weten over de Deutsche Bank? Lees dan ons artikel. 

roche aandeel logo
Roche (RHHBY)

Helemaal iets anders toevoegen aan je beleggingsportfolio? Misschien zijn aandelen van het Zwitserse Roche Holding AG wel wat voor jou.

Roche is een bedrijf in de gezondheidszorg die zich specialiseert in diagnosticeren, screenen en ontwikkelen van geneesmiddelen. Naast Zwitserland zijn ze actief in Amerika, Europa en Azië en zijn ze het op twee na grootste bedrijf in de sector.

Meer weten? Lees dan ons artikel over de aandelen Roche.

Aandeel ASML logo
ASML (ASML.AS)

ASML is in Nederland opgericht en de aandelen zijn terug te vinden bij de Eurnoext en aan de Amerikaanse Nasdaq. Het bedrijf richt zich op het ontwikkelen van high-tech oplossingen en heeft in de korte tijd dat het bestaat een enorme groei doorgemaakt. 

Het bedrijf werd opgericht in 1984 uit een samenwerking van ASM International en Philips. De omzet van het bedrijf is inmiddels jaarlijks meer dan 10 miljard euro. 

Ook de aandelenkoers stijgt mee met deze omzetstijging. Meer weten over ASML? Lees dan snel ons artikel over de aandelen ASML

Aandeel Alibaba: Veelgestelde vragen

Voor beginner is eToro de beste broker om te beginnen met aandelen Alibaba te kopen. De broker is populair vanwege het gebruiksvriendelijke platform en de vele extra functies. 

Een ander voordeel van eToro is dat je veel informatie krijgt over de bedrijven waar je in investeert. Omdat er de laatste tijd veel nieuws is over Alibaba is het handig om dit nieuws in de gaten te houden. 

De Amerikaanse internet zoekmachine Yahoo! heeft een groot aandeel in Alibaba. Bovendien is Alibaba Group een bedrijf van Chinese komaf. Daarom is de Chinese regering ook deels betrokken. Internationale politiek zou daarom ook een rol kunnen spelen in de toekomst van Alibaba.

Alibaba keert geen dividend uit. Ze draaien wel hoge omzetten en maken grote winst waardoor beleggers verwachten dat op termijn Alibaba dividend gaat uitkeren.

Op dit moment is Alibaba zeer winstgevend en de verwachting is dat dit zo zal blijven. Doordat het nieuwe bedrijven blijft ontwikkelen kan het meegaan met de toekomst. 

Of je winst kunt maken op de aandelen hangt erg af van de regelgeving die de Chinese overheid oplegt aan Alibaba. Als de overheid erg ingrijpt kan het zijn dat de aandelenkoers van Alibaba het moeilijker gaat krijgen. 

Voor het handelen in aandelen raden wij eToro aan. Bij eToro kun je zonder commissie beleggen in aandelen en indexfondsen zoals ETF’s, wat jouw veel scheelt in de kosten. Daarnaast biedt eToro ook een verscheidenheid aan activa aan uit de hele wereld, dus de keuze is reuze.

Aandeel Alibaba: Conclusie

We kunnen wel stellen dat Alibaba gaat als een trein en nog grote stappen zal maken in te toekomst. We hebben het over grootste Chinese internetwinkel en de grootste beursgang ooit.

De aandelen van Alibaba zullen daarom waarschijnlijk nog een langere tijd stijgen.

Met nieuwe technieken in de toekomst kan Alibaba nieuwe producten in de markt zetten waardoor Alibaba nog meer aanbod heeft. Deze samenwerking en nieuwe ontwikkelingen zullen waarschijnlijk uitlopen op een nog betere internationale handel.

Alibaba is dus zeker een bedrijf die je in de gaten wilt houden. Aandelen kopen van Alibaba lijkt dus zeker een goed idee, maar houdt zeker alle ontwikkelingen op de beurs goed in de gaten.

Aandeel Alibaba kopen?

Via eToro kun je binnen een enkele momenten een account aanmaken en beginnen met investeren in aandeel Alibaba of andere interessante handelsproducten.
begin direct!
Scroll naar boven