Aandeel Apple Kopen & Live AAPL Aandeel Koers

Met een sterk merkimago, een innovatief design en superieure prestaties ten opzichte van de producten van de concurrentie, is Apple een van de meest succesvolle en winstgevende multinationals ter wereld. De koers van het aandeel Apple is in 2019 en 2020 met meer dan 240% gestegen.

In slechts vier stappen op weg met het Aandeel Apple

Wil jij beginnen met beleggen in de aandelen van Apple? Klik op de groene knop en begin direct!

Wil jij ook profiteren van het succes en de groeivooruitzichten van Apple, maar weet je niet waar je moet beginnen? In deze handige gids leggen we je alles uit: hoe je AAPL-aandelen zonder commissie kunt kopen, welke brokers aandelen van Apple verkopen en hoe je makkelijk een account bij een online broker kunt openen.

Hoe koop ik een Aandeel AAPL?

In dit deel van het artikel leggen we uit waar je een Apple aandeel (AAPL) kan kopen en hoe dat in zijn werking gaat. We adviseren je ook over welke broker het beste is voor het kopen van aandelen

Stap 1: Kies de juiste broker

De eerste stap is om de juiste broker te kiezen. Dit is belangrijk, omdat het belangrijk is om een veilig en gebruikersvriendelijk platform te hebben. Er zijn verschillende brokers (ook wel: aandelenmakelaars). Brokers zijn de aanbieders van platforms waarmee je gemakkelijk kan handelen in aandelen. Bij een aandelenmakelaar stop je geld in een portfolio (ook wel: portefeuille of wallet) wat je kan gebruiken voor het kopen en verkopen van aandelen.

Daarnaast bieden veel aandelenmakelaars ook functies voor het handelen in grondstoffen, CFD’s of crytocurrency’s. Je doet er verstandig aan om bij een gereguleerde en gerennomeerde broker een account te openen. Dan weet je zeker dat je op een veilige en betrouwbare manier kunt handelen.

In dit stuk een overzicht van voordelige en veilige brokers.

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Overzicht van brokers

eToro logotype

Onze beoordeling

5/5

Voordelen

Nadelen

Functionaliteiten

eToro is een uitstekende broker voor mensen die beginners zijn op de aandelenbeurs. Het is een makkelijk en laagdrempelig platform waar je eenvoudig in kan stappen. Met eToro kun je de portfolio’s van succesvolle mensen overnemen om zo van hen te leren wat de beste samenstellingen voor je portefeuille zijn.

Ook onderscheid eToro zich door nul commissie te vragen op de transacties. Tevens zit er bij eToro een demofunctie waarmee men alle functies van het platform kan ontdekken en risicoloos kan ‘oefenen’. Verder is een belangrijk voordeel de gunstige minimale inleg van 170,00 euro! 

We kunnen dus stellen dat eToro de perfecte trading app voor beginnende beleggers is. Zo biedt eToro handelen in CFD’s, Forextrading, cryptocurrency en grondstoffen aan. Om deze reden wordt eToro het meest vooraanstaande sociale handelsnetwerk bevonden.

Wat het belichten waard is, is de bekende copytrading functionaliteit van eToro. Hierbij kun je de beleggingen van anderen makkelijk kopiëren. Met de eenvoudige zoekfunctie kun je makkelijk prominente beleggers selecteren en in hun recente aankopen meegaan.

Stap 2: Open een account

In deze gids leggen we uit hoe je een account opent bij eToro zodat je kan beginnen met beleggen zonder commissie.

Meld je aan bij eToro

Ga naar de site van eToro en maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan voor je eToro account.

Verifieer je account

Verifieer je nieuwe account via de mail die je hebt ontvangen op het mailadres wat je hebt opgegeven.

 

Een account aanmaken bij eToro
account aanmaken etoro aandeel abbott
Voltooi je profiel en financieer je account

Voltooi je profiel door de op blauwe button “Profiel voltooien” te drukken. De button staat links in het menu van eToro.

