Deutsche bank Aandelen Kopen & Live Aandeel Deutsche bank Koers

DEUTSCHE BANK AGDBK.F
0,61%
14,77 €

De Deutsche Bank, in Nederland ook bekend als de Duitse Bank, is een toonaangevend bedrijf in de wereldwijde financiële sector

Het is één van de marktleiders in de Duitse bankensector met een hoofdkantoor in Frankfurt am Main. 

De Deutsche Bank richt zich sinds midden jaren 90 voornamelijk op investment banking. De koers van de Deutsche Bank verkeerde jarenlang in zwaar weer, maar lijkt zich nu gestabiliseerd te hebben.

Deutsche Bank Aandeel (1)

Een Aandeel Deutsche Bank kopen In 4 simpele stappen

Meteen een aandeel Deutsche Bank kopen? Klik op de groene knop en begin direct!

Waar koop je het Aandeel Deutsche Bank?

Het aandeel van de Deutsche Bank staat geregistreerd aan verschillende beurzen in Duitsland en de Verenigde Staten. Een eenvoudige manier om de koers van het aandeel Deutsche Bank te volgen is bij een online broker

Online brokers maken het mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen in de week te handelen en aandelen te kopen en verkopen. Zij hebben hiervoor hun eigen platform en fungeren als bemiddelaar tussen de gebruiker en de beurs. 

Naast het kopen en verkopen van aandelen Deutsche Bank kun je ook verdienen aan het uitkeren van dividend. Hoewel afgeraden door o.a. DNB en het ECB doet De Deutsche Bank dit momenteel nog wel, maar het uitgekeerde dividend is de afgelopen jaren reeds teruggelopen naar €0,11. (2018 en 2019)

Op de website van Deutsche Bank vindt je het overzicht aan uitgekeerd rendement over de afgelopen 20 jaar.

Wij raden daarom aan te beleggen bij een online broker. Het verwachtte uitgekeerde dividend op aandelen van de Deutsche Bank is dermate laag dat actief handelen in DB aandelen meer mogelijkheden biedt. 

Stap 1: Kies een platform

Om Deutsche Bank aandelen te kopen èn om deze actief te verhandelen kun je terecht bij een broker. En dat zijn er nogal wat. Wij raden aan om een keuze te maken uit het aanbod online brokers. 

Met behulp van een online broker valt er te beleggen bij verschillende beurzen over de hele wereld. Het grote voordeel is dat deze online brokers hun diensten aanbieden via websites en apps, waardoor je alleen een laptop of telefoon nodig hebt.

Om te beleggen valt er te kiezen uit verschillende vormen handelsproducten. Daarbij kun je denken aan o.a. CFD’s, ETF’s, grondstoffen, valuta en cryptocurrency. Het aanbod en de kosten verschillen per broker. 

Juist daarom is het belangrijk een broker te kiezen die aansluit op persoonlijke wensen en gebruik.

Afhankelijk van je handelsstrategie kun je baat hebben bij een broker die extra flexibiliteit biedt, bijvoorbeeld door een eigen app om mobiel te beleggen. Als actieve handelaar kan het je ook veel geld schelen als een broker lage commissiekosten rekent of eenvoudige risicobeperking. 

We willen hieronder alvast kort twee veelgebruikte brokers doorlichten die geschikt zijn voor beginners en gevorderden, en een groot aantal handige functies aanbieden. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Brokers - Onze tips

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Wil jij beginnen met beleggen? Dan is eToro de perfecte keuze voor jou. Deze bekende broker richt zich sterk op de minder ervaren belegger en biedt een platform vol tutorials en hulpmiddelen.

Door de drempel te verlagen is eToro al jarenlang een populair en konden zij al meer dan 17 miljoen gebruikers verwelkomen op hun online handelsplatform. 

Als nieuwe gebruiker – of ervaren belegger die benieuwd is naar een andere strategie – is er de mogelijkheid om geheel kosteloos gebruik te maken van een demo-account met virtueel geld. Hiermee kun je verschillende manieren van investeren simuleren en leer je zwakke en sterke punten van jezelf kennen. 

