Hoeveel beleggen per maand?

Je kunt eenmalig aandelen kopen of een stukje Bitcoin aanschaffen als jij denkt dat de koers laag staat, maar veel mensen zullen je adviseren structureel te beleggen. Als je elke maand gaat investeren komt er wel een vraag bij; Hoeveel beleggen per maand is in jouw situatie verstandig? 

Hoeveel Beleggen Per Maand in 4 stappen

Weet jij al hoeveel beleggen per maand goed is in jouw situatie? Wacht dan niet langer en maak meteen je eToro account aan! 

Hoeveel Beleggen Per Maand is handig?

Voor iedereen is het bedrag dat je kan beleggen per maand anders. In eerste instantie beleg je alleen met geld wat je maandelijks kan missen.   

Vervolgens heb je de keuze of je al het geld dat je kan missen ook voor beleggen wilt gebruiken. Dit is dan weer afhankelijk van het doel waarmee je gaat beleggen. 

Het kan zijn dat je voor je pensioen aan het beleggen bent of dat je alleen belegt met het doel om je geld meer waard te laten zijn. Daarnaast ben je afhankelijk van het rendement dat je behaalt met je investeringen, daar kun je een inschatting voor maken, maar er kan op de lange termijn van alles gebeuren. 

Daarom moet je naast het besluit hoeveel beleggen per maand verstandig is ook een strategie bedenken waarin je meeneemt welk risico je accepteert en op welk rendement je wilt mikken. Op basis daarvan kun je ook besluiten hoeveel per maand beleggen jou het best gaat helpen bij het behalen van je doel. 

Hoeveel Beleggen Per Maand - Stappenplan

Later in dit artikel zie je een aantal voorbeelden hoeveel beleggen per maand op kan leveren, maar eerst helpen we je in dit stappenplan met alles wat je nodig hebt om zelf te gaan beleggen. Zo kijken we naar verschillende beschikbare brokers, maar ook naar hoe je een eerste investering doet. 

Stap 1: Kies een online broker

Er zijn tientallen verschillende online brokers in Nederland die allemaal hun eigen aanbod kennen. Zoek de broker die het best bij jouw wensen past en ook geschikt is voor de mate van ervaring die je hebt met beleggen. 

Broker
Capital
⭐⭐⭐⭐
Vantage
⭐⭐⭐⭐
Libertex
⭐⭐⭐
Skilling
⭐⭐⭐⭐
Avatrade
⭐⭐⭐
Capital bekijkenVantageFX bekijkenLibertex bekijkenSkilling bekijkenAvatrade bekijken
Beoordeling Mobiele App10/109.5/109.5/109.5/109.0/10
Minimale storting (€)€ 20,00€ 175,00€ 100,00€ 100,00€ 90,00
Minimale spread (pips)0.120.0vanaf 0,01%0.10.9
Minimale trade size (€)€ 20,000.01 lots€ 10,00€ 0,010.01 lots
Maximale Hefboom20:1500:1100:1100:1100:1
Valutaparen100401007050
Regulatie FCA, CySEC, ASICVFSCFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFINCySECFCA, CySEC, ASIC, CFTC, NFA, BAFIN
Overnacht / conversiekostenVariabelVariabelVariabelVariabel0,0058%
Opnamekosten€ 0,00€ 0,00Max € 10,00€ 0,00€ 0,00
Onderhoudskosten€ 0,00€ 0,00€ 5,00 na 6 maand€ 10,00 na 12 maand€ 50,00 na 3 maand

Hoeveel Beleggen Per Maand bij eToro

De online broker eToro is één van de populairste opties om te beginnen met beleggen en dat komt door de vele extra functies van de site. 

Zo kun je als beginner aan de slag met de CopyTrading tool. Hiermee kun je de portfolio’s van andere gebruikers bekijken en deze zelfs kopiëren naar je eigen portfolio. 