Daarna kun je geld aan je account toevoegen om mee te beleggen. De knop voor geld toevoegen is ook links in het menu te vinden. Je kan gemakkelijk geld toevoegen aan je account met iDeal.

Stap 3: Zoek het Aandeel AAPL

Zodra je je eToro-account gefinancieerd hebt, kun je meteen het AAPL aandeel aanschaffen en de koers van het aandeel naar voren halen. Je kunt het aandeel bij ‘Markten’ vinden of door rechtstreeks op het aandeel te zoeken middels de zoekfunctie.

Hierna kun je het AAPL aandeel kopen door op ‘Handelen’ te klikken. Check of je instellingen voor de order kloppen en klik op ‘Bestelling plaatsen’.

Via het eToro platform kun je AAPL aandelen kopen zonder er commissie voor te betalen. Mocht je liever niet het aandeel willen kopen, maar in plaats daarvan het AAPL aandeel willen verhandelen als CFD, zou je zelfs voor de hefboomwerking van x2 of x5 kunnen kiezen.

Het AAPL aandeel in de eToro interface
aandeel apple in etoro

Denk je dat je klaar bent om te beginnen met investeren in een aandeel AAPL? Maak kosteloos een account aan begin vandaag nog!

De koers van het aandeel AAPL in eToro in 2019 en 2020. Begin vandaag zelf nog met beleggen in Apple!

koers aandeel apple

Over Apple

Apple is het wereldwijd gerennomeerde bedrijf in de techsector. Het bedrijf is opgericht in de jaren ’70. Het introduceerde de eerste Apple computers genaamd Macs en verwierf daarmee veel bekendheid. In recentere geschiedenis werd wellicht het meest iconische product van de 21ste eeuw geïntroduceerd: de Apple iPhone. Vooraf aan de smartphones werd Apple alsmaar bekender door de iPods, de meest geliefde MP3-speler op de markt.

Door enorm innoverend te zijn op het gebied van smartphones en mee te groeien met het daaropvolgende succes van de smartphone-industrie heeft Apple een goede marktpositie weten te verwerven.

Inmiddels is Apple veel meer dan alleen computers en telefoons. Naast de iMacs, iPhones en iPods introuceerde het ook de iPads, AirPods en MacBooks. Het merk begon een sterk imago te ontwikkelen: Apple werd neergezet als levensstijl. De verschillende apparaten integreerden goed met elkaar waardoor mensen vaak meerder Apple producten bezitten. Daarnaast runnen alle apparaten op hetzelfde besturingssysteem: iOS.

Sinds 1980 is Apple al beurgenoteerd. Inmiddels is het één van de grootste bedrijven ter wereld en is Apple niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Apple is overal.

Waarom investeren in Apple?

Er zitten voor- en nadelen aan het Apple aandeel op dit moment. Het aandeel van Apple heeft, net als veel andere tech bedrijven, een fantastisch jaar achter de rug. Ondanks corona, waar wel een kleine dip te zien was, is het aandeel op winstkoers. 

Koers van Apple

Apple eToro

Zoals je kunt zien is er op een dipje in maart en september na, een stijgende lijn te zien in het aandeel. 

Toch zijn er enkele gevaren voor de belegger die op het punt staat om AAPL aandelen te kopen. De koers is namelijk zoals je kunt zien erg hoog. Kans op overwaarde is op dit moment groot. 

Dit is niet het enige gevaar voor handelen in Apple aandelen. Het merk is namelijk sterk afhankelijk van de successen van de iPhone. Dit is een grote inkomstenbron van het bedrijf. Dit maakt de koers kwetsbaar bij tegenvallende verkoopcijfers van de nieuwste versie. 

Toch zijn er ook veel goede voortekenen voor de koers van Apple. De klanten van Apple zijn namelijk erg loyaal en de iconische Apple Smartwatches vangen een deel van de tegenvallende verkoopcijfers van de iPhone op.