Klaar voor het echte werk? Ook dan blijft eToro ondersteuning bieden. Zo vindt je er per aandeel nieuwsberichten, grafieken en koersen. Je kan zo je eigen technische analyses uitvoeren binnen het platform. 

Een unieke functie is CopyTrading. Hiermee kopieer je eenvoudig portfolio’s en transacties van andere gebruikers. Deze vallen te selecteren op onder andere rendement en risico. Zo bouw je eenvoudig een divers portfolio op. 

Niet alleen de demofunctie van eToro is gratis. Ook de commissiekosten over aandelen en ETF’s zijn altijd 0%. Je betaalt hier dus niets voor. En de minimale inleg is slechts €170,-. 

eToro biedt naast aandelen ook ETF’s, CFD’s, indexen, diverse grondstoffen, forex en crypto valuta aan. Wij helpen je daar graag mee op weg in de gelinkte artikelen. 

Meer weten over eToro? In onze uitgebreide eToro review duiken we in de achtergrond van deze broker en bespreken gedetailleerd alle ins- en outs van de broker.

Stap 2: Maak een account aan

Nadat de keuze op een broker is gevallen is het tijd om er een gebruikersaccount aan te maken. Dit proces lijkt bij de meeste brokers erg op elkaar, en in onderstaand voorbeeld laten we zien hoe het bij eToro werkt.

Registreer je bij eToro

Via de eToro website kun je met de knop rechtsbovenin de pagina een account registreren.

Hierbij wordt gevraagd om een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mail adres.

Verifieer de account

Na het opgeven van de gegevens stuurt eToro per mail een bevestigingslink. Gebruik deze om toegang tot het online platform te krijgen.

aandeel fugro etoro homepage
eToro homepage: Join now!
Voltooi het profiel en stort je eerste saldo

Je kunt nu de gratis demo account uitproberen of direct voor het echte werk gaan. In dat geval maak je eerst het nieuwe profiel compleet. Hiervoor doorloop je de KYC vragen (Know Your Customer) waarin geïnformeerd wordt naar o.a. je ervaring met beleggen. 

Je bankrekening wordt gekoppeld aan een geldig identiteitsbewijs. Dit mag een paspoort, ID-kaart of rijbewijs zijn. Ook wordt je gewezen op de risico’s van beleggen. Dit is een wettelijke verplichting voor elke broker.

Tot slot is er saldo nodig op de account om te kunnen beleggen. Dit kun je op meerdere manieren storten, waaronder iDeal, PayPal of een overschrijving per bank.

aandeel fugro kopen etoro betalingsopties
Verschillende betalingsmethodes bij eToro

Stap 3: Zoek de juiste stock code

De broker die je hebt gekozen zal de Deutsche Bank aanbieden als aandelen, ETF’s en/of CFD’s. Om het aandeel Deutsche Bank te vinden ga je naar de handelsomgeving van de broker en gebruik je de zoekfunctie. 

Het enige wat je daar hoeft in te voeren is de juiste stock code waaronder de koers / aandeel Deutsche Bank staat geregistreerd. Bij eToro is dat DB. Met de knop handelen schaf je direct het aandeel Deutsche Bank aan tegen de huidige koers.

Duitse Bank
Vul de stock code "DB" in bij de zoekbalk van eToro om de aandelen Deutsche Bank te vinden

 

Wil je direct beginnen met beleggen in de Deutsche Bank? Gebruik bovenstaande stappen en begin vandaag nog bij eToro!

Deutsche Bank

Hoofdkantoor van de Deutsche Bank in Frankfurt am Main

Wat is de Deutsche Bank?

Het Deutsche Bank Aktiengesellschaft werd al in 1870 opgericht door een groep bankiers. Het doel was om de internationale handel van Duitse bedrijven een stimulans te geven. 
 
Nadat het eerste kantoor werd geopend in Berlijn volgden er al snel meerdere in Duitsland en wereldsteden als Londen, Yokohama en Shanghai. 
 
De internationale toon was dus direct gezet. Tegenwoordig heeft Deutsche Bank rond de 2500 vestigingen in binnen- en buitenland. 
 
In totaal heeft de Deutsche Bank meer dan 98.000 werknemers in dienst, van meer dan 138 verschillende nationaliteiten. 