Als je liever het platform eerst uit probeert, biedt eToro je een gratis demoaccount. In dat account zit virtueel geld waarmee je investeringen kan proberen. 

Vervolgens zul je ook bij een eerste storting als beginner aan de slag kunnen met kleine bedragen. Je profiteert namelijk van de lage minimale inleg van $ 50 (€ 42). 

Bij eToro vind je een groot aanbod verschillende handelsproducten waar je in kan investeren. Je kunt  er natuurlijk aandelen vinden, maar ook ETF’s, grondstoffen, valuta’s, cryptocurrency en meer. 

Het kopen en verkopen van aandelen en ETF’s kan je helemaal veel opleveren bij deze broker. Je betaalt hier namelijk 0% commissie op zodat je maximaal kunt profiteren van koersstijgingen. 

De broker heeft een licentie bij meerdere toezichthouders in Europa die controleren of eToro zich houdt aan alle wetgeving. Zo ben jij als klant beter beschermd en weet je zeker dat je veilig kan beleggen. Eén van die licenties van de Engelse Financial Conduct Authority

Ook beginnen bij de gebruiksvriendelijke broker eToro? Maak dan nu je account aan!

Hoeveel Beleggen Per Maand bij VantageFX

De broker Vantage bestaat inmiddels meer dan 10 jaar en heeft een platform gebouwd waar jij kan profiteren van verschillende markten. 

Vantage biedt een totaalpakket aan investeringen van forex tot grondstoffen en van aandelen tot indexen. Deze investeringen zijn allemaal via een CFD te doen, bij een CFD kun je speculeren op de koers met een hefboomeffect om de investeringen kunstmatig te verhogen. 

Maak je Vantage account aan en handel op het Vantage-platform of één van de andere handelsplatformen waar je met je account terecht kan. 

Hoeveel Beleggen Per Maand bij Libertex

Libertex is een wereldwijd bekende broker die al meer dan 25 jaar actief is. In die 25 jaar heeft het platform zich sterk ontwikkeld en een groot aanbod opgebouwd. 

Ook Libertex is een broker die werkt met CFD’s en het grote verschil met de voorgaande broker is dat er bij Libertex inmiddels ook cryptocurrency beschikbaar zijn. Je kunt ook met je account gebruik maken van de handelssoftware van MetaTrader. 

Maak je account aan bij Libertex en profiteer van het gratis demo account of begin meteen met beleggen. 

Hoeveel Beleggen Per Maand bij Skilling

Er zijn nog altijd nieuwe online brokers die een platform ontwikkelen en naar buiten brengen. Zo is het Scandinavische Skilling een aantal jaren geleden pas begonnen. 

Met honderden beschikbare CFD’s en meer dan 1.000 verschillende strategieën die je kunt kopiëren heeft Skilling al snel een groot platform neergezet. Je kunt kiezen uit het standaard platform van Skilling, het geavanceerde cTrader of MetaTrader. 

Begin bij het transparante platform van Skilling en investeer vandaag nog in CFD’s. 

Hoeveel Beleggen Per Maand bij Capital.com

Met meer dan 6.000 potentiële investeringen is er bij Capital.com altijd wel een product te vinden waar jij in wilt beleggen.

Met een Nederlandstalige klantenservice en een uitgebreid platform is Capital.com een uitstekende keuze voor beginnende en ervaren beleggers. Je hebt zelf de keuze op welk platform je gaat beleggen en ook hoeveel risico je bereid bent te nemen met je investeringen. 

Maak nu je account aan en begin vandaag nog met beleggen bij het uitgebreide platform van Capital.com 

Stap 2: Maak een account aan

Als je een keuze hebt gemaakt uit de brokers hierboven is het tijd om een account aan te maken. In dit stappenplan gebruiken we eToro verder als voorbeeld. 

Voor een account moet je een gebruikersnaam en wachtwoord bedenken en je e-mailadres opgeven. Daarna krijg je een mail om dit adres te verifiëren en moet je nog een verificatie van je account voltooien. 