Ook zijn er een groot aantal mensen met een verouderde iPhone (de iPhone 5, 6 of 7). Voor deze grote groep consumenten is de nieuwe goedkopere iPhone 12 wellicht interessant. Kenners denken dat er grote kansen liggen in die hoek. 

Vooral nu het nieuwe 5G netwerk gaat worden uitgerold over de hele wereld, zullen consumenten overwegen om hun oude telefoon in te ruilen voor een goedkope nieuwe telefoon. Omdat Apple in de afgelopen jaren geen versies zoals de nieuwe goedkope iPhone 12 op de markt heeft gebracht, kan dit ze marktaandeel opleveren. 

Huidige koers van Apple

De koers van Apple is de afgelopen tijd aan het stijgen. Zoals je kunt zien was vooral de maand augustus een bijzonder goede maand.

Het derde kwartaal van 2020 was een goed kwartaal vanwege verschillende redenen. De verkoop van de MacBooks steeg met 29% en de verkoop van de iPads met maarliefst 46%.

Totaaloverzicht van het aandeel Apple.

Dit komt waarschijnlijk mede door het aantrekkende consumentenvertrouwen na de eerste golf corona. De koers is over de afgelopen jaren echter wel enorm gestegen. Hierdoor is er een kans op overwaardering van het aandeel. 

De nettowinst is namelijk niet enorm gestegen over de afgelopen jaren. Dit komt mede doordat ze de verkoop van de iPhone elk jaar met 20% zien afnemen. Apple wist de afgelopen jaren nog net een groei van de netto-omzet te realiseren van 1% per jaar. Dit geld niet voor de winst per aandeel die met 3 cent daalde. 

In het volgende kopje gaan we kijken of de huidige koers van Apple een geschikt moment is om in te stappen.

Is nu een goed moment om in te stappen?

Om te bepalen op het een goed moment is om in te stappen moeten we naar verschillende zaken kijken. Allereerst naar hoe het aandeel de afgelopen periode heeft gepresteerd. 

Afgelopen periode

De aandelen van Apple stegen enorm in 2019 en was zelfs één van de best presterende aandelen in dat jaar. Samen met Microsoft stond Apple bovenaan de lijst van meest waardevolle bedrijven ter wereld.

2019 was ook een bovengemiddeld goed jaar voor het bedrijf. 

Koers Apple tweede halfjaar van 2020

koers apple tweede halfjaar 2020

Ben je er klaar voor om te beginnen met beleggen in een aandeel Apple?

In 2020 ging het voor langere tijd minder voorspoedig. Het coronavirus raakte de economie als geheel, waarbij het ook invloed heeft gehad op de aandelen van Apple.  De tech stock was met 17% gedaald ten opzichte van afgelopen zomer, waarbij het een hoogte van €134 had bereikt. 

Gelukkig zijn ze inmiddels alweer flink aan het herstellen. Sterker nog, het Apple aandeel staat hoger dan aan het begin van het jaar. Dit zijn natuurlijk mooie cijfers maar dit wil nog niet zeggen dat het een goed moment is om in te stappen. 

Nu instappen of niet?

Deze daling brengt de vraag met zich mee of het nu een goed moment is om in te stappen bij Apple. De omzet van de iPhone is het laatste kwartaal gedaald. Maar, de omzet van de iPhone daalde jaar na jaar met 26% gedurende het eerste kwartaal. 

Verder was er dit jaar een vertraging in de productie van de iPhone door het coronavirus. Daarom gaat de vergelijking van de iPhone omzet dit jaar niet op. Tot een kwartaal geleden, vóór deze oneerlijke vergelijking, maakte Apple een groei door is elk producten segment. 

Ondanks dat in deze andere segmenten er ook leveringsproblemen waren ten gevolge van het coronavirus, groeide de cijfers sterk. Of dit een goed moment is om in te stappen, hangt af van waar je naar op zoek bent. 

