Commodity Broker | Vergelijk eenvoudig alle commodity brokers! (2024)

Wil je alles weten over wat een commodity broker is en waar jij het best terecht kan om te handelen in commodities? Hieronder vind je alle informatie over commodity brokers en hebben we de beste brokers voor je op een rijtje gezet. 

Direct beginnen bij een Commodity Broker - een stappenplan

Ben jij klaar om zelf te beginnen bij een commodity broker om in grondstoffen te handelen? Klik dan snel hiernaast! 

Je kunt beleggen door aandelen van bedrijven te kopen of op zoek te gaan naar fondsen waar jij denkt je geld meer waard te kunnen maken. Maar ouderwets investeren in grondstoffen gebeurt ook nog altijd veel.

Hiervoor moet je terecht bij een broker die commodities (grondstoffen) aanbieden. Waar kun je het best terecht en hoe ga je vandaag nog aan de slag?

Wat is een Commodity Broker?

Een commodity broker is de partij die tussen jou en het beleggen in grondstoffen staat. Bij een online broker kun je zelf investeren in grondstoffen, je kunt dan zelf kiezen welke grondstof je interessant genoeg vindt om op te nemen in je portfolio. 

commodity broker

De meeste grote online brokers bieden ook een aantal grondstoffen aan, bij de vergelijking tussen brokers kijken we naar welke handelsproducten er aangeboden worden door de brokers en welke andere verschillen er zijn. 

Als je een meer ervaren belegger en je grote bedragen wilt investeren kan het handig zijn om op zoek te gaan naar een broker die specifiek hiermee bezig is. Zo zijn er commodity brokers die adviseurs in dienst hebben om je te helpen met het samenstellen van een grondstoffen portfolio. 

De term commodity broker wordt gebruikt als verzamelnaam voor alle brokers die het handelen in grondstoffen mogelijk maken. Dit kunnen online brokers zijn maar het kan ook een adviseur zijn of een individuele investeerder die grondstoffen beheerd voor anderen. 

 

Hoe begin ik bij een Commodity Broker?

Beleggen in grondstoffen kun je het handigst doen bij een online broker. Hier vindt je een volledig stappenplan waarmee je vandaag nog in bezit kunt zijn van je eerste grondstoffen. 

Stap 1: Kies een broker

Er zijn veel online brokers die allemaal graag jouw als klant willen hebben. Het aanbod van deze brokers en de gebruiksvriendelijkheid verschillen veel van elkaar.

In onderstaand overzicht zie je de verschillende grondstoffen brokers die je vanuit Nederland kunt gebruiken. Ook de manier waarop de grondstoffen worden aangeboden verschillen erg van elkaar en hebben ook direct effect op het risico dat jouw investering heeft. 

Zorg dat je goed onderzoekt wat je wilt om te weten wat voor jou de beste broker in Nederland is. Als je weet aan welke eisen de broker moet voldoen kun je voordat je begint met beleggen de juiste keuze maken. 

eToro

eToro logotype

eToro is één van de grootste brokers ter wereld en heeft een groot aanbod voor de beginnende belegger. eToro heeft een aantal functies ontwikkeld waardoor het een ‘sociale broker’ is. 

Als beginner kun je goed bij eToro terecht omdat het platform zeer gebruiksvriendelijk is. Alle functies werken op een logische manier en je kunt veel informatie vinden bij eToro over een bepaalde grondstof. 

eToro is daarnaast bekend door de Copy Trading functie. Met deze functie neem je gemakkelijk een geheel portfolio of een aantal opties over van ervaren beleggers. 

Als je het platform eerst uit wilt proberen en eens wilt zien hoe het investeren in grondstoffen werkt kun je gebruik maken van een demo account. Met dit demo account krijg je virtueel geld om te oefenen, je kunt hier alles mee doen en dus ook gebruiken voor grondstoffen. 

Als je naast grondstoffen je portfolio verder wil diversificeren kun je ook goed terecht bij eToro omdat het naast grondstoffen onder andere ook aandelen, ETF’s en forex trading aanbiedt. 

Grondstoffen worden bij deze commodity trading broker alleen in CFD’s aangeboden. Je sluit een contract af die zich baseert op de koers van de grondstof die je gekozen hebt. Daarnaast hebben ze een lage minimale inleg van €100,- en betaal je 0% commissie over aandelen en ETF’s.

Wil jij snel beginnen met het investeren in grondstoffen? Maak dan snel een account aan bij eToro. 

Libertex

Libertex werd opgericht in 1997 en heeft inmiddels miljoenen klanten verspreid over de hele wereld. Bij Libertex is de volledige handel op basis van CFD’s en dus ook grondstoffen. 

