Aandeel Microsoft kopen & Live Microsoft Koers | MSFT Tips (2024)

Microsoft CorporationMSFT
0.27%
$429.17

Het aandeel Microsoft is veelbesproken de afgelopen tijd. Het bedrijf isvooral bekend van hun besturingssystemen voor zowel desktop-pc’s als laptops en hun uitgebreide kantoorsoftwarepakket Microsoft Office 365.

Microsoft is tevens het moederbedrijf achter de Xbox-spelcomputers en produceert tegenwoordig ook zelf laptops en tablets. Het aandeel Microsoft is één van de populairste aandelen ter wereld. 

microsoft koers aandeel

Begin direct met beleggen in het Aandeel Microsoft - een stappenplan

Vandaag nog beginnen met beleggen in het aandeel Microsoft en andere aandelen? Ga nu naar eToro en maak een account aan!

Een aandeel Microsoft wordt met de dag meer waard. Sinds mei 2018 is de waarde verdrievoudigd. Hoewel ook Apple met haar eigen MacBooks met MacOS als besturingssysteem aan populariteit wint, neemt Microsoft nog steeds de leiding.
 
Wil je weten hoe je een Microsoft aandeel kunt kopen? In dit artikel gaan we dieper in op het aandeel, Microsoft dividend, de koers Microsoft en geven we Microsoft aandeel advies. 

 

Hoe koop je een Microsoft Aandeel?

Aandeel Microsoft staat beursgenoteerd op de NASDAQ, een beurs die wordt bedreven door de Amerikaanse National Association of Securities Dealers. Op deze beurs worden vooral aandelen van techbedrijven verhandeld.

Je kunt Microsoft aandelen kopen in de vorm van aandelen en CFD’s. Microsoft keert dividend uit dus je kan winst maken op de veranderingen in de Microsoft koers en op de aandelen zelf.

Het kopen van een Microsoft aandeel kan bij een aantal verschillende brokers. Het is altijd handig om aandelen te kopen bij een goedkope broker, zodat je bespaart in de kosten en zo een hoger rendement genereert.

Stap 1: Kies de juiste broker

Als je wilt beleggen in aandeel Microsoft, kun je dit het handigst doen via een online broker. Via zo’n broker kun je beleggen op beurzen over heel de wereld met het platform als tussenpersoon.

Hier kun je ook advies inzien over de Microsoft koers en Microsoft aandelen waardoor je beter in kunt schatten of je moet gaan kopen of dat je beter nog even kan wachten.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende online brokers, met elk hun eigen voor- en nadelen. De een is meer geschikt voor beginnende beleggers, zoals eToro, en sommige juist voor meer ervaren beleggers, zoals 500plus.

Het belangrijkst is dat je een broker kiest die het best bij jouw handelsstrategie past. Daarnaast is het goed om op te letten of de broker door een toezichthoudende instantie gecontroleerd wordt. Het AFM in Nederland is daar een voorbeeld van. Door te letten op de controle van de broker weet je zeker dat je geld veilig is.

Er is inmiddels dus een groot aanbod aan online brokers dankzij de stijgene populariteit van online beleggen. Daarom is het soms lastig om gelijk een broker te vinden die het best bij je past. Hieronder zullen we er enkele aanbevelen met de voor- en nadelen van deze brokers.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
DEGIRO
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijkenDEGIRO bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/108.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00€ 0,01
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9vanaf 0,01%
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots€ 90,00
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:130:1
Valutaparen10040100705050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINBaFin, AFM, DNB
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%Variabel
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand€ 2,50

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

Begin je pas net met beleggen? Overweeg dan zeker eToro als broker. Door het gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface zorgt deze broker voor een laag instapniveau.

Een ander voordeel van eToro zijn de handige tools die deze broker aanbiedt. Je kan daardoor in weinig tijd en divers aandelenportfolio opbouwen. Met name de CopyTrading functie maakt dat mogelijk.

De CopyTrading functie geeft je een overzicht van de door eToro aanbevolen succesvolle beleggers, inclusief een beeld van het hedendaagse rendement en de risicowaarde.

Als je wilt kun je de portfolio’s van die beleggers inzien en overnemen in je eigen portfolio. Zo ben je er zeker van dat je een goed startpunt hebt om te beginnen met beleggen. 

Daarnaast biedt eToro een gratis demofunctie voor de beginnende belegger. Je kunt dan met virtueel ‘nepgeld’ eerst het platform verkennen en gevoel krijgen voor beleggen voordat je met je eigen geld gaat werken. Mocht je klaar zijn om van start te gaan met je eigen geld, dan profiteer je van de lage minimale inleg van €170,-

Dus ook als je wel met echt geld aan de slag gaat, begin je op een relatief laag risico. Wanneer je bij eToro belegt in aandelen en ETF’s bespaar je ook kosten: eToro rekent namelijk 0% commissie over het beleggen in die twee zaken.