Apple keert nu 0.8% dividend uit en dit groeit nog steeds elk jaar. Maar, voor de investeerder die de winst wil behalen op prijsverschil in het aandeel, is het nu misschien niet het juiste moment om in te stappen. Het kan namelijk beter zijn om te wachten tot de koers een kleine daling ondergaat.

Hoe verhoudt Apple zich tot de marktgenoten?

Apple heeft natuurlijk concurrenten in verschillende segementen. Wij gaan er hier 2 met je doornemen en kijken hoe het aandeel van Apple het doet ten opzichte van de concurrentie. Eerste gaan we kijken hoe Apple zich verhoudt tegen zijn eeuwenoude concurrent Microsoft. 

Apple vs Microsoft

In deze vergelijking gaan we eerste kijken naar het aandeel van Microsoft. Zij hebben in maart een zware dip gehad door corona. 

Inmiddels zijn ze helemaal herstelt. Zij begonnen het jaar op $160 dollar en staan inmiddels al rond de $215,-. 

Dit is een stijging van (215 – 160) / 215 x 100% = 26%!

Koers van Microsoft

Microsoft stock eToro 2020

Het aandeel van Apple heeft een vergelijkbare koers meegemaakt als die van Microsoft. Uiteraard ook een korte dip gehad door corona. 

Zij begonnen dit jaar met een koers rond de 75,- en eindigen nu rond de 120,- per aandeel. 

Dit is een stijging van (120-75)/120 x 100% = 37,5%. Dit is uiteraard een erg mooi resultaat voor één jaar. 

Koers van Apple

koers aandeel apple 2020

We zien dat beide bedrijven erg mooie resultaten hebben weten de behalen in 2020. Toch doet het aandeel van Apple het beter dan Microsoft. 

Apple vs Samsung

Ook Samsung heeft extreem zware klappen moeten opvangen tijdens corona. Van de drie bedrijven die we hier onder de loep nemen zelfs het zwaarst.

Toch herstellen ook zij op bijzondere wijze. Ze begonnen dit jaar op $1200,-. Ze zakten daarna naar onder de $900,- en zijn inmiddels helemaal gestegen naar $1550,-. 

Een erg turbulent jaar dus voor het bedrijf uit Zuid-Korea. 

Koers van Samsung

koers aandeel samsung 2020

Dit betekent dat Samsung over 2020 (tot dusver): (1550 – 1200) / 1550 x 100% = 22,58% stijging heeft gezien van het aandeel. We hebben net al gezien wat voor winsten er vielen te behalen op het Apple aandeel. Dit betekent dus wel dat ook hier Apple beter presteert dan de concurrentie.

Meer interessante aandelen om in te investeren

Ben je op zoek naar andere aandelen om in te investeren? Dit kan best verstandig zijn. Het spreid namelijk de risico’s als je een breed portfolio hebt. Dit kan op lange termijn voor mooiere resultaten zorgen. 

Om meer te lezen over hoe je in verschillende aandelen kun je hier verder lezen. Als je meer wilt weten over alle ins en outs van een specifiek artikel, klik dan hieronder op de aandelen pagina’s. 

dsm aandeel logo
DSM

DSM is actief in verschillende sectoren. Het is vooral een Chemiebedrijf maar ze zijn ook actief in de farmaceutische en voedingsindustrie.  Het bedrijf komt van oorsprong uit Nederland de het handelen in DSM aandelen loopt via de AEX-index in Amsterdam. Aangezien DSM vors inzet op duurzaamheid kan het een interessant aandeel zijn voor iedere portefeuille 

amazon logo
Amazon (AMZN)

Amazon is een e-commerce gigant die veruit de grootste speler is op het gebied van webwinkels. Dat Amazon nog niet klaar is met doorgroeien blijkt uit de enorme hoeveelheid web-orders die geplaatst worden vanwege de lockdowns overal ter wereld. Hierdoor blijft Amazon een interessant aandeel om toe te voegen aan je portefeuille.

tesla logo aandeel
Tesla (TSLA)

Tesla is een bedrijf met een visie: elektrisch rijden toegankelijk maken voor iedereen. Een visie die zeer populair is en waar veel investeerders achter staan. Winstgevend is Tesla nog niet, maar het aantal Tesla’s wat vandaag de dag rond rijdt liegt er niet om: Tesla heeft immens groeipotentieel en kan daardoor een interessant aandeel zijn.