Voor die verificatie vul je een vragenlijst in waarmee gecontroleerd wordt of je genoeg kennis hebt over beleggen. Daarnaast moet je een kopie van je identiteitsbewijs opsturen zodat de broker weet wie er achter het account zit. 

Stap 3: Geld op account zetten

Zet geld op je account via één van de betaalmethodes die de broker aanbiedt. Bij eToro moet je minimaal $ 50 (€ 42) storten. 

Je kiest zelf uit de lijst betaalmethodes en maakt binnen enkele minuten je eerste storting compleet. 

Stap 4: Zoek een geschikt product

Bedenk je strategie en zoek de beste investeringen die binnen deze strategie passen. Dit doe je bij eToro door te zoeken via de zoekbalk of door naar de ‘ontdek’ pagina te gaan. 

Je kunt ook gebruik maken van het kopiëren van andere portfolio’s via de copytrading tool. 

Stap 5: Doe je eerste investering

Als je een product gevonden hebt waar je graag in wilt investeren, klik je op de knop ‘kopen’. Je kiest vervolgens hoeveel je wilt investeren en maakt de transactie rond. 

De investering is terug te vinden in de linkerkant van je scherm. Daar kun je alle investeringen die je op eToro gedaan hebt vinden in je portfolio. 

Hoeveel Beleggen Per Maand levert het meest op?

Bij beleggen neem je een risico, maar ga je er van uit dat hoe meer risico je neemt, hoe meer rendement je behaalt als het goed gaat. Gemiddeld genomen is het rendement dat je behaalt met aandelen zo’n 7%, met dat gemiddelde rendement hebben we hieronder een overzicht gemaakt van hoeveel beleggen oplevert. 

50 Euro Per Maand Beleggen

Na 1 jaar: € 633,51
Na 5 jaar: € 3.904,12
Na 10 jaar: € 10.327,60

100 Euro Per Maand Beleggen

Na 1 jaar: € 1.267,03
Na 5 jaar: € 7.808,24
Na 10 jaar: € 20.655,20

200 Euro Per Maand Beleggen

Na 1 jaar: € 2.534,06
Na 5 jaar: € 15.616,48
Na 10 jaar: € 41.310,40

Hoeveel beleggen per maand je oplevert, kun je nu een beetje zien met de richtlijnen die hier boven staan. Je kunt veel grotere risico’s nemen waardoor je mogelijk ook een veel hoger rendement behaalt, denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van cryptocurrency aan jouw portfolio. 

Zie jij een bedrag wat jij kan beleggen per maand? Maak nu een account aan en doe vandaag je eerste investering. 

Hoeveel Per Maand Beleggen - Waarom elke maand beleggen?

Elke maand beleggen doe je via de ‘Dollar Cost Averaging’ strategie. Met die strategie verdeel je de investeringen die je doet over vaste bedragen per maand, het doel daarvan is dat je door elke maand te investeren zowel investeert tijdens hoogconjunctuur als laagconjunctuur. 

Daarmee verspreid je het risico dat je neemt, als je in één keer € 10.000,- investeert en dat is toevallig op een moment dat de koersen hoog staan, wordt het lastig om een goede winst te kunnen maken.

Als je het verdeeld over 10 jaar zul je langzaamaan je portfolio zien groeien en het risico verkleinen. 

Waar je ook voor kunt kiezen is om de Dollar Cost Averaging strategie te combineren met een grotere eerste investering.

Zo heb je alvast een aardige start voor je portfolio en kun je deze maandelijks aanvullen met een bepaald bedrag. 

Wil jij ook deze strategie volgen? Maak dan je eToro account aan en vind vandaag nog je eerste investering!

Hoeveel Beleggen Per Maand - Wat is je doel?

Beginnen met beleggen doe je over het algemeen met een doel; ook als het doel alleen maar ‘geld verdienen’ is. Andere doelen die mensen vaak met beleggen noemen zijn het opbouwen van een pensioen, iets achter laten voor de kinderen of een spaarpotje voor hun studie aanmaken. 