Het voordeel van de handel in CFD’s is dat het aanbod grondstoffen van Libertex uitgebreid is. De belangrijkste metalen, olie, gas en zelfs producten als koffie en cacao zijn terug te vinden bij de broker.

Deze commodities trading broker is geschikt voor beleggers die al voor een laag bedrag willen investeren in grondstoffen. Je kunt al vanaf €10 beleggen in grondstoffen. 

Ook bij deze commodity trading broker kun je eerst gebruik maken van een demo account met virtueel geld om het platform uit te proberen en te wennen aan het handelen in CFD’s

Maak meteen een account aan bij Libertex om te beginnen met investeren. 

Plus500

Plus500 logotype

Ook Plus500 is een van de bekendste brokers ter wereld die de afgelopen jaren flink gegroeid is wat betreft het aantal klanten. 

Bij Plus500 worden alle handelsproducten aangeboden in de vorm van CFD’s. Ook grondstoffen kun je op deze manier kopen of verkopen. 

Daarnaast kun je bij Plus500 gebruik maken van analysetools die je meer inzicht moeten geven in het beste moment om jouw positie te kopen of verkopen. Bij deze commodity trading broker kun je snel handelen in de door jouw gewilde grondstoffen.

Maak meteen een account aan om zo snel mogelijk te beginnen met je eerste investering in Plus500 CFD’s. 

Let op:

76.4% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Capital.com

capital

Bij Capital kun je ook terecht voor het handelen in commodities. Op het platform vind je in totaal meer dan 3000 verschillende handelsproducten, waaronder commodities, crypto’s, valuta, aandelen en ETF’s.

Met een geruime keuze uit grondstoffen zoals koffie, cacao en goud is het handelsplatform van Capital.com ideaal voor mensen die zich focussen op het verhandelen van CFD’s. 

Gebruikers zijn vooral te spreken over de lage kosten en het strakke design van de app en desktop interface. De mobiele app zorgt ervoor dat je overal 24/7 kunt handelen. 

Meer weten over het handelen via Capital.com? Maak dan nu gratis een demo account aan en begin direct!

Stap 2: Open een account

aanmelden etoro commodity broker

Om te kunnen beleggen in grondstoffen moet je een account maken bij één van de bovenstaande brokers. Voor de beginnende belegger is eToro de handigste optie en daar kijken we in dit voorbeeld naar. 

Als je naar de website van eToro gaat maak je eenvoudig een account aan via de ‘meld je nu aan’ knop. Aan een gebruikersnaam, E-mail en wachtwoord heb je genoeg om je account op te zetten. 

Om het account te gebruiken moet je het volledig verifiëren. Hiervoor moet je een vragenlijst invullen en een kopie van je identiteitsbewijs opsturen. 

 

Stap 3: Stort geld

Als je account geverifieerd is zul je geld moeten storten op het account voordat je een eerste investering kan doen. Bij eToro stort je eenvoudig geld op je account via iDeal, Paypal, bankoverschrijving of één van de andere betaalmethodes. 

Bij de eerste storting moet je minimaal €170 op het account zetten. Daarna moet elke storting minimaal €42 zijn. 

ideal afrekenen etoro

Stap 4: Kies je grondstof

grondstoffen etoro

Door naar Handelsmarkten te gaan in de eToro interface kun je filteren welke handelsproducten je wilt zien. Door op grondstoffen te klikken krijg je alle grondstoffen waar je op eToro in kan investeren. 

Bovenaan staan de meest populaire grondstoffen als olie en goud. Onderaan de pagina vind je de alternatieve markten waar je gebruik van kunt maken zoals bepaalde grondstoffen tegen andere valuta dan de euro of futures. 

Weet jij welke grondstof je wilt? Klik dan op kopen bij de desbetreffende grondstof om je investering te doen. 

Stap 5: Koop je grondstof

goud kopen etoro commodity broker

Nu is het tijd om je positie te openen. Doordat je een CFD koopt heb je een aantal opties die je in kunt vullen bij het afsluiten van de positie. 

Je kiest eerst hoeveel geld je wilt investeren, hoe hoog het hefboomeffect moet zijn en of je een stop-loss of take-profit in wilt stellen. Met deze functies kun je een positie openen met een risico naar jouw keuze. 

Hoe hoger het hefboomeffect, hoe meer risico je loopt. Bij een stop-loss sluit eToro de positie automatisch als het aangegeven verlies geleden is. 

Stap 6: Volg de koers van de grondstof

Of je nou een CFD afgesloten hebt bij een grondstof of de grondstof zelf gekocht hebt. De waarde ervan wordt bepaald door de koers van de grondstof. 