De Deutsche Bank focust zich sinds 1995 op investment banking, maar heeft de laatste jaren te maken met hoge kosten. Tegen elke euro die er binnenkomt staat €0,90 cent aan kosten. Deze problemen ontstaan door de complexe structuur van het bedrijf. 

Vooral sinds medio 2015 maakt de Deutsche Bank daardoor zware jaren mee. Deze gingen gepaard met het vroegtijdig afscheid van twee bestuursleden, een ontslagronde, een miljardenboete van toezichthouders en kritiek op investeringen. 

 
De Deutsche Bank probeert het tij te keren met een aantal maatregelen. Middels een aantal reorganisaties en het herstructureren van het bedrijf poogt men de bank winstgevender en efficiënter te maken.
 
De risicogewogen balans wordt verminderd, het eigen vermogen versterkt (door geen / weinig dividend uit te keren) en geprobeerd problematische onderdelen van het bedrijf af te stoten of ergens anders onder te brengen zodat het zich op de beter presterende afdelingen kan richten.
 
Het is voorlopig de vraag of dat gaat werken. Over 2019 werd er na een nieuwe ontslaggolf een verlies van €5,3 miljard geleden. Ook de omzet liep met 8% terug vergeleken met een jaar eerder. 

Nieuws over de Deutsche Bank aandelen

Het gaat dus nog steeds niet goed met de Deutsche Bank. De verliezen over 2019 leidden tot slecht nieuws voor de werknemers. Bonussen van het volledige personeel zijn gehalveerd en salarisverhogingen uitgesteld. 
 
Lange tijd waren er plannen voor een fusie met de Commerzbank en de ING. Uit vrees voor een te groot banenverlies en kritiek van aandeelhouders gingen beiden niet door.
 
De Deutsche Bank heeft nu zelf een reorganisatie aangekondigd waarbij ze ongeveer 20.000 banen gaan schrappen. Dit moet tegen 2022 een miljardenbesparing opleveren. Ook verbraken ze recent de banden met Donald Trump, aan wiens zakenimperium in het verleden regelmatig leningen werden verstrekt.
 
De Deutsche Bank lijkt hiermee haar goede voornemens voor 2020 vorm te geven.
 

Zelf benieuwd naar aandelen Deutsche Bank? Meld je aan bij eToro en gebruik CopyTrading om te zien wat ervaren handelaars doen.

Koers Aandeel Deutsche Bank

De koers van het aandeel Deutsche Bank bereikte een all-time high van €159,59 in mei 2007. Tegenwoordig is het aandeel echter fors minder waard. 
 
Ten tijde van de kredietcrisis werd de koers Deutsche Bank al hard geraakt. Deze zakte tot rond de €20,- euro. Daarop volgde een tijdelijk herstel, maar de afgelopen tien jaar is er een dalende trend gaande. In maart 2020 zakte de prijs per aandeel zelfs kort naar €4,14. 
 
Sindsdien gaat het echter weer wat beter. De afgelopen maanden steeg de koers tot bijna €10,-. Kwartaal drie van 2018 was de laatste keer dat het prijsniveau zich hier bevond. 
 
 

Volg de live koers Deutsche bank.

In 2022 instappen bij de Deutsche Bank?

In 2022 zet de koers van de Deutsche Bank door op de ingeslagen weg. Het weet zijn prijs en momentum goed vast te houden en bevindt zich op fors hoger niveau dan een aantal maanden eerder. 

Wanneer we met de nieuwe prijs het rendement uitrekenen over afgelopen jaar komen we zelfs uit op een meer dan goed rendement van 40,44%. Dat is niet slecht!

Een inleg van €1000 euro aan het begin van het jaar had je 1000 x 1,4044 = €1404,40 euro opgeleverd.

Het lijkt dan ook beter te gaan met de Deutsche Bank. Zijn het dan toch de reorganisatie en de bezuinigingen die hun vruchten afwerpen?

Koers deutsche bank

Koers aandeel Deutsche Bank bij eToro

Dat zou kunnen. De Deutsche Bank moest na het afketsen van de mogelijke fusies zelf wel op zoek gaan naar een oplossing. Door de organisatie efficiënter te maken kan zij knelpunten beter aanpakken en focussen op de onderdelen van het bedrijf die wel goed lopen, zoals de divisie die gaat over obligaties. 

