De beste Korte Termijn Beleggingen

Actief beleggen in de vorm van korte termijn beleggen is voor veel mensen erg stressvol. Toch wagen veel investeerders zich aan korte termijn beleggen dankzij de potentiële hoge winsten die je in korte tijd kunt maken. In dit artikel kijken we naar de beste korte termijn beleggingen en waar je dit het beste kunt doen.

De 10 beste Korte Termijn Beleggingen

Direct beginnen met Korte Termijn Beleggen? Start dan via eToro!

Korte termijn beleggen is over het algemeen uitdagender dan haar tegenhanger. Je zult met korte termijn beleggen erg oplettend moeten zijn en op de piekwaarde je activa weer verkopen. Korte termijn beleggingen zijn echter een stuk lucratiever dan op de lange termijn beleggen. We leggen het in dit artikel uit!

Wat is Korte Termijn Beleggen?

Korte termijn beleggen is het beleggen in activa met het oog op een groei op de korte termijn. Je zult dus een stuk meer op de hoogte moeten zijn van aankomende ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de prijs.
 
Over het algemeen zijn korte termijn beleggingen lucratiever en zul je binnen kortere tijd winsten kunnen maken.

Daartegenover staat natuurlijk wel dat je vaak meer tijd kwijt bent met korte termijn beleggen en dat je daarnaast ook een stuk scherper moet zijn op je beleggingen.

Zelf in 5 stappen op Korte Termijn Beleggen

Korte termijn beleggen is gemakkelijk te doen via een online handelsplatform met een groot aanbod. Voor korte termijn beleggingen zul je vooral moeten letten op transactie- of commissiekosten. Je doet immers een hoger aantal transacties in korte tijd dan bij lange termijn beleggen.

We leggen je hieronder  in 5 stappen uit hoe je kunt beginnen met korte termijn beleggen.

Stap 1: Kies je broker

Allereerst kies je uiteraard welke broker het beste bij jou past. Je zult zoals eerder aangegeven natuurlijk moeten letten op de kosten, maar ook betrouwbaarheid en grootte van het aanbod zijn belangrijk.

Een goede balans vinden tussen deze drie punten is soms makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien het aanbod van brokers alsmaar groter wordt. Hieronder zetten we onze favoriete brokers op een rijtje.

Korte Termijn Beleggingen bij eToro

eToro is onze absolute favoriet wanneer het gaat om korte termijn beleggingen. Het platform biedt lage kosten gecombineerd met een gebruiksvriendelijk platform waar je hulp krijgt om een sterk portfolio samen te stellen.

Zo is het mogelijk om te beginnen met de handige gratis demo functie waar je met virtueel geld naar hartenlust kunt beleggen zonder risico. Ben je vervolgens comfortabel met het platform? Dan kun je beginnen met de lage minimale inleg van $50/€42.
 
Om je te helpen met je investeringen, kun je gebruik maken van de handige CopyTrading tool. Met deze functie kun je de portfolio’s van beleggers binnen het platform inzien en zelfs in zijn geheel kopiëren.
CopyTrading bij eToro

Je kunt daarnaast ook de risicowaarde en het recente rendement van de beleggers zien.

Als allround broker kun je bij eToro beleggen in een tal van verschillende handelsproducten. Denk hierbij aan aandelen, CFD’s, ETF’s en grondstoffen, maar ook cryptocurrency kopen is mogelijk bij eToro.
 
Op aandelen en ETF’s betaal je daarnaast zelfs 0% commissie, wat er handig is als je van plan bent om korte termijn beleggingen te doen.
 
Het platform wordt gereguleerd door de Britse FCA (Financial Conduct Authority). Je kunt er dus zeker van zijn dat het platform alles volgens de regels doet.

Direct beginnen met Korte Termijn Beleggen bij eToro? Druk op de groene knop en start gratis!