De koers volg je eenvoudig in de eToro interface door bij de desbetreffende grondstof naar het tabblad statistieken of grafiek te gaan. 

koers goud etoro commodity broker

Ook in je eigen portfolio vind je de positie terug met de daarbij horende koers van dat moment. Daar heb je ook de mogelijkheid om de positie te sluiten wanneer je wilt. 

eToro biedt je veel mogelijkheden om naast de koers ook informatie over de grondstof in de gaten te houden. Er is een plek waar, net als op veel social media, iedereen zijn of haar gedachten over de grondstoffen kan delen met de andere gebruikers van eToro.

Stap 7: Je grondstoffen verkopen

Als je besluit dat het een goed moment is om je grondstoffen weer te verkopen sluit je eenvoudig de positie die je bij eToro open hebt staan. Door naar je portfolio of de desbetreffende markt te gaan kun je eenvoudig via de verkopen knop je positie sluiten.

Wanneer je dit gedaan hebt krijg je de waarde van deze positie meteen op je account om opnieuw te investeren of van het platform af te halen. 

Geld verdienen met grondstoffen

Door te investeren in grondstoffen wil je uiteindelijk je geld meer waard maken. Grondstoffen kennen vaak een vrij stabiele koers en kunnen een goed alternatief zijn als je veel volatiliteit in je portfolio hebt om het compenseren. 

Daarnaast zijn grondstoffen waardevast en zijn er vaak voorspelbare ontwikkelingen binnen de grondstoffen koers. Zo wordt de goudprijs erg beïnvloed door wat er verder op de markt gebeurd. 

Als er financiële onzekerheid is zetten veel mensen hun geld om in goud omdat deze waardevast is vergeleken met de valuta. Daarnaast weten inmiddels veel beleggers dat deze ontwikkeling gebeurt waarmee de koers nog verder stijgt.

Naast metalen zijn er ook landbouwproducten en energie waar je in kan investeren. Olie, benzine, maïs en katoen zijn allemaal grondstoffen waar je in kan investeren.

Als er iets met deze grondstoffen gebeurt kun je dit vaak in het nieuws terugvinden. De olieprijs is een voorbeeld van een grondstof waar veel over gesproken wordt en je op basis van het nieuws al kan weten wat de koers van olie doet. 

 

Ook geld verdienen door te beleggen in grondstoffen? Maak dan snel een account aan bij commodity broker eToro.

Toekomst beleggen in grondstoffen

Door de coronacrisis die begin 2020 uitbrak is er ook veel gebeurt met de koersen van grondstoffen. Waar de hele beurs onderuit ging nam het ook de grondstoffen koersen mee.

Logischerwijs ging de prijs van olie onderuit door de vele lockdowns en het overschot aan olie in die tijd. Ook metalen als goud en zilver verloren veel van hun waarde.

Later in 2020 herpakten zowel de beurzen als de grondstoffenprijzen zich. De prijs van goud groeide tot een recordhoogte en ook de prijs van zilver werd meer dan verdubbeld. 

Voor de komende jaren is het belangrijk om het nieuws rondom de verschillende grondstoffen in de gaten te houden. Zodra de coronacrisis voorbij is kan het zijn dat mensen hun geld weer uit metalen halen en terug gaan naar de aandelenmarkt. 

Uiteindelijk zijn grondstoffen als goud en zilver beperkt en zal de prijs hiervan blijven stijgen op lange termijn. Bij investeren in olie en benzine zul je de komende jaren nog scherper moeten zijn met alle ontwikkelingen rondom de aanpak van klimaatverandering. 

Een commodities broker als eToro geeft je de mogelijkheid om naast de koersen van grondstoffen ook informatie en het laatste nieuws in te zien. 

Welke grondstoffen zijn geschikt?

Welke grondstoffen voor jou het meest geschikt zijn hangt af van de rest van je portfolio en de doelen die je voor ogen hebt met het beleggen in grondstoffen. Veel beleggers zien goud als stabiele investering die ze beschermen tegen inflatie doordat de goudkoers op lange termijn altijd stijgt.

Investeringen als olie en gas zijn onderhevig aan meer koersstijgingen en dalingen door invloed van buitenaf. Door in deze grondstoffen te beleggen en op de juiste momenten in te stappen verhoog je het risico van je portfolio maar kun je ook de winst vergroten. 

Naast investeren in enkele grondstoffen kun je het risico ook spreiden door te kiezen voor een ETF dat zich richt op grondstoffen. In deze fondsen beleg je in één keer in meerdere grondstoffen tegelijkertijd. 