Bij deze doelen heb je dus een bedrag wat je nastreeft en een datum waarop je dit bedrag wilt bereiken. Stel je wilt op je 65ste stoppen met werken en 20 jaar genieten van je pensioen dat je met beleggen opgebouwd hebt

Met een pensioen van € 300.000 zul je dan € 1.250 per maand aan je zelf uit kunnen keren. Om te weten hoeveel per maand beleggen er nodig is om dit te bereiken moet je de rekenmachine erbij pakken. 

Wij kijken eerst naar het voorbeeld van 200 euro beleggen per maand met een rendement van 7% zoals we eerder in dit artikel berekend hebben. Hiervoor geldt dat je na 313 maanden de grens van € 300.000 bereikt hebt, dit is na iets meer dan (313 / 12 =) 26 jaar.

Er zijn bij het beleggen per maand voor een pensioen veel variabelen zoals de leeftijd waarop je met pensioen wilt, hoe oud je nu bent, hoeveel pensioen je bij elkaar wilt sparen en hoeveel je nu en in de toekomst gaat verdienen. 

Bedenk wat er in jouw situatie mogelijk is en bereken hoeveel beleggen per maand genoeg is voor jouw doel om dit daarna uit te kunnen voeren bij eToro! 

Veelgestelde vragen: Hoeveel Beleggen Per Maand

Hoeveel beleggen per maand verstandig is, hangt helemaal af van je eigen financiële situatie. Je kunt beter alleen beleggen met het geld dat je kan missen. Daarnaast is ook het risico dat je neemt met je beleggingen hiervoor van belang. Als je alleen in aandelen van grote bedrijven of ETF’s investeert neem je minder risico dan investeringen in cryptocurrency. 

Voor 100 euro per maand beleggen kun je het best een strategie bedenken met daarin verschillende investeringen. Creëer bijvoorbeeld een goede basis met aandelen en ETF’s en bekijk of je hierbij nog enkele meer risicovolle beleggingen wilt doen. 

Bij 200 euro per maand beleggen heb je na 10 jaar in totaal 24.000 euro ingelegd. Als je uitgaat van een gemiddeld rendement van 7% is je portfolio na die 10 jaar € 41.310,40 waard en heb je dus € 17.310,40 verdiend met je investeringen. 

Bij beleggen voor je pensioen moet je zelf bepalen naar welk bedrag je streeft en op welke leeftijd je dit wilt bereiken. Aan de hand daarvan, gecombineerd met je huidige leeftijd, kun je met een gemiddeld rendement berekenen hoeveel beleggen per maand jou je doel laat bereiken. 

Op dit moment is er geen spaarrente in Nederland en lijken er ook weinig plannen te zijn om deze spaarrente weer terug te brengen. Daarom kun je geld beter beleggen, je loopt dan het risico dat het minder waard wordt, maar je kunt vaak profiteren van een mooi rendement. 

Hoeveel Beleggen Per Maand: Conclusie

Het is voor ieder persoon anders hoeveel per maand beleggen een goede keuze is. Hiervoor ben je afhankelijk van je financiële situatie en wat je doel is met het beleggen per maand, kijk of je genoeg geld kunt missen om dat doel te bereiken en of het benodigde rendement realistisch is of niet. 

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt is het aan te raden om je zoveel mogelijk aan dit bedrag te houden zolang je dit kan missen. Mocht je financiële situatie er op vooruit gegaan zijn, kun je overwegen om het maandelijkse bedrag verder te verhogen en je doelen hoger bij te stellen. 

Of je nu wilt beginnen met 50 euro per maand beleggen of meteen kiest voor 200 euro per maand beleggen; het kan gemakkelijk bij een online broker. Begin ook vandaag nog bij een broker als eToro en beleg eenvoudig elke maand een vast bedrag.

Scroll naar boven