Korte Termijn Beleggingen bij Libertex

Libertex is één van de oudste handelsplatformen ter wereld. Het platform is al sinds de jaren 90 actief in de handelswereld. De broker richt zich volledig op de handel in CFD’s van verschillende handelsproducten.

CFD’s zijn perfect voor korte termijn beleggingen. Sterker nog, ze zijn juist bedoeld voor de korte termijn. Met CFD’s zet je in op koerswisselingen van de onderliggende activa. Hier kun je met hefbomen op korte termijn flinke winsten boeken, maar ook veel geld verliezen.

Bij Libertex kun je beleggen in CFD’s van onder andere aandelen, ETF’s, crypto’s en grondstoffen. Keuze genoeg dus! De lage kosten zorgen ervoor dat je als actieve trader prima kunt beleggen voor de korte termijn.

Nadeel van het platform is uiteraard wel dat je enkel gelimiteerd bent aan CFD beleggen. Wil je je opties breed houden? Dan kun je beter kijken naar alternatieven.

Meteen starten met beleggen in CFD’s? Begin dan vandaag nog gratis bij Libertex!

Stap 2: Meld je aan

Wanneer je keuze is gevallen op een broker, moet je een account maken. Dit is bij de meeste brokers vanzelfsprekend. Voor dit stappenplan wordt eToro als voorbeeld gebruikt.

Door op één van de knoppen in dit artikel te klikken, wordt je naar een accountcreatie pagina gebracht. Hier vul je je e-mail adres en wachtwoord in om een account aan te maken.

Nadat je je account hebt geverifieerd met de activatielink in je e-mail, heb je toegang tot de demo omgeving. Je zult nog een aantal stappen moeten doorlopen om je identiteit te bevestigen voordat je met echt geld kunt beleggen.

Stap 3: Geld storten

Nadat je de nodige stappen hebt ondernomen, kun je beginnen met het storten van geld op je account. Dit kan via een tal van verschillende betaalmethodes. De bekendste zijn natuurlijk iDeal, creditcard en PayPal, maar er is keuze genoeg.
 
Wij raden over het algemeen iDeal aan als snelste betalingsmethode. Je zult vaak al direct het geld op je account terugzien, zodat je kunt beginnen met handelen.
 
Vervolgens kun je beginnen met het doen van korte termijn beleggingen via het handelsplatform van jouw keuze.
Betaalopties bij eToro

Stap 4: Zoek de juiste Korte Termijn Beleggingen

Crypto overzicht eToro

Wanneer je geld op je account hebt gestort, kun je beginnen met korte termijn beleggen. Zoek in de zoekbalk bovenaan het dashboard naar de korte termijn belegging van jouw keuze.

Je ziet in het dropdown menu de gewenste activa. Als je hierop klikt, wordt je naar de landingspagina gestuurd.

Stap 5: Begin met Korte Termijn Beleggen

Op de landingspagina van een bepaald handelsproduct vind je veel handige informatie. Uiteraard de live koers en informatie over het handelsproduct, maar ook updates van andere beleggers over de activa.
 
Zo kun je een geïnformeerde beslissing maken of deze investering ook echt past bij jouw beleggingsstrategie. Ben je vervolgens overtuigd? Dan druk je op de knop “Handelen” om het gewenste aantal te kopen.

Weet je genoeg en wil je direct starten met Korte Termijn Beleggen bij eToro? Start dan vandaag nog!

Waarin op Korte Termijn Beleggen? - Top 10 Korte Termijn Beleggingen

Korte termijn beleggingen kun je in vrijwel alle handelsmarkten vinden. Vooral in crypto’s en aandelen zul je vaak op de korte termijn winsten kunnen boeken. Dit komt omdat nieuwe bedrijven en crypto’s soms erg lucratief kunnen zijn als je er vroeg bij bent.

Ook geplande ontwikkelingen of overnames kunnen de waardes van crypto’s en aandelen op korte termijn flink doen stijgen.