Risico's handelen in grondstoffen

Bij elke belegging hoort een risico en door grondstoffen te beleggen in de vorm van CFD’s is dat risico hoger. Wel kun je door een hefboomeffect en een eventuele stop-loss kiezen hoe groot dit risico moet zijn. 

Daarnaast zijn er een aantal andere opties om je risico te verkleinen. Door te beleggen in meerdere grondstoffen of te kiezen voor een ETF die meerdere grondstoffen beheerd verklein je het risico al. 

Ook kun je naast grondstoffen op zoek gaan naar bedrijven die zich met bepaalde grondstoffen bezig houden. Zo beleg je naast de grondstoffen ook in aandelen van bedrijven die afhankelijk zijn van de prijzen van de grondstoffen. 

De grootste risico’s bij beleggen in grondstoffen hebben we gezien in 2020. Bij een internationale gezondheidscrisis zakken ook de prijzen van alle grondstoffen. 

Bij investeringen in olie of benzine zorgen deze ontwikkelingen voor extra volatiliteit terwijl deze grondstoffen al bekend staan vanwege hun wisselende koers. 

In plaats van investeren in CFD’s kun je ervoor kiezen om de grondstoffen zelf aan te kopen. Als je investeert in goud brengt dit met zich mee dat je het goud ergens veilig op moet slaan.

Dit zal je of extra geld kosten of het risico van je investering verhogen als je het zelf wilt gaan bewaren. CFD’s zorgen ervoor dat het koop- en verkoopproces eenvoudiger, sneller en veiliger is. 

Veelgestelde vragen

De term commodity broker is een verzameling voor alle brokers die zich bezig houden met grondstoffen. De broker is de partij die tussen jou en je beleggingen in grondstoffen in staat.

Dit kan een persoon zijn die je adviseert in welke grondstoffen je het best kan investeren maar ook een online broker waarbij je eenvoudig zelf kan beleggen. 

De mogelijkheden om te beleggen in grondstoffen zijn ruim. Het meest bekend zijn de metalen als goud, zilver en platinum. 

Naast metalen kun je ook investeren in olie, gas en andere energieproducten of landbouwproducten als koffie, cacao, maïs en meer. 

Bij online brokers kun je eenvoudig handelen in grondstoffen CFD’s. De beginnende belegger kan het beste terecht bij eToro vanwege het eenvoudige platform en de vele informatie die er wordt gedeeld door andere gebruikers. 

Via eToro houdt je op deze manier eenvoudig het laatste nieuws bij en kun je meteen inspelen op koerswijzigingen door opties te kopen of te verkopen. Bij deze grondstoffen broker kun je ook nog eens goed terecht voor aandelen, ETF’s en andere handelsproducten.

Hoe winstgevend beleggen in grondstoffen kan zijn hangt af van welke posities je opent en hoeveel risico je neemt. Als je bijvoorbeeld voor lange termijn investeert in goud dan zul je langzaamaan je geld meer waard zien worden. 

In 2010 was de goudprijs nog onder de €1000 terwijl deze in 2020 steeg naar zo’n €1650. Als je in 2010 €5000 had geïnvesteerd in goud was dat tien jaar later: €5000 / €1000 * €1650 = €8250. 

De grondstoffen koersen zijn erg afhankelijk van de ontwikkelingen in de wereld. Houdt het nieuws rondom de grondstoffen goed in de gaten om beter in te kunnen spelen op gebeurtenissen en je winst te vergroten. 

Je kunt er ook voor kiezen om juist te investeren in bedrijven die zich bezig houden met bepaalde grondstoffen. Bij elke grondstof zijn er wel bedrijven die zich hier volledig mee bezig houden.

Door een portfolio samen te stellen van deze bedrijven kun je profiteren van stijgende grondstoffen koersen zonder dat je in de grondstof zelf investeert. 

Conclusie

Beleggers die op zoek zijn naar een mogelijkheid om hun portfolio verder uit te breiden en te diversificeren kunnen dat goed doen met grondstoffen. Er zijn een aantal zeer waardevaste grondstoffen die tot nu toe op lange termijn altijd zijn gestegen qua prijs. 

Deze grondstoffen kunnen ervoor zorgen dat je minder risico neemt in je portfolio. Daarnaast kun je met grondstoffen alle kanten op.

Je kunt ervoor kiezen om te beleggen in grondstoffen via CFD’s om op korte termijn de mogelijkheid te hebben geld te verdienen aan de grondstof. Daarnaast kun je ook nog investeren in bedrijven die zich bezighouden met grondstoffen om je portfolio ook uit te breiden met aandelen. 

Beleggen in grondstoffen met eToro?
De beste online commodities broker in Nederland is eToro. Maak vandaag nog een account aan!
TIP
Scroll naar boven