Een ander voordeel van eToro is het grote aanbod aan handelsproducten. Naast aandelen biedt de broker ook CFD’s, indexen, grondstoffen en forex trading aan. 

Als beginner ben je bij eToro op de goede plek voor een eenvoudige, veilige en gereguleerde broker. Door het grote aanbod kun je een divers portfolio op starten en je hebt zelf de keuze met welk bedrag je begint met belggen. 

Stap 2: Open een account

Heb je een broker gekozen? Maak dan een account aan. Vaak wijst dit zich redelijk vanzelf, om toch een beeld te geven staat hieronder uitgelegd hoe het aanmaken werkt voor eToro.

Ga snel naar de eToro homepage en klik rechts bovenin op ‘Join now’. Om het account aan te maken hoef je alleen een gebruikersnaam, E-mail adres en wachtwoord op te geven. 

Nu je account aangemaakt is krijg je een mail om te bevestigen dat jij het account hebt aangemaakt. Zodra je op de link in deze mail geklikt hebt krijg je toegang tot het e-Toro platform en kun je aan de slag!

microsoft koers etoro

Je kunt dus nu gebruik maken van het platform maar wel alleen nog via het gratis demo account. Als je in plaats van virtueel geld graag met echt geld wilt gaan beleggen moet je eerst je account verder verifieren. 

Elke broker is verplicht om een kopie van je identiteitsbewijs te hebben en ieder nieuw account het KYC (Know Your Customer) proces door te laten lopen. Zo heeft eToro de bevestiging wie het account maakt en kunnen ze inschatten hoeveel kennis jij hebt over beleggen en de risico’s daarvan. 

Nu je het account aangemaakt en volledig geverifieerd hebt kun je een eerste storting doen bij eToro. Dit gaat eenvoudig via een van de betaalmethodes zoals iDeal, Paypal en creditcard. 

Stap 3: Vind het aandeel Microsoft

Afhankelijk van de broker die je kiest, zul je aandeel Microsoft kunnen kopen in de vorm van aandelen, ETF’s en CFD’s. Bij eToro kun je zowel CFD’s kopen als zelf rechtstreeks aandelen kopen. 

Je vindt de aandelen eenvoudig door boven in de eToro interface te zoeken naar Microsoft of MSFT (de afkorting van de Microsoft aandelen). Zodra je op deze markt geklikt hebt krijg je alle laatste informatie over het aandeel inclusief koers Microsoft en kun je de kennis van andere ervaren beleggers inzien. 

aandeel microsoft koers
De Mircosoft koers (MSFT) in eToro. Het Microsoft aandeel fluctueert regelmatig, maar stijgt alsnog in algehele lijn.

Nu je op de markt bent kun je ook overgaan tot je eerste investering in Microsoft. Je doet dit eenvoudig door op de grote blauwe knop ‘Handelen’ te klikken,

Je krijgt nu een scherm met de keuze om aandelen te kopen of verkopen. Bij het kopen kun je zelf de keuze maken of je de aandelen zelf wilt kopen of een CFD wilt afsluiten.

Om te handelen in CFD’s geef je een hefboomeffect mee aan je investering, je ziet bij eToro duidelijk het verschil tussen handelen in aandelen en CFD’s.

Bij aandelen geeft de broker aan dat je handelt in ‘onderliggende activa’ terwijl je bij het verhogen van de hefboom meteen ziet dat je over gaat op handelen in CFD’s. 

Over Microsoft

Microsoft is opgericht in 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Het bedrijf specialiseert en onderscheidt zich door het uitbrengen van een groot aantal computer gerelateerde zaken zoals besturingssystemen en kantoorsoftwarepakketten. Het aandeel Microsoft staat sinds 1986 beursgenoteerd aan de NASDAQ.
 
Sinds de oprichting van Microsoft is het bedrijf gigantisch gegroeid. Er is haast niemand die niet vroeg of laat een keer met een Microsoft-gestuurde computer gewerkt heeft. 

Die stijging is ook te merken in de Microsoft koers. Deze stijgt al jaren, waarmee het bedrijf in de lijst van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld staat: op 25 april 2019 was Microsoft maar liefst 1 biljoen euro waard.

Microsoft heeft in het tweede kwartaal van fiscaal jaar 2021 haar winst en omzet flink zien stijgen. De verklaring hiervoor is een trend die we al langer zien: de toename van verkoop van software als Microsoft Office 365 om thuiswerken makkelijker te maken.