Veelgestelde vragen

De koers van Apple is voor een groot deel afhankelijk van de innovatie en kwartaalresultaten van het bedrijf. De afgelopen 10 jaar heeft AAPL een record groei gemaakt, en met de constante verbetering van hun producten en aangroei van het aantal gebruikers ziet de toekomst van Apple er rooskleurig uit.

Dat doen ze zeker. Apple is een uitermate geschikt aandeel als het jou gaat om dividend. Apple keert namelijk 0,8% dividend uit op zijn aandelen en dit is nog steeds stijgend. 

Wie precies de beste broker is voor jou is van meerdere zaken afhankelijk. De verschillende brokers bieden andere functionaliteiten aan die bij verschillende strategieën passen.

Het is dus afhankelijk van jouw kwaliteiten en eisen als beleggen. Ben je een beginner of gevorderde? Wil je graag gebruik kunnen maken van een demo-account? Zo biedt eToro een mooi account aan om mee te oefenen. Daarnaast hoef je geen commissie te betalen bij eToro.

Het is ook mogelijk om door middel van copytrading andere succesvolle handelaars te kopiëren. 

Het aandeel van Apple (AAPL) kan worden gekocht op de Amerikaanse Technologische beurs NASDAQ.

Uiteraard is ook Apple getroffen door COVID. Het bedrijf zelf heeft namelijk zware problemen gehad met de productie. 

Hierdoor is de levering van verschillende producten van Apple vertraagd. Toch is 2020 overal en goed jaar geweest voor Apple. Ze hebben een forst koersstijging meegemaakt. 

Je kunt aandelen Apple kopen bij jouw online broker. Vroeger moest je hiervoor naar de bank waar de kosten een stuk hoger lager. Gelukkig kan dit tegenwoordig snel en goedkoop. 

Conclusie

De eindconclusie is dat investeren in het aandeel Apple voor- en nadelen heeft. Zoals in dit artikel besproken is het aandeel de afgelopen jaren hard gestegen. Zelfs in het jaar 2020 hebben ze een stabiele groei doorgemaakt. 

Er liggen kansen in de hoek van de nieuwe iPhone 12. Ze hebben er bij Apple namelijk voor gekozen om een goedkopere variant op de markt te brengen. Dit kan ervoor zorgen dat ze weer marktaandeel terugwinnen op hun belangrijkste segment. 

Daarnaast zijn er ook gevaren voor overwaarde voor het aandeel, dalende winst per aandeel en risico’s in de grote afhankelijkheid van de successen van de iPhone. Hierdoor is het op korte termijn niet de meeste duidelijke buy die er te vinden is.

Ben je op zoek naar een mooi dividend over de jaren heen? Dan is Apple wel het juiste aandeel. Ze keren namelijk nu al 0,8% uit op hun aandelen en dit stijgt ook al een tijdje. Ook de lange termijn vooruitzichten zien er goed uit voor Apple omdat de gebruikers erg loyaal zijn aan het merk. 

Zin gekregen om te beginnen met handelen? Open dan vandaag nog een account bij eToro. Zij hebben namelijk geen commissie op het handelen in aandelen. Daarnaast kun je oefenen met virtueel geld door gebruik te maken van het demo-account. 

Een Apple Aandeel kopen?

Koop binnen 1 uur al je Apple aandeel en begin vandaag nog met beleggen in Apple! Maak gratis een account aan bij eToro en het handelen kan beginnen!
begin direct!
Scroll naar boven