Maar analisten loofden ook de beheersing van de kosten en de verbetering van de kapitaalratio in 2020. Bovendien vielen de lasten op slechte leningen mee en stegen de inkomsten met tientallen procentpunten. Hierdoor werd er in kwartiel 3 van 2020 zelfs weer winst gedraaid. 

De winst in Q3 2020 bedroeg €182m, terwijl een jaar eerder in Q3 2019 nog een verlies van €942m werd genoteerd. De stijging in profits lag bovendien bijna 2 keer zo hoog als bij de 5 grootste concurrenten op Wall Street.

Voor zichzelf en de economie in het algemeen is de Deutsche Bank dan ook bullish. Ze verwachten een volledig herstel en economische groei in 2022 en liggen zelf al op schema. 

Het lijkt dan ook geen slecht moment om te investeren. Er is één maar: een terugkeer van het coronavirus of tegenvaller met de vaccins zou het proces kunnen verstoren. 

Meer interessante aandelen

Geen interesse in Deutsche Bank of op zoek naar andere aandelen om je portfolio te diversificeren? Bekijk eens de volgende aandelen: 

Aandeel ASML logo
ASML (ASML)

ASML is een high tech bedrijf dat zich richt op de productie van halfgeleiders. Voor dit niche product is het dan ook de wereldleider.

Het aandeel ASML is de laatste jaren flink in waarde gestegen en is inmiddels de crash n.a.v. de lockdown in maart 2020 te boven gekomen. Op het moment zijn de aandelen zelfs meer waard dan voor de coronacrisis.

Wil je meer weten over dit Eindhovense high tech bedrijf met een glansrijke toekomst? Lees ons artikel over ASML of begin meteen met beleggen in de techgigant!

ing beleggen
ING (INGA)

ING is de grootste Nederlandse bank en is inmiddels ook een grote speler in andere Europese landen, zoals België Luxemburg.

Afgelopen jaar (2020) liep een fusie / overname tussen de ING en de Deutsche Bank nog spaak. 

Alhoewel ING als bank relatief gelimiteerd is wat het kan betekenen voor investeerders blijft ING met haar duurzame beleid en oog op de toekomst een interessante belegging.

Meer weten over deze bank? Bekijk ons artikel of begin direct met beleggen!

Tesla (TSLA)

Het automerk van de extravagante multimiljardair Elon Musk. Tesla heeft één doel, en dat is om de wereld te laten rijden op elektrische auto’s. Hiervoor produceren ze verschillende modellen en accu’s van de Tesla. 

Dat het werkt blijkt uit dat we steeds meer Tesla’s op de weg zien. De waarde van het bedrijf stijgt dan ook snel. Vreemd is dat er nog geen winst wordt geboekt, maar met de steeds verder toenemende populariteit van elektrisch rijden kan dat niet lang meer duren.

Lees meer over Tesla in ons Tesla artikel.

Aandeel Deutsche Bank: Veelgestelde vragen

Het aandeel Deutsche Bank is een bekend en daardoor eenvoudig verkrijgbaar aandeel. Bij online brokers als eToro en Plus500 koop en verkoop je eenvoudig aandelen DB. Je kan natuurlijk ook een andere broker gebruiken, in ons artikel over de beste brokers lees je meer informatie over de opties!

Net als ieder ander bedrijf kan de Deutsche Bank ten prooi vallen aan een faillissement. De gedachte hieraan heeft de afgelopen jaren, toen de bank het niet makkelijk had, bij veel mensen wellicht weleens door het hoofd gespookt. 

De kans dat de Deutsche Bank ooit failliet gaat is ontzettend klein. Dit komt doordat de Deutsche Bank gedurende haar bestaan verweven is geraakt in het financiële systeem en met vele andere banken. Een faillissement van de Deutsche Bank zou daardoor niet alleen voor het bedrijf en zijn werknemers zelf rampzalig zijn, maar ook voor andere partijen fataal uitpakken. 