Tevens nam het gebruik van clouddiensten toe, ook mede door het werken vanuit huis. Als het aankomt op de concurrentie in de clouddienstentak staat Amazon al jaren met stip op één.

Microsoft staat op de tweede plek en blijft andere concurrenten als Google en IBM knap voor. Als het gaat over besturingssystemen voor computers, blijft Microsoft de ongeslagen kampioen. Hoewel Apple wel aan populariteit wint, zijn zij Microsoft nog niet voorbij.

In 2019 steeg de omzet van Microsoft met 14% naar 118 miljard euro. De nettowinst steeg met 13 procent naar 36 miljard euro.

Aandeel Microsoft nieuws

Het aandeel Microsoft staat sterk. Het bedrijf heeft veel profijt gehad van de adviezen om veelal thuis te werken.

Met name zakelijke klanten trokken massaal de portemonnee om producten en diensten van Microsoft aan te schaffen tijdens deze pandemie.

Ook Microsoft Teams, de dienst voor zakelijk online meeten, groeide explosief.

microsoft koers grafiek

Koers Microsoft in eToro inclusief prijs per aandeel Microsoft

Eind april 2020 werd duidelijk dat het aantal gebruikers in de zes weken daarvoor met 70% toenam. Halverwege maart lag het aantal dagelijkse gebruikers van Microsoft Teams nog op 44 miljoen. Het grootste aantal gebruikers op één dag lag eerder in april 2020 op 200 miljoen.

Een andere ontwikkeling die effect kan hebben op de prijs van de Microsoft aandelen is het feit dat Microsoft zich al jaren lang zeer actief mengt in de markt van gameconsoles. Met de Xbox hebben ze één van de meest populaire game consoles van de afgelopen decennia in handen. 

In het najaar van 2020 werd de vooralsnog nieuwste Xbox uitgebracht. De Xbox Series X was de tegenhanger van de nieuwe Playstation 5 van Sony.

Naast de verkoop van de Xbox bestaat er inmiddels ook een Microsoft Store waarin gamers gemakkelijk nieuwe spellen kunnen kopen en downloaden. Het geeft maar weer eens aan dat Microsoft veel meer is dan de softwareoplossingen voor kantoor en thuis. 

Micosoft Koers op dit moment

Op dit moment staat de koers Microsoft er goed voor. In fiscaal jaar 2020 steeg de koers 41%. De groei is niet uniek: al jaren stijgt de Microsoft koers. Ook als er tegenvallers zijn op het gebied van ontwikkeling herpakt Microsoft zichzelf vaak snel waardoor de Microsoft koers er op de lange termijn niet onder lijdt.

Als je begin 2020 €1.000 geïnvesteerd had in Microsoft aandelen dan was je investering eind 2020 €1.000 * 1,41 = €1.410 waard. 

Vooral de stabiliteit van de koers Microsoft valt erg op. Al jarenlang is er een stabiele groei te herkennen in de Microsoft koers die voorlopig geen einde kent. 

Het enige dipje dat de Microsoft koers kende was op het begin van de coronacrisis toen zo goed als alle aandelen op de beurzen waarde verloren. De Microsoft koers herpakte zich echter meteen en groeide in 2021 naar recordhoogtes. 

Enthousiast geworden over de Microsoft koers? Maak dan snel een account aan bij eToro zodat je meteen kan beginnen met beleggen in dit interessante aandeel.

Microsoft Koers: nu Aandeel Microsoft kopen?

Nu aandeel Microsoft kopen heeft voor- en nadelen. Gezien we nog niet uit de corona-pandemie zijn is de verwachting dat de verkoop en het gebruik van Office nog verder toe zal nemen. Hoewel huidige cijfers nooit een garantie zijn voor de toekomst, is Microsoft wel een van de sterkst staande bedrijven om aandelen van te kopen op dit moment.

Daardoor ligt de instapprijs voor een Microsoft aandeel al wel hoog, door de groei van de koers Microsoft in de voorbije periode. Maar als je bereid bent om op dat niveau in te stappen, dan is de kans groot dat het zich loont.

Het voordeel van Microsoft aandelen is dat ze ook dividend uitkeren. Het Microsoft dividend wordt elk kwartaal uit betaald en was afgelopen jaar zo’n €0,46 wat in totaal neer kwam op €1,84 dividend per Microsoft aandeel. 

In het laatste rapport van Microsoft vind je alles over de huidige financiële situatie van het bedrijf en alle informatie rondom de Microsoft aandelen en de Microsoft koers. Experts verwachten op basis hiervan en de resultaten in 2021 dat ook het jaar 2022 voor investeerders in Microsoft een goed jaar zal zijn. 