Beste Korte Termijn Beleggingen in crypto's​

Lucky Block (LBLOCK)

Lucky Block heeft een game gallery en doet aan trekkingen en giveaways op de blockchain.

Half mei begint Lucky Block met het houden van dagelijkse trekkingen. Hierbij zal een grote jackpot ter waarde van 2 miljoen worden weggegeven en een kleinere jackpot voor houders van de Lucky Block NFT.

Hierbij kun je nog extra mooie prijzen winnen zoals een Lamborghini Aventador of een miljoen aan crypto. Als je een bepaald aantal Lucky Block tokens hebt kun je gratis meedoen aan de trekking. Daarvoor connect je dagelijks je wallet aan de mobiele app van Lucky Block. Dan wordt je beloond met een ticket.

Het innovatieve concept is erg veelbelovend voor 2022. De coin is recentelijk pas gelanceerd en is nu al flink aan het groeien. Perfect als korte termijn belegging dus!

DeFi Coin (DEFC)

DeFi coin heeft de potentie om veel te groeien. Het is een community-driven token die erg goedkoop is om aan te schaffen.

DeFi coin lanceerde onlangs een eigen DEX, een app, een nieuwe versie van hun roadmap en farming pools waarmee je beloningen kunt verdienen. Hierdoor presteert de munt uitstekend. DeFi coin kun je kopen via Bitmart en PancakeSwap.

Solana (SOL)

Solana is in 2021 enorm in waarde gestegen en we verwachten dat ook in 2022 Solana potentieel heeft om verder te groeien. Het concept van Solana rivaliseert dat van het Ethereum netwerk, maar dan met een stuk lageren transactiekosten.

Sandbox (SAND)

Sandbox crypto is het betaalmiddel voor het Sandbox netwerk. Je kunt hierbij NFT’s binnen het virtuele landschap kopen. NFT’s zijn in korte tijd zeer populair geworden. Logisch dus dat een netwerk gecentraliseerd rondom NFT’s op de korte termijn erg interessant kunnen zijn.

Terra (LUNA)

LUNA is in 2021 van 1 euro naar bijna 100 euro gestegen. Dat is natuurlijk een immense stijging, maar nu lijkt de coin toch wat af te zwakken. Dat betekent echter dat er ook kansen zijn om op als korte termijn belegging te kapitaliseren op een potentiële stijging in 2022 door tijdens deze dip te kopen.

Decentraland (MANA)

Decentraland is net zoals Sandbox een platform voor NFT’s. Niet verassend dat ook dit platform hoort in het rijtje van veelbelovende crypto’s voor korte termijn beleggingen.

Beste Korte Termijn Beleggingen in aandelen

Coolblue

Coolblue aandelen zullen naar verwachting in 2022 worden geïntroduceerd. Een bewezen bedrijf dat voor het eerst de aandelenmarkt opgaat, betekent vaak dat op korte termijn een prijsstijging zal plaatsvinden.

Alibaba (BABA)

Alibaba heeft het de afgelopen periode zwaar te verduren gehad. Met de plotselinge verdwijning van CEO Jack Ma in 2020, waren veel investeerders nerveus over de invloed die de Chinese regering heeft over het bedrijf.

Toch draait het bedrijf nog steeds erg goed en verwachten analisten dat de waarde van Alibaba op korte termijn weer zal aantrekken. Perfect voor een korte termijn belegging dus!

Microsoft (MSFT)

Microsoft kwam onlangs met groot nieuws: de overname van Activision Blizzard, onder meer bekend van Call of Duty en World of Warcraft, voor maar liefst 69 miljard. Hiermee versterkt Microsoft haar positie in het gaming segment flink. Veel potentieel tot groei dus in 2022.

Pfizer (PFE)

We zijn helaas nog niet van corona af, wat voor Pfizer natuurlijk betekent dat ze een grote rol blijven spelen over heel de wereld door de booster shots. Daarnaast is Pfizer ondertussen wereldberoemd geworden door het vaccin, iets dat ook voor andere Pfizer producten een positieve invloed zal hebben.