Om die reden steunen de Duitse overheid, Brussel en de ECB de bank. Mocht het ooit zover komen dat een reorganisatie gedurende een crisisperiode niet genoeg is zullen zij – hoogstwaarschijnlijk – garant staan voor de bank en/of het mogelijk maken ongezonde takken af te scheiden of te fuseren met bijvoorbeeld de Commerzbank of de ING. 

Maar op dit moment is van dit alles geen sprake. De Deutsche Bank maakte in 2020 verscheidene winsten en heeft een goed lopende obligatietak. Daarnaast werkt ze hard aan haar rol op het internationale toneel en voert intern een ingrijpend vernieuwingsprogramma door, om zo de toekomstpositie te versterken. 

De Deutsche Bank keert dividend uit en heeft dat op 2015 en 2016 na de afgelopen jaren ook gedaan. De reden om in de jaren 2015 en 2016 geen dividend uit te keren was dat het toen nodig was om het eigen vermogen te versterken. 

Wanneer je een account hebt bij eToro krijg je uitgekeerd dividend automatisch bijgeschreven. 

Bij Bankr hebben we natuurlijk geen glazen bol. Toch valt er wat te zeggen over de winstgevendheid van de Deutsche Bank. 

Het bedrijf is sinds enkele jaren namelijk druk aan het reorganiseren en vernieuwen. Hierdoor worden kosten gedrukt en kan er efficiënt gewerkt worden. Deze maatregelen leveren de komende jaren miljarden aan besparingen op, en afgelopen jaar wist de Deutsche Bank (tegen de verwachtingen in) alweer winsten te boeken. 

We hebben tot nu toe geen reden om aan te nemen dat dit in de toekomst anders zal gaan. De Deutsche Bank waarschuwde zelf wel voor de gevolgen van een opleving van het coronavirus, en onzekerheid die kan ontstaan naarmate overheden langer met steunpakketten moeten bijspringen.

Dit zijn potentiële bedreigingen voor de winst in de nabije toekomst. Hou de ontwikkelingen dus goed in de gaten.

Voor algemene aandelen raden wij eToro aan. Bij eToro kun je zonder commissie beleggen in aandelen en ETF’s, wat uiteindelijk veel in kosten zal schelen als je veel verhandelt. Daarnaast biedt eToro ook een scala aan activa aan uit de hele wereld, dus je hebt keuze genoeg.
 
Wil je in CFD’s handelen? Dan is eToro uiteraard nog steeds een goede optie, maar Plus500 specialiseert zich in CFD’s, wat te zien is aan de analysetools die het platform aanbiedt.

Aandeel Deutsche Bank: Conclusie

De Deutsche Bank heeft het zwaar gehad. In de afgelopen tien jaar daalde het aandeel van €40 naar €10 euro door de hoge kosten, inefficiënte organisatie en uiteenlopende problemen met slechte leningen en reorganisaties. 

Maar de bank, één van de bekendste namen ter wereld, geeft zich niet zomaar gewonnen. De laatste crisis het in 1870 opgerichte Deutsche Bank overwon is de coronacrisis, en dat doen ze met vlag en wimpel. Eind afgelopen jaar werd er voor het eerst in tijden zelfs weer winst geboekt. 

Ook voor 2022 liggen er daarom kansen bij het aandeel Deutsche Bank. De wereldwijde booster vaccinatieprogramma’s zijn inmiddels gestart en naar verwachting zal het dagelijkse leven en de economie zich daarna snel herstellen. Dat is goed nieuws voor Deutsche Bank. 

De goede resultaten zullen dan doorgetrokken kunnen worden op voorwaarde dat de kosten strak blijven worden beheerd en er geen (al te grote) lijken uit de kast vallen. Een comeback van het coronavirus in de winter kan het herstelproces van de economie en bank ook vertragen, of zelfs tijdelijk naar beneden drukken. 

Hou dus altijd goed het nieuws en de ontwikkelingen in de gaten over de Deutsche Bank! 

Zelf beleggen in aandelen van de Deutsche Bank?

Bij eToro maak je binnen enkele minuten een nieuwe account en kun je direct handelen. Naast de koers van de Deutsche Bank vindt je hier nog honderden andere interessante handelsproducten.
begin direct!
Scroll naar boven