Interessante aandelen naast Aandeel Microsoft

Wil je beleggen in andere aandelen? We hebben een hieronder een aantal interessante aandelen voor je op een rijtje gezet. Klik op de links om het artikel van deze aandelen te bekijken!

Shell (RDS.B)

Je portfolio verder diversificeren met aandelen in een Nederlands bedrijf die zich in een hele andere sector bevindt? De aandelen van Shell hebben in tegenstelling tot Microsoft, Amazon en Apple juist een moeilijk 2020 achter de rug omdat klanten juist minder brandstof nodig hadden door al het verplichte thuiswerken tijdens de corona pandemie.

Zie jij juist een kans om nu aandelen Shell te kopen en winst te maken zodra mensen er weer meer op uit mogen? Begin snel hieronder!

amazon logo
Amazon (AMZN)

Het Amerikaanse bedrijf Amazon is in korte tijd uitgegroeid tot één van ’s werelds allergrootste bedrijven. Het is niet meer alleen het bedrijf waar je pakketjes kunt bestellen maar ze mengen zich ook in de streaming-markt met Amazon Prime Video.

Amazon blijft groeien doordat het zich in steeds meer landen manifesteert en daar meteen succesvol is. Je leest meer over de aandelen van Amazon via onderstaande link

Apple (AAPL)

Apple is het wereldwijd gerenomeerde bedrijf in de techsector. Het bedrijf is opgericht in de jaren ’70. Het introduceerde de eerste Apple computers genaamd Macs en verwierf daarmee veel bekendheid. In recentere geschiedenis werd wellicht het meest iconische product van de 21ste eeuw geïntroduceerd: de Apple iPhone. Vooraf aan de smartphones werd Apple alsmaar bekender door de iPods, de meest geliefde MP3-speler op de markt.

Meer lezen over investeren in Apple? Lees verder in ons artikel over Apple!

Microsoft Koers: Veelgestelde vragen

Microsoft aandelen zijn te krijgen bij veel verschillende brokers. Omdat het aanbod ruim is, raden we je aan de broker te kiezen die goed past bij de manier waarop jij je geld wil beleggen.

Ja, je ontvangt bij Microsoft dividend. Het dividend van Microsoft is op dit moment €0,56 per aandeel.

Het Microsoft dividend steeg in het laatste kwartaal van 2020 10% vergeleken met het derde kwartaal van 2020. Het dividend van Microsoft stijgt de afgelopen jaren waardoor je meer kunt verdienen aan deze aandelen. 

De kans dat Microsoft winst blijft geven is groot. Door de jaren heen is de algemene trend dat een aandeel Microsoft als maar meer waard wordt. Echter, dat verloop kan geen garantie geven voor de toekomst.

Dit aangezien we voorlopig nog niet van de corona-pandemie af zijn en het in de verwachting ligt dat veel bedrijven ook na de pandemie meer over zullen gaan op thuiswerken, is de kans dat het gebruik en de verkoop van Microsoft producten en diensten zal toenemen groot.

Je kan het beste aandelen kopen via eToro. Op eToro kun je namelijk aandelen kopen met 0% commissie. Daarnaast kun je met de CopyTrading functie de posities van succesvolle beleggers overnemen.

Behalve aandelen kun je ook handelen in ETF’s, CFD’s, grondstoffen en cryptomunten. Als je het aandeel Microsoft wil kopen kan dat dus het beste via eToro doen. 

Ja, bij een broker als eToro kun je eenvoudig geld op je account storten via iDeal of een van de andere geschikte betaalmethodes voor Nederlandse beleggers. Op deze manier kun je nog sneller beginnen met je eerste investering in Microsoft. 

Microsoft Koers: Conclusie

Al met al is aandeel Microsoft zeker interessant om in te investeren. Zeker wanneer je bereid bent om nu wat meer geld uit te geven, is Microsoft een goede keuze. De kans dat de koers Microsoft stijgt in de komende tijd is groot.

Ook heeft Microsoft al eerder aangetoond dat de aanhouder wint. Het bedrijf heeft in het verleden een aantal keer met mislukte projecten en met prijsdalingen te maken gehad, maar kwam er steeds weer bovenop en staat nu sterker dan ooit.

Ook de corona-pandemie heeft aangetoond dat investeren in een bedrijf dat zich richt op een toekomst met computers een goede zet zou zijn: meer dan ooit zijn wij van onze apparaten afhankelijk.

Aandeel Microsoft kopen?

Via eToro kun je binnen een enkele momenten een account aanmaken en beginnen met investeren in aandeel Microsoft of andere interessante handelsproducten.
begin direct!
Scroll naar boven