Total (FP.PA)

Alhoewel oliebedrijven over het algemeen geen slimme lange termijn investeringen zijn, hebben we op dit moment nog wel olie nodig. Na de flinke dip tijdens corana, lijkt de waarde van olie weer toe te nemen.

Hier kun je op de korte termijn van profiteren. Zorg wel dat je uitstapt wanneer de waarde haar piek nadert.

Genoeg Korte Termijn Beleggen advies gekregen? Start dan gratis bij eToro!

Korte Termijn Beleggingsvormen

Korte Termijn Beleggen - Day Trading

Day Trading is de actiefste vorm van beleggen. Het doel is om winsten te maken door het kopen en verkopen van activa gedurende een handelsdag. Dit is dus een goed voorbeeld van korte termijn beleggen.

Korte Termijn Beleggen - Swing Trading

Swing Trading houdt in dat je handelt op een iets langere termijn van twee dagen tot maximaal een aantal weken. Je hebt dus wat meer ruimte dan bij Day Trading. Swing traders zijn vooral gericht op lage risico investeringen maken op basis van technische analyses.

Midden tot Korte Termijn Beleggingen

Midden tot korte termijn beleggingen houden in dat je je investering voor een paar weken tot een aantal maanden. Hierbij ben je vrij om zelf te beslissen wanneer jij denkt dat je het meeste rendement uit je investering kunt halen. Veel crypto investeringen vallen in deze categorie.

Op basis van dit Korte Termijn Beleggen advies beginnen met beleggen? Begin dan direct bij eToro!

Veelgestelde vragen

Dit hangt uiteraard af van je beleggingsstrategie. Wil je je richten op korte termijn beleggingen? Dan zul je een handelsproduct veelal niet langer vasthouden dan enkele maanden. Voor day trading koop en verkoop je je effecten zelfs op dezelfde handelsdag.

Een korte beleggingshorizon houdt in dat je je geld maar voor een korte periode kunt gebruiken voor een investering. Dit gaat dus vaak hand in hand met korte termijn beleggen. Over het algemeen betekent een korte beleggingshorizon dat je ook meer risico moet nemen om hier winsten uit te halen.

Voor de korte termijn kun je het beste beleggen in nieuwe veelbelovende bedrijven of crypto’s. De kans dat de waarde van deze effecten op korte termijn flink zullen stijgen is een stuk hoger dan bij handelsproducten die al zijn gestabiliseerd.

Ook zijn bedrijven of crypto’s met nieuwe ontwikkelingen een interessante korte termijn belegging doordat dit vaak nieuw leven in de koers brengt.

Je kunt het beste korte termijn beleggingen vinden door het (financieel) nieuws goed in de gaten te houden. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de overname van Activision Blizzard door Microsoft, wat zonder twijfel invloed zal hebben op de koers van MSFT.

Korte termijn beleggingen zijn vaak een hoger risico belegging dan bijvoorbeeld een lange termijn belegging in ETF’s of stabiele aandelen. Daarentegen zijn er ook voordelen aan korte termijn beleggingen, zoals het potentieel tot hogere winsten op de korte termijn.

Korte Termijn Beleggen Advies: Conclusie

Al met al is korte termijn beleggen vooral interessant als je een actieve belegger bent. Je zult actief het nieuws rondom je investering in de gaten moeten houden om zo in te schatten wat het beste verkoopmoment is. Vooral Day Trading is meer geschikt voor ervaren beleggers die weten hoe de markt in elkaar zit.
 
Alhoewel je meer risico loopt met korte termijn beleggingen, zijn de potentiële winsten op de korte termijn ook hoger. Je zult je hier dus wel meer in moeten verdiepen dan bij bijvoorbeeld een investering in een ETF voor de lange termijn.
Scroll naar boven